Tvååringen Rapi röker 40 cigaretter per dag

Rapi Ananda Pamungkas, även kallad "Little Rapi" är bara 2 år gammal och redan en riktig storrökare. När han var bara två månader gammal började han röka. Äldre pojkar tände då fimpar som låg på gatan åt honom. Detta har resulterat i att Rapi Ananda Pamungkas från Indonesien är beroende av nikotin, skriver The Sun

Rapis dåliga vana har gjort att han idag röker 40 cigaretter varje dag. Hans mamma som har en butik utanför Hill Station Resort Sukabumi brukar ge cigaretter till sin son. 

– Han röker medan han dricker kaffe och äter tårta. Han har rökt varje dag sedan han var runt två månader gammal. Om jag inte ger honom cigaretter blir han galen, säger Rapis mamma Maryati

Maryati förklarar för The Sun om de stora problemen kring sonens rökning, tillexempel att han blir väldigt arg och gråter hela dagarna. 

 – Om han inte får cigaretter kan han inte sova. Han blir rasande och börjar gråta. Dessutom är det dyrt med alla cigaretter vi måste köpa. Han röker cirka 40 cigg varje dag, säger Maryati. 

Rapis 40-årige pappa Misbahudin, som också röker förstår inte varför hans son började eller vad han ska göra för att få sonen att sluta. 

– Jag kan inte säga nej till honom när han frågar efter en cigarett. Jag röker själv men inte ofta, bara när jag jobbar, berättar Misbahudin och fortsätter: 

– Han gillar att röka och samtidigt dricka en kopp mochaccino.

Föräldrarna säger att de ska via en läkare försöka få bukt på sonens rökproblem. Rökande barn runt om i världen är inget nytt påfund. Redan 2010 gick 2-årige Ardi Rizal viralt på nätet efter att en video spreds när han rökte cigaretter. 

Liknande händelser har också kommit från Kina de senaste åren, med en video som visar en treåring som tar flera djupa bloss på en cigarett. Det följdes snart av extraordinära bilder av en fyraårig pojke, även då i Kina, som tillsammans med sina mor och farföräldrar skrattandes rökte cigaretter. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om en oidentifierad pojke som tvingas dricka öl och röka cigaretter av rumänska män. Det kan du läsa mer om och se video på här.

Läs hela nyheten:
Tvååringen Rapi röker 40 cigaretter per dag

Publicerad: 2018-08-16 klockan 15:08

Fler nyheter från Nyheter24

Meteorologisk vinter på ingång – här blir det 20 minusgrader

Den varma sommaren har länge hängt kvar i luften och november har varit ovanligt varmt. Men nu är det slut på värmen.Meterologisk vinterMeteorologiska vintern är på ingång. Det innebär att det kommer vara flera delar av landet med en medeltemperatur på noll eller minusgrader.Värmland och norr om har redan fått den meterologiska vintern. Men nu är det dags för kylan att sprida sig ytterligare. Bland annat norrlandskusten, stora delar av Svealand kommer få lägre temperatur. Även norra Småland kan få en släng av kylan.– Det varma novembervädret är över. Nu går vi till något slags normalläge, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på väderinstitutet Storm, till Expressen. Normal novemberveckaMen det är inte bara noll eller några få minusgrader som gäller framöver. På vissa håll kan temperaturen gå ner ända till 20 minusgrader.Cirka fem plusgrader kommer den varmaste temperaturen ligga på framöver, annars kan vi förvänta oss minusgrader.– Egentligen är det normalväder. Vi har haft det så väldigt varmt tidigare så nu går det mot mer en normal novembervecka, fortsätter Tora Tomasdottir.Grått och mulet Det är större chans till sol på dagarna. Men så fort solen gått ner väntas dis och dimma. Vi kan alltså förvänta oss fortsatt grått väder, rapporterar Expressen.20 minusgraderSom vi vet har kylan redan nått norra Sverige, men där blir det nu ännu kallare. På vissa håll kan temperaturen sjunka ända ner till 20 minusgrader.– Hela fjällkedjan och Härjedalen kan vänta sig mellan 15 och 20 minusgrader i veckan. Från Värmland och norrut kommer det vara minus på nätterna, men om du drar dig mot kusten längs Gävle och Stockholm så kommer det kanske vara plusgrader, säger Tora Tomasdottir till Expressen. Vad vet du egentligen om vädret? Nyheter24 har tidigare gjort ett quiz där du kan testa dina kunskaper om väder och vind! Klarar du att få alla rätt? Här kan du testa dina kunskaper i quizet.

