Ville bli världens fetaste kvinna – nu är hon gravid

Nyheter24 har tidigare skrivit om Monica Riley och hennes pojkvän som kämpat för att få barn, samtidigt som Monica också ville uppfylla sin dröm och bli världens fetaste kvinna. Paret mötte då hård kritik på internet efter deras planer på att skaffa barn. 

Monica brukade matas med en tratt av sin pojkvän Sid som gärna ville hjälpa henne att nå sitt mål. Men nu har parets liv tagit en vändning – de väntar nämligen barn, rapporterar Barcroft Media. 

Instagram

Beskedet kommer efter att Monica fått två missfall, vilket fick henne att bestämma sig för att sluta äta sådana enorma mängder mat för att öka sina chanser att bli gravid. 

– Vid ett tillfälle i mitt liv ville jag bli världens fetaste kvinna. Jag ville vara sängbunden och inte kunna röra mig och äta ännu mer, berättar Monica och fortsätter: 

– Men nu när jag är gravid blev det ett uppvaknande. 

Barcroft Media

Paret blev först gravida förra sommaren, men då visade ett ultraljud vid 12 veckor att fostret saknade en arm och nedre delen av kroppen, så graviditeten fick avslutas. Vid nästa graviditet fick Monica ett spontant missfall i vecka 14. 

I mars fick en chockad Monica veta att hon var gravid för tredje gången, trots att hon inte längre fick regelbunden mens. Nu är graviditeten i vecka 15 och Monica gör allt för att gå ner i vikt för att öka chanserna att få ett friskt barn. 

Barcroft Media

På bara tio veckor har hon lyckats gå ner smått galna 88 kilo, vilket gör att hon nu väger dryga 220 kilo. Hon har gjort stora förändringar i sina matvanor, bland annat äter hon numera bara 2 000 kalorier per dag istället för 10 000 som hon gjorde för ett halvår sedan. 

Hon berättar också att hon varit orolig över att hennes pojkvän, som hon mötte på en fat-fetisch-sida för ett år sedan skulle tappa intresset för henne om hon började gå ner i vikt. Men paret har nu kommit fram till att de älskar varandra oavsett Monicas storlek, rapporterar Barcroft Media

Barcroft Media

I videon under kan du se 15-åringen som bevisar att alla kan dansa balett – oavsett vikt. 

[youplay:sp,71,115844,000,0]

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

Läs hela nyheten:
Ville bli världens fetaste kvinna – nu är hon gravid

Publicerad: 2017-06-17 klockan 20:14

Fler nyheter från Nyheter24

MMA-stjärnan Lina Länsberg vill lära tjejer att slåss

35-åriga MMA-stjärnan Lina "Nam Deng" Länsberg har vunnit två VM-guld i thaiboxning och är även ett känt namn inom UFC-scenen.  Nu berättar hon för Sportbladet om nästa steg: Lära unga flickor att slåss. – Jag må ha varit ett offer en gång i tiden men så är inte fallet nu. Jag slåss med kampsportstränade män varje dag och jag vet att jag kan skada en man om jag skulle behöva. Jag vill att alla tjejer ska få ha den känslan, säger Lina Länsberg till Sportbladet. Som barn och tonåring var Länsberg själv utsatt för sexuella trakasserier, övergrepp och misshandel. Något hon berättade om öppet på sin Facebook under Metoo-kampanjen. Hon skrev bland annat: "Som barn fick jag lära mig att min kropp inte bara tillhör mig. Som tonåring tittade vuxna åt motsatt håll när vår musiklärare smög händerna innanför våra blusar. Pojkar som tog tag i och trakasserade tjejer i skolan inträffade mer än ofta och vuxna tonade alltid ner det genom att säga att tonårspojkar hade så mycket hormoner." "Det här har fortsatt genom hela mitt liv. Hot, våld, trakasserier och misshandel. Att lära mig fajtas är det bästa jag någonsin gjort." Uppväxten och den svaga tron på vuxenvärlden gjorde att Lina Länsberg byggde upp ett stort eget försvar. Efter gymnasiet började hon demonstrera i Göteborg under parollen "Ta natten tillbaka". Som 20-åring började hon själv träna kickboxning. –  Om mina föräldrar tagit med mig till en lokal och sagt att de andra tjejerna ska visa dig att du är stark som satan... För mig hade det varit en enorm skillnad om jag fått se andra kvinnor ta plats, bli förbannade, fysisk kunna skydda sig och, om det skulle behövas, skada andra. Huvudsyftet är inte att vara snäll, artig, attraktiv och hela tiden tillgänglig. Med det i bagaget har Lina börjat arbeta för att få in fler tjejer i kampsporten. Hon tror att de kan bli tryggare i sig själva, men också i samhället. Genom en satsning på Redline kommer nu flickor från sex års ålder kunna lära sig kampsport. – Jag har ofta funderat på vad det gjort för skillnad i mitt liv om jag fått lära mig som liten att min kropp är ett vapen och att jag inte är ett offer. Det är en jätteviktig infallsvinkel som flickor skulle ha nytta av, säger Lina Länsberg till Sportbladet. Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-01-22-17:22:13

