Sju par berättar: Så får vi distansförhållandet att fungera

Att ha ett distansförhållande är faktiskt inte så ovanligt. Men hur får man kärleken att hålla sig vid liv och finns det några saker man som par kan göra för att göra det lättare? 

Nyheter24 har pratat med sju par som har delat med sin av sina egna råd när det kommer till att få ett distansförhållande att fungera. 

Amelia och Matthew har varit ett par i tre år. Amelia träffade pojkvännen när hon var på semester i USA. Tre gånger om året träffas paret och har planer på att förlova sig.

– Det viktigaste när man har ett distansförhållande är att lita på sin partner. Annars kommer man aldrig kunna slappna av om man hela tiden undrar vad den andra gör, säger Amelia till Nyheter24.

Ett annat par som har hållit ihop i flera år är Malin och William som träffades i Stockholm för fem år sedan när William var på besök från Australien.

– Vi träffas två gånger per år, det låter säkert lite för många men vi älskar varandra och pratar över Skype nästan dagligen. Att prata ofta är viktigt tycker vi, berättar Malin. 

Sara och Anton har varit tillsammans i snart sju år. Idag bor Sara i Göteborg och Anton i Umeå för att studera. 

– Det går jättebra med distansförhållande. Vi försöker ses varannan helg och pratar mycket på FaceTime. Men vi bodde tillsammans i Göteborg innan Anton flyttade upp till Umeå.  

Daniel träffade Sofia när han var i Oslo förra året. Efter en utekväll bytte de nummer med varandra och har hållit kontakten sedan dess. 

– Att lita på den andra personen och att båda försöker se till att man ses är viktigt tycker jag, säger Daniel. 

Therese och Auguste har varit ett par i snart ett år. De träffades i Nice och har sedan dess haft ett distansförhållande mellan Sverige och Frankrike. 

– Grunden är att lita på varandra. Vi har daglig kontakt via FaceTime, både vanliga samtal och videosamtal, vi sms:ar så ofta vi kan och bjuder verkligen in varandra till varandras liv, vi sover till och med med varandra över FacTime, berättar Therese. 

När paret bråkar handlar det nästan alltid om svartsjuka eller att någon av dem känner sig trött på distansen. Och vissa dagar är värre än andra. 

– Det är sjukt jobbigt vissa dagar att vakna upp och den man har valt att spendera sitt liv med inte ligger där bredvid, men på något sätt är det så sjukt fint att vi väljer varandra varje dag trots det.

Enligt Therese så är kommunikation och gemensamma mål bland det viktigaste i en distansrelation. I deras fall är målet att ses en gång i månaden och dessutom snart kunna bo ihop över sommaren. Men det är inte bara en uppförsbacke att vara i ett distansförhållande säger hon.

– På ett sätt så är distansförhållande nyttigt, det är en superstor prövning och man får verkligen lära känna varandra när det enda vi har är just kommunikationen, jag tar mig verkligen tid för att prata med honom på ett annat sätt när inte det fysiska finns där. Det är verkligen inte så hemskt som många tror.

Agnes och Christian träffades för flera år sedan i spelet World of Warcraft när de spelade med samma grupp, och sedan fortsatte hålla kontakt. De har varit ett par i åtta år mellan Skottland och Sverige. De träffades i verkligheten första gången 2014 men ska nu äntligen gifta sig och flytta ihop. 

– Tiderna isär är det värsta som finns, och att säga hejdå på flygplatsen är hjärtskärande. Och det blir bara värre och värre varje gång. Det tär rejält på psyket att aldrig få stadga sig ordentligt utan bara tvingas bli bortsliten gång på gång, men man räknar ner en dag i taget till nästa besök. 

Enligt dem är det oerhört viktigt med tillit, ärlighet och kommunikation, som i andra relationer, men de känner att det är ännu viktigare i ett långdistansförhållande. 

– Vi har på åtta år aldrig bråkat då vi hanterar och löser eventuella konflikter genom att helt enkelt lyssna på varandra, respektera det och sedan försöka komma till en kompromiss eller be om ursäkt för missförståndet. Det finns liksom inte plats att misstro, undanhålla känslor och tankar eller vara bitter över missförstånd, avslutar Agnes. 

