Vi ville sprida kärlek med studentflaket – då hände det här

Det skrämmer mig att vuxna människor kan sitta hemma i sina soffor och skriva riktigt elaka saker till andra människor över sociala medier. Jag förstår inte hur man kan tycka att det är okej som vuxen att mobba andra personer över nätet.

Det är ni som ska föregå med gott exempel och visa att detta inte är ett okej beteende för den yngre generationen. 

Tycker du att det skulle vara okej att ditt barn blir mobbad i skolan? Nej, självklart inte, men ändå så sitter du och mobbar andra över internet. 

Detta kallar jag hyckleri, för troligtvis så skulle inte du heller tycka att det var okej att ditt barn mobbade någon annans barn i skolan. 

I skolan får barn lära sig om likabehandling och man jobbar hårt för att ingen ska bli mobbad. Men vad sänder det ut för signaler till ditt barn när du sitter och snackar illa om grannen eller en kollega vid matbordet? 

Så fort ditt barn sätter sig vid bordet så visar du att det är okej att snacka skit om folk och att det är okej att hata eller se ner på personer som inte är som du.

Vi kan ta min klass studentbanderoll som ett exempel. Min klass fick utstå så mycket hat några dagar efter studenten. Vi blev hånade för ett stavfel på ett ord som var skrivet på våran banderoll, folk började hugga direkt när dom upptäckte det lilla felet i texten. 

Detta var mestadels vuxna personer, men även några få yngre personer. Jag tycker att det är oerhört läskigt att ni i den äldre generationen förminskar ett så viktigt budskap med att håna och förlöjliga våran banderoll på grund av ett stavfel.

Liksom, ett stavfel, alla människor stavar fel, det är det som gör oss till människor. Vi är inte perfekta eller felfria och vissa människor har extra svårt för att stava och läsa. 

Men borde man inte försöka att höja personer som har svårigheter istället för sparka på någon som redan ligger ner?

Skäms du inte? Du som är långt över 20 år som skriver saker som "Vadå, är hela klassen dyslektiker? Hahaha!", eller "Pinsamt att ni har gått ut skolan och fortfarande inte har lärt er att stava korrekt".

Ni inte bara hånar personer som har en diagnos utan ni för er med osanning och okunskap, hela klassen var inte ens med under kvällen då banderollerna skrevs. Det var endast några få frivilliga från våran klass som ställde upp på att skriva banderollerna. 

Låt oss leka med tanken att du som läser det här har talsvårigheter och stammar. Hade du blivit glad om någon gjorde narr av dig när du försökte säga något viktigt?

Tänk dig för hur du uttrycker dig och vad du säger inför dina barn. Barn är väldigt smarta, smartare än vad du kanske tror och dom lär sig väldigt snabbt. Speciellt från sina föräldrar!

Sedan så kanske inte dina barn har just Facebook eller Instagram, men tänk efter, även om inte just de har dessa sociala medier så finns det andra barn som har det.

Benjamin Skoglund

Läs hela nyheten:
Vi ville sprida kärlek med studentflaket – då hände det här

Publicerad: 2017-06-30 klockan 10:59

Fler nyheter från Nyheter24

Här är de bästa Black Friday-dealarna på hörlurar!

Hoppas att du hittar något du gillar!Jaybird Freedom F5Black Friday-pris: 699krTidigare pris: 899krDu hittar dem här. Kingston HyperX Cloud IIBlack Friday-pris: 490krTidigare pris: 849krFynda lurarna här Bose QuietComfort 25 for Apple DevicesBlack Friday-pris: 1190krTidigare pris: 1999krKolla in dem här Urbanista Seattle WirelessBlack Friday-pris: 549krTidigare pris: 690krDe här snygga lurarna finns billigast här Beats by Dr. Dre Studio 3 WirelessBlack Friday-pris: 2792krTidigare pris: 3359krKolla in dem här Bose SoundTrue Ultra IE for Apple DevicesBlack Friday-pris: 690krTidigare pris: 1199krHär hittar du dem till bästa pris<b><big>Kolla även de här Black Friday-artiklarna:</big></b> ● Live: Äntligen Black Friday! Här är allt det bästa på rean! ● Shoppingsugen? Här är de bästa Black Friday-fynden på elektronik! ● Här är de bästa Black Friday-erbjudanden för träningsfreaket ● Här är julklapparna till barn du kan fynda under Black Friday! ● Black Friday: Här är alla de bästa julklappstipsen! ● TV-bonanza! Fynda en TV till grymma Black Friday-priser! ● Här är alla de bästa gaming-fynden på Black Friday! ● Black Friday-fynda smink – här är de bästa reorna!-- Artikeln presenteras i samarbete med Prisjakt.nu! Prisjakt.nu är Sveriges ledande sajt för prisjämförelser. Hos Prisjakt kan du hitta bästa pris på tiotusentals produkter. Du kan också använda deras bevakningstjänst för att hålla koll på när saker du vill köpa går ner i pris eller är på rea.

