Rami Mohammad: "Jag vill med stolthet kunna säga – jag är svensk"

De flög in sina soldater med deras stora plan över Atlanten till Mellanöstern och byggde sina militärbaser som de dessutom skulle använda i krig mot Mellanöstern. De invaderade länder under falska premisser som de själv bevisade var falska. De pratar om demokrati här men stödjer diktatur där. De jobbar för regimbyte utifrån själviska intressen. Miljontals civila döda som resultat. 

De skapar ett maktvakuum och öppnar för extrema grupperingar att bygga upp sin stridsförmåga. De snor tillgångar och exporterar, medvetet eller omedvetet, terrorister till Europa för att kunna dra in Europa i sin smutsiga plan. Europa vet vad det handlar om men följer ändå med på den smutsiga planen i hopp om gengäld. De startar en hatkampanj mot Islam för att kunna få tyst på massan i sina länder. Det ska vara "ok" att mörda en muslim i Mellanöstern i framtiden utan en massa tjat om rättvisa.

Jag talar förstås om USA, de som till slut har lyckats förgifta världens mest toleranta land Sverige. Idag lever vi som rädda individer i världens mest toleranta land. En som till exempel är född i Sverige med barn som också är födda här känner hur ögon stirrar på en när man kommer till en offentlig plats där man är minoritet. 

Detta kan bara bli fulare, tänker jag, än vad det redan är. Vi är påväg att skapa skamlös dyster historia likt den på 40–talet. De som låg bakom eländet då är döda och folk kan inte relatera till den tiden längre. Var en del av att jobba för samlevnad istället för att jobba mot en ny etnisk rensning är det en inre röst som viskar inom mig. 

Jag förväntar mig inga applåder för denna text. Men gärna att man försöker sätta sig in i en muslimsk man eller kvinnas situation. Jag älskar Sverige och skulle aldrig välja ett annat land framför Sverige, men jag måste erkänna att jag inte känner mig som en del av kollektivet längre. 

Jag räds för mina barns uppväxt i ett mer hatiskt och splittrat Sverige. Jag vill inte äta griskött, dricka starksprit och dansa vals i ett öltält på festivalkvällar. Jag är inte heller intresserad av Melodifestivalen, jag är bara inte den typen. Jag växte upp på 90-talet med hip-hop och breakdance på gården och libanesiska bröllopssånger på festkvällarna. 

Jag arbetar åtta timmar om dagen, fem dagar i veckan som de flesta i detta land. Vad gör jag för fel undrar jag allt oftare? Jag vill bara bli accepterad för den jag är och inte behöva känna mig skyldig när någon galen Islamist begår ett terrorbrott någonstans på jorden. 

Alla dessa tankar. Hade jag haft dom om 11 september aldrig ägt rum? Jag som bara vill att mina barn ska kunna få den fina uppväxt som jag fick innan 11 september 2001 då allt blev annorlunda. Detta är i slutändan bara mina tankar. Jag kanske bara är paranoid men jag vill ha hjälp. 

Jag vill att en som känner att han eller hon är svensk och med stolthet kan säga "JAG ÄR SVENSK", hjälper mig och kan ge mig tips på vad jag ska göra för att också kunna ställa mig upp en dag och säga "JAG ÄR SVENSK" med en självsäker ton utan att vara rädd för att någon ska titta med sned syn och tänka att jag är bara är en galen idiot. 

Är du den som kan hjälpa mig? 

Rami Mohammad

Läs hela nyheten:
Rami Mohammad: "Jag vill med stolthet kunna säga – jag är svensk"

