SD kommer rösta på  alliansens talmanskandidat

SD kommer rösta på alliansens talmanskandidat

Sverigedemokraterna kommer rösta på alliansens talmanskandidat Andreas Norlén (M) i talmansvalet på måndag.  

– Av de två nominerade kandidaterna från S respektive M väljer vi att aktivt rösta för M:s kandidat, säger SD-ledaren Jimmie Åkesson i ett pressmeddelande.

– Vi välkomnar ett brett stöd för Andreas Norlén i riksdagen, säger M:s gruppledare i riksdagen Tobias Billström. 

"SD:s besked innebär att det är fullt rimligt att fortsätta ställa frågan till Centerpartiet och Liberalerna om de tänker acceptera en Moderatledd regering med stöd av Sverigedemokraterna. Var de röster ni kammade hem på er tuffa ton mot SD under valrörelsen bara tom retorik?" skriver Annika Strandhäll på Twitter. 

Läs hela nyheten:
SD kommer rösta på alliansens talmanskandidat

Publicerad: 2018-09-22 klockan 11:04

Fler nyheter från Expressen

M-ledaren: Brottsbekämpning är viktigare än familjeveckor

I en intervju med SVT kritiserar Moderatledaren Ulf Kristersson överenskommelsen mellan S, MP, C och L för att inte ta itu med de allvarligaste samhällsproblemen.– Familjeveckor är säkert trevligt för många människor. Men Sveriges stora samhällsproblem just nu handlar inte om familjeveckor, det handlar om gängkriminalitet, säger han till SVT.

2019-02-19-05:00:00
Misstänkta mördaren till polisen: ”Jag har skadat min kompis”

Den man som sitter anhållen misstänkt för mord i södra Stockholm klev in på en polisstation natten mot måndag för att ge en bekännelse.– Jag har skadat min kompis, sa mannen till polisen, enligt Expressens uppgifter. Då en polispatrull tog sig in i bostaden fann de en man som varit död en tid, enligt uppgift till Expressen.

2019-02-19-00:13:31
Trump uppmanar Venezuelas  militär att bryta med Maduro

USA:s president Donald Trump uppmanar Venezuelas militär att bryta med president Nicolás Maduro. I ett tal i Miami säger Trump att militärpersonal i Venezuela kommer erbjudas amnesti om de i stället lierar sig med oppositionsledaren Juan Guido.– Det här är ett meddelande till alla tjänstemän som hjälper Maduro att hålla sig kvar vid makten: Världens ögon vilar på er, säger Donald Trump i talet. 

2019-02-18-23:17:28

Flera skjutna till döds i Michigan i USA

Flera människor har skjutits till döds i staden Cedar Springs i delstaten Michigan i USA på måndagskvällen, enligt CBS News.Fyra tros vara döda, enligt det lokala sheriffkontoret.Bland de avlidna finns barn, enligt Associated Press.

2019-02-18-23:11:35

Man blev rånad och misshandlad av gäng

En man har uppgett för polisen att han rånats och misshandlats av sju yngre män i Uddevalla.Enligt larmet blev han nedslagen och utsatt för strypgrepp. En av gärningsmännen ska ha haft ett pistolliknande föremål.Flera polispatruller har kallats till platsen.– Polisen arbetar för fullt med ärendet, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i region väst.

2019-02-18-20:30:22
BETYG: De var bäst  klädda på Kulturfesten

Sveriges coolaste kulturelit minglade på Expressens kulturfest.Bland gästerna syntes Amelia Adamo, Alexandra Pascalidou och Filip Hammar.Expressens modeexpert har satt getingbetyg på kvällens stiligaste gäster.

2019-02-18-22:01:52

Brand i fastighet på Södermalm

Räddningstjänsten har larmats till en brand i ett femvåningshus på Södermalm i Stockholm.Flera boende uppges ha flytt från fastigheten.– Det är ett soprum som brinner på 20 kvadratmeter. Det brinner rätt mycket där inne, säger Martin Sköld vid Storstockholms brandförsvar.

2019-02-18-22:03:49
Camilla Kvartofts oro över föräldraledigheten från SVT

Camilla Kvartoft är programledare för SVT:s storprogram Agenda och Veckans Brott.Men från röda mattan på Expressens kulturfest berättar hon om sin gamla oro för karriären.– Som programledare är man ganska utbytbar, och då är det nervöst att bli föräldraledig.

2019-02-18-22:04:46

Socialstyrelsen granskar PRO – igen

Socialstyrelsen har öppnat ett nytt ärende angående PRO:s medlemsrapportering, skriver Svenska Dagbladet.

2019-02-18-22:08:09

TV: Se Brottscentralen 18 februari

 

2019-02-18-20:35:37