Tänk om tjejer betedde sig som killar på studentflaken

"Ikväll ligger era döttrar på rygg för här kommer grabbarna från bygg! 2:an var värst, det tyckte hon också!" 

Det är ett exempel på texter med uppmaning till sexuellt våld som synts på studentflak runt om i Sverige. Som har upprört och förvånat.

Egentligen är det inte förvånande att det är killar som skriver så om tjejer och inte tvärt om. Då det är ett tidigt inlärt och belönat beteende för dem att på olika sätt visa att de har ett övertag. 

Vi ser inga tjejer skriva lakan med uppmaning om sexuellt våld mot killar. De sexuella referenserna är egentligen inte ett uttryck för sex, utan ett uttryck för makt. 

Att killar som grupp har ett maktövertag gentemot tjejer som grupp. Och lakanen med texterna som anspelar på våldtäkt är ett sätt att behålla det maktövertaget och understryka det inför livet efter studenten. 

Forskning gjord på barn har visat att när flickorna talar 40 procent av tiden i ett klassrum upplevs det att de tar över. Inte ens som att de har hälften av talartiden, utan att de hörs mer. 

När flickorna också får lära sig att de har ett ansvar att hålla pojkarna lugna förstärks den kulturen. Killar får leva ut och tjejer får backa tillbaka ett steg. 

När sedan skillnaderna är på väg att planas ut i den tidiga vuxenåldern blir hoten om det sexuella våldet ett sista desperat rop för att hävda sin plats som högst upp. Det är precis samma sak som när vuxna kvinnor som tar plats i det offentliga rummet och uttrycker en åsikt möts med hot om våldtäkt. 

Vad har våldtäkt med opinionsbildning, journalistik och kvinnliga idrottare att göra? Det är ett sätt att trycka oss tillbaka då det är något vi ständigt har i bakhuvudet och känner rädsla inför. För jag är starkt övertygad om att vi aldrig kommer se några studentflak med dessa texter: 

”Beväpnade med saxar och yxor
För att slita av era söners byxor
Imorgon behöver dom en akupressör
För här kommer brudarna från frisör” 

”Är dom små får man ta två
Så vi ger killarna en sömntablett
För att knulla dom i dubblett
Ingen oskuld kommer vara välordnad
Efter dom träffat tjejerna från omvårdnad”

”Vi klär inte på någon utan sliter bara av
Med tappat medvetande blir dom till en slav
Super ner grabbarna som en alkoholist
Det är vi tjejer från stylist”
 

”Ingens pojkvän går säker
Från en mörbultad kropp som inte läker
Lås in era killar eller var beredda på strid
Ikväll får dom träffa brudarna från barn och fritid”

Vi måste redan från början ge killar och tjejer samma möjlighet att ta plats. Se till att inte skuldbelägga det ena könet mer än det andra när det blir stökigt. 

Inte minst behöver vi lära alla barn att sätta ord på sina känslor och behov. Att det är okej att vara både stark och svag, oavsett kön. När vi kommit dit är jag övertygad om att studentflaken kommer vara rena från våldtäktshot. 

