Ska du på bio? Gör då inte de här grejerna

Det finns få saker som är bättre än att avnjuta en riktigt grym film på bio. Det kan vara att man går med polarna, familjen eller till och med ensam. Det spelar INGEN roll – upplevelsen, den stora skärmen och ljudet är för cirka två timmar allt som betyder något i världen.

Något som kan sabba hela upplevelsen är dock, ja du gissade rätt... andra människor. För många av oss har varit med om grabbgänget som inte slutar snacka eller tjejgänget som ständigt tittar i mobilerna så att biosalongen lyser upp likt Lucias ljuskrona.

Känner du igen detta? Bra – då är du sannolikt inte den personen som stör andra under biobesöket. Känner du INTE igen detta? Ja då kan det faktiskt vara du som är personen som stör.

Därför har vi listat några tips på hur du ska bete dig när du går på bio.

Här vill du inte bli störd va? Bild: Bertil Ericson TT/TT

Sluta snacka

Alltså på riktigt, ingen har betalat in sig till biografen för att lyssna på ditt eller dina polares tjöt under en och en halv timme. En kommentar här och där kan vara på sin plats, men att köra ett livereferat likt radiosportens Christian Olsson under varje scen går inte hem på en bio.

Fimpa snacket och diskutera i smågrupper efteråt.

Låt mobilen vara i fickan AVSTÄNGD

Här finns det två anledningar egentligen. Den första anledningen är att INGEN vill höra när du får ett samtal mitt under en spännande scen. Ljudlöst kan funka men råkar du komma åt knappen som reglerar ljudet så kan det likt förbannat sabba hela upplevelsen. 

Den andra anledningen är nästan lika självklar som den första. Mobilskärmarna nuförtiden kommer med en ljusfunktion som kan lysa upp även den mörkaste hålan på jorden och när du tar upp din telefon för att svara på det där NÖDVÄNDIGA meddelandet från din tjej eller killkompis så byts det mysiga, dunkla och fantastiska mörkret mot sommarsolståndskänsla. Kul..

Lyssna på de som jobbar, ge tusan i mobilen under filmen.

Lämna dina illaluktande snacks hemma

Det är mer eller mindre common sense att inte ta med sig fisk eller andra illaluktande maträtter till arbetsplatser. Och guess what? Lika så på biografer.

INGEN blir glad av att lukta på din tonfisksallad, stiltonost eller hårdkokta ägg i en trång, varm och dåligt luftad biosalong.

Följer du de här reglerna så ska det vara lugnt! Är du osäker på något så tänk bara: "Hade jag blivit störd om någon annan gjorde det här?". 

Gillar du att gå på bio? Då har du säkert kollat på Harry Potter! Då blir du kanske glad över att det finns två nya Harry Potter-spel till din mobil. Här är allt du behöver veta om de två spelen.

Läs hela nyheten:
Ska du på bio? Gör då inte de här grejerna

Publicerad: 2018-07-20 klockan 10:17

Fler nyheter från Nyheter24

Detta innehåller Moderaternas och Kristdemokraternas budget

Idag ska riksdagen rösta om den hur Sveriges budget ska se ut för nästa år. Och det ser ut som att de förslag som Moderaterna och Kristdemokraterna lagt kommer att vinna – i och med att man har med sig Sverigedemokraternas röster. Det innebär att det är Moderaternas och Kristdemokraternas budget som kommer gälla nästa år – här är vad den innehåller: 1. Nytt jobbskatteavdragSom mest kan löntagare få 210 kronor mer i plånboken varje månad. M och KD satsar också fyra miljarder på att höja brytpunkten för statlig inkomstskatt – det innebär skattelättnader för personer som tjänar strax över 40 000 kronor i månaden. 2. Sänkt pensionärsskattSveriges pensionärer kommer att få mer i plånboken, då pensionärsskatten sänks med en miljard.  3. Vården får mer I Moderaternas och Kristdemokraternas budget gör kömiljarderna comeback. Systemet innebär att landsting som betar av vårdköer får mer pengar. Moderaterna och Kristdemokraterna satsar också 1,5 miljard i statliga bidrag till vården. 4. Försvaret och polisen vinnareM och KD satsar nästan sex miljarder på polisen och försvaret. Polisen kommer få två extramiljarder, försvaret får 3,9 miljarder.  5. Migration och miljö får mindre pengarModeraterna och KD kommer att skära ner på migrationen, och sänker utgifterna på området med 1,5 miljard. Även miljö och naturvård skärs ner rejält med två miljarder kronor. Bland annat vill Moderaterna och Kristdemokraterna skära ner i satsningar på klimatet. Elcykelpremien och flygskatten försvinner.  Även koldioxidskatten ska ner – där kommer M och KD skära ner med nästan en kvarts miljard. 

