Vi har testat de nya linsbågarna – så smakar de

För lite mer än ett år sedan lanserade Estrella sina första linschips. De har sedan dess kommit i flera smaker och de spröda chipsen som ska vara lite nyttigare än vanliga chips har blivit mycket populära. 

Nu kommer alltså nästa variant av linschipsen – linsbågar. Linsbågarna ser precis ut som ostbågar och har smak av cheddar. 

Nu finns linsbågar med cheddarsmak. Bildkälla: Nyheter24

Ostbågar är enligt Estrella själva Sveriges mest populära snacks, och linsbågarna ska passa den som älskar ostbågar men vill ha något nytt. 

Linsbågarna innehåller hela 16 procent protein, vilket gör dem lite nyttigare än vanliga ostbågar. Nyheter24 har såklart testat nyheten. 

Vi har gjort en recension av de nya snacksen. Bildkälla: Nyheter24

Vissa tyckte att smaken påminde om ett mellanmål som många säkert åt som barn. 

– Jag tycker att smaken påminner om riskakor, och något mer som jag inte kan sätta fingret på, säger Eric i testpanelen. 

Men resten av testpanelen var försiktigt positiva till nyheten. 

– Det är ganska likt vanliga ostbågar, säger Agnes

– Funkar helt klart som ett nyttigt alternativ, säger Frida i testpanelen.  

Linsbågarna kommer lanseras i butik från vecka 34. 

Kolla in hela testet i klippet ovan. 

Nyheter24 har också testat kräftorna i butik just nu. Hela det testet kan du se här

Läs hela nyheten:
Vi har testat de nya linsbågarna – så smakar de

Publicerad: 2018-08-10 klockan 14:49

Fler nyheter från Nyheter24

Talmannens besked: Partiledarna får ännu mer tid

Regeringskaoset fortsätter. Över hundra dagar har gått sen vallokalerna stängde i september, och Sverige går fortfarande runt och väntar på att partiledarna ska komma överens.  Och nu vill talmannen Andreas Norlén att partiledarna ska ta julen på sig att fundera på vad nästa steg ska bli.  – Jag beklagar det. Jag hade verkligen behövt slutföra den här processen före jul. Sverige behöver en ny regering, sa talmannen på pressträffen.  Detta efter att talmannen under de senaste dagarna haft diskussioner med partiledarna. Nyval kan bli aktuelltTanken är att Ulf Kristersson och Stefan Löfven ska komma med besked i januari. En ny omröstning kommer att hållas den 16 januari, och senast 23 januari vill Andreas Norlén ha en statsminister. Det menar han är sista datumet för en fjärde statsministeromröstning i riksdagen. Det innebär att ett eventuellt nyval kan hållas den 21 april – om det skulle bli aktuellt. Artikeln uppdateras

2018-12-19-11:03:42

Tonårspojke skjuten av polis – har förts till sjukhus

En pojke i tyngre tonåren har skjutits av polis vid en insats i Haparanda i Norrbotten, skriver lokaltidningen NSD. Enligt lokala medier ska pojken ha skjutits i benet i samband med en inbrottsutryckning nu på onsdagsmorgonen. Pojken ska ha uppfört sig aggressivt och närmat sig polisen med en trädgårdsspade, skriver NSD. Pojken har nu förts till sjukhus, men hans skador är inte livshotande. Polisen vill inte kommentera händelsen. 

