Uppgifter: Niklas Rådström  har erbjudits stol i Akademien

Uppgifter: Niklas Rådström har erbjudits stol i Akademien

Författaren, dramatikern och poeten Niklas Rådström har fått en förfrågan om att ingå i Svenska Akademien, erfar Kulturnyheterna som har tagit del av dokument som indikerar detta. 

– Jag skulle inte vara främmande för det – under rätt förutsättningar, säger Niklas Rådström till Expressen.

Han vill däremot inte utveckla vilka förutsättningar som skulle gälla för hans del vid ett eventuellt inträde.

– Vi hade ett väldigt bra möte ikväll, men jag har inget bestämt att meddela just nu, säger ständige sekreteraren Anders Olsson efter torsdagskvällens sedvanliga möte.  

Läs hela nyheten:
Uppgifter: Niklas Rådström har erbjudits stol i Akademien

Publicerad: 2018-10-18 klockan 16:52

Fler nyheter från Expressen

Man attackerad med knivliknande föremål vid galleria i centrala Stockholm

En man har blivit angripen med ett knivliknande föremål vid köpcentret Gallerian i centrala Stockholm. Han har förts med ambulans till sjukhus. – Det finns uppgifter om att det är fler än två gärningspersoner, säger Carina Skagerlind, presstalesperson på polisen. 

2018-12-14-19:42:46

Polisen beslagtog 28 kilo cannabis

Bland beslagen finns 28 kilo cannabis, 55 000 narkotikaklassade tabletter och två AK 47. Under operation Triss har polisen sprängt delar av nätverket som med våld och hot styrt narkotikaaffärerna i Härnösand. Men få vågar anmäla. – I de här kretsarna pratar man inte med polisen, oavsett vad som hänt, säger underrättelsepolisen Robert Öhman till Allehanda.

2018-12-14-19:48:03
Cohen: ”Det var Trump som  beordrade utbetalningar”

USA:s president Donald Trump fattade personligen beslut om utbetalningarna till två kvinnor för att undvika en sexskandal inför valet 2016. Och Trump kände till att detta var regelvidrigt. Det säger hans före detta advokat Michael Cohen i en intervju med ABC News:– Jag var lojal mot någon som, helt ärligt, inte förtjänar någon lojalitet. Det är slut för min del att ljuga. 

2018-12-14-19:52:10
Kristerssons nya hopp –  en vändning från C och L

Stefan Löfven röstades på fredagen ner av riksdagen – med konsekvensen att partierna "driver Sverige närmare ett extra val", enligt talmannen Andreas Norlén.Samtidigt tycks ett nytt fönster ha öppnats för Ulf Kristersson (M) – som kan bli statsminister redan i nästa vecka. – Det är vissa krav som måste uppfyllas för att det ska bli möjligt, säger den tidigare C-ledaren Olof Johansson. 

2018-12-14-19:12:55
Chris Christie vill inte  bli stabschef hos Trump

Donald Trump har tidigare meddelat att hans stabschef John Kelly ska lämna sin position. Presidenten och den tidigare guvernören i New Jersey Chris Christie har träffats för att diskutera det nu lediga jobbet i Vita Huset, har flera medier rapporterat. Men efter mötet meddelar Chris Christie att han inte står till Donald Trumps förfogande. 

2018-12-14-19:15:01
Boende på Östermalm i chock  – strippklubb har öppnat upp

En bostadsrättsförening på Östermalm valde att hyra ut en lokal till ett företag som man trodde skulle sälja köksutrustning. Men för ett par veckor sedan öppnade i stället en strippklubb i lokalen – till grannarnas stora ilska. – Jag tycker det är förjäkligt. Folk är upprörda, säger en Östermalmsbo.

2018-12-14-19:27:55
Silvias besked – har inga planer på att gå i pension

När drottning Silvia fyller 75 år ser hon tillbaka på ett långt engagemang för barns rättigheter – men hon oroar sig för ungas inställning till droger och de många skjutningarna i Sverige.Och precis som kungen har hon inga planer på att gå i pension.

2018-12-14-19:01:51
Laura, 32, drabbades av svår migrän – och dog

Laura Burns, 32, vaknade med svår huvudvärk i söndags och drabbades kort efteråt av hjärtstillestånd.Läkarna kämpade för att rädda hennes liv – men bara en dag senare var hon död.– Hon gick bort lugnt och fridfullt omgiven av sin familj, säger hennes bror Andrew Brooker.

2018-12-14-19:03:00
Saleh Hadris mördare kan ha avslöjat sin identitet

När Saleh Hadri försökte avvärja mördaren från att skjuta uppstod ett tumult. Hadri fick enligt vittnen tag på delar av en grill och försökte slå mördaren med den.– De kan ha haft fysisk kontakt, uppger en källa.Mördaren kan oavsiktligt ha avsatt spår som kan peka ut honom.

2018-12-14-19:08:06
Prognosen: Här finns det hopp om en vit julafton

Ännu lever hoppet om en vit jul i stora delar av Sverige.Mycket talar för att det rådande snötäcket i norr kommer att ligga kvar – men även söderut är snö på väg.– Det senaste budet är att det kommer vara ganska stabilt väder fram till julafton, säger Lasse Rydqvist, meteorolog på väderinstitutet Storm.

2018-12-14-18:42:56