Ulrika Forsberg om cancerbeskedet: "Läkarna hade fel"

Alla minns vi säsongernas säsong – Paradise Hotel 2014. Efter ett par års uppehåll var tittarsuccén tillbaka med dunder och brak, och in klev profiler som Saga ScottKristian TäljebladEric HagbergPaulina "Paow" Danielsson och Ulrika Forsberg.

Norrlandstjejen Ulrika, 26, fångade snabbt svenska folkets hjärta och skulle komma att bli en av säsongens stora favoriter. Efter sitt deltagande har Ulrika gift sig med sin kärlek, skaffat två barn och har drivit en välbesökt mammablogg. 

Men nyligen fick hennes liv en drastisk vändning. Ulrika gick nyligen ut med det fruktansvärda beskedet att hon misstänks ha drabbats av skelettcancer. 

Det var efter en lång tid smärta i höften som hon åkte in för en undersökning och efter en del prover kunde läkarna konstatera att Ulrika hade en cancertumör på höften.

Ulrika skrev i sina inlägg att läkarna hittat dottertumörer på skelettet, men att de fortfarande letar ett huvudtumör. Bildkälla: Ulrika Forsberg Instagram

"Ska jag inte ens få fylla 30 å mina barn ens fylla 5? Låt allting bara vara en dröm! Låt de säga att mitt skelett bara växt konstigt, att det är bara att ta bort.. vad som helst! Säg att allt kommer försvinna! Annars kommer mitt hjärta blöda sönder innan cancern tar mig", skrev Ulrika, för cirka 10 dagar sedan efter att hon fått beskedet. 

"Jag undersöks alltså för en metastas skelettcancer och som läget ser ut nu så letar dom en huvudtumör– vilket då innebär att det är en cancer som spridit sig i kroppen. Dottertumören som de heter då sitter både i och utanpå mitt sittben, den har luckrat upp mitt skelett där och det har blivit en fraktur när jag belastat det", skriver hon. 

Ulrika mötte ett otroligt stöd i sitt kommentarsfält och överöstes med kärlek från sina följare. 

Ulrika berättar nu på sin Instagram att hon har drabbats av en "lindrigare form av cancer" som i bästa fall kan botas. Nu kommer hon att medicineras för att få ett starkare skelett samt för att krympa tumören. Bildkälla: Ulrika Forsberg Instagram

"Läkarna hade fel"

På Ulrikas Instagram har följarna hållits uppdaterade och hon har på sin Instastory flitigt lagt upp bilder från sjukhuset där hon varit och tagit prover. 

Under torsdagen kom beskedet som Ulrika nervöst väntat på, men det hela visade sig vara lite utav ett mirakel. Enligt läkarna har hon nämligen en "lindrig form av cancer". 

"Alla läkare hade fel. Dom var säkra på att de var metastas, sarkom och allting där. Men! Jag har en sorts skelettcancer som heter jättecellstumör (en jättecellstumör är ovanlig och brukar oftast vara godartad) jag har en jättecellstumör på mitt sittben som tyvärr är elakartad och växer aggressivt och förstör mitt skelett, just nu har den orsakat två  frakturer i min höft (inte så konstigt man har lite ont) MEN trots att det är en cancer och elak tumör så är det lindrigt (Det finns en liten liten risk att den kan spridas som en metastas i lungan, MEN det är otroligt ovanligt att den gör de) men den är inte dödlig och den går att bota"

"Kommer aldrig mer att ta livet för givet", säger Ulrika. Bildkälla: Ulrika Forsberg Instagram

Ulrika kommer nu att medicineras för att stärka skelettet och för att krympa tumören. 

"Jag kommer alltså nu få medicin i form av sprutor och tabletter som ska stärka mitt skelett (så jag slipper mer benbrott) och sen ska det få min tumör att krympa. Jag ska ta de i några månader, och om va tre – fyra månader om behandlingen bitit på tumören så ska dom operera bort den. Alltså att man kan bli så lycklig trots att man ändå liksom har cancer. Men den går ju att bota och den är inte dödlig, jag har en lindrig form nu å jag är så evigt tacksam och ser livet med en helt annan syn". 