2018-12-18-14:53:37

Aviciis föräldrar ärver 231 miljoner kronor

Tim "Avicii" Bergling blev bara 28 år gammal. Det var en mycket tragisk bortgång 20 april 2018 under en resa med kompisar i Oman. Och efter sig lämnade han familj, vänner, kollegor och fans som sörjde över hela världen. Arvtagarna Med sina framgångar inom musiken tjänade världsstjärnan en hel del pengar under sin karriär och nu står det klart vilka som blir arvtagarna. Dokumenten som visar det är nu offentliga hos Skatteverket och där står det föräldrarna till Tim Bergling, rapporterar Expressen. Det är alltså Klas Bergling och Anki Lindén som ärver sonens förmögenhet. Och förmögenheten är inte liten heller – 231 miljoner kronor. Inget testamente Avicii hade varken fru eller barn, och hade heller inte upprättat ett testamente. Vilket har lett till att hans förmögenhet på över 231 miljoner kronor kommer att överlåtas till hans föräldrar. Den offentliggjorda bouppteckningen visar också på att föräldrarna bli helt ensamma om att ärva från sin son, skriver Expressen. Tillgångar Enligt Expressen hade världsstjärnan tillgångar till 148 miljoner kronor i USA, och i Sverige upp till 180 miljoner kronor. Vilket visar på att bouppteckningens nettobehållnings landar på drygt 231 miljoner kronor. Men Klas Bergling och Anki Lindén kommer även att få pengarna som genereras av sonens musik i fortsättningen. Välgörenhet Att Avicii hade en extremt framgångsrik karriär är ingen nyhet. Under tiden han levde såg han till att inte bry sig så mycket om pengarna han tjänade, utan att hans musik gav glädje. I samma takt som han tjänade en förmögenhet, skänkte han otroliga summor till välgörenhet under sin livstid. Det handlade om flera hundra miljoner kronor. – Personligt och moraliskt tycker jag – när man kommer till en position där du får ett sånt pass överflöd av pengar som man inte behöver – att den mest vettiga, mänskliga och självklara grejen att göra är att dela med sig till dem som verkligen behöver det, sa Tim Bergling i dokumentären ”Avicii – the documentary” 2013. 

2018-12-18-21:57:57

Samir Badran om pausen från Sigrid: "Trött"

I början av december åkte Samir Badran till Thailand tillsammans med sin pappa. Många undrade över relationen med flickvännen Sigrid Bernson men under en frågestund på hans Instagram skrev Samir att han behövde en paus från allt.  Under hösten gick artisten in i väggen efter ett hetsigt år. Den 9 december la han ut en bild på sin Instagram på när han satt i flygstolen påväg till Thailand och förklarade att han skulle ha semester i en månad. Dock utan flickvännen Sigrid.  "Jag behöver paus från Sverige ett tag" skrev han under frågestunden med sina fans på Instagram.  De senaste två dagarna har han lagt ut tre bilder på Instagram där han på den första skrev "self i: trött på att va trött". På den andra bilden skrev han att flödet behövde uppdateras samt att han sett att de var snöstorm hemma i Sverige och ville därför dela med sig av solen från Thailand, han avslutar med att skriva "REHAB".  På det senaste inlägget har han skrivit "you have to fight through some bad days to earn the best days of ur life".  Samir delar med sig av sin tuffa tid med fansen Detta har fått många fans att ställa sig frågan – hur mår Samir egentligen? I inlägget har flera kommenterat att "han är kung" och att han "ska ta hand om sig". Men än så länge så har inga kommentarer från flickvännen Sigrid synts till. Förutom på bilden från flygplanet där hon kommenterat tre hjärtan.  Sigrids gulliga kommentar på Samirs inlägg på Instagram Samir må vara långt ifrån Sverige, men det hindrar inte honom från att hålla sig uppdaterad om flickvännen. I ett av hennes senaste inlägg på Instagram har han kommenterat "Amen fan vad snyggt". Han har åkt iväg utan Sigrid men har fortfarande koll " Va gör du vaken?" skrev han i hennes inlägg för sex dagar sedan. Hon svarar hans kommentar med "Kom precis hem från spelning".  Ångrar Samir pausen nu? Eller så kanske han ångrar pausen från flickvännen?  Inte långt innan hans resa till Thailand la Sigrid upp en bild den 20 november där de kysser varandra i en pool och skriver: "Lugnet! Två magiska dagar på Yasuragi! Så fint att få tid tillsammans på en plats som inte är förknippad med någon stress. Jag är så stolt över att jag har en så stark och grym pojkvän. Att han jobbar med sig själv för att komma tillbaka ännu starkare. Du är fantastisk! Jag älskar dig så!".  Samir & Sigrids kärleksfulla dagar på Yasuragi. Bild: Sigrid Bernson Instagram Sigrid visar att hon är stolt över honom och ger Samir sitt stöd. Men inga fler bilder har hon kommenterat på hans Instagram sedan den 9 december, hade hon velat följa med? Ångrar Samir sig nu att Sigrid inte är med på resan? 