2018-12-11-08:42:55

Diana Baban svarar på Joakim Lundells "kärlekshyllningar"

Vad är det egentligen som sker på Joakim Lundells sociala medier? Ja det är det tusentals fans som just nu undrar.  Det var under måndagen Joakim publicerade en video där han filmar en bild på Diana Baban som är en av årets Ex On The Beach-profiler. Han sjunger en låt och tar på bilden med handen. Samtidigt har han även bytt profilbild, och bilden han bytt till är en bild på Diana.  Såhär ser Joakim Lundells Instagramprofil ut just nu. Bildkälla: InstagramHär är Jocke och Jonnas gemensamma Youtubekanal. Bildkälla: Jocke & Jonna YoutubeMånga antog nog att detta snabbt skulle ebba ut och återgå till det vanliga – men icke. Dagen efter visades det upp bland annat bad och ett rum helt tapetserat med bilder på Diana. Under gårdagen publicerade Joakim bland annat en bild på när han badar tillsammans med en bild på Diana. Bildkälla: Joakim Lundell InstagramHemma hos Joakim och Jonna har de nu både en Jasmine-vägg och en Diana-vägg. Bildkälla: Joakim Lundell InstagramSå hur började då hela karusellen? Jo, det hela började när Jocke & Jonna publicerade sin årliga pepparkakshus-challange som går ut på att de ska bygga varsitt pepparkakshus. Plötsligt frågar Jonna vem Jockes frikort skulle vara om han fick ha ett. – Någon från Paradise Hotel eller Ex on the beach. Jag skulle nog säga Jasmine Gustafsson från PH.... eller Diana Baban från Ex on the beach. Joakims ord resulterade sedan i några ordentliga pranks från Jonnas sida där hon bland annat tapetserade ett rum fullt av bilder på Jasmine. Det blev startskottet till ett internskämt som skulle komma att urarta. Nyheter24 hörde av sig till Joakim för att reda ut det hela, och han berättade då att vi var långt ifrån de enda som undrade om detta. – Haha, du är långt ifrån den första som frågar om detta. Folk har blivit som galna över att jag bytt profilbild och lagt upp dessa videos. Det är ett internskämt mellan oss och vi har skrattat så vi gråtit åt det, berättade Joakim.. Både Jasmine och Diana har nu svarat på vad det egentligen är som försegår. Bildkälla: Diana Baban Instagram– Det känns ju kul att man kan va nåns frikort men jag och Jocke är ju nära vänner och inget annat haha! Det började väl spåra ur när Jonna valde att klistra upp flera hundra bilder på mig i deras badrum, skrattade Jasmine. Nyheter24 har nu tagit kontakt med Diana, som även hon, tycker att skämtet fått en hysteriskt rolig vändning. – Hahahahaha alltså herre gud, folk är som galna och undrar vad som försiggår. Jag trodde verkligen aldrig att det här skämtet mellan oss skulle bli en sån grej. Så himla kul, svarade hon. Nu återstår det att se vad nästa steg hemma i Lundell-huset blir. Kanske Diana och Jasmine-masker?

