Treårige Leo skadade sin hand i hissen – nu rasar mamman mot Ikea

Västerås-bon Lendita Bytyqi, 33, brukar åka till Ikea nästan varje helg för att äta frukost med sin familj, men efter en riktigt otäck upplevelse menar hon att hon aldrig kommer att sätta sin fot på varuhuset igen.

Det var 3 juni, runt klockan nio på morgonen, som familjen i vanlig ordning var på väg upp till varuhusets restaurang. Med på utflykten var hennes man, två döttrar, samt sonen Leo, tre år gammal.

När de klev in i hissen som leder upp till restaurangen var olyckan framme. Vanligtvis brukar familjen ha med sig barnvagnen till sin yngsta dotter, men så var inte fallet den här gången. Istället behövde Lendita lyfta upp sin dotter, varpå hon för en sekund tappade fokus från Leo, vars hand plötsligt klämdes fast i hissdörrarna.

– Då skrek han bara och vi fick panik allihopa. Jag skrek direkt på hjälp, men ingen kom, berättar Lendita för Nyheter24.

Hon förklarar att handen verkligen satt fast ordentligt, efter att glasdörrarna stängts igen på den.

– Min man försökte banka och skrika, och vi försökte få ut handen på alla sätt. Till slut fick jag stoppa in min egen hand. Jag brydde mig inte så länge jag räddade honom, fortsätter hon.

Efteråt kom en av varuhusets personal fram till familjen och frågade vad som hade hänt. Efter att familjen förklarat situationen erbjöd Ikea att de skulle bjuda på frukost, som plåster på såren. Men frukost var det absolut sista familjen kunde tänka på.

– Jag visste inte vad jag skulle göra. Vi var alla borta, det var det värsta jag varit med om, säger Lendita.

Såhär såg Leos hand ut efter att den klämdes i hissdörrarna. Bildkälla: Privat.

Efter en lång stund kunde situationen lugna ned sig, och familjen samla sig. Men trots att Leo slutat gråta blev handen bara värre och värre och fick en svartblå färg. Tillslut behövde de åka till sjukhus.

– Läkaren sa att han klämt den ordentligt, och det var tur att inget var brutet, berättar Lendita.

Dagen efter ringde Ikea upp, för att höra så att allt var okej, varpå mamman förklarat situationen. Hon säger att varuhuset beklagat sig kring händelsen, men inte mycket mer än så. Hon upplever även att Ikea inte verkat vilja ta något ansvar kring hissen.

– Jag tycker inte att det där var bra någonstans från Ikea. De försöker skylla ifrån sig. Det är inte bra, konstaterar hon.

Då småbarnsmamman inte nöjt sig med responsen, valde hon att skriva ett inlägg på Ikeas Facebook-sida, i hopp om att företaget skulle ta ansvar. Hon menar att hissen kan vara en fara för andra, och att hon därför delat med sig av upplevelsen. Ikea har nu svarat på inlägget med följande kommentar:

Bildkälla: Skärdump Facebook

Bland annat skriver de att: "Trots omständigheterna önskar vi dig en fortsatt bra dag och vill än en gång ursäkta för denna mycket obehagliga upplevelse.", samt att de ser allvarligt på händelsen och vill gå vidare med den. Men trots detta har Lendita ännu inte hört något från möbeljätten.

Såhär långt är mamman inte nöjd med bemötandet, och hon berättar även att hennes dotter, som bevittnade händelsen, haft mardrömmar efter olyckan och inte heller vågat åka hiss.

När Nyheter24 når Ikea Västerås varuhuschef Jonas Fjäll är han oroad över olyckan.

– Säkerheten för våra kunder och medarbetare är det absolut viktigaste för oss på Ikea. Vi beklagar att hon upplever att incidenten inte tagits på största allvar, säger han.

Men liksom Lendita berättat uppger han att hissen egentligen inte är Ikeas ansvar.

– Hissen sköts av bolaget som driver shoppingcentret. Vi har en tät kontakt med varandra utifrån drift och underhåll.

