Nyheter från Svt

Polisen tar krafttag mot människohandel

Under de senaste åren har sex- och människohandel blivit allt vanligare i Östergötland. Nu gör polisen en satsning för att motverka den sortens kriminalitet.

Special Olympics skoldag för första gången i Nyköping

Fotboll, innebandy och golf var några av de idrotter som elever från grundsärskolan i Nyköping fick prova på när Special Olympics School Day för första gången kom till kommunen.

De blev olympier för en dag: ”Roligast var innebandy”

Elias Dridi från årskurs fem på grundsärskolan i Nyköping var mest nöjd med sitt lags prestation på innebandy. Hör honom och andra deltagare från Special Olympics School Day i klippet ovan.

Fyra till sjukhus efter frontalkrock

Två personbilar har frontalkrockat i norrgående riktning på länsväg 680, gamla E6:an i höjd med Resteröd i Uddevalla kommun.

Senaten godkänner förre CIA-chefen Pompeo som utrikesminister

Den amerikanska senaten godkänner Mike Pompeo som ny utrikesminister, rapporterar amerikanska medier.

Cykelpolisen bötfällde på Södermalm

Det har varit ett stort problem med lösspringande hundar i området runt Högalid. Under torsdagen tog en cykelpatrull en sväng i området och bötfällde en som hade sin hund okopplad.

Macron vs Trump – ett tungviktsmöte i världspolitiken

Den franska presidenten Emmanuel Macron har varit på sitt första statsbesök i USA. Under den 3 dagar långa vistelsen genomled Trump och Macron ett par minst sagt udda handskakningar.

Minnesmärken visar var romerna brukade slå läger i Skåne

Idag invigdes fem minnesmärken i Skåne som visar var romer brukade slå läger när det ännu var förbjudet för dem att bli bofasta. – Hit till Kivik kom vi varje år, säger Erland Caldaras.

Tjejer går kurs i stand-up: ”Behöver någon som skämtar om mens”

Nu satsar Umeå Teaterförening på en workshop i stand-up där unga tjejer lär sig skriva och pröva på att gå upp på scenen. Det handlar enligt kursledarna om att lära sig att våga.

Här tackar hon de svenska politikerna

När SVT begav sig ut på stan i Göteborg för att prata om integration så var det många människor som ville prata med oss.

Lynnigt aprilväder väntas hålla i sig i helgen

Det svala och ostadiga aprilvädret håller i sig genom hela helgen. Men det finns ändå goda chanser till sol och värme. – När solen väl sticker fram blir det rätt varmt eftersom vindarna är svaga, säger Pia Hultgren, SVT:s meteorolog.

Han vill diskutera mansrollen efter #metoo

Hur har #metoo påverkat mansrollen? Det ska en panel diskutera på Blå Stället i Angered ikväll.

”Jag tror vi behöver fortsätta inkludera folk”

Under eftermiddagen och kvällen befinner sig SVT Nyheter team på 14 platser runt om i landet för att fånga upp väljarnas åsikter om integrationen. SVT Stockholm är på centralstationen.

Många studiebegåvade väljer bort högre utbildning

En ny studie visar att unga med föräldrar med låg utbildning väljer bort att studera vidare på högskolor och universitet, trots att de har höga betyg. Universitetskanslersämbetet (UKÄ) uppskattar att omkring 5000 studenter med goda betyg skulle kunna rekryteras till högskolor runt om i landet. 

Oxelösundsborna bäst på att deklarera digitalt

Invånarna i Oxelösunds kommun är snabbast på att deklarera via telefon, sms, app och dator.

Kraftig rökutveckling vid Linnéuniversitetet

En kraftig rökutveckling bröt ut vid en av Linnéuniversitetets lokaler i Kalmar under torsdagskvällen. En brand har kunnat släckas efter ett stort räddningspådrag.

Lastbil har vält – vägen stängs av

En lastbil körde ner i diket och välte på Salavägen, väg 671 mot Skultuna på torsdagseftermiddagen.

Patienter placeras i dagrummet

På medicinkliniken på Varbergs sjukhus måste patienter ligga i dagrummet på grund av platsbrist. Januari till mars är en tid då kliniken har mest tryck på sig.

Åtalas för hot mot häktespersonal och grovt narkotikabrott

En man i 50-årsåldern åtalas nu för hot mot tjänsteman efter att ha hotat att skära halsen av personal på häktet i Jönköping. Han åtalas också för grovt narkotikabrott.

82-åring försvunnen i Granloholm

En man född 1936 har försvunnit under torsdagen i Sundsvall. Polisen söker nu vittnen.

Personbil har kört in i flera fordon i Ludvika

En personbil har kört in i flera bilar vid Magnetbacken i Ludvika.

Obehöriga på spåret stoppar tågen genom Kolmården

Strax efter klockan 17 på torsdagen stoppades tågtrafiken mellan Norrköping och Kolmården efter larm om att obehöriga befinner sig på spåret.

Guldtränaren vill fortsätta – och hoppas på Barthold: ”Hon är one of a kind”

Luleå Basket säkrade sitt femte raka SM-guld efter att ha besegrat Udominate i finalserien. Nu berättar guldcoachen David Visscher om firandet, hur han ser på framtiden och den generationsväxling som klubben kan komma att ställas inför nästa säsong.

Örebrotravet ett steg närmare flytt

Att flytta Örebrotravet från Marieberg till Kvinnerstaområdet är nu ett steg närmare verklighet, efter att styrelsen i Örebro travsällskap nu fått i uppdrag att fortsätta jobba med frågan. Men nu protesterar Vänsterpartiet mot flyttplanerna.