Jag och min kille har distans mellan Sthlm-Karlskrona. Ses ungefär var tredje vecka och däremellan kör vi mkt FaceTime och telsamtal , 
Vi gör vardagssysslor ihop över tel , ser på film ihop (samma film samtidigt och pratar i tel) , FaceTime och äter middag ihop , försöker göra en rolig grej av avståndet

Cornelia och Gustav har varit ihop ett tag och har ett distansförhållande mellan Stockholm och Karlskrona. De ses var tredje vecka men har några knep för att få det att fungera när de inte ses. 

– Vi gör vardagssysslor ihop över telefonen, ser på samma film samtidigt och pratar i telefonen. Vi brukar också FaceTime:a och äter middag ihop, försöker göra en rolig grej av avståndet. 

Malin och Joe hade ett distansförhållande i två år när hon bodde i Sverige och han i USA. 

– Skype, FaceTime dagligen. Skicka långa kärleks email, skicka presenter. Massa sms under dagarna, skicka låtar som påminner om varandra. Kärleken övervinner allt. 

Personerna i artikeln heter egentligen något annat. 

TV: Zara Larsson berättar om nya kärleken: "Så lycklig"

[youplay:sp,71,127949,000,0]

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

Läs hela nyheten:
Sju par berättar: Så får vi distansförhållandet att fungera

Publicerad: 2017-06-10 klockan 11:30

Fler nyheter från Nyheter24

Anställd avslöjar: Det här beställde David Beckham på McDonalds

Vi är många som försöker vara hälsosamma och tänka på vad man stoppar i sig. Men ibland blir man bara sugen på någon snabbmat. Då spelar det ingen roll vem man är eller vad man kommer ifrån, får man feeling måste man göra något åt det! Detta gäller även David Beckham, den forna fotbollsspelaren och fotomodellen, som beställde mat från McDonald's i Chippenham, England, rapporterar Indy100.com. En av de anställda, Philip Moulton, som serverade maten till Beckham, passade även på att ta en selfie med stjärnan som han sen postade på sin Facebook.<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https://www.facebook.com/philip.moulton.7/posts/1615031645197317&width=500" width="500" height="466" scrolling="no" frameborder="0" allowtransparency="true"></iframe> Den stora diskussionen efteråt var inte om själva bilden, utan vad "Becks" beställde. På sin Facebook har Philip själv svarat att han beställde en Big Mac meny och två cheeseburgare. Det verkar som att Beckham är ensam i bilen, frågan är om han sänkte allting själv?  Tänk om man kunde äta så onyttigt och ändå vara i form!Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

2017-06-28-11:06:16

Därför kan du känna dig kissnödig under sex

Det är nog en mardröm för många, tanken på att kissa på sig under sex, och många har nog känt av känslan om det varit lite extra tryck någon gång.  Men hur vanligt är det egentligen att känna så, när blir det allvarligt och hur många är det som faktiskt kissar på sig under sex? Nyheter24 har snackat med Nina Bohm-Starke, som arbetar som docent och överläkare på Kvinnokliniken på Danderyds sjukhus, för att få svar på de frågorna.  Hon förklarar att eftersom urinröret och slidan inte sitter så långt ifrån varandra kan det så klart bli tryck. – Det har att göra med hur nerverna går i kroppen, urinblåsan sitter ju framför slidan.  Hon säger dock att om man ofta upplever en känsla av att vara kissnödig under samlag kan det tyda på att man har framfall eller försvagad bäckenbotten-muskulatur.  – Men en sådan problematik brukar inte finnas hos unga tjejer som inte fött barn, säger hon.  Så det är inte vanligt att det kan komma urin om man inte har ett försvagat bäcken generellt sätt?  – Ja, det är nog en känsla man kan ha, men det kommer antagligen inte hända.  Vissa som kan få fontänorgasm säger att de känner sig kissnödiga innan de kommer, är det något du känner till? – Det har jag tyvärr ingen forskning eller siffra på, men det kan nog vara möjligt, säger Nina Bohm-Starke.  I videon under kan du se Ellen Bergström berätta om sitt pinsamma kissminne.  [youplay:sp,71,122280,000,0] Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

