​SD kommer rösta på Alliansens kandidat som talman

Sverigedemokraterna har bekräftat att de kommer rösta på Alliansens förslag som talman.

– Av de två nominerade kandidaterna från S respektive M väljer vi att aktivt rösta för M:s kandidat, säger SD-ledaren Jimmie Åkesson i ett pressmeddelande. 

Talmansvalet är på måndag och Alliansens talmanskandidat är Andreas Norlén (M).

SD har bestämt sig

– Av de två nominerade kandidaterna från S respektive M väljer vi att aktivt rösta för M:s kandidat. Vi menar att Moderaterna är det parti som har bäst förutsättningar att leda en regering i någon konstellation, givet det parlamentariska läget, fortsätter Jimmie Åkesson i pressmeddelandet. 

När SD nu bestämt sig verkar det som att Andreas Norlén kommer att bli ny talman, skriver Expressen.

I pressmeddelandet förklaras även att SD vill att praxis följs. Att deras avsikt så långt det är möjligt i läget som är nu, följa den princip som varit praxis sedan länge. De vill att största regeringsparti ska inneha talmansposten. Och att det är med ett aktivt stöd som SD väljer Norlén.

Uppmaningen "Rösta på Söder"

Åkesson fortsätter:

– Talmansvalet är för oss inte en arena för markeringar. Det är ett viktigt beslut där vi tar ansvar för effekterna, och det kan inte frikopplas från regeringsfrågan. Vår ambition är att få på plats en regering som förstår och respekterar valresultatet.

Som andre vice talman har Sverigedemokraterna nominerat Björn Söder. Förhoppningarna om att han blir vald är höga av SD, men det är fortfarande osäkert då Vänsterpartiet också har nominerat en kandidat.

Åkesson menar i sitt pressmeddelandet att Björn Söder är respekterad för sin förmåga att leda arbetet i kammaren. Han vill också uppmana "vänner av praxis" i alla partier att aktivt rösta på Björn Söder.

Välkommet av M

Moderaternas gruppledare i riksdagen Tobias Billström menar att de välkomnar det breda stödet för Andreas Norlén i riksdagen, skriver Expressen.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att Miljöpartiet tackar ja till Alliansens invit – för att hindra Sverigedemokraterna. Det kan du läsa mer om här.

Läs hela nyheten:
​SD kommer rösta på Alliansens kandidat som talman

Publicerad: 2018-09-22 klockan 11:15

Fler nyheter från Nyheter24

Samtyckeslagen användes i våldtäktsdom – gav strängare straff

Den 1 juli började en historisk lag gälla i Sverige. Samtyckeslagen, som lades fram som ett förslag under december 2017, togs fram för att skapa tydligare riktlinjer kring våldtäkt och sexuella övergrepp.  I praktiken innebär samtyckeslagen att ett övergrepp begåtts om det inte varit tydligt att alla personer samtyckt till den sexuella handlingen som genomförts. Kristofer Stahre, advokat på Stahre Persson advokatbyrå, förklarade tidigare i år för Nyheter24 vad lagen skulle innebära.  – En samtyckeslag innebär att båda parter uttryckligen måste samtycka till varje sexuella handling man genomför. Annars är det brottsligt. Samtycket kan komma till uttryck på olika sätt till exempel med ord eller kroppsspråk, sade Stahre då till Nyheter24.  Samtyckeslagen gav strängare straff En 33-årig man dömdes till två år och två månader. Bildkälla: Pixabay Och i en våldtäktsdom som föll under gårdagen användes samtyckeslagen för att dela ut ett strängare straff.  På sin hemsida skriver Hovrätten för Övre Norrland om domen som föll för en våldtäkt som ägde rum i Boden i somras. En 33-årig man höll fast en kvinna och förde upp sina fingrar i kvinnans underliv.  Samtyckeslagen innebär att alla sexuella handlingar som är jämförbara med samlag, med en person som inte deltar frivilligt, räknas som våldtäkt. Detta gäller oavsett om gärningspersonen använder sig av våld och hot eller inte, enligt Hovrätten.  Men om det är så att våld faktiskt används så ses det som en försvårande omständighet, vilket ger rätt att döma till hårdare straff.  Innan samtyckeslagen hade mannen alltså fortfarande kunnat dömas, men hade troligtvis inte fått ett hårdare straff just för att han höll fast henne i detta fall.  – Före lagändringen skulle det här brottet ha medfört fängelse i två år, förklarar hovrättslagman Susanne Lundgren Jonasson i Hovrätten för Övre Norrland.  Men efter samtyckeslagen innebär alltså det faktum att 33-åringen höll fast kvinnan under våldtäkten att man kan lägga en strängare dom – vilket man också gjorde.  Och istället för två år dömdes mannen till två år och två månader, skriver Hovrätten. I ett våldtäktsfall som uppmärksammades tidigare i år kunde polisen fånga gärningsmannen tack vare en app på den drabbade kvinnans mobil. Läs mer om det här.

