Treårige Leo skadade sin hand i hissen – nu rasar mamman mot Ikea

Västerås-bon Lendita Bytyqi, 33, brukar åka till Ikea nästan varje helg för att äta frukost med sin familj, men efter en riktigt otäck upplevelse menar hon att hon aldrig kommer att sätta sin fot på varuhuset igen.

Det var 3 juni, runt klockan nio på morgonen, som familjen i vanlig ordning var på väg upp till varuhusets restaurang. Med på utflykten var hennes man, två döttrar, samt sonen Leo, tre år gammal.

När de klev in i hissen som leder upp till restaurangen var olyckan framme. Vanligtvis brukar familjen ha med sig barnvagnen till sin yngsta dotter, men så var inte fallet den här gången. Istället behövde Lendita lyfta upp sin dotter, varpå hon för en sekund tappade fokus från Leo, vars hand plötsligt klämdes fast i hissdörrarna.

– Då skrek han bara och vi fick panik allihopa. Jag skrek direkt på hjälp, men ingen kom, berättar Lendita för Nyheter24.

Hon förklarar att handen verkligen satt fast ordentligt, efter att glasdörrarna stängts igen på den.

– Min man försökte banka och skrika, och vi försökte få ut handen på alla sätt. Till slut fick jag stoppa in min egen hand. Jag brydde mig inte så länge jag räddade honom, fortsätter hon.

Efteråt kom en av varuhusets personal fram till familjen och frågade vad som hade hänt. Efter att familjen förklarat situationen erbjöd Ikea att de skulle bjuda på frukost, som plåster på såren. Men frukost var det absolut sista familjen kunde tänka på.

– Jag visste inte vad jag skulle göra. Vi var alla borta, det var det värsta jag varit med om, säger Lendita.

Såhär såg Leos hand ut efter att den klämdes i hissdörrarna. Bildkälla: Privat.

Efter en lång stund kunde situationen lugna ned sig, och familjen samla sig. Men trots att Leo slutat gråta blev handen bara värre och värre och fick en svartblå färg. Tillslut behövde de åka till sjukhus.

– Läkaren sa att han klämt den ordentligt, och det var tur att inget var brutet, berättar Lendita.

Dagen efter ringde Ikea upp, för att höra så att allt var okej, varpå mamman förklarat situationen. Hon säger att varuhuset beklagat sig kring händelsen, men inte mycket mer än så. Hon upplever även att Ikea inte verkat vilja ta något ansvar kring hissen.

– Jag tycker inte att det där var bra någonstans från Ikea. De försöker skylla ifrån sig. Det är inte bra, konstaterar hon.

Då småbarnsmamman inte nöjt sig med responsen, valde hon att skriva ett inlägg på Ikeas Facebook-sida, i hopp om att företaget skulle ta ansvar. Hon menar att hissen kan vara en fara för andra, och att hon därför delat med sig av upplevelsen. Ikea har nu svarat på inlägget med följande kommentar:

Bildkälla: Skärdump Facebook

Bland annat skriver de att: "Trots omständigheterna önskar vi dig en fortsatt bra dag och vill än en gång ursäkta för denna mycket obehagliga upplevelse.", samt att de ser allvarligt på händelsen och vill gå vidare med den. Men trots detta har Lendita ännu inte hört något från möbeljätten.

Såhär långt är mamman inte nöjd med bemötandet, och hon berättar även att hennes dotter, som bevittnade händelsen, haft mardrömmar efter olyckan och inte heller vågat åka hiss.

När Nyheter24 når Ikea Västerås varuhuschef Jonas Fjäll är han oroad över olyckan.

– Säkerheten för våra kunder och medarbetare är det absolut viktigaste för oss på Ikea. Vi beklagar att hon upplever att incidenten inte tagits på största allvar, säger han.

Men liksom Lendita berättat uppger han att hissen egentligen inte är Ikeas ansvar.

– Hissen sköts av bolaget som driver shoppingcentret. Vi har en tät kontakt med varandra utifrån drift och underhåll.

Detta till trots menar han att Ikea ser väldigt allvarligt på incidenten, och att de skrivit en rapport direkt efter olyckan. Fjäll uppger även att det inte ska vara något fel på hissen.

– Mig veterligen är det inget fel. Men det är allvarligt att det skett en olycka så då tittar vi naturligtvis på vad vi kan göra bättre.

Planerar ni att ge någon kompensation till de drabbade?