2018-11-17-19:07:12

Stor rörd till tårar av Christer Sjögrens vackra tolkning

Det blir en något oväntad bromance i kvällens "Så mycket bättre" i TV4. Dansbandskungen Christer Sjögren och rapstjärnan Stor inser nämligen att de har mer gemensamt än vad de först trodde.  Christer börjar med att lätta sitt hjärta – och lägga korten på bordet.– Du är en så generös person, och du är en stor konstnär. Jag ska lägga mig platt och säga att jag visste inte vem du var, men jag lyssnade på din musik och tänkte "ahaa, här finns det någonting va", berättar Christer.Han ska göra "Pappas låt", som finns på Stors album "Shere Khan XIII" från år 2013.  På albumet, som var Stors andra, finns även hits som "Rom & Kush". Men just "Pappas låt" ligger både Stor och Christer varmt om hjärtat. Stor förvarnar redan innan att det är en känslig låt som han kan börja gråta av. Christer Sjögren i "Så mycket bättre". Bildkälla: TV4 – Låtvalet blev okomplicerat och enkelt. Han har skrivit en sång som heter "Pappas låt", där har vi den ju tänker jag, säger Christer i "Så mycket bättre". – Den låten skrev jag på i två år innan jag var färdig med den som jag ville ha den. Alla rappare har gjort låtar om att de älskar sin mamma, berättar Stor och utvecklar sedan sitt resonemang: – Många växer upp med ensamstående mödrar och mammor tar ofta mycket mer ansvar, så det är logiskt, men sen började jag tänka att dom farsor som finns där får sällan någon uppskattning. Jag har värsta farsan och han har lärt mig så många saker, berättar Stor. Stor i "Så mycket bättre". Bildkälla: TV4 Christer berättar att han önskar att han hade skrivit en sådan låt själv, och runt bordet skickar Christer runt en bild som visar hur han står med sin pappa Hans. Efter framträdandet är Stor rörd, och Albin Lee Meldau kan inte hålla tillbaka tårarna.– Att sångaren i Vikingarna sjunger "Jag har aldrig sett han stjäla, det har aldrig någonsin skett", det är revansch. Det var speciellt, säger Stor efter Christers tolkning.Och ja – vi kan bara hålla med. Se Christer Sjögrens fina version här.

2018-11-16-16:27:37

Kvinna gripen av polis – efter besök i matbutik

Alla har vi väl sett någon köpa något märkligt i en butik och undrat hur deras liv ser ut? Men har du någonsin varit när att ringa polisen efter vad du sett i en matbutik? Det var i torsdags i förra veckan som en man i danska Århus såg en kvinna lämna en Netto-butik med en flaska gin i handen. Men det var inte spriten mannen reagerade på – att köpa en flaska starksprit i matbutiken på en torsdag är inget konstigt i vårt kära grannland – det var vad kvinnan gjorde sen som chockade honom.  När kvinnan satte sig bakom ratten i sin bil tog hon en rejäl klunk av ginen, skriver danska sajten Dagens.dk.  Mannen ringde polisen som kort därefter kunde stoppa bilen.  Enligt polisen luktade kvinnan starkt av alkohol, och på passagerarsätet låg en halvdrucken flaska gin. Enligt polisen ska kvinnan också kört ryckigt och vingligt innan hon till slut stannade bilen.  Efter ett alkotest hade kvinnan så klart inte så mycket att skylla på, utan fick följa med polisen till stationen för att lämna blodprov, skriver Dagens.dk. 