2018-10-23-08:00:11

Idag öppnar världens längsta bro – 7 gånger längre än Öresundsbron

Idag är det äntligen dags för världens längsta bro över havet, som sammanbinder Kina, Hong Kong och Macau, att öppna. Och bron är verkligen enormt lång, totalt sträcker den sig över en yta på 55 kilometer, det vill säga 5,5 mil. Det innebär att den nu färdigställda bron är nästan sju gånger så lång som Öresundsbron, cirka åtta kilometer, som knyter samman Sverige med Danmark. Totalt har det tagit nästan 10 år att färdigställa monsterbygget som man började på i december 2009.  60 Eiffeltorn  Byggandet av bron har kostat närmare 20 miljarder dollar att färdigställa, det vill säga cirka 180 miljarder svenska kronor. Men det är inte enbart priset som är uppseendeväckande, utan även mängden material som lagts på bron är något utöver det vanliga.  Sett till hela bron så har man använt tillräckligt mycket stål för att bygga 60 stycken Eiffeltorn. Totalt har man alltså använt sig av 400 000 ton stål, rapporterar BBC. Förenklad bild över den 55 kilometer långa bron. Bildkälla: hzmb.hk 30 minuter Så hur lång tid det kommer att ta att köra över miljardbygget? Cirka 30 minuter. Detta är en enorm förändring från vad det tog tidigare, då det tog hela 4 timmar att ta sig mellan Zhuhai, Kina och Hong Kong. I och med bron så kommer det nu alltså att gå sju gånger så snabbt. Men vilken hastighetsbegränsningen måste bilförarna anpassa sig efter på bron? 100 km/h och totalt antar man att över 9 000 bilar kommer att passera över bron dagligen.  Men om du själv är sugen på att flyga till Hong Kong för att åka över bron, så är det inte så lätt som man kanske tror. Det krävs nämligen ett speciellt passerkort för att få åka över. Nyheter24 har tidigare skrivit om 8 sjuka saker som du behöver känna till om Kina. Funderar du på att åka dit? Då borde du läsa den här artikeln först. 

