Så arbetar polisen med att lösa fallet med morden i Bjärred

Utanför familjens hus har folk ligger flera blombuketter och gravljus. Flickornas skolor har haft flaggan på halvstång. 

Morden på familjen i Bjärred har skakat hela Sverige. Polisen är mycket förtegen och har förundersökningssekretess, men har fortfarande inte en klar bild av vad som har hänt.

– Vi har själva inte fått svaren på de frågor vi har. Vi har inte fått en sammantagen bild och analys, så det finns inga svar utåt, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson vid Skånepolisen till Nyheter24.

Sedan familjen hittades döda i villan i Bjärred under tisdagseftermiddagen har polisen arbetat dygnet runt. De har en tes om vad det är som har hänt familjen, men inväntar resultat från rättsmedicin och den tekniska undersökningen för att bekräfta tesen – eller för att dra andra slutsatser.

– Vi har en mordutredning och den bedriver vi med full kraft, och det enda som skiljer är att vi inte har någon gärningsman i livet.

Samtidigt gör polisen förhör för att få en klarare bild.

– Vi förhör nära anhöriga, arbetskamrater och skolan. Vi försöker få en sammantagen bild av varför det här har hänt och hur det har hänt, säger Westford till Nyheter24.

Här kan du läsa mer om morden i Bjärred:

Hel familj har hittats död i villa i Bjärred

Här är de nya uppgifterna kring morden i Bjärred

Kriminiologen Jerzy Sarneckis teori om morden i Bjärred

Morden i Bjärred: Nu analyseras familjens möten med skolan

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Läs hela nyheten:
Så arbetar polisen med att lösa fallet med morden i Bjärred

Publicerad: 2018-01-12 klockan 11:46

Fler nyheter från Nyheter24

Jim Rodford död - "The Kinks"-basisten blev 76 år gammal

Sångaren och basisten Jim Rodford, känd från ”The Kinks” och ”The Zombies” har dött, enligt Aftonbladet. På "The Zombies" Facebooksida skriver Rodfords bandmedlem och kusin, Rod Argent, ”Han kommer att vara otroligt saknad. Godnatt och gud välsigne dig kära vän” i ett känslofyllt inlägg.Rodfords död kommer som följd av att han ramlat i en trappa, enligt Argent. Jim Rodford har varit känd för sina musikaliska talanger sedan 1978, då han började som basist för brittiska rockgruppen "The Kinks". Rodford spelade även i bandet "Argent" och har sedan 2004 fram till hans död spelat i bandet "The Zombies", där han bland annat spelat tillsammans med sin son, Jim Rodford. Jim Rodford blev 76 år gammal.Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-01-20-19:09:33

Jessica Almenäs avslöjar världstjärnan hon gömmer i sin telefonbok: "Vi skulle äta middag"

Jessica Almenäs är en av Sveriges mest hyllade programledare och just nu är hon aktuell med programmet "Superstars". I programmet möts en rad olika sport-legender i olika grenar för att göra upp om vem som är starkast. I år ser vi bland andra Patrik Sjöberg och Tomas Ravelli ställa upp.  På pressträffen inför premiären träffade Nyheter24 Jessica och frågade henne lite om programmet och inspelningen. Vi passade även på att fråga henne om hon själv har något känt namn i sin telefonbok. Och svaret chockerade reportern. Profilen hon hade numret till var ingen mindre än sprinterlöparen Michael Johnson, 50, som har fyra OS-guld och åtta världskupp-segrar i bagaget. Hur det kommer sig att hon hade numret? Det ser du i spelaren ovan. Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-01-18-15:50:45

