Nyheter från Svt

Misstänkt mordbrand på flyktingboende i Kungsbacka

Ett flyktingboende i Kungsbacka började under måndagkvällen brinna. Eftersom brandorsaken är oklar har polisen inlett en förundersökning gällande mordbrand.

Stall håller stängt efter larm om smittsamt hästvirus

För Malin Åhman, ridskolechef på Fagersta ryttarklubb, vore det en mardröm att få in det skadliga viruset i stallet. Därför har hon beslutat att stänga gården för utomstående hästar och infört regler kring ryttarnas klädsel och hygien.

Brand på Rönnskärsverket i Skellefteå

På måndagseftermiddagen började det brinna på Rönnskärsverket i Skellefteå.

Stjernkvist (S) vill inte skjuta till mer pengar

Kommunalrådet Lars Stjernkvist (S) är inte beredd att ge mer pengar till Norrköpings flygplats än vad som görs idag. Samtidigt tycker han att flygplatsen är viktig.

Bedrägeripolisens fyra bästa råd

De utger sig för att komma från Elgiganten, Postnord eller din bank. Sedan skrämmer de dig med att du blivit ID-kapad eller att ditt bankkort använts för att köpa varor du aldrig beställt. Nu går polisen ut och varnar för nya bedrägerimetoder där de som ringer kan lägga ner många timmar på att få tillgång till känsliga bankuppgifter.

John blev uppringd av bedragare

Mobilen ringde och det stod “Nordea” på displayen. Göteborgaren John Howard svarade i tron om att det var banken som ringde, men blev snart misstänksam.

Telefonbedragare har lurat till sig 225 miljoner

Telefonbedrägerier blir ett allt större problem för samhället och många förlorar stora summor pengar. Nu kraftsamlar polisen mot denna typ av bedrägeri.

Mur har rasat mellan Lerum och Partille

Jonseredsvägen mellan Lerum och Partille stängdes av under måndagsförmiddagen då man upptäckte att en mur under vägen rasat. – Vägen kommer att vara helt avstängd för bilister i minst två dagar till, säger Stefan Larsson, kommunikatör på Lerums kommun.

Förseningar i tågtrafiken efter omfattande signalfel

Ett omfattande signalfel skapar förseningar i tågtrafiken till och från Uppsala centralstation. Felet ska vara åtgärdat men följdförseningar uppstår.

Postnord-arbetare åtalas för paketstöld

En terminalarbetare på Postnord i Växjö åtalas för stöld efter att ha tagit ett paket med telefoner och tillbehör värt mer än 18 000 kronor.

Sportlov – allt mellan puckar och pärlor

Det heter sportlov men att sporta är inte det enda man kan göra på de lediga dagarna.

Hofors kommunhus fick stängas efter skadegörelse

Under eftermiddagen fick kommunhuset på Granvägen 8 i Hofors stängas på grund av skadegörelse.

Hofors kommunhus fick stängas efter skadegörelse av hotfull man

Under eftermiddagen fick kommunhuset på Granvägen 8 i Hofors stängas på grund av skadegörelse sedan en man blivit hotfull.

”Man blir inte sjuk eller fattig bara för att man blir 65”

Tjänstemännen i Enköpings kommun har lagt fram ett förslag på att man ska banta ner på träffpunkts-verksamheterna i staden. Något som väckt oro och ilska hos de äldre, och kommunstyrelsens ordförande Ingvar Smedlund (M) kan inte ge något lugnande besked till de äldre.

Träffpunkterna i Enköping kan försvinna: ”De tar bort hela våra sociala liv”

Enköpings kommun måste göra besparingar och ett område som kan drabbas är träffpunkterna i staden. Detta har väckt ilska och oro hos de äldre som skickat in en protestlista mot förslaget.

Träffpunkterna i Enköping kan försvinna: ”De tar bort hela vårt sociala liv”

Enköpings kommun måste göra besparingar och ett område som kan drabbas är träffpunkterna i staden. Detta har väckt ilska och oro hos de äldre som skickat in en protestlista mot förslaget.

Nyfött barn stulet av anhörig på Huddinge sjukhus

En kvinna fick sitt för tidigt födda barn stulet av en anhörig på Huddinge sjukhus, som Aftonbladet var först att rapportera om. Barnet återfanns efter en polisinsats.