Detta till trots menar han att Ikea ser väldigt allvarligt på incidenten, och att de skrivit en rapport direkt efter olyckan. Fjäll uppger även att det inte ska vara något fel på hissen.

– Mig veterligen är det inget fel. Men det är allvarligt att det skett en olycka så då tittar vi naturligtvis på vad vi kan göra bättre.

Planerar ni att ge någon kompensation till de drabbade?

– Det är ingenting som vi har diskuterat i dagsläget, säger Jonas Fjäll.

Trots att Ikea uppger att de haft en löpande dialog med Lendita efter olyckan är hon missnöjd med hur varuhuset hanterat situationen.

– Jag har åkt dit varje helg med mina barn. Det bemötande jag fick var verkligen riktigt dåligt. Jag kommer inte gå dit någon mer gång. Inte ens mina barn vill åka dit, säger hon till Nyheter24.

Se även: Paulina fick hem sin Ikea-matta – men något stämde inte

[youplay:sp,71,125296,000,0]

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

Läs hela nyheten:
Treårige Leo skadade sin hand i hissen – nu rasar mamman mot Ikea

Publicerad: 2017-06-16 klockan 15:04

Fler nyheter från Nyheter24

6 barn som mördat sina egna föräldrar

1. Jasmine Richardson  Jasmine, 12 blev förälskad i Jeremy, 23. Det skulle bli början på en blodig historia i den lilla staden Medicine Hat i sydvästra Kanada.  Inte nog med att Jeremy lurade Jasmine att tro att han var en 300 år gammal varulv, han fick henne också att tro att han behövde blod för att överleva. En kväll 2006 mördade paret Jasmines föräldrar och lillebror genom hänsynslösa knivattacker. När Jasmines pappa hittades var han så svårt huggen att det knappt fanns något blod kvar i kroppen. Jeremy fick livstids fängelse, Jasmine fick tio års fängelse, men släpptes 2012. Jasmine Richardson och hennes pojkvän Jeremy 2. Stacey Lannert Den 4 juli 1990 sköt Stacey, 18, sin pappa Tom till döds i St.John, Missouri. Vid det laget hade han förgripit sig på henne under nio års tid. Stacey dömdes till livstids fängelse, och fallet väckte en stor debatt i USA. Det visade sig att väldigt många antingen visste eller misstänkte att Tom förgrep sig på Stacey.  Lannert har efter sin frigivning 2009 blivit känd i USA, och syns ofta i media för att prata om trasiga familjer och övergrepp.  Stacey Lennart efter gripandet. Till höger är en bild på hela familjen Lannert, med Stacey längst till vänster.  3. Lowell Lee Andrews Han såg inte direkt ut som en mördare. Men 18-årige Lowell Lee Andrews mördade hela sin familj. Allt skedde på thanksgiving 1958 i sömniga staden Wolcott i Kansas. Andrews satt på sitt rum och hade precis läst ut boken Bröderna Karamazov av Fjodor Dostojevskij. Han gick ner på nedervåningen med ett gevär och en pistol, sedan började slakten.  Andrews dödade sin syster med ett skott mellan ögonen, sedan avrättade han sina föräldrar med ett stort antal skott.  Lowell dömdes till döden och hängdes 1962. Lowell Lee Andrews sköt sin syster mellan ögonen.  4. Daniel Bertlan Det var mordet som skakade hela England 2011. 14-årige Daniel Bertlan slog ihjäl sin mamma Jacqueline med en hammare. Till en början menade Daniel att en inkräktare mördat mamman, senare ändrade han sig och sa att han hade slagit ihjäl henne efter ett bråk.  Men när polisen undersökte pojkens dator hittade de en historia som han hade skrivit med sig själv i huvudrollen. I berättelsen mördade han sin mamma. Daniel Bartlam dömdes till 16 års fängelse. Daniel och hans mamma.  5. Alex och Derek King De här pojkarna är inte vilka finniga bröder som helst. De är mördare.  2001 mördade de sin 40-åriga pappa Terry genom att slå in skallen på honom. Pojkarna var då bara tolv och 13 år gamla. Anledningen? Pojkarna hade inlett en sexuell relation med pappans vän Rick Chavis, och genom att mörda pappan och bränna ner huset hoppades de på att få bo hos mannen.  Alex och Derek fick kortare straff, medan pappans vän Rick Chavis fortfarande sitter inne.  Bröderna King.  LÄS MER: 6 väldigt märkliga sista ord från dödsdömda brottslingar

