Ska du plugga i höst? Här är 15 saker du behöver

När du pluggar är förstås det viktigaste att du har en skarp hjärna och kanske framförallt bra studiedisciplin. Men det finns vissa saker som kan hjälpa dig på traven – här har vi samlat dem och var du hittar dem billigast.

1. Energidryck

Det är krävande att tentaplugga och då är det viktigt att fylla på med energi. Förslagsvis i form av energidryck. Här kan du köpa ett helt flak med Nocco för 379 kronor.

2. Laptop

En bärbar dator är nästan ett måste för att plugga. Gärna en lätt som du kan bära till och från skolan utan problem. Här hittar du det billigaste priset på en MacBook Air.

3. Surfplatta

Om du inte orkar släpa på en laptop kan en surfplatta vara ett bra alternativ, till exempel när du behöver ta anteckningar på föreläsningen. Här kan du klicka hem en iPad 9.7" för under 4 000 kronor.

4. En snygg klocka

Den är inte bara en fin accessoar utan hjälper dig också att komma i tid till plugget. 

För honomKöp en klocka från Armani för nästan halva priset – du hittar erbjudandet här.

För henneJust nu finns massvis av modeller från Marc Jacobs att köpa till 50 procents rabatt här.  

5. Ett fodral till klockorna

Och varför inte förvara klockorna i den här snygga boxen? Just nu är den nedsatt med 67 procent här.

6. Väckarklocka

Du måste ju ha en väckarklocka för att inte riskera att komma för sent till föreläsningarna. Den här väckarklockan är dessutom riktigt snygg – en träkloss med LED-lampor som du tänder genom att knacka i bordet eller klappa med händerna. Lite som i Paradise Hotel, alltså. Köp den här.

7. Kaffebryggare

Studentens bästa vän – kaffekoppen. Billigast blir kaffet såklart om du brygger det själv och här kan du köpa en kaffebryggare från Bosch som är nedsatt till 399 kronor.

8. Kaffemugg som inte går att välta

Den här muggen är ovältbar. Genom en teknologi som skapar ett lufttryck mellan muggen och underlaget, går muggen bara att flytta på om du lyfter den rakt upp. Nu kommer du aldrig mer riskera att spilla över tangentbordet eller din nya vita skjorta. Här kan du köpa muggen.

8. Datorväska

När du ska bära runt på din dator måste du ju ha en snygg väska att ha den i. 

Den här väskan är ett riktigt budgetfynd – för 159 kronor blir den din.

Eller denna lyxigare variant i skinn från Tiger of Sweden. Klicka hem den här.

9. Hörlurar

När du åker till skolan eller när du sitter och pluggar kan det vara trevligt att lyssna på musik. Gärna i ett par riktigt bra, brusreducerande hörlurar som också är trådlösa. Till exempel de ovan som kommer från Sennheiser.

10. En snygg väska

En fin väska piffar upp varje outfit och det är extra kul att köpa en ny till hösten, oavsett om man ska tillbaka till skola eller jobb efter semestern. Den här snygga tote-väskan från By Malene Birger hittar du här.

11. Nya sneakers

Man kan aldrig ha för många sneakers!Här hittar du det bästa priset på Adidas Originals Gazelle.

Här hittar du det bästa priset på Puma Suede Heart Satin.

12. Korthållare

Håll ordning och reda bland korten med den här snygga korthållaren som finns i flera olika färger. Just nu kan du köpa den här för bara 59 kronor.

13. En fidget spinner

Även om de kanske framförallt används som leksaker nu uppfanns fidget spinners för att hjälpa personer med koncentrationsproblem. Så har du svårt att koncentrera dig kan det ju vara värt att testa – här kan du köpa en fidget spinner för 1 krona

14. Kalkylator <center>

</center>Ska du läsa något där matte ingår i studieplanen? Då måste du ha en riktigt bra kalkylator. Här hittar du det bästa priset på den här kalkylatorn, som är en av de populäraste på marknaden. 

15. Powerbank

Den här fina powerbanken kostar bara 72 kronor och du hittar den här. Ett annat alternativ är ett mobilskal med inbyggd laddare. Då glömmer du definitivt inte laddaren hemma!

16. Sovmask

Ska man prestera på topp är det viktigt att få sin skönhetssömn. Stäng ute allt ljus med en mjuk sovmask. Du hittar den här för 59 kronor.

