Rami Mohammad: "Jag vill med stolthet kunna säga – jag är svensk"

De flög in sina soldater med deras stora plan över Atlanten till Mellanöstern och byggde sina militärbaser som de dessutom skulle använda i krig mot Mellanöstern. De invaderade länder under falska premisser som de själv bevisade var falska. De pratar om demokrati här men stödjer diktatur där. De jobbar för regimbyte utifrån själviska intressen. Miljontals civila döda som resultat. 

De skapar ett maktvakuum och öppnar för extrema grupperingar att bygga upp sin stridsförmåga. De snor tillgångar och exporterar, medvetet eller omedvetet, terrorister till Europa för att kunna dra in Europa i sin smutsiga plan. Europa vet vad det handlar om men följer ändå med på den smutsiga planen i hopp om gengäld. De startar en hatkampanj mot Islam för att kunna få tyst på massan i sina länder. Det ska vara "ok" att mörda en muslim i Mellanöstern i framtiden utan en massa tjat om rättvisa.

Jag talar förstås om USA, de som till slut har lyckats förgifta världens mest toleranta land Sverige. Idag lever vi som rädda individer i världens mest toleranta land. En som till exempel är född i Sverige med barn som också är födda här känner hur ögon stirrar på en när man kommer till en offentlig plats där man är minoritet. 

Detta kan bara bli fulare, tänker jag, än vad det redan är. Vi är påväg att skapa skamlös dyster historia likt den på 40–talet. De som låg bakom eländet då är döda och folk kan inte relatera till den tiden längre. Var en del av att jobba för samlevnad istället för att jobba mot en ny etnisk rensning är det en inre röst som viskar inom mig. 

Jag förväntar mig inga applåder för denna text. Men gärna att man försöker sätta sig in i en muslimsk man eller kvinnas situation. Jag älskar Sverige och skulle aldrig välja ett annat land framför Sverige, men jag måste erkänna att jag inte känner mig som en del av kollektivet längre. 

Jag räds för mina barns uppväxt i ett mer hatiskt och splittrat Sverige. Jag vill inte äta griskött, dricka starksprit och dansa vals i ett öltält på festivalkvällar. Jag är inte heller intresserad av Melodifestivalen, jag är bara inte den typen. Jag växte upp på 90-talet med hip-hop och breakdance på gården och libanesiska bröllopssånger på festkvällarna. 

Jag arbetar åtta timmar om dagen, fem dagar i veckan som de flesta i detta land. Vad gör jag för fel undrar jag allt oftare? Jag vill bara bli accepterad för den jag är och inte behöva känna mig skyldig när någon galen Islamist begår ett terrorbrott någonstans på jorden. 

Alla dessa tankar. Hade jag haft dom om 11 september aldrig ägt rum? Jag som bara vill att mina barn ska kunna få den fina uppväxt som jag fick innan 11 september 2001 då allt blev annorlunda. Detta är i slutändan bara mina tankar. Jag kanske bara är paranoid men jag vill ha hjälp. 

Jag vill att en som känner att han eller hon är svensk och med stolthet kan säga "JAG ÄR SVENSK", hjälper mig och kan ge mig tips på vad jag ska göra för att också kunna ställa mig upp en dag och säga "JAG ÄR SVENSK" med en självsäker ton utan att vara rädd för att någon ska titta med sned syn och tänka att jag är bara är en galen idiot. 

Är du den som kan hjälpa mig? 

