Nyheter från Svt

Tre koppar kaffe – mer nytta än skada

Inte lika positivt med färre – eller fler

Rysk miljardär bedrägerimisstänkt

Den ryske politikern och mångmiljardären Sulejman Kerimov har i Frankrike delgivits misstanke om skattebedrägerier.

Sessions vill se över vapenkontroll

USA:s justitieminister Jeff Sessions har begärt en översyn av databasen som används för att kontrollera vapenköpare.

Ljud hördes efter att ubåt försvann

Hördes bara timmar efter sista livstecknet

Flera anlagda bränder i Uppsala

Det har brunnit på flera platser i Uppsala under onsdagskvällen. Polisen misstänker att bränderna har ett samband, och att de kan ha startats som vedergällning för en tidigare insats.

Egypten griper misstänkta turkiska spioner

29 personer har gripits i Egypten, enligt statsåklagaren misstänkta för att ha spionerat för Turkiets räkning och för att ha anslutit sig till en ”terrorgrupp”. De ska hållas i 15 dagar.

Inbrottstjuvar skadades i explosion i företagslokal

Räddningstjänst fick på onsdagskvällen larm om en rökfylld lokal på Maskingatan i Trelleborg. Det visade sig vara ett pågående inbrott där två gärningsmän skadats i en explosion.

Här duckar Maria Ferm (MP) frågan som splittrar regeringen

Konflikten mellan Socialdemokraterna och Miljöpartiet om de ensamkommande blir en allt knivigare fråga för regeringen. Men när Maria Ferm, Miljöpartiets migrationspolitiska talesperson, gästade SVT:s Aktuellt vägrade hon svara på frågan hur MP och S ska komma överens.

Gösta firar 70 år som konstnär

Fortfarande vid 87 års ålder är konstnären Gösta Backlund i högsta grad aktiv. I dagarna firar han 70-årsjubileum som yrkesverksam konstnär.

”Inte så bra, men man vänjer sig vid det mesta”

På tisdagskvällen beslutades Växjö kommunfullmäktige att ett nytt stads- och stationshus med glasfasad ska byggas i kommunen. Beslutet har mött starka reaktioner, både positiva och negativa. SVT Nyheter Småland gick ut i snön och frågade några Växjöbor.

Strippfilm inför sittning tas bort

En reklamfilm inför en så kallad herrsittning vid civilekonomprogrammet vid Linköpings universitet stoppas. I filmen tar en kvinna av sig sina kläder, vilket har väckt starka reaktioner.

Hemmavinster i Superligan

Det var helt och hållet hemmalagens kväll i innebandyns superligamatcher på onsdagen. Mindre lyckosamt utfall för Jönköpings som spelade borta.

Starka kvinnor blir kalender

Tolv kvinnor har blivit kalender i Umeå. Det är starka kvinnor som lämnat avtryck i Umeås historia, men som det inte berättas så mycket om i historieböckerna.

Ny forskning ska minska riskerna att söva överviktiga patienter

Riskerna för överviktiga personer att sövas är större än för normalviktiga personer. Nu har forskare på Universitetssjukhuset i Örebro därför inlett en studie där de försöker utveckla strategier för att minska riskerna.

Timrå hämtade sig – behåller serieledning

Timrå mot Oskarshamn. Ettan mot tvåan. Då vann Timrå efter att ha hämtat tillbaka underläge två gånger om. Erik Karlsson satte 3-2 i förläggningen och fixade extrapoängen till Timrå.

Dagen efter stadshusbeslutet: oro och optimism

Dagen efter beslutet om att det nya kommunhuset ska byggas på stationsområdet i centrala Växjö består kommunen av en nöjd blågrön majoritet och en oroad, bekymmersam opposition.

Efter stadshusbeslutet: oro och optimism delar politiken

Dagen efter beslutet om att det nya kommunhuset ska byggas på stationsområdet i centrala Växjö består kommunen av en nöjd blågrön majoritet och en oroad, bekymmersam opposition.

Visklubben i Säffle hyllades för 50 år

På dagen femtio år sedan Visklubb-67 i Säffle bildades. Klubben har under sina 50 år haft 839 arrangemang och på scenen ikväll stod bland andra CajsaStina Åkerström och Jack Vreeswijk, barn till 1960-talets två stora inom svensk viskonst Fred Åkerström och Cornelis Vreeswijk.

Bidrag till kulturklubb kan stoppas – efter anklagelser om sexuella övergrepp

Den kulturpersonlighet som anklagas i Dagens Nyheter för att ha sexuellt utnyttjat kvinnor har fått miljoner i bidrag från Stockholms stad och Stockholms läns landsting för att driva en kulturklubb. Idag håller man stängt med hänvisning till sjukdom.

Åtalas för smitning från trafikolycka

En 22-årig man åtalas för att ha smitit från en trafikolycka i mars 2017 på E45 i Brunflo.

Orkanstyrka på vindarna i Jämtlandsfjällen

Vindstyrkorna har ökat allt mer i fjällen under onsdagens eftermiddag och kväll. I Blåhammaren har orkanstyrka på 33 meter per sekund uppmätts i byvindarna. Även Sylarna har haft orkanstyrka i byvindarna.

Orkanstyrka i Jämtlandsfjällen

Vindstyrkorna har ökat allt mer i fjällen under onsdagens eftermiddag och kväll. I Blåhammaren har orkanstyrka på 33 meter per sekund uppmätts i byvindarna. Även Sylarna har haft orkanstyrka i byvindarna.

Mötesplatsen: Vräkning kan vara katastrof

Inslaget om en person med psykisk ohälsa som i åratal stört grannarna har väckt reaktioner. Och för den som är sjuk kan en vräkning vara katastrof.