2017-10-17-13:46:08

Nicole Falciani rasar mot kollegorna: "Sa att jag var tjock"

Det var i mars tidigare i år som bloggerskan och influencern Nicole Falciani, 20, bröt allt samarbete med den italienska modejätten Calzedonia. Anledningen var att hon då hade fått en mejl från företaget där de skrev att hon var för tjock."De sa det på ett mycket snällare sätt och de skrev att de tycker att min kropp har förändrats lite för mycket sedan förra året och att deras produkter kräver ett särskilt fysiskt utseende, framför allt för att kunna framhäva produkten", skrev Nicole på Instagram då.Nicole Falciani med pojkvännen Eric Saade på P3 Guld. Bildkälla: Stella Pictures.Nicole berättade även för Modette om hur hon svarade på det helt sjuka mejlet från Calzedonia.– Jag svarade att detta är det sjukaste mailet jag någonsin fått från ett företag och att detta är oacceptabelt och att jag inte längre vill samarbeta med dom, sa Nicole till Modette då.Nu ryter Nicole ifrån igen. Anledningen är att hennes influencerkollegor nu samarbetar med Calzedonia.  "Snälla tänk efter innan ni gör ett samarbete. Pengar är inte allt. Det finns så mycket annat som spelar roll. Jag är på riktigt besviken över hur folk jag kallar kollegor kan samarbeta med ett företag som Calzedonia (vi borde backa varandra!)", skriver Nicole bland annat i sitt inlägg.Nicole skriver om sina känslor på Instagram.Nicoles inlägg har över 11 000 likes och i kommentarsfältet så peppas och hyllas hon av sina läsare och andra bloggkollegor."Du är perfekt", skriver bloggprofilen Maxinne Björk. Den svenska proffsboxaren Mikaela Laurén kallar Calzdonia för "idioter" och skickar ett hjärta till Nicole, medan en kvinna säger det som de flesta tänker: "Du är skitsnygg och Calzedonia kan dra åt helvete".Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!