Rami Mohammad

Läs hela nyheten:
Rami Mohammad: "Jag vill med stolthet kunna säga – jag är svensk"

Publicerad: 2018-04-10 klockan 14:44

Fler nyheter från Nyheter24

Polisen larmar: 44 personer har dödats i skjutningar 2018

Tonårspojkar dödas, mammor demonstrerar mot våldet i förorterna och skjutningar i olika delar av landet inträffar med allt jämnare mellanrum. Medias rapportering om gängrelaterade skjutningar i och det dödliga våldet har knappast undgått någon.  Nu har Polismyndigheten släppt en skrivelse till Justitiedepartementet där statistik över skjutningar i Sverige år 2018 redovisas.  Totalt 300 skjutningar i Sverige 2018 Siffran över hur många som behövt sätta livet till som ett resultat av det våld som pågår i landet är hög. Enligt Polismyndighetens rapport har nästan 300 skjutningar inträffat hittills i år och 44 personer har dött i samband med skjutningarna, vilket är högsta dödssiffran under loppet av ett år i Sverige någonsin.  Rapporten visar också hur antalet skjutningar antagligen kommer bli färre än förra året, sett till det totala. Men antalet personer som dödades i skjutningar har alltså redan överskridit förra årets siffror.  De senaste åren har dödsfallen i samband med skjutningar ökat markant när man tittar på tidigare års rapporter. För fyra år sedan, 2014 dödades nitton personer under loppet av tolv månader medan det år 2012 dödades tolv personer, skriver SVT.  Polisen vill förebygga det dödliga våldet I SVT:s program Agenda berättar rikspolischef Anders Thornberg om att rapporten som tagits fram tas på största allvar och att utvecklingen i det dödliga våldet som den visar är "djupt oroväckande".  Rapporten visar också att många av de som skjuter, och de som dör i samband med skjutningarna, är under arton år.  Som en förebyggande åtgärd behöver fler myndigheter samt kommuner och landsting ta sitt ansvar genom att ge mer stöd i skolan och på fritiden. Man talar också om behovet av att Socialtjänsten ska vara tillgänglig dygnet runt och att stödet för unga som lider av psykisk ohälsa måste förbättras.  Polismyndigheten slår även ett slag för att nya, konkreta uppdrag, med målet att minska det dödliga våldet ska ges till bland andra Kriminalvården, Migrationsverket och Tullverket. I och med det ska bakomliggande orsaker och sätt att förebygga kriminalitet hos unga kunna utredas och minska dödsfallen, skriver SVT.  "Sverige är ett tryggt land att leva i" Trots de höga antalet döda personer som fallit offer för skjutningar och gängrelaterade brott i Sverige är landet tryggt. Det skriver rikspolischef Anders Thornberg i samma rapport.  Han menar vidare att "utvecklingen i utsatta områden är djupt oroväckande och måste brytas", rapporterar SVT.  Nyheter24 har tidigare skrivit om hur en tonårspojke sköts på en pizzeria i Malmö i början av december. Läs mer om det här!