Publicerad: 2018-04-10 klockan 14:44

Fler nyheter från Nyheter24

Donald Trumps märkliga "skämt" till katastrofoffer

USA:s president Donald Trump är van vid att vara i blåsväder. Men nu har en riktig storm fått många att höja på ögonbrynen.  Det var under gårdagen som Trump besökte staden New Bern i North Carolina vid den amerikanska östkusten som presidenten gjorde ett par märkliga uttalanden.  North Carolinas kust har drabbats mycket hårt av den svåra stormen Florence, och Trump åkte dit för att kolla läget.  När presidenten mötte familjer som förlorat sina hem på grund av den svåra stormen uppmanade han de drabbade att ”have a good time”. Ha det bra, alltså.  Viss förvirring uppstod. Enligt New York Post ska en reporter från MSNBC förvirrat sagt ”jag tror han precis sa att alla skulle ha det bra”. "Du fick en fin båt" Men det var inte bara presidentens konstiga peptalk som upprörde. Donald Trump försökte även dra ett skämt inför en man som hade drabbats av stormen. Precis vid mannens hur hade en stor bot spolats upp från havet.  ”Är det din båt?”, frågade Trump då – mannen svarade att det var det inte. ”Åtminstone fick du en fin båt”, sa presidenten då enligt New York Times.Donald Trump försökte skämta om tragedin (AP Photo/Evan Vucci) ”Jag tycker det är otroligt det vi ser här. Båten bara dök upp! De vet inte vems båt det är. Hur ser lagen ut? Kanske det är din båt nu”.  Innan han åkte ställde Trump också upp på att ta bilder tillsammans med hjälparbetare.  Stormen Florence dödade minst 36 personer – 27 av dem bodde i North Carolina, där presidenten alltså skojade om båtar. Nyligen avslöjade porrstjärnan Stormy Daniels väldigt intima detaljer om Donald Trumps privata delar – läs mer om det här. 

2018-09-19-15:20:21

Video: Del lossnade från attraktion på nöjesparken Thorpe Park

Flera besökare på nöjesparken, Thorpe Park, i Chertsey, England var nära att vara med om en katastrof under lördagen. En bit från en stol lossnade nämligen från åkattraktionen, Vortex, mitt under en tur, vilket The Sun tidigare har rapporterat om. En av de som var med om händelsen var 36-åriga Ricky Taylor, som besökte parken tillsammans med fyra vänner. Taylor berättade om händelseförloppet för The Sun. – En vän filmade oss när det hände. Det var baksidan av ett säte som hade lossnat och framför sätet låg en skruv som hade lossnat. Jag tror att det var från ett säte som inte användes. Efter händelsen fick vi sitta kvar och vänta i tio minuter, förklarade Ricky Taylor till The Sun. Bild från händelsen. Bildkälla: Privat/The Sun Ricky visade skruven för personalen men enligt honom så verkade de inte ta situationen på allvar. Istället så skrattade de när besökarna äntligen fick lämna attraktionen. – När vi fick gå av attraktionen så stod personalen och skrattade åt hela situationen vilket jag tyckte kändes olustigt, berättade Taylor för The Sun. Enligt nöjesparkens hemsida så är attraktionen fortfarande i bruk och man förklarar även att problemet inte var något större projekt att åtgärda. "Vi kan bekräfta att det var en bit skum från en stol på attraktionen som lossnade under tiden som Vortex var igång. Det var alltså inget väsentligt som lossnade och efter kontroll så kunde vi åter öppna attraktionen 15 minuter senare." Vortex har varit i bruk sedan den 25 maj 2001 och tar upp till 32 besökare per åktur och totalt 450 besökare i timmen. Nöjesparken beskriver själva attraktionen på sin hemsida som en extremt fartfylld attraktion.  "Med Vortex upplever du 15 extremt snabba rotationer per minut samtidigt som du pendlar fram och tillbaka i luften. Totalt uppnår attraktionen en höjd på 19,8 meter." Attraktionen fick stängas ner ett tag under 2017 efter att en ungdom dött på en liknande attraktion i Ohio, USA.   Nyheter24 har tidigare skrivit om den fruktansvärda olyckan i Dayton Beach, där människor föll 10 meter efter att rälsvagnarna på berg-och dalbana lossnat från rälsen. 