Läs hela nyheten:
Ska du plugga i höst? Här är 15 saker du behöver

Publicerad: 2017-07-20 klockan 15:18

Fler nyheter från Nyheter24

Efter kritikstorm – H&M tar bort bilder från sin hemsida

Det är inte sällan H&M hamnar i blåsväder men denna gång har klädjätten mött kritik efter att de använde sig utav väldigt smala modeller för amnings-bh:ar. Efter detta har nu H&M tagit bort bilderna från sin sajt. Det var Marie Björk från Annonsrådets som gav H&M stor kritik i sin debattartikel under rubriken "Att ni har mage att skamma mammor, H&M" på SVT opinion.  Marie skriver om fettföraktet som hon upplever eldas på i form av sådana här bilder. Hon skriver: ”Tjockisföraktet är så utbrett och förankrat att det är en självklarhet att använda sig av smala modeller när det ska visas underkläder. Jag tror inte ens att de fattar att det är ett fullständigt hån mot målgruppen, det vill säga de som ammar”. Men vilka mammor är det egentligen som kan känna igen sig i bilderna? Och varför använde H&M inte sig av verkliga mammor för bilderna? Det är frågor Marie Björk ställer i sin debattartikel.  "Jag tycker att ni borde skämmas, ni som så tanklöst skapar denna reklam" fortsätter hon skriva. Tagit bort bilderna H&M var snabba på att svara på kritiken, genom att ta bort bilderna från sin sajt.  – Det stämmer att vi har plockat bort bilderna. Vi förstår våra kunders feedback och vi kommer att ta hänsyn till den framåt, i kommande plåtningar, säger Joanna Morell, pr- och kommunikationsansvarig på H&M Sverige till SVT. Annonsrådet skrev på måndagskvällen klockan 19.00 på H&M:s facebooksida: ”H&M har valt att ta bort bilderna från sin webb. En stor eloge till dem då de faktiskt valde att lyssna in, se problematiken och agera”. Som en kan förstå tyckte Marie Björk från Annonsrådet att H&M gjort rätt i att ta bort bilderna från hemsidan.  – Det visar att man kan förändra genom att uppmärksamma och kritisera och att företag blivit mer ödmjuka och lyssnar på sin målgrupp, säger hon till SVT. Nyheter24 har tidigare skrivit om när H&M ignorerat rapporter om våld och andra allvarliga hot mot arbetare på en indisk fabrik som tillverkar deras kläder. Och att H&M trots det fortsatte att arbeta med fabriken trots varningarna, läs mer om det här.

2018-08-16-10:24:43

Paulina "Paow" Danielsson om festkvällen med Lil Pump

Bloggerskan Paulina "Paow" Danielsson, 24, har haft en välbehövlig paus från sin blogg och istället fokuserat på att ha lite ledigt och njuta av sommaren. Men nu är Paow tillbaka både i Stockholm och i bloggen – och hon ser onekligen till att sätta guldkant på sin vardag.Tidigare i veckan spelade nämligen rapstjärnorna Post Malone och Lil Pump i Stockholm, och på plats var Paow och hennes kompis Elli De Silva.Lil Pump, vars riktiga namn är Gazzy Garcia, är bara 17 år gammal och redan multimiljonär – mycket tack vare hans genombrott med låten "Gucci Gang". Post Malone och Lil Pump i Stockholm. Bildkälla: Instagram/lilpumpI februari 2018 greps Lil Pump i sitt hem San Fernando Valley – detta efter att han avfyrat ett vapen. I april släppte han låten "Esskeetit", som han i juli följde upp med singeln "Drug addicts".I sin blogg berättar nu Paow om kvällen med de amerikanska stjärnorna."Elli fixade biljetter igår och vi hängde mest backstage. Jag är rätt dålig på det där med musik så jag hade inget ansikte på någon av dem men det var väldigt kul. Efter det så efterfestande vi på Grand Hotel med Lil pump. Tatuerade in ”esskeetit ”lol. Hans vän var tatuerare. Får se om man ångrar det snart men just nu känns det kul. Är ju rätt spontan av mig, skrev Paow om kvällen.Paow och Elli De Silva festade med Lil Pump. Bildkälla: Instagram/kattpaowEsskeetit är slang för "let's get it", och i låten rappar han bland annat om att ta Ecstasy.På sin Instagram visar Paow upp sin tatuering – och även Lil Pump och Elli gjorde samma tatuering.Paow har sedan tidigare flera tatueringar, och för bara några dagar sedan visade hon upp ännu en ny tatuering hon har gjort. På sitt ena finger har Paow låtit tatuera in "Hoe is life"."Visst man kanske inte alltid behöver tatuera in allting. Men jag är ju lite spontan av mig. Så det fick bli så", skrev Paow om sin tatuering då.Se hur Paows tatuering blev i klippet ovan! 