2017-06-27-12:28:11

Bli strandredo – här är de snyggaste badkläderna just nu

Bli snyggast på stranden i sommar! Från färgglatt till svart, från utsmyckat till stilrent – i den här listan har vi samlat badkläder i alla stilar.  1. Röd baddräkt, NA-KD Fixa Baywatch-stilen med den här röda baddräkten med snygg v-ringning. Den finns att köpa här för 299 kronor. 2. Svart bikini, Gina Tricot Den här svarta bikinin är stilren men sticker ändå ut tack vare de rundande kanterna. Du hittar överdelen här och nederdelen här. 3. Beige bikini, NA-KD Den här färgen på bikini är supersnygg, speciellt när man fått lite bränna. Här hittar du toppen för 249 kronor och trosan för 149 kronor. 4. Girl power-baddräkt, NA-KD Make a statement med den här baddräkten med feministiskt tryck. Här kan du klicka hem den. 5. Bikini med tryck, Gina Tricot Den här baddräkten går både att använda på stranden och som en body till en snygg kjol. Du hittar den här för 249 kronor. 6. Virkad bikini, Cubus Fixa den härliga bohemiska stilen med den här vita virkade bikinin. Här kan du klicka hem överdelen och här hittar du underdelen. 100 procent Ibiza-redo! 7. Prickig bikini, NA-KD Prickigt är riktigt hett i sommar och varför inte hoppa på trenden med den här fina bikinin? Köp överdelen här och underdelen här.  8. Mintgrön bikini, BikBok Den här bikinin i en enkel modell har en härlig mintgrön färg som är perfekt för sommaren. Du kan köpa underdelen här och överdelen här.  9. Bikini med snörning, NA-KD Högmidjade bikinitrosor är riktigt trendigt just nu! De här har en snygg detalj i form av snörning på sidorna. Klicka hem dem här för 249 kronor. 10. Missoni-bikini Den här härliga färgglada bikinin från Missoni är just nu på 40 procents rea. Här hittar du den. 11. Baddräkt med text, NA-KD Visa alla på stranden hur bra du är på att simma med den här snygga baddräkten med texttryck. Du kan klicka hem den här.  12. Calvin Klein-baddräkt Den här baddräkten från Calvin Klein finns både i en enkel svart variant och i härligt kleinblå. Här kan du köpa den med 30 procents rabatt. 13. Ljusblå bikini, Hunkydory Den här fina ljusblå bikinin med volanger är både söt och stilren. Den kommer från Hunkydory och finns att köpa här. 14. Trekantsbikini, Cubus Den här trekantsbikinin i svartvitt är prydd med snygga band som ger en annars enkel bikinimodell ett riktigt lyft. Här kan du klicka hem överdelen och här hittar du underdelen. 15. Bikini med broderi, BikBok Broderade blommor på jeans har vi sett mycket av i vår och det är en trend vi gillar. Varför inte köra samma stuk på sommarens bikini? Den här snygga bikinin med knyt kommer från BikBok och du hittar överdelen här och underdelen här.  16. Blommönstrad bikini, Odd Molly Den här härliga blommiga bikinin kommer från Odd Molly och känns riktigt somrig. Perfekt att matcha med en snygg stråhatt. Den är dessutom nedsatt med 30 procent. Du klickar hem överdelen här och underdelen här.  17. Vit bikini, NA-KD Vitt är alltid ett säkert kort på sommaren och badkläder är inget undantag. Den här fräscha vita bikinin kan du klicka hem här. 18. Orange bikini, NA-KD Precis som vitt är färgglatt alltid en vinnare på sommaren. Den här soliga bikinin hittar du här för bara 249 kronor. 19. Bikini med silvertryck, Gina Tricot Matcha baddräkt med tjejerna på resan i sommar. Klicka hem den här snygga baddräkten med print för 249 kronor här. 20. Halterneckbaddräkt, NA-KD Dra blickarna till dig på stranden i den här svarta baddräkten med halterneck och djup urringning. Du hittar den här för 299 kronor. 21. Spetsbikini, Cubus Spets är alltid lika snyggt och den här spetsbikinin finns i både svart, grönt och vitt. Dessutom kostar den bara 99 kronor. In och fynda här! 22. Mönstrad baddräkt, Ganni Märket Ganni är superhett just nu och de gör även badkläder. Den här blommiga mörkblå baddräkten är lika snygg att bära både med och utan axelband. Du hittar den här med 25 procents rabatt. 23. Bikini i neonfärg, NA-KD Den här snygga bikinin i neon med virkade detaljer hittar du här för 349 kronor. Du kommer garanterat synas vid poolen!

