Svenske Doctor Splendid har gynmottagning i sin lägenhet – för intima sexlekar

I närmare 15 år har Doctor Splendid uppfyllt kvinnors sexuella fantasier.

I hans bostad i centrala Stockholm finns en gynstol. Men det är bara en av många inredningsdetaljer och redskap på mottagningen. Hit har ett hundratal kvinnor kommit från hela landet för att få träffa "doktorn".

– Jag har alltid känt en stark nyfikenhet inför den kvinnliga kroppen, en önskan att utforska en kvinna så ingående som möjligt och verkligen bekanta mig med alla delar av henne. Även de mest dolda och intima, berättar Doctor Splendid för Nyheter24.


Bild: Nyheter24

Föddes ur en novell

Doctor Splendid är en man i 60-års åldern boendes i Stockholm. Nyheter24 har fått besöka hans mottagning i utbyte mot löftet att inte avslöja några personliga detaljer om honom, då han vill vara anonym. Han är själv inte läkare, men har viss medicinsk bakgrund i sitt yrke.

Framgången som Doctor Splendid började med en novell. Länge hade han drömt om att få undersöka en tjej i detalj, men var rädd att hans fantasier var för udda och perversa för att någon skulle vilja ställa upp på dem.

Bild: Nyheter24

Till slut bestämde sig den blivande "doktorn" för att skriva ner sina fantasier i novellform. Han lät den senare publiceras som en kontaktannons, och återpublicerade den flera gånger under ett års tid. Det dröjde inte länge innan han fick svar. Två tjejer från olika delar av Sverige ville ställa upp på att förverkliga hans fantasi.

– Då förstod jag att det fanns många kvinnor där ute som hade liknande fantasier. Nu gällde det bara att nå fram till dem, skaffa erfarenhet och lämplig utrustning för att ha något att erbjuda alla dessa kvinnor. Det var så Doctor Splendid föddes.

Ser ut som en vanlig mottagning

När Nyheter24 besökte Doctor Splendid hade han förvandlat sitt hem till en gynmottagning. I hallen hängde morgonrockar som är till patienterna, i ett rum stod en äkta gynstol uppställd och på en bänk låg alla redskap och sexleksaker. Här fanns allt från analpluggar i alla storlekar till spekulum och medicinska verktyg.

– Jag är mycket kräsen när det kommer till mina leksaker. För varje instrument som ligger framme hos mig finns det två-tre andra som jag har köpt, testat och kastat bort för att de inte har uppfyllt mina krav. Jag använder bara redskap som jag har testat väl och som jag vet är säkra och fungerar utmärkt, berättar Doctor Splendid.


Bild: Nyheter24

Mottagningen, som alltså är en del av Doctor Splendids privata bostad, har ett möblemang som lika gärna skulle kunna stå på en privat klinik. Men när doktorn inte har patienter finns det inget i bostaden som avslöjar vad som händer där när han har patienter på besök.

Vad det hela har kostat vill doktorn själv inte ens tänka på. Men vi kan ana att det är en hel del. Bara gynstolen, som kan förvandlas till en massagebänk, kostade 10 000 kronor.

Så går ett besök till

Ett besök hos Doctor Splendid tar två-tre timmar och är helt gratis. På den tiden hinner doktorn intervjua patienten, undersöka bröst, vagina och anus, mäta temperaturen och förhoppningsvis uppfylla patientens fantasier.

– Jag tycker inte att man ska leka tills man börjar bli trött, man ska lämna festen medan allt fortfarande känns roligt.


Bild: Nyheter24

Under intervjun ställer han frågor om patientens sexuella vanor och fantasier. Det ser han som en mycket viktig del av besöket, för att han ska få så bra uppfattning som möjligt om hur hon fungerar.

– Min patient vet oftast vilka saker hon gillar och inte gillar. Hon kan också berätta om vilka fantasier som rör sig i hennes huvud, vilka upplevelser hon vill vara med om. Men jag måste försöka gå djupare än så, få ett litet grepp om vilka känslomässiga behov som döljer sig bakom hennes önskemål och fantasier. Om jag lyckas förstå det så kan jag hantera henne på ett bättre sätt.