2018-12-17-09:22:28

Nu svarar Joakim Lundell på otrohetsryktet om Alexandra, 23

Det var i fredags som det startades en tråd i en stor tjejgrupp på Facebook. Frågan löd: Har du legat med en kändis? Vem var det och hur gick det?En av de som svarade var Alexandra Zeidan, 23. Hennes svar löd: "Joakim Lundell, men sprid inte detta är ni snälla".Den som är ett uppmärksamt Joakim och Jonna Lundell-fan har kanske dessutom koll på vem Alexandra är sedan innan. Alexandra skrev i en tjejgrupp att hon hade haft ihop det med Joakim Lundell. Bildkälla: Svenska YoutubersHon har nämligen varit anställd av Jocke och Jonna AB där hon började i februari 2018. Alexandra är även kompis med Joakim och Jonnas vänner Danjal och Joz, och hon har dessutom synts i Jocke och Jonnas vloggar.Men efter en tid slutade Alexandra att jobba för Joakim och Jonna – men det har inte med någon otrohet att göra...Alexandra och Joz. Bildkälla: Instagram/alexandrakahnzeAlexandras påstående om att hon skulle ha haft ihop det med Joakim skapade starka reaktioner – och i kommentarsfältet på Svenska Youtubers var många upprörda över Joakims påstådda otrohet."Nu ska dom tjalla"Men nu avslöjar Svenska Youtubers att allt var ett skämt från både Joakim och Alexandras sida. Sajten har tagit del av en konversation mellan Joakim och Alexandra.Alexandra skriver bland annat att någon taggade Jonna Lundell, varpå Joakim svarar "Folk är ju så jävla sjuka" och sedan skrev han "Nu ska dom tjalla".Joakim skriver även att hans nya hobby är att trolla folk – något som vi fick känna av under stormen kring Diana Baban och Joakim.Alexandra Zeidan. Bildkälla: Instagran/alexandrakahnzeFör Svenska Youtubers berättar nu Joakim att Alexandra bodde med Joakim och Jonna i villan i Norrköping, men när sedan Alexandra träffade sin pojkvän så valde hon att flytta ihop med pojkvännen i Göteborg.– Vi är superbra vänner fortfarande och att vi trollar är bara för att det är ironiskt. Svårt att låta bli att inte trolla när folk har spekulerat i flera månader om varför hon slutade, säger Joakim till Svenska Youtubers.– Hon är superkompetent och en riktigt bra människa. Har bara goda minnen av henne, säger Joakim till Svenska Youtubers.

2018-12-17-19:13:21

Jason Mamoa berättar om bortklippta scenen i "Aquaman"

Den 14 december hade den nya superhjältefilmen "Aquaman" premiär i Sverige. I Aquaman får vi lära känna halvmänniskan och halvatlanten Arthur "Aquaman" Curry som ska göra sitt livs resa. Han styr undervattensriket Atlantis, och förutom sin magnifika kraft så kan han dessutom manipulera tidvattnet och simma rejält snabbt.Den nya storfilmen är regisserad av James Wan som tidigare har regisserat skräckfilmerna The Conjuring, Insidous och Saw. Han har även regisserat Fast & furious 7 och andra storfilmer.Jason Momoa spelar Aquaman. Bildkälla: Stella Pictures.Aquaman spelas av Jason Momoa, och hans fru Mera spelas av Amber Heard. Aquaman är arvinge till tronen, men hans resa mot tronen blir inte helt smärtfri. Hans halvbror Orm, som spelas av Patrick Wilson, är bara ett av många hinder. Men Mera är inte den som ligger på latsidan – hon hjälper sin make och hans kamp för att ta sig till tronen.I filmen ser det ut som att både Momoa och Heard trivs som fisken i vattnet. Men inspelningarna var långt ifrån så enkla som de ser ut. I en intervju med Entertainment Weekly så berättar Amber Heard och Jason Momoa om utmaningen med att filma i vatten.Jason Momoa och Amber Heard i Aquaman. Bildkälla: Stella Pictures.– Vi hade en otrolig scen där jag skulle ta tag i henne i de stora vågorna och vi hade massa fåniga kostymer på oss. Jag skulle hålla i henne och sen skulle vi gå ner, strömmen suger tag i oss och Amber har ju klackar på sig och jag försökte sätta ner henne. Det är kanske överflödigt att säga – men scenen klipptes bort, säger Jason och skrattar.– Du fick hålla fast i mig under hela scenen, och vågorna höll på att skölja iväg mig. Jason är en stor kille så vågorna påverkade ju inte honom på samma sätt, säger Amber och tillägger:– Jason gillar att vara i havet. Jag har inget intresse överhuvudtaget att vara där!, säger Amber i intervjun.Amber Heard spelar Mera i "Aquaman". Bildkälla: Stella Pictures.Trots den tuffa inspelningen så hade både Jason och Amber en rolig tid framför kameran, och nu är det klart att Warner Bros ska göra en uppföljare till filmen, skriver Variety.Under öppningshelgen i Kina spelade filmen in 840 miljoner kronor så visst finns det ett sug efter actionhjältarna till havs. 

