Nyheter från Svt

Många döda i trafikolycka i Brasilien

Minst 21 människor omkom och ytterligare drygt 20 skadades i en trafikolycka i sydöstra Brasilien.

Stor uppslutning på Otto Warmbiers begravning

Den amerikanske studenten Otto Warmbier som suttit fängslad i Nordkorea i 17 månader begravdes i sin hemstad Wyoming, Ohio under torsdagen. 2.500 personer följde honom till den sista vilan.

Åsa hjälpte folk i kaoset: ”Har fått fyra nya kompisar”

Dagen innan midsommarafton förvandlades tågtrafiken söder om Stockholm till ett kaos, men det har inte bara fått dystra konsekvenser – trots att tusentals tågresenärer tvingades ändra sina planer.

Två knivskurna i Uppsala – gärningsman jagas

Två personer har blivit knivskurna i centrala Uppsala och polisen jagar minst en misstänkt gärningsman i 20-årsåldern.

May: EU-medborgare ska få stanna efter Brexit

Storbritanniens premiärminister Theresa May säger till andra EU-ledare att EU-medborgare inte kommer att kastas ut efter brexit, skriver BBC.

Örebro Hockeys ordförande Ulf Gejhammar avgår

Ulf Gejhammar, ordförande för Örebro Hockey, avgår, rapporterar Nerikes Allehanda. Varken han eller general manager Pontus Gustafsson beviljas ansvarsfrihet.

Läkare missade diskbråck – kvinna fick nervskada

Trots att patienten upprepade gånger uppsökte Länssjukhuset Ryhov med stora smärtor i nacken skickades hon hem med smärtstillande tabletter. Diskbråcken orsakade sedan en permanent nervskada. Nu riktar Inspektionen för vård och omsorg kritik mot läkaren.

Anställd slagen av boende – slog tillbaka i reflex

En kund på ett gruppboende i Gävle kommun slog till en anställd i ansiktet, varvid denne slog tillbaka.

Striden om Adolf Hitlers födelsehus blossar upp

Striden om naziledaren Adolf Hitlers födelsehem blossar upp. Den österrikiska staten vill tvångsköpa fastigheten för att förhindra högerradikala från att vallfärda till platsen, men ägaren vägrar sälja. Nu ska landets högsta domstol avgöra ärendet.

Miljonsatsning på Gammelstads djursjukhus

Gammelstads djursjukhus ska nu byggas ut och renoveras om. Totalt kommer sjukhuset att växa med 600 kvadratmeter.

Vågar du bada i midsommar?

Midsommarhelgen bjuder inte på varmt badvatten. Kallast kommer det att bli i Åmål. – Sedan så är det inte så varmt i luften heller, säger meteorolog Åsa Rasmussen.

Turismen skapar allt fler jobb i länet

Turismen i länet ökar och det skapar allt fler jobb. Under 2016 ökade antalet helårsarbeten inom turism med 4 procent i jämförelse med året innan.

Två män stal från 85-åring

Ett åldringsbrott inträffade i Ängelholm på torsdagseftermiddagen när två män stal från en 85-årig man.

13-åring rånades på sin cykel

Ett personrån inträffade strax före klockan 19 på torsdagskvällen på Araby i Växjö.

Oppositionen: ”Det går för hastigt”

Oppositionen i Region Kronoberg säger att utfasningen av hyrläkare inom primärvården går för fort.

Ny el-cykel ska få äldre ut på tur

Cykelturer för de äldre och funktionshindrade i Arvika kommun har blivit verklighet från och med i dag torsdag, tack vare ett medborgarförslag. En el-cykel med plats för två passagerare har köpts in och mannen bakom förslaget, Jarl Axelsson, fick på torsdagen äran att köra premiärturen på boendet Västängsgården.

Regeringen avslår överklaganden om Västlänken

Samtliga personer och föreningar som till regeringen överklagat bygget av Västlänken får avslag. Detta enligt ett beslut infrastrukturminister Anna Johansson signerat, efter regeringens sammanträde under torsdagen.

Krock i rondell i Sandviken

En trafikolycka har inträffat i Sandviken och det är stor påverkan på trafiken i båda riktningar på väg 559 mellan Trafikplats Sandviken Västra och Sandviken.

Landshövdingen får förlängt förtroende

Landshövdingen Göran Enander blir kvar som chef för länsstyrelsen i Uppsala län i ytterligare två år, efter att regeringen förlängt hans förordnande.

Man anhölls för grovt olaga hot – släpptes igen

Det uppstod bråk i Ljusdal på onsdag kväll och enligt uppgifter till polisen ska en person ha hotat andra med gevär.

Krock mellan två bilar i Borlänge

Två bilar kolliderade på torsdagskvällen på Hagavägen i Borlänge. Tre personer var inblandade i olyckan.

30.000 bin invaderade Neglinge station

En stor bisvärm väntade på byggarbetarna vid Neglinge station på Saltsjöbanan under torsdagsmorgonen. Cirka 30.000 bin hade rymt från sin ägare som hade biodling 20 meter bort från platsen och istället bosatt sig på en av snöplogarna.

