Nyheter från Svenska Dagbladet toppnyheter

Griezmann utvisad – då utjämnade Atlético

0–2-underläge och stjärnanfallaren Antoine Griezmann utvisad. Då utjämnade Atlético Madrid ligapremiären borta mot nykomlingen Girona som tog en historisk poäng i 2–2-matchen.

Just nu: Larm om beväpnad man på tågstation i Frankrike

Tre män ska ha öppnat eld på ett tåg i franska Nimes, enligt spanska medier. Men franska myndigheter uppger att de inte har några uppgifter som tyder på skottlossning Det rapporterar Aftonbladet.

Tågstation i Frankrike evakuerades efter larm om beväpnad man

Tågstationen i franska Nimes utrymdes efter larm om beväpnade män. Franska myndigheter uppger att de inte har några uppgifter som tyder på skottlossning. En dryg timme senare öppnade station också återigen för allmänheten, rapporterar franska medier.

Turbulent tid i svensk politik – men opinionen ligger still

NY SIFO | Massor har hänt i politiken, ingenting i opinionen. I SvD/Sifos augustimätning syns inga spår av it-skandaler, avgångna ministrar eller ingångna försvarsöverenskommelser.

”Överge modellen med kalhyggen – för klimatets skull”

Våren fylldes av påståenden kring skog, skogsbruk och klimat: Skydda mer skog! Hugg mer skog! Det ena med miljön, det andra med klimatet som argument. Men det är ett omöjligt val. Precis som att vi behöver både mat och vatten behöver vi både ett klimat som går att leva i och ett fungerande ekosystem, skriver flera debattörer.

Erdogan: Rösta inte på fienden i Tyskland

Ordkriget trappas upp mellan Turkiet och Tyskland. Detta efter president Erdogans uppmaning till turkar i Tyskland att inte rösta på "fienden" Merkel och hennes koalitionspartner.

Hållbarhet allt hetare för svenska företag – Scania hyllas

Av 80 svenska storföretag rapporterar hela 70 procent enligt FN:s nya hållbarhetsmål, enligt en ny rapport från konsultbolaget EY. Och hälften av dem planerar att integrera dem i sina affärsstrategier. – FN:s hållbarhetsmål har verkligen inneburit ett genombrott, säger Andreas Follér, hållbarhetschef på Scania.

Danska ”Loyal to Familia” vill etablera sig i Sverige

Med gänget ”Loyal to familia” vill ledaren Shuaib Khan skapa ett brödraskap som blir stort även utanför Danmark. Gänget har redan planer om att etablera sig i Skåne.

26 skjutningar sedan juni – polisen varnar allmänheten

De senaste veckorna har stadsdelen Nørrebro i Köpenhamn utsatts för en lång rad skjutningar i ett uppblossande gängkrig. Efter att flera oskyldiga drabbats varnar polisen nu unga män för att vara ute för sent på kvällarna. Nørrebros luttrade invånare gör dock allt för att fortsätta sina vanliga liv.

Forsberg på bänken – då förlorade Leipzig

Sjuk inför Bundesliga-premiären. Då bänkades Emil Forsberg mot Schalke 04. Han hoppade in efter halvtid men Leipzig föll ändå med 0–2.

Så förhandlar du fram en lägre bolåneränta

VIDEO | Aldrig tidigare har så många bostäder till salu funnits på marknaden. Är du kanske sugen på att köpa ny bostad? Här tipsar Frida Bratt om hur du förhandlar fram en lägre bolåneränta hos bankerna.

Eskilstuna körde över Malmö

Halvtimmen var inte ens slagen. Då hade jumbon AFC Eskilstuna gjort tre mål på serieledaren Malmö FF. Ledningen tappade aldrig Eskilstuna som tog tre livsviktiga poäng i 3–1-segern. – Jag kan knappt beskriva glädjen över den här segern, säger tvåmålskytten Mohamed Buya Turay till C More.

Skadad Nordén avslutar säsongen

Skadeproblemen förföljer Lisa Nordén. Den 32-åriga triathlonstjärnan ställer in resten av säsongen och missar VM-deltävlingen i Stockholm nästa helg. "Jag börjar bli trött i själen på skador", skriver Nordén på sin blogg.