Elin Nilsson 
Föreläsare

Läs hela nyheten:
Tänk om tjejer betedde sig som killar på studentflaken

Publicerad: 2017-06-12 klockan 08:03

Fler nyheter från Nyheter24

7 skrämmande lekar till halloweenfesten

Det börjar närma sig halloween och du kanske funderar på att styra fest. Här är 7 lekar som passar perfekt till både barnkalaset och för de lite äldre. Slå ner fladdermössen Du behöver: Tre orange små påsar, fyll dem med ärtor. Måla sex tomma konservburkar som fladdermöss och ställ upp dem i en pyramid på ett bord. Varje deltagare får tre försök att kasta ner fladdermössen. Den som har fått ner flest på snabbast tid vinner.  Spökbingo Du behöver: En bingobricka per deltagare, antalet deltagare x 9 godisbitar. Utse en lekledare som ska ropa ut numrens under lekens gång. Varje deltagare tar en godisbit och placerar den på det numret lekledaren har ropat ut. Den deltagaren som fyller en lodrät eller vågrät rad först vinner och får såklart äta upp allt godis. Häx-limbo Du behöver: En kvast Två deltagare håller i kvasten i varsin ände. Dra på musik och deltagarna ska nu en efter en försöka ta sig under kvasten utan att röra den. Och deltagarna måste såklart gå bakåtlutade under kvasten. Efter första omgången sänker ni kvasten lite. Den som nuddar kvasten åker ut. Många klär ut sig under halloween. Ska du också göra det? Bildkälla: Unsplash Sockerläppar Du behöver: En sockrad munk och ett snöre per deltagare. Häng upp i taket lika många munkar som deltagare. Munkarna ska hänga i ansiktshöjd med deltagaren.  På given signal ska deltagarna sätta händerna bakom ryggen och äta upp munken så fort det bara går. Den som slickar sig runt munnen eller släpper händerna bakom ryggen förlorar. Känsellek Du behöver: Här kan fantasin flöda. Du kan använda allt från kall havregrynsgröt till iskross. Allt som kan kännas lite läskigt eller äckligt.  Låt deltagaren sticka i handen i till exempel en hink som du fyllt med valfri substans eller sak och låt hen gissa vad det är.  Frankensteins öga Du behöver: Pingisboll Dela upp deltagarna i två lag och placera dem på varsin sida av ett rektangulärt bord. Markera ett ”mål” på varje sida av bordet med till exempel en tejpbit. Lägg bollen i mitten av bordet. Lagen ska nu försöka blåsa bollen i motståndarnas mål. Spela upp till ett bestämt antal mål, laget som når det först vinner. Pennan i flaskan Du behöver: Minst två pennor och två flaskor. Fäst en penna i ett snöre och knyt snöret runt midjan. Pennan ska pricka flaskan och den deltagaren som är snabbast vinner. Varje år under halloween blir Gröna Lund extra läskigt. Här kan du se när Nyheter24 reportrar testar Gröna Lunds läskiga attraktioner. 

2018-10-17-10:06:07

Testa dig själv: Vad heter Harry Potter-karaktärerna på norska?

   Vi har tidigare skrivit om de norska versionerna av karaktärerna. Här kan du läsa mer om det!

2018-10-20-14:49:31

Albin Lee Meldau gör Eric Gadds "Bara himlen ser på"

Albin Richard Meldau, 30, föddes i Göteborg, och går under artistnamnet Albin Lee Meldau. Albin har tidigare sjungit i bandet The Magnolia, men Albins stora genombrott kom år 2016.  Då släppte han den souldoftande kärlekslåten "Lou Lou" som har över 19 miljoner streams på Spotify.– Det tog slut mellan oss och det enda jag ville var att hon skulle lyssna, älska mig och komma tillbaka. Detta var mitt desperata, innerliga försök till att laga något som var trasigt, men det vet ju alla att det inte går. När jag ser att så många människor som känner igen sig i min historia får jag nypa mig i armen och buga. Ödmjukast tack till er, ni är kärlek. Kärlek är kärlek oavsett vad, berättade Albin för Aftonbladet om låten "Lou Lou". Albin Lee Meldau. Bildkälla: Karl Melander/TT Bild Och i första avsnittet av "Så mycket bättre" så väljer Albin att göra en av Eric Gadds souligaste låtar.– Jag växte upp med den ”Right way”-skivan, jag ville göra många låtar, så jag testade på många. Men jag tycker att den här har en fantastisk vacker text. Poesin här tycker jag att man ska highlighta lite grann. Det blev ”Bara himlen ser på”, berättar Albin till Erics stora förtjusning.Albin uppskattar låten för texten och poesin. Även artisten Olle Ljungström har tidigare tolkat just den låten.– I min värld handlar den om ett återförenande, det här mötet, som sedan blir fysiskt, berättar Gadd. Eric Gadd. Bildkälla: Stella Pictures. ”Bara himlen ser på” spelade Eric in år 1989 – faktiskt året efter att Albin föddes. Just den låten som Albin har valt visar sig vara en av Erics personliga favoriter, så det kan ju inte bli annat än succé när Albin, som är en riktig soulkille i grunden, tar sig an kärlekslåten.Albin väljer nu för första gången att sjunga på svenska. Originalversionen innehåller en hel del stönande – något som artisten Linnea Henriksson tycker är vansinnigt roligt. Linnea kan inte hålla sig för skratt, och Charlotte Perrelli undrar nyfiket vem det är som stönar i låten. Stor frågar om det är Eric själv som har stönat och sedan pitchat upp det.– Vi jobbade inte så på den tiden, utan vi samplade från vissa filmer, skrattar Eric.Men i Albins tolkning blir det inte många stön – däremot en hel del känslor.Här kan du se Albin Lee Meldaus tolkning av Eric Gadds "Bara himlen ser på". Albins version finns även på Spotify.

