Transport hotar att lämna Nordea

Transport hotar att lämna Nordea

Fackförbundet Transport hotar att lämna Nordea – om banken flyttar utomlands.

– Gränsen är nådd. Vi tycker att en bank som gör 40 miljarder i vinst ska bidra till samhället. Framför allt som skattebetalarna 2008 räddade banken från att gå i konkurs, säger Transports tillförordnande förbundsordförande Markus Pettersson.

Nu uppmanar han andra att följa fackförbundets exempel.

Läs hela nyheten:
Transport hotar att lämna Nordea

Publicerad: 2017-06-02 klockan 22:28

Fler nyheter från Expressen

Allvarligt knivhuggen i natt – polisen söker efter gäng

En man har knivhuggits under natten mot lördagen i Valsta Centrum i Sigtuna.Ett gäng misstänks ligga bakom attacken, skriver polisen.Inatt vårdades mannen med skador på en intensivvårdavdelning. Hans skador beskrivs som allvarliga.

2017-10-21-08:01:37

Kraftig brand i villa: "Fick bara brinna ned"

Under den tidiga lördagsmorgonen fick räddningstjänsten larm om en kraftig villabrand utanför Borås, skriver Borås Tidning. – Det fick bara brinna ned kontrollerat medan vi såg till att det inte spred sig ytterligare, säger Fredrik Iwansson vid räddningstjänsten till tidningen.

2017-10-21-08:05:20
Stjärnfall fyller himlen i helgen

Regnet det bara öser ner – det vill säga meteorregnet.I helgen fylls himlen av ett gnistrande stjärnfall.– Det gäller dock att klä sig varmt och ha tålamod, säger Dan Kiselman, Svenska astronomiska sällskapets sekreterare.Och flera andra astronomiska höjdpunkter inträffar senare i år.

2017-10-21-07:45:34
Ölsort återkallas – flaskan kan spricka

Göteborgsbryggeriet Popples återkallar sin Session Pale Ale.Flaskorna kan nämligen spricka och gå sönder av kolsyran.  – Vi såg att det här kan sluta illa för någon, säger Poppels vd Mats Wahlström till GP.

2017-10-21-07:38:00
M-sprickan efter förslaget om militärer i förorterna

Riksdagsledamoten Mikael Cederbratt (M) vill sätta stopp på de kriminella gängens framfart i utsatta förorter – med hjälp av militärpoliser.Det har skapat motsättningar inom partiet.– Vi ska inte ha är militärer som patrullerar gatorna i Tensta eller Rinkeby, säger Ole-Jörgen Persson (M), vice ordförande i Spånga–Tensta stadsdelsnämnd, till lokaltidningen Mitt i.

2017-10-21-07:24:10
Ingvar Oldsberg förlorade  familjen i cancer: ”Sorg

Ingvar Oldsberg förlorade både brodern och mamman i cancer.Han har även själv varit drabbad.– Peters bortgång är den stora sorgen och förlusten i mitt liv, säger Ingvar Oldsberg. I en ny kokbok, där delar av intäkterna går till Prostatacancerförbundet, berättar han om inställningen till livet och döden.

2017-10-21-07:00:00
Kraftig ökning av  viltolyckor i syd

Antalet viltolyckor har ökat kraftigt under 2017 – i samtliga sydsvenska län.Detta enligt statistik från Nationella viltolycksrådet.Samtidigt går vi in i en mörkare tid på året – och det gäller att ta det försiktigt.– Det finns många anledningar till att hösten har en spik i antal viltolyckor, säger Markus Olsson, nationellt ansvarig för viltolycksfrågor.

2017-10-21-07:00:00
Kvinna begärs häktad efter smitningsolycka

En kvinna har begärts häktad, misstänkt för smitningsolyckan i Hässelby Villastad under torsdagsmorgonen, skriver StockholmDirekt. – Jag har begärt henne häktad, hon är misstänkt grovt vållande till kroppsskada, säger kammaråklagare Malin Arentoft till tidningen.

2017-10-21-07:12:01
Nazist och grovt kriminell – nu är han med och styr Borlänge

BORLÄNGE. Pär Sjögren, 37, är nazistledare och har ett brottsregister med över 30 domar under de senaste 20 åren, bland annat för grovt vapenbrott och grov misshandel. Nu sitter han som ordinarie ledamot i Borlänges högsta beslutande politiska organ.  Tillsammans med sina vänner sätter han skräck i stadshuset.  – Ni är fientliga mot allt vi står för, säger han till Expressen när vi besöker honom i maktens korridorer. 

2017-10-21-06:40:17
”De utnyttjar demokratin för att underminera den”

Peter Hultqvist (S) är uppvuxen i Borlänge och har dessutom varit kommunalråd där. Till Expressen berättar han om känslorna efter att nazisten Pär Sjögren nu tagit sig in som ordinarie ledamot i kommunfullmäktige. – Det är en rörelse som utnyttjar demokratin för att underminera den, säger han. 

2017-10-21-06:41:02