Uppgifter: EU:s ledare enade bakom Iranavtalet

Uppgifter: EU:s ledare enade bakom Iranavtalet

Donald Trump och USA stod i centrum när EU:s ledare möttes i Sofia på onsdagskvällen.

Under mötet enades ledarna om att stå bakom Iranavtalet och skydda europeiska företag som kan drabbas av Trumps beslut, enligt källor till både TT och SR.

– Med sådana vänner behövs inga fiender, skriver Donald Tusk, Europeiska rådets ordförande, på Twitter om Donald Trumps senaste beslut.

Läs hela nyheten:
Uppgifter: EU:s ledare enade bakom Iranavtalet

Publicerad: 2018-05-17 klockan 08:37

Fler nyheter från Expressen

Meghans fina hyllning till prinsessan Diana

Megan och prins Harry har just meddelat att de väntar barn. Vid statsbesöket i Australien passade Meghan på att hylla sin ikonförklarade svärmor Diana genom att bära prinsessans gamla fjärilsörhängen.– Ska bli jättespännande att gå med i klubbben, ropade Meghan och syftade på sin planerade nedkomst till våren.

2018-10-16-11:16:56
Pompeo är i Saudiarabien –  ska utreda journalistdåd

USA:s utrikesminister Mike Pompeo har landat i Sauduarabien för att försöka gå till botten med misstänkta mordet på exiljournalisten Jamal Khashoggi. Saudiarabien kan komma att ekänna dådet, enligt uppgifter. – För mig lät det som att "rogue killers" kan ligga bakom – vem vet, sa president Donald Trump under måndagen. 

2018-10-16-11:03:31
Militären ville gå i krig mot  Ryssland – kan få sparken

Den Försvarsmaktställde mannen hade bestämt sig – han ville lämna sin tjänst i den svenska armén och i stället ta värvning i ett Ukrainskt militärförband.Tre dagar senare hade han ångrat sig.Hans överordnade har dock förlorat förtroendet för honom, och nu riskerar han att förlora sitt jobb.

2018-10-16-11:04:37
Fotbollsprofilens egna ord om misstänkta våldtäkten

Han har en lång och framgångsrik karriär med flera SM-guld bakom sig. Nu misstänks han för våldtäkt.Efter en middag i helgen vaknade fotbollsprofilen och gick in i rummet där en kvinnlig gäst låg.Han satte sig på sängkanten vid henne innan han utförde vad som av kvinnan beskrivs som en våldtäkt.

2018-10-16-11:09:29

Bil hamnade på taket – tre barn och fyra vuxna inblandade

Fyra ambulanser har larmats ut till en olycka vid Ljungbyhed i Skåne.Tre barn och fyra vuxna ska vara inblandade, skriver HD.

2018-10-16-10:47:00
Bilden på Ryanairs personal får folk att se rött

Ett foto på flygpersonal som tvingas sova på golvet har orsakat en storm mot Ryanair i sociala medier. Bilden påstås visa hur bolagets personal tvingades övernatta i lördags sedan en storm stoppat deras planerade flygning. 

2018-10-16-10:28:29
Tess var hemma hos misstänkte mördaren kvällen hon försvann

Therése Karlsson, 44, var hemma hos den nu mordmisstänkte företagaren kvällen hon försvann.Det framgår i ett överklagande av häktningen som företagarens advokat lämnat in.Svea hovrätt avslår – företagaren förblir häktad, skäligen misstänkt för mord.

2018-10-16-10:11:07
Löfven i regeringsförhandlingar i Sagerska - tar emot Kristersson

Stefan Löfven rivstartar samtalen med andra partiledare i sin sonderingsrunda.Klockan tio tog han emot Ulf Kristersson i Sagerska huset - och efter 20 minuters samtal lämnade M-ledaren statsministerbostaden via en bakväg.Under dagen kommer han ta emot de andra allianspartiledarna i ett högt tempo.

2018-10-16-10:12:09
JUST NU: Misstänkt föremål vid polishus – hotell utrymt

Ett misstänkt farligt föremål har hittats i närheten av polishuset i Karlskrona. Nationella bombskyddet är på väg till platsen. Ett hotell är utrymt i den del som vätter mot polishuset, skriver polisen på sin hemsida.– Det finns inga uttalade hot mot polishuset i Karlskrona, men vi vidtar de här försiktighetsåtgärderna, säger Anna Göransson, presstalesperson på polisens ledningscentral. 

2018-10-16-09:47:41
Beskedet: Högre sparräntor att vänta hos nischbankerna

En höjning av reporäntan vid årsskiftet bäddar för att vi äntligen får lite högre räntor på våra sparkonton.  Men bara hos nischbankerna. – Hos storbanken kommer vi få vänta ett bra tag innan räntan höjs, säger Christina Söderberg, sparekonom på jämförelsetjänsten Compricer. 

2018-10-16-10:09:48