Svenska Akademien ska ta beslut om kulturprofilen

Svenska Akademien ska ta beslut om kulturprofilen

Efter att anklagelser om utbredda sexuella trakasserier och övergrepp riktats mot en känd kulturprofil med nära band till Svenska Akademien, har man under torsdagskvällen haft ett möte där fallet diskuterats. 

Enligt Sara Stridsberg kommer Sara Danius att framföra ett uttalande utanför Svenska Akademiens hus under kvällen. 

Läs hela nyheten:
Svenska Akademien ska ta beslut om kulturprofilen

Publicerad: 2017-11-23 klockan 21:22

Fler nyheter från Nöje

Lill-babs fina arv - Gåvan till döttrarna

Efter Barbro ”Lill-Babs” Svenssons död har hennes döttrar kommit närmare varandra. Den älskade artisten har lämnat ett stort tomrum i familjen, berättar Malin Berghagen. – När någon försvinner kommer alla närmare varandra. Det är så, när någon faller ifrån, då måste man fylla det tomrummet på något sätt, säger Malin Berghagen.

2018-07-20-07:00:00
Ernst Kirchsteigers beslut för miljonimperiumet

Ernst Kirchsteiger är mysfarbrorn som drar in miljoner på sina tv- och inredningsprojekt. Samtidigt har den TV4-aktuella programledaren säkrat framtiden genom att ta in sina söner i företagsimperiet.”Jag är tacksam för möjligheten att jobba tillsammans med mina barn”, skriver Ernst Kirchsteiger i en kommentar.

2018-07-20-05:57:00
Hon vädjar till Dr Phil:  Rädda Heather Locklear

Skådespelerskan Heather Locklear är inne i en djup kris.90-talsstjärnan blev arresterad efter att ha misshandlat en polis och har spenderat tid under tvångsvård.Nu vädjar programledarna i amerikanska "The Talk" att hon ska få den hjälp hon behöver – av Dr Phil.– Jag tror du är personen som kan hjälpa henne, säger Sharon Osbourne.

2018-07-19-20:55:35
Bianca Ingrosso varnar:  Krisläge – följ reglerna

Extremhetta råder och 55 platser runtom i Sverige är just nu klassificerade som ”brand i terräng”Bianca Ingrosso, bland många andra, sprider därför på sin Instagram råd till hur allmänheten bör agera.”KRISLÄGE –  detta kan du göra för att hjälpa till i din kommun”, skriver profilen.

2018-07-19-19:54:01
Anna Books superklipp i solen – med maken

Anna Book och Roberto Toledano har varit gifta i 17 år – i sommar njuter de i Spanien. Bostaden på solkusten skaffade paret redan innan de gifte sig – ett superklipp i ett område som i dag är ett populärt resemål. – Vi känner oss lyckligt lottade, säger Anna Book. 

2018-07-19-19:18:40
Anna Book avslöjar hemligheten med maken

Anna Book och Roberto Toledano har varit gifta i 17 år – i sommar njuter de i Spanien. Huset på solkusten skaffade paret redan innan de gifte sig – ett superklipp i ett område som i dag är ett populärt resemål. – Vi känner oss lyckligt lottade, säger Anna Book. 

2018-07-19-19:18:40
Nu avslöjas tragiken – som förstörde Robin Williams liv

Robin Williams vänner berättar i en ny dokumentär om tragiken som förstörde komikerns liv. Kokain, alkohol och en felaktig diagnos gjorde så att Robin Williams föll ner i mörkret – det skildras i dokumentären enligt Radar Online. – Han drack, och det var kokain, säger Howard Storm, som regisserade Robin Williams tidigt i komikerns karriär. 

2018-07-19-17:57:50
Tom Jones, 78,  akut förd till sjukhus

Världsstjärnan Tom Jones har drabbats av en bakterieinfektion, rapporterar Mirror. Nu har han tvingats ställa in sin show - bara timmar innan föreställningen. "Det är en hemsk känsla att behöva göra alla besvikna." skriver Tom Jones på sin Twitter.

2018-07-19-17:42:11
Kylie Jenner skadad i våldsam klätterolycka

Kylie Jenners ärr på benet har sedan tidigare väckt fansens uppmärksamhet. Nu visar hon upp det för världen – och berättar om hur det kom till, skriver Daily Mail. – Jag tappade greppet och pålen gick in i benet, säger Kylie till tidningen GQ. 

2018-07-19-14:57:00
Luuk avslöjar: Är inte över skilsmässan med Berg

Kristian Luuk har ännu inte kommit över skilsmässan från Carina Berg. Det berättar han i P4:s ”Karlavagnen”.– Min dotter sa till mig när det var som jobbigast: ”Pappa, fatta vad stark du kommer vara när du tagit igenom den här skiten”, säger Kristian Luuk i programmet.

2018-07-19-14:44:57