Sara la ut en annons på Blocket – ett dygn senare fick hon ett sms

Har du lagt ut en annons på Blocket så vet du att man bara sitter och längtar efter svar för att äntligen få sälja den där gamla prylen man lagt ut.

Någon som lade ut en annons på Blocket var 29-åriga Sara, eller hennes bror gjorde det åt henne. Det hon skulle sälja var en väldigt eftertraktad ögonskuggspalett från märket Anastasia Beverly Hills.

Och efter ett dygn så fick hon ett meddelande från någon som sett annonsen, och det var sjukt oväntat.

– Jag satt och pratade med min bror på Facetime eftersom jag bor i London när jag fick meddelandet. Min bror hade skrivit mitt nummer i annonsen men när jag såg meddelandet så började jag skratta och vi både gjorde det väldigt länge, säger Sara till Nyheter24.

I meddelandet stod det så här:

"Hej! Såg din annons på blocket. Är tyvärr inte intresserad."


Bildkälla: Privat

– Jag trodde att det var någon jag kände som ville skämta med mig, men det var det inte. Vi både tyckte det var en rolig grej.

Sara berättar att hon tog för givet att det var en kille som hade skickat meddelandet, men personer hon har berättat det för menar att det lika gärna kan vara en tjej.

– Jag tyckte det lät som en kille, men självklart kan man inte veta. Min bror tyckte att jag skulle svara personen men jag kände inte att jag ville göra det.

Sedan publicerade Sara en bild på meddelandet i en stor grupp på Facebook där den blev gillad av tusentals.

– Det var väldigt roligt eftersom det är en så konstig grej att göra. Kanske hade personen tråkigt och skrev så till flera personer. Men vi tyckte det var kul och skrattade väldigt länge.

En annan person som skojade till det med en person som försökte sälja något är svenske Pelle. Hör i klippet när han driver med en telefonförsäljare på det mest perfekta sättet.

[youplay:sp,71,102015,000]

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

Läs hela nyheten:
Sara la ut en annons på Blocket – ett dygn senare fick hon ett sms

Publicerad: 2017-05-04 klockan 20:29

Fler nyheter från Nyheter24

Katt upphittad – med en pil genom huvudet

Ibland undrar man ju verkligen vad det är för fel på folk. Och efter att ha sett den här hemska bilden på en katt från Australien får man ju lust att drämma näven i bordet ordentligt.  Den lille rödspräcklige katten hittades i riktigt dåligt skick efter att någon skjutit en pil rakt igenom honom. Han hittades svårt skadad i Ellenbrook vid den australienska västkusten förra veckan.  När man hittade katten lär han ha haft pilen i sig i ett par dagar, och såret ska ha varit fullt av smuts och maskar, skriver Sydney Morning Herald. Efter en lyckad operation är han på bättringsvägen.  Polisen vet fortfarande inte exakt vad som hänt, men man uppmanar allmänheten i området att höra av sig med tips. Beau var mycket illa däran när han hittades Men det finns faktiskt en liten ljusglimt i detta miss-öde. Efter att djurrättsorganisationen RSPCA lagt upp en bild på katten, som nu fått namnet Beau (vacker på franska) på Facebook har katten kärleksbombats med tusentals kommentarer från hela världen, och många vill adoptera kissen. Så förhoppningsvis är denna katt-astrof början på något fint.  Mer om djur: Här är varför du aldrig ska ge fåglar bröd Se även: Hund kastades mot sin död från 18-våningshus Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-04-23-12:32:58