Läs hela inlägget här.

Beskedet kom även på samma dag som Ulrikas födelsedag. 

Mer:

Ulrika Forsberg misstänks ha drabbats av skelettcancer

Läs hela nyheten:
Ulrika Forsberg om cancerbeskedet: "Läkarna hade fel"

Publicerad: 2018-06-14 klockan 10:06

Fler nyheter från Nyheter24

Suad Ali sommarpratar: "Tårarna bränner bakom mina ögonlock"

Den 5 oktober 1990 föddes Suad Ali i Somalia. Tillsammans med sin familj flydde hon till Sverige i början av 90-talet och växte upp i Linköping. Suad är idag statsvetare, och idag onsdag den 15 augusti är hon dagens sommarpratare i Sommar i P1.– Mitt Sommarprat kommer handla om drömmar och hur jag alltid sätter upp en bild på FN-skrapan för att påminna mig själv om vart jag vill. Men även om det som i stunder tvingat mig att ta ner bilden och hur skrivandet hittills räddat mig, berättade Suad för Sveriges Radio inför sitt sommarprat.Suad är bara 27 år gammal och har redan gjort kometkarriär, och idag jobbar Suad på Migrationsverket. Där är hon specialiserad på frågor som rör Sveriges flyktingkvot. Suad Ali är dagens sommarpratare. Bildkälla: Mattias Ahlm/Sveriges RadioTidigare i år hamnade Suad även på det ansedda affärsmagasinets Forbes lista "30 under 30" i kategorin "Law and policy".I sitt sommarprat berättar Suad om sin karriär och sitt engagemang för samhällsfrågor. Suad berättar också om den rasism hon har utsatts för i Sverige – av allt från lärare via gränspoliser i USA till rasistiska män i tunnelbanan.En av dessa händelser återger Suad i sitt sommarprat.Suad Ali på Idrottsgalan år 2018. Bildkälla: Jessica Gow/TT BildEfter att ha varit på en konferens i Stockholm ska Suad åka tunnelbana till Cityterminalen. Hon sitter och smälter intrycken efter den inspirerande konferensen och tänker att hon vill delta oftare för att få känna den "buzzen" oftare.– Det är rusningstid och vagnen fylls snabbt på med människor. Jag flyttar på min handväska som upptar ett säte och placerar den i mitt knä, när jag ser hur en man som sitter mittemot mig böjer sig fram och säger "du behöver inte vara rädd för att någon ska ta din väska i Stockholm. Ingen vit skulle någonsin tro att någonting som du har är äkta och det beror på din hudfärg". Han stryker med fingrarna över sin hand som för att försäkra sig om att jag förstår att det är det han menar med hudfärg, berättar hon.Mannen lyfter sedan upp sin tidning och fortsätter att läsa.– Hans hår är kammat till en snedbena och vilar på den kala hjässan. Tårarna bränner bakom mina ögonlock. Jag kommer inte på något att säga. Jag tar min väska och bestämmer mig för att byta vagn. Jag hör honom i bakgrunden, berättar Suad och återger sedan vad mannen säger till henne:"Det spelar ingen roll att du flyttar på dig. Alla svenskar tycker så om svarta".Hela Suads sommarprat hör du i P1 idag klockan 13.00. Sommar i P1 släpps även som podd klockan 07.00.