– Det är ingenting som vi har diskuterat i dagsläget, säger Jonas Fjäll.

Trots att Ikea uppger att de haft en löpande dialog med Lendita efter olyckan är hon missnöjd med hur varuhuset hanterat situationen.

– Jag har åkt dit varje helg med mina barn. Det bemötande jag fick var verkligen riktigt dåligt. Jag kommer inte gå dit någon mer gång. Inte ens mina barn vill åka dit, säger hon till Nyheter24.

Se även: Paulina fick hem sin Ikea-matta – men något stämde inte

[youplay:sp,71,125296,000,0]

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

Läs hela nyheten:
Treårige Leo skadade sin hand i hissen – nu rasar mamman mot Ikea

Publicerad: 2017-06-16 klockan 15:04

Fler nyheter från Nyheter24

Alexander Bard byter parti – ansluter sig till Medborgerlig Samling

Nu har Alexander Bard bytt part – igen. Bard som tidigare varit del av bland annat Folkpartiet och Piratpartierna går nu med i det rykande färska partiet, Medborgerlig Samling.  I ett Twitterinlägg prisade han Chang Frick, nyhetschefen på den högerpopulistiska sajten Nyheter Idag, och före detta riksdagsledamot för moderaterna, Hanif Bali, som nyligen hamnade i blåsväder. Det kan du läsa med om här.  Han passade samtidigt på att annonsera att han gått med i Medborgerlig Samling, eller MED, som partiet förkortas. Du undrar då säkert, precis som vi gör, vilka Medborgerlig Samling är?  Bildkälla: Twitter Liberalkonservativt parti Medborgerlig Samling är i grunden ett liberalkonservativt parti.  "Medborgerlig Samling förenar en liberal syn på individens rättigheter och den ekonomiska politiken med en konservativ syn på samhället, kulturen och långsiktig hållbarhet." skriver partiet på sin hemsida.  Partiets ordförande är Ilan Sadé, som tidigare varit ordförande i Centerpartiets högskoleförbund, och även stått som tvåa på centarpartiets lista i skånska regionfullmäktigevalet 2006, innan han lämnade centern 2013, enligt Sadés egna hemsida. Bildkälla: Twitter Vad vill partiet? Så vad vill partiet, och vilka frågor vill de lyfta? Skola Partiet vill införa en hel del förändringar i skolsystemet. De vill bland annat införa betyg tidigare, införa inriktningar redan på högstadiet och vill att läraryrket ska uppvärderas. Politik Partiet vill minska partiledningens makt, att yttrandefriheten i landet ska upprätthållas intensivare och vill ha färre riksdagsledamöter.  Försvaret På sin hemsida skriver partiet att de vill "långsiktigt återställa en trovärdig försvarsförmåga och se till att staten lever upp till sin mest primära uppgift." De vill även öka antalet poliser i landet med 50 procent, stegvis höja försvarsanslaget till 2,5 procent av BNP och instifta jourdomstolar för en snabbare hantering av mängdbrott.  Invandring Vad gäller migration vill partiet att Sverige ska övergå till arbetskraftsinvandring, det vill säga ta in flera människor med speciella arbetskompetenser. På sin hemsida skriver partiet: "Asylrätten är nödvändig men den ska avse tillfälligt skydd från akut fara i första säkra område - inte för fritt val av destination utifrån andra skäl." De vill även använda sig av kvotflyktingsystem, skapa långsiktigt hållbar migrationspolitik och modernisera asylrätten.  Om du vill veta mer om partiet kan du gå in på deras hemsida. Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-03-20-21:25:45