2018-12-17-14:34:22

Goda nyheter: Hit kommer snön lagom till jul

Som vi har märkt har det dragit in en hel del kyla över landet senaste dagarna, vilket också leder till ökade chanser för snö på julafton. Det finns ett område som ligger lite osäkert till och det är Götaland, men vi håller såklart tummarna.Nu i början av veckan är det norra Sverige som kommer att få smaka på en hel del snö, även några områden i Svealand. Men håll i er, det kommer mera.Snö i hela landet på fredagTill och med Skåne och resten av södra Sverige ska på fredag så känna på kylan och snön. – På fredag kommer det in snö över hela landet. Det är svårt att säga hur mycket snö det blir. Det blir fortsatt kallt, säger Ingrid Eronn, meteorolog på Foreca till Aftonbladet.Och det finns riktigt härliga chanser att denna snö håller sig kvar ett tag, i alla fall i stora delar av landet. I Norrland ska graderna ligga på mellan fem och femton minus och i Svealand några få minusgrader. – Det finns hopp om en vit jul i Norrland och Svealand.  Men i Götaland ser det ut att bli några plusgrader och ganska mycket regn. Det är lite på gränsen om det blir regn eller snö, fortsätter Ingrid Eronn. Snö i julMen om snön håller sig kvar ända till jul är fortfarande ett osäkert kort. – Det är en ganska osäker prognos. Men det finns goda chanser till en vit jul i Svealand och i Norrland. Det är osäkert i Götaland. Men i högre terräng som Småländska höglandet finns det små chanser för att det kan komma en del snö även där och ligga kvar, avslutar Ingrid Eronn till Aftonbladet.Tips! Uppdatera väderleksprognosen dagligen för den ändrar sig och det är osäkert om julhelgen. Det gäller att vara försiktig i trafiken när snön landat. Nyheter24 har tidigare skrivit om varning för halka, det kan du läsa mer om här. 

2018-12-17-18:08:59

9 härliga resor 2019 - som nu är nedsatta upp till 52 procent

1. Dubai Åk till Dubai och njut va värme, god mat och drinkar i en lyxig miljö. Passa på nu när denna deal finns och du får 44 procent rabatt på flyg och boende i 5 nätter. Ta deal av dealen här.  2. Långweekend i Alperna Unna dig en långweekend i italienska Alperna. Åk skidor, drick öl i stora ölglas och njut av solen på topparna. Det här kommer du inte ångra dig och du får flyg samt boende för endast 2 996 kronor. Vilket är 47 procent billigare än vanligt.  3. Träningsvecka i Kroatien  Åk till soliga Kroatien och njut av ditt välmående du kommer ha under denna träningsvecka. Under veckan tränar du med erfarna tränare, du bjuds på middag, lunch och frukost. Och det är fribar i "fitnessbaren". Du hittar dealen här med 35 procent rabatt.  3. Tenerife  Släpp allt och koppa av i en hel vecka på Tenerife och All Inclusive-hotellet Globales Tamaimo Tropical Hotel. För endast 5 315 kronor får du flyg och boende samt all mat och dryck. Hur billigt? Ta del av erbjudandet hära del av erbjudandet här.  4. Sharm El Sheik Upptäck något nytt i härligt klimat och sköna stränder. Det här är ett perfekt resmål för dig som reser med familj eller med vänner. Här ingår flyg och boende, nedsatt med hela 43 procent. Resan kostar dig endast 2 995 kronor per person. 5. Romantisk weekend i Paris Åk till Paris och upplev god mat, gott vin och bra restauranger. I Paris är det nämligen svårare att hitta en dålig än en bra restaurang. Gå in på närmsta brasserie och du kommer inte bli besviken. Gå sedan till triumfbågen och få den bästa utsikten på Paris. I denna deal får du 2 nätter och flyg till Paris från 2 195 kronor.  6. Gran Canaria Det här kan vara ett av svenskarnas absoluta favorit när det gäller resmål. Just nu kan du fynda en resa för drygt 3 200 kronor. 7. Spaweekend i Budapest I denna deal ingår två eller tre nätter på ett centralt hotell, samt flyg tur och retur, och spa. Kanske inte det mest soliga resmålet, men ändå varmare än vårt Sverige. Hur magiskt att njuta av vintern i denna stad? Här kan du spana in hela dealen nedsatt 40 procent. 8. Malta Här kan du boka en resa för både vintern eller våren. Du får både flyg och boende! Spana in det grymma erbjudandet hos Let's Deal. 9. Alanya All Inclusive Ultra all inclusive utanför Alanya! Avresor från Kastrup, Landvetter och Arlanda. Här infår flyg samt boende på ett All Inclusive Hotell. Det kostar endast 4 295 kronor.