2018-11-14-10:10:04

Mamma och dotter bor på sjukhuset – vägrar att lämna

15 månader har gått sedan 21-åriga Ruth Kidane från London fick åka in till sjukhuset "Barnets Hospital" efter att hon haft problem med att andas. Efter en månads behandling ansåg läkarna att hon var frisk nog för att lämna sjukhuset, men trots det har hon ändå spenderat varje natt där sedan dess. Hon och hennes mamma Mimi Tebeje har nämligen "flyttat in" på sjukhuset.  Vill inte återvända hem Mamman och dottern bor normalt i den brittiska staden Grimsby men vägrar att återvända hem. Detta eftersom att mamman har sagt att hon fått rasistiska påhopp på gatorna, efter det att hon och dottern fått beviljad asyl i Storbritannien, skriver The Mirror.  Skattebetalarna står för "hotellvistelsen"  Då de faktiskt bor på sjukhuset är det Storbritanniens skattebetalare som står för "hotellvistelsen". Enligt uppgifter har det kostat mer än 150 000 pund för vistelsen på sjukhuset, vilket är drygt 1,7 miljoner kronor, rapporterar The Mirror.  I rummet där Ruth och Mimi bor finns sängar, stol, TV och handfat. Dessutom serveras de två måltider om dagen av sjukhuspersonalen. Att mamman och hennes dotter bor på sjukhuset har inneburit att sammanlagt 100 patienter som är i behov av vård har inte fått tillgång till en säng på sjukhuset.  Skapat uppståndelse Faktumet har skapat en stor tvist i Storbritannien, men trots det har sjukhuset inte vidtagit några rättsliga åtgärder för att de ska flytta där ifrån, utan låter de bo kvar.  En patient som vårdas på sjukhuset, Joyce Robins, är oroad över hur sjukhuset tar ställning till mamman och dotterns vistelse där.   – Det här är chockerande och skamligt. Förutom den otroliga kostnaden är det enormt orättvist för andra. Jag kan inte förstå varför sjukhuset skulle låta detta fortsätta. Deras jobb är att göra människor friska inte erbjuda en gratis B & B, säger han, skriver The Mirror.  Ruth och Mimi har erbjudits nytt boende i brittiska Lincolnshire, något som de i dagsläget inte överväger att ta.

2018-10-31-19:15:38

Finländare köade till landets första bordell med sexdockor

Det var under torsdagen som Finlands första dockbordell öppnades. Kunder kan betala 1000 kronor i timmen – för att få ha sex med hyperrealistiska sexdockor. Men vad som händer med dockan under tiden med kunden är helt upp till kunden själv. Kravet? Betalning och kondom. Men dockan får heller inte skadas. Bordellägaren berättar för finska tidningen Iltalehti att det hela handlar om att "hjälpa människor" tillfredsställa sina sexuella behov, speciellt de som har svårt att ha sex med andra människor. Bildades kö Det visade sig att dockbordellen var efterlängtad. Det skapades nämligen kö utanför bordellen och helgen är näst intill fullbokad, rapporterar SVT.  Det stod tolv personer i kö utanför när det var dags för öppning, varav tio av de var potentiella kunder.  Utan någon större debatt Finland är inte först med att öppna dockbordell. Det har startats en liknande verksamhet i Danmark som fått stark kritik. Men i Finland har den nya dockbordellen inte startat någon större debatt.  Två personer demonstrerade vid öppning, men mer negativ uppmärksamhet än så blev det inte. Enligt Antti Kurhinen, som är ansiktet utåt för bordellen, har de behövt inse att Finland har en mer liberal syn på sex än vad de faktiskt trodde. Otrohet? Antti Kurhinen menar att bordellen ska "hjälpa män" som inte "får sex hemma", men samtidigt inte vill vara otrogna.  – Det här är för singlar och för upptagna män som inte får ha sex hemma. Hit kan det komma utan att det är otrohet. Sexdockorna kan också vara ett alternativ till sexhandel och prostitution, säger han till Ilta-Lehti. Efterfrågan De ryska ägarna är inte vana vid den liberala synen på sex som finns i Finland. Nej, deras syn är mer konservativ så att det även skulle erbjudas manliga dockor var inget de hade i åtanke från början. Men det har visat sig nu att det även finns en marknad för det med. – I Ryssland har man en mer konservativ syn på sex så ägarna förstod inte att man också borde betjäna till exempel kvinnor och sexuella minoriteter. Jag har fått mycket respons där man påpekat bristen och jag har fört responsen vidare till ägarna, avslutar Antti Kurhinen till Hufvudstadsbladet. Nyheter24 har tidigare skrivit om Nordens första dockbordell som startade i Danmark. Det kan du läsa mer om här.