2018-10-19-17:36:29

Christer Sjögren pekar fuck you i "Så mycket bättre"

Sist ut i säsongspremiären av "Så mycket bättre" är dansbandskungen Christer Sjögren, 68. Alla vet nog att Christer är mest känd som sångare i dansbandet Vikingarna, och att han är en hejare på att imitera Elvis Presley. Något han visar prov på i det första avsnittet av TV4:s tittarsuccé "Så mycket bättre".– Det är en strålande låt alltså, bara för att vi ska duga som vi är. Man ska räcka till för allting. Vem är jag, hur ska jag göra? Duger jag, eller duger jag inte?, säger Christer om den låt av Eric Gadd som han har valt att tolka.Innan honom har bland annat Stor rappat, Linnea Henriksson gjort rivig pop och Charlotte Perrelli hänfört publiken med en svensk tolkning på en av Gadds största hits.Så hur ska det gå för Christer?Jo, alldeles fantastiskt visar det sig. Christer Sjögren börjar lugnt i "Så mycket bättre". Bildkälla: TV4 Christer Sjögren ska tolka ”My personality” från 1997. Gadd berättar att han var trött på att få olika synpunkter hela tiden från bland annat skivbolag och managers som ville diktera hur han skulle se ut, sjunga eller vara.– Så den står liksom för den vändpunkten för mig, för vem jag vill vara, säger Gadd.Christer Sjögren berättar att de fel och brister han har, de har han.– Men de tillgångar jag har, dom har jag också. Man kan klappa sig själv på axeln och liksom ”jag är tillräckligt bra”, My personality – take it or leave it, säger Christer.Och Christer följer onekligen sitt motto. Hans Elvis-inspirerade tolkning får både Charlotte Perrelli och Gadd att bli utom sig av glädje.Christer är verkligen på gång – mitt i låten pekar han nämligen fuck you, och sedan lägger han sig på rygg på scenen – till de andra artisternas förtjusning. Linnea Isaksson kan inte sitta still längre utan reser sig upp och vrålar "Christer", och ja, det är verkligen eufori när Christer avslutar säsongens första avsnitt av ”Så mycket bättre”.Eric är nästan chockad efter Christers livliga version.– Wow, nu var det nästan som något personbyte som ägde rum, säger Eric.– Han gjorde fuck you, så jävla gött, jag älskar det!, skrattar Linnea.– Jag bara gjorde det!, skrattar Christer. Charlotte Perrelli kan inte sluta skratta. Bildkälla: TV4 Även Stor är imponerad – och något orolig över vad Christers äldre publik ska tycka...– Vad ska tanterna säga?, skrattar Stor.Här kan du se Christer Sjögrens tolkning av Eric Gadds "My personality". Christers version finns nu även på Spotify.

2018-10-19-16:18:44

Charlotte Perrelli gör Do you believe in me i Så mycket bättre

Ingen har kunnat undgå att det är Eric Gadds dag i "Så mycket bättre" där säsongspremiären under kvällen har visats i TV4.  Årets artister i det populära programmet är Eric Gadd, Charlotte Perrelli, Christer Sjögren, Linnea Henriksson, Louise Hoffsten, Stor och Albin Lee Meldau.Och Melodifestivalen-drottningen Charlotte Perrelli är onekligen dagens mittpunkt. Under middagen så berättar Charlotte att hon ska göra en av de låtar av Gadd som hon verkligen har lyssnat mycket på. Eric Gadd 1998. Bildkälla: Stella Pictures. – Det är en kärlekslåt på engelska, men jag ville göra den till min. Så det blev på svenska. Jag har valt att gå in på det här att i vuxen ålder hitta kärleken igen. Och att våga slänga sig ut, säger Charlotte innan hon avslöjar att hon ska tolka Eric Gadds superhit ”Do you believe in me” från hans första helt engelskspråkiga album ”Do you believe in Gadd?” från 1991.Eric Gadd berättar att låten kom att betyga en hel del för honom – både personligt och för hans karriär.– Jag var på Sandsborgs tunnelbanestation (en tunnelbanestation i söderort, reds. anm) och det var 21 minusgrader och jag brottades med att jag inte blev betrodd av den personen som jag älskade. Jag var så otroligt frustrerad över det, jag kände ”hur kan jag få henne att lita på mig och mina intentioner, berättar Gadd. Charlotte Perrelli gör "Do you believe in me" i "Så mycket bättre". Bildkälla: TV4 Charlottes version trollbinder de andra artisterna runt bordet, och till och med den annars så tillbakadragna Christer Sjögren kan sitta still när Perrelli tar ton i refrängen.– Jag blev väldigt rörd, för för mig har den handlat om min älskade, och nu har den kommit att handla om hennes älskade. Det var så fint. Det blev hennes liksom, berättar Gadd. Här kan du se Charlotte Perrellis version av Eric Gadds "Do you believe in me?". Charlottes tolkning finns även på Spotify.