2018-08-14-16:40:48

Linn Ahlborg har flyttat till Stockholm – visar upp nya lägenheten

För två månader sedan avslöjade Linn Ahlborg att hon hade funderat på att flytta till Stockholm."Jag kan börja gå på möten, events och skapa kontakter på ett helt annat sätt än här. För ni vet ju att jag aldrig går på events. Och det är inte bara för att jag bor en bit bort och har gått i skolan hela dagarna utan jag tror även min introverta sida spelar in lite här", skrev hon då på hennes blogg. Hon förklarade även att hon inte lockades av att gå på stora events bland stora profiler, och att hon snarare såg det som något ganska läskigt. Och hon skrev på bloggen att hon trodde att en flytt skulle kunna göra en positiv inverkan på den rädslan:"Därför tror jag att det skulle vara bra för mig, att lämna min trygghet här hemma, utmana mig själv och på det sättet växa som person. Jag kan ju ändå alltid komma hem när jag vill"Men Linn sade aldrig när hon tänkt flytta. Därför kom det nog som en chock för många när hon idag avslöjade att hon inte bara köpt en lägenhet, utan också att hon flyttat till Stockholm!På Instagram ger hon sina följare en rundtur av hennes nya hem, och det ser minst sagt fräscht och glamoröst ut. Så kul för Linn! Linn har ju tidigare bott i Gävle och hon åkte nyligen på en weekendresa med sin bästa vän Hedvig Blom, 19, till Köpenhamn.  Linn och Hedvig hann med ett besök på det berömda Tivolit, sushimiddagar, sol och bad på Islands Brygge och flera ordentliga partykvällar. Och de hann även med en resa till Christiania. Här kan du läsa vad Linn hade att säga om besöket. Om lite mindre än en månad så är det val och för ett tag sedan svarade Linn på frågan om vilket parti hon skulle rösta på. Hon svarade då att hon i alla fall visste vilket parti hon inte skulle rösta på. Det kan du läsa mer om här. Se hela lägenhetsrundturen i videospelaren ovan.

2018-08-14-19:47:38

Lövins klimatsmocka mot Åkesson: "Du kallar dig Sverigevän, men..."

Efter den heta sommaren går Sverige nu in i en minst lika het valrörelse. Och i höstens första partiledaredebatt, som sändes av Expressen, blev det riktigt varmt i studion när klimatet skulle diskuteras. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson fick frågan om varför det varit så varmt nu i sommar. – Vi har haft varmt väder och en väldigt svår torka, och det händer ibland. Av göra politik av hur vädret ser ut en enskild sommar är inte seriöst, svarade Jimmie Åkesson då.Det fick Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin att ryta ifrån.  – Att förminska detta till att det bara handlar om Sverige eller att det bara är varmt väder – då har man inte förstått allvaret i situationen, sa Isabella Lövin riktad mot Jimmie Åkesson. Hon fortsatte sedan med att kritisera Jimmie Åkesson för att han inte reste runt i landet under skogsbränderna under sommaren.  – Du var den enda partiledaren som inte var ute i landet och informerade dig om hur det såg ut i Sverige, när bönder boende och äldre påverkades svårt.  Du kallar dig Sverigevän. Då måste man ha en effektiv politik för att minska utsläppen, sa Lövin. Men Lövin var inte ensam om att gå till hårt angrepp mot Åkesson. Även Centerpartiets partiledare Annie Lööf tryckte till Jimmie Åkesson. – Det är som att stå och lyssna på Donald Trump här. Det är skamligt att man har en klimatförnekare som partiledare, sa Annie Lööf.Men Jimmie Åkesson tyckte inte att han påminde om Trump, han menade snarare att Lööf hade problem med synen och hörseln. – Både blind och döv om man tror att jag påminner om Donald Trump, för det tycker inte jag att jag gör, svarade Jimmie Åkesson i Expressens stora partiledardebatt. Vill du veta mer om vad partierna tycker om klimatet? Det kan du läsa mer om här!

2018-08-14-19:12:38

Amerikanska attacken: "Ingen vill jobba i Danmark!"