Här är de mest populära kattnamnen i Sverige 2018

Funderar du på vad du ska döpa din katt till? Eller så kanske du redan har en katt och vill veta hur populärt hens namn är? Vissa namn är populärare än andra hos katter. Nu har Agria Djurförsäkringar släppt en lista på de namn som är populärast att döpa sin katt till.  – Våra kära katter är nära familjemedlemmar som ofta lyssnar till populära pojk- och flicknamn, men också en del mer traditionella kattnamn som Findus och Simba, säger Patrik Olsson, affärsområdeschef sällskapsdjur, Agria Djurförsäkring.  Det kan vara riktigt svårt att välja namn till sin katt men den här listan kanske kan hjälpa dig på traven. Findus, Doris och Maja är populära namn att döpa sina katter till. Bildkälla: Postnord/Madelene Peterson/TT Är din lilla älskling med på listan? Topplistan för honkatter 2018 Maja Selma Doris Smulan Molly Sally Alice Smilla Iris Zelda Topplistan för hankatter 2018 Sigge Nisse Simba Sixten Tiger Findus Morris Sotis Elvis Charlie Vill du döpa din katt till något unikt och kreativt istället? De kattnamnen som går mot strömmen är Ace Wilder, Kurt Cubain och Basset, enligt Agria Djurförsäkring. Bildkälla: Anders Wiklund/TT Tidigare har Nyheter24 skrivit om 2017 mest populära hundnamn. På första plats kom namnet Molly som hela 7 699 personer döpte sina hundar till. Bella var också populärt med 5 686 hundar med namnet.  På tredje plats kom Charlie med 4 301 hundar med samma namn. Finns din hunds namn med? Det kan du se här. Är du sugen på att skaffa en liten söt hund eller katt? Då borde du tänka till både en och två gånger innan du bestämmer dig. Om du inte kan svara ja på alla dessa punkter så borde du vänta med att skaffa ett husdjur. Se mer i klippet ovan. Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-04-23-14:22:39

Laila Bagge berättar om beslutet bakom skönhetsförändringen

Det är i veckans avsnitt av Laila Bagges realityserie "Lailaland" på TV3 som Laila, 45, bestämmer sig för att det är dags att genomgå en skönhetsförändring.– När man är ung så har man massor av kollagen sen försvinner det ju äldre man blir, och det är det som gör att huden blir rutten. Men har man det i kroppen så blir huden spänstig och slät, säger Laila i programmet.Laila Bagge tycker att hon "förfaller". Bildkälla: Stella Pictures.Laila har nu siktet inställt på att genomgå en föryngrande behandling.– Det vore ju trevligt, för jag håller ju på att förfalla totalt, säger Bagge och fortsätter:– Nu kommer säkert alla att tro att jag gör det här för att jag är rädd för att åldras, jag är inte rädd för att åldras men jag vill åldras med värdighet. Så finns det något protein som bara är naturligt så vill jag pröva det. Jag ska bli len som en bebisrumpa, säger Bagge.I "Lailaland" får tittarna följa med när Laila besöker en hudklinik där hon genomgår en hudanalys. Maskinen som scannar Laila visar att hon har rynkor runt ögonen och vid de nasolabiala vecken.I maj kommer Laila Bagge att få se resultatet. Bildkälla: Stella Pictures.Efter hudanalysen får Laila en kollagendrick som hon ska sörpla i sig under ett par veckor. Hon ska även börja dricka mer vatten, säger hudspecialisten Maybritt till Laila.Programmet spelades in för två månader sedan, så redan i maj så kommer Laila att få se resultatet efter sin kollagenkur.Nya avsnitt av "Lailaland" släpps varje måndag på Viafree.Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-04-24-14:56:57

Flera europeiska semesterparadis drabbade av mässling

Har du bokat semester till Grekland, Italien, Frankrike eller Rumänien i sommar? Då borde du verkligen kolla upp dina tidigare eller dina barns vaccinationer. Länderna har nämligen drabbats av ökade fall av mässlingsutbrott, vilket har fått Danmarks motsvarighet till folkhälsomyndigheten, Statens Serum Institut, att gå ut med en varning. – Problemet är att vaccinationsbenägenheten i dessa områden inte är tillräckligt hög, så viruset fortsätter att spridas, säger Peter H. S. Andersen, avdelningsläkare vid Statens Serum Institut, till Ekstrabladet. I Rumänien är det allra värst. Bara i år har landet haft 1709 fall av mässling. I Sverige har dessutom tre av årets mässlingsfall kommit från just Rumänien, enligt Folkhälsomyndighetens statistik. Antalet fall av mässling ökar i Europa. Bild: TT I Italien och Frankrike är dock oron större. Den 13 april skrev European Centre for Disease Prevention: "Även om det fortfarande är många fall i Rumänien och Grekland, finns det en särskild anledning till oro över situationen i Frankrike och Italien. Antalet fall i Frankrike har nästan tredubblats sedan den senaste uppdateringen i mars och har mer än fördubblats i Italien." Mässling är en besvärlig sjukdom som i värsta fall kan få dödlig utgång. Viruset är ett av vår tids mest smittsamma och kännetecknas av hög feber, torrhosta och röda utslag på kroppen. För den som har mässling finns det en risk med följdsjukdomar som bihåleinflammation, lunginflammation och öroninflammation. I allvarligare fall kan man drabbas av hjärninflammation. Du kan läsa mer om sjukdomen mässling här. Bara i år har 13 personer från de fyra nämnda länderna dött till följd av mässling, enligt Ekstrabladet. Så skyddar du dig från sjukdomen Det finns ingen medicin mot mässling när man väl har drabbats. Men sedan 1982 ingår mässlingsvaccinet i det allmänna vaccinationsprogrammet. Vaccinet består av två sprutor där den första tas vid 18 månaders ålder, och den andra när barn går i årskurs 1-2. Om man ska resa med sitt barn som är yngre än 18 månader kan man få vaccinera tidigare, redan från 6 månaders ålder. Om barnet är yngre än ett år gammalt anses det vara en extrados och det ska fortfarande få en ny dos under andra levnadsåret. Är du osäker på vilka vaccinationer du har fått? Sedan 2013 registreras vaccinationer hos det nationella vaccinationscentret på Folkhälsomyndigheten. Om man har vaccinerats innan det finns det ingen myndighet att vända sig till för en dubbelcheck, men genom att kolla på tidigare vaccinationsprogram som du hittar här, kan du göra antaganden. Givetvis är det bästa att kolla med din läkare. Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-04-23-22:22:18

