Vi har testat de nya linsbågarna – så smakar de

För lite mer än ett år sedan lanserade Estrella sina första linschips. De har sedan dess kommit i flera smaker och de spröda chipsen som ska vara lite nyttigare än vanliga chips har blivit mycket populära. 

Nu kommer alltså nästa variant av linschipsen – linsbågar. Linsbågarna ser precis ut som ostbågar och har smak av cheddar. 

Nu finns linsbågar med cheddarsmak. Bildkälla: Nyheter24

Ostbågar är enligt Estrella själva Sveriges mest populära snacks, och linsbågarna ska passa den som älskar ostbågar men vill ha något nytt. 

Linsbågarna innehåller hela 16 procent protein, vilket gör dem lite nyttigare än vanliga ostbågar. Nyheter24 har såklart testat nyheten. 

Vi har gjort en recension av de nya snacksen. Bildkälla: Nyheter24

Vissa tyckte att smaken påminde om ett mellanmål som många säkert åt som barn. 

– Jag tycker att smaken påminner om riskakor, och något mer som jag inte kan sätta fingret på, säger Eric i testpanelen. 

Men resten av testpanelen var försiktigt positiva till nyheten. 

– Det är ganska likt vanliga ostbågar, säger Agnes

– Funkar helt klart som ett nyttigt alternativ, säger Frida i testpanelen.  

Linsbågarna kommer lanseras i butik från vecka 34. 

Kolla in hela testet i klippet ovan. 

Nyheter24 har också testat kräftorna i butik just nu. Hela det testet kan du se här

Läs hela nyheten:
Vi har testat de nya linsbågarna – så smakar de

Publicerad: 2018-08-10 klockan 14:49

Fler nyheter från Nyheter24

Myten om urinvägsinfektion – så botar du den på riktigt

Vad är urinvägsinfektion? Urinvägsinfektion orsakas av bakterier som kommit in i urinröret och sen tagit sig vidare upp i urinblåsan. De vanligaste symptomen är att kissa ofta och att det svider. – Uvi, även kallad urinvägsinfektion, orsakas av bakterier som kommer från tarmen, säger Charlotte Klarin, AT-läkare på Norrtälje sjukhus. Men hur blir du av med en urinvägsinfektion? De flesta urinvägsinfektioner läker ut sig själv. Så besväras man inte speciellt mycket av det, går det bra att vänta ut infektionen. – Se bara till att kissa regelbundet och tömma blåsan helt och hållet, fortsätter Charlotte Klarin till Nyheter24. Genom att dricka mycket vätska kan du spola ut bakterierna. Det spelar heller ingen roll vilken slags vätska du får i dig – vanligt vatten går lika bra som någonting annat!  Drick drick drick! Myten – Tranbärsjuice förhindrar inte urinvägsinfektion – det har flera studier visat, säger Charlotte Klarin. Att dricka surt varken förhindrar eller läker urinvägsinfektioner – det är en myt. Kaffe, läsk och alkohol kan irritera urinvägarna. Alkoholen behöver man inte undvika helt. Det kan nämligen bidra till att man kissar oftare och mer – vilket är bra för infektionen.  – Alkohol kan ge en uttorkande effekt. Men då är det mer kroppen i sig som blir uttorkad – inte urinvägarna, fortsätter Charlotte Klarin.  När bör du söka vård? Blod i urinen och feber är två tecken på att du bör uppsöka vård. Läkarna kan då skicka en odling av urinen och då få reda på om det är bakterier i. På så sätt avgör de vilken antibiotika man ska ha.  – Har du mycket besvär som att du exempelvis måste sitta på toa hela natten för att det känns som man ska kissa, så borde du uppsöka läkarvård, säger Charlotte Klarin.  Får du urinvägsinfektion ofta? Tips då är att du kan resa dig upp en liten stund efter att du har kissat. Sen kan du prova att sätta dig ner igen och försöka kissa ut det sista, skriver Vårdguiden. Ta smärtstillande och drick mycket vatten så kan dina besvär gå över av sig själv. Men har det inte blivit bättre efter en vecka kan det vara bra att uppsöka läkarvård.  Läs också om när Nyheter24 träffade en sexolog och fick tips om saker som kan vara bra att veta för att bland annat förhindra urinvägsinfektion. 

