Nyheter från Svt

Räddningsarbetare fick kontakt med instängd flicka

Räddningsarbetet pågår fortfarande vid den kollapsade grundskolan i Mexico City. Hela nationen har följt räddningsinsatserna som tog en ny dramatisk vändning under onsdagsförmiddagen då räddningsarbetare fick kontakt med en åttaårig flicka via Whatsapp. – Hon meddelade att hon var törstig och inte kunde röra sig, säger en räddningsarbetare.

Nils Holmqvist återvänder till tv-rutan – och vill tacka för allt stöd

SVT:s meteorolog Nils Holmqvist blev under en vädersändning mycket dålig, och tvingades efter programmets slut besöka akuten. Tusentals människor engagerade sig för att önska ”krya på dig”, och efter att ha vilat upp sig återvänder nu Nils till sin plats framför tv-kamerorna. Han vill också tacka för allt stöd. – Det betyder verkligen något för tillfrisknandet, och det är jag glad för.

Helsingfors marknadsförs i Kinas populäraste mobilapp

Kinas populäraste mobilapp WeChat har inlett ett samarbete med Helsingfors. Mobilappen, som idag har en miljard användare, kommer från och med nu att marknadsföra den finska huvudstaden.

Sparkrav drabbar kollektivtrafiken

Kollektivtrafiken i Örebro län behöver spara pengar. Stora satsningar på stads-, och länstrafik har gjort att kostnaderna skenar.

Huvudrollsinnehavaren: ”Fruktansvärt tråkigt”

Efter det plötsliga beslutet att helt lägga ner föreställningen ”Röst” är beskedet från Västerbottensteaterns skådespelare och pjäsens huvudperson att föreställningen borde genomföras. 

Vände och vann i historisk match

Ikväll mötte Skellefteå AIK:s damer Björklövens damer i en historisk träningsmatch. Efter en tung första period kunde hemmalaget vända matchen och därmed ta sin första seger någonsin mot ett damlag.

Berusat vildsvin däckade i familjen Bernfalks källare

Familjen Bernfalk som bor utanför Vissefjärda i Emmaboda kommun fick sig en smärre chock när de upptäckte ett märkbart berusat vildsvin som vinglade omkring i trädgården. Till slut däckade den 110 kilo tunga besten i deras källare.

Skyddsstopp för väktare i Trollhättan hävt

Transportfacket införde skyddsstopp för de väktare som arbetade i området Sylte i Trollhättan efter en attack i förra veckan. Nu är skyddsstoppet hävt, enligt P4 Väst.

Tre betydelsefulla poäng för J-Södra

Jönköpings södra på kvalplats i allsvenska-tabellen behövde en vinst inför onsdagens hemmamatch.

Västerviks IK ensam segrare i Småland

Bland Smålandslagen var det endast Västerviks IK som fick anledning att jubla när slutsignalen gick i Hockeyallsvenskan. Tingsryd AIF och IK Oskarshamn förlorade premiären och IF Troja/Ljungby fick se sig besegrat av just Västervik.

Tjuvar greps under inbrott i skola

Polisen kunde gripa två tjuvar under ett pågående inbrott i en skola i Helsingborg på onsdagskvällen.

Tjuvar greps under inbrott i skola i Maria Park

Polisen kunde gripa två tjuvar under ett pågående inbrott i en skola i Helsingborg på onsdagskvällen.

Hund fick giftigt ämne på tassarna vid vägarbete

Ett dåligt skyltat vägarbete på en cykelväg i Laholm gjorde att Kevin Engnells hund fick något giftigt på sina tassar. Dessutom förstördes Kevins kläder och barnvagn.

Seger för Modo i första matchen för säsongen

Hockeyallsvenskan är igång igen. Första matchen för Modo var mot Oskarshamn under onsdagskvällen. Målresultatet landade på 3-0 för Modo.

Besparingar skjuts upp – inget beslut i Malå

Idag var det tänkt att omsorgsnämnden i Malå skulle fatta beslut angående besparingarna som kommunen måste göra. Men besluten skjuts upp tills nästa nämnd som hålls den 25 oktober.

Man tafsade på barn i flera år

En man från södra Sörmland har dömts för tre fall av sexuellt ofredande. Han tafsade på ett barn genom att vid flera tillfällen ta på hennes underliv. Vid det första tillfället var hon åtta år gammal.

Brand på Örjans vall – match avbryts

Strax efter klockan halv nio gick brandlarmet på Örjans vall och arenan fick utrymmas.

Brandlarm på Örjans vall – match avbryts

Strax efter klockan halv nio gick brandlarmet på Örjans vall och arenan fick utrymmas.

300 kilo tung mobiltron uppmanar till återvinning

Under onsdagen görs en satsning för att öka återvinningen av IT-produkter i Borlänge. Målet är att det ska bli lika självklart att återvinna elektronik som att panta burkar.

Rättspsyk i Växjö byggde för lågt staket

Det staket som byggdes runt högsäkerhetsavdelningen vid Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö för sex år sedan är för lågt. Efter en rymning är det bestämt att staketet ska bygga om.

Tåg och buss på samma biljett

Första oktober införs det nya månadskortet Movingo som innebär att den som pendlar mellan Uppsala och Stockholm kan åka SJ-tåg och anslutande buss, på samma biljett.