2018-11-17-16:41:09

9 självklara tecken på att hen tycker om dig

Ni har börjat hängt en del, hen ringer och smsar dig, och du kan inte få den här personen ur ditt huvud. Du är ändå lite osäker, vad tycker den här personen om dig egentligen? Nyheter24 har listat nio tecken som visar på att hen tycker om dig. Personen blinkar mycket När en person gillar vad den ser så vidgas pupillerna och antalet blinkningar ökar. Nyheter24 har tidigare skrivit om hemliga tecken som visar att hen verkligen gillar dig. Relationsexperten Tracey Cox berättade då om tre hemliga tecken. Drar upp sina strumpor Ja, det kan kanske låta lite konstigt. Hens strumpa kanske bara har halkat ner tänker du då? Det är faktiskt sant att hen är intresserad av dig. För om man drar upp sina strumpor eller fixar till dem i din närvaro så betyder det att hen försöker se så bra ut som möjligt för dig. Hen ställer frågor och visar att hen vill lära känna dig mer. Bildkälla: Unsplash Fötterna pekar mot dig Om vi ser en person son vi tycker är attraktiv så pekar fötterna omedvetet mot den personen. Tittar mycket på din mun Ju mer intresserad en person är, desto mer kommer hen att kolla på din mun när du pratar. Ställer frågor Hen ställer frågor och visar att hen vill lära känna dig mer. Vill du ställa de perfekta frågorna på dejten? Enligt psykologen Arthur Aron ska du ställa dessa 36 frågor så blir hen blixtförälskad i dig. Ger dig hintar Ni skriver och ringer men har kanske inte riktigt kommit så långt så att ni har hänga med varandra? Din crush kanske hintar om saker hen vill göra med dig. Och det betyder ju såklart att personen är intresserad av dig och vill ses! Att hen tar på dig kan vara ett tecken på att hen är intresserad av dig. Bildkälla: Unsplash Hittar tid för er Personen hittar alltid på något sätt tid för att träffa dig. Kanske till och med bjuder med dig på event och fester – vilket betyder att hen är intresserad av dig. Du får träffa hens vänner Detta är ett riktigt bra tecken. Hen vill veta hur du fungerar i vänners sällskap och såklart visa upp dig. Detta är absolut ett tecken på att hen är intresserad av dig. Hen rör dig En enkel hand på din arm när ni skrattar. Ben som kanske nuddas under bordet, eller hens arm kanske hamnar runt dig. Mysigt och ett tecken på att hen är intresserad av just dig. Visste du att det faktiskt fem olika stadier kärlek som du och din partner kommer att gå igenom?Här kan du läsa om dem.

2018-11-16-11:46:31

Joakim och Jonna Lundells dotter Lunabelle dödshotades på Instagram

För knappt en månad sedan födde Jonna Lundell hennes och maken Joakim Lundells dotter. Lilla Lunabelle kom till världen den 28 oktober och har sedan dess synts mycket på föräldrarnas sociala kanaler.  Sedan hon kom till världen har det hänt mycket. Hon fick bland annat ett Instagramkonto som snabbt fick över 70 000 följare, men som ett dygn senare raderas. Även ett brev från socialtjänsten har familjen fått. Det var en orosanmälan gällande Lunabelle, något som Joakim och Jonna senare polisanmälde.   Och nu har de polisanmält igen. Lunabelle har nämligen dödshotats!  Hotet  Det var sent under fredagskvällen som Joakim Lundell lade upp en Instagram-story om hotet som riktats mot hans dotter. På storyn ser man en väldigt grov text som riktar hot mot Lunabelle.  Hotet kom in via Instagram. Bildkälla: Instagram/Joakimlundell Joakim vädjade om hjälp  När Jocke fått reda på att någon hotat hans dotter vädjade han på Instagram om hjälp för att hitta personen bakom Instagramkontot. Han erbjöd en summa på 5000 kronor till den som hjälpte honom att lösa detta.  Han själv berättade att han gör exakt vad som helst för att få tag på den här personen. På Instagram skriver han: "Jag är totalt emot att exponera haters! Men detta är det sjukaste jag läst och kommer gå över lik för att få tag på personen! Du vet inte vad du påbörjat när du skrev denna text...", står det på hans Instagram-story.  "Jag kommer gå över lik", skrev Joakim på sin Instagram-story. Bildkälla: Instagram/Joakimlundell Fick tag på personen Med hjälp av tre följare kunde denna hotfulla person att identifieras. Personen erkände också att hen var den som hade skrivit det här hotet mot Lunabelle.  För att inte göra saker värre än vad det redan är går inte Joakim ut med namn på personen.  Polisanmälan har gjorts  Självklart polisanmälde Joakim och Jonna händelsen!  Självklart gjorde föräldrarna en polisanmälan. Bildkälla: Instagram/Joakimlundell Vad händer nu? Under lördagen meddelade Joakim på sin Instagram om vad som kommer att hända nu med personen som hotade Lunabelle. "Polisen får ta hand om det! Personen har en psykisk sjukdom och har innan hört röster och skadat djur. Jag tänker inte sjunka till samma nivå och skada personen hur arg man än blir! Jag hoppas polisen agerar och att personen får hjälp!", skriver han på Instagram.  Nu hoppas vi att familjen får vara ifred!  Nyheter24 har tidigare skrivit om att Joakim och Jonna Lundell polisanmälde efter ett brev från socialstyrelsen. Det kan du läsa mer om här!