Stor ökning av inbrott i Bromma

Inbrotten i lägenheter och villor har ökat markant i Bromma under 2017 jämfört med förra året. En av de drabbade är Sara som fått besök av inbrottstjuvar tre gånger de senaste åren.

Östling gjorde känslig aktieaffär via Luxemburgbolag

Svenskt Näringslivs avgående ordförande Leif Östling köpte under sin tid som VD för Scania aktier i DaimlerChrysler. Bolaget var en av den svenska lastbilstillverkaren Scanias största konkurrenter. Enligt Hans de Geer, tidigare professor i företagsetik, är det olämpligt och oetiskt att en börs-vd köper aktier i en konkurrent.

Frågetecken kring Östlings Maltabolag

Leif Östling försvarade sitt bolagsupplägg på Malta – och det faktum att han inte betalat svensk skatt – med att han inte tagit ut någon aktieutdelning från bolaget. SVT Nyheter och Uppdrag granskning kan avslöja nya uppgifter som ger en annan bild.

Östling avgick efter att ha pressats av frågor från SVT

Sista mejlsvaret till SVT kom en halvtimme innan avgången meddelades

Här är läsarnas vackra vinterbilder

Onsdagsmorgonen bjöd på snöfall vilket påverkade både väg- och flygtrafik men snön kan vara väldigt vacker också.

Sätter färg på Göteborg

Arbetslösa ungdomar i Göteborg med sikte på att bli målare i framtiden deltar i konstprojektet Gothenburg Art 21 som ska försköna staden till 400-årsjubileet.

Förlust för HIF Karlskrona

Det blev förlust för HIF Karlskrona i kvällens hemmamatch mot Lugi. Slutresultat 23-33.

Forskare försökte locka ungdomar till MDH

Under onsdagen hölls flera föreläsningar om forskning för Eskilstunas gymnasieelever på Mälardalens högskola. Syftet var att marknadsföra höskolan och att förändra bilden av vad forskare egentligen gör.

Helikoperolyckan: Piloten på bättringsvägen

Förra veckan var Haverikommissionen och träffade den pilot som överlevde helikopterolyckan utanför Älvsbyn i september.

Helikopterolyckan: Piloten på bättringsvägen

Förra veckan var Haverikommissionen och träffade den pilot som överlevde helikopterolyckan utanför Älvsbyn i september.

Publiksuccé för Färjestad i SHL

Det går bra för Färjestad just nu, både sportsligt och publikmässigt. Jämfört med förra året har hemmapubliken ökat med 20 procent.

Nya Karolinska flyttar hjärtpatienter till andra sjukhus

På tisdagen gick Nya Karolinska upp i stabsläge på grund av ett IT-haveri. Nu meddelar sjukhuset att en allvarlig händelse med hjärtövervakningen skedde redan under förra veckan. Därför styrs nu hjärtinfarktpatienter om till andra sjukhus, det rapporterar DN.

Elever till sjukhus efter stryplek

Ambulans kallades i dag till en skola i Karlskrona efter att elever lekt en ”svimningslek” och tagit stryptag på varandra. Skolan går nu ut med ett brev till föräldrar och varnar för lekarna.

Brännbart mode

Läs manuset till Brännbart mode, en granskning av modeindustrin och klädjättarnas förbränning av kläder.

Nu ska Region Västmanland utbilda psykoterapeuter

Region Västmanland kommer att starta en utbildning för psykoterapeuter nästa år – det klubbades igenom på regionfullmäktige idag. Kompetensförsörjning, lång kö till psykiatrin och nya riktlinjer från Socialstyrelsen ligger bakom beslutet.

Magnetiska robotalger simmar dit forskarna vill

De är små som blodceller, gjorda av alger och kan simma i blod, urin och magsaft. Forskningen har nu gjort nya framsteg i arbetet med att utveckla små minirobotar som kan användas för att leverera medicin.

Fridolin: ”Skakande och vidriga berättelser”

Lagändring väntar: Skolinspektionen ska utreda kränkningar

Man döms för att ha köpt sex av barn

En man i 30-års åldern döms för att ha köpt sex av en minderårig.

ÖFK-tränaren har stor respekt för motståndet

Uppståndelsen kring Östersunds FK den senaste tiden kan inte ha gått många förbi. Nu laddar laget om för en tuff Europa League-match mot Zorya Luhansk på torsdag. ÖFK:s tränare Graham Potter påpekar att motståndarna har vunnit mot Athletic Bilbao – något som ÖFK inte klarade.

Två bilar i krock utanför Kävlinge

Polis och räddningstjänst har larmats till väg 104 mellan lilla Harrie och Örtofta.

Lastbil och personbil i frontalkrock utanför Kävlinge

Polis och räddningstjänst har larmats till väg 104 mellan lilla Harrie och Örtofta, där en lastbil och en personbil har frontalkrockat.

Bolidens miljöchef hårt pressad i förhör

Den pensionerade kemisten och juristen Rolf Svedberg var miljöchef på Rönnskärsverken åren 1979 – 1987. Senare blev han jurist på Miljööverdomstolen. Han anses ha en nyckelroll i processen, där 796 skadedrabbade chilenare stämt gruvbolaget Boliden på 128 miljoner kronor i skadestånd, sedan de fått höga halter av arsenik i sina kroppar.

5000 skånska Teliakunder utan fast telefoni

Ett tekniskt fel i Telias fasta telefonnät inträffade vid 16.00 tiden på onsdagen. Felet beräknas vara lagat vid 23.00.