Mattias högsta önskan slog in – blev överröst med 799 gifflar

När 20-åriga Mattias Kylemark förra veckan slöt en deal med Pågen blev responsen enorm. Dealen gick ut på att om han fick 100 000 likes, 50 000 kommentarer och 25 000 delningar på ett inlägg skulle han få tre påsar Gifflar. Med ingen som helst åtanke att Mattias faktiskt skulle lyckas tackade Pågen ja – och inlägget blev snabbt viralt. Alla ville se Mattias lyckas. – Gifflar till kaffet är lite som såsen till kebab – det känns fattigt utan, sa Mattias i en intervju med Nyheter24 då, som du kan läsa här. Och i måndags stod det klart: han var äntligen i mål. Faksimil Facebook Vid 10-tiden under tisdagen kom Pågen och en livs levande giffel (nåja, en tjej iklädd en giffel-dräkt) för att gratulera och leverera vinsten. – Jag frågade om de själva trodde att det skulle gå, och dem hade trott att inlägget skulle få max 10-15 000 likes, inte alls i närheten av det slutgiltiga resultatet, säger Mattias till Nyheter24.  Mattias filmade hela händelsen och lade upp på sin Facebook, ett inlägg som i skrivande stund har 21 000 visningar. "Asså vad sjukt, det är helt sjuuukt det här" hörs en något paff Mattias säga i videon. Han fick nämligen inte bara tre påsar gifflar – utan snarare tre kartonger. Plötsligt var han 63 påsar rikare. Det vill säga 799 gifflar rikare. Sjuhundranittionio.  Det bästa av allt var att en av dem från Pågen var utklädda till en giffel, tycker Mattias.  – Nu går folk runt och kallar mig för Giffel-Matte. Jag antar att jag får leva med det ett tag. Så vad ska han göra av alla bullar? Om du har riktig tur ska du skriva tenta i statskunskap på fredag. – Jag har tenta på fredag, så jag kommer antagligen dela med mig med min sköna klass. Vad gör du med resten av bullarna? – Beach 2018. Men vad innebär det: att du äter, slänger, fryser in, ger bort eller käkar bullar på stranden?  – Lite av allt, tänker gå ner i Uppsala och ge bort några påsar till behövande, sen så blir det nog att frysa in dem jag inte hinner äta upp, skrattar Mattias. När Nyheter24 uppmärksammade Mattias inlägg i torsdags hade han fått ihop 76 000 likes, 35 000 kommentarer och 18 000 delningar. Idag har inlägget nått långt över målen. Faksimil Facebook 105 000 reaktioner, 50 000 kommentarer och 25 000 delningar. Ja, det är helt sjukt faktiskt. Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-03-20-16:29:22

Så kommer den svenska vintern se ut i framtiden

Det är mars och trots att våren i vanliga fall brukar börja visa sig så här års, så har vintern stannat kvar extra länge i Sverige i år. Om du är nyfiken på när våren kommer till Sverige kan du läsa om det här. Så här har de senaste månaderna sett ut för många. Bild: TT Särskilt snön har legat stabilt kvar på backen under det här året och minusgraderna har varit ett faktum. Men så kommer det inte att bli i framtiden, visar ny forskning. Hur har forskare kommit fram till det här? Det är Rossby Centre, som är SMHI:s klimatmodelleringsenhet, som tagit fram projektioner på hur klimatet kommer att se ut i framtiden. Det baseras i sin tur på mätningar av väderförhållanden sedan 1800-talet. De förutspår då ett par decennier framåt och kollar även på hur medeltemperaturen ökat över tid historiskt.  Kort sammanfattat gör de en beräkning baserat på hur klimatförändringar sett ut historiskt – och gör sedan bedömningar på hur framtiden kan komma att se ut. Men växthuseffekten då? När det kommer till växthuseffekten så tror forskningslaget att de har bra förståelse för hur den fungerar. Det kan däremot vara så att den gör det svårare att förutsäga klimatet. – Det betyder att klimatet vi försöker säga något om 50 år i framtiden inte är detsamma och för det framtida varmare klimatet finns i dag inga mätningar som vi kan testa modellerna mot. Vi vet inte exakt hur mycket klimatsystemet kommer att svara på höjda halter av koldioxid, säger Erik Kjellström, chef på Rossby Centre, till Dagens Nyheter. Hur kommer vintern att se ut då? Den nya forskningen visar att vintern i Sverige kan komma att bli mycket kortare i framtiden – alltså att vi inte kommer ha en längre period med snö och kyla. Och då pratar vi om redan 30 år. – Rent generellt visar forskningen att vintrarna i Sverige kommer att vara varmare om 30 år. Det kommer också att vara mindre snö generellt sett, särskilt i söder, och i Skåne kommer det inte vara mycket snö alls, säger Erik Kjellström, till DN. Även norrut kommer vintern att bli mycket kortare. Överlag kommer säsongen med snö att bli kortare och snön kommer även att komma senare – och försvinna snabbare. Mycket kommer att hänga på hur cirkulationen och vindriktningen i atmosfären förändras. – Kyliga vindar från nordost som blåser ut över Östersjöns varmare yta skulle kunna ge upphov till mer snö eftersom luften kan innehålla mer vattenånga, säger Erik Kjellström till DN. Vintern kan bli en slaskig saga i framtiden. Bild: TT Hur kommer det här att påverka oss? Vintersäsongen med snö kommer alltså att bli kortare, men det kommer fortfarande i praktiken gå att exempelvis åka skidor i Norrland. Dock under en kortare period än vi har varit vana vid hittils. Klimatet kommer istället att likna det som nu är standard i Stockholm med en större omväxling i temperaturer.  I Skåne kan det däremot bli extremt sällsynt med snö och om det väl faller till backen så stannar det inte särskilt länge alls. Läs mer om hur Rossby Centre jobbar på SMHI:s hemsida. Läs också mer om vad ett "nationellt isdygn" är för någonting här. Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-03-19-13:33:49

