SAS kräver svensk flygrökare på 170 000 kronor

SAS kräver svensk flygrökare på 170 000 kronor

SAS kräver en svensk man på 170 000 kronor i ersättning.

Brottet: cigarettrökning ombord på planet.

Brottet anses extra allvarligt då rökaren kastade fimpen i toalettens papperskorg.

Läs hela nyheten:
SAS kräver svensk flygrökare på 170 000 kronor

Publicerad: 2018-06-14 klockan 12:13

Fler nyheter från Expressen

Vellinge får klartecken att införa tiggeriförbud

VELLINGE. Högsta förvaltningsdomstolen ger Vellinge kommun grönt ljus för att införa tiggeriförbud. Det skriver Sveriges radio Ekot på sin Twitter. – Jag tycker att det var ett stort steg redan när vi fick prövningstillstånd, säger kommunalrådet Carina Wutzler (M).Men Vellinges enda tiggare, Alina, har svårt att förstå beslutet.– Jag trivs så bra här. Det är så många som tycker om mig och jag tycker om dem. Alla säger till mig att stanna. 

2018-12-17-12:37:02
Byta liv till solen – då är det Spanien som gäller

Svenskarna drömmer om att köpa bostad utomlands, framför allt i Spanien.Men priserna i svenskparadiset stiger kraftigt.På ett år har priserna på den spanska bostadsmarknaden ökat med i snitt 7,2 procent – där särskilt Madrid drar i väg.

2018-12-17-12:17:58

Polis varnar: Man på cykel ofredar kvinnor

Polisen söker en cyklande man som ofredar kvinnor sexuellt utomhus i Karlstad.Inom loppet av en dryg vecka har det kommit in fyra anmälningar – och polisen befarar att fler kvinnor kan ha utsatts för mannen.– Vi har all anledning att tro att det rör sig om en och samma gärningsman, säger Tommy Lindh, polisens presstalesperson i Region Bergslagen.

2018-12-17-11:20:46
Paren som tjänade bäst – sök på din kommun här

Det är spelutvecklare som dominerar topplistan över Sveriges rikaste par.  Äldre industrimän har fått lämna plats åt den yngre generationen av spelutvecklare, som framgångsrikt kapitaliserat på en växande marknad.  Samtidigt visar listan att det är männen som drar in miljonerna.  – Det speglar inkomstskillnaderna i samhället, konstaterar Ingela Gabrielsson, privatekonom på Nordea.  

2018-12-17-11:59:53
Blå tåget blir av med alkoholserveringen

Bolaget som serverar mat och dryck på Blå tågets resor mellan Göteborg och Stockholm har blivit av med alkoholtillståndet. Beslutet fattades i förra veckan. Motiveringen: "Systematisk ekonomisk misskötsel under lång tid".– Vi tycker ju hela ärendet är felhanterat, säger Per Syren, managementkonsult knuten till Blå tåget.Från och med i dag blir det ingen alkohol på tågen. 

2018-12-17-12:08:55
Mordoffrets liv: Hotade polis – poserade med skjutvapen

Redan som 15-åring uttryckte han sin avsky mot poliser och klargjorde att han och kompisarna kunde "förklara krig" om de ville.När han i går sköts till döds, 20 år gammal, hade han hunnit klättra i den kriminella hierarkin, enligt Expressens uppgifter.En person har gripits efter dödsskjutningen i Dalen.

2018-12-17-11:49:19
Planen: Stopp för energidryck i skolor

Energidryck håller på att växa ut till ett allvarligt problem på skolorna i Vetlanda.Personal vittnar om att elever hoppar över måltider för att i stället dricka energidryck.Nu hoppas Höglandets räddningstjänstförbund på ett förbud mot den populära drycken – i hela kommunen, något som Vetlanda-Posten var första att rapportera om.

2018-12-17-11:55:21
Stefan Löfven: ”Ingen  anledning att ha panik”

Talmannen Andreas Norlén kommer under måndagen inte ge några nya besked i regeringsfrågan.– Besked kommer tidigast på tisdagen, sa talmannen som förväntas utlysa ett datum för den tredje statsministeromröstningen. Skulle det misslyckas står Sverige på randen till nyval. – Det finns ingen anledning att drabbas av panik även om vi gärna undviker en dramatisk fjärde omröstning, säger Stefan Löfven under riksdagens festligheter för 100 årsdagen av demokratins inträde i Sverige. 

2018-12-17-10:57:07
Mamman dränkte sina två söner i motellets badkar

Tvåbarnsmamman Heather Langdon hade precis lämnat ett skyddat boende för kvinnor när hon gjorde det avskyvärda.Hennes söner hittades i badkaret – och nu anklagas Langdon för att ha dränkt dem, skriver People.– Hon sa ”jag dränkte dem nästan, jag dränkte dem nästan”. Sen ringde jag till polisen, säger ett vittne.

2018-12-17-11:15:00

JUST NU: Cyklande man ofredar kvinnor

Polisen söker en cyklande man som ofredar kvinnor sexuellt utomhus i Karlstad.Inom loppet av en dryg vecka har det kommit in fyra anmälningar – och polisen befarar att fler kvinnor kan ha utsatts för mannen.– Vi har all anledning att tro att det rör sig om en och samma gärningsman, säger Tommy Lindh, polisens presstalesperson i Region Bergslagen.

2018-12-17-11:20:46