2018-08-16-09:56:45

Snart kan du ta CSN-lån för körkort – här är allt du behöver veta

Det är från och med den 1 september i år som du kan ansöka om ett lån från CSN till körkortsutbildning, om du uppfyller vissa krav. Detta hoppas regeringen ska ge fler jobb. Körkortslånet kom till som en reform just för att göra det lättare för arbetslösa att hitta jobb. Det största beloppet som går att låna är 15 000 kronor och det gäller i upp till ett år. Det finns dock vissa fall där man kan förlänga beslutet. Det går an ifall det hänt saker som du själv inte kunnat kontrollera och som resulterat i att du inte kunnat genomföra din körkortsutbildning.  När du lånat pengar och är ute och glassar bakom ratten, är det dags att betala tillbaka de pengar du lånat. Då kan det vara bra att veta att CSN tar ut ränta på lånebeloppet. När tiden är kommen kommer CSN höra av sig om information om när och hur mycket du ska betala. Enligt CSN kommer du betala ungefär 300 kronor i månaden. Så om du lånat fullt belopp på 15 000 kronor så tar det strax över 4 år att betala tillbaka lånet. Men om du vill och kan så går det att betala tillbaka lånet snabbare. Men för att få ansöka om ett sådant här lån och få det beviljat så finns det några krav och villkor som måste vara uppfyllda. Din trafikskola måste vara godkänd av Transportstyrelsen. På Transportstyrelsens hemsida kan du se vilka skolor som är godkända. Du får inte ha ett B-körkort sedan tidigare. Du ska uppfylla villkoren för ålder och arbetslöshet. Om du fyllt 18 år men inte är äldre än 25 ska du vara anmäld som arbetssökande hos Arbetsförmedlingen. Du måste även antingen vara inskriven i Arbetsförmedlingen program i jobb- och utvecklingsgarantin för ungdomar eller deltagit i Arbetsförmedlingens etableringsprogram. Är du mellan 25 och 48 år gammal så gäller det samma där om att vara anmäld som arbetssökande hos Arbetsförmedlingen. Det måste du ha varit i minst sex månader dagen innan du ansöker om lån. Dessutom måste du antingen ha varit arbetslös under hela perioden, eller deltagit i ett arbetsmarknadspolitiskt program. Nu är det många måsten och krav här, och det kanske känns rörigt? Ingen fara, allt det här kan du läsa mer om på CSN:s hemsida. Många har ju även studielån hos CSN och kan undra ifall de kan komma att påverkas av ett körkortslån. Men då körkortslånet är ett fristående lån så påverkas inga andra bidrag eller lån du har hos CSN. Nyheter24 har tidigare skrivit om EU:s mål, att halvera siffran antal omkomna i trafiken till 2030. En åtgärderna de vill införa är alkohollås i ALLA nya bilar som säljs inom EU. Det kan du läsa mer om här. Källa: CSN.se

