Studenternas utspring stoppas – efter slagsmål och bengaler

Vid Kärrtorps gymnasium i Stockholm har ett studentfirande spårat ur ordentligt. Efter uppgifter som slagsmål, kastade glasflaskor och bengaler har polisen beslutat att stoppa utspringet.

Vid 13:41 larmades polisen till skolan i södra Stockholm och just nu befinner sig flera poliser på plats.

– Det är ordentligt stökigt helt enkelt. Man försöker nu att stoppa fler studenter från att springa ut, säger Mats Eriksson, vid Stockholmspolisen, till Expressen.

Än så länge finns det inga uppgifter som några skadade personer. 

Det här är inte första gången som ett studentfirande spårat ur i sommar. I början av juni fick polisen utrymma ett område för studentfirare i Göteborg. Och i slutet av maj började ett studentflak brinna i samma stad.

TV: Alfons skulle spexa på studentfesten – det gick sådär

[youplay:sp,71,85944,000,0]

Läs hela nyheten:
Studenternas utspring stoppas – efter slagsmål och bengaler

Publicerad: 2017-06-14 klockan 14:49

Fler nyheter från Nyheter24

Flicka användes som lockbete för att hitta Madeleine McCann

Teorierna har varit många rörande vad som egentligen hänt med Madeleine McCann. I slutet av förra året fick polisen ett viktigt tips efter att ha fått mer pengar för att bedriva utredningen. Madeleine försvann spårlöst i Portugal 2007. Bild: Polisen Hon var bara tre år gammal när hon försvann under mystiska omständigheter när familjen var på semester i Praia de Luz i Portugal år 2007. Här kan du läsa om fem teorier om vad som kan ha hänt med Maddie. Nu har nya, extremt obehagliga, detaljer kommit fram rörande det väldigt omtalade försvinnandet. Men nyheten har ingenting att göra med Madeleine egentligen – utan med den privatdetektiv som föräldrarna Gerry och Kate McCann anlitade efter den då treåriga flickans försvinnande. Madeleines föräldrar. Bild: TT Privatdetektiven Kevin Halligen ska, enligt The Sun, ha anlitat ett par med en dotter, som var jämngammal med Madeleine, för att gå runt på gatorna i Praia de Luz. Tanken var att använda den här unga flickan som lockbete för att lura fram de eventuella kidnapparna. Den här nyheten har dykt upp igen i och med att den kritiserade privatdetektiven hittades död under mystiska omständigheter den här månaden. I en omtalad dokumentär vid namn "The conman and the McCanns" från 2014 berättar privatdetektiven Richard Parton upprört att: – Barnet såg precis ut som Madeleine. Hon ska tydligen ha använts som lockbete. Enligt honom anlitades en "lookalike" för att resa till Portugal med sina föräldrar. Madeleines föräldrar blev 2008 kontaktade av Halligen som övertalade dem att anlita honom för att ta reda på var Maddy egentligen tagit vägen. Han skröt om att han varit anställd av både FBI och CIA samt att han hade extremt kunskap om Portugals undre värld. Halligens bild syns i dokumentären "The conman and the McCanns". Bild: Channel 4 Men det hela var antagligen en stor bluff – och det är precis det ämnet som den tidigare nämnda dokumentären berör. Bland annat ska "unika satellitbilder från Praia de Luz" ha varit skärmdumpar från Google Earth.  Då hade han tjänat 300 000 pund (nästan 3,4 miljoner kronor) på sin bluff från de desperata föräldrarna. För att ytterligare öka på dramatiken så hittades privatdetektiven Halligen som sagt oförklarat död på en adress i brittiska Surrey för en månad sedan. Polisen jobbar med fallet, men har i nuläget inga ledtrådar om vad som kan ha hänt.  Än så länge finns inga betydande spår efter Maddie. Bild: TT I nuläget finns inga nya spår om var Madeleine McCann kan ha tagit vägen. Här kan du läsa om polisens senaste spår. Se också en video på 9 barn som försvunnit spårlöst och fortfarande inte hittats.