Minns du hela grejen med ”last night in Sweden”? Du vet, när USA:s president Donald Trump virrade till det om något som hade hänt i Sverige, när han i själva verket bara sett ett program på tv? Nu verkar det som att det är vårt grannfolk danskarna som har fått sig en rejäl känga från det stora landet på andra sidan Atlanten.  Det är högerkanalen Fox Business som nu skickat ut en av sina starkaste röster för att gå till attack mot lilla Danmark – genom att jämföra landet med Venezuela.  Det är profilen Trish Regan som pratar om hur illa det kan gå för ett land om man anammar socialism som ideologi – och hon tar då upp den kritiska situationen i Venezuela som exempel. – Det finns ingen mat, inga jobb, brottslighet. Det är så socialism ser ut i Venezuela. Folket svälter. När Demokraterna pratar om socialism säger de att de inte vill ha det som i Veenzuela, utan som i Danmark, säger Regan i sin analys.  Sen går tv-stjärnan in på att förklara hur hemskt allting är i Danmark. Bland annat berättar hon att skatten ligger på 56 procent och att därför alla i praktiken jobbar för staten – om de nu överhuvudtaget vill jobba. – Ingen vill jobba i Danmark, säger Trish Regan i klippet. Men ja, inte nog med att Danmark har en borgerlig regering – man verkar faktiskt vara mer sugna på att jobba än jänkarna. Faktum är att Danmark just nu har en sysselsättningsgrad på 65 procent, det kan jämföras med USA som bara har 60 procent. Här i Sverige ligger sysselsättningsgraden på 68 procent. Men det är inte bara när det gäller arbete danskar är lata, enligt Fox. Även studenter i Danmark är vilsna i det socialistiska förtrycket. – Ja, utbildning är gratis, men ingen går klart sin utbildning. De har inga incitament för att plugga klart, säger Trish Regan. Klippet, som blivit en jättenyhet i Danmark, har skapat stor ilska. – Ursäkta mitt språkbruk, men hon ska inte pissa på Danmark. Jag kan inte finna mig i att något så felaktigt blir rapporterat, säger Danmarks finansminister Kristian Jensen i ett uttalande. Han menar också att det är tydligt hur pass politiska nyheterna i USA har blivit, skriver Aftonbladet.

2018-08-09-15:28:12

9 saker du aldrig borde låta din katt äta

Att komma hem och se sin lilla pälskling komma springande är ju helt underbart – och det är faktiskt bevisat. Vi mår bättre av katter, här kan du läsa mer om varför vi gör det. Men om du har en liten kissemiss hemma så kan det vara bra att veta att det faktiskt finns flera saker du aldrig ska låta din katt få i sig, eftersom det kan vara farligt. Här är 11 saker du inte borde låta din katt äta. Choklad  Om du har choklad hemma, speciellt mörk choklad, så se till att gömma den för din katt. Det eftersom det finns ett ämne som heter teobromin i choklad som kan vara väldigt farligt för din lilla älskling. Om katten skulle få i sig en tillräckligt stor mängd, kan den faktiskt dö.  Deg Om du bakar och ser att din katt försöker fjäska för att få smaka lite av din bulldeg – ge den inget. För det är absolut inte bra för ditt djur, degen (om den är jäsande) växer i kattens mage och bildar alkohol. Om din katt fått i sig deg kan symptomen vara att den är vinglig, har en uppsvälld buk, kräks och är ostadig.  Avokado  Om du gillar avokado bör du dock inte ha den allt för lättillgängligt hemma, eftersom det inte är så bra för din katt. För frukter och även växter finns ett ämne som heter persin, det kan vara skadligt för din katt och kan påverka hjärtat och mag- tarmkanal. Det finns flera saker din katt inte ska äta. Bildkälla: Mikhail Vasilyev/Unsplash Salt  Ge inte din katt, eller hund, mat som är saltad. Enligt Sveland djurförsäkringar så kan faktiskt en dos på bara 3,7 gram vara dödlig för ditt husdjur.  Lök Det gäller båda stekt och rå lök, för i den så finns ett ett ämne som heter alicin. Något som kan orsaka symptom på att den blivit förgiftad så som buksmärtor, diarré, aptitlöshet, kräkningar och snabbare andning. Kattens organ som till exempel levern kan även komma till skada av det, så håll löken borta från din katt.  Mjölk Mjölk borde du inte låta din katt dricka eftersom många katter är laktosintolerant och tål därför inte komjölk.  Frukt  Om du har en fruktkorg hemma så se till att även den är på ett ställe så din katt inte kan komma åt frukterna. För det innehåller både syra och sockor och det kan skada kissens tänder.  Vissa saker kan vara livsfarliga. Bildkälla: Unsplash/ARTP Russin och vindruvor  Om din katt får i sig vindruvor eller russin så är det inte bra och om symptomen på det är att katten blir slö, får smärtor i buken, diarré, kräkningar och skador på njurar. Det finns fall där katter har dött av att bara fått i sig sju vindruvor.  Mediciner Det kanske talar för sig själv att man aldrig ska ge sin katt Alvedon eller magnecyl, men det värt att nämnas ändå. För acetylsalicylsyra och paracetamol är farligt för katter, en tablett skulle kunna leda till att din katt dör. Kattens syretillförsel påverkas av ämnena och katten blir slö, kall, får kramper, kräks och hamnar i koma. Källa: Måbra, Hemmets  Du kanske också vill läsa 17 intressanta saker alla kattälskare måste veta om katter? Det kan du göra här. Har du hund eller katt? Då är chansen större att du är rik – här kan du läsa mer om det.