2018-11-17-12:46:16

Pappan blev biten av katt på semestern - avled i rabies

En tvåbarns pappa från Storbritannien har avlidit efter ha blivit biten av en katt under sin semester i Marocko. Mannen vårdades vid John Radcliffe Hospital i Oxford där han senare avled, skriver BBC.  Fick inte vaccin i tid Mannen ska ha sökt vård både på plats i Marocko och vid hemkomsten i England men inte fått vaccin i tid. Det ledde till att han utvecklade symptom och man kunde inte rädda hans liv. – Så länge man inte har några symptom så kan man få behandling och då utvecklas inte rabies, säger Anders Wallensten, statsepidemioplog, till BBC. Varning utfärdas för semesterdestinationerna Den brittiska folkhälsomyndigheten Public Health England  utfärdade i och med fallet en varning för rabies för semesterdestinationerna Turkiet, Marocko och Egypten. Spridning av rabies Enligt Världshälsoorganisationen WHO förekommer rabies i mer än 150 länder och orsakar tiotusentals dödsfall varje år, främst i Asien och Afrika som står för 95 procent av fallen.  Hundar är den största smittorisken och står för 99 procent av smittofallen. Rabies sprids genom bett, rivmärken och saliv. Tvåbarnspappan fick rabies av ett kattbett. Bildkälla: Unsplash Vad är rabies? Rabies är en 100 procent dödlig sjukdom som inte kan botas trots modern intensivvård. Symptomen för rabies är ångest och oro som är följden av en hjärninflammation. Viruset orsakar även spasmer i svalget som gör det svårt för personen dricka.  Om du blir smittad Misstänker du att du kommit i kontakt med ett smittat djur kan du förhindra viruset från att bryta ut under inkubationstiden genom att vaccinera dig och få immunglobulin injicerat. Du ska också tvätta området med tvål och vatten under 15 minuter följt av sköljning med alkoholbaserat desinfektionsmedel och Inkubationstiden är vanligen mellan tre och sex veckor. Vaccinera dig Varje år får över 15 miljoner människor över hela världen en efterbettvaccinering mot rabiesviriuset. Att vaccinera sig innan smittan har brutit ut beräknas förhindra hundratusentals dödsfall, skriver Folkhälsomyndigheten. Nyheter24 har tidigare skrivit om nio bakteriefällor du bör undvika. Läs mer om vilka bakteriefällor som finns i din närhet.