GW Persson om utredningen mot Peter Mangs: "Dåligt polisarbete"

I programmet GW:s mord går den välkände kriminologen Leif GW Persson in på djupet på mord som under åren intresserat honom extra mycket. I premiäravsnittet diskuteras serieskytten Peter Mangs som senare dömdes till livstids fängelse för skjutningar och mord i Malmö.  Den 24 juli 2012 dömdes Mangs av hovrätten för två mord och åtta mordförsök. Under sju år satte Mangs skräck i Malmö genom att skjuta och mörda personer som främst hade invandrarbakgrund.Det var först under hösten 2010 som polisen kopplade att det sannolikt var en och samma person som låg bakom skjutningarna. Tidigare trodde man att skjutningarna var kopplade till gängkriminalitet men Mangs mord och mordförsök stack ut ur mängden eftersom det inte fanns några tydliga motiv för gängen.  Det första kända mordet ägde rum 2003 och då gick Peter Mangs in i sjukpensionären Kooros Effatians lägenhet och sköt honom i bröstet efter att han tagit hans kontanter och bankomatkort. Peter Mangs. Bildkälla: TT Leif GW Persson menar att det redan här utförs dåligt polisarbete som försenar utredningen med flera år. Polisen trodde att Kooros dog en naturlig död eftersom han hade hjärtproblem. De skickade kroppen till ett vanligt sjukhus där den fick ligga i flera veckor innan en obduktion utfördes. Kooros son började sedan städa ur lägenheten innan polisen förstod att det handlade om ett mord och gjorde en komplett teknisk undersökning. – De här teknikerna var usla, säger Leif GW Persson i programmet.  Först när kulan i Kooros kropp hittades under obduktionen och Kooros son sa att kontanter och bankomatkort var borta förstod polisen att det handlade om ett mord.  En kort tid därefter berättar Leif GW att Peter Mangs begick ytterligare ett mord i en trappuppgång. Efter det sköt han på flera olika personer. En av skjutningarna fångades på en övervakningskamera. En man tränade på ett gym när en laserpekare plötsligt syntes på väggen. Sen sköts en fönsterruta sönder och mannen träffades med det andra skottet i ryggen, men mannen överlevde. Klippet kan du se i spelaren ovan.  Leif GW Persson. Bildkälla: TT Peter Mangs mördade ytterligare en person, men polisen visste fortfarande inte vem de letade efter. Det var när Peter Mangs anslöt sig till en samtalsgrupp som han fick en ny vän. Han fick förtroende för den nya vännen och berättade för honom att han hade mördat och skjutit flera personer. Vännen ville inte höra på hans historier och de slutade prata.   Till slut fick polisen höra om samtalet Mangs haft med sin vän och kunde då koppla ihop detta med de svaga beskrivningar de fått av offren genom åren. Efter ett par veckor avlyssning och spaningsarbete kunde Peter Mangs gripas i sin bostad.  I GW:s mord går Leif GW Persson genom hela fallet, programmet sänds tisdagar 21:00 på TV4 och TV4 Play.  

