Ulrika Forsberg om cancerbeskedet: "Läkarna hade fel"

Alla minns vi säsongernas säsong – Paradise Hotel 2014. Efter ett par års uppehåll var tittarsuccén tillbaka med dunder och brak, och in klev profiler som Saga ScottKristian TäljebladEric HagbergPaulina "Paow" Danielsson och Ulrika Forsberg.

Norrlandstjejen Ulrika, 26, fångade snabbt svenska folkets hjärta och skulle komma att bli en av säsongens stora favoriter. Efter sitt deltagande har Ulrika gift sig med sin kärlek, skaffat två barn och har drivit en välbesökt mammablogg. 

Men nyligen fick hennes liv en drastisk vändning. Ulrika gick nyligen ut med det fruktansvärda beskedet att hon misstänks ha drabbats av skelettcancer. 

Det var efter en lång tid smärta i höften som hon åkte in för en undersökning och efter en del prover kunde läkarna konstatera att Ulrika hade en cancertumör på höften.

Ulrika skrev i sina inlägg att läkarna hittat dottertumörer på skelettet, men att de fortfarande letar ett huvudtumör. Bildkälla: Ulrika Forsberg Instagram

"Ska jag inte ens få fylla 30 å mina barn ens fylla 5? Låt allting bara vara en dröm! Låt de säga att mitt skelett bara växt konstigt, att det är bara att ta bort.. vad som helst! Säg att allt kommer försvinna! Annars kommer mitt hjärta blöda sönder innan cancern tar mig", skrev Ulrika, för cirka 10 dagar sedan efter att hon fått beskedet. 

"Jag undersöks alltså för en metastas skelettcancer och som läget ser ut nu så letar dom en huvudtumör– vilket då innebär att det är en cancer som spridit sig i kroppen. Dottertumören som de heter då sitter både i och utanpå mitt sittben, den har luckrat upp mitt skelett där och det har blivit en fraktur när jag belastat det", skriver hon. 

Ulrika mötte ett otroligt stöd i sitt kommentarsfält och överöstes med kärlek från sina följare. 

Ulrika berättar nu på sin Instagram att hon har drabbats av en "lindrigare form av cancer" som i bästa fall kan botas. Nu kommer hon att medicineras för att få ett starkare skelett samt för att krympa tumören. Bildkälla: Ulrika Forsberg Instagram

"Läkarna hade fel"

På Ulrikas Instagram har följarna hållits uppdaterade och hon har på sin Instastory flitigt lagt upp bilder från sjukhuset där hon varit och tagit prover. 

Under torsdagen kom beskedet som Ulrika nervöst väntat på, men det hela visade sig vara lite utav ett mirakel. Enligt läkarna har hon nämligen en "lindrig form av cancer". 

"Alla läkare hade fel. Dom var säkra på att de var metastas, sarkom och allting där. Men! Jag har en sorts skelettcancer som heter jättecellstumör (en jättecellstumör är ovanlig och brukar oftast vara godartad) jag har en jättecellstumör på mitt sittben som tyvärr är elakartad och växer aggressivt och förstör mitt skelett, just nu har den orsakat två  frakturer i min höft (inte så konstigt man har lite ont) MEN trots att det är en cancer och elak tumör så är det lindrigt (Det finns en liten liten risk att den kan spridas som en metastas i lungan, MEN det är otroligt ovanligt att den gör de) men den är inte dödlig och den går att bota"

"Kommer aldrig mer att ta livet för givet", säger Ulrika. Bildkälla: Ulrika Forsberg Instagram

Ulrika kommer nu att medicineras för att stärka skelettet och för att krympa tumören. 

"Jag kommer alltså nu få medicin i form av sprutor och tabletter som ska stärka mitt skelett (så jag slipper mer benbrott) och sen ska det få min tumör att krympa. Jag ska ta de i några månader, och om va tre – fyra månader om behandlingen bitit på tumören så ska dom operera bort den. Alltså att man kan bli så lycklig trots att man ändå liksom har cancer. Men den går ju att bota och den är inte dödlig, jag har en lindrig form nu å jag är så evigt tacksam och ser livet med en helt annan syn". 