Han menar att en patient som exempelvis vill stå naken inför doktorn kan vilja det av flera olika anledningar.

– Vill hon stå naken framför mig för att hon gillar att bli sedd? Eller vill hon stå naken för att hon vill känna sig utlämnad? Om jag tolkar hennes känslor fel är det risk att jag öser uppskattning och komplimanger över en naken tjej som egentligen är ute efter att känna sig skamsen och förnedrad, förklarar han.


Bild: Nyheter24

Doctor Splendid har ett tiotal olika sexuella "diagnoser" som han kan sätta på sina patienter. Det handlar om att vilja bli sedd, vara en duktig flicka, vilja lyda, vilja känna smärta, vilja känna skam, känna sig liten, en vilja att bli utnyttjad eller tvingad, ha sex med okända eller vilja vara ett sexobjekt.

Han förstår att det kan vara en chock för många att höra om de olika "diagnoserna".

– De flesta av oss är överens om att det är helt oacceptabelt och vidrigt om några okända män ger sig på en kvinna, binder fast henne och tvingar henne till sex. Men hur ska man förhålla sig till att vissa kvinnor fantiserar om just det?

Han fortsätter:

– Jag tror att det hjälper att ha klart för sig att kvinnors erotiska drömmar är en dimension av tillvaron som inte har något att göra med vardagen eller livet ute i samhället. En kvinna kan vara jämställd i vardagen, slå vakt om sin frihet och sina rättigheter, men samtidigt hysa hemliga drömmar om att bli dominerad och styrd av en man. Det hjälper inte att bli upprörd över den motsättningen, då är det bättre att fundera på hur man ska hantera den.

Erbjuder mer än gynundersökningar

Sedan Doctor Splendid öppnade sin mottagning har han fått besök av ett hundratal kvinnor, men har haft mejlkontakt med minst lika många som av olika orsaker inte kan ta sig till mottagningen.

Till en början fokuserade doktorn helt på sensuella gynundersökningar, men med tiden har det utvecklats till att testa andra erotiska lekar, om patienten skulle be om det.


Bild: Nyheter24

– Jag började erbjuda BDSM-träning som ett komplement till gynundersökningarna och det blev en succé, berättar Doctor Splendid, som säger att många har fått sina första bondage- och dominans-upplevelser under besök hos honom.

Ibland besöker kvinnor honom även för att be doktorn att ta deras “oskuld” som en del av en sensuell undersökning. Även tjejer som är nyfikna på analsex söker sig till doktorn för att prova på det.

Tar inte emot vem som helst

I Doctor Splendids kontaktannonser berättar han noggrant hur undersökningen går till. Men han berättar också att han har några specifika krav: han tar bara emot kvinnor som är under 45 år och som inte är överviktiga.

Något som givetvis kan få många att lyfta ett ögonbryn. Men han berättar att han oftast har fler sökanden än han hinner med, och därför tar sig friheten att göra ett urval utifrån sina personliga preferenser.

– Det betyder inte att jag tycker att det är något fel på personer som är äldre eller överviktiga. Ibland undersöker jag personer som inte helt uppfyller mina krav, om jag finner dem tillräckligt intressanta på något sätt, berättar han.


Bild: Nyheter24

Trots att många män söker sig till doktorn för att behandlas tackar han nej. Men ibland tar han emot par, där mannen drömmer om att se sin kvinna bli undersökt eller omhändertagen av en annan man.

Men det finns vissa förfrågningar han alltid tackar nej till. Sex utan kondom och anala lekar som fisting är några exempel.

– Jag vill inte skada mina patienter, jag vill att de kommer härifrån hela. Kanske lite möra, men hela, berättar han.

Något som förekommer i BDSM-världen är att personer utövar det för att återuppleva och ta tillbaka makten efter ett övergrepp. Där är doktorns patienter inte ett undantag.