Emilia Olsson: "Hot har inte en plats inom djurrättsrörelsen"

De senaste dagarna har vi kunnat läsa om hur de svenska bönderna känner sig alltmer otrygga och rädda för djurrättsaktivister. Rädslan har förklarats genom de hot som vissa av bönderna fått utstå. Hot är såklart aldrig okej, och det är dessutom inte en effektiv strategi för att få fram ett budskap. Som aktiv djurrättsaktivist är ickevåld en av de viktigaste grundtankarna och jag anser givetvis att hot inte har en plats inom djurrättsrörelsen. Som djurrättsaktivist kan jag inte stå till svars för hur någon annan betett eller uttryckt sig. Det jag kan göra att anstränga mig till mitt yttersta för att visa att vi står för ickevåld och är emot all typ av förtryck och dödande av kännande individer. Men att stå för ickevåld och fred är inte detsamma som att acceptera allt som sker i vårt samhälle, enbart för att det är lagligt eller tillhör normen. Och det är här det blir klurigt för de flesta som inte är veganer eller djurrättare.  Slutsatsen brukar bli att om vi är emot något som är fullt lagligt och som till och med hyllas (svenskt kött, svensk mjölk, svensk djurhållning) måste vi klassas som extrema. Militanta. Ledarskribenten i DN den 12 april skriver att det enda brott bonden begått är att hen ’håller djur och berättar om det’. Detta syftar till att bonden skulle vara det enda offret. Som om djuret inte ens finns med i beräkningen.  Djuret, som får leva hela sitt liv för oss människor. Djuret, som inte får vara med sin mamma för att vi gillar smaken av mjölk. Djuret, som mals ihjäl första dagen i livet. Djuret, som gasas med kolmonoxid och sedan får sin hals uppskuren. Jag vågar påstå att bondens känsla av otrygghet kan, i jämförelse med vad djuren utsätts för, uppfattas som mindre alarmerande. Jag tänker att det är givet att någon som livnär sig på djur känner sig hotad av djurrättsrörelsen. Jag tänker att det är givet att en ickevegan känner sig hotad av djurrättsrörelsen, då det innebär ifrågasättning av beteenden och normer. Ifrågasättande av hur en tänker om mat och de traditioner vi vuxit upp med sedan barnsben. Ifrågasättande av hur vi som människor ser på djur som produkter och inte kännande livsbejakande individer.  Ifrågasättande av hur vi anser oss ha rätten att ta någons liv för att vi gillar smaken av dennes kropp. Ifrågasättande av tanken om att det är ’min mjölk’ istället för kalvens mjölk. Ifrågasättande hur en tänker om sig själv som en person som är emot utnyttjande, förtryck och dödande. Många som ifrågasätter djurrättsrörelsen efterfrågar resonemang och vägande av argument. Jag skulle vilja höra fler argument till att fortsätta använda djur för människans vinning, när det är tydligt att det inte längre behövs i ett modernt samhälle. Och då efterfrågar jag argument av större tyngd än att "vi alltid gjort det".  Aldrig någonsin i historien har en samhällsförändring skett genom att hålla sig till normen och vänta på att frågan mirakulöst ska hamna på dagordningen i det politiska rummet. Och aldrig någonsin i historien har de som gått emot normen och rådande status quo, till en början ansetts som resonabla eller vettiga. Varje rättviserörelse som någonsin existerat har till en början ansetts vara extrem, militant, galen och olydig.  Fram tills dagen då så pass många inser värdet i rörelsen och vad den står för, att det inte längre är norm att agera som tidigare.  Emilia Olsson,Djurrättsaktivist   