2018-08-14-08:16:20

Sarah, 25, hade svullen mage – visade sig vara cancer

Sarah Nicholson från Newcastle, England, var 25 år gammal när hon märkte att hennes mage hade svullnat. Förutom det så hade hon ont i magen, var trött, blev snabbt mätt och hennes toalettvanor ändrades.  Alla dessa symtom stämmer in på den vanliga åkomman IBS, vilket innebär att man har en irriterad tarm. IBS är helt ofarligt, men det Sarah i själva verket led av visade sig vara mycket mer allvarligt, det skriver brittiska Metro om.  Sarahs mage var svullen, och hon trodde först att hon hade IBS. Bildkälla: Instagram/sarah16__ Som tur var gick hon vidare med en undersökning trots att hon trodde att det bara var magen som krånglade. Hon fick diagnosen livmodercancer. – Jag hade en rund och svullen mage, och det såg ut som att jag var gravid, så jag förstod att någonting var fel, säger Sarah till brittiska Metro.  En röntgen visade två stora tumörer, den ena vägde fyra kilo och var stor som en rugbyboll. Den andra vägde ett och ett halvt kilo och var stor som en apelsin.  Sarahs tumörer opererades. Bildkälla: Instagram/sarah16__ Cancern var i steg tre, vilket är ett steg från dödlig cancer.   – Jag var förberedd på dåliga nyheter men jag blev ändå förkrossad, säger Sarah till brittiska Metro.  Sarah opererade bort tumörerna och bestämde sig även för att göra en hysterektomi, vilket innebär att hon inte kommer kunna få egna barn.  Idag är Sarah 26 år gammal och är fast besluten att bli cancerfri, just nu genomgår hon kemoterapi.   Nu genomgår Sarah kemoterapi. Bildkälla: Instagram/sarah16__ Nu vill Sarah uppmuntra andra unga kvinnor att vara medvetna om vilka symtom livmoderhalscancer kan ha. Eftersom symtomen ofta är samma som andra mindre allvarliga sjukdomar är det viktigt att ta sin oro på allvar.  – Lyssna på kroppen, du känner din kropp bäst. Om det är något som inte känns rätt så se till att kolla upp det, säger hon till brittiska Metro.  Cellprov är något som kvinnor får ta för att man tidigt ska upptäcka livmoderhalscancer. Här är 4 vanliga frågor om att ta cellprov – och svaren på dem. 

