Sverige-Polen: Mardrömsresultat för Sverige – Dagerstål syndabock

I den andra gruppspelsmatchen av U21-EM stod hemmanationen Polen för motståndet. Matchen spelades i Lublin och det var många gula tröjor på arenan. På förhand var matchens stora namn svensken Pawel Cibicki. Hans båda föräldrar är från Polen och han har dessutom gjort två ungdomslandskamper för laget. 

Första halvlek började med att Polen tar ledningen genom mål av Lukasz Moneta. Efter målet tog Sverige över spelet och gjorde både 1-1 och 2-1 genom Carlos Strandberg och Jacob Une Larsson. Andra halvleken var väldigt likt den första där Sverige förde spelet medan Polen satsade på omställningar. I den 90:e minuten kvitterar Polen på straff till 2-2.

Slutresultatet blev 2-2 och Sverige fick bara med sig en poäng i jakten på semifinalplatsen. 

Matchbetyg: 6

Spelarbetyg för Svenska landslaget:

Betygskala 1-10 

10 - Världsklass, 9 - Mästerlig, 8 -Toppklass 7- Väldigt bra, 6 - Bra, 5 - Godkänd, 4 - Nästan godkänd, 3 - Inte bra, 2 - Usel, 1 - Korpenklass. 

Anton Cajtoft - 7

Linus Wahlqvist - 5

Jacob Une Larsson - 6

Filip Dagerstål - 3

Adam Lundqvist - 5

Simon Tibbling - 6

Kristoffer Olsson - 7

Melker Hallberg - 6

Alexander Fransson - 6

Pawel Cibicki - 6

Carlos Strandberg - 7

Inhopparna Muamer Tankovic, Gustav Engvall och Kerim Mrabti spelade för få minuter för att bli bedömda. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.


Läs hela nyheten:
Sverige-Polen: Mardrömsresultat för Sverige – Dagerstål syndabock

Publicerad: 2017-06-07 klockan 21:36

Fler nyheter från Nyheter24

TV4-profilen: ”Martin Timell tog mig på rumpan”

I och med #metoo kampanjen har många kvinnor gått ut och berättat om övergrepp, våldtäkter och sexuella trakasserier de har blivit utsatta för. I ljuset av kampanjen har en hel del kända namn dykt upp. Martin Timell är ett av de kända namnen som nämnts. Bland annat av före detta "Äntligen hemma" Lulu Carter som varit hans kollega. Men hon är inte den enda som anklagat Martin Timell för övergrepp. Nu har också TV4-profilen Fenjima Manrique gått ut på sociala medier. Under gårdagen lade hon upp en bild på henne och Martin på Instagram med en text där det stod att Martin vid ett flertal gånger taftsat på henne under programmet. Bildkälla: Instagram"Vi var 24 snygga tjejer som stod fint på en trappa och höll i våra väskor som sedan öppnades när den tävlande ropade ut en siffra som stod på väskan. Programledare var Timell. Han greppade tag om min rumpa när vi stod bredvid varandra under frukosten i greenroom. Hela tre gånger gjorde han det under två helger tills jag slutade käka frukost där helt och hållet."Det var under programmet "Deal or no deal" där Martin Timell var programledare som hon ska ha blivit utsatt.Till Expressen säger hon att hon inte vill uttala sig mer men "Nyhetsmorgon"-programledaren Soraya Lavasani säger att hon har hennes stöd. – Jag vet inte vilket stöd hon har fått. Men jag tycker det är viktigt och helt rätt att människor som är med i vårt program och som ingår i "Nyhetsmorgon"-familjen blir stöttade och att vi som program tar väl hand om dem. Läs också allt som har hänt de senaste dagarna runt Lulu Carter och Cissi Wallin Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