2018-12-18-09:56:56

Centerparitet rasar i ny mätning – S går starkt framåt

Över 100 dagar har nu gått sen valet, men politikerna har fortfarande inte kommit överens om hur landet ska styras.  Det har varit mycket snack senaste tiden om vilka partier som faktiskt tjänar och förlorar på att kaoset i riksdagen fortsätter, och nu har en ny mätning kommit som kanske kan ge en och annan ledtråd.  Det är Dagens Nyheter och Ipsos som mätt väljarstödet nu i december, och det är riktigt trist läsning för Centerpartiet och Annie Lööf.  Annie Lööf misslyckades inte bara med sitt sonderingsuppdrag nu under hösten, hon och C har också sagt nej till både Ulf Kristersson och Stefan Löfven som statsministrar.  Nu backar C med hela tre procentenheter, från tio till sju procent.  – Vi är säkra på att det här speglar en verklig förändring, med förbehållet att det är en ögonblicksbild från en ovanligt turbulent period, säger Ipsos opinionsanalytiker Nicklas Källebring till DN.  Även SD backar Inte heller Sverigedemokraterna verkar ha tjänat på turbulensen i rikspolitiken. Jimmie Åkessons parti backar från 20 procent till 18, och är nu lika stora som Moderaterna.  Samtidigt fortsätter framgångarna för Kristdemokraterna och Ebba Busch Thor. KD landar på åtta procent – partiets högsta siffra på 15 år i Ipsos.  Höstens stora vinnare är Stefan Löfven och Socialdemokraterna. I nya Ipsos-mätningen går S upp hela fyra procentenheter, och ligger nu på 32 procent. De rödgröna är nu uppe på 44 procent, Allians-partierna får tillsammans 37.  on_script_ready(function() {m('#bar_chart_6166225').charts.init('Mätningen från DN/Ipsos:','bar', {labels:['Vänsterpartiet','Socialdemokraterna','Miljöpartiet','Liberalerna','Centerpartiet','Kristdemokraterna','Moderaterna','Sverigedemokraterna'],colors:['#561812','#d82613','#6fd813','#3d66e6','#176d1e','#37176d','#041bd7','#d6d704'],values:['8','32','4','4','7','8','18','18'],prev_values:['8','28','4','4','10','5','18','20'],do_animate: 3, });});