10 helt galna saker vi gjort för kärleken – berättat av tjejer

Att göra galna saker för kärleken har nog säkert alla gjort. Men ibland kanske det vi gör är lite över gränsen... Men vad gör man inte för kärleken?  Här är historier från tio tjejer om galna saker de gjort för kärleken: "Jag hjälpte min kille att ta bort stygn en gång. Jag var emot det först och tyckte han skulle göra det hos en läkare. Men när han väl började gjorde han det så dåligt att jag va tvungen att ta över." "Jag klippt mitt ex tånaglar."  "När mitt ex var jättefull en gång så behövde han 'hjälp med att spy' för att få ur sig lite alkohol. Han hade svårt för att spy. Så jag hjälpte honom spy genom att stoppa fingrarna i halsen på honom. Tänkte att jag kanske skulle hinna dra bort handen innan något 'kom upp' så att säga, men mina handreflexer var ingen match mot hans kräkreflex." "Jag la mig på marken bakom hans bil så han inte skulle åka iväg en gång när vi hade bråkat. Hade han backat hade han blivit tvungen att köra över mig först. Hahaha tider när man var kär och psyko." "Jag har klämt en cysta mellan skinkorna på mitt ex." Bildkälla: Shutterstock "Jag åkte till andra sidan jorden för killen jag diggade. Alltså tog jag mig från Sverige till Japan för att tillbringa lite tid med honom." "Jag är superrädd för blod och spya och börjar typ gråta och i värsta fall kan jag svimma. Mitt ex spydde ner hela toan. Alltså väggarna, badkar och missade toaletten. Sen hela balkongen, där låg jag å torkade upp allt och grät av rädsla." "Jag går ju upp fem för att göra frukost åt min pojkvän eftersom han inte äter det annars. Han skulle aldrig be om det eller så. Är det någon hård kant på brödet så skär jag bort den." "Jag och min partner klämmer finnar och sånt på varandra typ hela tiden. Kanske låter äckligt men när man varit tillsammans ett tag så är typ inget äckligt längre." "När jag var tillsammans med mitt ex som var hockeyspelare ville han ha sex i omklädningsrummet i ishallen på sin lagkamrats plats. Han hatade honom. Jag gick med på det, haha." Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-01-15-08:39:11