2017-10-18-14:01:33

Marcus Birro: Vi behöver en ny typ av manlighet

Vad är egentligen värderingar, ideal och moral? I vårt land har vi länge strävat efter att göra oss med alla former av vedertagna sanningar. Det som är sant för mig är inte sant för dig och tvärtom. Om man driver den tesen tillräckligt hårt och tillräckligt länge uppstår det till slut en slags mörk tystnad mellan människor i ett samhälle. Vi kan sitta vid våra skärmar och briljera med vår sanning utan att egentligen möta någon annans sanning. Men i fysiska möten mellan människor ställs allt det där på ända. Möten styrs inte av dina egna föreställningar. Varje möte rymmer spänningar och intryck som det inte går att värja sig emot. Värderingar och ideal är viktiga eftersom de styr hur vi behandlar våra medmänniskor. Om vi inte har värderingar kan vi behandla vem som helst hur som helst. Men orkar vi anstränga oss för att se oss själva i andra så blir det bra mycket svårare att bete sig ovärdigt eller trampa över gränsen. Varje människa har en helig gräns. När den passeras utan att båda är med på det, är det ett övergrepp. Men om vi inte talar om den där gränsen försvinner den till slut. Därför måste vi uppfostra våra barn att de är heliga i sig själva. Deras gräns är ett elektriskt kraftcentrum som ingen äger rätten att överträda. Att många män ägnat sig åt trakasserier och övergrepp är en stor skam för manligheten. I inga andra sammanhang går jag med på kollektiv skuldbeläggning. Det är sådant som arga ytterkants-människor ägnar sig åt. Men låt oss lägga undan all prestige och faktiskt acceptera att vi män har, om inte en kollektiv förskyllan (det är överlägset flest män som INTE tar sig den här typen av friheter) så i alla fall ett kollektivt ansvar för att definiera manligheten bortom detta, för oss själva, och för våra söner. Jag blir allt mer övertygad om att vi måste omdefiniera manligheten. Vi behöver skapa en ny slags manlighet, en medmänsklig, kaxig, stolt och vacker manlighet, men utan de här förbannade apliknande dragen man ser överallt. Vi behöver sluta supa så förbannat, sluta skrika som brunstiga schimpanser när vi går på fotboll, sluta skriva elaka saker på nätet (det gäller för övrigt även kvinnliga vänsterpartister). Vi behöver bjuda in andligheten i våra liv, börja läsa tjocka romaner om kärlek, börja lyssna på klassisk musik, börja be, gå i skogen, samtala med den vi älskar. Vi behöver lära oss att det där sotigt svarta som vi tror är unikt och skrämdes bara för oss, också är sotigt och skrämmande för alla andra också. Vi är inte ensamma. Vi är detta tillsammans. Vi KAN omvandla oss själva till goda fäder, stolta, snygga och manliga män, utan att passera någon annans heliga gräns. Den nya manligheten sätter en ära i att se sig själv i andra och vet att man blir lyckligare om man själv behandlar andra med respekt. Om vi hjälps åt att sjösätta den här nya ordningen kommer vi inte längre längta efter att degradera oss.Marcus Birro

2017-10-18-13:24:05

Nasa: Det finns en hemlig isplanet i vårt solsystem

Nyligen gick Nasa ut och bekräftade att det finns en "hemlig planet" som gömmer sig i utkanten av vårt solsystem. Planeten, som kallas "Planet Nine" beskrivs som en gigantisk isplanet som tros vara tio gånger större än jorden vi lever på, skriver Nasa på sin hemsida. Planet Nine i jämförelse med jorden och Neptunus. Bildkälla: PlanetUser/Wikimedia Den är dessutom ungefär 20 gånger så långt bort från solen som Neptunus. För att vi ska få lite översikt så sätter vi oss i skolbänken och kikar lite på hur planeterna ser ut i vårt solsystem: Wikimedia Tidigare har flertalet konspirationsteoretiker pratat om att det definitivt finns en överhängande risk att den här planeten kommer krocka med jorden. Men Nasa går nu också ut för att helt krossa den myten. Dessutom fanns samma rykten rörande en mytisk planet vid namn Nibiru – som Nasa passar på att helt kalla för "en bluff" som alltså inte finns. – Det finns nu fem olika tecken på att vi sett att "Planet Nine" faktiskt existerar, säger Konstantin Batygin, astrofysiker vid Caltech i Pasadena, enligt The Sun. Nasa/ESO/Tom Ruen/nagualdesign Några av dessa är bland annat att planetens gravitationsfält verkar störa Kuiperbältet, ett bälte av en stor mängd små himlakroppar i banor runt solen som är beläget bortom Neptunus bana. Även om Nasa helt krossat myten om den mytiska planeten Nibiru så vet man oerhört lite om Planet Nine. Och på grund av det så skulle planetens existens kunna "ändra på vårt solsystems framtida öde". Men det kommer inte märkas av förrän om cirka sju miljarder år. Så ni kan gott chilla och luta er bakåt ett tag där hemma. Men hörru! Blanda inte ihop den här planeten med Planet X – som du kan läsa mer om här. TV: Därför var konspitationsteorin om den 23 september bara idiotisk [youplay:sp,71,140054,000,0]

2017-10-17-13:35:14

Linn Ahborg efter sin spraytan: "Som Anna Book"