2018-12-19-07:24:49

Forskning: Så nyttigt är det att äta ägg

Vad menar forskningen på? Ja, en forskning visar alltså att ägg innehåller en specifik form av D-vitamin. Den sortens D-vitamin är fem gånger så effektiv som vanlig D-vitamin, skriver Allas Hälsa. Och varför är D-vitamin så viktigt för oss som bor i Norden? Vi svenskar riskerar ju faktiskt att lida av just D-vitaminbrist under ett speciellt halvår – vinterhalvåret. Solen lyser ju inte superstarkt varje dag på vintern och det är därifrån vi hämtar en större del av D-vitaminen till kroppen. Det har till och med varit sådan brist för oss att Livsmedelsverket föreslagit att öka dosen av tillsatt D-vitamin i flera olika livsmedel. Men forskningen visar att det kanske inte behövs, i alla fall inte för äggätare.  Vad säger näringsexperten? – Ägg innehåller den speciella form av vitaminet, så kallad 25(OH)-vitamin D, vilken visar sig ha fem gånger så hög aktivitet jämfört med den D-vitamin som anges i livsmedel och som även används i vitaminpiller, säger näringsexperten Christer Rosén till Allas Hälsa. Han menar alltså att mängden D-vitamin vi får i oss av att äta ägg är mycket mer än vad som står i Livsmedelsverkets databas eller på äggkartongen. Och enligt Allas hälsa är det inte många som vet om att ägg är en så effektiv D-vitaminkälla. Istället äter folk kosttillskott för D-vitamin, när de istället bara skulle kunna äta lite fler ägg, för samma effekt. Tvåa efter bröstmjölk Det är faktiskt som så att ägg är den näst mest naturliga och kompletta näringskällan. Vad som kniper första platsen? Det är mammans kära bröstmjölk. – Ägg är den mest kompletta och naturliga näringskällan näst efter bröstmjölk. Genom ägg får vi i oss nästan alla näringsämnen som kroppen behöver förutom C-vitamin, säger Astrid Lovén Persson, verksamhetsledare för branschorganisationen Svenska Ägg till Allas Hälsa. Har du som vana att äta ett ägg till frukost varje dag? Eller ett till lunchen? Men vad händer egentligen emd kroppen om du äter ägg varje dag? Det har Nyheter24 tidigare skrivit om. Nyfiken? Allt du behöver veta om det finns att läsa här.

2018-12-18-16:04:45

Aviciis föräldrar blir arvtagare av 231 miljoner kronor

Tim "Avicii" Bergling blev bara 28 år gammal. Det var en mycket tragisk bortgång 20 april 2018 under en resa med kompisar i Oman. Och efter sig lämnade han familj, vänner, kollegor och fans som sörjde över hela världen. Arvtagarna Med sina framgångar inom musiken tjänade världsstjärnan en hel del pengar under sin karriär och nu står det klart vilka som blir arvtagarna. Dokumenten som visar det är nu offentliga hos Skatteverket och där står det föräldrarna till Tim Bergling, rapporterar Expressen. Det är alltså Klas Bergling och Anki Lindén som ärver sonens förmögenhet. Och förmögenheten är inte liten heller – 231 miljoner kronor. Inget testamente Avicii hade varken fru eller barn, och hade heller inte upprättat ett testamente. Vilket har lett till att hans förmögenhet på över 231 miljoner kronor kommer att överlåtas till hans föräldrar. Den offentliggjorda bouppteckningen visar också på att föräldrarna bli helt ensamma om att ärva från sin son, skriver Expressen. Tillgångar Enligt Expressen hade världsstjärnan tillgångar till 148 miljoner kronor i USA, och i Sverige upp till 180 miljoner kronor. Vilket visar på att bouppteckningens nettobehållnings landar på drygt 231 miljoner kronor. Men Klas Bergling och Anki Lindén kommer även att få pengarna som genereras av sonens musik i fortsättningen. Välgörenhet Att Avicii hade en extremt framgångsrik karriär är ingen nyhet. Under tiden han levde såg han till att inte bry sig så mycket om pengarna han tjänade, utan att hans musik gav glädje. I samma takt som han tjänade en förmögenhet, skänkte han otroliga summor till välgörenhet under sin livstid. Det handlade om flera hundra miljoner kronor. – Personligt och moraliskt tycker jag – när man kommer till en position där du får ett sånt pass överflöd av pengar som man inte behöver – att den mest vettiga, mänskliga och självklara grejen att göra är att dela med sig till dem som verkligen behöver det, sa Tim Bergling i dokumentären ”Avicii – the documentary” 2013. 