2018-08-13-11:56:51

Vad vill partierna göra för klimatet? Här är allt du behöver veta

Valdagen den 9 september rycker allt närmare. Samtidigt lär miljöfrågan bli en av de hetaste frågorna efter den varma sommaren. Men vad tycker egentligen partierna om miljön? Och vad vill de föra för klimatet? Vänsterpartiet Vänsterpartiet vill ha en statlig investeringsbank där företag kan låna pengar för att genomföra miljösatsningar. Man vill också införa en vägslitage för tunga lastbilar och flygskatt. Man vill istället satsa på kollektivtrafik och cykelbanor.  Socialdemokraterna Pratar om en vision och Sverige som en ”fossilfri välfärdsnation”. Socialdemokraterna vill satsa mer på tågen och öka stödet till fattiga länder för att utvecklas åt ett miljövänligt håll.  Man vill också ha en flygskatt för att minska flygandet. – Det är orimligt att flyget som är det klimatfarligaste transportslaget inte betalar några klimatskatter. Nu har flyget en fördel jämfört med bil och tåg men även flyget måste bära sina miljökostnader, har finansminister Magdalena Andersson sagt till Dagens Industri.  Miljöpartiet Miljöpartiet vill höja flygskatten och helt avskaffa fossildrivna bilar till 2030. Man vill också satsa på höghastighetståg och rensa upp i Östersjön. På sikt kan MP tänka sig förbjuda plastpåsar. Vill se en höjning av både bensin- och dieselskatten.  Centerpartiet Vill ha noll utsläpp av växthusgaser år 2040. 2030 ska bara bilar som går på förnybart och el säljas i Sverige.  Centerpartiet vill steg för steg öka andelen förnybart bränsle i flyget, men avskaffa flygskatten.  Liberalerna Vill ha en övergripande europeisk flygskatt, men avskaffa den flygsakatt regeringen infört. Liberalerna vill ha en avgift på plast på EU-nivå och avskaffa skattelättnader på fossila bränslen, och avskaffa miljöbilsbonusarna.  Kristdemokraterna KD höja skatten på miljöförstörande verksamhet och ha skatter på plastpåsar. Man vill också skärpa straffen för miljöbrott och satsa pengar på Östersjön. Man vill avskaffa flygskatten och istället ha satsningar på mindre flygplatser för att gynna glesbygden.  Moderaterna Vill avskaffa flygskatten, men kan tänka sig ett system med start- och landningsavgifter för flygplan beroende på typ av bränsle.  Man vill inte höja bensinskatten, utan istället har ett bonus-malus-system när man köper bil. M vill också satsa på att få bort rester av läkemedel i avloppsvattnet. Sverigedemokraterna SD vill sänka bensinskatten och kraftigt sänka dieselskatten, och samtidigt satsa på teknikutveckling.  Åkesson förnekar också att det varma vädret som drabbat stora dela av världen med rekordhöga temperaturer skulle ha något med världens klimat att göra.  Sverigedemokraterna vill skydda svenska skogen och öka återvinningen för plast. 