2017-11-24-00:48:38

Black Friday-feber! Kan du ta dig igenom listan utan att bränna 500 kr?

Black Friday är här alldeles snart – men många har börjat med Black Week, som innebär att butiker har grymma erbjudanden hela veckan. Kan du ta dig igenom den här listan, utan att spendera 500 kronor? Populär parfym från Clean Nu har du chansen att klicka hem den här populära parfymen riktigt billigt. Du hittar den här från 376 kronor.Kaffemaskin från Nespresso Unna dig riktigt gott kaffe! Den här kaffemaskinen med kapslar finns att klicka hem för 499 kronor just nu. Sjukt grym deal med tanke på att den kostar över tusenlappen annars.Ett flak Nocco Du kanske känner dig lite extra trött, eller behöver mer energi? Här är ett flak Nocco, just nu nedsatt med 30 procent.Headset för gaming De här grymma gaminglurarna från Kingston är nedsatta från 790 kronor till 490 kronor.Brow Primer från Anastasia Beverly Hills Det här är alltså ett ögonbrynsvax, som håller brynen på plats. Den kan även användas till mycket mer än det. På läpparna eller ögonen till exempel. Kolla in den här. Eltandborste Investera i bra munhygien – för bara 449 kronor. Så värt det! Du hittar den här.Lancome Hypnose Här är en riktigt populär mascara från Lancome. Du hittar den billigast här. Knappt 200 spänn just nu.Smoothie Twister Smoothies är inte bara nyttigt, det är både gott och enkelt att göra. Med den här mixern från OBH Nordica går det dessutom ännu snabbare. Kolla in den här till nedsatt pris.Contourkit från NYX Den här populära paletten är nedsatt med 13 procent nu – och visst gör det skillnad på priset. Här hittar du den billigast.Lyxigt värmeskyddspray Ja, ett värmeskydd kan vara lyxigt – åtminstone när det är bra och kommer från GHD. Kostar bara en hundring just nu – kolla in den här.Hörlurar från Skullcandy Nedsatta med hela 58 procent! Upplev musik och ljud på ett grymt sätt.Lyxig ansiktskräm Den här krämen innehåller äkta guld och får hyn att stråla. Den är nedsatt med 74 procent och kostar bara 170 kronor.The Scent For Her Lyxig parfym från Hugo Boss – du hittar den här från 476 kronor.Palett från theBalm Grym palett från theBalm – som du kan klicka hem just nu för bara en hundring. Här hittar du den. <b><big>Kolla även de här Black Friday-artiklarna:</big></b> ● Live: Äntligen Black Friday! Här är allt det bästa på rean! ● Shoppingsugen? Här är de bästa Black Friday-fynden på elektronik! ● Här är de bästa Black Friday-erbjudanden för träningsfreaket ● Här är julklapparna till barn du kan fynda under Black Friday! ● Black Friday: Här är alla de bästa julklappstipsen! ● TV-bonanza! Fynda en TV till grymma Black Friday-priser! ● Här är alla de bästa gaming-fynden på Black Friday! ● Black Friday-fynda smink – här är de bästa reorna!-- Artikeln presenteras i samarbete med Prisjakt.nu! Prisjakt.nu är Sveriges ledande sajt för prisjämförelser. Hos Prisjakt kan du hitta bästa pris på tiotusentals produkter. Du kan också använda deras bevakningstjänst för att hålla koll på när saker du vill köpa går ner i pris eller är på rea.