2017-10-18-19:57:17

Aftonbladetprofilen tar timeout efter flera anklagelser om våldtäkt

I och med #metoo kampanjen i Sverige har flera kvinnor gått ut och berättat om sina övergrepp och våldtäkter. Flera har valt att gå ut med namn.  En anställd hos Aftonbladet har anklagats för våldtäkt och övergrepp av flera kvinnor. Nu tar han timeout.  Aftonbladets publisher Sofia Olsson Olsén skriver i en krönika att hon vet hur det känns att bli sexuellt trakasserad. "För jag har förföljts genom mörka kvarter. Jag har sprungit hem och med andan i halsen försökt låsa upp ytterdörren med en hand som skakar och tårar som rinner. Män har tagit sin rätt att blotta sitt kön för mig och jag har sett mig om över axeln. Många gånger." Aftonbladet har de senaste dagarna fått kritik för att han dels jobbar kvar men också för att de inte gått ut med hans namn. Till det säger Sofia att de beslutat att anlita en expert för en internutredning.  "Det här är ett personalärende och för det har Aftonbladet anlitat en extern och oberoende utredare, expert på sexualbrott" "Vad gäller Aftonbladet-medarbetaren så har jag gjort bedömningen att grunderna för en namnpublicering inte är tillräckligt starka." Den anställda har på egen hand beslutat att ta en timeout tills vidare.  Artikeln uppdateras. Se också videon där Linnéa ryter till mot sexförövare  [youplay:sp,71,125888,000,0] Läs också om vad Zara Larsson säger om #metoo Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

2017-10-18-21:23:32

Tora Rydelius "1337likes" delar vittnesmål om övergrepp på Instagram

De senaste dagarna har hashtagen #metoo används i samband med att kvinnor berättat om gånger de blivit utsatta för övergrepp och sexuella trakasserier.  På Instagramkontot 1337likes, som Tora Rydelius 23 år gammal står bakom, har följare de senaste dagarna fått se och skicka in vittnesmål om trakasserier och övergrepp där förövarna varit stora mediamän eller kända i Sverige.  Nyheter24 pratade med Tora som berättar att hon inte förväntade sig, efter första inlägget där hon delade med sig av en följares övergrepp, att så många skulle höra av sig men att det kändes viktigt att publicera meddelanden hon fått.   – Jag tyckte att det var en självklarhet att visa, det var så himla modigt av folk att gå ut med sina berättelser. Det kändes som att de skrev till mig för att de inte ville gå ut att själva. De ville vara anonyma, säger Tora till Nyheter24.Printscreen från Instagramkontot 1337likes. Bildkälla: 1337likes Varför hon lagt ut om mestadels stora namn i Sverige, men där hon censurerat namnen, säger hon handlar om att visa en bredd på personer som utsätter kvinnor. – Vissa namn och historier är väldigt överraskande och då får man sig en tankeställare om vad man har för bild av en våldtäktsman och förövare. Men också att det känns viktigt att berätta historierna som personer kanske känt till i flera år. – Det ryktas mycket, folk har känt till historierna i flera år, men det har tystats ner. Då kändes det viktigt att publicera, även om det inte publicerats med namn så måste man liksom ta ansvar för det, för att det finns där ute och alla kan se det. Viktigt att det inte kan gömmas längre. Tora känner sig ärad att personer som utsatts vågar berätta sina historier för henne. – Jag känner mig väldigt ärad att folk har förtroende för mig, att personer vågar skicka in. Det känns hur stort som helst. Jag blir extremt rörd men också ledsen. Jag har läst så många historier som liknar och handlar om samma personer. Det är väldigt uppenbart att det finns tydliga problem. Kommer du fortsätta lägga ut vittnesmål? – Jag måste tänka säkerhet. Även om det är anonymt så kan det gå att spåra. Vi får se vad det blir reaktioner.  Se också videon där Linnéa ryter till mot sexförövare  [youplay:sp,71,125888,000,0] Läs också om vad Zara Larsson säger om #metoo Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

2017-10-18-17:52:40

Martin Timell om anklagelserna: "Det är så himla lågt"

De senaste dagarna har det riktats stor kritik mot många större mediamän i Sverige. Detta efter, vad som blivit en rörelse, #metoo, har uppmuntrat kvinnor att berätta om övergrepp och trakasserier de har utsätts för.  En av de männen är Martin Timell som, redan förra veckan, blev anklagad för sexuella trakasserier av före detta kollegan Lulu Carter.  På sin Instagram jämförde hon honom med Harvey Weinstein, som på senaste tiden har blivit uppmärksammad i media efter att kvinnor och tjejer gått ut och berättat om sexuella trakasserier de utsatts för av Harvey.  Läs mer om det här. Till Expressen har nu Martin Timell svarat på anklagelserna. Och det är fåordigt. Det enda han hade att kommentera var:  – Det är så himla lågt.  Tidigare har han, också till Expressen, uttryckt att Lulu Carter ljuger. Detta efter att hon 2015 berättat om vad hon upplevde bakom kulisserna på "Äntligen hemma" på sin blogg.  "Skulle Ni som tittare känna till på vilket sätt många av programledarna och redaktionsmedarbetarna, inklusive mig själv, blivit behandlade genom åren skulle Ni troligen chockeras." Läs också allt som har hänt de senaste dagarna runt Lulu Carter och Cissi Wallin Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