2018-10-23-08:56:20

Sverigedemokraterna vill begränsa tiden för regeringsbildning

Det här med att bilda regering är inte lätt. Det har nu gått 44 dagar sen valdagen, och det är fortfarande oklart hur Sverige ska styras de kommande fyra åren.  En som uttryckt besvikelse över att det tar tid är Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.  – Vi kan inte prata i fyra år, vi måste komma till skott, sa SD-ledaren till Expressen nu i helgen.  Och nu har flera SD-toppar lämnat in en motion till riksdagen om att det i framtiden måste finnas begränsningar för hur lång tid en regeringsbildning får ta – något som skulle innebära att grundlagen ändras.  Sverigedemokraterna menar att en tidsgräns skulle göra partierna mer benägna att samtala med varandra.  ”Sverigedemokraternas uppfattning är att någon form av bortre tidsgräns bör införas i regeringsformen, vilket sannolikt skulle öka incitamenten för att få partierna att samtala och förhandla med varandra”, skriver SD-ledamöterna motionen Jonas Millard, Matheus Enholm, Fredrik Lindahl, Mikael Strandman, Lars Andersson och Anne Oskarsson i motionen. Exakt hur lång tid politikerna ska ha på sig att komma överens vill man dock inte säga, istället menar man att en kommitté ska utreda det. Idag finns ingen gräns I Sverige är vi inte så vana vid att det tar tid att bilda en ny regering, eftersom det oftast står klart på valnatten vem som segrat.  Därför kan 44 dagar kännas länge. Däremot får vi komma ihåg att många andra europeiska länder haft det mycket jobbigare. I Norge tog det efter förra årets val 123 dagar att bilda en ny regering, i Tyskland tog det 171 dagar efter valet 2017 att få ihop en ny regering.  Efter valet 2010 fick väljarna i Belgien vänta hela 541 dagar på en ny regering. Efter belgiska valget 2014 räckte det med ”bara” 135 dagar.Här i Sverige finns än så länge ingen gräns för hur lång tid en regeringsbildning får ta. 

2018-10-23-09:46:37

Forskare: Därför avskyr vissa att kramas

Kanske har man någon gång hoppats mer än någonsin på en kram men bara fått en klapp på axeln? Eller kanske har man en partner som säger att hen älskar en men visar det inte fysiskt? Det finns ett svar på varför.För visst har det hänt att man gått mot en person med öppna armar men endast fått en hand tillbaka? En anledning till att man blivit avvisad, kan faktiskt vara att personen du möter helt enkelt inte gillar att kramas. Och nu har forskare kommit fram till att det finns en anledning till varför man inte skulle tycka om det.Vetenskaplig förklaringForskare har nu tagit reda på anledningen till att vissa människor avskyr att kramas. Ja, det finns alltså en vetenskaplig förklaring.Enligt experterna kan en persons bakgrund och uppväxt vara förklaringen till om man älskar eller hatar att kramas.– Kramning, klapp på ryggen, eller att hålla armkrok med en vän, är en slutprodukt av våra tidigare barndomsupplevelser, säger Suzanne Degges-White, som är en professor i familjerådgivning och utbildare i familjerådgivning vid Northern Illinois University, rapporterar Indy 100.Indy 100 rapporterar från en studie från 2012 som visar på att om man är uppväxt med kramgoa föräldrar och kramiga folk i ens närhet är det stort sannolikhet att man för kramarna vidare senare i livet.Obekväm av tanken på en kramSuzanne Degges-White menar att personer som inte får många kramar av föräldrarna under sin uppväxt, kan resultera till att bara tanken av en kram kan göra dem obekväma.Motsatt effektNu kanske det här låter heltokigt, eftersom det precis menats att man blir icke-kramig om man inte får några kramar. Men har man som barn inte fått några kramar alls, så kan det också leda till att man senare i livet blir superkramig, skriver Indy 100.Ja, nu skapade vi lite förvirring kanske, men är det så att du växt upp helt utan kramar så kan det alltså ha en motsatt effekt.Kramare möter icke-kramareMen hur gör man som en person som gillar att kramas om man möter någon som inte gillar att kramas? Det kan faktiskt vara klokt att hoppa över kramen helt. Spara den istället till någon annan som vill ha den!Visste du att ett av de mest farliga platserna att vistas på är hemma? Jo, det är sant. Nyheter24 har tidigare skrivit om det och vilka rum som är farligast. Det kan du läsa mer om här.