2018-09-29-12:02:50

Albin Lee Meldau om tiden efter "Så mycket bättre": "Kaos"

Ikväll sänds det sista avsnittet av "Så mycket bättre". Vi har under säsongen fått se Christer Sjögren, Linnea Henriksson, Stor, Louse Hoffsten, Charlotte Perrelli, Eric Gadd och Albin Lee Meldau tolka varandras låtar.  Just Albin Lee Meldau, 30, var relativt okänd för den stora publiken innan vi bekantade oss med honom i "Så mycket bättre".Albin var tidigare en av sångarna i bandet The Magnolia. Albin har berättat att han fick sparken från bandet eftersom han drack för mycket.– Jag var inte nykter nog. Jag kommer knappt ihåg alla grejer jag har gjort, förklarade Albin i "Så mycket bättre" i början av december. Årets artister i "Så mycket bättre". På bilden saknas rapstjärnan Stor. Bildkälla: Karl Melander/TT Bild Sitt stora genombrott fick Albin när släppte låten "Lou Lou" år 2016. På Spotify har hans hit över 20 miljoner spelningar.Under sin dag i "Så mycket bättre" berättade Albin om den stora omställningen. Några månader innan inspelningen av TV4-programmet så jobbade Albin som lärare på SFi.  Innan dess spelade han på gator och torg, och det var inte alltid enkelt. Vid ett tillfälle hotades han bland annat av en beväpnad man. "Nu är det kaos" Så kontrasterna har minst sagt varit stora för Göteborgsartisten Albin. I kvällens avsnitt av "Så mycket bättre" har det blivit dags för en återträff, och artisterna utvärderar tiden i programmet – och hur det blev sedan.– Jag var ju faktiskt ganska okänd när jag kom hit. Det var ju inte så att jag blev stoppad på stan och såna grejer, berättar Albin.Eric Gadd frågar då om han blir det nu.– Nu är det så. Nu är det kaos, och det hade man inte kunnat förbereda sig på på något sätt, säger Albin. Albin Lee Meldau har gjort succé i "Så mycket bättre". Bildkälla: TV4 Albin berättar om tiden i "Så mycket bättre".– Att vara med i "Så mycket bättre" var det bästa jag någonsin gjort – och det värsta jag någonsin gjort. Det har varit tufft, men det har också varit helt fantastiskt. Det har varit en väldigt nyttig erfarenhet för mig för jag vill ju ha en lång och gedigen karriär, säger Albin.  Albin har tidigare berättat om sina tuffa år: "Tog droger, stal och åkte fast"

2018-12-13-14:38:58

Miley Cyrus avslöjar allt om föräldrarnas knarklekar

På torsdagen var Miley Cyrus i Jimmy Fallons "The Tonight Show". Bland annat berättade Miley att hon ska vara gästsångerska tillsammans med Mark Ronson i komedishowen med Matt Damon som programledare. På lördagens show kommer hon att medverka i Ronsons nya sång "Nothing Breaks Like A Heart".  Sångarna kommer även att framträda med den nya jullåten "Happy Xmas (War Is Over)" som är en "cover" av John Lennon och Yoko Onos klassiker. Sonen Sean Ono Lennon kommer även att medverka i låten som ursprungligen skrevs 1971 som en julsingel av föräldrarna. "Hon mår jättebra" Miley och programledaren Jimmy spelade även ett spel under torsdagskvällens show. Men efter spelandet berättade Miley sanningen om sina föräldrar med fokus och betoning på hennes mamma Tish Cyrus. När Jimmy frågade henne om hur hennes mamma mår ska hon ha svarat: – Hon mår jättebra. Min mamma är en riktig "stoner" (en person som röker på mycket, reds. anm.), enligt Daily Mail.  Miley Cyrus berättar om mammans rökvanor. Bildkälla: Evan Agostini/TT Tish ska ha varit väldigt kritisk mot när Miley började röka gräs, som att sångerskan var en "liten djävul", skriver Daily Mail. Röker som aldrig förr Men nu röker mamman så som Miley aldrig tidigare sett någon röka.  Miley berättar även att hennes pappa Billy Ray röker gräs tillsammans med mamman. När de är "höga" leker de med kolibrifåglar. Fåglarna rör sig väldigt långsamt eftersom Mileys pappa har matat dom alldeles för mycket. – Det är därför jag är så konstig, ska hon ha tillagt. Om detta var ett planerat samtalsämne under kvällsshowen eller om Miley spontant kände för att dela med sig vet man inte. Nyheter24 har tidigare skrivit om 21-åringen som är en identisk kopia av Miley Cyrus. Har du sett henne? Om inte, kan du se bilder på 21-åringen här. Tycker du också att hon är lik?