2018-01-23-15:11:39

Britney Spears kommer till Sverige – skippar storstäderna

Den 11e augusti kommer hon alltså till Sverige. Superstjärnan som har sålt över 150 miljoner skivor och har låtar som förmodligen de flesta i världen kan nynna på. Britney slog igenom 1997 med låten "Baby one more time" och sen dess har hon släppt superhits som "Oops! I dit it again", "Toxic" och "Womanizer".  Småstaden tar emot superstjärnan De flesta hade nog gissat på Stockholm, Göteborg eller kanske Malmö. Men Britney kommer inte till någon av våra storstäder. Hon kommer nämligen till... Sandviken! Sandviken är en liten stad i Gästrikland med arenan Göranssons Arena, och det är alltså dit superstjärnan kommer att komma med allt hon har att erbjuda. Brittney Spears slog igenom med "...Baby one mor time". Bildkälla: Giphy "Britney: Piece of me" Besöket till Sverige kommer att vara en del av hennes Europa-turné där hon kommer att framföra showen "Britney: Piece of Me". Stjärnan har under lång tid framfört showen i Las Vegas och den har blivit hyllad av publiken. Men Britney har även mött mycket kritik. Fansen menar på att hon kör playback:  "Det som var dåligt var att hon körde hela showen playback. Hon är en fantastisk dansare så jag antar att det i alla fall är något." skriver en användare på Tripadvisor.  En annan användare på samma sida håller med, men tycker att det är något som alla redan borde veta: "Alla som någonsin överväger att gå på detta borde veta att hon inte sjunger live. Aldrig någonsin. Det är Britney! Vi vet att det är hennes grej, så jag var inte besviken. Jag gillade verkligen showen, den hade alla klassiska Britney-låtar och scen-showen var riktigt cool." "Britney: Piece of me", kommer från Las Vegas till Sandviken. Bildkälla: Instagram "Detta är ett måste" Och sen finns det de som inte alls bryr sig om om Britney sjunger live eller inte utan är hur nöjda som helst med upplevelsen: "Wow! Detta är en världsstjärna, hon tar över hela vegas med sin grymma show. Vatten, eld, konfetti m.m. Detta är all in, grym dans och alla hits. Detta är ett måste." skriver ytterligare en användare på Tripadvisor. Oavsett om Britney sjunger live eller inte hyllar publiken showen, och vi säger grattis till Sandviken som får äran att ta emot superstjärnan!

2018-01-23-13:00:33

Michael, 32, drack läsk varje dag – så här såg hans tänder ut

Okej, så att dricka för mycket läsk har man sedan barnsben fått höra är dåligt. Efter att ha sett dessa bilder så kommer du säkert förstå varför.  Varning för obehagliga bilder! Michael Sheridan, 32, drack runt sex liter läsk varje dag, vilket resulterade i att hans tänder verkligen tog skada. Kanske inte så konstigt. Hans tänder var helt ruttna innan tandläkaren David Murnaghan fixade till det.  – Jag var beroende av läsk. Jag drack sex liter eller mer om dagen, berättar Michael för Mirror.  På grund av smärtan fick trebarnspappan äta mjuk mat som soppa eller yoghurt.  Men förutom smärtan så skapade tänderna ytterligare problem för honom – han ska även ha blivit nekad att gå in på pubar.  Anledningen till varför Micheal inte kollade upp problemet tidigare ska ha varit dels för att han inte hade råd men också för att han oroade sig över att han skulle behöva sluta dricka läsken.  Bildkälla: Boyne Dental & Implant Clinc Eftersom tandläkaren David från Boyne Dental & Implant Clinc blev orolig, bestämde han sig för att göra det gratis. Något som annars skulle ha kostat runt 500 000 kronor.  David visste vem Michael var genom vattenpolon och visste även vilka problem han hade med sina tänder. Så han sa åt honom att komma för en konsultation.  Bildkälla: Boyne Dental & Implant Clinc Tillsammans med sina kollegor drog David ur alla 27 tänder under ett besök och Michael fick proteser.  – Jag satt i stolen i två timmar med lokalbedövning. Det var obekvämt, men inte så smärtsamt. Jag har gått runt med konstant smärta i tio år så det där var ingenting, säger Michael till Mirror.  Michael när han fick protes. Bildkälla: Faksimil Youtube Läs också: Här är dryckerna som fräter tänderna mest Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-01-23-11:01:51