2017-06-26-16:28:36

David Beckham på McDonalds – det här beställde han

Vi är många som försöker vara hälsosamma och tänka på vad man stoppar i sig. Men ibland blir man bara sugen på någon snabbmat. Då spelar det ingen roll vem man är eller vad man kommer ifrån, får man feeling måste man göra något åt det! Detta gäller även David Beckham, den forna fotbollsspelaren och fotomodellen, som beställde mat från McDonald's i Chippenham, England, rapporterar Indy100.com. En av de anställda, Philip Moulton, som serverade maten till Beckham, passade även på att ta en selfie med stjärnan som han sen postade på sin Facebook.<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https://www.facebook.com/philip.moulton.7/posts/1615031645197317&width=500" width="500" height="466" scrolling="no" frameborder="0" allowtransparency="true"></iframe> Den stora diskussionen efteråt var inte om själva bilden, utan vad "Becks" beställde. På sin Facebook har Philip själv svarat att han beställde en Big Mac meny och två cheeseburgare. Det verkar som att Beckham är ensam i bilen, frågan är om han sänkte allting själv?  Tänk om man kunde äta så onyttigt och ändå vara i form!Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

2017-06-28-11:06:16

Spelmissbrukaren: Hur kan vi tillåta staten göda ett missbruk?

Jag måste ställa relevanta frågor till staten Sverige. Som ni själva säger så har staten tappat kontrollen över spelmonopolet och ni kan inte förneka att ni vill få tillbaka ert makthavande med ökade skatteintäkter på spelmarknaden.  Personligen stöttar jag ett enat monopol med tydliga restriktioner men som det ser ut just nu så omfattas spelutredningen av väldigt stor bristande kompetens och när spelproblem skrivs in i socialtjänstlagen så kommer vi se en ökad efterfrågan på hjälp.  Den 17:e maj var jag på Leo Vegas årsstämma. Det stämmer att jag köpte en aktie, inte för att stötta bolaget utan för att förstå hur de tänker. Den organiska tillväxten av intäkter visade sig vara så stark att det framstod som om pengar växer på träd.  Vi får inte glömma att missbrukarna är nyckeln i denna framgång. Människors faktiska ohälsa. Ett bolag där storbankerna SEB, Handelsbanken och Swedbank, för att bara nämna några, är stora placerare.  Bankerna stöttar alltså en folkhälsosjukdom. Vad som var väldigt intressant var att man såg kommande regleringar som ett problem för sitt egna vinstkapital. Spelbolagen jobbar alltså för hälsoproblem, bokstavligen.  I Kina tog man ansvar för dessa problemen genom att förbjuda spelreklam. I Tjeckien höjde man vinstskatten till 35 procent samtidigt som man krävde att kunder skulle verifiera sig fysiskt. I Spanien införde man retroaktiva skattekostnader.  Varför tittar vi inte på den lagstiftning som andra länder slagit i kraft med, som lett till goda resultat? Sveriges svar blir en vinstskatt på 18 procent samtidigt som det ska vara tillåtet att anordnad stora pokerturneringar runt om i landet.  Förslag som välkomnas av spelbolagen som, med start den första januari 2019, kommer börja slåss om kunderna. Det finns inget som tyder på att missbruket kommer minska, tvärtom.  Varför får Sustainable Interaction som säljer självtest till spelbolagen uttrycka sig att testet fungerar när man inte kan redovisa statistik på antalet hjälpta konsumenter?  Faktum är att knappa 7000 sökte hjälp för sitt spelande hos stödlinjen 2016. Då uppges det att det tillkommer cirka 100 000 nya problemspelare varje år.  Varför avsätts inte större summor pengar till vård av missbruk? Svenska Spel fick trots allt in närmare 5 miljarder kronor på spel under 2016. Den organiska tillväxten av pengar kommer aldrig kunna kontra värdet av den naturliga förlusten av människors olycka.  Spel har blivit så pass stort att vi hellre spelar på matchen än att titta på den. Uppgjorda matcher kommer med största sannolikhet öka när vi idag uppmanas att spela konstant. I din mobil, dator och surfplatta möts du av kända sportprofiler som säger att du ska spela på matchen.  En annan form matchfixing, som det även kallas, är när "huliganer" avbryter matcher. Som spelmissbrukare gör man allt för pengar. Spelen annulleras nämligen efter 24 timmar och pengarna går tillbaka om matchen inte återupptas.  Är spel en tänkbar orsak till avbrutna matcher? Mycket troligt. När det inte finns system att utesluta missbrukare samtidigt som spelbolagen påstår sig spärra spelare vid olämpliga transaktioner så måste jag ställa en fråga.  Vilket bolag tar emot miljonbelopp utan att ställa den relevanta frågan, angående spelproblem? Det återstår att se vad kommunerna kan åstadkomma för mirakel i vården i en bransch som är rena rama Vilda Västern. Nyckeln ligger i att marknaden skall ha ett ansvar att hjälpa människor. Det kommer aldrig hända och därför är min målsättning att begära spelparadiset Malta i konkurs.   Philip Mårtensson

