Trump stryker klimatförändringar från USA:s lista över säkerhetshot

Trump stryker klimatförändringar från USA:s lista över säkerhetshot

Trump har valt att flytta ner klimatförändringar från listan över nationella säkerhetshot.

Anledningen är att han vill prioritera andra typer av hot mot nationen, rapporterar The Federalist.

Klimatet får en allt mindre framträdande plats i dokumentet, enligt ett utkast som tidningen tagit del av.

Läs hela nyheten:
Trump stryker klimatförändringar från USA:s lista över säkerhetshot

Publicerad: 2017-12-17 klockan 00:10

Fler nyheter från Expressen

Skottdrama i Danmark – ung man förd till sjukhus

En person har träffats av skott vid en skjutning i danska Holbæk, skriver Ekstrabladet.Polisen bekräftade senare att en man i 20-årsåldern förts till sjukhus.

2018-10-23-22:45:40

Misstänkt drograttfyllo stoppad efter polisjakt

En person har säkrats av polis efter en polisjakt vid Mariaplan i Majorna.– En person är säkrad och man misstänker honom för drograttfylleri, säger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

2018-10-23-23:03:49

Skottdrama i Danmark – en man skjuten

En person har träffats av skott vid en skjutning i danska Holbæk, skriver Ekstrabladet.Polisen bekräftade senare att en man i 20-årsåldern skjutits.

2018-10-23-22:45:40
Peter, 35, byggde unik motorbåt – efter fyndet

Peter Borg köpte en svanformad trampbåt – och gjorde den till en motorbåt.Nu stjäl svanbåten all uppmärksamhet i Ystads hamn.– Fantasin får flöda. Man kan bygga hur dumma grejer som helst så länge man har en motor, säger han.

2018-10-23-22:48:55
Det gör Köpenhamn till världens bästa resmål

”Danmarks coola huvudstad är ostoppbar”.Så skriver den prestigefyllda resguiden Lonely Planet.Maten och arkitekturen gör Köpenhamn till världens bästa stad att resa till.

2018-10-23-22:13:10
Svensk medborgare med PKK-koppling gripen i Turkiet

En svensk medborgare med misstänkta kopplingar till den kurdiska terrororganisationen PKK har frihetsberövats i Turkiet, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.UD:s presstjänst säger på tisdagskvällen att de varken kan bekräfta eller dementera uppgifterna.

2018-10-23-22:16:37
Varningen till resenärerna efter attacken mot appen

I början av oktober avslöjade Kvällsposten att tusentals personuppgifter i Skånetrafikens app riskerade att läcka ut.Nu har Skånetrafiken själva polisanmält ett intrångsförsök.– Vi vill nu uppmana alla våra kunder att med jämna mellanrum ändra sina lösenord och inte heller använda samma lösenord till olika konton, säger Johan Karlberg, chef digitalisering och IT på Skånetrafiken.

2018-10-23-22:24:11
Skatteverkets expert: ”Kan inte tänka mig att det blir jättestort”

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har under dagen blivit föremål för skarp kritik.Detta efter att Aftonbladet rapporterat att brandmännen som ryckte in för att bekämpa sommarens bränder ska förmånsbeskattas för den kost och logi de har fått.Skatteverkets expert Pia Blank Thörnroos bekräftar att det är korrekt – men menar att skatten lär bli låg.– I det här fallet har man bott så uselt att nästa fråga blir vad den förmånen kan vara värd, säger hon.

2018-10-23-20:31:53
Så mycket jobbar våra nordiska kungligheter

Hur mycket arbetar våra nordiska kungligheter egentligen?Ett är säkert, de stämplar inte in på jobbet som en vanlig heltidsarbetare. Men en sak är tydlig, vårt svenska kungahus arbetar mer än det danska. 

2018-10-23-19:03:57
Skatteverkets expert om förmånsbeskattningen

Myndigheten för samhälle och beredskap, MSB, har under dagen blivit föremål för skarp kritik.Detta efter att Aftonbladet rapporterat att brandmännen som ryckte in för att bekämpa sommarens bränder ska förmånsbeskattas för den kost och logi de har fått.Skatteverkets expert Pia Blank Thörnroos bekräftar att det är korrekt – men menar att skatten lär bli låg.– I det här fallet har man bott så uselt att nästa fråga blir vad den förmånen kan vara värd, säger hon.

2018-10-23-20:31:53