Man döms för grovt bidragsbrott

En man i länet döms för grovt bidragsbrott efter att han vid 345 tillfällen fått tillfällig föräldrapenning, trots att han arbetade.

Joacim Eriksson flyttar hem till Brynäs

Hedesundasonen Joacim Eriksson återvänder till Brynäs. För nu Idag presenteras målvaktsparet Joacim Eriksson och David Rautio som Brynäs IF:s målvakter inför hockeysäsongen 2018/2019.

”Vi svenskar måste vara öppna och inte rädda”

I Vadstena centrum träffade vår reporter Mimmi Moberg på Gunn-Britt Oskarsson och Johanna Mörtsjö som har åsikter kring hur integrationen kan lösas.

Fyra bilar i krock på E18 vid Våxnäs

Fyra personbilar ska ha kört in i varandra på E18 i höjd med Västerstrandskyrkan på Våxnäs i Karlstad. Larmet kom strax före klockan 17 på torsdagen.

Biskopen kommer till Ludvika

Nu är det klart att även västerås-biskopen Mikael Mogren kommer till Ludvika på första maj.

Två bilar krockade mellan Vrigstad och Sävsjö

Två bilar var inblandade i en trafikolycka på riksväg 127 mellan Sävsjö och Vrigstad i höjd med Mossaryd vid 16-tiden på torsdagen.

Här finns SVT Nyheters team

Under eftermiddagen och kvällen befinner sig SVT Nyheter team på 14 platser runt om i landet för att fånga upp väljarnas åsikter om integrationen. Här finns våra team.

Taggtråd på stranden orsakade personskada

Under helgen fick en pojke söka läkarvård efter att ha trampat på en gammal taggtråd. Taggtråden låg begraven i sanddynerna på Tylösand.

Många kör på vilt och smiter

Många bilförare smiter från trafikolyckor där vilt är inblandade. Bara under det första kvartalet i år rapporterades 124 viltolyckor i Värmland där föraren inte anmält olyckan till polisen.

Så här gör du om du krockat med vilt

Här hittar du instruktioner för vad som gäller vid en viltolycka.

Nu satsar man på röding i Ören igen

Idag var det utsättning av storröding i sjön Ören. Detta är resultatet av ett lyckat samverkansprojekt som påbörjades 2015.

Här lär sig nyanlända om svenska värderingar

På regeringens uppdrag pågår sedan februari ett arbete med att omarbeta samhällsorienteringen. Men redan idag jobbar många kommuner intensivt med att diskutera frågor som jämställdhet och demokrati. Vi besökte en kurs i Uppsala där ett antal kommuner har gått ihop för att utveckla utbildningen.

Öppnar för ”ohelig allians”

Nu öppnar Socialdemokraterna för ett samarbete med Moderaterna i regionfullmäktige. En ohelig allians kan alltså bli följden av katastrofsiffrorna för S i den regionala SIFO-undersökning som presenterats. Samtidigt stänger man dörren till tidigare partnern Vänsterpartiet.

Unikt bostadsbyggande på den gotländska landsbygden

Region Gotland har idag godkänt ett projekt med så kallad dubbel markanvisning. Det betyder att byggherren måste bygga utanför Visby för att också får bygga i stan.

Man skickade dickpics till 10-åriga pojkar – döms

En 18-årig man från Växjö kommun döms för sexuella ofredanden mot två minderåriga pojkar.

Högsäsong för brandkåren – majkasarna är ett problem

Räddningstjänsten i Uppsala län rycker under april ut till runt 100 bränder. Det visar en kartläggning av Brandskyddsföreningen. Flera av utryckningarna skulle kunna undvikas

Olycka på E22 – körde in i elstolpe

En person har fått föras till sjukhus efter en singelolycka vid avfarten vid Rosenholm på E22. Enligt polisen som larmades till olyckan vid 15.30-tiden har bilföraren kört in i en elstolpe.

Kommunalrådet Daniel Edström (SD) lämnar alla uppdrag

Sverigedemokraternas kommunalråd i Örebro, Daniel Edström lämnar alla politiska uppdrag, det skriver Nerikes Allehanda. – Jag måste tänka på hälsan först och bli frisk, säger han till tidningen.

Olycka i Skutskär – moped har krockat med bil

En mopedist har blivit påkörd av en personbil i Skutskär på torsdagseftermiddagen.

Polisen redo för 1 maj i Ludvika

Polisen börjar nu bli klar med planeringen inför Första maj-firandet i Ludvika. Med hjälp av inlånade poliser från andra delar av landet säger man sig ha läget under kontroll.

En av de häktade även misstänkt för polishusbomben

I tisdags morse anhölls elva unga män i en polisrazzia mot narkotikahandeln på bland annat Drottninghög. En av dem, en 19-årig man, är också misstänkt för sprängningen mot polishuset i Helsingborg.

Kommunen upplåter mark till Potterstaty

Om ni tittare får bestämma står Graham Potter staty utanför Jämtkraft arena.

Det våras för oseriösa hantverkare

Eskilstunapolisen varnar nu för oseriösa sten- och asfaltsläggare som brukar komma till länet vid den här tiden på året.

Larm om drunkning i Karlstad

Strax före klockan 16.00 inkom ett larm om drunkning i närheten av Brogatan i centrala Karlstad till SOS Alarm.

Man föll i älven – räddades av privatpersoner

Strax före klockan 16.00 inkom ett larm om drunkning i närheten av Brogatan i centrala Karlstad till SOS Alarm. En man hamnade i vattnet vid bron som går mellan Sandgrund och Sundsta.

Södertäljebo åtalad för barnvåldtäkt – menar att han hade relation med offret

I dag inleddes rättegången mot den Södertäljebo som står åtalad för barnvåldtäkt. Han förnekar dock att han ska ha begått något brott.