#Tystnadtagning – se kändisarnas starka protest under Guldbaggegalan

Under måndagkvällens Guldbaggegala samlades kvinnor från hela filmbranshchen på röda matten i en otroligt stark protest. Klädda i svart gick de hand i hand på mattan, till ljudet av trummor,  för att belysa de sexuella övergrepp som vittnats om inom den svenska film- och teaterbranschen.  I protestledet gick bland annat Moa Gammel, Cecilia Ljung, Evin Ahmad, Sofia Helin, Saga Becker, Shima Niavarani,  Lia Boysen, Lene Cecilia Sparrok, Mia Erika Sparrok, Ing-marie Carlsson, Nanna Blondell, Helena Bergström och Ingela Olsson.  #Metoo-kampanjen kom att bli en av de saker som präglat det föregående året. Rörelsen, som skapades av amerikanska kvinnorättsaktivisten Tarana Burke spred sig som en löpeld runt hela världen, efter att skådespelerskan Alyssa Milano uppmanade kvinnor i filmbranschen att använda hashtaggen för att visa i vilken utsträckning sexuella övergrepp begås. Kampanjen som också fick enormt fäste i Sverige sporrade flera upprop från alla möjliga yrkesgrupper, där människor gick ut med berättelser om maktövertramp, sexuellt våld och sexuella övergrepp som de utsatts för på sina arbetsplatser.  Ett av de uppropen som gjordes var #tystnadtagning, där mer än 800 kvinnliga skådespelerskor gick ut med vittnesmål om de övergrepp de blivit utsedda för inom den svenska film-och teaterbranschen. Se bilder från protestledet på Guldbaggegalans röda matta i spelaren ovan. Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-01-22-18:00:12

11 drömmiga bröllopsklänningar – som är riktigt billiga

Du behöver inte spendera en förmögenhet på din brudklänning. Här är några riktiga budgetkap – vissa under 300 spänn! 1. Klänning i sjöjungfru-modell Här är en stilren maxiklänning – med trendigt bara axlar och glittrande pärlor. Den åtsittande passformen är riktigt charmerande.Perfekt för din stora dag! Det bästa av allt är att den blir din för under tusenlappen.2. Romantisk spets Kombinationen av spetstyg och en öppen rygg gör den här klänningen perfekt för bröllopet. Kolla in den här – den kostar bara 599 kronor hos Bubbleroom.3. Gräddvitt Det är din dag – och du får ha vilken färg på klänningen du vill! Den här är gräddvit – och blir din för 599 kronor. Men den finns också i flera andra färger.4. Detaljerad spets Simpelt är fint – precis som den här klänningen. Den slutar precis ovanför knäna, men är klassisk i sin design och har romantisk spets över hela tyget. 5. Crochet Strap Back Dress Den här klänningen som kommer från NA-KD Boho är lite kortare i modellen – men hur fin som helst med sina detaljer. Den här dessutom på rea just nu!6. Fitted minidress Stretchig klänning med den en drömmig spets över ärmarna. Kolla in den här.7. High-low Den här klänningen är kortare framtill, men har ett längre fall baktill. Grymt vacker i sin enkelhet! Du hittar den hos Bubbleroom.8. Spetsa till det Ett vackert fall av klänningstyget är en detalj som kan vara viktig för många. Just den här klänningen har det, med sin vackert böljande spets och sjöjungfru-form. 9. Ruffle Lace Med sina volanger och sin slits faller det här tyget snyggt böljande över kroppen – och ser ännu bättre ut i rörelse! Skynda och klicka hem den på rean.10. Snygg rygg Här är ryggen i fokus. Oerhört enkel, men fin klänning att bära inför dina nära och kära. Det bästa av allt är att den är på rea hos NA-KD.11. Willow Dress Slits, spets och en öppen rygg – tre snygga detaljer i en klänning! Kan det bli bättre? Klicka hem klänningen här.

2018-01-17-15:25:41

Joakim Lundell har tatuerat sig i ansiktet: "Vill gå mot normen"