Han berättar att en av hans tidigare patienter hade utsatts för könsstympning som barn, och behövde bearbeta det. Hon bad honom att sy henne i underlivet, för att sedan visa upp och förnedra henne framför andra. Något doktorn uppfattade som ett självskadebeteende, vilket fick honom att komma till insikt om var hans gräns måste gå. Därför tackade han nej.

Samtycke är viktigt

Doctor Splendid är noga med att påpeka att han kommer gemensamt överens med varje patient om vad som ska hända under undersökningen. Ibland har doktorn inte ens sex med patienterna, utan ägnar sig enbart åt undersökningen.

– Jag försöker göra alla överenskommelser via mejl, innan patienten kommer till mig. Då är spelreglerna klara och vi kan koncentrera oss på att njuta av upplevelserna när hon dyker upp hos mig.


Bild: Nyheter24

Om det finns något patienten inte vill göra är det alltså helt okej. Under besöket används säkerhetsord som en trygghet och säkerhetsåtgärd.

– Även om patienten har sagt ja till en viss aktivitet har hon möjlighet att avbryta den om den känns för obehaglig för henne. Allt hon behöver göra är att uttala säkerhetsordet "gul" – då avbryter jag den pågående leken och hoppar till nästa, berättar han.

Kodordet "röd" används även för att helt avbryta behandlingen. Enligt Doctor Splendid har säkerhetsorden bara behövts användas ett fåtal gånger under hans 14 år som praktiserande "doktor".

Nyheter24:s reporter Malin Nilsson ställde upp som modell på bilderna. Givetvis genomfördes ingen riktig undersökning. Se fler bilder i videon ovan.

Enligt BDSM-experten Charlotta Carlström är BDSM som religion för dess utövare är BDSM som religion för dess utövare och här är 9 saker du bör tänka på om du vill testa BDSM.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

Läs hela nyheten:
Svenske Doctor Splendid har gynmottagning i sin lägenhet – för intima sexlekar

Publicerad: 2017-03-14 klockan 14:02

Fler nyheter från Nyheter24

Det här är det enda som påverkar om du har sex ofta eller inte

Vi har alla olika hög sexlust. En del mer, en del mindre och i vissa perioder har vi mer eller mindre sex. Som när vi nyss har blivit tillsammans med någon och knappt lämnar sängen. Så vad beror det egentligen på? Inte är det något vi är födda med i alla fall.  Snarare handlar det om inställning.  Bildkälla Enligt en rapport som Kinsey Institute nyligen släppte är det nämligen åldern, eller åldern man känner sig som, som är en avgörande faktor, skriver Womens Health Magazine. Det påverkar åtminstone hur ofta du har sex.  Studien, som publicerades i Journal of Sex Research, pågick under tio år och gjordes på 1 200 personer, alla från medelåldern och uppåt. Deltagarna fick svara på frågor om hur ofta de har sex, kvaliteten på sexet och hur intresserade de var av sex. De fick även svara på hur gamla de eller unga de faktiskt känner sig, oavsett vad deras ålder egentligen var. Så vad kom forskarna fram till? Jo, att personer som känner sig "äldre" var mindre intresserade av sex och att de inte hade ett bra sexliv. Under decenniet som studien gjordes under hade personerna allt mindre och mindre sex.  Men det gällde inte för alla. De som hade mycket sex redan i början av studien hade ännu mer sex tio år senare, skriver Womens Health Magazine. Med andra ord, allt handlar om vanor. Om du har mycket sex nu kommer du troligtvis ha det i framtiden också! Bildkälla Kolla även in listan över Sveriges sexigaste orter – bor du i en av dem? [youplay:sp,71,136103,000,0] Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