Boråspolisen jobbar aktivt mot radikala islamister

Kunskapen om de våldsbejakande extrema islamisterna i Sverige är ofta låg på lokal nivå. Men det finns undantag. I Borås har polisen satsat på att arbeta mot den här gruppen och man har lärt känna den våldsbejakande miljön väl.

Så blir midsommarvädret i Norrbotten

Det blir ingen strålande sol under midsommarafton – men det kommer mest troligt inte att regna heller.

Länsstyrelsen kräver åtgärder för att bromsa fluginvasionen

Det är fortfarande oklart vad som orsakat fluginvasionen som framförallt Hökåsen i Västerås har drabbats av. Samtidigt jobbar man dubbla skift på Gryta avfallsstation för att inte flugorna ska bli fler.

Medtag paraply – ostadigt midsommarväder i sikte

En solig start och ett regnigt slut på midsommarafton. Så ser prognosen för Västernorrland ut just nu.

Man häktad för dubbelmord vid lägenhetsbrand

I april dog två personer i samband med en lägenhetsbrand i Tullinge. Nu sitter en 26-årig man häktad efter att ha gripits av polisen i Finland. – Han togs på nordisk arresteringsorder, säger Nils Lundberg, kammaråklagare.

Stenjätte på plats i Hunnebostrand

En nio meter hög stenstaty har fraktats från Danmark till Udden i Hunnebostrand. Där ska den stå i två år och hälsa besökare välkomna in i skulpturparken.

Två bilister i krock vid E18-avfart

Två bilister var inblandade i en trafikolycka i östra Kristinehamn på torsdagskvällen.

Bara 1 av 103 hotell i länet är brandcertifierat

Av de 103 hotell och vandrar hem som finns i Västerbotten är det bara 1 som lever upp till Brandskyddsföreningens kriterier för brandcertifikat. – Det är inget jätteallvarligt, det handlar mer om många väljer att inte certifiera sig och i stället förhåller sig till de minimikrav som finns och kommunernas egna säkerhetsinspektioner, säger Hans Andersson, brandingenjör på Brandskyddsföreningen.

Mopeder brann i Vivalla

Under kvällen larmades räddningstjänst och polis om en mopedbrand i Vivalla. Polisen har upprättat två anmälningar, men ingen är misstänkt.

Villabrand i Oskarström

Räddningstjänsten arbetade med att släcka en villa i Oskarström efter att det tagit sig på vinden strax efter klockan sex på kvällen. Enligt larmet började det brinna när mannen som bor i huset försökte elda upp ett getingbo.

Trump nekar till bandade samtal med Comey

USA:s president Donald Trump nekar till att inspelade samtal med James Comey finns, skriver han på Twitter.

Donald Trump: Jag har inga inspelade samtal med James Comey

Ger besked på twitter efter spekulationerna – har inga inspelningar

Så räddar du liv i vattnet

Badmästaren Leon Keusseyan på Fyrishov i Uppsala har räddat flera människor från drunkningsdöden. Här ger han sina bästa tips om du hamnar i en situation där du behöver rädda liv i sommar.

Leon har räddat liv fyra gånger

Fyra gånger de senaste fem åren har drunkningstillbud inträffat på Fyrishov. Samtliga händelser slutade lyckligt. Badmästare Leon Keusseyan var med alla gångerna.

Kvinna misstänks för pantfusk

När en kvinna började mata in tusentals burkar i pantmaskiner på en stormarknad larmade maskinen personalen. Omgående kunde de upptäcka att flera av burkarna hade påklistrade lappar med falska streckkoder.

6 000 åskådare får plats mot Galatasaray

6 000 åskådare kommer att kunna se ÖFK:s hemmamatch mot Galatasaray på plats. Så långt kommer renoveringen av arenan att hinna.

Man fick brännskador vid arbetsplatsolycka

Under onsdagen inträffade en arbetsplatsolycka i Steninge utanför Halmstad. En man som utförde arbete åt företaget Eon fick ström genom kroppen och drabbades av brännskador.

Åklagaren överklagar inte frikännandet av Linna

Kammaråklagaren Jens Göransson kommer inte att överklaga hovrättens friande dom i Kalamarksfallet då den morddömde Kaj Linna frikändes. Det uppger Norrbottens Media under torsdagskvällen..

Singelolycka utanför camping – en till sjukhus

Två bilar krockade längs E12:an utanför Kattisavans camping i Lycksele. Två personer skadades, varav den ena fick föras till Lycksele lasarett.

Trafikolycka utanför camping – en till sjukhus

Två bilar krockade längs E12:an utanför Kattisavans camping i Lycksele. Två personer skadades, varav den ena fick föras till Lycksele lasarett.

Civilpoliser spanar mot rastplatser

Förra året ökade husbilsinbrotten ängs E6 i Halland. De senaste veckorna har civilpolis genomfört spaningar på rastplatser nattetid. – Vi har gjort flera ingripanden och observationer, säger ansvarig polis.

Ny etapp på Örebro flygplats invigd

Idag invigdes en av tillbyggnadsetapperna på Örebro flygplats. Landningsbanan sträcker sig nu 2.900 meter.

Patient tog livet av sig efter nekad psykoterapi

En person begick självmord efter kontakt med vården, och händelsen lex Maria-anmäldes. Nu avslutas ärendet utan ytterligare åtgärder.