Youtubern Joakim Lundell har nu valt att helt strunta i andras åsikter. Han avslöjar nu i en Youtube-video att han tatuerat sig i ansiktet. Ordet fighter pryder nu hans kind.  "Fuck normen" Jocke berättar att han under en längre tid velat tatuera sig i ansiktet, men att han inte slagit till på grund av osäkerhet. Förr var han svag mot hat och mådde dåligt om folk sa elaka saker om honom. Men inte nu längre! Nu struntar han i vad andra tycker: – Fuck normen, jag ser ut som jag vill och passar inte det folk så get the fuck out of here alltså. Jag orkar inte bry mig. Joakim Lundell har tatuerat in "fighter" i ansiktet. Bildkälla: Youtube Personligheten ändras inte Jocke ryter ifrån till alla som dömer människor efter dess utseende och förklarar att han tycker att alla ska göra det som de mår bra av. T.ex. att en kille ska ha på sig en klänning om han känner för det.  – Man ändras inte för att man har en tatuering i ansiktet, min personlighet kommer inte ändras utav det. Jocke tycker det är riktigt meningslöst att bry sig om vad andra gör. Själv skulle han inte bry sig utan bara tänka att om det är något som gör någon glad så ska de bara köra på. "Vad är det för jävla människor" Youtubern uppmanar sina följare att inte låta bittra människor styra över deras liv. Han ställer även en fråga till sina haters: – Vad är det för jävla människor som vaknar upp på morgonen och ba: Seriously, har Jocke gjort en tatuering i ansiktet? "En massa skit" Enligt Jocke är det helt sinnesrubbat med normer. Han menar på att det bara är medierna och reklam som printat in "en massa skit" i människors huvuden.  – Så vill ni haters skriva att tatueringen är skitful så gör det. Ni kommer ändå inte få fira jul med mig eller komma på mitt födelsedagskalas. Ni är inte en del av mitt liv men uppenbarligen är jag en del av ert.

2018-01-22-14:49:55

Nya bilderna på Kardashians lämnar fansen i uppror: "Kylie?"

Hör du till de som följer varenda steg som familjen Kardashians tar? Då har du kommit rätt. Familjen är aktuell med den 14:e säsongen av Keeping up with the Kardashians och de senaste månaderna har hela världen väntat på ett besked kring Kylie Jenners beryktade graviditet. Kim Kardashian har fått barn med hjälp av en surrogatmamma och även Khloé är gravid. Nu är familjen även aktuella med en kampanj för Calvin Klein. Och inte helt otippad så blev det kalabalik när bilderna släppts.  "Kylie?" Kampanjen fotograferad av Willy Vanderperre är varumärkets senaste steg i utvecklingen av ett nytt kampanjkoncept. I kampanjen ser vi systrarna Kim, Khloé, Kourtney Kardashian, Kendall Jenner och Kylie porträtteras i plagg från CALVIN KLEIN UNDERWEAR och CALVIN KLEIN JEANS. Men ser ni den mystiska detaljen? Jo tack, det gör vi med.  Kylie visas nämligen inte i helkropp och visar inte magen utan den täcks hela tiden med hjälp utav ett täcke.  Detta har fått fansen att koka på Calvin Kleins Instagrambild.  Vill du veta exakt vad som har skrivits och uppmärksammats när det kommer till Kylies graviditet? – det kan du göra här. Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-01-22-15:25:23

Mystiska buggen på din iPhone kan få telefonen att krascha

Förra veckan upptäckte twittraren Abraham Masri en bugg med iMessage som han nu kallar för "chaiOS". Buggen utlöses om du får en specifik länk, som den i bilden nedan, som vem som helst kan skicka till dig bara genom att veta ditt telefonnummer. Bild: Twitter Twitter-användaren @aaron613 provade buggen på en iPhone 5s och en iPhone X och rapporterade att båda enheterna inte gick att använda på flera minuter. Dessutom slutade telefonen ladda meddelanden och iMessage-appen kraschade. Notera att originallänken för meddelandet har ändrats så att det ska bli svårare att utnyttja buggen. Enligt Twitter-användare påverkas iPhone-telefoner med iOS-uppdateringarna 10 till 11.2.5 beta 5 och möjligen Mac-datorer också. Det har funnits liknande buggar tidigare, till exempel den han nämner i tweeten, Effective Power, som hade liknande effekter på iPhone – också den genom en länk. En talesperson från Apple har dock rapporterat att man i veckan kommer att släppa en uppdatering för att fixa problemet.  Under tiden buggen finns, kan du enkelt lösa problemet genom att gå in på Inställningar > Allmänt > Begränsningar > Webbsidor och begränsa vuxet innehåll och blockera sidan github.io, skriver flera medier däribland The Verge. Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-01-22-09:44:02

Paow avslöjar sanningen om sitt tidigare liv: "Duschade med lampan släkt"