2018-12-12-09:26:35

Felix "PewDiePie" Kjellberg hyllar nazistisk kanal

Den svenska Youtubern Felix “PewDiePie” Kjellberg, 29, är en av världens absolut största Youtubers med över 76 miljoner prenumeranter. Men han förvaltar inte det särskilt bra. I februari 2017 så blev Youtubestjärnan omskriven när han chockade sina fans med sjuka nazistskämt. Det handlade bland annat om att han ville "döda alla judar" och att "Hitler inte gjorde något fel".Till följd av det så valde Disney att bryta sitt samarbete med PewDiePie och även Youtube avslutade den serie de skulle göra tillsammans med den svenska stjärnan.PewDiePie har även använt n-ordet under en livesändning.PewDiePie hyllar nazistisk kanal. Bildkälla: YoutubeNu är stjärnan återigen i blåsväder – och ännu en gång handlar det om nazism.  Det är i sin satirshow "Pew News" som han hyllar mindre Youtube-kanaler som han gillar att titta på. En av de är kanalen E;R. Kanalen är känd för antisemitiskt, sexistiskt och homofobiskt innehåll.PewDiePie tipsade om den nazistiska kanalen i sin satirshow Pew News. Bildkälla: Youtube/PewDiePieHasan Piker är en av programledarna på Youtubekanalen The Young Turks som har 4,2 miljoner prenumeranter. På Twitter så kritiserade Piker det faktum att PewDiePie hyllade den nazistiska kanalen, skriver The Verge.Hånade död kvinnaE;R.har bland annat skämtat om Heather Heyer. Hon dödades i augusti 2017 av nazisten James Fields som körde in i en folkmassa som demonstrerade mot nazism i Charlottesville. Heather var en av de som demonstrerade. Fields skadade även 19 personer. I kanalens skämt så använde de sig även av riktiga bilder från attacken i Charlottesville.James Fields, längst till vänster, dömdes till livstids fängelse efter att ha dödat en kvinna och skadat 19 personer under en vit makt-demonstration. Bildkälla: Alan Goffinski via AP, File/TT BildKanalen som PewDiePie hyllar har även lagt ut tal av Adolf Hitler och använt sig av nazistisk propaganda i sina klipp, skriver The Verge. Efter att PewDiePie hyllade kanalen så fick de 15 000 nya prenumeranter, skriver The Verge.PewDiePie tog sedan bort sin hyllning till kanalen, och i en ny video har han nu sagt att han var omedveten om E;R:s tidigare videos.

2018-12-12-10:09:32

Skönhetsdrottningen skickade nakenbilder till 15-årig pojke

Den kända före detta skönhetsdrottningen, 28-åriga kvinnan Ramsey Carpenter Bearse, greps under fredagen. Hon greps efter misstanke om att ha skickat minst fyra bilder av sina bara bröst till en 15-årig pojke.  Tidigare vinnare av Miss Kentucky Ramsey har tidigare vunnit titeln Miss Kentucky och därmed gått vidare till skönhetstävlingen Miss America där hon tog sig till semifinal.  Hennes fiolspel och förespråkande av sin diagnos multipel skleros (MS) ledde till att hon slutligen vann delstatstävlingen. Hennes popularitet inom skönhetstävlingsvärlden i USA var mycket stor. Hon träffade 15-åringen när han var elev i hennes klass på Andrew Jackson Middle School i USA, där kvinnan var lärare i fysik och kemi.  Åtalet mot skönhetsdrottning Efter att Ramsey erkänt för polis att ha skickat bilderna till pojken står hon nu åtalad för fyra fall av distribuering av "obscent material" till minderårig.  Kvinnan erkände att hon skickat bilderna till pojken, som då gick i åttonde klass, mellan augusti 2018 och oktober samma år.  Kvinnan ställs för rätta I och med erkännandet ställs nu Ramsey Carpenter Bearse inför rätta har hon tilldelats en försvarsadvokat, Al Emch, som uttalat sig kort om situationen. - Det här är en svår dag. Detta kom som en chock för min klient, för mig och för alla som känner henne" kommenterade han enligt Inside Edition.  Ramsey själv ville inte kommentera händelsen eller hur hon känner inför rättegången.  Rättegång väntar för kvinnan Det den 28-åriga skönhetsdrottningen är åtalad för kan ge upp till tjugo års fängelse enligt amerikansk lagstiftning.  Men huruvida hon döms eller inte är obestämt fram tills den 17 december då hon är kallad att närvara i rätten. Hon släpptes i väntan på rättegång för en borgen på 10 000 dollar, vilket motsvarar cirka 90 000 svenska kronor.  Ramsey har försvunnit från sociala medier Efter det att åtalet mot Ramsey blivit offentligt har hennes Instagram inaktiverats och den före detta skönhetsdrottningens Twitter-konto har raderats, rapporterar Inside Edition.  Nyheter24 har tidigare skrivit om hur lärare betett sig olämpligt mot elever. En lärare fångades på film när han tog nackgrepp på en elev. Läs mer om det här!