Läs hela inlägget här.

Beskedet kom även på samma dag som Ulrikas födelsedag. 

Mer:

Ulrika Forsberg misstänks ha drabbats av skelettcancer

Läs hela nyheten:
Ulrika Forsberg om cancerbeskedet: "Läkarna hade fel"

Publicerad: 2018-06-14 klockan 10:06

Fler nyheter från Nyheter24

Fem personer skadade efter skottlossning i centrala Malmö

Under måndagskvällen, klockan 20:13, kom ett larm in om en skottlossning i centrala Malmö nära polishuset, skriver Aftonbladet.  – Det har varit en skottlossning i centrala Malmö, ja. Det ska ha inträffat på Drottninggatan, säger Stephan Söderholm vid polisens ledningscentral, till Aftonbladet.  Enligt polisen ska fyra personer ha förts till sjukhus med skador, skriver SVT.  Enligt ett vittne som bor i närheten av platsen ska det ha varit minst 15-20 skott som avlossats. Han menar att händelsen inträffat på ett internetcafé och berättar att han hört skrik på platsen.  – Jag hade fönstret öppet, så hör jag hur det smattrar, riktigt högt. Det lät som minst 15, 20 skott, och som att det kom från ett automatvapen, säger vittet Jonatan Burhoff till Aftonbladet.  – Folk skrek något av det jävligaste. Då fattar jag direkt att något allvarligt har hänt, fortsätter han i intervjun.  Enligt ett vittne ska skottlossningen ha skett i närheten av ett café. Foto: Johan Nilsson / TT Platsen är säkrad Polisen har säkrat brottsplatsen och på sjukhuset i Malmö har man förstärkt säkerheten.  I nuläget ska också ambulans vara på plats, och enligt uppgifter ska någon redan ha förts till sjukhus med en privat bil.  – Vi fortgår med ärendet och kommer uppdatera om utvecklingen, säger Stephan Söderholm vid polisens ledningscentral, till Aftonbladet.  Vet du något om händelsen? Polisen uppmanar då att du ringer 112. 

2018-06-18-20:33:23

Olycka i berg-och dalbanan: Människor föll 10 meter

Det var den 15:e juni 2018 som en berg- och dalbana i Daytona Beach plötsligt gick sönder. Olyckan orsakades när åkattraktionens rälsvagnar lossnade från rälsen och föll upp till tio meter mot marken, rapporterar Daily Mirror.  Alla de tio passagerare som åkte med i attraktionen fördes snabbt till sjukhuset, Halifax Health Medical Center i Daytona Beach. Det finns det fortfarande inga rapporter kring skadeläget hos de drabbade men enligt Daily Mirror ska två personer ha fallit nästan 10 meter mot marken.  Sasha Staton, talesperson för brandkåren i Daytona Beach har kommenterat händelsen på följande sätt. – Allt som allt så var det tio passagerare som räddades av brandmännen från de hängande rälsvagnarna. Fyra personer satt i vagnen längst fram som pekade rakt ner mot marken. Fyra stycken till satt i vagnen bakom och ytterligare två satt i den tredje vagnen, förklarar Sasha Staton för Daytona Beach News-journal. – Brandmännen från Daytona Beach gjorde ett fantastiskt jobb när de klättrade upp med hjälp av brandbilen för att hämta ner de skakade passagerarna som fastnat i berg- och dalbanan. Våra brandmän ställdes inför en farlig uppgift när de så fort som möjligt arbetade för att rädda alla inblandade.   Sand Blaster som attraktionen heter är 25 meter hög och nästan en kilometer lång och öppnades i augusti 2013. Det som är häpnadsväckande är att attraktionen, när den öppnades 2013, inte var ny utan köptes begagnad från en annan nerlagd nöjespark i Delaware. Attraktionen var alltså över 40 år gammal när den hade premiär på Daytona Beach. Om olyckshändelsen beror på nöjesparken eller inte är ännu inte klarlagt.  Det är inte första gången som olyckor sker på attraktioner i USA. 2016 dog tioåriga Caleb Thomas när han åkte i vattenrutschkana Verruckt, på nöjesfältet Schlitterbahn i Kansas City. En händelse som det senare visade sig att ledningen på nöjesparken skulle ha kunnat förhindra om de varit mer aktsamma.  I spelaren ovan kan du se brandmännens räddningsinsats. 