2018-08-15-19:33:56

Forskare: Det här är den perfekta raggningsrepliken

”Tjena kexet! Står du här och smular..?” eller ”Snygga skosnören, ska vi hångla?” är exempel på klassiska och riktigt dåliga raggningsrepliker. Men nu är det slut med cringe-snacket, forskare i England har nämligen forskat fram den perfekta raggningsrepliken.  Viren Swami är professor i psykologi med inriktning på romantik och attraktion. På Anglia Ruskin University har han tillsammans med kollegor forskat fram enkla riktlinjer för hur du ska ragga och samtidigt tagit fram den optimala raggningsrepliken.  Forskaren förklarar för Mirror Online att det finns ”gyllene regler” man måste följa.  – Även om det kanske inte finns någon exakt formel för att lyckas finns det enkla riktlinjer att följa för att få en bra start på samtalet vid en första dejt eller vid ett första möte, säger Viren Swami till Mirror. Tidigare studier visar att man har 30 sekunder på ge ett bra första intryck för en potentiell partner. Professor Swami berättar för Mirror:  – Med så liten tid att göra ett bra intryck är första orden viktiga i närmandet av en potentiell partner, fortsätter Swami.  Bästa raggningsrepliken Istället för att krångla till det med långa invecklade meningar och raggningsrepliker har professor Swami kommit på den bästa öppningsfrågan.  ”Vad är ditt favorittopping på pizzan?”  Han förklarar att vid första anblick kanske det inte låter som den mest romantiska inbjudan med frågan är omöjlig att svara "ja" eller "nej" på, vilket är att föredra. Frågan är öppet ställd och stärker dessutom tanken av ömsesidighet.  – Ömsesidighet är ett nyckelbegrepp i socialpsykologi, helt enkelt betyder det att man svarar på en positiv åtgärd med en annan positiv åtgärd, säger han och fortsätter:  – På detta sätt är det möjligt att bygga samtalet med utbytande svar och därmed en relation. Denna typ av inledande ljusa och hjärtliga frågor är kreativa, personliga och ger intressanta svar. Dessutom är det högst sannolikt att du får samma fråga tillbaka vilket leder till en naturlig konversation.  I motsats till den bästa raggningsrepliker ”Vad är ditt favorittopping på pizzan?”, har forskaren också tagit fram det sämsta sättet att starta en konversation på.  – En riktigt dålig raggningsreplik är: ”Jag gillar verkligen att läsa”. Att säga ett faktum eller påpekande utesluter vidare diskussion och ger ingen ömsesidighet, vilket gör det mer troligt att det blir ett snabbt slut på den romantiska dejten.  Dejtingtrender kommer och går, läs här om den nya dejtingtrenden som du säkert redan har råkat ut för. Dessutom avslöjar tjejer hur killar borde ragga, läs allt om det här.

2018-08-16-08:29:07

NHL 19 – här är allt du behöver veta

Den 14 september är det dags för lanseringen av NHL 19. Tillsammans med FIFA är NHL ett av världens mest efterlängtade sportspel år efter år. Och likt tidigare versioner så kommer spelet med uppdateringar för att både förbättra din spelupplevelse och skapa mer spänning. Så vad har NHL 19 för nya funktioner? Utomhushockey Har du drömt om att kunna spela utomhushockey i NHL likt de gör under Winter Classic-matcherna? Då har din dröm gått i uppfyllelse. För i nya NHL 19 så kommer du kunna göra precis det. Funktionen ger en verklighetskänslan när du spelar med din egen spelare och tar honom från en amatör till NHL-stjärna.  Spela utomhus i det nya NHL 19. Bildkälla: EA/Youtube. RPM tech Med det nya speltillägget RPM tech så kan du göra explosiv skridskoåkning. Tillsammans med flera olika skridskotekniker ger RPM dig allt mer kontroll över din spelares fart. RPM innebär även helt nya animationer vilket ger dig ännu bättre respons när du accelererar samt gör plötsliga vändningar.  William Nylander blir omslagsstjärnan för NHL 19. Bildkälla: EA Personifiera dina spelare Älskar du att spela med din egna spelare för att ta honom till toppen av NHL? Då kommer du älska det nya sättet du kan personifiera din spelare på. Med över 900 olika stilalternativ kan du skapa en helt unik stil till ditt hockeyproffs. EA har även lovat att flertalet officiella NHL-produkter samt ytterligare andra kända märken kommer att finnas tillgängliga för ditt hockeyproffs. Det här vill du bara inte missa. I NHL 19 kommer du kunna personifiera dina spelare exakt så som du själv vill. Bildkälla: EA Spela med Wayne Gretzky och Peter Forsberg Det finns många legendariska hockeyspelare som vi gärna hade sett beträda isen igen. Och nu kan vi äntligen få se det, inte i verkliga livet utan som animerade NHL 19-spelare. Eller vad sägs om att ställa upp ett lag med Wayne Gretzky, Peter Forsberg, Mats Sundin och Teemu Selänne? Oslagbart säger vi, vad tycker du? NHL 19 lanseras den 14 september. Bildkälla: EA I spelaren ovan kan du se trailern för det nya spelet. Längtar du även till releasen av FIFA 19? Vi förstår dig, man har alltid samma längtan när det börjar närma sig. Men vad kan du egentligen förvänta dig av det nya spelet? Här är allt du behöver veta inför releasen. 