2017-08-21-20:45:03

Brandmän räddade grisar från brand – sedan åt de upp dem

Två suggorna och deras 18 små kultingar hamnade mitt i ett brinnande inferno i februari när flera ton hö tog eld i deras lada. Men som tur var räddades de av ett gäng modiga brandmän från Pewsey brandstation i Storbritannien, skriver BBC.  Nu har historien dock tagit en ny, lite makaber vändning. De små grisarna undkom nämligen inte döden när de räddades av brandmännen, istället fick de bara sex månader till i livet innan de förvandlades till korv. Ägaren till grisfarmen, Rachel Rivers, valde sedan att ge griskorvarna till brandmännen som sex månader tidigare räddat dem från just döden. Brandmännen i sin tur lade grisarna direkt på grillen.  Som kommentar till aktionen sade Rivers:  – Jag slår vad om att vegetarianer kommer hata det här. Men brandmännen sade att korvarna var "fantastiska".  Brandstationen har nu raderat sitt inlägg. Bildkälla: Facebook Representanter från PETA har sedan brandstationen delade ett inlägg där de tackade Rivers för korvarna, gått ut med att grisarna "inte hade något för" att ha överlevt branden.  – Vi kommer att skicka brandstationen ett paket veganska korvar så att de kan se hur lätt det är att vara riktiga hjältar för grisar genom att bespara dem allt lidande, säger PETA:s talesperson Mimi Bekhechi. Men Rachel Rivers håller inte med om att det på något sätt skulle vara oetiskt att ge brandmännen griskorvarna.  – Jag gav de där grisarna det bästa livet jag kunde innan det var dags för dem att skickas till slakt och bli en del av näringskedjan. Man känner sig så klart ledsen i slutet… men att ge dem till brandmännen var ett bra sätt att säga "tack", säger hon till BBC.  I videon under kan du se en video om Jessica som avslöjade missförhållandena på svenska grisfarmer och nu åtalas för det.  [youplay:sp,71,123695,000,0] Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

2017-08-23-17:41:08

Svenska läkarens tips: "Sätt snöre på dildon"

Mellan 2009 och 2016 hamnade 73 stycken patienter på akuten i Stockholmsområdet. Anledningen handlade om att en dildo, eller föremål som grönsaker, flaskor och stearinljus, fastnat i ändtarmen. Bara 33 procent av föremålen som fastnat var sexleksaker gjorda för njutning. Bildkälla: TT I många fall krävdes därför en operation för att avlägsna föremålet som ibland tryckts hela vägen upp till tjocktarmen.  Därför tycker kirurgen Martin Nordberg och hans kollegor på Södersjukhuset att det borde finnas ett säkerhetssnöre satt på sexleksaker. En varningstext tycker han dock inte behövs då det är människans "eget ansvar". – Att bli opererad i tjock- och ändtarmen innebär alltid en risk, säger Martin Nordberg till Dagens Medicin. Efter att han och flera kollegor studerat "fenomenet" – som första svenska studie på området. – Detta fenomen är nog något som varje kirurg kommer att träffa på under sin karriär. Samtidigt är det väldigt lite studerat. Vår studie är dock, vad vi vet, den näst största i världen hittills, säger Nordberg till Dagens Medicin. Enligt studien skulle ett säkerhetssnöre kunna förhindra 2,7 sjukhusinläggningar och 4,4 vårddagar per år – bara i södra Stockholm. Shutterstock Läs också om vad svenskarna helst använder när de onanerar. TV: Sätten som tjejer onanerar på – som du inte kände till [youplay:sp,71,136229,000,0] Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

2017-08-23-13:57:08

Laila Bagge avslöjar månadslönen – och det är sjukt fett

Det går ingen nöd på programledaren och managern Laila Bagge, 44. Förvisso har Laila många strängar på sin lyra – låtskrivare, bloggare och designer är bara några av de titlar som Laila kan använda sig av. Dessutom verkar hon vara smart när det kommer till investeringar.I Rix FM MorronZoo avslöjar nu vad Laila väljer att plocka ut i lön varje månad – och det är rejält med pengar det handlar om. [instagram:BXK0GVFFuh0]Det är under en frågelek som Lailas kollega Roger Nordin tar tillfället i akt – och frågar Laila vad hon tjänar i månaden. [instagram:BX7mvTIFc4c]– Ska jag räkna in allt..? Det går ju inte, jag har massa på banken! Men om vi skiter i investeringarna och bara tar det jag kan plocka ut så är det mellan 250 000 till 300 000 kronor i månaden, svarar Laila, skriver Hänt.Inte illa! Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!