2018-06-15-15:08:41

Saudiarabiens fotbollslags flyg fattade eld på väg till Ryssland

Under måndagskvällen var det Saudiarabiska fotbollslaget på väg till flygplasten i Rostov, Ryssland, efter att ha förlorat med 5 - 0 mot Ryssland under VM-premiären. Men strax innan planet skulle landa fattade det eld.  Något som fångades på film, inifrån planet.  Lyckligtvis ska ingen i laget ha kommit till skada under händelsen.  Det saudiska fotbollsförbundet har nu också uttalat sig om incidenten, skriver Aftonbladet.  ”Förbundet önskar försäkra alla om att alla som befann sig ombord på landslagsuppdrag är i säkerhet efter ett mindre tekniskt fel i flygplansmotorerna.” Saudiarabien spelade mot Ryssland under måndagskvällen. Bildkälla: TT. Foto: Hassan Ammar / AP Photo Förbundet meddelade också att planet landat för några minuter sedan på Rostov on Don Airport, och att både laget och personalen som var ombord mår bra. Se videon inifrån planet i videospelaren ovan.  Nästa match som Saudi-laget spelar under VM är mot Uruguay klockan 17.00 på onsdag. Har du koll vilka matcher Sverige spelar under VM? Om inte, så har du datum och tider här. Och hur bra koll har du på VM-historia egentligen? Testa dina kunskaper här!

2018-06-18-21:37:00

Fyra personer skadade efter skottlossning i centrala Malmö

Under måndagskvällen, klockan 20:13, kom ett larm in om en skottlossning i centrala Malmö nära polishuset, skriver Aftonbladet.  – Det har varit en skottlossning i centrala Malmö, ja. Det ska ha inträffat på Drottninggatan, säger Stephan Söderholm vid polisens ledningscentral, till Aftonbladet.  Enligt polisen ska fyra personer ha förts till sjukhus med skador, skriver SVT.  Enligt ett vittne som bor i närheten av platsen ska det ha varit minst 15-20 skott som avlossats. Han menar att händelsen inträffat på ett internetcafé och berättar att han hört skrik på platsen.  – Jag hade fönstret öppet, så hör jag hur det smattrar, riktigt högt. Det lät som minst 15, 20 skott, och som att det kom från ett automatvapen, säger vittet Jonatan Burhoff till Aftonbladet.  – Folk skrek något av det jävligaste. Då fattar jag direkt att något allvarligt har hänt, fortsätter han i intervjun.  Enligt ett vittne ska skottlossningen ha skett i närheten av ett café. Foto: Johan Nilsson / TT Platsen är säkrad Polisen har säkrat brottsplatsen och på sjukhuset i Malmö har man förstärkt säkerheten.  I nuläget ska också ambulans vara på plats, och enligt uppgifter ska någon redan ha förts till sjukhus med en privat bil.  – Vi fortgår med ärendet och kommer uppdatera om utvecklingen, säger Stephan Söderholm vid polisens ledningscentral, till Aftonbladet.  Vet du något om händelsen? Polisen uppmanar då att du ringer 112. 