2018-12-11-11:26:14

Stefan Löfven vill fortsätta regera med Miljöpartiet

Stefan Löfven vill inte dumpa Miljöpartiet. Det står nu klart efter att S-ledaren lagt fram sitt regeringsförslag till talmannen. På fredag klockan 09:00 kommer riksdagen rösta om Löfvens regeringsförslag. Det kommer bli nej. Samtliga partier förutom Miljöpartiet, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet kommer att rösta nej till Löfven, och därmed finns en bred majoritet i riksdagen mot Löfven. Efter omröstningen kommer talmannen Andreas Norlén samla partiledarna för nya samtal. Talmannen Andreas Norlén (Claudio Bresciani/TT)Detta innebär att Sverige är ett steg närmare nyval. Om Löfven faller i omröstningen behövs bara två omröstningar till innan nyval utlyses. Det skulle i så fall innebära att nyvalet kommer hållas någon gång under våren.

2018-12-12-08:41:32

Polisen berättar om ett av de mest brutala morden i gängkrigen

I början av 2000-talet växte kriminaliteten sig allt större i Södertälje-området. Klimatet hårdnade och allvarligheten på brotten blev allt värre. Det berodde främst på två rivaliserande gäng; Södertäljenätverket och utmanaren X-team. – Det är alltid på det sättet i gängkonflikter. Nu har man då mördat någon då i grupperingen och då finns det den logiken i gänget och i kriminella nätverk, att man måste hämnas, säger poliskommissarien Gunnar. "Tore 2" Södertäljepolisen satte in insatsstyrkan "Tore 2" för att stoppa gängkriminaliteten i staden. Men det visade sig inte vara tillräckligt för att få ett slut på kriget mellan de rivaliserade gängen. Istället eskalerar konflikten och den 1 juli 2010 når den sin peak på spelklubben Oasen i Ronna. – Det är två personer som åker på moped upp till Oasen och går in genom nödutgången. Beväpnade med ett automatvapen, kalashnikov, och en nio millimeters pistol. Den som går med automatvapnet gåt först och angriper en person i lokalen, medan den som har ett handvapen går in längre bak i lokalen och skjuter ihjäl klubbägaren, säger Gunnar.  Två personer skjuts ihjäl efter attacken på Oasen. Båda är bröder till ledaren av X-team. Under en kort period har han förlorat totalt 3 bröder (den tredje brodern mördades i ett tidigare sammanhang), alla mördade av Södertäljenätverket. Uppbränt automatvapen några hundra meter från mordplatsen. Bildkälla: Kanal 5 Sköts ihjäl av automatvapen Skjutna med 16-17 skott av automatvapen så räknas det som ett av de mest brutala morden i gängkriget. Gärningsmännen hade flytt från spelklubben på mopeder. Polisen hittade sedan både mopederna och vapnena uppbrända några hundrameter bort från mordplatsen.  – Anledningen till att vi inte fick kännedom om det här var för att det var rörigt. Vi fokuserade på vedergällningen mellan X-team och Södertäljenätverket. Det blev personlig konflikt som vi hade missat, menar han. Södertäljepolisen sänds tisdagar på Kanal 5 klockan 20:00.  Hör polisen berätta om dubbelmordet i Södertälje i klippet ovan.  