2018-08-13-07:18:49

Här är de mest lästa nyheterna i sommar

Har du inte hängt med i nyhetsflödet under sommaren för att du istället haft det härligt på en strand? Då får du här en snabbkoll och en lista på sommarens mest uppmärksammade nyheter.  Skogsbränder runt om i hela landet och i världen, ett instängt fotbollslag i en thailändsk grotta och Fotbolls-VM är bara några av händelserna från sommaren. Här är listan på de mest nyheterna som läst mest från sommaren:   Föräldrarna i Bjärred skrev testamente – dagar innan tragedin I vintras skakades Sverige av tragedin i Skåne, där ett gift par och deras två döttrar hittades döda i en villa i Bjärred. Tragedin har fortsatt att förbrylla. I det testamentet föräldrarna skrev knappt en vecka innan tragedin nämns inte döttrarna alls, läs allt om händelsen här. Här är 16 sjuka saker Meghan Markle inte får göra längre I början av sommaren närmare bestämt 19 maj var det dags för kungabröllop i England. Meghan Markle gick nedför altargången för att gifta sig med sin kärleksprins Harry. Visst låter det flott att gifta sig med en prins? Men det finns många saker hon inte längre får göra, kika in på listan på sakerna hon inte kan göra här. Kristdemokraten Lennart Sacrédeus beskyller landslaget för sexism Mitt under brinnande fotboll-VM drabbades Jimmy Durmaz av en stor hatstorm. Landslaget kallade till presskonferens som hölls efter att Jimmy utsatts för rasistiskaattacker i sociala medier efter att Sveriges förlorade mot Tyskland. En av Kristdemokraternas mest kända politiker ansåg då att svenska landslaget hade gjort sig skyldiga till att använda en "grov sexistisk och könsförnedrande svordom", läs allt om uttalandet från KD-politikern här. Fotbollslandslaget beskylldes för sexism av KD-politiker. Bildkälla: TT Äter du något av dessa läkemedel? Då ska du undvika solen Sommaren kom som en explosion och vi fick uppleva rekordhöga temperaturer runt om i landet. Men äter du något av dessa läkemedel så borde du vara riktigt försiktig och undvika solen både nu under sensommaren och om du åker i väg på semester i framtiden. Läs om vilka läkemedel det är här. Lancelot Hedman om uppbrottet: "Så här ligger det till..." Det var när Lancelot Hedman gästade sin första podd "I sanningens namn" som han öppnade upp sig om uppväxten, thaiboxningen, modellkontraktet samt relationer med Paulina "Paow" Danielsson. I ung ålder förlorade Lancelot Hedman Graaf sin äldre bror Isak, 19, i en tragisk olycka som skulle komma att förändra hans liv, för att läsa mer om Lancelot och hitta länk till podden klicka här. Detaljen på Linn Ahlborg och Agnes festbild har fått fansen att rasa Det vankades studenttider för Linn Ahlborg och hennes vän Agnes Sågström, och tjejerna njöt för fulla muggar av den festliga vardagen som kommer till under tiden. Men det var en särskild festbild som möttes av stark kritik från fansen, läs allt om det här. När det sedan blev Summerburströj för Linn kastades hon ut, här har du allt om den händelsen. Linn Ahlborg. Bildkälla: Instagram Linda och Josh var med i Lyxfällan – så ser deras liv ut idag Linda och Josh Romero medverkade i tv-programmet "Lyxfällan" 2013. Paret hade flyttat till USA för att påbörja ett nytt liv. Men sedan ångrade sig paret och vände hem med skulder på runt 300 000 kronor. Fyra år efter medverkan i Lyxfällan förändrades deras liv, läs om hur deras liv ser ut idag här. Här är förklaringen till varför det var så varmt i Sverige under sommaren Innan sommaren ens drog i gång så upplevde landet rekordtemperaturer. Under hela maj och fortsatt under sommaren var det riktigt varmt i Sverige, något som ingen kan ha missat. Det är faktiskt så att det var den varmaste majmånaden någonsin. Här är vad det beror på. Svenska Natasha, 24, äter sex kilo Nutella i månaden Den svenska modellen Natasha Crown, käkar sex kilo Nutella i månaden. Anledningen var att hon vill ha världens största rumpa. Den 24-årige göteborgstjejen är glamourmodell och skapade rubriker i England. Läs mer om hennes konsumtion av nutella här. Modellen Natasha Crown. Bildkälla: Instagram Rurik Gislason pekades ut som hunkigaste spelaren i VM Fotbolls-VM hölls denna sommar i Ryssland och Sverige tog sig långt. Men Cristiano Ronaldo fick redig konkurrens när det kommer till vem som är världens mest eftertraktade fotbollsspelare. Det är ingen mindre än den isländska hunken Rurik Gislason. När han i matchen mellan Island och Argentina hoppade in och spelade fick han 600 000 nya följare på sin Instagram på bara 30 minuter. Läs allt om hunken här.