2018-08-16-07:40:58

Aviciis pappas känslosamma ord: "Obegripligt"

Tim "Avicii" Bergling fick hela världen att dansa. I april i år gick han tragiskt bort, han hittades död på ett hotellrum i Muscat i Oman. Igår delade Aftonbladets musikpris Rockbjörnen ut. Priset för "Årets svenska låt" gick postumt till Tim "Avicii" Berling.  Priset delades ut av kulturminister Alice Bah Kuhnke och mottogs av Klas Bergling, Tims pappa. På scenen höll Klas ett känsloladdat tacktal till sonen och alla fans efter hans bortgång.  – Jag är glad att fått tillfälle att komma hit i kväll för att tacka för det här fina priset till Tim och Sandro och alla er som röstat på ”Without you”, som är en fantastisk låt, sade Klas Bergling under sitt första offentliga framträdande sedan sonens bortgång och fortsatte: – Men också framför allt tacka alla fina och fantastiska hyllningar av Tim och hans musik. Från hans fans och alla övriga, det har kommit från kyrkor, skolklasser, festivaler och många andra, och det har nästan varit obegripligt. Det värmer våra hjärtan i familjen i den här jobbiga perioden. Så, ett stort tack till alla! Även låtskrivaren Sandro Cavazza som skrivit låten ”Without you” tillsammans med Avicii närvarade under galan. Avicii ligger begravd på Skogskyrkogården i Stockholm, läs om begravningsceremonin här. Tragedin som skakade världen Fredagen 20 april i år omkring 19.00 svensk tid nådde beskedet allmänheten – Tim Bergling hade hittats död i Muskat, Oman där han befann sig på semester. Direkt svämmade sociala medier över av förtvivlade fans som knappt kunde ta in vad som hänt.Fans världen över och stora artister gick ut på sociala medier och hyllade artisten. En som också ställde sig i hyllningskören var prinsessan Madeleine.Det var på festivalen Summerburst i juni som prinsessan dansade loss till Axwell & Ingrosso, dj-duon avslutade sin show med att spela Aviciis "Wake me up". Madeleine förevigade stunden med ett filmklipp som hon bjöd sina tusentals Instagram-följare på. "Vilket vackert avslut", skrev prinsessan Madeleine till klippet och tillade "Vi minns Avicii" och ett hjärta.

2018-08-15-08:13:43

Jimmie Åkesson: "Tror inte jag kommer sitta i regering"

En av valets stora frågor är hur det kommer att gå för Sverigedemokraterna. Hur stora kommer SD bli, vilka kommer vilja samarbeta med dem, och hur kommer förhandlingarna se ut efter valet? Under den här mandatperioden har partiledaren Jimmie Åkesson vid flera tillfällen sagt att Sverigedemokraterna kommer bli största parti i valet, och sommaren 2017 hade han till och med räknat ut hur SD skulle kunna bilda regering.  – Om vi får 30 procent, Moderaterna får 16 och Kristdemokraterna får 4,5 så är det klart, sa han i en intervju med Aftonbladet under Almedalsveckan förra året.  Men nu berättar Jimmie Åkesson i Sveriges Radios partiledarutfrågning att han faktiskt inte tror att han kommer att sitta i regering efter valet. Det verkar alltså som att han gett upp drömmarna om regeringsbildning.  – Jag tror faktiskt inte vi kommer sitta i en regering efter valet, men vi kommer ha avsevärt inflytande på regeringens politik, säger Åkesson i intervjun.  Han menar också att inget av de andra partierna för samtal med Sverigedemokraterna, men att man "kan förhandla på andra sätt".  Öppnar dörren för Stefan Löfven Jimmie Åkesson vill heller inte säga hur han kommer agera efter valet, även om han anser att SD ligger närmare Moderaterna rent politiskt.  Men han öppnar också en dörr till Socialdemokraterna och Stefan Löfven.  – Stefan Löfven skulle ju kunna säga "nu har jag läst SD:s valmanifest och jag tycker det mesta låter jättebra". Då behöver jag inte förhandla, då säger jag ”kör Stefan, det låter jättebra”, säger Jimmie Åkesson i Sveriges Radios partiledarutfrågning.  Men hur det än går i valet lär SD ändå få en del att säga till om. I de flesta mätningar ligger Sverigedemokraterna på runt 20 procent, och partiet ser ut att ha stora möjligheter att bli näst största eller till och med riksdagens största parti.  MER OM SD: Här är Sverigedemokraternas 5 största problem