2017-08-23-17:15:58

14 riktigt snygga dubbelknäppta kavajer att ha i höst!

Modemagasinet Vouge har minst sagt bra koll på mode. De är inte bara är det äldsta modemagasinet i världen, de har också vunnit otaliga priset för sin förmåga att upptäcka vad som är hett. Så när Vogue säger att något är inne, då är det riktigt inne!Nyligen släppte Vogue en lista över höstens allra hetaste plagg för killar, och du kan nog gissa vilket plagg som utsågs till det allra hetaste. Just det – den dubbelknäppta kavajen!Detta vill vi på Nyheter24 fira genom att sammanställa de 14 just nu snyggaste dubbelknäppta kavajerna som finns att köpa online, så om du inte redan har fyllt på garderoben får du här ett utmärkt tillfälle att göra det! Håll tillgodo! 1. Castor Pollux – 3 999 kr Vi inleder så klart listan med en riktigt snygg dubbelknäppt kavaj. Modellen på bilden har dock ett par gräsliga pyjamasliknande byxor på sig, men om man liksom lägger långfingret över nedre delen av bilden och kisar lite kan man tänka bort dem och njuta av kavajen i all sin prakt! Du hittar kavajen här. 2. Bertoni – 1399 kr Dubbelknäppt behöver inte betyda att man ser superuppklädd ut med vit skjorta och slips (även om det så klart är riktigt snyggt). Tricket ligger i att hitta en lite mer avslappnad kavaj, kanske med vita knappar mot en spräckligt marinblå botten. Kolla in här för att läsa mer och se fler bilder av kavajen. 3. Oscar Jacobson – 3 299 kr Om det är några som vet hur man bygger stiliga kavajer så är det Oscar Jacobson. Tyvärr är de ofta ganska dyra, men 3 299 kr för den här får anses vara ett riktigt klipp. Ett tips när man köper kavaj är att dels lämna in den till en skräddare och dels att byta ut knapparna. För just den här kavajen vore ett par ljusare knappar riktigt snyggt!Här hittar du kavajen. 4. Tiger of Sweden – 4 999 kr För att lyckas bära upp den här kavajen krävs en ordentlig portion fuck-you-jag-har-väl-på-mig-vad-fan-jag-vill-attityd, men om du direkt känner dig träffad av den beskrivningen tycker vi absolut att du ska slå till! Du hittar den här. 5. Tiger of Sweden – 4 999 kr Klassiskt gråa kavajer passar perfekt både på jobbet och på finare middagar på restaurang. Tänk dock på att aldrig bära dubbelknäppta kavajer uppknäppta. Gör man det ser det ut som att man har fastnat i hur kavajer skulle se ut på 80-talet, och det är inte en bra look!Kolla in kavajen här. 6. Sand – 4 299 kr Få plagg är lika snygga som marinblå dubbelknäppta kavajer, och just den här från Sand är verkligen inget undantag. Av någon anledning har de som tog bilderna knäppt även nedersta knappen, vilket är ett big no-no oavsett vilken kavaj (enkel- eller dubbelknäppt) det gäller. Fotografen hade förmodligen en dålig dag, så vi ska inte vara för hårda mot hen, men vi kan erkänna att det gjorde lite ont i ögonen att se.Här hittar du kavajen. 7. Tiger of Sweden – 4 699 kr Ljusare mönstring betyder mindre uppklätt, så om du inte vill se superuppklädd ut när du bär din dubbelknäppta kavaj kan den här skönheten från Tiger of Sweden vara ett riktigt bra alternativ! Om vi hade varit du hade vi också lämnat in kavajen till en skräddare för att få en ännu mer slimmad midja, men det gör du så klart som du vill.Läs mer om och se fler bilder på kavajen här.  8. Selected Homme – 714 kr Det här är listans absolut billigaste kavaj, men Selected Homme vet vad de sysslar med, så "billigt" betyder verkligen inte "dåligt" i det här fallet. Anledningen till att kavajen är så billig är att den just nu är på rea, så passa på innan de får för sig att höja priset igen!Här finns kavajen att fynda.  9. Sand – 3 009 kr Dubbelknäppt behöver inte betyda vit skjorta och slips, vilket modellen för den här kavajen bevisar med all önskvärd tydlighet. En snygg jeansskjorta tar ner uppkläddheten några grader men utstrålar fortfarande lika mycket stil och elegans.Här hittar du kavajen, som dessutom är på rea nu 10. Sand – 2 939 kr Om du har köpt alla kavajer så här långt på listan förstår vi att du är lite tveksam till om du verkligen behöver den här med. Men känner du minsta lilla tvekan skulle vi vilja be dig att ta en riktigt ordentligt titt på bilden – visst är det svårt att motstå en sådan skönhet? Du kan med gott samvete unna dig även den här.Tvekar du fortfarande? Gör inte det, den är nämligen på rea just nu! 11. Lexington Company – 1 998 kr Lite mörkare gråa färger passar perfekt när hösten börjar gå över i vinter. Du vet när det börjar bli kallt på kvällarna men fortfarande kan vara riktigt soligt och skönt på dagarna. Matcha den här kavajen med en snygg och matt färgglad halsduk eller skarf så är du garanterat stiligast i stan hela hösten!Om man slår till nu får man dessutom 50 % rabatt. Värt! 12. Tiger of Sweden – 4 699 kr Om man vill steppa upp sitt dubbelknäppta game ytterligare bör man skaffa sig en hel dubbelknäppt kostym. Det normala är så klart att man har ett par ljusare byxor till sin dubbelknäppta kavaj, men att ha ett par matchande byxor i garderoben är så klart alltid en bra idé. Då är man kittad och klar för allt från tråkiga jobbmöten till bröllop.Här hittar du både kavaj och byxor. 13. Tiger of Sweden – 3 999 kr Det är lite mer vågat att välja en manchesterkavaj istället för en "vanlig" kavaj, men å andra sidan kommer du garanterat sticka ut om du vågar välja manchester. Dessutom är det en perfekt look att ha under hösten!Här hittar du kavajen. 14. Tiger of Sweden – 4 999 kr Okej, det här är väl egentligen mer av en rock än en kavaj, men å andra sidan behöver man faktiskt något att ha över sin dubbelknäppta kavaj när man ska ut i höstrusket, så varför inte skaffa sig en riktigt stilig och elegant dubbelknäppt rock. Att det är kallt ute är ingen ursäkt för att inte vara moderiktig!Här hittar du rocken billigast!Så där, nu är den här listan klar och vi hoppas så klart att du hittade något du gillar. Dubbelknäppta kavajer må vara höstens hetaste plagg, men vi kan garantera att de kommer vara heta en lång tid framöver. Så om du investerar i en nu kommer du kunna njuta av den i många år framöver!