2017-11-22-15:42:29

Hen är årets nätängel 2017: "Det känns fantastiskt"

Sedan 2015 har Nyheter24 tillsammans med försäkringsbolaget Mysafety delat ut Årets nätängel. Det är ett pris som går till någon som motverkar näthat och bidrar till att göra nätet till en tryggare och trevligare plats. Första året fick Fanna Ndow Norrby priset för arbetet med Instagram-kontot "Svart kvinna" där hon motarbetar vardagsrasism. I fjol var det Ulric Janssons tur när han fick priset för att ha startat Facebook-gruppen "Vi som älskar Gustav" i vilken han samlade tusentals människor för att visa stöd och kärlek till mobbade Gustav. I år hade priset utökats med tre kategorier, men den största och finaste utmärkelsen är ändå huvudpriset: Årets nätängel. Det ska gå till en person som inte bara diskuterar, utan även aktivt löser och motverkar näthat. Den personen blev i år Sara Dahlström. – Det känns fantastiskt och helt otroligt, säger en glad Sara Dahlström till Nyheter24 strax efter utdelningsceremonin under Årets nätängel-galan på Scenkonstmuseet i Stockholm.Årets nätängel: Sara DahlströmSara Dahlström, som är chefredaktör på träningssajten "Hälsa och fitness", får priset för sitt budskap om att människor alltid ska älska sig själva. I motiveringen står det att hon alltid är "med och sprider en kroppspositivism som minst sagt smittar av sig. Hon vägrar låta sig tystas av kroppskritiker och kräver av sina följare att hålla en bättre ton än hatarna i diskussioner. En strongwoman som inte tar skit från någon, men lyfter skrot bättre än många." – Jag kan knappt tro på det. Alla de som var i samma kategori är folk som jag ser upp till jättemycket och som gör att jag orkar det jag gör så det är helt sjukt.I och med priset får Sara Dahlström förutom äran dessutom en prissumma på 50 000 kronor. Vad ska du göra för pengarna? – Jag har inte hunnit tänkt på det för jag tog för givet att typ Stina Wollter skulle vinna det här för hon är min största förebild. Men jag ska väl försöka göra något vettigt, säger Sara Dahlström.

2017-11-20-14:22:53

Här är alla vinnare i Årets nätängel 2017

Årets nätängel är ett pris som går till någon som motverkar näthat och bidrar till att göra nätet till en tryggare och trevligare plats. Första året fick Fanna Ndow Norrby priset för arbetet med Instagram-kontot "Svart kvinna" där hon motarbetar vardagsrasism. I fjol var det Ulric Janssons tur när han fick priset för att ha startat Facebook-gruppen "Vi som älskar Gustav" i vilken han samlade tusentals människor för att visa stöd och kärlek till mobbade Gustav. I år hade priset utökats med tre kategorier. Först hade ni läsare fått nominera någon ni tyckte skulle få priset. De nominerade uppmärksammades sedan av flera tidningar runt om i landet, bland annat Strengnäs Tidning, Barometern, 24Kalmar och 24Trelleborg. Efter det valde en jury ut vinnarna som sedan fick sina priser under Årets nätängel-gala under torsdagskvällen på Scenkonstmuseet i Stockholm. Konferencierer var bloggaren Daniel Paris och Nyheter24:s nöjeschef Gabriella Bark. På scen uppträdde även Maxida Märak. Här är alla vinnare: Årets nätängel junior: Noelle och Nathea, "Rocka sockorna" Motivering: "Jag skulle inte ändra på dig för allt i världen. Men för din skull ska jag ändra på allt i världen." Orden är Natheas egna – och riktas till storasyster Noelle. Vi tror henne. Och tillsammans är de redan på god väg. På tre år har deras initiativ för att visa att mångfald är bra blivit en folkrörelse som engagerar alla. Sockor rockas numera överallt – från förskolor och ända upp till riksdagsnivå. Även om initiativet bara sker en gång om året pågår kampen året om. På nätet sprider Noelle och Nathea energiskt budskapet om ökad förståelse och mer kärlek. Årets ideella nätängel: Spelhjälpen Motivering: Spelhjälpen arbetar för en positiv, solidarisk och öppensinnad spelkultur. Precis en sådan kultur som vi vill se på både nätet och i samhället i stort. Övertygade om att spelare vill och kan hjälpa till har gruppen tre år i rad arrangerat livestreams med spelrelaterat innehåll på nätet och samtidigt samlat in hundratusentals kronor till välgörenhetsorganisationer, nu senast till förmån för kvinnors rättigheter och trygghet. Spelhjälpen sänder ut ett viktigt budskap om ett spelcommunity där alla är välkomna, ung som gammal, kvinna som man, gay som straight.Årets ideella nätängel: SpelhjälpenÅrets nätängel i media: Jeanette Gustavsdotter Motivering: Att hotfulla mejl, telefonsamtal och hat riktas allt mer mot kvinnliga journalister i Sverige vet vi. Mycket tack vare Jeanette Gustavsdotter på TU. Tillsammans med nätverket Klara K låg hon bakom en stor undersökning om hatet mot Sveriges kvinnliga journalister tidigare i år som fick stor spridning. Jeanette vågar, trots att hon har statistiken framför sig, ta plats på barrikaderna och kalla hatet för vad det verkligen är. Ett brott och ett hot mot demokratin.Årets nätängel i media: Jeanette GustavsdotterÅrets nätängel: Sara Dahlström Kvällens största och finaste pris, som uppmärksammar en person som inte bara diskuterar utan även aktivt löser och motverkar näthat. Motivering: Oavsett om hon bjuder på dans eller tyngdlyftning är budskapet alltid detsamma: älska dig själv. Som chefredaktör på Hälsa & Fitness och med bilder på sig själv i sociala medier är hon med och sprider en kroppspositivism som minst sagt smittar av sig. Hon vägrar låta sig tystas av kroppskritiker och kräver av sina följare att hålla en bättre ton än hatarna i diskussioner. En strongwoman som inte tar skit från någon, men lyfter skrot bättre än många.Årets nätängel: Sara DahlströmÅrets nätängel vinner 50 000 kronor.