2017-10-18-19:20:37

Lina, 27, har gjort Sveriges sjukaste halloweensminkningar

Snart är det halloween och risken att du kommer stöta på en och annan utklädd person ute på gatorna är stor.  Förra året pratade Nyheter24 med idag 27-åriga Lina Jonsdotter. Hon hade bestämt sig för att testa sfx makeup för andra gången i sitt liv, och gjorde succé. Efter att ha lagt upp en video på Youtube trillade tusentals visningar in.  – Jag älskar att kolla runt på Youtube och hittade några vänner som höll på med sfx makeup och det verkade kul. Jag är en väldigt kreativ person som älskar att pyssla och hålla på så jag provade det och det blev bra, berättar Lina för Nyheter24.  Lina har gjort ett uppehåll på något år men nu är hon tillbaka med nya halloweensminkningar och ja, det är precis lika bra (och läskigt).  – För några veckor sedan kom tusentals visningar från ingenstans och i samma veva fick jag min första sponsor. Det kom som en chock, men jag älskar att rita och filma så att kunna kombinera det är så kul. Så Lina bestämde sig för att verkligen satsa fullt ut på halloween i år. Lina gör allt själv till sina videos och en video med en halloweensminkning tar ungefär en dag att göra. Men själva sminkningarna tar ungefär två till tre timmar att göra.  – Den sminkningen som har tagit absolut längst tid att göra är piratzombien, den var även väldigt pillig att få till, säger Lina och fortsätter: – Jag brukar börja med att kolla runt och inspireras. Sen letar jag upp musik man får använda gratis och sen när jag får en idé så får jag bilder i huvudet om hur jag ska göra. Då skriver jag upp det och ritar sekvenser från filmen och går ut och filmar. Lina berättar att hon inte trodde att det skulle gå så bra som det gick och den fina responsen hon fick gjorde henne chockad och glad.  – Nu när jag fått sån skjuts så kommer jag satsa mer på det här, även om det kanske inte kommer bli så mycket halloweenvideos. Men jag kommer fortsätta med min kanal på Youtube.  Om du vill se Linas sminkningar så hittar du hennes kanal på Youtube och konto på Instagram här. Läs också om butiken som sålde halloweendräkt till "slampigt barn"Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

2017-10-18-13:10:02

TV4 i krissituation efter anklagelserna mot Martin Timell

TV4 är i kris efter att anklagelser, som är mer än en, riktats mot "Äntligen hemma" Martin Timell.  Hashtagen #metoo har de senaste dagarna exploderat på sociala medier. Den används i samband med att kvinnor berättar om övergrepp och trakasserierna de varit med om. Flera har namngett kända profiler som förövare. Anklagelserna mot Martin Timell började med att den före detta kollegan Lulu Carter förra veckan gick ut på Instagram och jämförde honom med Harvey Weinstein. Regissören som utsatt ett femtiotal kvinnor i Hollywood för sexuella trakasserier och övergrepp.  Nu har också bland annat spelexperten på TV4:s "Nyhetsmorgon", Fenjima Manrique, anklagat Martin Timell för att ha tafsat på henne, på sin Instagram. De arbetade tillsammans på programmet "Deal or no deal". TV4:s kanalchef Fredrik Arefalk och innehållsdirektören Åsa Sjöberg har nu lämnat TV-mässan i Cannes och begett sig hem till Stockholm för att hantera situationen, som ses som en intern kris.  "Äntligen hemma" ska vara ett program som drar in otroligt mycket pengar. Till Expressen säger kommersiell direktör på Dentsu Aegis, John Aleman att det rör sig om miljoner per program. – Därutöver tillkommer sponsorer och så kallade integrerade produktlösningar. Men det stora intäktssjoket utgörs av reklamintäkterna. En av programmets sponsorer är Volkswagen som svarar Expressen i ett mail och säger att anklagelserna är allvarliga.  "Vi har ett samarbete med det bolag som producerar "Äntligen Hemma", inte med någon enskild person. Det handlar förstås om allvarliga anklagelser som vi tidigare inte haft någon kännedom om. Vi kommer att föra dialogen vidare med produktionsbolaget angående vårt samarbete", skriver Marcus Thomasfolk, Informationschef Volkswagen Sverige." Det är inte första gången programmet och mer specifikt Martin Timell har fått kritik. Men enligt Anna Rastner, programchef, så har åtgärder tagits sedan 2013 då Lulu Carter slutade.  Läs också allt som har hänt de senaste dagarna runt Lulu Carter och Cissi Wallin Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