2018-12-17-15:56:00

Mellandagsrea 2018! Här är 21 klassiker att klicka hem

Snart är mellandagsrean här och det börjar bli dags att planera dina inköp, så du inte köper massor av onödiga saker. Vi har spanat in 21 klassiska saker som är populära att köpa under dessa rea-dagar. Vi har valt ut modefavoriter, teknik, inredning samt skönhet. Rean börjar från och med annan-dagen och kommer hålla på fram tills den första januari 2019! Så se till att göra riktigt grymma fynd. Mode1. Nike Air ForceInvestera i vårens sneakers. Spana in vita från Nike Air Force som kostar 999 kronor här hos Nelly.2. Svart fuskpälsKöp den perfekta fuskpälsen från Ellos för endast 599 kronor. Ett sjukt bra pris för en varm och snygg jacka.3. Solglasögon CélinePassa på att köpa årets hetaste solglasögon från Céline. De finns att köpa här hos Nelly.4. Populär LeopardtröjaTröjan finns att köpa hos & Other Stories och blir din här för 790 kronor.5. Väska Malene BirgerStilren clutch från Malene Birger. Den finns att köpa hos Boozt här för 799 kronor.6. Läderskor & Other StoriesSpana in de här läderskorna från & Other Stories här för 1 250 kronor. En perfekt investering att göra.Teknik7. Robotdammsugare från ElectroluxUnna dig en robotdammsugare som tar hand om ditt hem. Den här kommer från Electrolux och blir din här för 2 999 kronor.8. Ipad 32 GBKraftfull, bärbar och personlig. 6th gen iPad har en kristallklar Retina-skärm på 9,7 tum. En perfekt sak att köpa under mellandagsrean. Spana in den här för 5 499 kronor.9. Apple TVPassa på att köpa hem en Apple TV under mellandagsrean. Här finns den att köpa för 1 699 kronor.10. Beats By Dr. DreUnna dig ett par trådlösa hörlurar från Dr. Dre som är väldigt populära. Här finns de att köpa för 2 999 kronor.11. Gaming tangentbordPerfekta fyndet för alla gamers. Här finns detta att köpa för 999 kronor. Superbra pris!Inredning12. Serveringsvagn i mässingStilig drinkvagn i mässing som finns hos Confident Living här! Passa på då den är nedsatt med 1 100 kronor.13. Stolar i sammet Stolar i sammet är en riktigt het trend 2019. De här kommer från Cofident Living och blir dina här för 1229 kronor.14. Sittpuff med guldkant Hur magiska är inte dessa sittpuffar med guldkant som blänker? Vi på redaktionen älskar dem, här finns de att köpa hos Confident Living. Ange koden: CONFIDENTWEEKEND i kassan och få 20 procent på allt.  15. Lyxig stol från Confident Living Stol i robust alm som ger hemmet en vacker kontrast. Passa på att köpa under Black Week. Här finns stolen.Skönhet 16. Maria Nila – Box Repair Kit från Maria Nila som innehåller Structure Repair Shampoo (350ml), Structure Repair Conditioner (300ml) och Meadow Hand Soap (300ml). Finns att köpa här för 399 kronor. 17. Platinum plattång + Styler Glacial Blue Passa på att köpa en plattång under mellandagsrean. Den här kommer från GHD och är väldigt populär. Den blir din hos Bangerhead här. 18. Rituals-set En perfekt present att ge bort, eller unna sig själv. Innehåller duschskum, rakgel, aftershave och eau de parfym. Alla produkter blir dina här hos Lyko för endast 435 kronor. 19. The Ordinary Passa på att köpa populär hudvård från The Ordinary. Till vänster finns en AHA/BHA peeling här för 89 kronor. Produkten till höger är en Vitaminbooster som kostar 89 kronor här. 20. Night repair Estée Lauder En väldigt populär produkt att använda under natten är denna från Estée Lauder. Passa på att köpa den under mellandagsrean här, och läs mer om den.  21. Olaplex hårvård Vill du ha ett starkare och friskare hård borde du överväga att börja med Olaplex. En magiskt produkt som stärker håret, de här finns att köpa här för 555 kronor för två.

