SD kommer rösta på  alliansens talmanskandidat

SD kommer rösta på alliansens talmanskandidat

Sverigedemokraterna kommer rösta på alliansens talmanskandidat Andreas Norlén (M) i talmansvalet på måndag.  

– Av de två nominerade kandidaterna från S respektive M väljer vi att aktivt rösta för M:s kandidat, säger SD-ledaren Jimmie Åkesson i ett pressmeddelande.

– Vi välkomnar ett brett stöd för Andreas Norlén i riksdagen, säger M:s gruppledare i riksdagen Tobias Billström. 

"SD:s besked innebär att det är fullt rimligt att fortsätta ställa frågan till Centerpartiet och Liberalerna om de tänker acceptera en Moderatledd regering med stöd av Sverigedemokraterna. Var de röster ni kammade hem på er tuffa ton mot SD under valrörelsen bara tom retorik?" skriver Annika Strandhäll på Twitter. 

Läs hela nyheten:
SD kommer rösta på alliansens talmanskandidat

Publicerad: 2018-09-22 klockan 11:04

Fler nyheter från Expressen

Lisbet Palme är död

Lisbet Palme, änka efter tidigare statsminister Olof Palme, har avlidit.Hon dog efter en tids sjukdom meddelar familjen till TT.Lisbet Palme blev 87 år gammal.

2018-10-18-13:13:34

Elev avstängd – hotade med skolskjutning

En pojke i Göteborg har stängts av från sin skola, skriver SVT Väst. Anledningen är att han ska hotat med att skjuta ihjäl 20 personer på skolan.Hotet var inte allvarligt menat, enligt polisen och skolans rektor.

2018-10-18-13:13:54

Brand på skärgårdsö – räddningstjänsten på väg

Räddningstjänsten har fått in ett alarm om brand i terräng.Branden ska ha uppstått vid Örnholmarna i Ekens skärgård nära Lindköping.– Branden ska ha uppstått i ljung och tallar, säger Mia Loren på SOS alarm. 

2018-10-18-13:14:19
Åkessons ord till Busch Thor:  ”Vart tog den hyfsen vägen?”

SD-ledaren Jimmie Åkesson välkomnar Ebba Busch Thors besked efter intervjun i Expressens politikmagasin ”Bara Politik”. – Hennes inställning i regeringsfrågan är tydlig och det är bra.Samtidigt ifrågasätter han: – När hon säger att hennes möte med Stefan Löfven nyligen handlade om ”hyfs”, vart tog den hyfsen vägen när jag bjöd in henne och Ulf Kristersson till samtal precis efter valet?

2018-10-18-12:26:03
Misstankarna stärks mot företagare efter Tess död

Misstankarna har stärkts mot den företagare i 50-årsåldern som är häktad efter att försvunna Tess, 44, hittats död.Företagaren är sedan tidigare häktad på den lägre misstankegraden men under torsdagen hålls en ny häktningsförhandling.

2018-10-18-12:35:22
JUST NU: Misstänkt grovt  våldsbrott i villa – en gripen

Polisen arbetar just nu i en fastighet utanför Trelleborg med anledning av ett misstänkt grovt våldsbrott, uppger ledningscentralen i Malmö i ett pressmeddelande.En man är gripen.

2018-10-18-11:49:09
Misstankarna stärks – eleven

En gymnasieelev sitter häktad misstänkt för att ha våldtagit en lärare i skolans lokaler.Nu har misstankarna mot honom stärkts – och åklagaren Jessica Andersson väntar sig snart lämna in ett åtal.– Vi är i utredningens slutskede nu, säger hon.Själv anser eleven att det är "synnerligen påfrestande" att sitta frihetsberövad.

2018-10-18-12:15:44
Plast kan döda var fjärde havssköldpadda

Deras magar är fulla av godispapper, plastpåsar och trasiga ballonger.Nu visar ny forskning att kringflytande plast i haven är ännu farligare än man tidigare trott för havssköldpaddor.– Vårt arbete visar att en sköldpadda löper 22 procents risk att dö om den äter en enda plastbit, säger Chris Wilcox, forskare vid Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation, till Brisbane Times.

2018-10-18-12:16:58
Åkessons ord till Busch Thor:  ”Var tog den hyfsen vägen?”

SD-ledaren Jimmie Åkesson välkomnar Ebba Busch Thors besked efter intervjun i Expressens politikmagasin ”Bara Politik”. – Hennes inställning i regeringsfrågan är tydlig och det är bra.Samtidigt ifrågasätter han: – När hon säger att hennes möte med Stefan Löfven nyligen handlade om ”hyfs”, var tog den hyfsen vägen när jag bjöd in henne och Ulf Kristersson till samtal precis efter valet?

2018-10-18-12:26:03
Här återförenas Abuna med sina kompisar i regnskogen

Här får Abuna äntligen komma ut i regnskogen.Efter att ha blivit stulen från Universeum får den fyraåriga apan nu leka med sina kompisar igen.– Det var som väntat. Hon var väldigt glad att få komma ut, säger djurvårdaren Daniel Iglesias.

2018-10-18-09:52:22