Nyfött barn stulet av pappan på sjukhus – nu återfunnet

En pappa har stulit sitt för tidigt födda barn från mamman på Huddinge sjukhus, som Aftonbladet var först att rapportera om. Barnet återfanns efter en polisinsats.

Nyfött barn bortförd av pappan från sjukhus – nu återfunnet

En pappa har fört bort sitt för tidigt födda barn från mamman på Huddinge sjukhus, något som Aftonbladet var först att rapportera om. Barnet återfanns efter en polisinsats.

Åklagaren och Säpo oeniga om Sveriges Kina-ambassadör: Utreds för mildare brott

Sveriges Kina-ambassadör Anna Lindstedt riskerar två års fängelse om hon fälls för sitt agerande vid det hemliga mötet om fängslade Gui Minhai. SVT Nyheter kan nu avslöja att åklagaren beslutat om en mildare brottsrubricering än vad Säpo föreslagit i sin utredning. – Det anses ändå som ett mycket allvarligt brott, säger Iain Cameron, professor i internationell rätt vid Uppsala universitet.

Misstänkt rån i Helsingborg

Polis och ambulans har kallats till Bergaliden i Helsingborg efter ett larm om personrån. Från initiala uppgifter har två gärningsmän försökt råna två unga personer.

Unga män rånades i Helsingborg – fick tillbaka bytet

Polis och ambulans har kallats till Bergaliden i Helsingborg efter ett larm om personrån. Enligt polisen har två gärningsmän försökt råna två unga personer.

Vingåker miljonsatsar på elström till äldre

Äldreomsorgen i Vingåker är sårbar om till exempel ett långt strömavbrott skulle inträffa. Men på måndagen beslutade socialnämnden att köpa in reservström i form av ett dieselaggregat för att säkra elförsörjningen.

Ur arkivet: Stora flygplan i Norrköping

Genom åren har flygplatsen i Norrköping haft, för sin tid, spektakulära besök.

Upptäck nyheterna från SVT Nyheter Södertälje på sociala medier

Häng med oss i stories, delta i omröstningar, svara på frågor och ge oss dina nyhetstips. Här får du länkarna från aktuella nyheter i vårt flöde på sociala medier.

Polisen om rånet i Södra Sandby: ”Helt exceptionellt”

Polisen har inte gripit någon efter gårdagens rån där en grupp på tio ungdomar rånades under knivhot. Kvällen innan skedde två liknande rån i Lund. Idag är ungdomar utsatta för rån eftersom många bär på sig saker av högt värde som mobiltelefoner. Men enligt polisen är det ovanligt att ungdomar blir rånade.

Ovanligt varmt i Halland – kan bli tio grader till helgen

Det är ovanligt varmt i Halland just nu. Detta beror på ett högtryck som legat över Västeuropa den senaste tiden. – Till helgen kan det bli uppåt tio plusgrader, säger Nitzan Cohen, meteorolog på SVT.

Glasblåsare har gjort unika troféer till toppåkarna

Glaskonstnären Annika Weile från Duved har under hösten tillverkat och format över 100 snöbollsvaser som delas ut till åkarna i samband med prisutdelningarna på alpina VM.

Inga tandläkare i tre kommuner: ”Det är ett jättebekymmer”

Det råder nu närmast totalkris inom tandvården i Pajala, Överkalix och Övertorneå. Regionen har inte lyckats rekrytera en enda fast läkare. Men mottagningarna har öppet ändå.

Polisen söker snöbollskastare – lastbil fick rutan krossad

En lastbil som körde på Vännäsvägen i Umeå, under en gång- och cykelbro, fick framrutan krossad av en hård snöboll. Några ungdomar sågs springa från platsen. Polisen utreder händelsen som skadegörelse och vill ha hjälp av allmänheten.

Politiker möter ockupanter

På torsdag ska regionens toppolitiker träffa företrädare för BB-ockupanterna i Sollefteå och föreningen Sollefteå framtidens akutsjukhus.

Politiker vill ha ny chef för räddningstjänsten Dala Mitt

De tre politiker som utgör presidium för Räddningstjänsten Dala Mitt föreslår att räddningsförbundet ska rekrytera en ny högsta chef i vår.