Röd i ansiktet efter alkohol? Då är risken för högt blodtryck högre

Att känna sig lite varm när man dricker alkohol eller kanske få röda kinder är inte helt ovanligt.  Men om du är en av dem som får röda kinder när du dricker alkohol så kan du löpa större risk för den här sjukdomen. Röda kinder när man dricker alkohol kan nämligen innebära att du löper större risk för högt blodtryck. Ny forskning från Chungnam National University i Sydkorea visar att personer som har röda kinder har en ökad risk för att drabbas av högt blodtryck, skriver danska Dagens DK. Forskarna kollade på data från 1 700 personer och såg att de som fick röda kinder när de drack alkohol var risken för högt blodtryck 2,27 gånger högre än hos de som inte blev röda i ansiktet.  Bildkälla: TT Att dricka alkohol orsakar en tillfällig ökning av blodtrycket hos alla som konsumerar alkohol.  I kroppen omvandlas alkoholen till acetaldehyd, ett ämne som gör att blodkärlen expanderar och kroppen slappnar av. Vilket kan leda till att blodtrycket sjunker.  När alkoholen försvunnit från kroppen så jobbar den hårt för att återställa blocktrycket. Vilket kan leda till att det blir högre än normalt, om din kropp har svårt att bryta ned acetaldehyd så kan du få varma och röda kinder, skriver Dagens DK. – Därför är risken för högt blodtryck högre i den gruppen där acetaldehyden inte bryts ned i kroppen, förklarar läkaren och författaren till studien Jong-Sung Kim. Det är främst rött vin och mörk sprit som orsakar röda kinder men alla typer av alkohol kan utlösa den röda färgen. Kvinnor mellan 30 och 60 år har speciellt svårt att bryta ned acetaldehyd. Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-01-17-10:38:30

Hur ofta borde du byta dina lakan efter sex?

Kanske har du slarvat med att byta dina lakan någon gång. Men du är nog långt ifrån ensam. Men du tillbringar väldigt mycket tid i sängen, ungefär en tredjedel av ditt liv. Så rena lakan är ganska viktigt.  Men hur ofta borde man egentligen byta sina lakan efter sex? Svaret är nog garanterat mer ofta än du trodde. Mattress Advisor gjorde nyligen en studie om det. I studien som Elite Daily har skrivit om deltog 1000 personer som svarade på frågor om sovrumshygienen. Bildkälla: Shutterstock Studien visade bland annat att män slarvar mer än kvinnor när det kommer till att byta lakanen. Det genomsnittliga antalet dagar amerikaner går utan att byta lakan är 24,4 dagar. Män visade sig sova i samma lakan 29,6 dagar innan de byter och kvinnor 19,4 dagar, skriver Elite Daily.  Men när det kom till att byta ut lakan efter sex så ändrades siffran ganska rejält. Män väntade 11,7 dagar och kvinnor 4,3 dagar med att byta. – Oavsett om du har sex eller inte så producerar din kropp mycket hudceller, lukter och vätskor i sängen, säger städexperten Lily Cameron, på Fantastic Services till Elite Daily och fortsätter:  Bildkälla: TT – Att byta lakan en gång i veckan är en ganska vanlig regel. Desto mer tid och energi du tillbringar i sängen desto oftare måste dina lakan tvättas.  Så om du slarvar med att byta dina sängkläder då och då kanske du kommer sluta med det efter att ha läst det här. Speciellt om du tillbringar mer tid i sängen förutom när du sover, som när du till exempel kollar på Netflix och chillar?  Ja, att sova i fräscha sängkläder vill väl alla så det är bara att sluta slarva!  Har du koll på hur ofta du bör byta underkläder? Här kan du läsa om det!  Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-01-15-08:51:20

Nicole Falciani valde bort sminket på Elle-galan – hyllas av fansen

Under lördagen hölls den årliga ELLE-galan i Stockholm. Bjudna till galan var bland annat bloggaren Nicole Falciani och pojkvännen och artisten Eric Saade.  De gick tillsammans på galan och var, som vanligt, jättefina!  Bildkälla: Instagram Men i år valde Nicole att göra något annorlunda. Hon gick ut på sin Instagram och berättade att hon gick till galan osminkad.  "I år valde jag att gå utan smink på Elle galan. Först och främst så kände jag inte för att bära smink. Speciellt inte när jag måste ta bort det sen, mitt i natten. Ett sådant slöseri med tid. Och sist men inte minst. Varför ska jag bära smink när inte män behöver det?", skrev Nicole.  Bildkälla: Instagram – Jag valde att gå utan smink för att jag dels inte kände för det, men också, varför ska jag behöva bära smink när nästan inga män gör det, säger Nicole till Nyheter24. Hon förklarar vidare att hon känner sig nöjd med beslutet. – Det kändes bara bra, väldigt skönt och fritt!Under bilden hyllades hon av fansen som tyckte hon var riktigt modig som gick utan smink. Även om det inte ska behövas mod! "Så vacker och klok" "Omg äntligen någon som gjorde det ÄNTLIGEN. Älskar dig tack tack tack för du gick utan smink! Det borde finnas fler som du" "Faktiskt riktigt sund inställning och bra text, imponerad!" Och vi kan inte annat än att hålla med! Se också videon om vad Nicole Falcianis första dejt med Eric Saade Läs också om att Nicole Falciani nu vill gifta sig med Eric Saade Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-01-20-14:35:47