2018-09-17-09:39:19

Det här är CS:GO-ligan där du kan vinna 150 000 kronor

Sedan 2002 har Counter-Strike mer eller mindre varit Sveriges nationalsport i gamingsammanhang. Vi har dominerat scenen med spelare som HeatoN, f0rest och GeT_RiGhT. Vi har följt proffsen när de tävlat i CPL Winter och Summer. De har kammat hem prispengar som heter duga och med all rätt också.  Har du också drömt om att tjäna pengar genom att spela CS? Då har vi riktigt goda nyheter åt dig. Chansen finns fortfarande för dig. Den chansen stavas Fragleague!Men ska du vara med så får du skynda dig. Sista datum för att anmäla ditt lag är på torsdag den 20/9-2018. Olika divisioner Men vad är då Fragleague? Jo, förutom chansen för dig att kamma hem en massa cash så kan man beskriva det hela som en klassisk CS-liga med olika divisioner. Är ni duktiga? Ja då har ni chansen att avancera upp en division. Matcherna kommer att spelas via plattformen Faceit som redan åtta miljoner spelare använder i dagsläget. Det vill säga ett klimat som många spelare är rätt så vana med och redan uppskattar. Blir tilldelad division När ni anmäler er lag till Fragleague så kommer ni att bli tilldelade en division anpassad för era skills. Era skills mäts genom hjälp av tidigare turneringsresultat, försäsongen och ens Faceit skillnivå. Och när det är klart så är det bara att tuta och köra! Chans att vinna 150 000 kronorDet är inte ett skämt. Ni kommer att spela om en prispott på 150 000 kronor som, om ni är riktigt skillande (typ HeatoN-skillade), kan bli era.  Man behöver inte vara den bästa spelaren för att vara med och tävla heller, utan det är bara att anmäla sig för att tävla. Mantrat är lite som det Mona Sahlin myntade en gång i tiden: Alla ska med! Kommer att sändas live Säsong 1 av Fragleague kommer att gå av stapeln nu den 25 september. Så vill du och dina vänner vara med där så gäller det att anmäla sig snart. Sista anmälningsdag är den 20/9! Varje söndag så kommer matcherna i den högsta divisionen av Fragleague att livestreamas, så hann du inte registrera dig eller egentligen bara vill kika så kommer du att få de bästa playsen levererad till dig varje söndag.Sista anmälningsdag till Fragleague är torsdagen den 20/9-18 klockan 23.55. Klicka på länken för att anmäla ditt lag!

2018-09-19-18:40:07

Man beställde Uber – fick skjutsa hem sin fulla chaufför

Sedan företaget grundades år 2009 i San Fransisco har Ubers olika tjänster spridit sig explosionsartat runt världens alla hörn.  Via Uber kan du få allt från en hemkörd pizza till skjuts hem från krogen.  Det som skiljer Uber från en vanlig taxi är att både passagerare och förare som åker med Uber betygsätts utifrån beteende och resekvalité. Betygssystemet agerar som en skyddsåtgärd för både förare och passagerare och gör att man enklare kan undvika en dålig upplevelse.  Exempelvis kan en Uberpassagerare som är otrevlig och spiller dricka i bil få ett dåligt betyg. På samma sätt kan en Uberförare som kör för snabbt eller på ett osäkert sätt få ett lågt betyg.  Detta för att varna andra förare och passagerare för att åka med en opålitlig person. En varning som Surya Oruganti, troligtvis hade uppskattat.  På Twitter skriver Surya att han, efter en lång flygresa, beställde skjuts från flygplatsen hem. Och något han antog skulle vara en stillsam färd hem slutade istället med att han själv fick köra bilen till sin destination – med en full, sovande Uberchaufför i passagerarsätet. Som om det hela inte var konstigt nog, så visade det sig att personen som körde bilen inte ens var samma person som Surya bestämt skjuts med – trots att den fulla föraren satt i rätt bil och visste att han skulle hämta Surya, enligt The Drive. På Twitter delade Surya med sig om den helt galna händelsen där han också ifrågasätter företaget. "@Uber_India, min skjuts tillbaka från flygplatsen i Bangalore var inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Föraren var full och dåsig. Jag var tvungen ta över bilturen och köra hela vägen hem. En bild med föraren i passagerarsätet som nu har däckat." skriver Surya i sin Tweet till Uber i Indien.  Uber Indien skrev sedan tillbaka till Surya med ett svar där de förklarade att de hade tagit till åtgärder. "Hej Surya, tack igen för att du har talat med oss. Som vi bekräftat för dig så har förarens partner konto  flaggats och vi har stoppat honom från att ha tillgång till vår app. Vi vill försäkra dig om att vi vidtar åtgärder vid sådana här incidenter och ser mycket allvarligt på det hela." Så förhoppningsvis slipper Surya, och andra Uberpassagerare i Bangalore, vara med om något liknande framöver.  Läs även om den fulla Norrmannen som tog taxi från Köpenhamn till Oslo och sedan smet från notan.