2018-11-09-15:27:25

Dödssiffran stiger – 71 personer har mist livet i Kaliforniens bränder

Det har nu gått lite mer än en vecka sedan massiva bränder började härja i Kalifornien, USA. Hundratusentals människor har fått lämna sina hem för att komma undan de stora bränderna, som är de dödligaste i Kalifornien – någonsin.  Dödsantalet stiger och i dagsläget har 71 personer mist livet till följd av katastrofen, rapporterar CBS News.  Över 1000 människor saknas  Samtidigt rapporteras det att över 1000 människor saknas i de områdena där det har brunnit. Kory Honea, poliskomisarie i Butte Country, berättade under en presskonferens på fredagen att det mer specifikt  är 1 011 personer som fortfarande saknas. Däremot menade han samtidigt att antalet är "dynamiskt" och att antalet kommer att fluktuera eftersom man nu sammanställer namn från flera olika listor till en. Vissa namn kan alltså finnas på flera listor, då personer både har ringt och mailat in, skriver CBS News. Trump besöker Kalifornien under lördagen  Många brandmän och annan räddningspersonal har under de senaste åtta dagarna arbetat hårt för att få bukt på bränderna. President Donald Trump ger årligen ett federalt stöd till brandbekämpningen, något som han under förra helgen hotade med att dra in.  "Miljarder dollar ges årligen, med så många förlorade liv, allt på grund av grov misskötsel av skogen. Åtgärda nu eller så blir det inget mer federalt stöd", skrev han då på Twitter. Detta var något som brandmän i staden Pasadenas svarade på. "Presidenten, vi välkomnar er att komma till Kalifornien, hjälpa offren och prata med professionella brandmän om de pågående bränderna och se vad du kan göra för att hjälpa till", skrev de som svar till Trump på Twitter. Och nu, drygt en vecka efter det att bränderna startade, har Vita Huset meddelat att president Donald Trump kommer att besöka de drabbade områdena under lördagen, rapporterar CBS News.  Är snart under kontroll Än är bränderna inte helt under kontroll. Man förväntas att bränderna ska vara under kontroll på måndag, skriver Dagens Nyheter. Nyheter24 har tidigare skrivit om Trumps uttalande om bränderna. Det kan du läsa mer om här!

2018-10-31-19:17:07

Expertens tips: Så slipper du torr hy i vinter

När graderna sjunker och kylan sätter in så är det många vars hy börjar tröttna. En undrar om sommaren ens kom i år, för hyn visar inga bevis på att du sett solen på länge. Så vad är bra att tänka på? Hudvård kan vara en djungel för den som inte är så insatt eller intresserad.  Vad händer med huden? Men vad är det som händer med hyn när det blir kallt egentligen? Jo, under vintertider så är kontrasten mellan den varma temperaturen inomhus och den kalla tempen utomhus väldigt stark och tär på huden. Våra tunna blodkärl kan både brista och vidgas. Då är det lätt att rodna och få torra fläckar.  – Man ska smörja in ansiktet varje morgon och kväll. På morgon för att skydda mot uttorkning och att skydda mot solen. På kvällen för att stimulera, återuppbygga huden. Kroppen är inställd på reparation när vi sover, berättar ordförande för Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation Annica Joensuu för Nyheter24. Hon fortsätter: – Att försöka bevara fukten i huden är viktigt och det med hjälp av till exempel serum med fuktbindande ingredienser. Bättre hy under sommaren När solen är framme under sommaren mår huden generellt mycket bättre. Även om huden lätt kan bli uttorkad på grund av sol och kanske salta bad. – Det är talgkörtlar och svettkörtlar som producerar mer talg och svett under sommaren, vilket ger hyn en blankare yta, berättar Annica Joensuu.  Mer än att bara smörja in ansiktet Att bara köpa en bra lotion kanske inte räcker så långt. Huden samlar på sig massa smuts under dagen och kräver också en ordentlig rengöring. – Grunden för all hudvård är rengöring. Rengör huden med speciella rengöringsprodukter, som exempelvis gelé, mjölk, créme eller micelärvatten, berättar Annica Joensuu. Hon fortsätter: – Att använda peeling är också bra om man har en torr och fnasig hudyta. En peeling ska vara mild och får inte innehålla grova korn som kan skada huden. Kemisk peeling finns också i form av till exempel AHA syror. Men som sagt, en bra lotion tar dig en bit på vägen, men inte ända i mål. – Det är också viktigt att tänka på vad man äter och att vara ute i frisk luft. Något som kan ge tecken på huden är dålig sömn, berättar Annica Joensuu. Bra ämnen att hålla koll på Essentiella fettsyror och fett, skyddar mot fuktförlust.Vitamin ANMF är fuktighetsbindande.AHA och BHA peelar bort torr och fnasig yta.

2018-11-16-11:15:57