2018-12-14-09:30:21

Studie: Elever gör bättre ifrån sig om de har sovmorgon

Klockan är 6:30 och larmet på telefonen ringer – dags att gå upp! Alldeles för tidigt, eller hur? Och inte är det speciellt lockande att åka iväg för en heldag i skolan, omotiverad och för lite sömn. Enligt forskare sover faktiskt ungdomar betydligt mindre än vad de egentligen bör göra, vilket kan i sin tur kan påverka betygen och psykisk hälsa.  Men nu visar en ny studie något som alla skolungdomar kan glädja sig åt – skolan bör börja senare om dagarna.  Ger bättre resultat  2016 beslutade amerikanska delstaten Seattle i USA att gymnasieeleverna skulle börja skoldagen senare. Istället för att börja 7:50 skulle de nu börja 8:45. I samband med schemaändringen började en grupp forskare att jämföra studenterna för att se hur ändringen skulle påverka deras resultat. De undersökte en klass med äldre elever som inte alls hade berörts av ändringen, samt en klass som fick börja 55 minuter senare om dagarna.  Alla elever fick ett digitalt armband som hjälpte forskarna att se elevernas sömnvanor.  Resultatet visade att eleverna i båda klasserna somnade ungefär samtidigt på kvällarna, men de yngre eleverna som började senare på morgonen fick i snitt 34 minuter mer sömn per dag. Dessutom fick de eleverna fem procent högre betyg än de som gick i skolan enligt det vanliga schemat. Borde senareläggas ytterligare  Elevernas sömn gick från sex timmar och 50 minuter till sju timmar och 24 minuter. Men fortfarande är det alldeles för lite. Enligt Gideon Dunster, en av personerna bakom undersökningen, borde man senarelägga skoldagen ytterligare för att eleverna ska prestera ännu bättre.  – Eleverna får mer sömn, men de sover fortfarande inte de nio timmar per natt som är rekommenderade, säger han till New Scientist. Nyheter24 har tidigare skrivit att det även är bättre att senarelägga arbetsdagen. Du ska nämligen inte börja före klockan 10 på morgonen. Det kan du läsa mer om här!

2018-12-15-09:02:19

Kärleksparet Carina Berg och Erik Johansson har gift sig

Det har spekulerats vilt om tv-profilen Carina Berg, 41, och landslagsspelaren Erik Johanssons, 29, bröllop. Men det har endast varit rykten och inget har bekräftats, förrän idag. Ett riktigt krispigt vinterbröllop blev det för kärleksparet i Vemdalens kyrka i Härjedalen, där de sa ja till varandra under lördagen, rapporterar Aftonbladet.Gemensam korvgrillning i minusgraderDet är lite mer än ett år sedan som Carina Berg bekräftade att hon och Erik Johansson var ett par. Efter det har det gått i rask takt med mycket kärlek. I april i år förlovade sig det nu nygifta paret och Carina Berg har visat sin lycka på Instagram, men nu har de äntligen fått varandra på riktigt! Gästerna inledde dagen med en gemensam korvgrillning i 26 minusgrader, efter det bar det av till vigseln som var en intim ceremoni, enligt Aftonbladet. Carina var klädd i en lång benvit, broderad/virkad klänning och en pälskappa. Fotbollsstjärnan Erik hade en marinblå rutig kostym med svart fluga, hatt och en mörk rock.Häst och släde Ja, som många andra bröllop så förenades brudparet med en kyss. Men det blev mer romantiskt än så, för när paret kom ut ur kyrkan ska det jublats utav bara den och en häst med släde kördes fram. Vackert!Med tända facklor runt omkring sig kramades brudparet och hoppade sen ner i släden och körde iväg. Nyblivna frun blev omhållen av nyblivna mannen Erik, inlindade i päls och filtar. Så romantiskt!BröllopsfestenPå söndagen ska  en brunch hållas för gästerna på Storhogna högfjällshotell och spa. Men innan dess är det fest som gäller. Festen kommer att hållas under lördagen och hållas privat i en matsal på samma hotell, enligt Aftonbladet.Ett riktigt stort grattis till kärleksparet och bröllopslyckan! Nyheter24 har tidigare skrivit om när Nassim Al Fakir friade till sambon Lina Hedlund, i direktsändning! Det kan du läsa mer om här.