2018-10-22-20:08:16

Därför bråkar du mer med din partner när ni har mindre sex

Om du någon gång varit i ett romantiskt förhållande så vet du att det inte alltid är så enkelt. Inte nog med att man måste hålla koll på sig själv, man måste även förhålla sig till någon annan som har helt egna känslor och tankar. Och med tanke på de miljontals låtar och filmer som tillägnats sex och kärlek kan man konstatera att det är ämnen som är viktiga för många.  Kanske inte så konstigt då sex och kärlek, under rätt omständigheter, kan vara helt fantastiskt.  Något som verkligen inte är lika fantastiskt är att bråka med den man älskar. Och om det är så att man inte haft sex kan på länge kan det kännas som att man bråkar mer än man normalt sätt brukar.  Mindre sex = mer bråk? Bildkälla: Unsplash Kanske har du själv känt av att du under en liggfattig period har närmare till smågnabb och irritation. Men är det verkligen så? Och varför i sådana fall? I en Tonic-intervju förklarar Amanda Gesselman, socialpsykolog och forskare på Kinsley Institute, att en förklaring till fenomenet kan vara att många av oss har starka känslomässiga kopplingar till sex. Hon förklarar att sex, utöver fysisk närhet, också innebär känslomässig närhet för många. Och därför kan man under en längre period utan sex uppleva att man inte känner sig lika nära den man älskar på ett känslomässigt plan. – Det finns inget som säger att sex helt och hållet styr en relation, men hur nöjd man är med sitt sexliv tenderar att påverka hur nöjd man känner sig i sin relation, förklarar Gesselman i Tonic.  – Därför är det inte förvånande att man när ens partners sexlust minskar - på grund av naturliga saker som stress, depression, trötthet eller det faktum att sexfrekvensen kan minska lite om man varit i en längre relation - kan tolka den minskningen som ett tecken på att något är fel, fortsätter hon.  Ofta omedvetet Kom ihåg att det aldrig är ok att pressa någon till att ha sex. Bildkälla: Unsplash Gesselman förklarar att många kan tolka den minskade sexlusten som att partnern inte är intresserad av en längre, inte längre finner en attraktiv eller kanske inte vill ha sex med en längre. Detta trots att det absolut inte behöver betyda något av det ovanstående.  Och om man inser att man gjort sig skyldig till detta beteende, alltså att man känner en irritation när ens partner inte vill ha sex, är det svårt att inte känna sig som ett svin. För det är ju orimligt att bli arg på någon för att de känner att de inte vill ha sex.  Men Gesselman förklarar att det hela ofta sker omedvetet och sällan är något man reflekterar över. Därför kan det vara viktigt att man faktiskt granskar sig själv och tänker efter kring hur man beter sig mot sin partner under en period där man har mindre sex.  Kom ihåg: Du är aldrig skyldig någon sex Det är inget fel att känna sig ledsen eller lite irriterad om ens partner inte vill ha sex med en – ingen av oss är perfekta. Men något som definitivt är fel, är att uttrycka och rikta den irritationen mot sin partner. Ingen har en skyldighet att ha sex med någon annan, oavsett vilken typ av relation man är i. På samma sätt är det inte ok att tjata sig till, eller bli arg över att någon annan inte vill ha, sex. En regel som även omfattar ens partner, oavsett om man varit gifta i flera år eller nyss har träffats.  Din njutning är aldrig viktigare än någon annans välmående – och vice versa. Om du inte känner för att ha sex, eller vill avbryta en sexakt, så ska det aldrig vara ett problem. Och om det känns som att en sexpartner på något sätt pressar dig till att göra något som du inte vill, så har du rätt att lämna situationen eller relationen när du vill.  Sex kan vara kul, men bara om samtliga parter vill ha sex. Om det inte stämmer in på sexakten du vill inleda, så bör du helt enkelt avstå från det.  Vara nära på andra sätt Närhet behöver inte alltid vara sex. Bildkälla: Unsplash Något som du istället kan göra är att utrycka dina känslor för din partner. Förtydliga att du respekterar och förstår dennes beslut, och förklara hur du känner utan att pressa personen.  Om du känner dig osäker så kan du också fråga hur hen känner och om det finns någon särskild anledning till att hen inte känner för att ha sex under perioden. Klarhet stillar ofta osäkerhet och ett transparent samtal kan göra mycket för båda parter. Kanske kan ni lägga lite extra krut på att vara nära varandra på andra sätt? Genom att bekräfta varandra mer på andra plan, exempelvis genom komplimanger eller en extra dejtkväll, kan ni minska spänningarna. Kom också ihåg att man kan vara nära och intima på andra sätt! Kramar, massage och att bara sitta nära varandra och mysa är fantastiska sätt att komma varandra närmre.  Visste du att av- och på-relationer kan vara riktigt skadligt för psyket. Läs mer om det här.