2018-03-20-15:38:12

Ditte Dyreborg ska vittna mot Peter Madsen – kan bli hans fall

Imorgon onsdag 21 mars fortsätter rättegången mot Peter Madsen som har suttit häktad, misstänkt för mordet på svenska Kim Wall, sedan augusti. Under de senaste sju månaderna har Peter Madsen haft många olika versioner av vad som verkligen hände på ubåten den där kvällen. Gemensamt för alla de olika historierna att Madsen själv inte ansvarat för Kim Walls död, men att han ska ha styckat henne för att underlätta en så kallad "sjömansbegravning". Bild: TT När rättegången inleddes 8 mars hävdade Madsen på nytt att det var något fel på båten, och att Kim Wall dog av en kolmonoxidförgiftning. Under rättegången slängde Madsen sig med en del tekniska förklaringar om hur den här förgiftningen skulle ha gått till.  Nu kallas den 56-årige kaptenen Ditte Dyreborg in till rätten som vittne. Hon vet nämligen minst lika mycket om ubåtar som Peter Madsen gör, vilket danska BT har skrivit om. Bild: Faksimil Facebook Dyreborg är vad man skulle kunna kalla en "ubåtsveteran" som seglat över världshaven i 15 år och tjänstgjort i flottan. Det var med detta i åtanke som Köpenhamnspolisen gav Dyreborg uppdraget att utvärdera huruvida Peter Madsens förklaring till Kim Walls död var rimlig. Det är alltså därför hon nu ska vittna.  I rapporten, som var klar 14 mars, framgår det att Dyreborg tvivlar på att det verkligen har skett en olycka i enighet med det Madsen berättade under förhör 14 oktober, och som liknar det han sa i rätten 8 mars. Kim Wall och Peter Madsen skymtas upp ur ubåten. Bild: TT Peter Madsen och hans försvarare Bettina Hald Engmark ställer sig kritiska mot rapporten. Ditte Dyreborg har själv valt att inte kommentera rapporten i media innan hon har vittnat i rätten, skriver BT. Den rättsmedicinska undersökningen har inte kunnat fastslå orsaken till Kim Walls död, men tror att hon dog genom kvävning eller genom att blivit knivskuren i halsen. Här kan du läsa mer om mordutredningen: Peter Madsen berättar om Kim Walls död: Värsta minuterna i mitt liv" Läkaren om Peter Madsen: "En patologisk lögnare" Bildbeviset: Peter Madsen hade Kim Walls blod i ansiktet Här är Kim Walls sista sms till pojkvännen: "Jag älskar dig!" Peter Madsen skickade mordplaner i sms till sin älskarinna Peter Madsens kollega: "Drömde om att begå det perfekta brottet" Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-03-20-13:59:45

Här är vårens weekendresor för grymma priser – som är helt magiska

Vi har listat 7 weekendresor att resa på i vår till grymma priser. Samla ihop ditt kompisgäng och gör något riktigt kul eller avslappnande tillsammans.1. Weekend på Nynäsgårdens Hotell och konferensFly vardagen och åk till Nynäsgårdens Hotell och Konferens. Här får du ett weekend paket för 2 med boende, mat samt frukost. Denna deal blir din för 850 kronor per person här. Det är 33 procent av ordinarie pris och känns så mysigt och prisvärt. 2. Åk på weekend till Budapest med spaI denna deal ingår flyg, boende, frukost samt spa. Bo på det 4-stjärniga hotellet Wellness Danubis Hotel Helia. Kolla in hela dealen med weekend till Budapest här, för 1 995 kronor. Verkligen perfekt om du vill komma bort och slappna av!3. En dröm med weekend till VenedigHär finns en deal där du får resa till Venedig för endast 2 450 kronor vilket är ett sjukt bra pris. Här kan du välja mellan två till fem nätter på Hotell Centrale Venice. Läs mer om hela dealen här!4. Skidåkning i Stockholm FlottsbroHär ingår en natt i stuga för upp till fem personer, två dagars liftkort samt middag och frukost. Perfekt om du inte har möjlighet att åka en hel vecka på skidresa. Från 2 990 kronor och läs mer här.5. Weekendresa till KrakowDu kan ta direktflyg från Malmö eller Stockholm och välja mellan tre eller fyra nätter i Gamla stan i Krakow. Betala endast från 1 695 kronor per person och kolla in erbjudandet närmre här.6. Kryssning med BirkaÅk på en härlig kryssning med Birka där det ingår mat, boende i dubbelhytt, frukost, anslutningsbuss samt all underhållning ombord med nattklubb. Perfekt att åka med någon du tycker om eller kompisgänget. Allt detta kostar endast 1 150 kronor här.7. Weekend i Stockholm på Hotell NorrtullDenna deal innehåller två nätter på Hotell Norrtull med dubbelrum, två-rätters middag, frukost samt fördrink. Just nu kan du få detta paket för 2 390 kronor.