2017-11-20-11:42:48

Dags för en ny TV? Här är de 3 populäraste Black Friday-klippen!

En bra TV är något av ett måste, så här listar vi de tre allra hetaste TV-apparaterna på Black Friday-rean!Hoppas du hittar någon du gillar!1. Philips 55PUS6432 Black Friday-pris: 5555kr Tidigare pris: 7890kr Du hittar den här. 2. Sony Bravia KD-65XE9005 Black Friday-pris: 14 990 Tidigare pris: 16990kr Du hittar den här. 3. Samsung UE55MU6175 Black Friday-pris: 7090kr Tidigare pris: 7 890kr Du hittar den här.<b><big>Kolla även de här Black Friday-artiklarna:</big></b> ● Live: Äntligen Black Friday! Här är allt det bästa på rean! ● Shoppingsugen? Här är de bästa Black Friday-fynden på elektronik! ● Här är de bästa Black Friday-erbjudanden för träningsfreaket ● Här är julklapparna till barn du kan fynda under Black Friday! ● Black Friday: Här är alla de bästa julklappstipsen! ● TV-bonanza! Fynda en TV till grymma Black Friday-priser! ● Här är alla de bästa gaming-fynden på Black Friday! ● Black Friday-fynda smink – här är de bästa reorna!--Artikeln presenteras i samarbete med Prisjakt.nu! Prisjakt.nu är Sveriges ledande sajt för prisjämförelser. Hos Prisjakt kan du hitta bästa pris på tiotusentals produkter. Du kan också använda deras bevakningstjänst för att hålla koll på när saker du vill köpa går ner i pris eller är på rea.

2017-11-23-22:53:44

Här är de största rabatterna på Black Friday hos Buyersclub

På Buyersclub kan du fynda över 50 000 produkter till inköpspriser. Men under Black Friday sänker de vissa produkter ännu mer, från 50 till 83 procent rabatt på vissa utvalda produkter finner du här. Och om du köper något över 100 kronor får du just nu en glossybox på köpet. Buyersclub är en medlemssajt och för att kunna shoppa behöver du registrera dig som medlem. Som tur är kan du göra det genom en inbjudan som du får via denna länk.  1. Klocka från Daniel Wellington   Du sparar hela 800 kronor på den här klockan från Daniel Wellington. Du får den här för 699 kronor istället för 1 499 kronor. Du hittar den på Buyersclub.  2. Knivset  83 procent rabatt får du på det här knivsetet från Royalty Line. Här hittar du erbjudandet.  3. Handduksset Ordinarie pris på det här handdukssettet är 899 kronor. Du får det för 269 kronor hos Buyersclub genom denna länk. Enda du behöver göra är att registrera dig med en mailadress.  4. Klocka från Michael Kors  Fynda den här klockan hos Buyersclub för 899 kronor. Ordinarie pris 1 699 kronor. Du hittar den genom att registrera dig via den här länken.  5. Vattenkokare  Den här vattenkokaren får du för 149 kronor istället för 399 kronor och finner den här.  6. Hudkräm  Du hittar den här hudkrämen från Elizabeth Arden för endast 149 kronor istället för 369 kronor på Buyersclub.   Utöver dessa erbjudanden erbjuder också Buyersclub en Glossybox på köpet om du handlar något över 100 kronor. 