2018-08-16-07:40:55

Sara Parkman och Samantha Ohlanders sommarpratar i P1

Idag torsdag den 16 augusti så sommarpratar folkmusikerna Sara Parkman, 29, och Samantha Ohlanders, 28. – Vi vill prata om radikala traditioner, landskapsdjur, att vara gifta med varandra i musikens tjänst och om den gången då vi körde fast i ett skoterspår i norra Ångermanland, men ändå hann med bussen och att spela under en söndagsgudtjänst, säger de till Sveriges radio inför sitt sommarprat.I sitt sommarprat berättar de bland annat om sitt fösta möte med varandra, om systerskap, fosterlandskärlek och om feminism. Samantha Ohlanders och Sara Parkman är dagens sommarpratare. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT BildSara och Samantha pratar också om de mörkare krafter som råder i Sverige just nu. Om den nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen – NMR – närmare bestämt.Sara minns hur hon reagerade på NMR:s demonstration i Göteborg, som ägde rum lördag den 30 september 2017. Då hade hundratals nazister samlats, och det var ett stort säkerhetspådrag i Göteborg.  22 anhängare till NMR greps under helgen i Göteborg, och en av dom var NMR:s ledare Simon Lindberg.Sara berättar om hur viktigt det är att använda sin röst för att göra motstånd.– September 2017. Jag ser bilder från den misslyckade NMR-demonstationen i Göteborg. Hör motdemonstranterna ropa ut sin vrede och sorg över att nazister ska gå i tåg på deras gator. Ropen ekar, tumultet, ljuden sprids för vinden. Jag går ut i skogen och skriker jag också och tänker på alla som ropat före mig, säger Sara i sommarpratet. Nazistiska NMR demonstrerar i Göteborg. Bildkälla: Thomas Johansson/TT BildEn annan känd svensk som reagerade över NMR:s demonstration var Youtubern och influencern Therése Lindgren.– Alltså hur kan det här vara tillåtet, jag är chockad över dom här bilderna och den här livesändningen nere från Göteborg. Jag förstår inte ens hur den här nazistiska demonstrationen har fått tillstånd. Det är ju organiserad rasism som får tillstånd att sprida sin skit mitt på gatorna i en av Sveriges största städer, sa Therése då.Sara och Samanthas sommarprat hör du i Sommar i P1, som släpps som podd kl. 07.00 och sänds i P1 kl. 13.00.

2018-08-15-16:23:42

Swedish House Mafia är tillbaka – "Nu kör vi!"

När man pratar om Swedish House Mafia, så är det få personer som inte vet vilka det är man pratar om. Dj-stjärnorna hade en succékarriär med utsålda spelningar världen över. Tills resan tog slut, och de åkte ut på sin avskedsturné 2013. Innan vi fick säga hejdå till medlemmarna Steve Angello, Sebastian Ingrosso och Axwell hann de köra tre helt utsålda spelningar på Friends Arena i Stockholm, en på Madison Square Garden i New York som sålde slut på nio minuter.Men fem år efter vad vi trodde var avskedet, så dök de upp på musikfestivalen Ultra i Miami. Att de dök upp på just den här festivalen var ingen slump direkt. Det var där House-trion gjorde sin allra sista spelning för deras avskedsturné. Detta har i sin tur eldat på ryktena om en eventuell återförening. – Vi pratar ju om det och vi har gått ut och snackat om det på spelningar, sa Steve Angello i en intervju med Sydsvenskan tidigare i år.Men är du ett riktigt fan så håll i hatten, de tre housestjärnorna är nu tillbaka i studion säger Steve Angello till Dagens Nyheter. – Jo men absolut, Swedish House Mafia är tillbaka. Nu under sommaren är alla ute och reser mycket, men vi har satt oss i studion, säger Angello till Dagens Nyheter.Så nu är de tillbaka! Men vad har de gjort under tiden de varit borta? Efter uppbrottet 2013 har de alla satsat på solokarriärer. Ingrosso och Axwell har även tillsammans släppt singlar som duo. Angello släppte sitt album "Human" och är ute på världsturné, och ska avsluta årets Malmöfestival på Stortorget.– Jag spelar inte så mycket hemma, men det är Sverige som är viktigast för mig, det var här jag själv fick chansen att lyckas, säger han till Dagens Nyheter.Steve Angello gästade Kulturprogrammet Sverige! och där berättade han om sin uppväxt, sorgen efter sin pappas bortgång och åren i Los Angeles som en av världens främsta producent, läs mer om det här.