2017-10-18-18:31:03

Tips till polisen: Tusentals erkänner just nu brott – på Facebook

Det senaste dygnet har sociala medier fullkomligt exploderat av kvinnor som berättar om sexuella trakasserier och övergrepp.  Även männen har passat på att öppna upp sig. De berättar om hur de sexuellt trakasserat kvinnor. Hur de utnyttjat, tafsat, hotat.  Man kan tro att dessa avskyvärda handlingar ska bli bemötta med avsky. Åtminstone med bestörtning. Men nej. Tvärtom. Männen mottas av en varm famn. Dunkas i ryggen. Tackas för deras mod.  Förövaren har äntligen ett ansikte. Det är underbart! Men han förtjänar väl för fan inget tack för att ha begått ett brott? Eller för att ha erkänt det för den delen.  Hur tror ni responsen hade varit om (män)niskor istället erkände mord på Facebook? Eller rån? Ett tack känns knappast på sin plats. Att agera, åtala och kanske döma vore däremot väldigt passande, eller hur?  I lagtexten kallas det bland annat sexuellt ofredande. Det besvärliga med den här typen av brott är att de är svåra att bevisa. Gärningsmannen nekar i princip ALLTID. Och det var det.  Men plötsligt har vi alltså tusentals män som har gått ut och ERKÄNT ett brott. Svart på vitt. Rena rama guldgruvan för åklagaren!  Men vi vet alla att det inte kommer bli något åtal. "Resurserna är för små". Men egentligen beror det på att brott mot kvinnor helt enkelt inte är prioriterat. Inte politiskt. Inte socialt.  Om ni män som erkänner era övertramp menar allvar, om ni på riktigt vill göra en förändring, underlätta då för rättsstaten Sverige. Plocka upp luren och anmäler er själva.  Ett erkännande på Facebook räcker tyvärr inte för att tvätta bort skulden som är er. Hanna Bergwall Hanna Bergwall skriver i form av fristående debattör och inte som representant för Miljöpartiet.

2017-10-18-15:46:41

Tonåringar försvinner spårlöst – på grund av ny sjuk utmaning

Det pågår just nu en internetutmaning som skrämt livet ur många föräldrar över hela världen – och utmaningen är verkligen en sjuk nagelbitare för den ängsliga typen.  Genom åren har vi sett mycket sjuka utmaningar, men den här kanske tar priset. Här kan du läsa om andra sjuka internetutmaningar som skrämt livet ur nära och kära. Pixabay Det går kort sammanfattat ut på att försvinna spårlöst i minst 48 timmar. Målet är att ens föräldrar och familj ska skriva en efterlysning på Facebook. Enligt Mirror får man "högre poäng" ju fler personer som skriver ut ens namn i samband med en efterlysning av försvunnen person. Enligt nordirländska tidningen Belfast Live går ofta större grupper av tonåringar, många så unga som 14 år, ihop för att gömma sig tillsammans. Det är just på Nordirland som flera oroliga föräldrar lagt märke till utmaningen – och går därför nu ut för att varna andra föräldrar. Utmaningen liknar en annan som för några år sen kallades "Game of 72" där det påstods att ungdomar i bland annat Frankrike utmanade varandra att försvinna spårlöst i 72 timmar. Även om det idag inte finns några bevis för att leken blev en "trendig utmaning" så går brittisk media ut hårt för att varna för fenomenet. Pixabay En mamma vars barn försvann i samband med utmaningen har uttalat sig och uttrycker "stor oro över den sjuka leken". – Ångesten som hela familjen haft är obeskrivlig. Mitt barn hittades inte förrän 55 timmar efter försvinnandet nästan nio mil från vårt hem, berättade den anonyme mamman för Belfast Live. Samma mamma fick höra att hennes barn var i "ledningen" och att hennes 14-åriga barn bara skrattade åt hela sammanhanget. Polisen hade dessförinnan besökt elevens skola då klasskompisarna lovat att "det bara var en lek som skulle gå över efter 48 timmar". – Vi hade tur den här gången. Ett annat barn hade kanske inte varit lika lyckligt lottad och jag orkar knappt tänka på vad som skulle kunna hända. TV: Ny dödlig utmaning bland ungdomar – kasta kokande vatten [youplay:sp,71,135528,000,0]