2018-09-19-10:57:08

The Weeknd stäms av låtskrivare för att ha stulit "Starboy"

Kanadensiska artisten The Weeknd släppte den populära låten "Starboy" år 2016 och döpte även hans tredje studioalbum till samma namn.  Låten var ett samarbete med producenterna Daft Punk och blev en stor hit när den släpptes.  Den låg bland annat nummer två på Billboardlistan i flera veckor innan den klättrade upp på första plats i januari förra året. Men nu har The Weeknd och Daft Punk hamnat i blåsväder då de anklagas av en låtskrivare för att ha stulit låten. I stämningsansökan hävdar låtskrivaren Yasmin “Yasminah” Mohamed att “Starboy” är ruskigt lik hennes egna låt “Hooyo” från 2009.  Hon pekar bland annat på att “Starboys” hook praktiskt taget är en identisk kopia till hooken i “Hooyo”. Materialet repeterar dessutom varje tvåtakt under Starboys åttatakt vers, fortsätter Yasminah.  Här kan du lyssna på den påstådda orginallåten.  Yasminah beskriver vidare sig själv som en somalisk-amerikansk poet, sångare och låtskrivare.  Hon menar att The Weeknd kom i kontakt med låten eftersom att den faller inom den Östafrikanska genren - som The Weeknd är kopplad till eftersom han bland annat har rötter i Etiopien. För att bevisa detta hänvisar Yasminah till ett twitterinlägg som The Weeknd skrev där han pratar om att han saknar “my somalian goons.” Stämmer sitt eget skivbolag Låtskrivaren stämmer också hennes eget skivbolag, The Squad.  Hon menar nämligen att bolaget kom överens med The Weeknd att han skulle få rättigheterna till “Hooyo” - och uteslöt Yasminah från dealen. Enligt The New York Post har en advokat dock uttalat sig och sagt att The Squad äger låten och att Yasminah inte gör det. Efter att "Hooyo" spridits över social medier har kommentarerna kring detta exploderat, vilket Yasminah också tar upp i stämningsansökan. En Youtube-användare skrev bland annat att Starboymelodin är stulen och att The Weeknd borde uppmärksamma och ge beröm till låtskrivaren för orginallåten som släpptes 2009. Gillar du artisten The Weeknd? Här kan du läsa mer om honom. 

2018-09-19-08:59:30

Caroline Szyber lämnar Kristdemokraternas partistyrelse

Kristdemokraternas toppnamn Caroline Szyber har synts tillsammans med partiledaren Ebba Busch Thor på partiets valaffischer runt om i landet. Szyber som till vardags är ordförande för civilutskottet och ersättare i EU-nämnden och justitieutskottet har efter Aftonbladets granskning hamnat i blåsväder. Granskningen visade bland annat att Szyber nämligen ska ha åkt på semester med sin familj och låtit skattebetalarna betala notan. Det kan du läsa mer om här. Och som det har blåst. För nu får nämligen Szyber lämna Kristdemokraternas partistyrelse och verkställande utskott. – Förtroendet för Caroline Szyber har skadats, säger partisekreterare Peter Kullgren, till Aftonbladet. Beslutade att betala tillbaka Szyber har låtit skattebetalarna stå för hennes familjs hotellkostnader vid tre tjänsteresor. En av tjänsteresorna gick till ett privat bröllop som hade planerats länge. Där har skattebetalarna bland annat fått stå för tåg, bilersättning och taxi.  Totalt kostade helgen 6 500 kronor.  Under tisdagen tog KD-toppen beslutet att betala tillbaka för de tre resorna - en summa som sammanlagt landar på 35 000 kronor, skriver Aftonbladet. Tar även paus från fotbollsklubbenFörutom får lämna Kristdemokraternas partistyrelse, så kommer hon också att ta en paus från sitt arbete i AIK Fotbollsförenings valberedningen. Föreningen skriver på sin hemsida att med anledning av att det inletts en juridisk förundersökning mot Caroline Szyber, har hon själv beslutat att pausa sin medverkan så länge förundersökningen pågår.  AIK fotbollsförening hävdar att det är viktigt att medlemmarna känner ett förtroende för valberedningen. "Den händelse som granskas i förundersökningen har ingen koppling till hennes medverkan i AIK FFs valberedning, där Caroline kontinuerligt sedan tillträdet har varit en aktivt bidragande ledamot och uppskattad kollega.", skriver AIK FF valberedning på sin hemsida. Artiklen uppdateras.