2018-08-15-21:40:26

Katie, 21, försökte ta sitt liv – nu har hon fått ett helt nytt ansikte

Den amerikanska tjejen Katie Stubblefield var bara 18 år när hon försökte ta sitt liv. Mirakulöst överlevde hon, men med stora och allvarliga skador på sitt ansikte och hjärna.  Som tonåring kämpade Kate med hälsoproblem, kärleksproblem och stora familjeproblem. Under 2014 vändes hennes liv upp och ner. Under hennes highschool-år flyttade familjen för andra gången på bara några år, hon började lida av kroniska magproblem som resulterade i att hon fick ta bort gallblåsan. Bara några månader senare bröt hon upp med sin pojkvän.  Händelserna har nu gjort att Katie nu blivit den yngste någonsin att få en ansiktstransplantation, hon är bara 21 år gammal. Hela hennes historia berättades i ett reportage gjort av National Geographic med titeln ”The Story of a Face” och rapporterades av CBS News.  Katie innan ansiktstransplantationen. Bildkälla: Cleveland Clinic Ansiktstransplantationen Fem veckor efter händelsen togs Katie till en klinik i Cleveland. Hon hade förlorat delar av pannan, näsan, bihålorna, stora delar av munnen, käkarna och framsidan av ansiktet. Ögonen skadades också svårt.  – Det var inte bra, berättar läkaren Brian Gastman efter hon först fick se Katie och fortsätter:  – Hennes hjärna var rejält utsatt, hon hade stor risk för anfall och infektioner, vi pratar alla slags problem. Glöm ansiktstransplantationen, vi pratar om att bara överleva.  Gastman berättar att han under hela sin yrkesmässiga karriär aldrig sett ett värre ansikte. Katie hade drabbats av stora hjärnskador i sin frontallob, synnerverna och hypofysen.  Hon kommer inte ihåg någonting från händelsen, eller någon av de efterföljande operationerna som räddade hennes liv. Det var något hennes föräldrar var tvungna att berätta för henne, vilket chockade henne.  – Jag tänkte aldrig att jag någonsin skulle ta livet av mig, så när jag fick höra om händelsen visste jag inte hur jag skulle hantera det, berättar hon för National Geographic.  Operationen som gav henne ett nytt ansikte Under 2017 beslutades det att Katie skulle genomgå en ansiktstransplantation. En hel eller delvis ansiktstransplantation räknas fortfarande som en experimentell operation. Operationen innebär att man flyttar hela eller delar av en avlidens persons ansikte och hudvävnad.  Operationen som Katie genomgick innefattade transplantation av hårbotten, panna, övre och nedre ögonlock, ögonglober, näsa, kinder, käkar, tänder, nerver, muskler och hela ansiktets vävnad och hud, skriver kliniken i ett pressmeddelande.  – Att veta att patienten nu har möjligheten att leva ett funktionellt liv på grund av sin ansiktstransplantation är största belöningen, säger läkaren Gastman i ett uttalande och fortsätter: – Med ett nytt ansikte har hon fått chansen att åter interagera med samhället och få en framtid precis som andra unga vuxna. Operationen kan ge tillbaka delar av självkänslan och självförtroendet som hon förlorat.  Nu vill Katie hjälpa andra Risker kvarstår att hon kan få komplikationer av operationen och att hennes kropp avvisar de nya ansiktet. Liksom alla andra personer som tidigare fått ansiktstransplantationer kommer Katie äta mediciner i resten av sitt liv.  Katie berättar till National Geographic att hon planerar att fortsätta sin skolgång på universitet och kanske i framtiden jobba med rådgivning.  – Jag har haft så många människor som hjälpt mig, nu vill jag hjälp andra, berättar hon.  Hon hoppas också att hon kan få möjligheten att prata med andra tonåringar om självmord och värdet av att leva.  Känner du att du vill söka hjälp för psykisk ohälsa eller självmordstankar så har Mind Självmordslinjen en öppen chatt och telefon dygnet runt – telefon 90101. Nationella Hjälplinjen finns också att ringa alla dagar klockan 13-21 på telefon 020-22 00 60.

2018-08-15-08:16:04