2018-06-18-20:33:23

Magdalena Graaf avslöjar detaljerna om bråket med Anna Book

Det är i sin populära blogg som Magdalena Graaf, 42, får en fråga av en läsare. Signaturen M är nämligen nyfiken på varför sångerskan Anna Book, 47, har sålt Magdalenas tidigare tillhörigheter på loppis.Redan år 2009 skvallrades det om dramat mellan Magdalena Graaf, DeDe Lopez, Anna Book och Magdalenas ex-make Magnus Hedman.Magdalena Graaf och Magnus Hedman var gifta från 1999 till 2008. Här ser vi det tidigare paret på en maskerad år 2005. Bildkälla: Stella Pictures.Då röt Magdalena ifrån när hon hade fått reda på att Anna Book åkte runt i Magdalenas bil. Det resulterade i ett riktigt syrligt blogginlägg från Magdalena – mer om det kan du läsa här.I kommentarsfältet i sin blogg så förklarar nu Magdalena mer ingående om vad som egentligen hände vid den här tiden, något som först uppmärksammades av Bloggbevakning.Magdalena Graaf berättar om dramat med Anna Book. Bildkälla: Stella Pictures."Hon och Magnus var ”bästisar” Hon och hennes andra bästis DeDe Lopez ”hjälpte Magnus” att tömma våra gemensamma grejer från England. Typ min bröllopsklänning.. kläder, prylar. Som Magnus ”hijackat” vid skilsmässan för att jävlas, och vägrade lämna tillbaks", skriver Magdalena.Anna Book. Bildkälla: Stella Pictures.Magdalena skriver vidare att Anna Book bloggade vid den här tiden och då lade ut alla saker som hon skulle sälja på loppis. Enligt Magdalena var "typ allt" som Anna skulle göra sig av med Magdalenas saker."När jag i upplösningstillstånd påpekade det så var hon snabb med att ändra och ta borti bloggen. MEEEN jag hade skärmdumpar-bevis hehe. Inte bara prylarna. Magnus gav också min bil till henne… som jag betalt för med mer. Den stod i hans namn tyvärr.. och han ville sätta käppar i hjulet för mig..", skriver Magdalena vidare i kommentaren.Magdalena Graafs kommentar om Anna Book. Bildkälla: Magdalena Graafs bloggHon berättar att hon då var helt knäckt men att hon idag är vän med Magnus, och att allt är "glömt och förlåtet".Men det ser inte ut att bli någon mysfika med Anna Book den närmsta tiden.Magdalena avslutar nämligen sin kommentar med att berätta hur det ligger till från hennes sida."Men Booken, henne har jag ett horn i sidan på fortfarande hehe", skriver Magdalena i kommentaren i sin blogg.Anna Book. Bildkälla: Stella Pictures.

2018-06-18-20:11:37

Nu kan man skärmdumpa på Instagram utan att bli upptäckt

Okej, vi alla har säkert velat ta en skärmdump på någons story på Instagram utan att bli upptäckt. Men sedan ett tag tillbaka har det inte varit möjligt, eftersom personen vars story du vill skärmdumpa då får en notis om vad du precis gjort.  I början av året började appen testa en funktion där man fick en notis när någon skärmdumpade ens story. Men nu verkar det faktiskt vara över med det och vi kan återgå till att skärmdumpa runt utan att bli upptäckta.  Det är till Buzzfeed som Instagram har berättat att testet faktiskt officiellt är över och att ingen kommer få en notis om du skärmdumpar. Bra va? Så ja, om du har gått runt och väntat på kunna skärmdumpa fritt igen så behöver du inte vänta mer. För nu kommer ingen märka om du gör det. Instagrams algoritm För ett tag sedan skrev Nyheter24 om att Instagram gick ut och avslöjade vad som påverkar ordningen på bilderna du ser i ditt flöda. Alltså, hur appens algoritm egentligen fungerar.  För om du inte minns det så fick Instagram ganska mycket kritik för två år sedan, då flödet slutade vara vara kronologiskt. Istället gick de till att använda en algoritm som avgjorde hur du skulle få upp bilderna i flödet.  Och fram tills för ett par veckor sedan så har de varit ganska hemlighetsfulla om vad som egentligen påverkar det du ser, men inte längre. Vill du läsa om hur algoritmen fungerar kan du göra det här. Läs även: Så gör du för att titta på någons Instastory utan att bli upptäckt TV: Nu kan du se allt du någonsin delat och gillat på Instagram Vill du även läsa artikeln om hur du kan ta reda på allt du någonsin gillat och delat på Instagram så kan du läsa det här.

