Nyheter från Svt

Explosion i flerfamiljshus i Helsingborg – explosivt föremål inkastat

Ett explosivt föremål har kastats in på en balkong till ett flerfamiljshus i Helsingborg. Fler personer larmade polisen efter att de hört en hög smäll. – Vi är inte helt säkra på vad det är. Det verkar vara något hemgjort, säger Peter Martin, vakthavande befäl hos polisen i region syd.

Explosioner över Saudiarabiens huvudstad

Det saudiska luftvärnet har skjutit ner två ballistiska robotar över huvudstaden Riyad, enligt statliga medier. Flera kraftiga explosioner och starka ljussken har hörts och setts på himlen över staden, rapporterar den saudiska tv-kanalen al-Ikhbariya.

Efter valresultatet: ”Kan bli stora demonstrationer på gatorna”

Valresultatet i Turkiet kan leda till stora protester. Det hänger nu på hur den sittande presidenten Recep Tayyip Erdogans huvudmotståndare Muharrem Ince agerar. – I oppositionens ögon har det här valresultat låg trovärdighet, säger Paul Levin chef för Institutet för Turkietstudier vid Stockholms universitet, till TT.

Nära 90 dödade i Nigeria

Minst 86 människor har dödats i stridigheter mellan boskapsskötare och jordbrukare i delstaten Plateau i Nigeria, uppger polisen i Nigeria.

Larm om skottlossning i Halmstad – en person skadad

Flera personer kontaktade polisen under kvällen om en skottlossning i centrala Halmstad. En person har påträffats med en misstänkt skottskada. – Vi är på plats och hör folk som eventuellt är vittnen, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen.

Skottlossning i Halmstad – en person skadad

Flera personer kontaktade polisen under kvällen om en skottlossning i centrala Halmstad. En person har påträffats med en skottskada. – Vi är på plats och hör folk som eventuellt är vittnen, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen.

Forskaren: Därför är fotbollspelares hjärnor unika

När vi ser VM-spelarna briljera i Ryssland ska vi inte bara tänka ”vilket bollsinne!”. Forskning har visat att elitfotbollsspelare har lite extra tjock grå hjärnsubstans på vissa ställen i hjärnan, och är därför bra på snabba beslut. – Bollsinne är snarare del i ett av de fem grundelement som en bra fotbollsspelare behöver, säger Torbjörn Vestberg, forskare vid Karolinska institutet i Solna, som studerat det här i flera år.

Många frågor återstår för Turkiet efter Erdogans vinst

Turkiets president Erdogan har utropat sig till segrare i presidentvalet och hans parti blir störst i parlamentet. Trots att valresultatet ser ut att stå klart återstår många frågor om vad det betyder för Turkiet och landets förhållande till EU och USA.

Friska vindar när fallskärmsklubben jubilerade

Fallskärmsklubben i Östersund har den här veckan firat 60-årsjubileum. Onsdag och torsdag gick det att hoppa men under midsommarhelgen fick man hålla sig på marken.

Nyheter från dagen: 24 juni

Detta har hänt i Skåne under söndagen den 24 juni.

Götatunneln stängs av – från Järntorget och österut mot Centralen

SVT Nyheter Väst beklagar att det blev fel i söndagens tv-sändningar. Det är i östlig riktning Götatunneln stängs av och inget annat.

Miljöministern: Vi ska inte blåsa upp förväntningarna

I våras tillsatte regeringen en utredning om hållbara biobränslen för flyget. Miljöminister Karolina Skog (MP) säger att flyget självklart måste vara med i en omställning till ett fossilfritt samhälle – men hon vill inte blåsa upp förväntningarna på att biobränslen ska bli lösningen på flygets klimatutsläpp.

Den svenska skogen i centrum för klimatkonflikt

Den svenska skogen har hamnat i centrum för en strid om framtidens biobränsle, framför allt när det gäller flyget. På ena sidan står de som vill använda skogen till att göra bland annat flygbränsle av för att minska flygets klimatpåverkan, på den andra finns de som vill bevara mer skog för naturvård, turism och friluftsliv.

Skogens kris hotar även oss människor

Sveriges skogar används i allt högre grad för avverkning. Det medför att artrikedomen minskar när livsmiljöer förstörs – och det kan få allvarliga konsekvenser.

IVO håller ögonen på Krokom

Efter arbetstidsfusket i Krokom, Inspektionen för vård och omsorg konstaterar att det finns brister.

Familjecampingen fyller 50

Utkastad mitt ute i skogen men med en liten tjärn och ändå alldeles vid E12:an ligger campingen Tallbacken utanför Vännäs på vägen mot Lycksele. Det är en av Sveriges äldsta familjecampingar och nu fyller den 50 år.

Två till sjukhus efter sidokrock i Enköping

Två personer har förts till sjukhus efter en trafikolycka i Nyköping.

Två till sjukhus efter sidokrock i Nyköping

Två personer har förts till sjukhus efter en trafikolycka i Nyköping.

Lägenhetsbrand i Ystad – man förd till sjukhus

En man har förts till sjukhus efter en lägenhetsbrand på Fridhemsgatan i Ystad.

Man allvarligt skadad efter lägenhetsbrand i Ystad

En man har förts till sjukhus efter en lägenhetsbrand på Fridhemsgatan i Ystad. Hans skador beskrivs som allvarliga.

Tre frågor om EU-toppmötet

Stefan Löfven är en av runt 15 EU-ledare som kommer medverka på ett minitoppmöte under söndagen, inför det stora EU-toppmötet på torsdag och fredag. SVT:s EU-korrespondent Christoffer Wendick förklarar vad mötet handlar om.