Stor polisbevakning vid manifestation i Boston

Tusentals antirasistiska demonstranter marscherade genom Boston i Massachusetts i USA i samband med att en rad högergrupper och invandringskritiska rörelser genomförde vad de kallade en yttrandefrihetsmanifestation.

Snabbtank i Luleå innan IC-macken blev OK

Året borde vara 1968. Det är vinter i Luleå och macken heter fortfarande IC – det står för Bilägarnas Inköpscentral. Övergången till att dela varumärke med OK – Oljekonsumenterna – har redan påbörjats och i mars 1969 ska den sista IC-macken ha bytt namn till OK.

De är hjältarna på La Rambla – kämpar med svåra minnen

SvD I BARCELONA | Föraren till den skåpbil som körde ihjäl 13 personer i Barcelona tros nu vara en 22-årig man som på lördagen fortfarande var på fri fot. Samtidigt vittnar hjältarna som arbetar i restauranger och butiker på La Rambla om fasansfulla scener. – Jag har inte kunnat sova sedan dess, säger Farrukh Javed till SvD.

Kritiken: Brasiliens ledare offrar regnskogen

Brasiliens korruptionsmisstänkte ledare Michel Temer anklagas för att offra regnskogen för att rädda sitt eget skinn. Ett nytt lagförslag hotar att krympa naturreservat i Amazonas – till glädje för jordbrukslobbyn i kongressen.

”Unga lantbrukare måste få bättre chanser”

I dag är medelåldern alldeles för hög bland lantbrukarna: 58 år. För att Sverige ska lyckas krävs unga bönder som vågar satsa på en framtid för att förse Sverige med mat och energi, skriver Emilia Astrenius Widerström, LRF Ungdomen.

SvD tipsar: Bästa kulturen just nu

Supersnabbe Peterson, demoner under Liljeholmsbron, språk som ger rysningar och världens längsta bokbord är några av sakerna som händer i Stockholms kulturvärld.

Höstens sju hetaste bilar – dessa får du inte missa

Här får du koll på höstens viktigaste bilnyheter. Häng med när SvD:s motorredaktör Jonas Fröberg väljer ut de sju viktigaste nya bilarna.

Sophantering kan ha reglerats på 1200-talet

”Hur gick den medeltida avfallshanteringen till? Hade man soptippar?”

Åbo-borna lyfter fram gemenskap och tillit

Fredagens knivdåd chockerade Åbo, men de flesta tycks vara överens om att det gäller att behålla lugnet och lyfta fram gemenskap och tillit. Torgförsäljarna Sanna Huhtinen och Vesa Torvinen var först på plats på Salutorget på lördagsmorgonen, alldeles nära platsen där det första knivdådet skedde.

Dödsstraff – ett historiskt normaltillstånd

I juli i år blev Mongoliet det 105:e landet att formellt avskaffa dödsstraffet. För fyrtio år sedan var det enbart fyrtio länder som förbjöd statliga avrättningar av brottslingar.

Mäktig pastor lämnar Trumps råd efter uttalanden

Avhoppen och avståndstagandena från president Donald Trump fortsätter, efter hans kontroversiella uttalanden efter oroligheterna i Charlottesville.

”Piska dem hårt och ordentligt”

Slaven vittnar om Robert E Lees grymhet - i Charlottesville utlöste statyn över Lee våld och död. Dick Harrison skriver om de omtvistade monumenten och Robert E Lees historia.

Spanien utökar bevakningen av turistmål

Spanien skärper bevakningen på platser där många turister vistas. Samtidigt fortsätter jakten på föraren till den skåpbil som körde ihjäl 13 personer i Barcelona i torsdags och som fortfarande tros vara på fri fot.

Dieselbilsägare riskerar att bli förlorarna

Myten om den rena dieselbilen brändes till aska under en turbulent sommar. EU:s politiker och bilindustri har självförvållat under årtionden fört dieseln till en återvändsgränd. Den stora frågan hur detta påverkar din dieselbil är nu helt öppen.

Expert: Flera tongivande aktörer från Marocko

En 18-årig marockansk man misstänks för terrorbrott genom mord efter knivattacken i Åbo i fredags. Medborgare från Marocko greps även efter dådet i Barcelona. – Några av de mest tongivande terroraktörerna vi haft i Sverige har marockansk bakgrund, säger terrorforskaren Magnus Ranstorp.