2018-06-15-14:08:30

Skottlossning i centrala Malmö – flera skadade

Under måndagskvällen, klockan 20:13 kom ett larm in om en skottlossning i centrala Malmö, nära polishuset, skriver Aftonbladet.  – Det har varit en skottlossning i centrala Malmö, ja. Det ska ha inträffat på Drottninggatan, säger Stephan Söderholm vid polisens ledningscentral, till Aftonbladet. Polisen meddelar att det ska det finnas uppgifter om att flera personer har skottskadats. Enligt ett vittne som bor i närheten av platsen ska det ha varit minst 15-20 skott som avlossats. Han menar att händelsen inträffat på ett internetcafé och berättar att han hört skrik på platsen.  – Jag hade fönstret öppet, så hör jag hur det smattrar, riktigt högt. Det lät som minst 15, 20 skott, och som att det kom från ett automatvapen, säger vittet Jonatan Burhoff till Aftonbladet.  – Folk skrek något av det jävligaste. Då fattar jag direkt att något allvarligt har hänt, fortsätter han i intervjun. Enligt ett vittne ska skottlossningen ha skett i närheten av ett café. Foto: Johan Nilsson / TTPlatsen är säkradPolisen har säkrat brottsplatsen och på sjukhuset i Malmö har man förstärkt säkerheten. I nuläget ska också ambulans vara på plats, och enligt uppgifter ska någon redan ha förts till sjukhus med en privat bil.  – Vi fortgår med ärendet och kommer uppdatera om utvecklingen, säger Stephan Söderholm vid polisens ledningscentral, till Aftonbladet. Vet du något om händelsen? Polisen uppmanar då att du ringer 112. 

2018-06-18-20:33:23

Prinsessan Madeleines fina hyllning till Tim "Avicii" Bergling

Det var i lördags som prinsessan Madeleine var på festivalen Summerburst på Gärdet i Stockholm. Den festsugna partyprinsessan njöt av musikfesten och det vackra vädret i huvudstaden. En av de akter som Madeleine dansade loss till var Axwell & Ingrosso, och dj-duon avslutade sin show med att spela Aviciis "Wake me up".Madeleine förevigade stunden med en liten filmsnutt som hon bjöd sina tusentals Instagram-följare på."Vilket vackert avslut", skrev prinsessan Madeleine till klippet och tillade "Vi minns Avicii" och ett hjärta.Prinsessan Madeleine hyllade Avicii på Instagram. Bildkälla: Instagram/princess_madeleine_of_swedenPrinsessans klipp har hundratals kommentarer och över 70 000 visningar. Madeleines följare hyllar nu hennes rörande klipp till Tim "Avicii" Bergling.Den svenska kungafamiljen har flera band till den nu avlidna svenska stjärnan. När Prinsessan Madeleines bror prins Carl Philip gifte sig med Sofia Hellqvist år 2015 så spelade Avicii på deras bröllopsfest.Det var den 20 april 2018 som Tim "Avicii" Bergling hittades död i Omans huvudstad Muskat. Efter det sorgliga beskedet om stjärnans bortgång så skickade prins Carl Philip och prinsessan Sofia sina kondoleanser."Det är med stor sorg som vi mottagit beskedet att Tim Bergling har gått bort. Vi är tacksamma för att vi fick lära känna honom och beundrade honom som artist och den fina person som han var. Han gjorde vårt bröllop oförglömligt med sin fantastiska musik. Våra varmaste tankar går till hans familj", skrev prinsparet i ett öppet brev då.Prinsessan Sofia, prins Carl Philip och prinsessan Madeleine. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT BildTim Bergling blev 28 år gammal. Han fördes till den sista vilan för lite mer än en vecka sedan då han begravdes på Skogskyrkogården i Stockholm.