2018-10-22-07:32:19

D'Arreion Toles fick inte komma hem – hindrad av rasistisk kvinna

D'Arreion Toles skulle hem som vanligt. Toles hem är en lägenhet i en lyxbyggnad i St. Louis, Missouri, som ägs av Tribeca-STL. Men denna fredag gick det inte lika smidigt för honom att komma hem. Nej, till att börja med så kom han inte ens in genom porten. "Obekväm" Anledningen till att han inte kom in var för att en kvinna stod framför honom och helt enkelt blockerade hans väg. Hon menade att hans närvaro gjorde henne "obekväm", rapporterar Metro UK. Men D'Arreion Toles försökte förklara upprepade gånger för kvinnan att han bor i huset. Något som hon dock vägrade att lyssna på det.  Toles plockade tillslut fram mobilen och började filma händelsen, vilket kvinnan säger i videon att hon tyckte var helt okej. Efter mycket käbbel så föser tillslut Toles kvinnan åt sidan. Ändå rimligt då han ville hem och hon stod i hans väg. Han hade ju frågat kvinnan flera gånger om hon kunde vara vänlig att flytta på sig, men hon stod kvar. Förföljde Kvinnan, som egentligen skulle gå ut med sin hund, gick istället efter Toles och följer med honom in till hissen. Hon frågade gång på gång om namnet på personen som han ska besöka i byggnaden, samtidigt som Toles försökte få kvinnan att förstå att han bor i byggnaden. Kvinnan som hindrade D'Arreion Toles när han skulle in i sin port till sin lägenhet. Bildkälla: Faksimil Facebook Ända till hans dörr blir Toles förföljd av kvinnan. När han sätter nycklarna i låset så trodde han att det äntligen skulle bli lugnt. Nej nej, en halvtimme senare knackar det på dörren. Det är polisen som är på besök, kvinnan har nämligen ringt dem. D'Arreion Toles la sedan ut filmerna på kvinnan på sin Facebook och skrev "När man kommer hem som svart man i Amerika, kvinna ". Inlägget har spridits över hela världen och har över nio miljoner visningar.  Han är chockad över att en sån här sak kan hända "Det här är Amerika 2018!", skriver han i sitt Facebook-inlägg. Men det verkade ha gått bra med polisen, då Toles inte gjort någonting fel. Fick sparken Kvinnan däremot, gick det inte lika bra för. Enligt Metro UK ska hon ha fått sparken från sitt jobb när videon uppdagades för arbetsgivaren, som var Tribeca-STL, alltså det lyxiga lägenhetsbolaget som mannen och kvinnan bodde i. Tribeca-STL meddelar att "Efter en granskning av det hela så har arbetstagaren blivit uppsagd, och är inte längre kvar på företaget. Vi är stolta över det och kommer aldrig stå för rasism på vårt företag", rapporterar Metro UK.Se D'Arreion Toles hela video i spelaren ovan. Visste du att ett av de mest farliga platserna att vistas på är hemma? Jo, det är sant. Nyheter24 har tidigare skrivit om det och vilka rum som är farligast. Det kan du läsa mer om här.

