S-politikern sparkades – begärde 31 dubbla arvoden

S-politikern sparkades – begärde 31 dubbla arvoden

Vid 31 tillfällen på mindre än ett år begärde toppolitikern Kjell Johansson (S) i Lilla Edet dubbla arvoden för sina uppdrag.

Nu kommenterar han för första gången avgången.

– Jag har inte valt det här. Jag får inte vara kvar, säger Kjell Johansson.

Samtidigt fortsätter förundersökningen om arvodeshanteringen i kommunen.

Läs hela nyheten:
S-politikern sparkades – begärde 31 dubbla arvoden

Publicerad: 2018-01-13 klockan 10:08

Fler nyheter från Expressen

Kontrollant till attack mot  resenär: ”Du är jävligt ful”

En biljettkontrollant spelades in när hon gick till verbal attack mot en resenär på en av Skånetrafikens bussar.I inspelningen, som Sydsvenskan har tagit del av, säger kontrollanten bland annat:– Tycker synd om dig för du är jävligt ful.

2018-10-19-21:00:33
Kylan från Arktis drar in: ”Betydligt kallare”

Helgen blir relativt varm i stora delar av landet – men sen är det dags att ta på sig mössa och en varmare jacka, då vindar från Arktis gör att temperaturerna snabbt sjunker nedåt. På flera håll i landet kan dessutom höstens första snö komma. – Det ser faktiskt ut som att det kommer bli betydligt kallare nästa vecka, säger Lasse Rydqvist, meteorolog vid väderinstitutet Storm.

2018-10-19-21:02:48
Polisen om uppgifterna Lisbet  Palme tar med sig i graven

Redan för 32 år sedan var hon millimeter från döden.Lisbet Palme berättade i de första förhören om skottet som snuddade hennes rygg.Sedan dess har hon - trots försök från polisen - velat lägga mordet bakom sig.Berättelserna följer henne i graven.– Från vårt perspektiv är det vissa uppgifter man aldrig får reda på nu, säger poliskommissarie Åke Rimborn.

2018-10-19-20:47:16
MP vill skatteförhandla med C och L

Miljöpartiet erbjuder Centern och Liberalerna att sänka både värnskatten och företagsskatten, skriver DN.Detta i utbyte mot höjda miljöskatter. Det är språkröret Isabella Lövins sätt att smörja för att bilda en mittenregering. – Vi spelar gärna en roll som brobyggare i en regeringsförhandling, säger Lövin till tidningen.

2018-10-19-20:56:43
Wallström: Sverige har  kontaktat Saudiarabien

De 15 personer som anklagats för mordet på journalisten Jamal Khashoggi knyts allt mer till platsen, uppger Reuters.Övervakningsbilder visar att de befunnit sig på flera av platserna som knutits till Khashoggis försvinnande.Nu håller turkiska utredare förhör med flera anställda på konsulatet, erfar AP.Margot Wallström (S) säger nu till Ekot att Sverige har varit i kontakt med Saudiarabiens ambassad för att få klarhet i försvinnandet. 

2018-10-19-20:35:39
Malmömoskén hotar regimkritiker i Sverige

Svensk-turkar larmar att de hotas av en Malmömoské.Hoten drabbar kritiker till regimen i Turkiet, som är oroliga att de ska gripas om de återvänder till sitt hemland.Detta sedan det framkommit att moskéer i Sverige rapporterar regimkritiker.– Dumheter, säger moskéns ordförande.

2018-10-19-19:18:16
Adam miste fingertopp när sjukhuset missade

Tvåårige Adam från Helsingborg klämde av sin fingertopp i en hissdörr. Han blev sydd på lasarettet – men fingret läkte aldrig och toppen ramlade av.Adams mamma anmälde och nu får vården kritik för att inte ha varit "sakkunnig och omsorgsfull".– Min son får aldrig sitt finger tillbaka. Men ingen annan ska behöva uppleva det här, säger hon.

2018-10-19-19:59:51
Prins Carl Philip och Sofia på  Dysleximässan: Stolt beskyddare

Carl Philip och Sofia – hertigparet av Värmland – besökte under fredagen Dysleximässan i Karlstad.Prinsen, som är Dyslexiförbundets beskyddare, var invigningstalare.– Jag är hedrad över att få tala på mässan och är en stolt beskyddare så att fler barn får hjälp, förklarade Carl Philip enligt NWT.

2018-10-19-20:08:08
Busschauffören har på mobilen – mitt på vägen

På filmen syns hur busschauffören har på en video på mobiltelefon – mitt på en vältrafikerad vägsträcka i Västsverige.Chauffören ska ha ”vänt på huvudet då och då”– Det gick lite svajigt under vissa stunder, säger vittnet som filmat. – Jag vill betona att det inte är ett acceptabelt beteende, säger Kristian Lans, presskommunikatör på Västtrafik. 

2018-10-19-20:08:43
LO-toppen till Löfven:  Välj M i stället för C

Stefan Löfven (S) vill bilda en blocköverskridande regering och har tidigare pekat ut C och L som de partier han helst samarbetar med.  Både C och L vill se förändringar i arbetsrätten – vilket flera fackliga företrädare tydligt har motsatt sig i veckan. "Om S vill förverkliga så mycket som möjligt av det man gick till val på så är det M man ska samtala med, inte C", skriver LO-ekonomen Torbjörn Hållö på Twitter. LO:s förre chefsekonom tycker samma sak.  – Det är ingen LO-uppfattning, säger LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson.   

2018-10-19-19:41:53