2017-06-21-13:44:30

Mina, 41, startade Facebook-grupp mot hat​ – så gick det sen

Förra året startade journalisten och författaren Mina Dennert, 41, en aktionsgrupp på Facebook. Tanken var att gruppens medlemmar aktivt skulle tipsa varandra om kommentarsfält där det fanns hat, rasism och sexism. Sedan skulle medlemmarna slå tillbaka – med fakta, källor och motargument. Allt i en trevlig ton. Facebook-gruppen fick namnet "#jagärhär". I november hade den 3 300 medlemmar. Idag har det antalet vuxit till över 73 000. – I början var jag nästan lite orolig för hur det skulle gå, men den oron är borta nu när vi har blivit mer etablerade. Vi har bidragit till att lyfta frågorna om det politiska näthatet och alternativa fakta. Fler vet vad det handlar om idag, säger Mina Dennert till Nyheter24. Mina Dennert. Bildkälla: Pressbild "#jag är här" har på bara ett halvår vunnit flera priser. Facebook-gruppen har också fått in donationer och bildat en ideell förening. Idag är de inte bara aktivister på nätet, utan håller även i föreläsningar och anordnar kampanjer. – Möjligheten med föreningen är att vi nu kan flytta ut det vi gjort online även utanför nätet, säger Mina Dennert. Konceptet har även spridit sig utanför Sveriges gränser. Numera finns "#jag är här"-grupper i Tyskland, Norge, Finland, Slovakien och Storbritannien. Och alla heter "jag är här" på sina respektive språk. – De kontaktade mig och så gav jag dem konceptet och coachade dem i hur de kan tänka, säger Mina Dennert. Vad drar du för slutsats av att så många sådana här grupper har startats? – Den negativa och lite tråkiga aspekten är att de behövs, att det politiska näthatet har fått ta över kommentarsfälten och styra debatten även i övriga Europa. Det är exakt samma retorik. Det är samma folk man hatar och samma alternativa information som man sprider, säger Mina Dennert. Se också klippet med Youtube-stjärnan Angelina Berge när hon berättar om näthatet som hon har utsatts för: [youplay:sp,71,48369,000,0] Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