2018-10-19-15:56:54

Rapstjärnan Stor tolkar Eric Gadd i "Så mycket bättre"

Ikväll är det säsongspremiär för TV4:s långkörare "Så mycket bättre", och artisterna som medverkar i år är Eric Gadd, Charlotte Perrelli, Christer Sjögren, Linnea Henriksson, Louise Hoffsten, Stor och Albin Lee Meldau.Den första dagen handlar om Eric Gadd, och i programmet ska artisterna från Sveriges alla hörn tolka Erics låtskatt.Rapparen Stor, eller Ulises Infante Azocar som han egentligen heter, väljer att göra Erics låt "Stockholm står kvar men jag ligger" från 2008.Efter att ha sett klipp från när Eric Gadd uppträdde i Kungsträdgården så berättar Stor att det fick honom att längta hem till stan. Eric Gadd. Bildkälla: Stella Pictures. – När vi började snacka söderförort, norrförort, allt det där, så tar det in mig på den låten som jag har valt, för jag valde "Stockholm står kvar men jag ligger", berättar Stor.Låten var Erics comeback på svenska efter att Eric hade sjungit på engelska i 17 år.– När jag hörde den kände jag direkt, när du sjöng "Se mig med en sprejburk i min hand", det är den generationen innan mig med hiphopen, berättar Stor.Eric Gadd berättar om betydelsen av låten.– Vi håller på, vi försöker sätta ett jack någonstans, att vi ska märkas, men ibland slår det en...Hur mycket märks vi egentligen?, frågar sig Eric. Stor i "Så mycket bättre". Bildkälla: TV4 Den som fram till början av 2000-talet bodde i, eller besökte Stockholm och Sergels torg, kan inte ha missat missionärsmusikern Maria Johansson. För den som inte kan sin Stockholmshistoria så var det en dam som dag ut och dag in satt och spelade på sin orgel och sjöng kristna sånger.Stor minns Maria, och han har valt att ta med vissa element från hennes tid på Sergels torg, eller "Plattan" som det kallas. Maria Johansson på "plattan". Den 6 november 2002 tystnade Marias röst. Då gick hon bort, 84 år gammal. Bildkälla: Tobias Röstlund/TT Bild. För Stor handlar låten om Stockholm.– Man kanske inte alltid känner sig helt svensk, och när man åker till Chile känner man sig inte alls som en Chilenare. Men Stockholm kan ingen ta det ifrån mig, säger Stor innan han gör Erics låt i en svensk, modern raptappning.Stor möts av stående ovationer, och Eric Gadd är överrumplad av den mäktiga versionen.– Helt fantastiskt, så jävla bra version. Han har tagit min låt och gjort det till en hit, säger Gadd.Här kan du se klippet på när Stor framför "Stockholm står kvar men jag ligger". Låten finns även på Spotify.

