Stort elavbrott gjorde  Göteborg strömlöst

Stort elavbrott gjorde Göteborg strömlöst

Ett större elavbrott inträffade i centrala Göteborg strax efter klockan 13 på onsdagen. 

Enligt Göteborg Energi var det stora delar av Göteborgs centrala delar som påverkades – totalt ska det ha rört sig om över 43 000 kunder.

– Det blev fel i en av våra 130 kilovoltskablar. Vad exakt som skett undersöker vi nu, säger Cecila Erdalen, pressansvarig vid Göteborg Energi.

Läs hela nyheten:
Stort elavbrott gjorde Göteborg strömlöst

Publicerad: 2018-09-26 klockan 13:18

Fler nyheter från Expressen

Första snön på väg  in över Sydsverige

Nu är hösten på väg.På tisdagen får Sydsverige hård vind, och fram emot helgen kan det bli snöfall.– Det blir ordenligt kallt i hela landet, säger meteorologen Tora Tomasdottir.

2018-10-22-15:34:51
Läkare gjorde orosanmälan – dagen innan treåring dog

Dagen innan ett barn i treårsåldern dog på ett sjukhus i Skaraborg efter att ha kommit in med svåra skador gjorde en läkare en orosanmälan gällande barnets yngre syskon.Men orosanmälan, som gjordes av en socialjour, skickades aldrig akut till barnets hemkommun.Det framgår av en lex Sarah-anmälan.– Det är en ganska vanlig bedömning att det inte finns något akut skyddsbehov så länge ett barn som vårdas över natten är kvar på sjukhuset, säger en stabschef till Nyhetsbyrån Siren.

2018-10-22-15:36:51
Han misskötte sig gång på gång i fängelset – släpptes

Inom vänskapskretsen har han setts som en farlig person som andra är rädda för.Under sin tid i fängelset hotade återfallsförbrytaren Makaveli Lindén, 20, personal och rapporterades upprepade gånger för misskötsel – ändå blev han villkorligt frigiven i augusti.Nu jagas han världen över misstänkt för mordet på Heikki Bjørklund Paltto i Oslo.

2018-10-22-12:50:03
Makaveli Lindéns misskötsel i fängelset – släpptes fri ändå

Efterlyste Makaveli Lindéns liv har präglats av droger och knivrån.I fängelset har han hotat personal och uppmanat dem att stänga sina fönster om nätterna.Gång på gång har han isolerats till följd av misskötsel – ändå blev han villkorligt frigiven och åkte till Norge.Nu jagas han över hela världen misstänkt för mord.

2018-10-22-12:50:03
JUST NU: Stefan Borg, SD,  hoppar av – ska ej kandidera

Stefan Borg, Sverigedemokraternas gruppledare i Hörby, skulle ha blivit partiets förste kommunstyrelseordförande i landet. Men nu hoppar han av och kandiderar inte, meddelar partiet i ett pressmeddelande. ”Den mediala uppmärksamhet som riktats mot min person har gjort det omöjligt för partiet i Hörby att i stället fokusera på det som är det viktiga” skriver Stefan Borg i pressmeddelandet.Hans ersättare blir Cecilia Bladh in Zito.– Det ska bli spännande att som gammal Hörbytös få sätta min och SD:s stämpel på byn, säger hon.

2018-10-22-14:26:37
Mammans förvåning när  hon tittade in i sonens mun

Den nyblivna tvåbarnsmamman Tara O'Byrne fick en chock när hon vaknade upp på morgonen och gjorde den minst sagt oväntade upptäckten i sin elva veckor gamle son Oscars mun. – Jag blev livrädd men nu kan jag se det roliga med det hela, säger Tara.

2018-10-22-14:15:00
JUST NU: Stefan Borg, SD,  avgår från sin post

Stefan Borg, Sverigedemokraternas gruppledare i Hörby, skulle ha blivit partiets förste kommunstyrelseordförande i landet. Men nu avgår han, meddelar partiet i ett pressmeddelande. ”Den mediala uppmärksamhet som riktats mot min person har gjort det omöjligt för partiet i Hörby att i stället fokusera på det som är det viktiga” skriver Stefan Borg i pressmeddelandet.

2018-10-22-14:26:37
Miljarder står på spel i handeln med Saudiarabien

Det är Tyskland som sticker ut i kritiken mot Saudiarabien över mordet på journalisten Jamal Khashoggi.Sverige har hittills hållit en lägre profil i kritiken.Många miljarder står på spel i handeln med Saudiarabien.

2018-10-22-13:28:48
Det pekar uppåt för Donald Trump

USA:s president Donald Trump har haft en del goda nyheter på sistone.Här kommer en till.Han har aldrig varit så här populär som president.

2018-10-22-13:41:16

Rökutveckling efter ”smäll” på skola – polis och räddningstjänst på platsen

Polis och räddningstjänst är på plats på Kirsebergsskolan i Malmö.Enligt räddningstjänsten handlar det om något slags explosion.– Vi har fått in det som något slags smäll, säger Mattias Sköld, inre befäl räddningstjänsten syd.

2018-10-22-14:17:12