2018-12-17-15:18:52

9 härliga resor för 2019 - som nu är nedsatta upp till 52 procent

1. DubaiÅk till Dubai och njut va värme, god mat och drinkar i en lyxig miljö. Passa på nu när denna deal finns och du får 44 procent rabatt på flyg och boende i 5 nätter. Ta deal av dealen här. 2. Långweekend i Alperna Unna dig en långweekend i italienska Alperna. Åk skidor, drick öl i stora ölglas och njut av solen på topparna. Det här kommer du inte ångra dig och du får flyg samt boende för endast 2 996 kronor. Vilket är 47 procent billigare än vanligt. 3. Träningsvecka i Kroatien Åk till soliga Kroatien och njut av ditt välmående du kommer ha under denna träningsvecka. Under veckan tränar du med erfarna tränare, du bjuds på middag, lunch och frukost. Och det är fribar i "fitnessbaren". Du hittar dealen här med 35 procent rabatt. 3. Tenerife Släpp allt och koppa av i en hel vecka på Tenerife och All Inclusive-hotellet Globales Tamaimo Tropical Hotel. För endast 5 315 kronor får du flyg och boende samt all mat och dryck. Hur billigt? Ta del av erbjudandet hära del av erbjudandet här. 4. Sharm El Sheik Upptäck något nytt i härligt klimat och sköna stränder. Det här är ett perfekt resmål för dig som reser med familj eller med vänner. Här ingår flyg och boende, nedsatt med hela 43 procent. Resan kostar dig endast 2 995 kronor per person.5. Romantisk weekend i Paris Åk till Paris och upplev god mat, gott vin och bra restauranger. I Paris är det nämligen svårare att hitta en dålig än en bra restaurang. Gå in på närmsta brasserie och du kommer inte bli besviken. Gå sedan till triumfbågen och få den bästa utsikten på Paris. I denna deal får du 2 nätter och flyg till Paris från 2 195 kronor. 6. Gran Canaria Det här kan vara ett av svenskarnas absoluta favorit när det gäller resmål. Just nu kan du fynda en resa för drygt 3 200 kronor. 7. Spaweekend i Budapest I denna deal ingår två eller tre nätter på ett centralt hotell, samt flyg tur och retur, och spa. Kanske inte det mest soliga resmålet, men ändå varmare än vårt Sverige. Hur magiskt att njuta av vintern i denna stad? Här kan du spana in hela dealen nedsatt 40 procent. 8. Malta Här kan du boka en resa för både vintern eller våren. Du får både flyg och boende! Spana in det grymma erbjudandet hos Let's Deal. 9. Alanya All Inclusive Ultra all inclusive utanför Alanya! Avresor från Kastrup, Landvetter och Arlanda. Här infår flyg samt boende på ett All Inclusive Hotell. Det kostar endast 4 295 kronor.