2018-12-15-17:22:07

Pojke attackerad av två äldre män mitt på öppna gatan

Ett larm inkom till polisen vid 22-tiden under fredagskvällen gällande ett barn som farit illa. Enligt ett vittne ska pojken blivit attackerad av två äldre män vid Odenplan i Stockholm, rapporterar Expressen. Polisen bekräftar Polisen bekräftar att det finns uppgifter på att ett barn har fått flera slag. – Det finns uppgifter om att två personer ska ha slagit ett barn, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid polisen i Stockholm till Expressen och fortsätter: – Vi har två personer som är anhållna och i nuläget är de misstänka för grov misshandel. Vi kommer att hålla förhör med dem under eftermiddagen. Pojken ska dock inte behövt åka med ambulans till sjukhus. Men det två männen ska ha skadat honom tillräckligt illa så att de anhållits för grov misshandel. Nerputtad Enligt ett vittne till händelsen ska männen ha puttat ner pojken på marken och sedan slagit honom så att han sen rullade ut på vägen, rapporterar Expressen. Männen ska innan det ha även ha skrikit glåpord riktade mot grabben.  Vakt grep in Det var flera personer som blev vittnen till händelsen och en av de var en vakt, som även ingrep. Vakten höll fast de två misstänkta männen tills polisen kom till platsen.  Till platsen hann även pojkens föräldrar komma, då de fått nys om det inträffade genom att polisen tagit in vittnesuppgifter, skriver Expressen. Nyheter24 har tidigare skrivit om en pojke som dog då han fastnade i en tvättmaskin. Det kan du läsa mer om här.

2018-12-15-14:44:08

Här är årets mest värda rödvin: Bäst i Nyheter24:s test!

Testpatrullen är tillbaka, och denna gång är det rödvin som står på planeringen.  Aretha Bergdahl och Sebastian Vainonen-Lundgren får denna gång sällskap av Nyheter24:s Henrik Eriksson, för att reda vilket rödvin som är godast, och mest värt.  Tre olika viner: Budget, överkomligt och lyx De testar tre olika viner i tre olika prisklasser för att reda ut om dyrare är godare, eller om man kan spara cashen och köra på den billigare varianten istället.  Budget: Selvarossa, 79 kronor.  Beskrivning: Kryddig smak med liten sötma, inslag av fat, körsbär, katrinplommon, vanilj och kryddpeppar.  Överkomligt: Governo, 99 kronor. Beskrivning:  Fruktig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, russin, choklad och vanilj. Lyx: Amarone, 199 kronor Charles Mignon Brut, Premium Reserve Champagne, 219 kronor. Beskrivning: Kryddig, nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av russin, torkade körsbär, choklad, pinjenötter, pomerans och vanilj.  Testpatrullen korar ett vinnande rödvin. En klar vinnare – i alla kategorier För att avgöra vilket vin som smakade bäst fick Aretha, Sebastian och Henrik göra ett blindtest, där de smakade på vinerna utan att veta vilket som var vilket.  Patrullen hade svårt att komma överens om vilket vin som var vilket, men när det kom till vilket vin som var godast så kunde alla hålla med om att ett vin var godast. Och det var även en person som lyckades få alla rätt på blindtestet. Se videon i spelaren ovan för att får reda på vem som fick rätt – och för att se vilket rödvin som du definitivt måste testa:  Nyheter24 har testat en hel del andra saker! Här kan du se när Nyheter24 testar: Årets Julmust – med smak av lakrits Aretha och Sebastian betygsätter ungdomsförbundens merch innan årets val