2018-06-18-17:17:26

Spana in 14 vita plagg som du inte vill vara utan i sommar

Romantiska plagg i vitt – sommarens vackraste färg1. Vit spetsig klänningHur snygg är inte denna vita klänning i off-shoulder modell? Här blir den din och gör dig vackrast på festen.2. Jeansshorts med vit detaljHur drömmiga är inte dessa jeansshorts med en vit spetsdetalj på sidan? De finns här för 599 kronor.3. Vit jumpsuitHur snygg är inte denna jumpsuit i kortare modell? Bär den till stranden, här finns den för 599 kronor.4. Blå/vit klänningSöt klänning med blå blommor att bära på stranden i sommar. Här finns denna klänning för 499 kronor.5. Vit bikini spetsVacker bikini med spets samt knytning. Här blir den din för 699 kronor.6. Vacker klänning med öppen ryggVacker klänning med öppen rygg samt spets. Här kan du köpa denna snygging och bära på sommarens fest. 7. Vit längre jumpsuitLängre jumpusit att bära under sommarens kvällar. Här blir den din för 599 kronor.8. Vit spetsklänning trumpetärmVacker spetsklänning med trumpetärmar att bära på sommarens alla festligheter. Här finns den att köpa för 799 kronor.9. Vit off-shoulder toppVit off-shoulder topp att bära till jeans eller vita byxor i sommar. Spana in den här för 449 kronor.10. Bikini med små blommorSå söt bikini med små blommor. Verkligen en favorit i sommar och du kan spana in den här.11. Vacker vit klänning med blommönster Spana in denna drömmiga vita klänning med blommor. Den är dessutom nedsatt med 63 procent och blir din här för 299 kronor.12. Vita byxorSpana in dessa vita byxor med hög midja som blir dina hör 499 kronor här.13. Vit jumpsuit Hur snygg är inte denna vita jumpsuit att bära i sommar? Midsommar eller en varm semesterdag. Här finns den att köpa för 599 kronor.14. Vacker långklänning Hur fin är inte denna långklänning med blommor? Här finns den att köpa och tänk att bära den till stranden under semestern. Gå in här för fler vita plagg att bära i sommar!

2018-06-18-15:34:35

Mona Hagi (MP): "Vad vi äter spelar roll"

Naturvårdsverket skriver i sin årliga rapport att hushållens matkonsumtion står för minst lika mycket utsläpp som deras transporter. En större del av dessa utsläpp kommer från produktionen av kött och mejeriprodukter. Samtidigt pratas det om en expansiv vegotrend i Sverige, där allt fler vänder köttet ryggen för att istället konsumera mer miljö och klimatsmart. Dessa människor är klimathjältar, men problem kan inte lösas bara av att enskilda individer ändrar sina konsumtionsvanor. Det krävs politiska krafttag för att komma tillrätta med den ohållbara marknaden som råder idag. I Sverige har vi stränga regler för vår djurhållning som garanterar att djuren tas bättre om hand och att kvaliteten är högre än i andra EU-länder. Svensk mat och i synnerhet animaliska produkter produceras på ett sätt som är skonsammare för såväl miljön som för djuren. Trots det missgynnas svenska bönder på den europeiska marknaden när man tvingas konkurrera med billigare mat som har producerats på sämre sätt. Att ta hänsyn till miljö och djuromsorg i sin matproduktion måste bli en konkurrensfördel, inte tvärtom. Därför föreslår vi gröna nu en skatt på fulkött som en början för att jämna ut den orättvisa konkurrensen. En sådan skatt finns i framtiden förhoppningsvis på alla livsmedel som producerats på ohållbara sätt, men det är viktigt att börja med köttet då det är den absolut största klimatboven. En sådan skatt kommer dels leda till att vi kommer köpa mindre kött i Sverige, men framför allt till att köttet vi köper i större utsträckning kommer vara av hög kvalitet och producerat med större hänsyn för såväl djuren som klimatet. Frågan kokar egentligen ned till detta, att en klimatomställning är just det; en omställning av ett helt samhälle som sträcker sig över alla dess delar. Denna omställning kan inte bortse från utsläpp som har en direkt koppling till animaliska produkter, regnskogar som skövlas för att utvinna palmolja eller att havens biologiska mångfald förstörs till följd av överfiske. Om inte maten inkluderas i den klimatpolitiska debatten saknas en viktig del av helheten. En del som inte bara handlar om att förändra individers konsumtionsvanor, men som handlar om att gynna de bönder och producenter som tar god hänsyn till djuren och klimatet.Vad vi äter spelar roll för planetens välmående, det är hög tid att behandla maten som den politiska frågan den faktiskt är. För oss handlar det om klimaträttvisa.Mona Hagi, Miljö & klimatpolitisk talesperson.

2018-06-18-14:22:06