2018-03-20-13:42:59

​Därför vill inte Isabella Löwengrip bli sambo med Hampus Jarlbo

Sedan oktober 2017 har Isabella "Blondinbella" Löwengrip, 27, dejtat den 27-årige Skånekillen Hampus Jarlbo.Ingen kan ha missat att det fullkomligen slår gnistor mellan paret, och de har verkligen levt det goda livet tillsammans. Isabella Löwengrip och Hampus Jarlbo. Bildkälla: Stella Pictures.I vintras begav sig paret på en solsemester till Maldiverna och nyligen var de även i Köpenhamn tillsammans på en riktigt lyxigt romantisk weekend. Men Isabella, som skilde sig från Odd Spångberg, 29, våren 2017, har inga planer på att bli sambo igen. I ett blogginlägg berättar Isabella om lyckan att inte bo tillsammans med någon man, och att hon tycker att det är skönt att inte behöva stressa och krångla med middag. Istället fokuserar hon på att vara med sina barn Sally och Gillis. Och när Isabella såg ett par stå och bråka med varandra utanför mataffären så blev hon ännu mer säker på sin sak. "Jag vet att jag kanske inte får skriva såhär men, jag såg ett par halvskrika på varandra utanför mataffären för att ena personen hade glömt creme fraiche. I den stunden tog jag ett djupt andetag och kände tacksamhet över att aldrig mer behöva leva sambo", skriver Isabella och fortsätter: "Jag har det för bra för att välja att dela all min tid hemma med en partner. Jag lever med mina barn på halvtid och den person jag träffar nu vill inte heller bo sambo", skriver Isabella i sin blogg. Isabella Löwengrip och Hampus Jarlbo har dejtat sedan hösten 2017. Bildkälla: Instagram.Vidare skriver Isabella att hon träffar sin bae när det passar och att de då äter ute, reser bort eller umgås i Stockholm på barnfria helger. "Det är perfekt. Jag älskar min egna tid och att få träffas varje gång när man väljer det", skriver hon i sin blogg.Här kan du läsa mer om Isabella och hennes nya kärlek Hampus: Hampus Jarlbo, 27, pekas ut som Isabella Löwengrips nya pojkvänIsabella Löwengrip på kärleksresa med HampusNu berättar Isabella Löwengrip om nya kärlekenHär är allt som har hänt mellan Isabella Löwengrip och Hampus JarlboGlöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-03-20-15:14:31

Regeringen vill ha hårdare straff för våldtäkt mot barn

Nu vill regeringen höja straffen för våldtäkt och våldtäkt mot barn. Det står klart idag när regeringen lägger fram sitt nya förslag.  Straffen för grov våldtäkt och våldtäkt mot barn kommer att höjas från fyra till fem års fängelse.  Regeringen vill också göra det svårare för våldtäktsmän att skylla på att man inte visste hur gammal offret var. Större ansvar kommer nu ligga på gärningsmannen att faktiskt ta reda på hur gammal den man ska ha sex med är, enligt regeringens förslag.  Man vill också införa en ny samtyckeslag, som gör att allt sex nu måste vara helt frivilligt.  "Det ska inte längre krävas att gärningsmannen har använt sig av våld eller hot, eller utnyttjat offrets särskilt utsatta situation, för att kunna dömas för till exempel våldtäkt", skriver regeringen i sitt förslag. Om riksdagen röstar igenom förlaget kommer nya lagarna börja gälla redan 1 juli i år.  9 saker du säger till en kvinna – som du aldrig skulle säga till en man

2018-03-17-11:42:04

Mia Parnevik avslöjar: "Därför är Jesper och jag fortfarande kära"