Youtubeprofilen Linn Ahlborg, 18, unnade sig en spraytan i hemstaden Gävle. Linn Ahlborg förevigade sin spraytan. Bildkälla: Linn Ahlborg Instagram.På sina sociala medier delade Linn med sig av resultatet – och på Snapchat skrev hon att hennes mamma inte låter henne sitta i soffan på 24 timmar.Dessutom ser Linns tänder rejält vita ut till hennes nya spraytan.Linn Ahlborgs tänder ser rejält mycket vitare ut. Bildkälla: Linn Ahlborg Snapchat"Mina tänder blir typ lika vita som Anna Books efter en spraytan", skriver Linn i sin blogg och syftar på "ABC"-sångerskans nya gnistrande tänder. Anna Book visar sitt nya leende. Bildkälla: Stella Pictures.Det var tidigare i år som 47-åriga Anna valde att sätta i porslinskronor som en del av sin makeover där både en 22 kilos viktnedgång i "Biggest Loser VIP", ögonbrynstatuering, löshår och en bröstoperation ingår. Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!

2017-10-18-13:09:25

Zara Larsson om #metoo: "En mäktig man"

Det är på sin Instagram som Zara Larsson, 19, delar med sig av sina tankar kring den uppmärksammade rörelsen #metoo. Under hashtaggen #metoo har kvinnor över hela världen berättat om de övergrepp, sexuella trakasserier och våldtäkter de blivit utsatta för."När jag var yngre så sa jag alltid till mina vänner att om någon försökte något med mig så skulle jag slå till dom. Men sen hamnar du i en situation med en man, en mäktig man. Och den där starka rösten du alltid sa att du skulle använda känns plötsligt som en viskning. För du känner dig obekväm och helt ärligt riktigt jävla rädd", skriver Zara på Instagram.Zara Larsson skriver om #metoo. Bildkälla: Stella Pictures. Zara beskriver sedan hur våldtäktskulturen har normaliserats i samhället – hon beskriver sexistiska tweets och memes som handlar om bland annat stalking."Våldtäktskultur är när Jason Momoa (som spelar Khal Drogo i "Game of Thrones", reds. anm) säger att det var 'toppen att filma "Game of Thrones" för att jag fick våldta vackra kvinnor'. Våldtäktskultur är när publiken skrattar när han säger det", skriver Zara. Jason Momoa skämtade om våldtäkt under ett panelsamtal på Comic-Con år 2011. Bildkälla: Stella Pictures.Zara avslutar sitt starka inlägg, som faktiskt alla borde läsa, med att hylla de modiga kvinnor som trätt fram med sina berättelser. Hon ber även alla män att skärpa till sig när deras vänner drar sexistiska skämt. "Pojkar kommer inte vara pojkar. De kommer att hållas skyldiga. Och det är en skam att det krävs döttrar för många av männen för att förstå hur stort problemet är", skriver Zara.Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!