2017-06-19-10:21:45

Sverigedemokraten Kent Ekeroth döms för misshandel på Stureplan

Det var i november förra året som Kent Ekeroth, en av Sverigedemokraternas mest kända politiker, anklagades för att ha misshandlat en man i en krogkö på Östermalm i Stockholm.  Och idag kom beslutet från Stockholms tingsrätt – Kent Ekeroth döms för ringa misshandel. Ekeroth döms till 38 400 kronor i böter. "Kent Ekeroth har utdelat ett slag på det sätt som åklagaren har påstått med angivna skador som följd. Att handlandet var uppsåtligt framstår som uppenbart", skriver tingsrätten i sin dom.  Ekeroth har under hela rättegången nekat till brott, och i stället menat att han handlade i självförsvar. "Det är en felaktig dom rakt av. Jag kommer att överklaga", säger Ekeroth till SR.  Domen kan innebär slutet på Ekeroths politiska karriär. Sverigedemokraternas gruppledare Mattias Karlsson har tidigare sagt till Dagens Nyheter att Ekeroth inte skulle kunna sitta kvar i riksdagen för SD om han döms. – Ekeroth måste lämna riksdagen, han kan inte företräda Sverigedemokraterna. Vi kan inte ha företrädare som är dömda för våldsbrott, säger Mattias Karlsson till Sveriges Radio efter att domen fallit.  LÄS MER: "Försvaret av Kent Ekeroth är det mest korkade jag någonsin sett"

2017-06-28-10:27:30

Därför kommer Joakim och Jonna Lundell bli världens bästa föräldrar

Joakim Lundell stod för några år sedan på en ranglig pall och en snara runt halsen – redo att ta sitt liv. Hans liv efter dokusåpan Kungarna av Tylösand kantades av droger och ett destruktivt beteende vilket var resultatet av en söndersliten barndom där fosterhemmen bytt av varandra. Han träffade sedan Jonna Lundell som även hon inte direkt haft en svennebanan-uppväxt. I en vidrig värld hittade de det vackraste som finns – äkta kärlek. En kärlek där man lagar varandra och blir hel igen.  Livet förändrades för båda till det bättre.De blev blixförälskade, och sa att de inte kommer att skiljas åt innan döden sliter dem isär. Vilket syns på dem när man träffar dem. Paret har under de senaste åren levt i en framgångssaga med en fan-skara på miljoner, pengar som trillar in på banken och världshitar som spelas i andra länder. TV-kanalerna drar i dem och deras konton svämmar över. Men det finns en sak paret ännu inte lyckats med – nämligen att skaffa barn. Trots att de försökt i tre-fyra år. I parets senaste video där de berättar att de nu kommer välja att adoptera uttrycker sig Jonna lite "klantigt" då hon säger att hon vill "klicka med barnet" och att det ska kännas rätt. Joakim drar även ett, enligt mig, harmlöst skämt. Och snabbt var alla fram med pekpinnarna och hävdade att paret kommer att bli HEMSKA föräldrar. I en värld där alla skiljer sig, är otrogna, super sig redlösa på julafton, missköter sina barn, skiter i sina barn, klipper kontakten med dem när de berättar att de är är homosexuella, knappt har råd att köpa matsäck till friluftsdagen och är vedervärdiga förebilder – så är det alltså Jocke och Jonna vissa anser som "dåliga föräldrar". Detta på grund av vad? Några klantiga fraser i en video. Jag tror vi alla kan komma överens om att väldigt få föräldrar där ute var Heliga Birgitta innan de blev föräldrar. Men när knodden väl kommer så kommer även en villkorslös kärlek och en instinkt man inte visste att man hade innan. Precis som för alla som blir föräldrar så finns det mycket att lära, och ständigt gör man misstag som man önskar att man "vetat innan". Den som säger någonting annat ljuger. Med sin karriär och talang har Joakim motbevisat hela Sverige förut – och tro mig när jag säger att han kommer att göra det den här gången också. Joakim och Jonnas unge kommer att ha världens bästa jävla föräldrar  – kom ihåg vart du hörde det först. 