2018-12-17-15:56:00

I Mandelmanns jul: ”Gustav är den största sockerråttan på gården”

Om du vill hämta massa härlig inspiration inför julen som står runt hörnet så är Mandelmanns jul det rätta programmet för dig. I kvällens program får vi bland annat se när paret Gustav och Marie Mandelmann jul-dekorerar med hemmagjorda kransar och bakar österlensk nougat och pepparkakshjärtan.  – Julen handlar om att umgås och vara nära och njuta av året som varit. Den här kallaste årstiden vi har, när björnen ligger i sitt ide och kon står i stallet, då behöver vi människor bry oss om varandra. Julen är en chans att ta fram det goda i sig, säger Gustav Mandelmann.  Sedan 20 år tillbaka driver paret Mandelmann den självförsörjande gården Djupadal, som ligger på Österlen i Skåne.  – För oss är julen på Djupadal den tid då vi får det lite lugnare på gården. Nästan ända fram till jul har vi så mycket att göra, det ska skördas och alla djuren ska vara på sina platser. Men när julen kommer då förbereder vi, vi pyntar och gör det mysigt, säger Marie Mandelmann.  I Mandelmanns jul bakar de Österlensk nougat. Bildkälla: TV4 Paret Mandelmann lagar massor med god julmat i kvällens program. De lagar bland annat köttbullar, hemgjort godis och egen juldricka – och givetvis hämtas allt gott från den egna gården. Mandelmanns Österlenska nougat säger paret är som en kusin till den franska nougaten.  – Oj jäklar vad gott, den här äggvitan som man vispar upp, som man häller jättevarm sockerlag i, utav honung och socker, det blir lite segt och så de rostade nötterna till det så det blir crunchy. Det är så gott, säger Marie.  Gustav Mandelmann har minst sagt en ”sweet tooth” och är inte sen med att slicka av slickepotten med smet till den Österlenska nougaten.  – Det är väl inget snack om saken om vem som är den största sockerråttan här på gården, det är ju Gustav såklart. Han letar alltid upp godsaker. Det är som att han känner på sig när det kokas knäck, då kommer han insmygande med sin näsa. Han luktar sig till det, säger Marie.  Mandelmanns jul sänds måndagen den 17 december 20.00 på TV4 och TV4 Play.   Se när paret Mandelmann lagar Österlensk nougat i klippet ovan. 

2018-12-17-13:59:07

Anna Book i ny attack mot Magdalena Graaf: Aldrig haft ryggrad

Det är en av de längst pågående fejderna i den svenska kändisvärlden. Redan år 2009 så pratades det om dramat mellan Magdalena Graaf, DeDe Lopez, Anna Book och Magdalenas ex-make Magnus Hedman.I somras gav Magdalena sin version om hur bråket började."Anna och Magnus var ”bästisar” Hon och hennes andra bästis DeDe Lopez ”hjälpte Magnus” att tömma våra gemensamma grejer från England. Typ min bröllopsklänning.. kläder, prylar. Som Magnus ”hijackat” vid skilsmässan för att jävlas, och vägrade lämna tillbaks", skrev Magdalena då.Magdalena hävdar också att Magnus gav bort Magdalenas bil till Anna.  Det infekterade bråket har pågått i nästan 10 år, och Magdalena har under den här tiden förlåtit Magnus. Men Anna har hon fortfarande ett horn i sidan till. Magdalena Graaf och Magnus Hedman år 2007. Bildkälla: Stella Pictures "Jag är inte rädd – det får räcka nu" Inte heller Anna har grävt ner stridsyxan. I kommentarsfältet på sin blogg så fick Anna en syrlig kommentar om bråket med Graaf – och Anna sparade inte på krutet när hon valde att svara."Känner så många som blivit falskt anklagade utav Maggan och ingen vill stöta sig med henne. Men jag är inte rädd, det får räcka nu. Så jag tycker hon och hennes anhängare ( som du verkar vara ) ska sluta upp och förolämpa mig för lösryckt smörja. Jag har sååå mycket bättre smak i många avseenden. Så lägg ner", skriver Anna.  Anna hävdar även att hon inte har sålt "Magdalenas skit"."Har haft nog med egen gammal skit att sälja eller ge bort. Så varför inbilla sig att jag skulle behövt hennes skit!?!", skriver Anna. Anna Book. Bildkälla: Stella Pictures Anna hävdar även att allt Magdalena har sagt om henne är lögn."Det Maggan påstår….? För hon vet nämligen inte heller sanningen och har aldrig haft ryggrad nog att säga något till mitt ansikte", skriver Anna i kommentarsfältet på sin blogg. "Jag vet sanningen. Nöjer mig med det", skriver Anna vidare. 