Vi beställde de 6 populäraste grejerna från Wish – det här hände

Dyker Wish-annonser upp överallt i ditt flöde också? Du är inte ensam. De otroligt billiga produkterna verkar ofta vara för bra för att vara sanna. En del saker är till och med gratis. Johanna beställde till exempel hem gratis speglar men hon blev riktigt besviken, läs mer om det här. Och en del historier visar att det verkligen är så, det var för bra för att vara sant. Så var det för Hugo som köpte "Calvin Klein"-kalsonger från Wish men fick hem något helt annat. Det kan du läsa om här. Vi bestämde oss för att beställa 6 riktigt populära produkter från Wish – som också är sjukt billiga. Bland sakerna vi beställde fanns en balklänning, ansiktsmasker för under en krona styck, en "magisk" sele som ska göra att man får bra hållning, ett nagellack, ett mobilskal och en hållare till mobilen.  Wish startsida Alla saker beställdes i slutet av november och trillade in i separata paket från 19 december fram tills 9 januari när det sista paketet kom.  I klippet ovan kan du se när vi öppnar och testar alla saker! Det kan vara bra för dig som funderat på att köpa något från Wish men inte vågat att kolla in det här klippet först.Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-01-16-14:57:34

Så här bakis har du aldrig sett Linn Ahlborg: "Drack Tequila"

Youtubedrottningen och influencerprofilen Linn Ahlborg fyllde 18 år i höstas – den 4 september närmare bestämt.  Sedan dess har Linn haft en del roliga festkvällar – ingen kan väl ha glömt när Linn bestämde sig för att supa i sin pappas garderob – något som hennes pappa Jonas senare fick reda på... Linn Ahlborg dricker vin. Bildkälla: Instagram. Nyligen var det dags för ännu mer fest för Linn. Nyss hemkommen från Portugal så drog Linns skola igång igen, och alltid finns det något kul att fira.  Samma kväll som Linn kom hem från Portugal så vankades det nämligen 150-dagars fest. "Alltså vi firade att det är 150 dagar kvar tills vi tar studenten. Vi firar också 100, 50, gör alla skolor det?", skriver Linn i sin blogg. Temat på festen var Disney – och Linn och hennes kompis Agnes valde outfits i sista sekunden. Det blev helt enkelt en snabb tur ner på stan för att köpa ett par Musse och Mimmi Pigg-öron. "Hade iallafall svinkul den kvällen. Vilket resulterade i...... Vill ni ens se.....", skriver Linn.  Så här är vi vana att se Linn Ahlborg. Bildkälla: Instagram. Och jo det vill vi – oftast är vi vana att se Linn sminkad och fixad. Så självklart är man nyfiken på hur en av Sveriges mest framgångsrika Youtubeprofiler ser ut dagen efter en rejäl festkväll."Jag såg ut såhär i skolan dagen efter! Skänker en tanke till alla i korridoren som var tvungna att bevittna detta. Blev bakismys i matsalen och fisk som bakismat, drömmen???", skriver Linn. Linn Ahlborg var kanske inte sitt piggaste jag när hon tog den här selfien. Bildkälla: Snapchat Sist men inte minst har Linn en uppmaning till sina läsare – efter att ha shottat Tequila så verkar det kanske ha blivit lite för mycket av det goda. "Not recommended", är Linns recension av den mexikanska spriten.  Ja, det finns nog några därute som är benägna att hålla med henne... Även Linns bror William har haft en del roligt i sina dagar. Så här såg det ut när han fångades på video på familjens övervakningskamera efter en vild utekväll... Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-01-18-15:59:52

Janne Josefsson slutar på Uppdrag granskning: "Jag har planer"

Sedan 2002 har Janne Josefsson, 65 år gammal, varit programledare för det populära programmet "Uppdrag granskning". Det är också därifrån han kanske är mest känd. Men nu när han fyller 66 år gammal planerar Janne Josefsson att sluta som programledare och gå vidare till andra saker.  Till Expressen säger Janne att han kommer att köra våren ut men att det sen är dags för honom att ge vidare facklan till någon annan.  – Jag har fyllt 65 och efter alla dessa år på den här fantastiska redaktionen tycker jag att det är dags att lämna över till någon annan. Och det känns faktiskt väldigt bra. Jag känner att jag har fullföljt mitt uppdrag här. Janne Josefsson 2007. Bildkälla: TT Nu verkar det Istället som att han har mycket spännande på gång och att han inte kommer överge journalistiken. – Jag har blivit erbjuden att göra någonting annat, något jävligt kul och inspirerande, säger Janne Josefsson till Expressen. Det ska handla om ett nytt program som också kommer att sändas i SVT. Det nya programmet kommer likna "Uppdrag granskning". Oroa er inte. "Uppdrag granskning" kommer fortsätta sändas. Bara det att någon annan än Janne kommer synas i rutan. En blir nyfiken på vem det kan bli.  Se också videon om vart löshåret du köper kommer ifrån Läs också om kvinnorna som betalar för att ge bort sitt hår till "gud" men som sedan säljs som löshår Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-01-20-12:54:06