2018-12-12-13:57:08

Så här många svenskar påstår att de har sex varje dag

Att ligga kan vara helt fantastiskt, men hur ofta har vi i genomsnitt sex egentligen? En gång i veckan, ett par gånger i månaden eller mer sällan? Och hur många är det som påstår att de ligger så ofta som varje dag?  SVT Nyheter har tillsammans med analys- och konsultföretaget Novus undersökt hur ofta svenskar i snitt ligger med varandra. I undersökningen har drygt 1000 personer svarat på frågor om sina sexvanor, och resultaten visar bland annat hur många svenskar som har sex någon gång varje dag.  Definitionen av sex i denna undersökning avser penetrationssex. Så här många ligger varje dag  Har du en kompis som säger att hen ligger varje dag? Då är det mest troligt att denne ljuger för dig. Resultatet i undersökningen visar nämligen att ingen ligger så ofta som varje dag, skriver SVT Nyheter. Men hur ofta har vi sex då?  Det finns många olika faktorer som spelar in här. Har du ingen fast relation är det mer troligt att du ligger mer sällan än om du är i ett fast förhållande. Studien visar även att få kvinnor får orgasm enbart via penetrationssex, vilket också kan göra att fler kvinnor faktiskt föredrar att tillfredsställa sig själva (något som i den här undersökningen inte räknas som sex). Men det vanligaste är att vi ligger någon gång i veckan. I undersökningen svarar 20 procent att de gör just det. Samtidigt finns det de som aldrig har sex. Totalt rör det sig om sju procent av männen och 14 procent av kvinnorna som uppger att de aldrig ligger, skriver SVT Nyheter. 

2018-12-14-10:23:59

Här är de nominerade till Grammis 2019

Grammis äger rum den 7 februari 2019 på Annexet i Stockholm. Prisutdelningen kommer att ske framför en sittande galamiddag som sedan följs av en storartad efterfest.  Det är den 36:e upplagan av galan och Grammis är Sveriges äldsta och bredaste musikpris. Det som är nytt för Grammis 2019 är att Årets folkmusik/singer-songwriter delas upp i egna kategorier: Årets folkmusik och Årets visa/singer-songwriter. Alltså omfattar Grammis 2019 totalt 22 stycken kategorier. Tillkännagivandet av de nominerade artisterna ägde rum på fredagsförmiddagen – och de nominerade är…  Årets album Little Jinder – Hejdå  Lykke Li – So Sad So Sexy  Robyn – Honey  Seinabo Sey – I´m A Dream  Z.E – Min penna blöder Årets alternativa pop El Perro Del Mar – We Are History  First Aid Kit – Ruins  Little Jinder – Hejdå  Lykke Li – So Sad So Sexy  Sarah Klang – Love In The Milky Way  Little Jinder är nominerad i flera kategorier till Grammis 2019. Bildkälla: Stina Stjernkvist/TTÅrets artist  Cherrie  Hov1 Robyn  Seinabo Sey Z.E  Seinabo Sey är också flertalet nominerad till Grammis 2019. Bildkälla: Stina Stjernkvist/TTÅrets barnalbum  Barnkammarboken – Det bästa ur – Den silvriga barnkammarboken  Gullan Bornemark – Mina egna favoriter  Nils Berg & Kalle Carmback med vänner – I en stad  Räkna Kråkor – Andra sommaren  Tetra – Lullabies From Around the World  Årets dansband  Blender – Gambla litegrann  Casanovas – Vi lever här och nu  Larz-Kristerz – Det går bra nu  Lasse Stefanz – Forever  Sannex – Crossroads  Årets elektro/dans Bella Boo – Fire  Neneh Cheryy – Broken Politics  Quiltland – Polarity  Shakarchi & Stranéus – Steal Chickens From Men And The Future From God Tungevaag & Raaban – All For Love, Bad Boy, Hey Baby Årets folkmusik  Hazelius & Hedin – Jorland  Lena Jonsson – Places  Per Gudmundson & Bengan Janson – Hjeltamôs  Sara Ajnnak – Gulldalit – Can You Hear Me  Åkervinda – Förgänglighet Årets hiphop  Fricky – Aqua Aura  Imenella – Chagga, Moves Remix  Jireel – 18  Ozzy – Ett öga rött  Stor – Stockholm står kvar, Purple Haze, Säga mig ft Jireel Årets hårdrock/metal  At The Gates – To Drink From The Night Itself  Ghost – Prequelle  Hardcore Superstar – You Can’t Kill My Rock’n Roll  The Night Flight Orchestra – Sometimes The World Ain´t Enough Tribulation – Down Below Årets jazz  Amanda Ginsburg – Jag har funderat på en sak  Bo Sundström – Mitt dumma jag – Svensk jazz   Bobo Stenson Trio – Contra La Indecisión  Georg Riedel – Secret Song  Johan Lindström Septett – Music For Empty Halls  Årets klassiska  Eric Ericssons Kammarkör/Fredrik Malmberg/Sveriges Radios Symfoniorkester/Radiokören & Andrew Manze – Nocturnal Singing  Göteborgs Symfoniorkester – Torbjörn Iwan Lundquist, Symfonier 3 och 4  The Nordic Baroque Band – The Nordic Baroque Band Västerås Sinfonietta/Ollikainen/Sturfält/Takács-Nagy - Anders Nilsson: Orchestral Works  Zilliacus/Raitinen/Forsberg – Amanda Maier: Volume 3 Årets kompositör  Jeff Roman – 18  Josefine Jinder – Hejdå  Ludwig Göransson – Childish Gambino m fl.  Lykke Li/Timotej Zachrisson – So Sad So Sexy  Robin Carlsson – Honey Årets låt  Benjamin Ingrosso – Dance You Off  First Aid Kit – Fireworks  Fricky – Aqua Aura  Robyn – Missing You  Zara Larsson – Ruin My Life Benjamin Ingrosso är nominerad till Årets låt. Bildkälla: Stina Stjernkvist/TTÅrets musikvideo   Cobrah/Erik Hellmouth – Cobrah – Idfka  Gustaf Holtenäs – Jenny Wilson – Rapin*  Joanna Nordahl – Tove Styrke – Sway  Sheila Johansson – Seinabo Sey – I Owe You Nothing  Simon Jung – Viagra Boys – Sports Årets nykomling  Fricky – Aqua Aura  Grant – In Bloom  Imenella – Chagga, Moves Remix  Junior Brielle – Blod + (VM 94 & Love)  Ozzy – Ett öga rött Årets pop  Cherrie – Araweelo  Molly Sandén – Större  Robyn – Honey  Seinabo Sey – I’m A Dream  Tove Styrke – Sway Årets producent  Amr Badr – Cherrie – Araweelo  Jenny Wilson – Exorcism  Joakim Åhlund – Avantgardet, Les Big Byrd  Ludwig Göransson – Childish Gambino, Black Panther  Simon Superti – Adel, Dani M Årets rock  Avantgardet – Alla känner apan  Hurula – Oss är allt  Imperial State Electric – Anywhere Loud  Les Big Byrd – Iran Iraq IKEA  Viagra Boys – Street Worms  Årets textförfattare  Cismaan ”Ozzy” Maxamed – Ett öga rött  Jenny Wilson – Exorcism  Markus Krunegård – I huvet på en idiot, i en bar, på en ö, i ett hav…  Seinabo Sey – I’m A Dream  Z.E – Min penna blöder Årets visa/singer-songwriter  Christian Kjellvander – Wild Hxmans  Eagle-Eye Cherry – Streets Of You  Lisa Ekdahl – More Of The Good  Slowgold – Mörkare  Sven-Bertil Taube – Så länge skutan kan gå vol. 2