2018-10-19-15:37:12

Influencern är avslöjad – resebilderna är fejk

Att våra kära influencers reser en hel del är det nog få som missat. Men i dagarna har något avslöjats som kanske får oss att minska lite på avundsjukan.Johanna Olsson är en influencer med nästan en halv miljon följare på sitt Instagram-konto. Hon reser och äter god mat för jämnan och man kan inte annat än att vara avundsjuk på det härliga livet hon verkar leva.Platser photoshoppasVi har tidigare hört om några kändisar som retuscherar sina ansikten. Men i dagarna har det framkommit att det inte bara är ansikten som retuscheras hos våra influencers. Nej, platserna där de befinner sig, kan även dem retuscheras. Johanna E Olsson är en av de influencers som har photoshoppat sina bilder som hon sedan delat, rapporterar Expressen. Hon har gjort det ett flertal gånger, men själv tycker hon inte att det är en stor grej.– Jag tycker att det här är lite löjligt, folk blir som galna av detta, säger Johanna i sin Instastory. Kunna göra bra samarbetenHon vill bara ha fina bilder av anledningen att kunna göra bra samarbeten med olika företag. Men det är stor kritik som Johanna möts av, att hennes bilder inte anses vara äkta. Hennes försvar är att en resa hon gjorde till Paris bestod av regnigt väder och ofantligt mycket att göra. Det ledde till att det inte fanns tid för att ta schyssta bilder, som också blev anledningen att hon photoshoppade in sig själv i en annan bakgrund. Ingen märkte hennes photoshoppning förrän under onsdagen då hon klippt in sig själv på en bro. Det var när Johanna Olsson klippte in sig själv stående på en bro i Paris som fansen reagera. Bildkälla: Faksimil Instagram– Speciellt i Sverige har det här blivit helt galet. Olika magasin vill tala med mig och folk vill flyga in mig så att jag kan tala i tv om mitt ”fejk-resande”, säger Johanna i sin Instastory, rapporterar Expressen.Men hon berättar även att det faktiskt endast var tre bilder under Paris-resan som var photoshoppade. Hon tycker inte om att göra så egentligen, men det blev som det blev. Johanna Olsson vill inte ta bort bilderna som har fått mycket kritik. Anledningen är att det är samarbeten med modeföretag och då kan hon helt enkelt inte att bort dem. Gav bort pastan till hemlös Men det är inte bara platserna som är fejk på kontot. Det finns nämligen en bild då Johanna precis ska ta en tugga av en mumsig pasta. I hennes bildtext skriver hon att hon sen inte åt pastan för att hon är glutenintolerant. Så istället för att äta pastan gav hon den till en person som ska ha varit hemlös.– Jag hade kunnat låtsas som att jag åt den, men jag tyckte det var roligt så jag skrev det i beskrivningen. Uppenbarligen var inte det coolt, avslutar hon i sin Instastory.Johanna Olsson låtsas att hon ska äta en pasta trots att hon är glutenintolerant. Bildkälla: Faksimil InstagramNyheter24 har tidigare skrivit om chocken när det kom fram att Alexandra Kissie Nilsson retuscherade sina bilder. Det kan du läsa mer om här.

2018-10-20-19:12:05

Linnea Henriksson gör "The right way" i "Så mycket bättre"

Det är soulsångaren Eric Gadd som är huvudpersonen i säsongens första avsnitt av "Så mycket bättre" i TV4.  Eric, som idag är 53 år gammal, släppte sitt första album redan 1987. Då var artisten Linnea Henriksson ett år gammal.Gadd har spelat in låtar på både svenska och engelska, och han har flera hits under bältet – han är känd för låtar som "Do you believe in me", "The right way" och "Why don't you, why don't I".Eric Gadd har vunnit Grammis som årets artist åren 1991, 1992 och 1997. Han har även tävlat i Melodifestivalen år 2013 med bidraget "Vi kommer aldrig att förlora".  Eric Gadd har släppt 13 album, och det senaste med titeln "Fiende eller vän" släpptes år 2013. Eric Gadd i "Så mycket bättre". Bildkälla: TV4 Under lunchen i "Så mycket bättre" är det Linnea Henriksson som har fått äran att börja. – Jag har fått en riktig pärla att sjunga, jag ska sjunga ”Right way”, säger Linnea.Låten är från Erics album med samma namn, och 1997 var det den mest sålda skivan i Sverige. Eric är minst sagt nyfiken på hur Linnea ska ta sig an hans gamla hitdänga.– Jag gillar hennes musik jättemycket, och har följt med i den en del. Jag känner en otrolig närhet och vibb, säger Gadd inför Linneas framförande av låten. Linnea Henriksson lämnar ingen oberörd. Bildkälla: TV4 Linnea väljer att göra låten på svenska, och det blir en imponerande version som får både Eric Gadd, Charlotte Perrelli och framförallt Albin Lee Meldau att digga med.– Det var ju underbart, vilken fin version, säger Eric Gadd.– Jag har blivit förälskad i så många låtar, säger Linnea till Eric som nu överväger att göra ett hyllningsalbum till Eric.Se Linnea Henrikssons tolkning av "The right way" här. Linneas version finns även på Spotify.