2018-12-17-15:23:11

Tommy Ivarssons son dog efter nio års väntan på nya lungor

Tommy Ivarsson har hela tre gånger blivit framröstad av Sveriges Radios lyssnare som sommar och vintervärd. Förutom sommarvärd 2017 är han för andra året utsedd till vintervärd i P1.  – Det känns fantastiskt. Jag blev väldigt glad när samtalet kom, säger Tommy Ivarsson.  Hans vinterprat, som sänds på nyårsdagen i P1, kommer att handla om livet. Om att livets resa inte alltid blir som man har tänkt sig och att drömmar kan gå i kras – men trots det finns en urkraft i oss som tar oss vidare.  – Alla programmen handlar om min syn på livet och döden. Döden har blivit en del av min familjs liv och vi kan prata om det utan att det känns jobbigt. Vi skiljer oss nog från andra som inte har haft döden så närvarande. Vi levde ju med Jonathan, som levde en kvart från döden, i nio års tid. Så döden har varit påtaglig i vårt sätt att leva.  I våras gav han ut den självutlämnande boken ”Hudlös: en berättelse om livsmod”. I den berättar han om sina perspektiv, prioriteringar och val som han ställdes inför när han utmanades som mest i sin roll som pappa. Hans son Jonathan fick som sex år gammal diagnosen lungfibros och väntade sedan  i flera år på en lungtransplantation. I november 2015 dog han, femton år gammal.  Under sonens sjukdomstid startade Tommy och hans familj Jontefondens Insamlingsstiftelse. De vill väcka svenska folkets intresse för organdonationsfrågan – men samtidigt hjälpa andra familjer som befinner sig i samma situation som de gjorde.  – Genom vår stiftelse försöker vi att hjälpa drabbade genom att sätta guldkant på deras tillvaro. Så de så ofta som möjligt får känna glädje i deras liv.  Tommy Ivarsson kommer att vinterprata i P1 på nyårsdagen. Bildkälla: Hanna Franzén/TT Tommy tror att människor inte donerar organ för att det finns en sorts rädsla kring att prata om döden och att ta ställning till sådant som rör den.  – Det här handlar ju om att man måste ta ett samtal runt köksbordet och diskutera hur man vill ha det, det är nog rädsla i första hand som gör att man inte möter den här frågan, säger Tommy Ivarsson.  Tommy Ivarsson, med familj, mottog nyligen utmärkelsen ”Årets Vårdhjältar” på Svenska Hjältar-galan.  – Vi är väldigt stolta över det här priset. Det här är inte en utmärkelse bara för oss, utan även för alla de familjer som faktiskt lever i den situationen som vi levde i under nio års tid. Och de familjerna är ganska många, så det känns som att alla dem har fått ett pris.  Svenska Hjältar-galan sänds på TV4 17 december och Tommy Ivarssons vinterprat sänds i P1 på Nyårsdagen.  Se Nyheter24:s intervju med Tommy Ivarsson i klippet ovan. 

2018-12-12-15:26:39