2018-09-19-19:03:21

Här är nya "nyttiga" ostbågarna och jordnötsbågarna

Chips och andra snacks som är nyttigare än vad man brukar hitta i butikernas chipshyllor har verkligen slagit igenom. Allra populärast har linschipsen blivit men efter deras genomslag har många försökt skapa liknande produkter.  Nu är det dags för ett nytt märke att ge sig in i leken, de heter Snackbros och har kommit med två nyheter. Det är ostbågar och jordnötsbågar som ska vara "nyttiga" och innehålla en massa protein. De är dessutom ekologiska.  Nyheter24 har testat de nya snacksen för att se om de är ett tillräckligt bra substitut för de mer traditionella föregångarna.  De nya snacksen. Bildkälla: Instagram/snackbrossweden – De har en liten eftersmak av popcorn, säger testpanelens Alice Kleiva om ostbågarna.  Agnes Källén som också är en del av testpanelen håller med om att ostbågarna saknar lite vad gäller smak, men hon är mer positivt inställd till jordnötsbågarna.  – Absolut, dessa gillar jag mycket, säger hon.  Sebastian Lundgren från testpanelen är konfunderad över bågarnas form, och menar att de inte riktigt är bågar. Men vad gäller smaken är jordnötsbågarna en favorit för honom också.  – De är väldigt lika vanliga jordnötsbågar i smaken, kanske lite för lite salt, säger Sebastian.  Se hela testet i klippet ovan.  Kolla också in när vi testade den nya veganska "blodiga" burgaren – det testet hittar du här. 

2018-09-19-10:02:52

Sony släpper Playstation Classic – här är allt du behöver veta

Vi är många som brukar drömma oss tillbaka till tiden livet var lite enklare. Vi var unga, läxorna var få och Bananer i pyjamas var våra största idoler. Nu vill Sony väcka den känslan igen, och de vill göra det med deras Playstation Classic. Deras "nya" konsoll som kommer att innehålla 20 stycken spel från det ljuvliga 90-talet och början på 2000-talet. Vissa hade turen att få ett Playstation av sina föräldrar och andra fick smyga över till grannen för att spela. Men en sak står väldigt säker – det är en konsol som har påverkat många av oss. Nu vill Sony användaren chansen att känna sig som ett barn igen i och med deras Playstation Classic. 20 stycken förinstallerade spel På Playstations hemsida så berättar skaparna av konsolen att man, förutom självaste konsolen, kommer att få 20 stycken av de bästa spelen förinstallerade på konsolen. Det rör sig om bland annat TEKKEN 3, Final Fantasy VII och många många andra. Vem minns inte de fantastiska och stundtals vänskapshotande fighterna i TEKKEN 3? Nu är de tillbaka så det är bara att hitta tillbaka till den gamla spelformen! Mindre än sin föregångare Storlek inom teknik är ju något som verkligen går i trender. Från de första telefonerna som var stora som resveskor till minimala Sony Ericssons och gigantiska iPhones som vi har idag. Detsamma kan man även säga om spelkonsoler. Från att vara lagom stora, så blev de större (vi tittar på dig Xbox), och nu tillbaka till mindre upplagor igen. Det är nämligen så att Playstation Classic kommer att vara hela 45 procent mindre än det ursprungliga Playstationet. Så du behöver inte oroa dig för vart du ska lägga konsolen när du ska ha det lite fint hemma. Den är väldigt behändig och nätt. Originalkontrollen är tillbaka Ta en minut och bara blunda. Tänk en stund på Gran Turismo och visualisera att du spelar spelet just nu. Bilen går som en raket och du ligger etta. Du ler. Dina fingrar greppar Playstationkontrollen hårdare och hårdare ju närmre du kommer mållinjen och visst känns det så fruktansvärt rätt? Nog med det skönlitterära. Men faktum kvarstår – en replika av originalkontrollen kommer tillbaka och Playstation hade väl inte varit playstation utan den! Playstation Classic släpps den 3 december!