2018-10-22-16:23:50

"Sofie", 48, berättar om relationen med Peter Madsen

Över ett år har gått sen den danske ingenjören Peter Madsen, 47, mördade den svenska journalisten Kim Wall, 30, på sin ubåt under en undervattensfärd i Öresund.  Enligt domen mot Madsen ska han ha styckat Kim Wall, men också skurit i hennes underliv medan hon fortfarande var vid liv.  Madsen har dömts till livstids fängelse, men får ta emot besök i fängelset – och som Nyheter24 tidigare skrivit har fyra kvinnor besökt Madsen. En av dem är 48-åriga ”Sofie”. Allt började med att ”Sofie”, som egentligen heter något annat, skrev ett brev till Madsen och bad om att få hälsa på. Madsen svarade att han gärna träffades, och vid mötet nyligen satt de båda och pratade i en timme.  – Efteråt tänkte jag att han fortfarande är en människa. Han är inget monster, säger ”Sofie” till danska BT.  Enligt ”Sofie” finns det en god sida av Peter Madsen, och att detaljerna om det fruktansvärda han gjort inte förändrat hennes syn på honom.  – Nej, jag bryr mig inte om vad han gjort. Jag tycker det är fruktansvärt, men det finns tillräckligt många som dömer honom, och han har fått sitt straff. Jag vill ha den goda sidan av honom, säger ”Sofie” till BT.  ”Sofie”, som är gift sedan 15 år tillbaka, hävdar att det inte finns någon sexuell attraktion mellan henne och Madsen, åtminstone inte från hennes sida. Istället menar hon att det finns ett fint utbyte med trevliga samtal.  – Han får mig att tänka till. Jag besöker inte honom för att jag saknar spänning i mitt liv, jag vill se människan bakom det monster han framställs som, säger ”Sofie” till BT.  ”Sofie” heter egentligen något annat. 

2018-10-22-12:41:35

Erik Nilsson i "Bonde söker fru" knarkhånas på Instagram

Erik Nilsson, 26, är en av bönderna i årets "Bonde söker fru" som just nu rullar på TV4. Erik bor i Östra Kärrstorp som ligger i Skånska Sjöbo. Erik är hönsbonde, och det var faktiskt hans vänner som anmälde honom till "Bonde söker fru".– Med facit i hand har det varit en helt otrolig anledning att få lära känna så mycket folk. En del av brevskrivarna och de andra bönderna har jag blivit god vän med. Överlag var det en sjuk men rolig upplevelse, har Erik tidigare berättat i en intervju med Ystads Allehanda.Erik är omåttligt populär i programmet – och nu har han även uppmärksammats på ett något fräckare sätt.Erik Nilsson i "Bonde söker fru". Bildkälla: Stefan Nilsson/TT BildDet är på sitt Instagramkonto som Erik visar upp bild som en okänd talang har knåpat ihop.Någon har nämligen tagit en pressbild där vi ser årets bönder posera med programledaren Linda Lindorff.  Eriks ansikte är pixlat, och som text står det att läsa att han heter "Fredde" och att han är "cannabisbonde".Erik kommentarer knarkhånet med ett längre inlägg."Haha ja...vad ska man säga... jag förbluffas och imponeras över folks kreativitet och effektivitet! (seriöst nu) Jag har knappt tid till att gå på dass eller fantasi till att välja film på fredagskvällen så detta mästerverk av någon okänd Photoshop DaVinci är helt "breathtaking" som någon fjollig konstvetare skulle säga!! Skitkul faktiskt!! (Vill bara poängtera att jag aldrig förr eller efter detta varken förespråkat och än mindre odlat någon form av droger) bara så att vi är på den säkra sidan för pk-maffian. Önskar jag visste vem konstnären är så jag kunde tacka den personligen!", skriver Erik på sin Instagram.Erik Nilsson kallades för Cannabisbonde. Bildkälla: Instagram/fagelnordI ett svar i sitt kommentarsfält poängterar Erik att han inte tog särskilt illa vid sig alls."Jag tyckte bara att den var lite rolig och sjuk sådär så jag garvade bara när jag såg den", skriver Erik.