2018-08-14-13:28:00

Är du trött på sommaren? Då kommer hösten till Sverige

Okej, så den svenska sommaren har varit riktigt varm. Faktiskt den varmaste på 260 år, alltså sedan man började föra statistik. Men Sverige har plågats av skogsbränder på flera platser i landet, och många väldigt allvarliga – här kan du läsa mer om skogsbränderna i Sverige. De senaste dagarna har varit lite svalare jämfört med tidigare veckors galna värme. Om det är så att du känner dig lite trött på sommaren och värmen och kanske längtar efter hösten så är du nog inte ensam.  För vem saknar inte lite tända ljus, en kopp varm choklad, mysa ner sig i soffan i en stor varm stickad tröja och slå på en film och höra hur regnet smattrar mot fönstret. Och alla härliga färger på träden. Ja, hösten är ändå härlig.  Hösten börjar närma sig. Unsplash/Greg Shield Men när är det egentligen höst då?  Jo, för att det ska räknas som höst så ska dygnsmedeltemperaturen vara sjunkande under en period på fem dygn och det ska vara under 10 plusgrader men inte under 0 grader, enligt SMHI. Det är i alla fall den meteorologiska definitionen av höst. Det finns även några datum på SMHI där man kan se när hösten normalt sätt brukar knacka på.  Bor man i Stockholm så står det att hösten brukar komma den 29 september, och för Malmöborna så är det den 12 oktober som gäller. Högre upp i landet brukar hösten anlända lite tidigare – i Kiruna brukar det vara runt den 16 augusti och den 5 september är det i Östersund.  Sen väntar vintern, men det är ett tag kvar – så ni kan vara lugna.  Du kanske också vill läsa om 5 saker som händer med din kropp när det blir höst? Då kan du läsa mer om det här. Läs också: 5 saker som blir sämre i Sverige – på grund av det varma vädret

2018-08-14-09:23:08

Kylie Jenners födelsedagsfest slutade på akuten

Den 10 augusti fyllde Kylie Jenner 21 år – och det firades med en rejäl fest på nattklubben Delilah som familjen Jenner-Kardashian hade abonnerat för kvällen. Bland gästerna fanns självklart Kylies pojkvän Travis Scott och Kylies systrar Kim, Khloé, Kourtney och Kendall. Även Kylies föräldrar Kris Jenner och Caitlyn Jenner fanns där för att fira sin dotter.En av gästerna var även modellen Tammy Hembrow, 24, som rest hela vägen från sitt hemland Australien för att festa med Kylie. Khloe Kardashian, Kim Kardashian, Kylie Jenner, Kendall Jenner, Kourtney Kardashian och Kris Jenner firade Kylies 21-års dag. Bildkälla: Instagram/kyliejennerPå Instagram har Tammy över 8 miljoner följare, och Tammy har även modellat för Khloé Kardashians klädmärke Good American. Men festkvällen för Tammy slutade inte på topp – istället fick hon köras akut med ambulans till sjukhus.Tammy Hembrow kollapsade på Kylies födelsedagsfest. Bildkälla: Instagram/tammyhembrowPå sin Youtubekanal berättar nu Tammy om vad som hände under festkvällen, skriver News.com.au.– Jag kollapsade. Gud, jag skäms så mycket över det, säger Tammy och fortsätter: – Jag hade varit vaken i 30 timmar utan sömn. Jag kämpade för att hålla mig vaken samtidigt som jag fick mitt hår och min make fixad. Jag borde absolut inte ha druckit med tanke på hur jetlaggad jag var, och hur utarbetad jag redan var. Jag mådde inte alls bra, berättar hon. Tammy har två barn och gick nyligen genom en separation från sin tidigare fästman Reece Hawkin – och uppbrottet har varit tufft för Tammy. Tammy Hembrow fick föras till sjukhus. Bildkälla: Stella Pictures.– Sedan vi gjorde slut så har jag försökt hålla mig sysselsatt och har inte tagit mig tid att tänka på hur jag verkligen mår, berättar Tammy vidare. Enligt magasinet People så har Tammy fått flera hatkommentarer från troll – och det var en av anledningarna till att hon slutligen berättade om sin kollaps på Kylies födelsedagsfest.– Jag kommer inte att låta det dra ner mig. Jag ska bara använda det här för att växa och bli en starkare person. Sånt här händer. Det är inte första gången något sånt här händer någon, berättar Tammy. 

2018-08-14-14:43:24