Det här är vad vi vet om den fruktansvärda sjukdomen ME/CFS

Ungefär 40 000 personer i Sverige lider av ME/CFS men det finns väldigt lite kunskap om vad som egentligen är orsaken till sjukdomen.Här är vad vi vet om den förlamande sjukdomen:ME/CFS är en neurologisk sjukdom. M står för Myalgi som innebär smärta i muskler och E för inflammation i hjärna och ryggmärg, kallas för encefalomyelit. Och CFS står för "cronic fatigue syndrome" vilket också vanligtvis kallas för trötthetssyndrom. Det är oklart vad som orsakar sjukdomen, som kan drabba både barn och vuxna, men symptomen kan vara mycket smärtsamma.Symptom Problem med att sovaSjukdomskänsla när du anstränger digTrött fastän du vilarOnt i halsenOnt i huvudetSvullnade lymfkörtlarProblem med magenOstresståligSvårt att koncentrera sig Svaga musklerOnt i lederDet går inte att behandlas frisk från sjukdomen. Går inte att vare sig vila eller träna sig frisk. De flesta drabbade får höga doser B12 för att förbättra minne och koncentration. I vissa fall kan antidepressiva tabletter ges men personer med ME/CFS är känsliga för bieffekter. Det viktigaste för en person med ME/CFS är att anpassa livet efter de nya förutsättningar. Personer med ME/CFS har också rätt till kommunal hjälp för att få prata med kuratorer, vård i hemmet och hjälp med skola eller arbete. Om du tror att du lider av sjukdomen rekommenderar 1177 vårdguiden att du tar kontakt med närmaste vårdcentral. Eftersom att det finns många sjukdomar med liknande symptom är det viktigt att du blir noggrannt utredd.Källa: Vårdguiden 1177 Se också videon om varför du inte ska googla dina symptom Läs också om sjukdomen hypotyreos Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-01-20-08:50:22

Får skolan förbjuda mobiler? Här är allt du behöver veta

Senaste tiden har det varit mycket snack om mobilförbud i skolan, och hur mycket elever faktiskt ska få använda mobilen. Men vad är det egentligen som gäller när det kommer till att ta fram mobilen och kolla Instagram eller messa med en polare?  Får en skola förbjuda mobiler? Ja. Det är upp till varje skola att sätta upp ordningsregler. Enligt skollagen ska reglerna tas fram tillsammans med eleverna, men det är i slutändan rektorn på skolan som bestämmer vad som gäller.  Det finns ingen lag som hindrar en skola att förbjuda mobiler, eller bestämma när, var och hur mobiler får användas. Kan en lärare ta mobilen under en lektion? Ja. Det är upp till skolan att se till att eleverna har en trygg miljö och att det finns arbetsro. Det gör att en lärare kan beslagta föremål som stör undervisningen, inklusive mobiler. Enligt ett beslut från Skolverket kan föremål också beslagtas i korridorer eller uppehållsrum.  När ska läraren lämna tillbaka mobilen? Enligt Skolverket ska mobilen lämnas tillbaka till eleven senast i slutet av skoldagen. Men om du visat gång på gång att du inte klarar av att ha mobilen utan att störa kan läraren behålla den upp till fyra dagar och kontakta vårdnadshavarna (alltså föräldrar eller målsman).  Viktigt att tänka på: För att läraren ska ta mobilen så bör mobilen störa lugnet. En mobil bedöms inte som störande om den är avstängd.  Kom också ihåg att lärare och annan skolpersonal inte har rätt att genomsöka dina kläder eller känna på dina fickor om du har mobil. Läraren har heller inte rätt att rota igenom din väska. Om detta sker bör du kontakta rektorn omedelbart. Snart kan håltimmar förbjudas – läs mer om det här

2018-01-15-13:09:49