00-talisterna – den mest hopplösa generationen någonsin

De vuxna förstod sig inte på oss unga. Då, för länge sedan. Nu är det vår tur. Jag kan inte för mitt liv förstå mig på de unga nu för tiden. Millenials går väl an, men 00-talisterna måste vara den mest hopplösa generationen i evolutionens historia. De har retirerat till neandertal-stadiet, hukade över sina mobiler i ett fastlimmat grepp. Nåde den som vågar röra deras heliga graal. Oftast irriterade, grymtar de till vid en ny upptäckt på skärmen. Ögonen lyser upp när ett nytt life hack avslöjar den perfekta konsistensen på slime, eller hur man kan få fidgetspinnern att snurra på exakt samma, men ändå ett helt nytt sätt. Konkreta nyheter om vad som händer i omvärlden är helt ointressanta. Både opålitliga och hormonstinna, kontaminerar det svenska språket med obegripliga uttryck som ”bae”, ”älsk” och ”du kan va” och dyrkar sina emojis mer än sin mamma och pappa. När jag växte upp kunde vi visserligen ha jeans med hål på knäna. Men nu ska de minsann vara trasiga överallt. Med usel fantasi, återskapar de 80-talets modenycker och presenterar det som nyheter. Bomberjackor och granater, varför hasar de runt i innetofflor i snömodden? I sin panik över att någonsin behöva ha det tråkigt, kommer de på att disktabletter har så fina färger, att de nog borde gå att tugga på. Eller svälja med lite vodka. Fenomenet som tydligen kallas ”tide pod challenge” har skrämt slag på både föräldrar och Youtube, som stänger ner nya filmer som publiceras i den livsfarliga trendens namn. Och så fotograferar de. På bredden och tvären. Alltid med blixt. Eller i motljus. Alltid med en hand fast förankrad mitt i ansiktet. Vem är tjejen på bilden? Ingen vet. Ingen syns och framtidens historiska bildskörd är raderad.Men ”älsk” på det såklart. Löjligt… störtlöjligt.  När tristessen kliar som en mossgrön banlon-tröja, tar de sig en funderare sittandes på toa. Med mobilen förstås. Med livet serverat på silverfat sträcker sig fantasin ändå inte längre än att skapa toalettselfien. Nu blir det hett att ta ett foto på sig själv med byxorna nere vid anklarna. Så nyskapande. Så urbota dumt. Vid det här laget verkar det ändå finnas några som insett… något. För allas munnar är alltid vidöppna i någon slags evig förvåning. Är det kanske för att skyla sin skuld som de placerar en fotoblixt mitt i bilden? Eller en hand framför ansiktet , i en nonchalant facepalm-gest? Vadå bildkomposition? Det viktigaste är få dagens likesinjektion.Lägg ut! Lägg uuut!Håhåjaja. Om några år är det dags för 00-talisterna att förfasa sig över sina egna unga. Det är universums cykel. Dumt, obegripligt och tydligen helt… nödvändigt.Susanne Delastacia,Debattchef Nyheter24

2018-01-23-14:12:09

Här är familjen som handlat för 350 000 kronor på Ullared

Den här familjen älskar verkligen Ullared. De har åkt till varuhuset i 12 år och varje gång köper de med sig en årsförbrukning av olika varor till hemmet.  Det som får åka med hem varje år är årsförbrukning av toalettpapper, tvättmedel, disktrasor och andra förbrukningsvaror.  Men också kläder till hela familjen för året som kommer får åka med efter varje tur. Efter ett år gått så tar familjen med sig kläderna tillbaka till återvinningen och shoppar nya.  För 2017 var budgeten på shoppingturen 25 000 kronor.  Totalt på de 12 år som familjen besökt Ullared så har de spenderat hela 350 000 kronor där. Inte illa! Se mer i klippet ovan.  Ullared sänds tisdagar 20:00 på Kanal 5.