2017-08-16-11:37:14

Det här googlade svenskarna på i sommar

Hur lagar man pannkakor? När kommer skattepengarna? Vad betyder Despacito? Det är några frågor svenskarna har sökt svar på på Google under sommaren 2017.  Google har sammanställt sommarens söktrender i Sverige. Det här sökte vi mest på enligt sökjätten. Bildkälla: Pixabay Mest trendande frågor 1. När kommer skattepengarna? 2. Vad betyder ‘Despacito’? 3. Varför firar vi midsommar? 4. Varför firar vi nationaldagen? 5. Är midsommarafton en röd dag? 6. När kommer värmen? 7. Var produceras Coca-cola? 8. Hur mycket vätska får man ha i handbagaget? 9. Vad är Confederations Cup? 10. När börjar Håkan Hellström spela? Bildkälla: TT Mest trendande sökningar 1. Sommarpratare 2017 2. Michael Nyqvist 3. Gothia Cup 4. Vätternrundan 5. Flädersaft 6. SJ-biljetter 7. Dunkirk 8. Chester Bennington 9. Stockholm Maraton 10. Tour de France Bildkälla: Pixabay Topp 10 mest sökta recepten 1. Pannkakor 2. Kladdkaka 3. Rabarberpaj 4. Flädersaft 5. Chokladbollar 6. Sockerkaka 7. Potatissallad 8. Scones 9. Amerikanska pannkakor 10. Picklad rödlök Bildkälla: Pixabay Topp 10 mest sökta resmål utanför Sverige 1. Köpenhamn 2. Barcelona 3. Kreta 4. Rhodos 5. Oslo 6. Prag 7. Budapest 8. Bali 9. Dubai 10. Santorini Källa: Dagens media TV: Så gör du världens kanske godaste pannkaka [youplay:sp,71,39084,111,0] Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