2018-12-18-21:57:57

Postnord om julklapparna: "Vi ska göra vårt allra yttersta"

Postnord har fått mycket ris genom åren och skandalerna kring företaget har varit många. Och nu när julen står för dörren är pressen stor på företaget som förväntas leverera alla paket i tid till jul.  Nyheter24 har tagit reda på hur Postnord planerar att få ut varenda julklapp i år. "Alla är taggade inför jul" Den mest intensiva perioden för alla anställda på Postnord är kommen. Faktum är att den började redan under Black Week.  På frågan om hur prognosen inför årets julrush med paket i tusentals som ska ut till hem runt om i Sverige berättar Maria Ibsén, pressansvarig på Postnord, hur målet är att alla ska få sina julklappar innan jul.  Ibsén fortsätter berätta om att hela personalstyrkan är inställda på att jobba hårt och effektivt den närmsta veckan.  - Alla är taggade inför jul. Vi har plockat in extrapersonal, ytterligare transportbilar och ökat öppettiderna för att täcka alla luckor, säger hon.  Postnords lastbilar förväntas fyllas till bredden med postpaket som ska bli julklappar i år. Bildkälla: Emil Langvald/ TT Postnord kämpade med paketen förra året Under 2017 års decembermånad hade Postnord en väldigt stor mängd paket att hantera. På grund av att människor i högre utsträckning börjat handla sina julklappar på nätet fick postföretaget svårt att ta hand om alla paket.  - Vi hade räknat med en 30-procentig uppgång, men fick en uppgång på 50 procent, berättade Erika Ahlqvist, då ansvarig chef på Postnord för SVT.  I och med den oväntade volymen av paket som kom in till postterminalen i Örebro förra året ledde det till två dagars förseningar. Enligt Postnord själva kommer normalt sett 96-97 procent av paketen i tid.  Men förra årets paketpanik orsakade en lägre siffra på 92 procent, rapporterade SVT.  "Vi ska göra vårt allra yttersta" Maria Ibsén gav sin kommentar till Nyheter24 på frågan om de kommer lyckas leverera alla julklappar i tid i år.  Hon sa då att väderförhållanden är en faktor som de inte kan styra över, men att alla medarbetare på Postnord ska göra sitt yttersta för att alla paket ska komma fram till jul.  Under 2017 levererade Postnord 154 miljoner paket. Bildkälla: Maja Suslin/ TT Nyheter24 har tidigare skrivit om hur Postnord gick ut med att de ville höja priserna och sänka postutdelningen. Du kan läsa hela artikelnhär!

2018-12-17-15:28:25

16-åring dömd för fortkörning – körde A-traktor i 113 km/h

På sträckan i Ruskträsk, Lycksele, där en 16-åring körde med en A-traktor, är högsta hastighetsgräns satt på 100 kilometer i timmen. Kanske inte så konstigt att polisen stoppade 16-åringen? Inte just för att han körde i 113 kilometer i timmen, utan för att han körde så fort med en A-traktor. En A-traktor får nämligen köra i som högst 30 kilometer i timmen. 16-åringen körde alltså 83 kilometer i timmen för fort. Inte illa för att vara en A-traktor att köra så snabbt? Döms till böter Nu har 16-åringen dömts till böter för hans påhitt. Kostnad? 2000 kronor. Brottet? Hastighetsöverträdelse.Ja, att det var en hastighetsöverträdelse är ju inte mycket att tveka på. Och enligt Folkbladet är det heller inte helt ovanligt. Det ska nämligen fortsätta trilla in strafförelägganden kring olovlig körning av A-traktorer hos polisen i trakten. Bara i perioden från 2 oktober till 5 november var det fyra förare som stoppades. Hur? Frågan återstår ju fortfarande hur det ens är möjligt för en A-taktor att komma upp i den höga hastigheten när den ska vara anpassad att endast köra i 30 kilometer i timmen. Enligt polisen handlar det i flesta fallen om trimmade motorer. Så de olovliga körningarna gällande A-traktorer har oftast motorer som blivit manipulerade på något vis, rapporterar Folkbladet. Nyheter24 har tidigare skrivit om ett förslag om att epa-traktorer ska gå att köra i snabbare hastighet än vad det är tillåtet nu. Det ska handla om en frihetsfråga och att alla på landsbygden ska få röra sig fritt. Men känns hela 50 kilometer i timmen rimligt? Här kan du läsa mer om det förslaget.

2018-12-17-20:51:57

Senaste nyheterna