2018-01-23-15:06:25

Bosse Andersson om Mr X: “Han var olämplig för att spela i Djurgården”

Studio Allsvenskan är tillbaka med ett nytt avsnitt och gästas denna veckan av Djurgårdens sportchef Bosse Andersson. I avsnittet diskuteras bland annat Djurgårdens värvningstaktik, vilket leder in på förra årets potentiella värvning av Mr X.  Enligt 08 Fotbolls Björn Johnsson ska detta ha och göra med nasiztkopplingar. Bosse är aningen avvaktande när Henrik Eriksson frågar om det stämmer att man valde att inte värva Roman Zozulya på grund av nazistkopplingarna. Han varken bekräftar eller dementerar att det var på grund av kopplingarna som man valde att inte värva spelare. Bosse bekräftar dock att möjligheten för värvningen fanns:  – Vi hade förutsättningar att undersöka honom, säger Bosse Andersson i veckans Studio Allsvenskan.   Hur mycket tid lägger ni på det som är utanför fotbollsplanen, för en spelare som eventuellt ska komma hit? – För mig är det, de viktigaste. Att se personen och veta vad det är för kille. Det gäller att vara väldigt tydlig där att man har ett projekt och vad det är som förväntas. Kan du till och med välja bort en spelare om du tror att spelaren kan göra saker som ni inte vill bli förknippade med?  – Absolut, absolut. Se hela Studio Allsvenskan i spelare ovan och lyssna cirka 45 minuter in i programmet. Dagens avsnitt leds av Marcus Birro och i soffan återfinns chefredaktör Henrik Eriksson och sportreportern Philip De Giorgio Här kan du lyssna på avsnittet i sin helhet som podcast

2018-01-23-15:18:29

Lyxfällans expert avslöjar: Kändis kommer vara med

Den första februari drar en ny säsong igång med Lyxfällan men den kommer inte alls vara lik föregående säsonger. Nyheter24 träffade en av Lyxfällans experter Magnus Hedberg för att prata om vad vi kan förvänta oss av nya säsongen. – Det har varit action förut, men nu är det några nya sekvenser kan man lugnt säga, berättar Magnus Hedberg. Förra säsongen var profilen och bloggare Paulina 'Paow' Danielsson en av deltagarna i Lyxfällan. Paow hade glömt att jobba och åkte i stället till Thailand på långsemester. Under ett av programmen kommer teamet att befinna sig utomlands för att hjälpa en deltagare. Men om det är en profil och i sådana fall vem det är vill Magnus Hedberg inte avslöja.  – En känd person kommer att vara med, men vem det är får ni se, säger Magnus lurigt. Ni kanske kommer ihåg några figurer som stack ut extra mycket från förra säsongen? Sami, 23, köpte öl för hela sin lön och tvingades bo i en husvagn och tvillingarna Rebecca och Jenny, 30, som la för mycket pengar på solarium och skönhet trots att de hade 400 000 kronor var i skuld.   – Folk blir mer och mer frustrerade över sin dåliga ekonomi, det sätter sina spår i deltagarnas reaktioner. En annan som ni säkert kommer ihåg är Victor som hade bilar som allra största intresse och han hade totalt ägt 109 stycken. Problemet stannade inte där utan Victor hade inget jobb men köpte bilar ändå och det var flickvän Elin som fick betala.  – Det blir mycket action den här säsongen kan man minst sagt säga, berättar Magnus Hedberg. Se mer av intervjun med Lyxfällans Magnus Hedberg i spelaren ovan.