Paulina "Paow" Danielsson berättar att hon efter att ha läst sin gamla blogg blivit väldigt ledsen. Där såg hon nämligen hur osäker hon var på sig själv när hon var yngre. 14-åriga Paow var en tjej som överdrev på sin blogg och skrev saker som inte stämde. Hon gjorde vad hon trodde skulle få henne att verka cool.  "Jag ville visa mig som tuff, skrev att jag rökte drack och hade sex fast så nu inte var fallet. Jag rökte det gjorde jag, jag smuttade på sprit bara för att jag ville leka lite cool och ”lukta” och det var väldigt sällan jag blev ”full”, och sex, det fanns inte ens på världskartan delvis för att jag bara hade haft sex 1 gång tidigare". Paulina "Paow" Danielsson var väldigt osäker som ung. Ångest över hudsjukdomen Att Paow har Psoriasis, en hudsjukdom med utslag och flagningar, har hon varit öppen med länge. Under tonåren var det dock inte lika lätt för henne. Hon hade ångest och vågade inte duscha med lampan tänd. "Sanningen var att jag inte ens vågade duscha med lampan tänd, jag hade en sån ångest över hur jag såg ut så att jag grät. Egentligen så var nog inte mitt självförtroende sämre än någon 14 årig tjejs, men mina utslag drog ner mitt självförtroende så att jag ville dö". Paow lever med sjukdomen Psoriasis. Rädslan att kräkas Men det var inte bara hennes utslag som tyngde ner Paow under tonåren. Hon blev dessutom diagnosticerad med fobin Emetofobi som betyder rädsla för att kräkas. Det ledde till att hon slutade äta helt. I ett tidigare inlägg på sin nuvarande blogg berättar hon mer om sin Emetofobi.  Något annat som bloggerskan blev påmind om efter att ha läst sin gamla blogg var att hon ofta var elak mot sina vänner och föräldrar. Hon menar på att det dels var på grund av tonårshormoner men även att hon inte hade någon energi och kände att hon inte klarade av någonting. Idag önskar Paow att hon hade varit snällare mot sig själv och sin omgivning under perioden. Hennes unga tonårsår var verkligen ingen dans på rosor, och hon är glad att hennes liv har förändrats och att hon får må bättre nu.

2018-01-22-08:51:08

I den här svenska kommunen får unga gratis mensskydd

Är det rättvist att unga tjejer ska behöva betala sina mensskydd? Det tycker inte eleverna på en gymnasieskola i Åkersberga, norr om Stockholm, i alla fall.  Eleverna i gymnasieklassen hade fått en uppgift om att ta fram saker i samhället som är orättvist inför ett besök av kommunstyrelsens ordförande Michaela Fletcher (M).  – Jag besökte en gymnasieskola i kommunen där eleverna hade haft till uppgift att ta fram orättvisor i samhället till mitt besök, både stort och smått. Alla var rörande överens att det var orättvist att tjejer måste betala för mensskydd, säger Fletcher till Expressen. Bildkälla: TT Detta ledde till att det beslutades att tjejer mellan 12 till 23 år ska kunna hämta ut olika typer av mensskydd gratis. Mensskydden kommer att finnas på två gymnasieskolor och på ungdomsmottagningen.  Det kommer att testas under en period och om det visar sig vara lyckat så hoppas Fletcher att det kommer att bli permanent.  – Tanken hade aldrig slagit mig. Killar måste väl raka sig, frågade jag – "Måste de verkligen det?", svarade de. Det slog mig sedan att det finns ju de tonåringarna som inte får hela sitt studiebidrag, och då är detta en stor utgift, säger hon.  Initiativet om att unga tjejer inte ska behöva betala ingår i den kommunala satsningen, som ligger på mellan 700 000 till 800 000 kronor, skriver Expressen. Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-01-22-10:09:25

Birro: "På fåfängans marknad ser jag ut som Lasse Brandeby"