2018-12-11-14:38:00

Detta googlade svenskarna mest under 2018

2018 går mot sitt slut. Det har varit ett år av stora nyhetshändelser, oförglömliga sportbragder och sorgliga besked. Men vad har vi svenskar varit mest nyfikna på under det gångna året? Vad har fått oss att ta upp våra mobiler och söka på saker? Nu har Google tagit fram de starkaste trenderna och sökorden för 2018.Valet i september, artisten Aviciis tragiska död och fotbolls-VM i Ryssland var det som dominerade Google-året 2018. Men även vinter-OS, Svenska akademien och giraffers magar hittade sin väg in på årslistan för 2018. Här är google-året 2018 sammanfattat: Här är de mest googlade sökorden 2018: 1. Fotbolls-VM 2. Avicii 3.Julkalendern 4.OS 5. Valkompassen 7. Albin Lee Meldau 8. Sommarpratare 9. Hockey-VM 10. MelodifestivalenMest googlade "varför"-sökningarna 2018: 1. Varför dog Avicii? 2. Varför ska man inte rösta på SD?3. Varför firar vi alla hjärtans dag?4. Varför firar vi Kristi himmelsfärd?5. Varför är det så varmt i Sverige nu?6. Varför gäspar man?7.Varför flaggar man idag?8. Varför är diesel dyrare än bensin?9. Varför är O’boy slut?10. Varför är det sommartid?Mest googlade "vilken"-sökningarna 2018: 1. Vilken tid börjar julkalendern? 2. Vilken färg är du? 3. Vilken plats kom Sverige på i Eurovision? 4. Vilken dag är det halloween? 5. Vilken vecka är jag i? 6. Vilken hundras passar mig? 7. Vilken vallokal ska jag gå till? 8. Vilken nordisk huvudstad finns i Tjeckoslovakien? 9. Vilken färg är klänningen? 10. Vilken är Europas längsta flod?Mest googlade "vad"-sökningarna 2018:1. Vad ska jag rösta på? 2. Vad dog Avicii av? 3. Vad står partierna för? 4. Vad gör Svenska akademien? 5. Vad är Bitcoin? 6. Vad står Ikea för? 7. Vad är mandat? 8. Vad gör riksdagen? 9. Vad betyder Avicii? 10. Vad är GDPR?Mest googlade "hur"-sökningarna1. Hur röstar man? 2. Hur får man tillbaka gamla Snapchat? 3. Hur går Sverige vidare i fotbolls-VM? 4. Hur går det i valet? 5. Hur länge är vallokalerna öppna? 6. Hur många röstade? 7- Hur länge smittar influensa? 8. Hur får man bort bananflugor 9. Hur många magar har en giraff? 10. Hur röstar man blankt?Populäraste sport-googlingarna: 1.VM2. OS3. Hockey-VM4. Handbolls-EM5. Sverige-Schweiz6. Stockholm Marathon7. Champions League8. Medaljligan OS9, Ada Hegerberg10. Tyson FuryTV-googlingar: 1. Julkalendern2. Sommarpratare3. Melodifestivalen4. Eurovision Song Contest5. Ex on the Beach6. Idol7. Let's Dance8. Så mycket bättre9. Love Island10. Farmen VIP

2018-12-11-14:15:47

Efter skjutningen i Frankrike – jakten på gärningsmannen fortsätter

Under tisdagskvällen utbröt en skottlossning under en julmarknad i centrala Strasbourg, Frankrike. En ensam gärningsman öppnade eld på på gatan rue des Grandes-Arcades vid 20-tiden och lämnade tre döda och tolv skadade, enligt SVT.Marknaden är en av de största julmarknaderna i landet och händelsen utreds som ett terrorbrott, vilket gjort att  man har valt att höja säkerheten i landet och dess andra julmarknader. Innan gärningsmannen, som nu har identifierats, lämnade platsen hamnade han i en eldstrid med polisen. Han ska ha skadats i eldstriden, innan han flydde, enligt nyhetsbyrån AP.Sprängmedel hittadesUnder natten har 350 poliser varit ute på en intensiv jakt efter gärningsmannen. Enligt franska inrikesministern Christophe Castaner är den misstänkte mannen sedan tidigare dömd och har avtjänat straff i Frankrike och Tyskland. Lokala myndigheter har även uppgett att mannens namn funnit med på en lista av personer som kan ha radikaliserats och därför har varit i behov av övervakning, uppger AP.Bara timmar sökte en militär styrka igenom mannens hem, men hittade honom inte. Istället hittade de sprängmedel, enligt AP.