2018-09-19-15:29:45

5 saker om Fredrik Wikingsson du kanske inte kände till

Fredrik Wikingsson har under en längre tid gjort stor succé tillsammans med sina radarpartner Filip Hammar. I program som 100 höjdare, Vem kan slå Filip och Fredrik och Jorden runt på 6 steg har de blivit ett vanligt inslag i många svenskars liv. Men vem är egentligen mannen bakom programledaren och tv-profilen Fredrik Wikingsson?Här är fem saker som du kanske inte kände till om honom. Född i VästergötlandÄven om Wikingsson stora delar av sin uppväxt bodde i Sundsvall så är han inte född där. Han är nämligen född i Västergötland, Vänersborg för att vara exakt. Men vilket datum kom han till jorden? 16 augusti 1973.  Privat konsert med stora idolenFredrik Wikingsson har ofta pratat om att hans stora idol är Bob Dylan. Men visste du att Dylan faktiskt har spelat en mindre konsert med enbart Wikingsson som åskådare? Ja han har faktiskt det. VeckorevynFredrik har tidigare varit reporter på Veckorevyn och när han var det så var han den enda reportern som var kille på hela redaktionen.Radarparet Filip och Fredrik. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT Vänskapen med Filip HammarNär man tänker på Fredrik Wikingsson så tänker man även på Filip Hammar. Man kan säga att de är lite som Piff och Puff, vill du lyssna på den ena så får du också lyssna på den andra. Det kommer lite på köpet så att säga. Men hur började egentligen deras vänskap? Det var faktiskt efter en Rebecca Törnqvist-konsert som vänskapen tog fart och efter deras gemensamma resa till USA, tillsammans med Anders Pihlblad, så blev de kort därefter ett radarpar. Idag driver de förutom sin populära podcast Filip och Fredrik även produktionsbolaget Nexiko. Fobi för...Bechamelsås. Ja du hörde rätt, Fredrik Wikingsson har faktiskt fobi för Bechamelsås. Det som är så gott?? Man undrar ju hur Wikingsson gör sin lasagne? Nyheter24 har tidigare skrivit om Fredrik Wikingssons kollega Filip Hammar. Här är fem saker om honom som du kanske inte kände till. Visste du förresten att Fredrik Wikingsson reser extremt mycket i jobbet? Han har tidigare berättat i en intervju med Ica Kuriren att han spenderar så mycket tid att hans familj ibland får lida för det.

2018-09-19-14:50:12

Tekniskt fel på gröna linjen i Stockholm – alla avgångar inställda

Det är totalt stopp på gröna linjen i Stockholm. Enligt SL så har man inte någon prognos för när trafiken kan komma igång igen och man vädjar resenärer att välja alternativa resvägar. På SL:s hemsida går det att läsa följande. "Trafiken är helt inställd för tunnelbanans gröna linje 17, 18 och 19 på grund av strömavbrott. Välj andra resvägar om de är möjligt. Ersättningsbussar är beställda att köra mellan Gullmarsplan - Skarpnäck/ Farsta strand/ Hagsätra samt Alvik - Hässelby strand. Vi har ingen prognos för när trafiken kan återupptas."  Inga andra linjer ska påverkas av att gröna linje ligger nere men på grund av problemen kan det bli trångt på perrongerna.   Beror på tidigare strömavbrott Anledningen till varför gröna linjen upplever detta totalstopp ska tydligen bero på ett strömavbrott som drabbade trafikledningscentralen tidigare idag. – När man fick i gång strömmen så fungerade inte signalsystemet, så nu går det inte att se var tågen befinner sig någonstans. Vi felsöker problemet men uppmanar resenärer att om möjligt välja en annan resväg, säger Claes Keisu på SL:s presstjänst, till Stockholmdirekt.Flertalet stationer stängsSL meddelar även på deras hemsida att samtliga stationer efter gröna linjen stängs förutom Slussen, Gamla stan, T-centralen samt Fridhemsplan. Artikeln uppdateras Nyheter24 har tidigare skrivit om att trafikförvaltningen vill stoppa plankare genom att höja böterna avsevärt. Totalt ska priset öka nästan tusen kronor. Vill du läsa mer om detta så kan du göra det här. 

2018-09-19-16:34:38