2018-10-19-16:53:59

De farligaste rummen i ditt hem – så undviker du att skada dig

En slutsats som vi alla kanske dragit någon gång är att farligaste platsen att vistas är i trafiken. Men där är vi alla lurade. En plats där det är betydligt mer farligt att vistas är, tro det eller ej, hemma.Varje år är det 340 000 svenskar som söker sig till akutvården efter att de har ramlat i hemmet. Skrämmande siffra! Men något som är betydligt mer skrämmande är att 1 700 av dem faktiskt dör, rapporterar Hem & Hyra.  Farligaste rummenNågot man kanske skulle kunna tro är att badrummet är hemmets mest farliga plats, men det stämmer inte heller. De absolut farligaste platserna är vardagsrum, hall och sovrum. Vad man tror är anledningen till det, är för att vi helt enkelt vistas och tillbringar större delen av vår tid där.Farligaste föremålenSnubbla på exempelvis en matta är vanligare än man tror. Men något annat som kan vara lite otippat är att det är vanligt att ramla ur sängen och på så vis skada sig. Med andra ord kan det vara bra att vara på sin vakt när man sover, vilket inte låter som en enkel match? Vem har koll på något överhuvudtaget när man sussar sött?Tips för att slippa olyckan i hemmetStabila möbler - om du faller pladask vill man kunna greppa tag i något stadigt.Köksskåp - ställ i ordning i köksskåpen så du når ordentligt. För att hålla på och klättra för att hitta grejer brukar tyvärr inte föra med sig något gott.BrandriskerNågot som tyvärr ofta går in genom ena örat och ut genom andra är brandrisker. För visst har man någon gång gått och tänkt "jag tar tag i brandlarmet nästa vecka"? Men det finns ju ingen anledning att vänta, förutom den gamla hederliga latheten såklart. I den här kategorin är köket ledande när det gäller farligaste rummet. För visst vi vet att överhettade datorer och exempelvis laddningssladdar medför en viss brandrisk.Men de flesta brandolyckor händer när man eldar i öppna spisen eller kaminen. Men att glömma mat på spisplattan eller att sätta igång spisen av misstag, aj aj aj. Det är en av de absolut mest vanliga orsakerna till att det börjar brinna i hemmet, rapporterar Villalivet. Så lämna aldrig något framme på spishällen.Och något som fortfarande gäller: Glöm inte att släcka ljuset!Är du osäker på hur du ska sova? Nyheter24 har tidigare skrivit om bästa och sämsta sätten att sova på. Det kan du läsa mer om här.

2018-10-20-16:54:06

Eric Gadd om bomben: "Hade jag stått en meter längre bak..."

På lördagskvällen har "Så mycket bättre" premiär och ett gäng svenska artister flyttar in i huset på Gotland för en sommar tillsammans fylld av samtal, roliga utmaningar och självklart en massa musik.  Årets deltagare är Charlotte Perrelli, Christer Sjögren, Eric Gadd, Linnea Henriksson, Louise Hoffsten, Stor och Albin Lee Meldau. I det första programmet är det Eric Gadd som står i rampljuset och ska få sina låtar tolkade av de andra stjärnorna. Han blir bland annat särskilt imponerad av Stors tolkning av en av hans låtar.  Under middagen berättar Eric också om en traumatisk upplevelse på en av hans konserter under 90-talet. Konserten hölls i en folkpark i småländska Virserum och Eric och hans band skulle öppna spelningen.  Men precis under intromusiken så hördes en hög smäll och i scengolvet öppnade sig ett stort hål som var tre gånger tre meter stort.  – Hade jag stått en meter längre bak så hade jag nog inte haft några ben idag, berättar Eric i programmet.  Det var en person som placerat en skottkärra med dynamit under scenen, personen var känd som en lokal bombare och passade på när en stor folkmassa hade samlats för att titta på konserten.  Som tur var skadades ingen i bombattentatet, men konserten fick ändå avbrytas.  Hör Eric berätta om bombattentatet i klippet ovan.  Så mycket bättre sänds lördagar 20:00 i TV4.  En av deltagarna i årets "Så mycket bättre är" Albin Lee Meldau, läs om allt du behöver veta om honom här. 

2018-10-18-13:57:57