År 1994 gifte sig Jesper Parnevik med Mia Sandsten (nu Parnevik). Ett giftemål som från början inte var skrivet i sten.  Jesper berättade nämligen i en intervju med Nyheter24 att han och en kompis singlade slant om vem som skulle prata med Mia och vem som skulle prata med hennes kompis. Jesper förlorade och fick därför prata med Mia. – Jag och en polare gick in på en bar när vi såg Mia och hennes kompis. Vi bestämde oss för att singla slant, jag förlorade och fick prata med Mia. Men jag och Mia blev kära på en gång, det är 32 år sedan i år. Och nog är de fortfarande kära i varandra, vilket vi kunnat se i de senaste säsongerna av Parneviks.  Men hur har egentligen Jesper och Mia lyckats hålla ihop i alla dessa år?  I en intervju med Nyheter24 avslöjade Mia hemligheten bakom deras långa förhållande. – Jag har alltid följt med när Jesper spelade golf och det är väl därför vi fortfarande håller ihop, vi tycker om att umgås med varandra, umgås man inte med varandra så är det lätt att man glider i sär, säger Mia och fortsätter: – Sen lyssnar vi alltid på varandra och har väldigt kul ihop. Jag vill alltid ha med mig honom när jag ska iväg på något, jag tycker helt enkelt inte att det är lika kul att var utan honom.  Jesper och Mia Parnevik är fortfarande lika kära. Bildkälla: TT I spelaren ovan kan du höra när Mia berättar om hemligheten bakom hennes långa äktenskap med Jesper. Du kanske även är intresserad av: Peg Parnevik om distansförhållandet: “Vi var av och på i tre år” Exklusiv intervju med Penny Parnevik: ”Alltid haft en crush på honom” Peg Parnevik om distansförhållandet: "Vi var av och på i tre år" Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-03-20-13:37:39

Här är de bästa dealsen just nu – 16 saker du inte får missa

Nu har du chansen att komma undan riktigt billigt på vissa prylar – här är de du inte får missa.1. Sneakers till honomFör under 500 spänn kan de här snygga skorna bli dina. Med Adidas Cloudfoam är de riktigt bekväma och perfekta för vårens promenader. 2. TV från SonyUnna dig en ny platt-TV. Den här är hela 55 tum och lovar en grym upplevelse. Kolla in den till det nedsatta priset här.3. Klassiska Stan SmithKrispigt vita sneakers är helt rätt i vår – och de här från Adidas är ett par riktiga klassiker. Du hittar dem billigast här.4. MultikokareBjud dina gäster på oerhört god mat – sådant man bara kan drömma om på restaurang. Möjligheterna är oändliga, men speciellt bra är den här på att tillaga kött på helt rätt sätt. Här hittar du multikokaren som är nedsatt med 29 procent.5. Busenitz från AdidasMan kan aldrig ha för många par skor! Och speciellt inte när det kommer till härliga sneakers. Du hittar dem här under 500 spänn.6. Stekpanna med non-stickPerfekt för den som älskar matlagning – en prisvärd stekpanna som gör matlagningen lite enklare. Här hittar du den billigast.7. EltandborsteTa hand om tänderna med en väldigt bra tandborste. Den här är värd varenda krona, speciellt nu när den är nedsatt i pris. 8. Klocka från GantEn klocka kan piffa upp vilken outfit som helst. Här är en riktig stilig från Gant. Kan fyndas just nu med 32 procent rabatt.9. Hörlurar från BoseDe här hörlurarna från Bose är väldigt populära – de har ett fantastiskt ljud, läcker inte och stänger ute andra ljud. De är dock ganska dyra, men finns att klicka hem billigare just nu.10. Xbox One SMaxa ditt spelande med Xbox One. Den här har 500 GB utrymme, och har en mindre design. Som plus i kanten får du också ett spel med på köpet. Kolla in den här.11. Jacka från Peak PerformanceVåren är snart här, och du kanske inte behöver en tjock dunjacka. Men vårt land är avlångt, och på vissa ställen kanske det fortfarande behövs – eller så är det en bra investering för nästkommande vinter. Den populära jackan från Peak Performance är nedsatt i pris just nu. Finns i många härliga färger.12. Populär parfymDen här herrparfymen har toppat listorna länge – och den doftar såklart riktigt gott. Spana in den här.13. Apple TVStreama enkelt med den nyaste Apple TV:n. Den är nedsatt i pris just nu! 14. Ögonskuggor från Makeup RevolutionFör knappt tre hundralappar får du hela 144 ögonskuggor. Du kommer aldrig behöva en ögonskuggspalett igen, för i den här har du allting du behöver.15. SolglasögonLe Specs gör riktigt fina solglasögon – här är ett par klassiskt utsvängda för bara 329 kronor. Finns i flera olika färger och glas.16. MoccamasterGott kaffe gör livet så mycket bättre! Med en Moccamaster får du en god kopp varje gång. Här hittar du den billigast. Artikeln presenteras i samarbete med Prisjakt.nu! Prisjakt.nu är Sveriges ledande sajt för prisjämförelser. Hos Prisjakt kan du hitta bästa pris på tiotusentals produkter! Du kan också använda deras bevakningstjänst för att hålla koll på när saker du vill köpa går ner i pris eller är på rea.

2018-03-16-15:39:12