2017-11-23-16:33:26

Familjen skulle begrava deras hamster – då vaknade han till liv

Att förlora ett husdjur är riktigt hemskt, det är ju en familjemedlem man förlorar. Men den här familjen från Oxfordshire fick en chock när de skulle begrava deras hamster Fudge. När familjen stod och sörjde husdjuret så vaknade han till liv igen. Mamman Lisa Goodman skrev sedan ett inlägg på Facebook för att varna andra om vad som hade hänt. Det ledde till att hundratals personer insåg att de kanske hade begravt sina hamstrar levande.  ”Fudge är min dotter Lillies hamster så jag bad om att han skulle vakna. Jag ville inte behöva berätta att han var död” skrev Lisa i inlägget.  Bild: Faksimil Facebook ”Fudge var så kall och av vad jag vet så är det därför de går in i det här dvala-liknande tillståndet. Hamstrar härstammar från varma klimat så de behöver vara vid varm temperaturer.” Lisa hade aldrig trott att inlägget skulle få så många kommentarer och menar att hon inte alls försökte skapa någon panik, som vissa skrev att hon gjort.  Lisa själv menar att hon bara vill öka medvetenheten om tillståndet som drabbade deras hamster, om det finns de personer som inte visste om det, skriver Metro UK. TV: 10 djur som fanns långt innan människan gjorde det Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2017-11-23-14:03:13

Därför tror folk fortfarande att jorden är platt

Lördagen 25 november ska limousinechauffören Mike Hughes skjuta upp sig själv och hans hemgjorda raket i luften. På detta sätt ska han bevisa att jorden är platt, enligt NDTV. Och ja, året är fortfarande 2017. Vi har inte rest bak i tiden. Faktum är det att i miljontals år trodde människan precis som Mike Hughes, att jorden är platt. Något som kom att ändras när Christoffer Columbus skulle segla till Indien men woops hamnade i Nordamerika, vilket för övrigt grekiska filosofer hade gissat nästan 2000 år tidigare. I slutet av 1800-talet började människor dock tvivla på detta, och 1956 grundades The Flat Earth Society – organisationen som helt enkelt tror att jorden är platt. Nu har det återigen blåst upp då Daniel Shenton förra året blev ordförande, en post som hade varit ledig ända sedan 2001 då den tidigare ordföranden Charles Johnson gick bort. Så sent som 10-11 november hölls dessutom en internationell konferens i USA. Så tror de på riktigt att jorden är platt? Japp. Och här är deras bevis och argument: Gravitation finns inte Nej det finns inget magnetiskt fält som skapar en gravitationskraft som får oss och det allra mesta runt oss att vara kvar på jorden. Anledningen är att jorden rör sig uppåt i 9,8 kvadratmeter i sekunden och trycks upp av mörk materia.  Notera att man tror att de andra planeterna i vårt solsystem har gravitation. Solsystemet enligt Flat Earth. Bild: Flat Earth Society Jorden kretsar inte runt solen ... det skulle vara omöjligt eftersom den är platt, menar man. Det är snarare solen och månen som kretsar runt jorden. Kanten... Om jorden är platt innebär det att det finns en kant någonstans, right? Enligt vissa kan man faktiskt trilla av från kanten medan andra menar att jorden är omringad av en 345 meter hög ismur. Det är denna som hindrar allt vatten från att ja, typ svämma över. Muren ska ha upptäckts av utforskaren Sir James Clark  Ross. Bild: Pixabay Horisonten Har du någonsin sett en båt försvinna in i horisonten? Många upplever det som att båten till synes sjunker när den når horisonten. Organisationen menar att det snarare handlar om det mänskliga ögat att göra än att jorden skulle vara konvex. Om man kollar på en båt som "sjunkit vid horisonten" kan man återse båten helt om man ser genom ett teleskop. Något som skulle vara omöjligt om skeppet faktiskt gömde sig bakom "vattenkullar", menar Flat  Earthers. Världskartan enligt Flat Earth Society. Bild: Flat Earth Society NASA De så kallade "flat earthers" har inget förtroende alls för Nasa, som tros lika bakom konspirationen om att jorden skulle vara rund. Man tror även att Nasa har vakter vid muren för att skydda den från ja, folk. Nasas bilder på jorden då? De är tydligen misstolkade. Anledningen till att man inte kan se alla kontinenter ovanifrån är helt enkelt för att vi bara kan se där solen lyser. Där det är mörkt är det helt enkelt natt. Så varför säger alla att jorden är rund? Motivet runt konspirationen om att jorden är rund tycks Flat Earth Society inte kunnat komma fram till. En tes de har dock är att Nasa varje år lägger miljarder kronor på att fejka bilder, ta in astronauter och fejka rymdresor. Flat Earth Society utesluter inte att Nasa själva inte ens känner till att jorden är platt, alternativt medvetet upprätthåller bilden av den runda jorden för att kunna behålla militär dominans i världen, skriver Flat Earth Society. Kanske handlar det helt enkelt bara om att de själva vill känna sig speciella. Någon som tror på att jorden är platt är Tila Tequila. TV: Är det här ett UFO som passerade helt nära jorden?