2017-08-22-16:19:44

Birro: Sluta göra opinion och politik av Kim Walls tragiska död

Flera ledande opinionsbildare har redan börjat göra politik av journalisten Kim Walls död. Givetvis genom att dra hela manligheten med sig i sin fruktansvärda iver att så snabbt som möjligt förklara att detta hänt för att ägaren till ubåten är en man. "Ständigt dessa män", suckar Nisha Besara i Expressen. Tänk er rubriken: "Ständigt dessa muslimer" efter terrorn i Barcelona. Tror inte det va? Men med män går det. Med män går allt.  Myra Åhbeck Öhrman (kampanjansvarig på "Inte Rasist Men") skriver om att det antagligen handlar om en snubbe som "blivit nobbad och sedan kukat ur". Hon fortsätter: "det skulle knappast vara första gången en snubbes sargade ego ledde till att han slog ihjäl den som trampade på det, you know?" Det tog några minuter från det att media gick ut med att kvarlevorna från en död människa hittats till att folk kliver över alla anständiga gränser och gör det hela till ett snuskigt politiskt slagträ. Just den här retoriken går bara att använda när det gäller män. Då är det fritt fram att skriva vilka vidrigheter som helst.  Både Öhrman och Besara brukar, med briljans och energi, kritisera hur människor i andra mediala enklaver beskriver muslimer, kvinnor eller socialister.  Nu går de i samma fälla själva. Det är exakt samma retorik som rasisterna använder. Det är exakt samma hatiska, svepande och vulgära antaganden som "den andra sidan" använder. Grattis. Vad har vi uppnått då? Så står vi här. Med ett fruktansvärt stenhårt och skoningslöst debattklimat. Det är för tragiskt allting. Mina egna tankar, taffliga böner men innerliga omtanke går ut till alla de som älskade och kände Kim Wall, till hennes nära och kära.Marcus Birro

2017-08-23-15:52:29

Marie Serneholt och Johan Gunterberg har gjort slut

I mars 2016 avslöjades det att Marie Serneholt, 34, och De Vet Du-stjärnan Johan Gunterberg, 28, var ett par.Johan Gunterberg och Marie Serneholt på Polarpriset i juni år 2016. Bildkälla: Stella Pictures. Men nu ryktas det att kändisparet har gått skilda vägar – något som sajten Stoppa Pressarna var först med att rapportera om.– Det har bara runnit ut i sanden. De är fortfarande vänner och umgås, men kärleken har gått upp i rök, avslöjar en källa för Stoppa Pressarna.Även i radiokanalen NRJ spekulerade programledarna Ola Lustig och Malin Gramer om ryktet.– Han och hon lyser med frånvaron på sina respektive Instagram, det är liksom ingenting. Jag har hört att det är slut, och har varit det ett tag. Men jag fattar inte varför de inte går ut med det?, sa Ola i "Vakna med NRJ".Är Marie Serneholt nu singel? Bildkälla: Stella Pictures.När tidningen Expressen får kontakt med Johan så är han minst sagt fåordig. På frågan om de fortfarande är tillsammans svarar han:– Eh, vem vet alltså. Nej men Marie och jag har en väldigt bra relation, det kan man säga.Johan får sedan frågan om han och Marie har blivit mer som vänner.– Vänner? Vi är bra vänner. Nej men vad fan. Jag vet inte vad jag ska svara. Jag är inte så sugen på att svara på den frågan, säger Johan till Expressen.Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!