Fortsatt splittring om EU:s asylpolitik

EU-länderna står fortfarande långt ifrån varandra i migrationsfrågan, även efter det hastigt inkallade minitoppmötet i Bryssel. En fråga finns det dock enighet om – EU:s yttre gränser ska stärkas.

Cykel-SM på landsväg intog Båstad

Under veckan har uppåt hundra stycken guldmedaljörer korats i Cykel-SM i Båstad. Bakom arrangemanget står Halmstadklubben Bure – en av Sveriges äldsta cykelföreningar.

Virserums musikdagar lockar både barn och vuxna

För 22:a året i följd är det dags för Virserums musikdagar. Festivalen drar igång på måndag och pågår hela veckan. Besökare kan vänta sig konserter i klassisk anda och evenemang för både vuxna och barn.

Smet från kontroll – körde på polismotorcykel

I samband med en poliskontroll valde en förare att köra vidare från platsen – och körde då på en polismotorcykel. Ingen kom till skada vid händelsen.

Stök och buller när Kopparbergsvägen byggs om

I veckan startar en stor ombyggnation av Kopparbergsvägen i Västerås. Bland annat ska korsningen vid Ringvägen bli cirkulationsplats. Trafikanter får räkna med stök och buller året ut.

Flera olyckor i midsommartrafiken

Det är högt tryck på riksväg 70 mot Enköping och E18 mellan Örebro och Stockholm, enligt polisen. Flera olyckor har skett, men utan personskador.

Krissiffror för KD

Med 2,6 procent i väljarstöd knappt tre månader innan valet är det kris i kristdemokraterna, men Liza-Maria Norlin från Sundsvall som kandiderar till riksdagen tror på en upphämtning.

Spiondrama i mellankrigstiden

Under sommaren spelas det sommarteater på flera av Blekinges scener. En av dem är Sanningens ögonblick, föreningen Teatersmedjans sommarteater som utspelar sig i Karlshamn på 1930-talet.

Krock längs E4:an vid Bergby

På söndags vid middagstid, två bilister längs E4:an i höjd med Bergby. Det rådet mycket begränsad framkomlighet vid platsen.

Se oljemålningen bli en 3D-skulptur

Appen ”Art take over” förvandlar målningar på Göteborgs konstmuseum till verk skapade av studenter på Domens konstskola.

Moderklubben visar stöd för Jimmy Durmaz

Efter Sveriges VM-match mot mot Tyskland tog örebroaren Jimmy Durmaz emot hat och hot på sociala medier.

Totalstopp på E4 vid Salem – fem bilar i krock

Det är stopp i trafiken i norrgående riktning på E4 vid Salem efter en trafikolycka. Fem bilar ska vara inblandade.

Flera bilar i krock på E4 vid Salem – långa köer på platsen

Två personer har förts till sjukhus efter en flerbilskrock på E4 i höjd med Salem. Det var stopp i trafiken under räddningsarbetet.

Flera bilar i krock på E4 vid Salem – två till sjukhus

Två personer har förts till sjukhus efter en flerbilskrock på E4 i höjd med Salem. Det var stopp i trafiken under räddningsarbetet.

OSSE-kritik mot behandlingen av Jabar Amin

Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa, OSSE, kritiserar Turkiets beslut att inte släppa in två valobservatörer – en svensk och en tysk – i landet på grund av dessas politiska åsikter, skriver nyhetsbyrån AP på Twitter.

Fotbollz fyller tio år – grattas av ÖFK-spelare

Webbsidan med artiklar och nyheter om fotbollen i länet har vuxit enormt. Tusentals läser varje dag om allt från division sex-matcher till ÖFK:s jakt på ny tränare.

fotbollz.se fyller tio år – grattas av ÖFK-spelare

Webbsidan med referat och nyheter om fotbollen i länet har vuxit enormt. Tusentals läser varje dag om allt från division sex-matcher till allsvenska ÖFK.

Rattonykter förare krockade – en till sjukhus

En 24-årig man krockade under natten med en annan personbil i Helsingborg.

Anhållna för mordet på Lindängen släppta

De tre män som suttit anhållna för mordet på Lindängsplan i torsdags är nu frisläppta. Misstankarna mot dem kvarstår dock.

Lång väntetid till kommunens växel väcker irritation: ”Värdelöst”

Luleå kommun har skaffat ett nytt system för att hantera inkommande telefonsamtal. Och om du upplevt att det blivit svårt att komma fram så är du inte ensam.

Nostalgi-utställning på Hembygdsgården i Hede

I samband med midsommarfirandet på Hembygdsgården i Hede så invigdes en utställning om 50- och 60-talet.

Vallokalerna i Turkiet stängda

Vallokalerna har nyss stängt i Turkiet efter att befolkningen fått rösta i president- och parlamentsval. Utgången är ovanligt ovisst eftersom oppositionen ser ut att på allvar kunna utmana president Erdogan. Samtidigt rapporterar SVT:s utsände Tomas Thorén om att valgenomförandet gått lugnt till.

Första prognosen från valet i Turkiet

Vallokalerna stängde klockan 16.00 i Turkiet efter att befolkningen fått rösta i president- och parlamentsval. När nästan 40 procent av rösterna har räknats har den sittande presidenten Recep Tayyip Erdogan har ett klart försprång med närmare 57 procent av rösterna. Huvudmotståndaren Muharrem Ince får 28,25 procent.

Inatt börjar upprustningen av Getingmidjan: 30-40 min längre restid

Inatt klockan 00:00 börjar renoveringen av den så kallade Getingmidjan, som kommer att pågå fram till den 20 augusti. Fjärrtåg och regionaltåg kommer att påverkas mest. Resenärer kommer att behöva göra flera byten för att komma fram till sin destination. Här nedan kan du se vad som gäller.