2018-10-22-17:59:00

Här är anledningen till varför vi firar halloween

Den 31 oktober plockar vi fram godis, chips och olika härliga drycker för att fira halloween. Men varför firar vi egentligen högtiden i Sverige? Här är allt du behöver veta inför den skrämmande högtiden som står runt knuten. När firar vi halloween? Enligt tradition infaller halloween alltid den 31 oktober. Men det finns inget krav på att det är exakt det datumet som du måste fira högtiden på. Istället är det vanligt att exempelvis skolor och föreningar har fester i nära anknytning till datumet beroende på när det passar. Halloween räknas nämligen inte som en helgdag utan butiker och arbetsplatser har öppet som vanligt. Så du och dina vänner behöver inte oroa er om den 31 oktober inte passar, istället kan ni fira när det känns bäst för er. Varför firar vi halloween i Sverige? Halloween är från början en tradition som ursprungligen härstammar från den keltiska högtiden Samhain, då man trodde att dödas själar återvände till jorden. Tradition blev sedermera halloween och ses idag som en tradition som firas stort i USA. Men den kom faktiskt inte till USA förrän under 1800-talet när invandrare från Irland och Skottland tog med sig seden dit. Härifrån kommer även bland annat de ljusprydda lamporna och pumporna, som användes för att mota bort ondskan. I Sverige firar vi halloween allra främst för att umgås och ha det trevligt med nära och kära. Halloween är skräcken och de dödas högtid. Bildkälla: Pixabay Klä ut sig Så varför klär man då ut sig på halloween? Till stor del handlar traditionen om att barn ska gå ut och knacka på hos folk för bus eller godis. Barnen klär då ut sig och går ofta i grannskapet där de frågor de vuxna om godis.  Traditionen har dock växt sig allt starkare i Sverige sedan 1990-talet och idag firar även vuxna halloween genom att klä ut sig och gå på fest. Stor inkomstkälla för butiker Halloween har även blivit en stor inkomstkälla för butiker som säljer extra bra inför och under högtiden. Exempelvis karamellkungen ökar ofta sin inkomst med 50 procent när halloween närmar sig, inte så konstigt när högtiden till stor del går ut på att äta godis. Även försäljningen av pumpor ökar avsevärt under perioden. Källa: Leva & Bo Nyheter24 har tidigare skrivit om 8 läskiga skräckfilmer som du borde se under halloween. Vågar du gå igenom hela listan innan högtiden är över? Se hela listan här.

2018-10-22-14:44:11

Glenn Hyséns flickvän i triangeldrama med exfrun

Glenn Hysén berättade tidigare i säsongen av realityserien Hyséns om sin otrohet mot sin dåvarande fru. Han berättade att det inte är något han är stolt över och försökte även tala ut med sina barn om händelsen. Du kan läsa allt om otroheten här.   Trots att äktenskapet mellan Glenn och exfrun Helena slutade med otrohet så har de ändå kunnat vara vänner efteråt. Men när Glenn träffade sin nuvarande flickvän Camilla så blossade ett triangeldrama upp.  Det hela började med att Glenn och Camilla träffade Helena utanför Liseberg i Göteborg.  – Hon gapade åt mig att jag var white trash och att jag skulle hålla mig undan från hennes barn, berättar Camilla i programmet.  Camilla valde då att svara med att skriva en Facebookstatus riktad till Helena. Camilla själv säger att hon upplevde statusen som mild. Men det håller inte Helena och hennes två barn som hon har tillsammans med Glenn, Anton och Annie, med om.  – Camillas inlägg var: "Lär dig spelet, din match är över. Du sa 'håll dig borta från mina barn'. Jag är bättre än du och kommer alltid vara. Vi är två, du är ensam", berättar Anton Hysén.  Camilla har aldrig träffat Glenns barn Eftersom både Helena och hennes barn tog väldigt hårt på det Camilla skrev på Facebook så har Anton och Annie aldrig träffat Camilla. Detta upplever Glenn som väldigt jobbigt, då han gärna vill att hans barn ska acceptera hans nya kärlek. Men det är lättare sagt än gjort. Anton beskriver en situation då han och hans mamma Helena träffade Camilla och Glenn på gatan.  – Camilla gick rakt fram, och du sa "ta med dig mamma och gå", säger han till Glenn.  – Det kanske inte var det bästa jag gjort, erkänner Glenn.  Nu vill Glenn att situationen ska lösas genom att han, Camilla, Anton och Annie ska äta en middag tillsammans. Men det är Anton och Annie inte lika sugna på utan blåser av middagen i sista sekund.  Hör allt om triangeldramat i klippet ovan.  Hyséns sänds måndagar 21:00 i Kanal 5. 

2018-10-22-13:27:56