2017-10-18-14:57:39

Tips till polisen: Tusentals män erkänner just nu brott – på Facebook

Det senaste dygnet har sociala medier fullkomligt exploderat av kvinnor som berättar om sexuella trakasserier och övergrepp.  Även männen har passat på att öppna upp sig. De berättar om hur de sexuellt trakasserat kvinnor. Hur de utnyttjat, tafsat, hotat.  Man kan tro att dessa avskyvärda handlingar ska bli bemötta med avsky. Åtminstone med bestörtning. Men nej. Tvärtom. Männen mottas av en varm famn. Dunkas i ryggen. Tackas för deras mod.  Förövaren har äntligen ett ansikte. Det är underbart! Men han förtjänar väl för fan inget tack för att ha begått ett brott? Eller för att ha erkänt det för den delen.  Hur tror ni responsen hade varit om (män)niskor istället erkände mord på Facebook? Eller rån? Ett tack känns knappast på sin plats. Att agera, åtala och kanske döma vore däremot väldigt passande, eller hur?  I lagtexten kallas det bland annat sexuellt ofredande. Det besvärliga med den här typen av brott är att de är svåra att bevisa. Gärningsmannen nekar i princip ALLTID. Och det var det.  Men plötsligt har vi alltså tusentals män som har gått ut och ERKÄNT ett brott. Svart på vitt. Rena rama guldgruvan för åklagaren!  Men vi vet alla att det inte kommer bli något åtal. "Resurserna är för små". Men egentligen beror det på att brott mot kvinnor helt enkelt inte är prioriterat. Inte politiskt. Inte socialt.  Om ni män som erkänner era övertramp menar allvar, om ni på riktigt vill göra en förändring, underlätta då för rättsstaten Sverige. Plocka upp luren och anmäler er själva.  Ett erkännande på Facebook räcker tyvärr inte för att tvätta bort skulden som är er. Hanna Bergwall Hanna Bergwall skriver i form av fristående debattör och inte som representant för Miljöpartiet.

2017-10-18-15:46:41

3 viktiga tips om billån – som kan spara dig en massa pengar!

Att köpa bil för lånade pengar kan vara ett riktigt minfält om man inte vet hur man ska gå tillväga. Men här kommer våra tre bästa tips på hur du klarar dig helskinnad ur det hela. Håll tillgodo!1. Jämför många olika låneerbjudandenAtt bara ta första bästa lån man springer på blir oftast både dyrt och krångligt helt i onödan. Använd dig istället av någon bra låneförmedlingstjänst online (till exempel den här). Då får du erbjudanden från flera olika banker och långivare på en och samma gång, och kan därefter välja det bästa lånet för just dig! 2. Glöm inte att göra avdrag för räntekostnadernaMånga glömmer bort att man får göra avdrag för räntekostnaderna. I praktiken innebär det att man får göra avdrag på 30 procent upp till 100 000 kronor, vilket kan bli en hel del pengar när man köper en bil. 3. Dubbelkolla den effektiva räntanOkej, nu blir det lite ekonomitråkigt, men det finns två typer av räntor; den nominella räntan och den effektiva räntan. Skillnaden mellan dem båda är att eventuella uppläggningsavgifter och faktureringsavgifter räknas in. Glöm därför inte att fråga om den effektiva räntan inna du tackar ja till ett låneerbjudande – det kan nämnligen vara så att en snäppet högre ränta är bättre om den betyder att man får lägre avgifter.Tänk dock på att ju fler alternativ du har att välja mellan, desto bättre chanser har du att välja det billigaste och bästa erbjudandet. Här kan du fylla i ett formulär och få erbjudanden från en massa olika banker och långivare på samma gång.Lycka till med bilköpandet!

2017-10-18-14:55:08