2017-10-18-12:09:57

Kära Elisabet Höglund, vi måste prata om sexuella trakasserier

Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte stöttar varandra. Med Elisabet Höglunds senaste krönika har hon en given plats i det helvetet. Hon skriver om #metoo och hur det på sociala medier svämmar över av berättelser från kvinnor som utstått sexuella trakasserier. Enligt Elisabet är många utav dessa historier inte tillräckligt grova för att klassas som just sexuella trakasserier. Hon skriver exempelvis "Om en man nyper en kvinna i rumpan så tycker inte jag att det är det värsta som kan hända. Det är bara att nypa tillbaka". Nej Elisabet, det kanske inte är det värsta som kan hända för dig men i denna värld, hör och häpna, så finns det folk som tar illa upp av olika saker.   Problemet ligger inte i själva handlingen utan i strukturen. Ett nyp i rumpan är så mycket mer än bara kränkande för den som blir utsatt. Det visar på en struktur i vårt samhälle där många män tror att det är fritt fram att ta för sig av kvinnokroppen och att ett nej bara är på skämt. Det visar på en norm där mannen respekteras medan kvinnan finns tillgänglig att ta för sig av. Det kan börja som ett nyp men sluta i en våldtäkt. Om vi inte kan ha den grundläggande respekten mellan könen, vart går då gränsen?  Elisabet skriver i sin krönika att det är hemskt för sin manliga kollega som inte vågar kolla på tjejer på jobbet eftersom han är orolig att de ska anmäla honom. Elisabet kan därför börja med att hälsa honom att något sådant inte skulle vara möjligt eftersom det inte är olagligt att kolla på folk. Det är till och med svårt att få en fällande dom mot en våldtäktsman eftersom det krävs bevis för att samtycke inte fanns från båda parter. Att då vara orolig för att bli anmäld av att kolla på någon på jobbet får mig att ifrågasätta vad han egentligen menar med att kolla på någon?   Jag skulle även vilja upplysa Elisabet om att det finns en anledning till att tjejer undviker killar på stan, på krogen, på väg hem från bussen, och det är just på grund av alla de tusentals historier som har publicerats i samband med #metoo. Sexuella trakasserier sker varje dag, varje minut, överallt. Det är sanningen och det är ett problem. Jag kan själv räkna upp minst tio situationer utan att behöva tänka en längre stund då jag eller någon i min närhet blivit utsatt för sexuella trakasserier. Det är den verklighet vi lever i idag och den kommer inte att förändras så länge det finns folk som Elisabet Höglund som håller sexismen om ryggen.   Elisabets exemplariska tips i slutet på krönikan var att "ge honom ett slag på käften" om man utsätts för sexuella trakasserier. Jag tror definitivt inte att våld är lösningen på detta problem och skulle jag slå varenda person som någonsin utsatt mig för sexuella trakasserier på käften så skulle jag ha fler fällande domar för misshandel i mitt register än vad förövarna skulle ha för sina sexuella trakasserier.   Elisabet ställer frågan "Vad är sexuella trakasserier?", och eftersom hon inte vet det tänkte jag ta mig friheten att berätta det, så inga fler missförstånd sker. Sexuella trakasserier är att kränka någon på ett sexuellt sätt. Det kan till exempel vara att ta på någon på ett sätt som personen i fråga inte vill eller att säga kränkande sexuella kommentarer. Det kan alltså vara ett nyp i rumpan, att någon skriker hora eller att någon tar på dina bröst. Det är inte upp till Elisabet Höglund att avgöra vad som är sexuella trakasserier för det är upp till var och en. Det jag blir väldigt illa berörd av är att hon ser ner på de kvinnor vars berättelser för henne inte är tillräckligt grova för att få kallas för sexuella trakasserier. Det är ett svek och ett förlöjligande av de kvinnor som gråtit sig till sömns på grund av att kolloledare daskade till dem på rumpan eller att gubben i baren la armen om en och tryckte en på bröstet. Därför menar jag att det finns en särskild plats i helvetet för dessa kvinnor, och Elisabet Höglund har precis förtjänat sin plats i det helvetet.   Jag vill hylla och tacka alla kvinnor som lyft fram sina historier. Ni är modiga och starka och jag hoppas att vi kan få ett stopp för sexuella trakasserier framöver. Ni som har spridit era historier är förebilder för att ni vågar visa sanningen och för att ni inte backar för hatet. Allt mod och stöd till er, stort tack! Fanny Clausen

2017-10-18-11:59:53

Här visar Kylie Jenner upp en glimt av babybulan

Det är antagligen ingen med internetuppkoppling som lyckats undgå att Kylie Jenner är gravid och ska få barn tillsammans med pojkvännen Travis Scott. Fansen är nu riktigt nyfikna och både Twitter, Facebook, Instagram och nöjessidor analyserar alla detaljer om graviditeten. Det vi hittills vet är iallafall att barnet är en flicka och beräknas komma i februari. Men nu vill stjärnan "teasa" sina miljontals följare genom att bjuda på en liten dans på sin Snapchat. Kylie är klädd i en grå sport-top och ger följarna endast någon liten centimeter av magen. Se hela videon i spelaren ovan. Läs också: Källor – nu är Khloé Kardashian också gravid