2017-08-23-16:22:15

Tilda, 14: Varför ska jag betala för min trygghet, Calle Schulman?

För två dagar sedan la Calle Schulman ut ett inlägg om att han ska börja en självförsvarskurs för kvinnor. Det är alltså fem lektioner där man ska lära sig självförsvar, bara det att det kostar 1250 kronor.  En självförsvarskurs för kvinnor är en väldigt bra idé i sig, men det är inte helt optimalt att kvinnors säkerhet ska baseras på deras plånbok. Flera andra kvinnor tyckte som jag, och Calle valde att göra en edit på sitt inlägg, där han kallade dessa kvinnor för en "djurpark" och en kvinna för "grotesk".  Efter han var klar med det uttalade hans sig gällande priset. Eller, han gav inte någon förklaring. Han citerade bara någon och sa att det inte var han som arrangerande själva kursen och att Sandhra (tjejen som arrangerar kursen) inte tog en krona. Jag är inte här för att snacka Calle Schulman eller för att säga allt som är fel med hans uttalande, för att om jag ska vara helt ärlig bryr jag mig inte om honom.  Han är helt irrelevant för mig. Det han sa var extremt fel, men jag har mer att fokusera på än en annan smygsexist som ska uttala sig. Det jag bryr mig om är att självförsvarskurser för kvinnor oftast kostar väldigt mycket. Runt 600-2000 kronor. Flera kvinnor har inte råd med det, och de förtjänar säkerhet precis som alla andra. Det absolut lättaste skulle ju vara att kvinnor inte skulle behöva försvara sig. Att kvinnor inte skulle behöva lägga sina pengar på att stoppa en eventuell framtida våldtäkt eller misshandel.  Hur många kvinnor ska bli mördade, misshandlade och våldtagna för att ni ska inse att förändring ligger hos gärningsmännen och inte offren? Mina föräldrar ska inte behöva betala min säkerhet. Min säkerhet ska inte vara en summa på ett konto. (Jag kommer bli stämplad som en bitter feministfitta, men det är exakt vad jag är. Och ja, mitt hår är lila.)Tilda Oden

2017-08-23-12:11:39

Paradise Hotel-Aina visar upp resultatet efter operationen

Aina Lesse var en av finalisterna i 2013 upplaga av Paradise Hotel. Hon tog sig hela vägen till finalen där hon blev blåst på konfekten av Jeppe Johansson som kastade den avgörande kulan i marken och gick hem med vinstpengarna. Men idag, fyra år senare, flyter hennes liv minst sagt på bra och hon arbetar både med casting och har även deltagit i några tv-program, bland annat "Realitystjärnorna på slottet", tillsammans med bland andra Martin Melin och, Samir Badran och Linda Thelenius.Aina är även väldigt stor på sociala medier och har hela 300 000 följare på Instagram samt driver en välbesökta blogg där hon låter sina följare följa med i hennes vardag. Hon har skrivit en hel del om sina resor, uppbrottet från ex-pojkvännen Ludwig Turner samt om sorgen efter att sin katt dog. Men nu har hon även låtit fansen se resultatet efter sin senaste operation."Handlar bara om några millimeter"Det Aina gjort är att hon låtit en läkare skära bort tandkött från hennes tänder. Detta för att tanden ska få en större yta. "Det handlar ju bara om någon eller några millimeter mindre tandkött och längre tänder men det är en big deal ändå, tror det kommer att synas ganska mycket", skriver hon. "Jag är så glad. Var så bedövad att jag inte ens kunde känna min näsa men nu håller bedövningen på att släppa och jag börjar få rätt ont. Har svinont i huvudet också så ska trycka i mig lite värktabletter och lägga mig i sängen, helt slut, måste ha varit för att jag varit så nervös i så många månader", avslutar hon.Härligt att allt gick bra.

2017-08-23-14:00:42