”Vi blev som de andra” sjunger Kent i den där sången och det låter som ett sorgligt mantra, en besvärjelse, en galen människas rabblande på väg hem genom nålvasst regn en sen natt efter för många glas på krogen… Vi skulle ju inte bli som de andra. Men kolla på oss nu. Vi stretar på i snögloppet med samma trötta hållning. Vi fixar tacos på fredagar och oroar oss för att bostadspriserna sjunker. Vi blev som de andra. De vi tog spjärn emot. De vi sade oss vilja göra revolt emot. Vi är som de nu. Jag har den där sången i skallen när jag släntrar in för ännu en session på det lokala gymmet. Jag är möjligen några år äldre än de flesta där inne men jag är där, jag lyfter mina dumma vikter, jag stånkar och frustar som alla andra, mina muskler darrar så där löjligt och skönt som muskler gör när man tröttar ut dem. Jag avskyr att tidsandan har mig i sitt grepp. Jag önskade så att jag kunde vila i mitt djupt känsliga inre, min poesi, min turbulenta men välmenande insida.  Men jag ägnar minst lika många timmar (om inte fler) på mitt yttre. Som om det spelade någon roll. Jag ser ut som Lasse Brandeby vad jag än gör. I slutet av november gick det inte att ljuga längre. Jag hade gått upp i vikt och trivdes inte med hur jag såg ut. Jag tog ett beslut. Bara LCHF, dock utan allt fett, öka träningen, och sluta med allt onyttigt.  Nu har jag gått ner över fyra kilo sedan dess och jag vet att det är patetiskt och hysteriskt fånigt men det känns som en seger.  Frågan är dock vara vilken sorts seger det är jag har vunnit? Seger över överflödets förbannelse? En sagolik seger i självdisciplinens namn? Ja, möjligen. Eller också så har jag förlorat mot tidsandan ännu en gång. Kanske är det därför jag går och lägger mig utsvulten eftersom samtiden (detta förbannade ord som egentligen bara är ett tvärsnitt av en medelklass som kommer samman och gemensamt men outtalat bestämmer sig för en klase normer) bestämt att det ser bättre ut om jag går ner några kilo, egentligen oavsett vad jag anser om saken. Fast saken är ju den att jag mår bra av att träna. Jag mår bra av att sköta om mig. Jag mår bra när jag märker att jag faktiskt uppnår en del av de där målen jag sätter upp, om det så handlar om att färdigställa en ny roman i tid, eller gå ner de där dumma kilona. När man väl bestämmer sig för något har man en vag uppfattning om att tillvaron kommer bli en bättre plats om man uppnår det man man bestämmer sig för att uppnå.  Nyckelfrågan här är alltså: Blev jag lyckligare av att gå ner i vikt? Det skrämmande svaret är faktiskt ja. Killen som alltid sjungit de tjocka böckernas lov, som återkommer till nödvändigheten av att låta även hjärnan och hjärtat få träning, som attackerat folk som bara orkat läsa Travguiden om kvällarna, som skrivit arton böcker och anser att Tomas Tranströmer är oumbärlig för folkhälsan, den killen käkar alltså keso och kokar palsternackor för att gå ner i vikt, den killen går och läger sig hungrig för att uppnå sina mål, den killen har en massa löjliga appar som uppmanar mig att dricka vatten innan min värdelösa middag bestående av buljong och exakt två riskakor. Det går inte att stå emot. Jag vill inte stå emot.  Jag vill hemfalla åt sundhetens livsfarliga vanmakt. Man skulle kunna säga att jag är hälsosam med samma hänsynslösa dedikation och besatthet som jag tidigare var extremt ohälsosam och jag funderar på om det fortfarande är till Indien man åker för att barfota sitta på busstak och leta efter den där förbannade mellanvägen, harmonin som vissa människa utstrålar. Fast de knarkar säkert. Vem kan uppnå den där sortens halvslutna förnöjsamhet utan att röka på först? Suck. Jag blev som de andra, jag också. Igår skrev någon på Instagram, under ett nytaget foto: ”Vad synd. Jag tyckte du såg mycket bättre ut innan du gick ner. Nu ser du väldigt mycket äldre ut”. Suck igen. Marcus Birro, Författare 

2018-01-22-13:03:11