2018-04-24-13:24:47

Dessa villkor måste du godkänna för att behålla Facebook

Den 25 maj börjar den nya datalagen General Data Protection Regulation (GDPR), på svenska dataskyddsförordningen, att gälla i EU.  Lagen kommer att reglera behandling och lagring av personuppgifter och ersätter den gamla personuppgiftslagen.  Vid brott mot GDPR kan straffet bli en sanktionsavgift på så mycket som 20 miljoner euro, alternativt fyra procent av årsomsättningen om det gäller ett företag. Denna lag måste självklart även Facebook anpassa sig efter och därför har du under de senaste dagarna förmodligen fått ett mejl eller ett meddelande på sajten som uppmanar dig att gå igenom de uppdaterade villkoren och inställningarna. Gör du inte detta senast den 25 maj kommer du inte längre kunna använda ditt konto.  Vad är det då som är nytt? Du väljer om du vill tillåta riktade annonser Väljer du att godkänna detta får alltså Facebook använda sig av insamlad data från andra företag för att anpassa de annonser du ser.  Godkänner du inte kommer du fortfarande se annonser, men de kommer vara mer slumpmässigt utvalda. Du väljer om du vill tillåta ansiktsigenkänning Slår du på ansiktsigenkänning kommer Facebook kunna identifiera foton du är med på, till exempel för att underlätta taggning av bilder. Du kommer även få ta ställning till om du vill ha kvar uppgifter om dig själv som Facebook anser vara särskilt känsliga. Detta gäller alla som fyllt i sin religiösa eller politiska åskådning eller sin sexuella läggning. Slutligen måste du också acceptera en ny version av användarvillkoren, och gör du inte detta kommer ditt konto helt enkelt att tas bort. Facebook har nyligen varit i blåsväder sedan det visat sig att personlig information om över 50 miljoner användare samlats in av företaget Cambridge Analytica. Det kan du läsa mer om här. Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-04-24-09:48:49

Birro: "Ni lyckas vrida ett magnifikt artistliv till politik – skäms"

”Ingen kommer undan politiken”, sjöng den fine vissångaren Ola Magnell när det begav sig. Magnell gjorde sedan en mycket viktigare och värdigare resa bort från all politik och ner mot själens vinklar och vrår, poesins utmarker, så lika för oss alla. Då blev han en riktig sångare istället för en megafon åt politikens harklande maktanspråk. Men det finns fortfarande fyrkantiga demagoger som tar varje chans att göra politk av allt och ingenting.  Så lyckas Aftonbladets ledarsida förvandla en sårbar, ömhudad, ömtålig och enastående konstnärs tragiska död till ett perverterat skrik mot att ”kvinnor utesluts” i artistvärlden. Man lyckas vrida ett storslaget artistliv med en sorglig själs desperation till att plötsligt handla om genus. Hur är man ens funtad om man bara ett dygn efter en människas död formulerar sig så här i en av Sveriges största tidningar: ”I dokumentären är han ständigt omgärdad av managers, promoters, andra dj:s och polare. Samtliga killar. Avsaknaden av kvinnor är påtaglig. Spelar det någon roll? Ja, kanske faktiskt.” Nej, Jonna Sima. Det spelar faktiskt ingen roll.  Inte nu. Verkligen inte bara några timmar efter att beskedet om hans död hade kommit. Då spelar det väl ingen roll vilket kön hans vänner hade? Hur är det möjligt att ha en sådan fullständig brist på anständighet? Hur är man funtad när man vill lägga sitt förbannade politiska raster över en tragisk bortgång? Det tar inte slut där. Så här fortsätter Sima i sin ledare: ”Inom forskning används homosocialitet som begrepp för hur män söker bekräftelse från andra män på bekostnad av att kvinnor utesluts. Klubbvärlden är fortfarande en extremt mansdominerad värld, det påverkar sannolikt också de män som är aktiva i den.” Det utsökta förakt för sorgens landvinningar som Aftonbladet visar är häpnadsväckande.  En tidning som skrikit sig hes om värdegrund men tvingats sparka medarbetare på löpande band efter #metoo, en tidning som beskyllts för att driva en kända teaterchef till självmord väljer alltså att formulera sig som ett uselt klottrat plakat i en FI-demonstration, bara några få dygn efter att en av Sveriges största musiker genom tiderna gått ur tiden. Den här värdegrunden har ni en del att arbeta med själva. Ni borde skämmas. Marcus Birro,Författare  