2017-11-22-17:10:03

Andrew berättar om den svåra tiden: "Därför övergav hon oss"

Andrew Chin, 30, är en av de papporna som är med i Viafrees nya satsning – Pappaliv. Han har dottern Kaylee, 6, på heltid och är ensamstående. Andrew och hans ex-flickvän fick Kaylee när de var 23 år.  För tre år sedan kom Andrew på att sitt ex var otrogen bakom hans rygg – och det hade pågått länge. Efter flera turer valde Kaylees mamma att överge familjen och låta Andrew få ensam vårdnad om dottern. – Det är jobbigt att Kaylee inte har någon mamma. Men hon har en pappa som aldrig kommer att försvinna från henne, säger Andrew i programmet.  Idag lever de i Hökarängen och Andrew driver en egen krogverksamhet i Stockholm. – Jag vet att hon hellre skulle vilja vara hemma och leka med dockor än att vara med pappa på jobbet. Det är svårt att få ihop det ibland. Se mer om Andrew och dottern Kaylee i klippet ovan. Pappaliv sänds varje onsdag och torsdag på Viafree.

2017-11-23-16:04:20

Här är alla gamingstolar du kan tokfynda på Black Friday!

Ergonomi och komfort kan låta lite halvtråkigt – men det är så värt det. En bra stol kan förändra en hel del. Vanligtvis är de ganska dyra, men just nu har du chansen att klicka hem en till grymt nedsatta priser. Den här listan kommer att uppdateras löpande, med fler grymma Black Friday-deals!Gaming Elite från L33T L33t's stolar är framtagna för både hjärnan och kroppen. Ultimat ergonomi för långa spelpass. Den här är nedsatt med 35 procent just nu.Arozzi Enzo Den här stolen finns i flera olika färger! Just nu kan du klicka hem en för 1 111 kronor. 34 procent billigare!Gamingstol från DXRacer Den här stolen är en favorit bland många gamers – och den finns i flera olika färger. Kolla in den här.Overture från AKracing Nu har du chansen att klicka hem Overture från AKracing – för ett riktigt kanonpris. Du hittar den billigast här.Noblechair Den här stolen ser nästan extra exklusiv ut med sitt mönster. Den finns också i flera olika färger, om du inte vill ha lite extra färg i vardagen. Kolla in stolen här.Gear by Carl Douglas Proc Här hittar du gamingstolen – nedsatt just nu med 23 procent.  Artikeln presenteras i samarbete med Prisjakt.nu! Prisjakt.nu är Sveriges ledande sajt för prisjämförelser. Hos Prisjakt kan du hitta bästa pris på tiotusentals produkter. Du kan också använda deras bevakningstjänst för att hålla koll på när saker du vill köpa går ner i pris eller är på rea.

2017-11-23-10:51:12