2017-10-18-11:24:45

Det är sjukt att män som trakasserat kvinnor sexuellt får beröm

De senaste dagarna har den ena hemska berättelsen efter den andra dykt upp under hashtaggen #metoo och kvinnor stöttar varandra när de berättar om de sexuella övergrepp de utsatts för.  Snabbt efter det började folk efterlysa erkännanden från män som trakasserat kvinnor sexuellt. Men det är det sista vi borde göra.  I vanlig ordning har de få män som erkänt att de någon gång gjort något som var över gränsen fått rejäla ryggdunk och beröm för hur modiga de är som erkänner.  Inser ni hur sjukt det låter? En man berättar att han trakasserat kvinnor sexuellt – får beröm.   Männen är också riktigt snabba med att stötta kampanjen i sociala medier för att plocka poäng. "Nu förstår jag" lyder det vanligaste inlägget.  Vi kvinnor har berättat om de här sexuella trakasserierna och övergreppen i flera år, och först NU fattar ni? Det är inte direkt något jag skulle skylta med.  Istället borde männen tänka efter jävligt noga på sitt beteende om det är så att man först nu insett hur världen fungerar. Lämna sedan plats för kvinnorna som vill berätta.  Behöver du diskutera? Gör det i smågrupper med dina polare. Fattar du fortfarande inte? Fråga en kvinna. Ändra sedan ditt beteende och se till att det förblir så. Uppfostra dina söner till att aldrig trycka ner en kvinna.  Resultatet hoppas jag vi ser hos nästa generation där kvinnor aldrig ska behöva bli intryckta på en skoltoalett och bli tafsade på, aldrig behöva vara oroliga om de följer med en flört med hem från krogen eller går ensamma på kvällen. Jenny Carlsson är tv-chef på Nyheter24 .TV: Cissi Wallin och Lulu Carter – här är allt som hänt [youplay:sp,71,141871,000,0]

2017-10-18-10:01:12

Molly om mardrömmen på turnébussen: "Var bara 14 år"

En av de mest omtalade händelserna på nätet just nu är taggen #metoo, där kvinnor berättar om sexuella övergrepp de utsatts för. De flestas Facebookflöden har fyllts till bredden av modiga vänners berättelser om hur de utsatts för sexuella trakasserier och övergrepp – många redan som barn. Många kända profiler har även valt att kliva fram och berätta om de hemskheter de som kvinnor tvingats utstå i hela sitt liv. En av dem är Molly Sandén. "Tryckte in tungan i min mun"På sin Instagram har Molly skrivit ut om en fruktansvärd händelse hon tvingades vara med om som 14-åring. Det var under ett av hennes första gig som händelsen ägde rum och stjärnan berättar att hon under en lång tid tog på sig skulden då hon "tappade" kontrollen."Ett av mina allra första gig. En av mina allra första fyllor. Vi sitter å kollar film i turnébussen efter konserten och han ser till att fylla på mitt glas med vin tills hela boxen är tom. ”Du är väl inte en sån där tråkig eller? Vi firar ju” säger han. En bit in i filmen tar han plötsligt ett hårt grepp om min nacke, vrider mitt huvud och trycker in tungan i munnen på mig samtidigt som han tar på mig""Jag försöker putta bort honom men då tar han istället min hand och tvingar ner den i sina kalsonger. Allting händer så fort och allting snurrar. Jag har inte ens fattat hur full jag hade blivit. Eller drogad? Jag mår illa. Vill ut och spy. Men jag är helt paralyserad... det känns precis som en sån där mardröm när man skriker utan att det kommer nåt ljud. Jag försöker dra tillbaka min hand men han klämmer bara hårdare och viskar ”Lite turné-mys bara. Alla gör det. Ingen kommer få veta nåt”. I helvete heller ditt jävla svin! Nu vet typ bara 500 000 pers", skriver Molly under bilden. Nu fylls Mollys kommentarsfält från stöttande ord från både fans och andra kända profiler. Bland andra Linda Pira och pojkvännen Danny har lämnat kärleksfulla kommentarer. 

2017-10-18-09:13:21