Klart: Gymnasienämnden sparar in miljoner i Karlskoga och Degerfors

Gymnasienämnden har nu enats om att anta den budget som föreslogs redan i december, vilket innebär att 31 tjänster kan försvinna från gymnasie- och vuxenskolan och att uppemot 13 miljoner kronor ska sparas in. Det drabbar främst Svenska För Invandrare, SFI.

Så klarar sig boråsarna utan ström

SVT har i flera reportage berättat om hur strömavbrott påverkar samhället. Men hur förberedda är vi egentligen? Vi ställde frågan till fyra boråsare vi träffade på stan.

Klassiska TV-pucken till Umeå

Slutspelet i TV-pucken kommer nästa år att arrangeras i Umeå. Det blir Björklöven som tillsammans med Västerbottens ishockeyförbund och Umeå kommun arrangerar turneringen.

Bråk med tillhygge i Eskilstuna – en till sjukhus

Polisen larmades under måndagseftermiddagen till ett pågående bråk i Eskilstuna. Två personer är skadade varav den ena har förts med ambulans till sjukhuset.

”Jos haluaa elättää itsensä tällä musiikilla, pitää muuttaa Suomeen”

Suomenkielisen iskelmämusiikin ja -tanssin suosio on ollut jo vuosia laskussa. Keinoja perinteiden elvyttämiseksi miettivät nyt monet eri tahot.

Hälso- och sjukvårdschefen: ”Vi tar det här på största allvar”

Alla telefonsamtal som ringts till 1177 sen 2013 och som tagits emot av Medicall har legat öppet som ljudfiler på en oskyddad webbserver, avslöjar Computer Sweden idag. Tobias Kjellberg, hälso- och sjukvårdschef vid Region Värmland, har fått en första information om det inträffade. – Vi tar det här på största allvar även om vi inte kan överblicka det ännu.

19 tjänster försvinner när företag i Pajala lägger ned

Elektronikföretaget Inission lägger nu ned sin verksamhet i Pajala och flyttar den till Munkfors i Värmland.

Hockeyklubben vände befarat publikfiasko till succé

Kallinge/Ronneby IF (KRIF) var starkt kritiska till att ha fått en matchtid klockan 15 på en måndag. En matchtid som de menade skulle innebära hundratusentals kronor i förlorade publikintäkter. Istället har de sålt ut arenan – och vann dessutom matchen.

Första tranan skådad vid Hornborgasjön

Den första tranan för året har skådats vid Hornborgasjön. Det är tidigare än vad det brukar vara och fågeln lär få vänta på många av sina artfränder.

Säkerhetsexperten om inspelade vårdsamtalen: Det ska inte kunna hända

Computer Swedens granskning visar hur miljoner samtal med känslig information till Vårdguiden har legat helt öppet på internet. En som inte är förvånad är säkerhetsexperten David Jacoby. – Har man den här typen av känslig information ska man inte lagra det på internet, den ska ligga internt, säger han.

Vabbfuskade för 80 000 kronor – kvinna åtalas

En 40-årig kvinna från Motala åtalas vid Linköpings tingsrätt för bidragsbrott.

Så förberedda är skåningarna på ett strömavbrott

Har du proviant och vatten hemma om ett stort avbrott skulle inträffa? Hur skulle du reagera? Och hur rustat är Sverige inför detta? SVT träffade några skåningar i Lund för att höra väl förberedda de är inför en sådan händelse.

Hur klarar samhället krisen när det oväntade inträffar?

Hur klarar samhället krisen när det oväntade inträffar? Tio deltagare anländer till två olika hus för vad de tror är ett härligt semesteräventyr. Plötsligt går elen. Men det deltagarna inte vet är att den inte kommer komma tillbaka. Det är inramningen i nya SVT-serien Nedsläckt land.

Trots vårvärmen – skidbackarna håller öppet under sportlovet

Trots att marken på många platser i Kronoberg och Kalmar är bar och det känns som om att våren är på väg håller skidbackarna öppet för alla vintersportsentusiaster med sportlov.

Två bilar i krock på E12 i Lycksele

Två bilar kolliderade på måndagseftermiddagen på E12 i Lycksele. 

Nyheter från dagen: 18 februari

Detta har hänt i Jämtlands län under måndag 18 februari.