2018-01-15-10:49:17

Bosse Andersson: ”Jag tror inte att vi kommer se Ola Toivonen i vår”

Studio Allsvenskan, Nyheter24:s program om just precis: Allsvenskan. Programmet leds idag av Marcus Birro och i soffan hittar vi Nyheter24:s chefredaktör Henrik Eriksson och sportreportern Philip De Giorgio. Vi gästas idag av Djurgårdens sportchef Bosse Andersson. Det surras högt och lågt om Djurgården, planera för Europaspel, transferfönstret och nuvarande truppen. Blir det någon Ola Toivonen i Djurgården? – Jag tror inte att ni kommer se Ola Toivonen I Djurgården 2018 på våren i vilket fall. Det har jag ganska klart, säger Bosse Andersson i Studio Allsvenskan.Varför plockade man inte Sam Johnson? Det är några av frågeställningarna man får svar på i spelaren ovan.   Dessutom drar Bosse en anekdot om den gamle tyske sportstjärnan Lothar Matthäus. Studio Allsvenskan finns även som podd! Avsnitt 42: Michelsen sparkad – otrolig press på Hammarby inför 2018 Avsnitt 41: Studio Allsvenskans årskrönika Avsnitt 40: Dalkurds sportchef Adil Kizil: "Vi ska vinna Allsvenskan" Avsnitt 39: Silly Season: Stockholmsklubbarna har vaknat Avsnitt 38: Kim Källström slutar – men Bosse Andersson lovar tidig julklapp Avsnitt 37: Jesper Karlström: "Özcan är den bästa tränaren jag har haft" Avsnitt 36: "Januariturnén – en dröm för spelarna och en mardröm för fansen" Avsnitt 35: Här är allt du behöver veta om den allsvenska Silly Season. Avsnitt 34: Daniel Kindberg: "Thelin borde gå till AIK och inte Elfsborg" Avsnitt 33: Richard Henriksson: "Så ska Djurgården komma upp till Malmös nivå" Avsnitt 32: Jesper Hussfelt: Östersund kan slå Milan Avsnitt 31: "Michelsen kommer få sparken 2018 – är inte tillräckligt bra" Avsnitt 30: Coach Nebez: "John Guidetti har Sveriges hårdaste pannben" Avsnitt 29: "Malmö FF dominerar Allsvenskan – de är bäst på alla plan" Avsnitt 28: Felix Beijmo: "I mitt huvud är jag snabbare än Arjen Robben" Avsnitt 27: Adam Pinthorp: "Bara Olof Mellberg kan få nio tilläggsminuter" Avsnitt 26: Det är sjukt att Ken Sema går före Magnus Eriksson i landslaget Avsnitt 25: Marcus Birro: "Tifot är världsklass"  Avsnitt 24: "MFF är inte rädda för Djurgården och AIK" Avsnitt 23: Örebros Nahir Besara: "Mitt nya motto blev äta eller ätas" Avsnitt 22: "IFK Norrköping är ett sjunkande skepp" Avsnitt 21: "Tifona i derbyt höll världsklass" Avsnitt 20: "Djurgården har bara två derbyspelare i startelvan" Avsnitt 19: "AIK, Djurgården och Bajen kommer utmana Malmö" Avsnitt 18: "AIK-fansen börjar bli trötta på Norlings flum" Avsnitt 17: BP-stjärnan Kevin Kabran: "Vi har bättre spelare på alla positioner" Avsnitt 16: Jan Tauer: "Jag och Jones tänkte - vad fan håller de på med?" Avsnitt 15: "Obegripligt och oprofessionellt av Galatasaray" Avsnitt 14: Jan Tauer: "Jag och Jones tänkte - vad fan håller de på med?" Avsnitt 13: "Han är otroligt viktig för sitt lag - bäst i Allsvenskan" Avsnitt 12: Hammarby-Junior: "Vi har Skandinaviens bästa publik" Avsnitt 11: "Häckens Crespo Kamara: "Jag gör 700 sit-ups när jag har tråkigt" Avsnitt 10: "Örebros Michael Almebäck: "Vi fick inte äta ägg men sylt gick bra" Avsnitt 9: "Kim Källström platsar inte i vårens lag" Avsnitt 8: "Sirius Jesper Arvidsson: "Jag skrev på utan att fråga frugan" Avsnitt 7: "Kevin Walker om nya rollen, kärleken till Stockholm och matchen mot AFC" Avsnitt 6: "AFC-Stjärnan Omar Eddahri: "Özcan var min andra pappa" Avsnitt 5: "DIF-fansen tror på derbyspöket – inte Kim Källström" Avsnitt 4: "Bajen har äntligen fått en tränare som vet hur man vinner" Avsnitt 3: Sirius Josh Wicks om tuffa uppväxten: "Jag gjorde mycket dumt" Avsnitt 2: Våldet har flyttat in på de allsvenska läktarna igen Avsnitt 1: Därför är Jonas Eriksson den sämsta domaren i Allsvenskan just nu