Häng med den förarlösa lastbilen ner i gruvan

Testerna av den självkörande lastbilen i Kristinebergsgruvan är lyckat. I ett år har lastbilens testats, nu hoppas man på framtida tester ovan mark.

Personbil i brand i Kalix

En personbil brinner med öppen låga på Vitvattenvägen i Kalix.

Trafikolycka vid Bergeforsenbron

Vid 20.24 inkom ett larm till SOS om en trafikolycka vid Bergeforsenbron i Timrå kommun.

Allvarliga brister i Capio S:t Görans journalsystem

Informationsförluster i Capio S:t Görans journalsystem kan få allvarliga följder för patientsäkerheten, anser sjukhuset som nu anmäler sig själva till Inspektionen för vård och omsorg (IVO).

Falsklarmade polis om misshandel

Polisens ledningscentral i region Nord fick under onsdagseftermiddagen in ett larm om en misshandel. När polis kom till platsen visade det sig att larmet var falskt.

Smedernas finalmotstånd fortfarande oklart

SM-semifinalen i speedway mellan Vetlanda och Rospiggarna går en tuff match mot vädergudarna. För tredje gången tvingas man skjuta upp returmötet på grund av regn.

”Spanska staten har avskaffat Kataloniens självstyre”

Miljontals röstsedlar har beslagtagits – ”Staten har avskaffat Kataloniens självstyre”

Kataloniens president: “Spanska staten har avskaffat Kataloniens självstyre“

Miljontals röstsedlar har beslagtagits – ”Staten har avskaffat Kataloniens självstyre”

Storfilmen om vikingapojken Halvdan spelas in på Halleberg

Halvdan och Meia beskrivs som de nya Ronja och Birk. När inspelningen av storbudgetfilmen Halvdan Viking pågår i skogarna på Halleberg är siktet redan inställt på succé.

Vikingaby specialbyggd för filminspelning

När inspelningen av Halvdan Viking är över kommer vikingabyn att rivas. Men flera vänersborgare vill att den ska bevaras.

Personuppgifter pressades fram – polisen kritiseras

”Om du berättar vad du heter kommer du att släppas fri tidigare.” Det budskapet gav en arrestvakt i Gävle till en man som omhändertagits för fylleri.

Ensamkommande barn försvinner under radarn

Drygt 1800 ensamkommande barn försvann från myndigheternas radar mellan åren 2013 och 2016 i hela landet. I Västmanland handlar det om ett 60-tal. Fler kan ha försvunnit sedan dess i samband med att fler får avslag på sin asylansökan.

Helikopteraffären – Facit

Läs manuset till Helikopteraffären: Facit, en uppföljande granskning av Sjöfartsverkets helikopteraffär. Det handlar om interna strider och om hur kostnader som skulle bli lägre – i stället blev betydligt högre.

Elev hotade att döda skolpersonal

En elev på en skola i Kumla ska ha hotat och knuffat personal på skolan. Det enligt en anmälan som Kumla kommun lämnat in till Arbetsmiljöverket.

Sjukhusets lift brast – Kvinna föll och slog i bakhuvudet

En äldre kvinna som vårdades på Länssjukhuset i Kalmar föll illa när hon skulle flyttas med hjälp av en lift. Något på liften gick sönder och kvinnan föll och slog i bakhuvudet.

Första privata äldreboendet till Boden

Nu står det klart att Boden får Norrbottens första privata äldreboende intill Björknäsvallen med 126 platser – trots vänsterpartiets kritik.

Debatt om makten över vårddebatten

Under onsdagen höll Publicistklubben debatt i Sankt Petri Logen i Härnösand. Ämnet som stod på schemat var ”de nya PR-genierna”.

Warborn (M): Bättre att satsa på nya cykelvägar

Trots att den kan skapa arbetstillfällen för Varberg är den moderata Varbergspolitikern Jörgen Warborn kritisk till elcykelpremien i regeringens höstbudget.

Stort cykelstöd i S-budget

Idag presenterar regeringen sitt budgetförslag och föreslår satsningar för över 40 miljarder kronor. Bland annat föreslås en premie på 25 procent till den som köper en elcykel – något som glädjer både anställda och ledning på Sveriges största cykelfabrik i Varberg.

Jordskalv öster om Japan

Ett jordskalv med magnituden 6,1 har inträffat utanför östra Japans kust, meddelar USA:s geologiska myndighet USGS.

Löfven om FN:s fredsarbete: ”Skyldiga Catalán att lyckas”

Stefan Löfven talade i FN:s säkerhetsråd

Anställda: ”Det är chockartat just nu”

För de anställda på Transcom i Umeå kom beskedet om en nedläggning av kontoret som en chock. – Det är jättetråkigt, säger Maria Stjernfeldt.

Agnetas storslagna idé ska locka vinterturister till Simrishamn

I Simrishamn kämpar många företag med att hålla lönsamheten uppe under vinterhalvåret. Nu ska de styrande politikerna ta ställning till ett nytt, radikalt medborgarförslag för att locka turister året om.

De kommunerna i länet trotsar lagen

Ånge och Sollefteå kommun har ingen bostadsförsörjningsplan trots att det är lag på det sedan år 2000, det skriver Hem och hyra.

Åklagaren: Familjen styrs av hedersnormer

Föräldraparet utsatte dottern för ett brott i hederns namn då de gifte bort den 19-åriga dottern. Därför ska de dömas till fängelse i över ett år.