Strandhäll, Weimers och Odenberg i kvällens program av

Strandhäll, Weimers och Odenberg i kvällens program av "Bara politik"

”Hur tusan får vi en ny regering” är temat för kvällens "Bara politik" i Expressen TV, som sänds klockan 19. 

För att reda ut svaren gästar den avsatta socialministern Annika Strandhäll (S), tidigare M-försvarsministern Mikael Odenberg, SD:s nya värvning från KD – Charlie Weimers och regeringsformsexperten Hans Hegeland studion. 

Läs hela nyheten:
Strandhäll, Weimers och Odenberg i kvällens program av "Bara politik"

Publicerad: 2018-09-26 klockan 13:58

Fler nyheter från Expressen

26 larm om våldtäkter –  polisen jagar misstänkta

"Misstänkt överfallsvåldtäkt på skolgård i Vällingby""Misstänkt våldtäkt i svarttaxi - ung kvinna hittad med trasiga kläder vid vägkant""Misstänkt överfallsvåldtäkt vid elskåp på Möllan"Expressen har granskat polisanmälningarna och följt upp nyhetsflasharna om överfallsvåldtäkter under hösten och funnit: 26 anmälda misstänkta fullbordade våldtäkter eller försök till våldtäkt utomhus på 48 dagar.Tre har hittills lett till åtal, en fällande dom. I de allra flesta polisutredningarna saknas misstänkt gärningsperson.

2018-12-12-21:17:05
Petter Stordalens nya  storslagna hotellplaner

Hotellmagnaten Petter Stordalen, 56, vill expandera sin hotellverksamhet i Sverige.Det berättar han i SVT:s morgonstudio.Under de senaste åren har han investerat mer i Sverige än i andra delar av Norden och han ser stor potential i den svenska hotellmarknaden. – Vi måste fortsätta utveckla och bygga mer mötesplatser. Vi bygger mer över hela Sverige, säger han.

2018-12-12-21:24:53
Mats Persson: Fel väg  släppa fram Löfven

Liberalernas ekonomisk-politiske talesperson Mats Persson har öppet tagit strid mot partiledaren Jan Björklund i regeringsfrågan. I ”Bara Politik” säger han att han tycker att det vore fel väg för Liberalerna att släppa fram Stefan Löfven – och att Liberalerna är öppna för att se Annie Lööf som statsminister. – Om talmannen vill gå vidare med en mittenlösning, med C och L på något sätt, så får man väl titta på och analysera det, säger han. 

2018-12-12-20:47:48
Klimatgranarna som  växer upp i fårhagen

Allt fler köper ekologisk gran.De odlas utan kemisk besprutning och det är får som bekämpar ogräset.– Det är tredje året jag säljer granarna på Möllevångstorget, och folk blir mer medvetna, säger försäljaren Ati Weimers.

2018-12-12-20:55:11

TV: Se Bara politik 12 december

 

2018-12-12-19:03:06
Miljardären: ”Jag  är superkapitalist”

Mångmiljardären Roger Akelius är ständigt på jakt efter nya fastigheter att renovera och hyra ut – för att tjäna ännu mer pengar.Samtidigt skänker han stora summor till välgörenhet. Och för några år sedan fick alla anställda i bolaget 100 000 kronor extra som tack för gott jobb.– Jag har inga andra intressen än företaget, säger Roger Akelius i dokumentären ”En vanlig miljardär” i SVT:s ”Dokument inifrån”.

2018-12-12-20:17:31
Skatteverket stoppar flera it-system – ska vara olagliga

Skatteverket stoppar omedelbart flera interna it-system. Enligt två anonyma anmälningar kan Skatteverket – i strid med lagstiftning – ha sparat känsliga uppgifter som privatpersoners bankkontoutdrag och gjort dessa sökbara. I ett av de ifrågasatta datasystemen kallas granskade privatpersoner för grisar, enligt uppgift till Expressen.Skatteverket bekräftar att it-systemen har stoppats. – Det är rimligt att gå till botten med detta, säger avdelningschef Marie Carlsson.

2018-12-12-20:18:39
Ny studie: Ekologisk  mat är dålig för klimatet

Enligt en ny studie är ekologisk mat betydligt sämre för klimatet än mat som producerats på konventionellt sätt. – Det beror på att ekologisk mat kräver mer areal, mer mark för samma mängd mat, säger Chalmersforskaren Stefan Wirsenius till Ekot. 

2018-12-12-20:25:44
Filip, 13, rånades av killgäng

Filip, 13, och hans kompis blev rånade av ett gäng okända killar i Mall of Scandinavia. – De började dra i våra kläder. Det var skrämmande, de var ett helt stort gäng.  Polisen varnar nu för att brottsligheten sprider sig på gallerierna. – Unga förövare ser rån och misshandel som en jakt på ”troféer”.

2018-12-12-19:58:31
Stannades vid nattklubben – plötsligt märkte hon felet

Stacey Partridge var ute och festade när en man kom fram till henne utanför nattklubben.Hon kände att något var fel – och upptäckte att en andra man gömde sig och filmade henne.– Jag ryser när jag tänker på deras avsikter, säger hon till Daily Record.

2018-12-12-19:58:39