2018-01-23-10:49:21

Nu kan du få betalt för att träna – med appen Sweatcoin

Du har säkert hört talas om kryptovalutan Bitcoin (och om du inte gjort det så kan du läsa exakt hur det funkar här). Gör er nu redo för Sweatcoin. Hört talas om den här appen? Bild: Sweatcoin Det är namnet på en ny app som vuxit kraftigt i popularitet det senaste året. Företaget bakom appen hävdar att det är mer än fem miljoner användare registrerade. Men vad innebär den här kryptiska appen? Jo. Efter att man registrerat sig så kopplas appen ihop med din telefons hälsodata och GPS-platsdata. Sen räknar appen ut hur många steg du tar per dag – och här kommer det bästa. Du får alltså betalt för varje steg du tar! Och det räknas bara för varje steg du tar i vardagen då appen inte räknar med steg på exempelvis löpbandet. För varje 1 000 steg så betalar appen ut 0.95 "sweatcoins". Så det är ju inte exakt pengar i handen, men de här digitala kronorna går att lösa in mot exempelvis träningskläder, presentkort och andra träningsrelaterade produkter. Är du redo för en utmaning? Bild: Picjumbo En viktig brasklapp: TechCrunch skriver att appen just nu bara finns i USA och Storbritannien. Den syns därför inte i affärerna för Android- och iPhone-telefoner i Sverige. Men enligt techsajten kommer appen lanseras i Europa och Asien inom kort. En av grundarna, Anton Derlyatka, säger till sajten att han vill ta sin app ännu längre när det kommer till att tjäna ihop pengar. Han vill nämligen att man i framtiden ska kunna betala skatt med sitt svett. Någon annan som får Black Mirror-vibbar?  Har ni sett avsnittet "Fifteen million merits" från Black Mirrors första säsong? Just det. Bild: Channel 4/Netflix Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-01-23-07:32:06

Joakim Lundell tatuerar ansiktet igen: "Jonna fick göra den andra"

Det var tidigare i veckan som Joakim Lundell visade upp sitt senaste tillskott i tatueringar. Den sitter placerad under ögat är i färgen svart och det står "Fighter".  Joakim berättar att han under en längre tid velat tatuera sig i ansiktet, men att han inte satt planen i verket på grund av osäkerhet. Förr var han svag mot hat och mådde dåligt om folk sa elaka saker om honom. Men nu struntar han i vad andra tycker. – Fuck normen, jag ser ut som jag vill och passar inte det folk så get the fuck out of here alltså. Jag orkar inte bry mig, säger han i sin nya video. Joakim valde att skriva "Fighter" under ögat. Och hans nya tatuering gav honom mersmak. Nu har han nämligen gjort en till.  "Jag fixade den" Många med tatueringar har berättat om det förekommande fenomenet "skaffar man en vill man ha flera". Och det var antagligen den känslan som infann sig hos Joakim (fast gällande ansikstatueringar). Frugan Jonna var den som ritade Joakims nya tatuering. Det är på frun Jonna Lundells Snapchat som paret nu visar upp Joakims nya tatuering. Det var nämligen Jonna som ritade den nya på Joakim, vilket hon berättar i sin video.  – Jag fixade en ny tatuering på Joakim. En stjärna, snyggt eller hur?, säger Jonna i videon där paret spexar till det.  Se videon för en tydligare bild i spelaren ovan.  Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store. Mer: Joakim och Jonna Lundell planerar galet lyxköp: "103 000 kronor"

2018-01-23-11:32:46