2018-12-14-15:02:25

22-åring häktad i Göteborg – misstänks ha förberett terrorbrott

Under torsdagsnatten gjorde polisen flera tillslag i västra Sverige. Tillslagen gjordes bland annat i Lilla Edets och Ale kommun och gällde misstänkta terrorkopplingar, enligt SVT.  I samband med tillslagen förhördes flera personer, och en 22-årig man anhölls. Idag har häktningsförhandlingar hållts i Göteborg Misstänks på sannolika skäl  Mannen har begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för stämpling till terroristbrott och grovt vapenbrott.  Brotten han misstänks för ger minst två års fängelse. Mannens advokat, Michael Hansson, meddelar att mannen nekar till brotten och förhandlingarna kommer att fortsätta bakom stängda dörrar. Den misstänkte mannen är inte tidigare dömd för något brott. Tipset kom från ett annat land Säkerhetspolisens chef Klas Friberg berättade igår att Säpo arbetat i minst tre veckor med ärendet.   – Vi har jobbat i en så kallad särskild händelse mot det här tipset som vi har bedömt som allvarligt, säger Klas Friberg i en intervju med TT. Tipset som satte igång räden kom från ett annat land, enligt Friberg.  – Vi har fått information från ett annat land, det är det som har satt oss på spåret här, sade han till TT.  Kopplingar till internationell terrorism Säpo har tidigare meddelat att ärendet är kopplat till internationell terrorism, men det är fortfarande oklart när eller på vilken plats det misstänkta terrorbrottet skulle ske, enligt SVT. 

2018-12-14-15:04:23