”Vi har hittat ensamma som blivit liggande”

Hundratals äldre dör varje år ensamma. I Huddinge vill man förebygga detta genom så kallade trygghetsringningar, där medlemmarna har daglig kontakt för att stämma av läget.

– Det är en jättetrygghet för många att veta att detta finns, säger Berit Westergren, ordförande i SPF Huddinge.

Läs hela nyheten:
”Vi har hittat ensamma som blivit liggande”

Publicerad: 2018-11-04 klockan 06:57

Fler nyheter från Svenska Dagbladet

Makalös – högsta betyg till ”Ida”-regissörens nya film

Övervakningen av de rätta åsikterna intensifieras i efterkrigstidens Polen. Pianisten Wiktor och sångerskan Zula bestämmer sig för att hoppa av. Skildringen av deras kärlekshistoria är en mästerlig uppvisning i det underförståddas konst.

2018-11-15-20:00:00

Hela brf:er köps upp – för att bli personalbostäder

I byggkrisens spår har en ny affärsidé vuxit fram. Bostadsrättsföreningar ska köpas upp och hyras ut till it-företag. – I ett läge där byggfrossa hotar, är personalbostäder en win-win för alla, säger mäklaren Ramin Jahangiri som nu skaffat fastighetsbolag, Trede Properties. s.

2018-11-15-20:00:00

Pressad May försvarar sin kurs ut ur EU

Theresa May kämpar för att rädda sitt dyrköpta avtal med EU – efter flera regeringsavhopp och ilska i parlamentet. Den brittiska premiärministern hotas dessutom av växande avgångskrav från sina egna.

2018-11-15-00:28:05

Storbritannien, Sverige och EEC

Den 28 oktober röstar det brittiska parlamentet om medlemskap i EEC. Allt talar för att EEC-anhängarna vinner omröstningen. Ett sådant parlamentsbeslut kan bli den utlösande faktorn till en konjunkturuppgång i Storbritannien, konstaterar Hadar Cars i Internationella handelskammaren. Det kan, menar han, finnas goda skäl för svensk exportindustri att inte glömma bort den brittiska marknaden i glädjen över de väntade tullättnaderna på kontinenten.

2018-11-15-19:30:00

Uppgifter: Felskickat mejl kan ligga bakom avhopp

Jayne Svenungssons avhopp från Svenska Akademien kan bero på att hon bröt mot Akademiens sekretessregler. Uppgifterna om sekretessbrottet kom fram på grund av ett mejl som skickades till fel person, skriver Dagens Nyheter. Svenungsson dementerar uppgifterna.

2018-11-15-18:54:06

IOK kräver politiskt stöd för OS i Stockholm

Om det ska bli ett OS i Stockholm 2026 måste huvudstadens politiker göra tummen upp. Det är budskapet från Internationella olympiska kommittén (IOK). – Stockholm måste vara en del av ekvationen, säger IOK:s högsta OS-chef Christophe Dubi till Aftonbladet.

2018-11-15-19:19:11