2017-06-28-09:50:44

Jockiboi och Jonna borde absolut inte få adoptera ett barn

Så, i söndags utannonserade Jockiboi och Jonna i ett Youtube-klipp att de tänker adoptera. Glada tillrop följer.  Liksom en och annan kommentar om hur trist det är att de som vill adoptera behöver kontrolleras mer än de som kan få barn biologiskt. Kommentarer som för all del i sig vittnar om stor okunskap kring adoption och som är problematiska i sig. Det mest problematiska är dock den attityd som Jockiboi och Jonna ger uttryck för i klippet. Jockiboi drar rasistiska skämt om hur de kommer bli erbjudna kokain flera gånger under sin vistelse i Colombia, landet de vill adoptera ifrån...  Att det är EXTREMT olämpligt att uttrycka sig negativt om ett land de söker adoptera ifrån verkar inte förefalla dem överhuvudtaget. Jonna å andra sidan agerar som att adoption är samma sak som att köpa en vara över nätet. Passar den inte går det alltid att reklamera och få pengarna tillbaka.  Hon pratar ogenerat om att möta olika barn tills de finner ett de "klickar" med. När Jocke frågar hur hon menar förklarar hon det med att man ju får besöka en uppfödare och hälsa på valparna innan man köper en valp. En liknelse som är så enormt fel på alla plan att jag inte ens orkar förklara det. De vill alltså medvetet ta in ett barn med speciella behov till sin familj samtidigt som de inte alls förstår att de inte får välja och vraka bland barnen som i en katalog, att de inte får bestämma barnets personlighet och att om de talar illa om landet barnet kommer ifrån talar de också illa om sitt barns rötter och ursprung.  Överlag visar inlägget ingen som helst känsla för barnet som individ, för barnets rättigheter eller deras skyldigheter som föräldrar. Allt är ett enda långt snack om vad DE vill ha, fullt av egoism och inte ens en liten gnutta arrogans. Jockiboi och Jonna är relativt unga, men det är också två personer med en enorm fanbase. Att de sprider sådan här twistad syn på barn och barns rättigheter till sina följare är allvarligt.  Jag vill absolut ge dem benefit of a doubt att det rör sig om ren okunskap, men det gör inte det hela okej ändå. I synnerhet inte när denna okunskap hejas på av andra, sprids till miljoner följare och i förlängningen cementerar en skadlig och grovt felaktig bild av adoption. Ger de uttryck för samma tankar under utredningen skall de enligt reglerna inte godkännas för adoption. Det återstår att se om de reglerna efterföljs. Texten är hämtad från Vardagsrasismen. Paula Dahlberg

2017-06-28-08:11:34

Nygifta paret fick kärlekstips – och det är riktigt snuskigt

Reddit-användaren Limeandcoconut har varit gift med sin partner i tre år nu, och ända sedan bröllopet har de hållit igång en riktigt rolig tradition. Under bröllopet fick nämligen gästerna skriva på lappar med tips om hur de ska hålla kärleken vid liv för att sedan stoppa ned dem i en glasburk. Tanken är paret ska dra en ny lapp varje år. Hittills har tipsen varit klassiska och familjevänliga, i stil med: "gå inte och lägg er när ni är arga på varandra". Men när de skulle dra lappen i år kunde de läsa något som fick båda att tappa hakan. Tipset, som skojfriskt nog Reddit-medlemmen misstänker komma från sin partners mormor, var nämligen riktigt, riktigt snuskigt. "Sluta aldrig att ge oralsex till varandra", stod det på lappen. Bildkälla: Reddit. Ja, för visst är sexlivet väldigt viktigt i ett äktenskap. En användare kommenterade skämtsamt "det låter som mormor", varpå Limeandcoconut svarade att: "Det är mycket möjligt, hans mormor hade 17 barn!", skriver Indy100. Huruvida den siffran stämmer är oklart, men en sak är säker. Inlägget har nu spridit sig som en löpeld och har över 80 000 poäng på forumet. Här är 15 andra sextips från 1800-talet som är riktigt bisarra: [youplay:sp,71,106974,000,0] Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

2017-06-26-20:20:42