2018-04-24-14:07:19

"Förslaget om tjänstemannansvar måste snabbutredas"

Till slut röstade riksdagen igenom förslaget om ett utökat tjänstemannaansvar som Ida Drougge (M) lyfter fram. Nu kräver vi i Djurägarna Sverige och Fyra-M att förslaget snabbutreds och blir långtgående. För vi som gått i livets hårda skola vet att det sällan handlar om slarv eller misstag i myndigheterna. I nio fall av tio rör det sig om utstuderad cynism eller systematiska trakasserier. Den som protesterar kan räkna med att tjänstemännen på myndigheten tar till storsläggan och fattar ett beslut som ställer till med enorm skada för medborgaren och samtidigt hänger ut denne som en usel människa i media.  Besvärshänvisningen går till en domstol där den enskilde är rättslös redan från början. Därför anser vi att det är avgörande att även domarkåren ställs till ansvar för mörkläggningen av brott som begås av andra myndigheter.  På Sveriges domstolars hemsida framhålls att det alltid är den enskildes rättssäkerhet och respekten för den enskilde som är i fokus. Då ska man åtminstone försöka göra ett värdigt arbete i förvaltningsdomstolarna eller tingsrätterna. Idag märker vi att beslut sällan rättas till på vägen eftersom ingen ämbetsman vill gå emot andra myndigheters beslut. Istället fastslås ett misstag eller tjänstefel i instans efter instans.  Vi hör även att barn tas från föräldrar i djupt rättsosäkra vårdnadstvister eller tvångsomhändertaganden. Antalet tvångsomhändertaganden av barn har lär ha ökat explosionsartat precis som antalet omhändertaganden av djur.  En annan skrämmande likhet är att djurägare som blivit fråntagna sina djur precis som föräldrar som mist vårdnaden om sina barn brukar beskrivas som psykiskt sjuka eller rättshaverister av tjänstemännen.  Varningsklockorna ringer, hur kunde det bli så här? Utökat tjänstemannaansvar är en del av lösningen. Men att privata verksamheter tagit sig in i kommunal eller statlig verksamhet genom New Public Management spär på problemen. Oavsett driftsform måste dessa myndighetsmissbruk granskas och förses med vattentäta kontrollfunktioner. Dagens instanser som Justitieombudsmannen (JO) fungerar inte.  Det poängteras att myndigheter, tjänstemän och domstolar är ”självständiga”. I praktiken är de uppenbarligen självständiga från lag och rätt. Myndighetsmakten tillämpas stick i stäv med rättsprinciper, och bedömningar ”efter eget skön” görs för att stärka myndighetens makt, inte den enskildes rätt. Att riksdagen röstade igenom KU:s förslag var ett första steg mot återinförda medborgerliga rättigheter.  Nu måste förslaget om tjänstemannaansvar snabbutredas och bli långtgående för att vi inte ska få ännu ett tandlöst lagförslag efter flera års valhänt utredning som returneras av Lagrådet.  Rebecca Blomdahl, Styrelseledamot i Djurägarna Sverige Fyra-M