2018-12-06-18:33:40

Amalie,17, hade ont i halsen – tre månader senare är hon död

Amalie var en 17-årig tjej som precis fått en stor lägenhet i källaren hemma i Norge som "sitt rum". Hennes föräldrar Torbjørn och Arnhild gav henne lägenheten och friheten att inreda som hon själv ville då hon "blivit stor". Amalie inredde den precis som hon ville: snyggt och modernt.Lyckan varade inte längeMen det blev ingen långvarig lycka för familjen. 17 maj-helgen 2017 kommer Amalies föräldrar inte minnas som positiv. Det var nämligen då hon klagade på att hon hade ont i halsen för första gången.– Hon sa att hon hade lite smärta i halsen, säger pappa Torbjørn till norska Klikk.Men ont i halsen har väl de flesta haft någon gång? Föräldrarna blev dock lite fundersamma när smärtan inte gick över för Amalie. I vanliga fall brukar inte familjen vara så snabba på att gå till läkaren. Men Amalie gick i gymnasiet som krävde intyg från läkare vid frånvaro.Uppsökte läkareI tron om att hon endast hade en vanlig förkylning så uppsökte Amalie läkare för kontroll och blodprov.Vid undersökningen hittade läkaren inga onormala värden eller något att som inte stod rätt till. Men Amalies kropp sa ifrån ändå. Samma kväll som hon varit hos läkaren var hon helt utmattad och dålig att föräldrarna tog beslutet att åka med sin dotter till akuten. Men Amalie skickades direkt hem igen.Blev sämreEfter det tog det bara fyra dagar tills Amalie var tillbaka hos läkaren för nya blodprover, då hon mådde mycket sämre. – Läkaren ringde och sa att proverna var konstiga. De var tvungna att ta nya, säger mamma Arnhild till norska Klikk.24 maj 2017, drygt en vecka efter att Amalie hade första känningen i halsen, fick hon åka ambulans till Haukeland Universitetssjukhus i Bergen. Från att ha trott att det handlat om en förkylning handlade det helt plötsligt om livet eller död.Amalie blev bara 17 år gammal. Bildkälla: FacebookSällsynt aggressiv cancer En förälders värsta mardröm blev verklighet för Amalies föräldrar. Hon hade attackerats av en sällsynt och aggressiv form av akut leukemi. Blodcancern gjorde att hon under 96 dagar genomgick de absolut tuffaste kemoterapi-behandlingarna, som från och till var extremt smärtsamt för henne, skriver norska Klikk.Familjen växlade dag för dag mellan hopp och förtvivlan. Någon som aldrig ville ge upp var Amalie, men tillslut orkade inte hennes kropp kämpa emot cancern mer. Såret i halsen de trodde var en förkylning var akut leukemi och efter 96 dagar dog Amalie i sina föräldrars armar.  Nyheter24 har tidigare skrivit om Irina, 15, som dog när hon tappade sin mobil i badkaret. Det kan du läsa mer om här.

2018-12-11-19:10:06

Skottlossning i Strasbourg – två döda och flera skadade

Under tisdagskvällen inträffade en skottlossning mitt under en julmarknad i centrala Strasbourg, Frankrike. En person har dött och flera har skadats, rapporterar Reuters enligt TT. Det var en ensam gärningsman som ska ha öppnat eld på gatan rue des Grandes-Arcades. Området där julmarknaden och skottlossningen ska ha ägt rum uppges ha utrymts. Även spårvagnar som passerar platsen ska ha stoppats, enligt BBC.  Myndigheterna har även uppmanat människorna i Strasbourg att inte gå ut, alla bör hålla sig inomhus. Skytt jagas Den person som öppnat eld mot julmarknaden verkar fortfarande vara på fri fot och jagas av polis. Men enligt Aftonbladet ska gärningsmannen vara identifierad och känd hos polisen sedan tidigare. Slagit ring runt  Gunnar Hökmark, moderat EU-parlamentariker, befinner sig nära platsen och skriver på sin Twitter att polisen "slagit ring kring den inre staden". Skottlossning i Frankrike. Bildkälla: Faksimil Twitter Eu-parlamentet stängt I Strasbourg ligger även EU-parlamentet, som stängdes. Det var en försiktighetsåtgärd när uppgifter om skottlossning kom till känna.

2018-12-11-20:40:21