2018-04-24-10:44:33

Han har genomgått världens första penistransplantation

En man, som vill förbli anonym, har skrivit världshistoria genom att bli den första människan i världen som genomgått en fullständig penis- och scrotumtransplantation. Själva operationen tog 14 timmar och ägde rum på John Hopkins Hospital i Baltimore i den amerikanska delstaten Maryland. Mannens biologiska penis hade blivit bortsprängd i Afghanistan där han blivit placerad som soldat. Olyckan ska ha skett när en bomb oväntat exploderat. Nyheter24 har inför operationen skrivit om mannens historia – den kan du läsa här. Lite så här gick det förenklat till. Bild: John Hopkins Medicine Nu har han alltså med hjälp av en donator fått en annan persons penis och pung efter dennes död – och allt har gått väldigt bra. Mannen själv mår bra och ska skrivas ut från sjukhuset i veckan. De delar som transplanterades till mannen var en hel penis, en pung (scrotum) utan testiklar och en del av en bukvägg. Det kanske låter märkligt att vakna upp med "en annan persons penis". Men mannen, som efter olyckan mått väldigt dåligt, säger att han nu mår otroligt bra. – När jag först vaknade upp så kände jag mig äntligen normal. Och med en del självförtroende också. Som att... jag är äntligen okej, säger mannen i ett uttalande enligt brittiska Metro. Hela teamet samlat med en docka på britsen. Bild: John Hopkins Medicine Under operationen arbetade nio plastikkirurger och två urologiexperter tills penisen och pungen var på plats på dess nya bärare.  – Vi har förhoppningar om att den här transplantationen kommer hjälpa den här unge mannen att få nästintill normala urinvägs- och sexuella funktioner, säger en av kirurgerna vid namn W.P. Andrew Lee, enligt brittiska Metro. Men varför kunde läkarna inte bara använda vävnader från andra kroppsdelar kanske ni undrar nu? Jo, Dr Lee berättar att det visserligen är möjligt att rekonstruera en penis med hjälp av en andra kroppsdelars vävnad. Men då krävs det en protes för att få erektion och så är risken för infektion mycket högre. Visst ser det väldigt mekaniskt ut? Se hela processen i videospelaren ovan. Bild: John Hopkins Medicine Hela processen är faktiskt väldigt fascinerande – och kanske lite obehaglig för den kräsmagade. Det ser lite ut som att bygga en robot. En animerad video som visar hur det går till finns i videospelaren ovan! Läs också om en man som önskade sig en större penis – men blev av med penisen efter plastikoperationen. Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-04-24-11:09:51

Youtubers rasar mot Guldtuben: "Är det nazityskland?"

Under måndagen avslöjades de nominerade i årets gala Guldtuben där svenska Youtubeprofiler, influencers och Instagramstjärnor har chans att kamma hem pris i olika kategorier som Årets Instagram, Årets Youtuber, Årets blogg, Årets beauty och många fler.Bland de nominerade hittar vi bland annat Therese Lindgren, Alice Stenlöf, Thomas Sekelius, Johanna Nordström och Bianca Ingrosso.Flera mindre konton har också nominerats, och även profiler vars främsta kanal inte är till exempel Youtube har nominerats i den kategorin, skriver sajten Svenska Youtubers.Flera framstående profiler lyser med sin frånvaro – så som Joakim och Jonna Lundell, Amir Akrouti, Vlad Reiser och Ben Mitkus.Det har fått dem att nu gå till attack mot galan, och under hashtaggen #riggtuben så samlas profilernas kritik."Ben Mitkus och jag kommer försöka ordna en gratisgala åt er där vi och andra 100-tals kreatörer som vägrar ta denna korruption finns och kan träffa er och uppträda osv", skriver Joakim Lundell på sin Instagram.Joakim och Jonna Lundell riktar kritik mot Guldtuben i en Youtubevideo. Bildkälla: Youtube/Jocke och Jonna"Genomäckligt"Youtubern Amir Akrouti riktar även han hård kritik mot Guldtuben.– Tycker det är så genomäckligt att hårt arbetande kreatörer ska tystas ner för att det "ser bättre ut" att istället pusha för en massa PK-ryttare. Vart är Ben Mitkus nomineringar? Och Vlad Reiser då?, skriver Amir bland annat.Vlad Reiser, som har 348 000 prenumeranter, kritiserar Guldtuben i en ny video. Han är irriterad över att en jury har tagit fram nomineringarna och att det inte är folket som har fått välja.Vlad Reiser är INTE nöjd. Bildkälla: Youtube/Vlad Reiser– Är det nazitystkland eller vad är det här?, säger Vlad i sitt klipp.Ben Mitkus och hans flickvän Nicci Hernestig har nästan en halv miljon prenumeranter på sin gemensamma kanal, och Ben sparar inte på känslorna i sitt Youtubeinlägg i debatten.– Det är massa irrelevanta människor som har nominerats, säger Ben som ska bojkotta galan.Ben Mitkus bojkottar Guldtuben. Bildkälla: Youtube/Ben och NicciJocke och Jonna har även de spelat in en video där de berättar att de inte är bittra över att de är nominerade – däremot så kallar de Guldtuben för "klasshat".– Det här är ju vår plattform som vi har skapat med ER, vi har kämpat, slitit, redigerat på nätterna, varken vi eller ni får påverka. Ni är ju mer insatta än en jury på åtta personer, säger Jonna i klippet.Guldtubens jury består av 13 personer och bland dem hittar vi bland annat artisterna Peg Parnevik och Oscar Zia och Veckorevyns chefredaktör Irena Pozar.Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-04-24-11:07:48