Politiker i Storbritannien om socialbidragstagare: "Sterilisera er"

Ska du bli en offentlig person så kan det vara bra att exempelvis radera gamla bloggar och andra sociala plattformar där det ligger saker som inte är bra om det kommer upp. 

Det fick den här politikern lära sig den hårda vägen. 

Ben Bradley, för det konservativa partiet "Tory MP" i Storbritannien, gick 2012 ut på sin blogg och argumenterade för att personer som går på sociala bidrag inte borde skaffa barn, skriver Metro Uk. 

Ord för ord skrev Ben Bradley så här: 

"Förlåt men hur många barn du har är ett val, om du inte har råd med att ha dem, sluta ha dem! Vasektomi är gratis"

Och fortsatte med att säga att personer som inte jobbar och skaffar barn kommer att göra att Storbritannien svämmar över med arbetslösa människor. 

"Familjer som aldrig har jobbat en dag i deras liv som sedan får fyra barn medan resten av oss får en eller två, de gör att de inte är långt kvar tills vi drunknar i en djup sjö av arbetslösa slösare som vi betalar för att behålla."

Ben Bradley. Bildkälla: Facebook

Blogginlägget, som nu är sju år gammalt, har nyligen kommit upp till ytan igen och fått mycket kritik. På kritiken har Ben Bradley svarat att han sedan inlägget postades har lärt sig att inte använda sådant språk. 

– Jag ber om ursäkt för dessa blogginlägg. Min tid inom politiken har gett mig möjligheten att mogna och jag inser nu att den här typen av språk inte är okej. 

Cat Smith, minister för ungdomsfrågor, säger till Metro Uk att det är helt oacceptabelt. 

– Dessa motbjudande kommentarer avslöjar Tories skamliga inställning till arbetslösa.

Kanske inte det smartaste en politiker någonsin har sagt...

Se också videon om mannen, som visade sig vara M-politikerm, som ville köpa Saga på en eskortsajt

Vill du veta hur mycket Sverigedemokraternas toppolitiker tjänar? Det kan du läsa om här!

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Läs hela nyheten:
Politiker i Storbritannien om socialbidragstagare: "Sterilisera er"

Publicerad: 2018-01-17 klockan 20:41

Fler nyheter från Nyheter24

Nutella-fabriken stängs igen – efter produktionsstopp

Är du en av dem som ÄLSKAR Nutella? Kanske brukar du toppa dina pannkakor med chokladtoppingen eller så kanske du bara gillar att äta den som den är? Hur du gillar din Nutella är individuellt, men något som inte påverkar bara dig utan även alla andra Nutella-älskare, är den nyheten om tillverkningen. Den härliga chokladkrämen kan nämligen ta slut!  Produktionsstopp Anledningen till att Nutella:n kanske tar slut är ett produktionsstopp i Ferreros konfektyrfabrik i franska Villers-Ecalles, rapporterar TT. Fabriken står för tillverkningen av näsan all Nutella som säljs i världen. Under tisdagen upptäckte fabriken brister i den halvfärdiga chokladkrämen, vilket gjort att de stoppat produktionen. Andra produkter berörda Även chokladkakor av märken Kinder Bueno misstänker man vara påverkade. Men däremot ska problemet inte beröra den choklad som säljs i butikerna och leveranserna till kunderna fortsätter, skriver TT. Tills problemet har retts ut hålls fabriken helt stängd. Det vill säga att ingen Nutella tillverkas just nu! För drygt ett år sedan ändrade Nutella sitt recept. Det kan du läsa mer om här!

2019-02-21-16:50:49

Karl Lagerfelds katt Choupette kan ärva miljoner

Den 19 februari 2019 dog Chaneldesignern Karl Lagerfeld efter en tids sjukdom. Karl blev 85 år gammal, och sörjs av en hel modevärld. Efter sig lämnar Karl katten Choupette, som var Karls närmaste följeslagare under många år.Den vita birmakatten har länge levt ett liv i sus och dus – en vardag vi vanliga dödliga knappt kan drömma om. I en intervju med brittiska The Independent berättade Karl år 2012 om Choupettes divalater.– Choupette är världens mest berömda katt. Hon är galet bortskämd. Hon älskar att flyga i min privatjet till St Tropez. Hon sitter självklart i cockpit tillsammans med piloten. Hon älskar att titta ut över utsikten, berättade Karl då.Karl Lagerfeld blev 85 år gammal. Bildkälla: AP Photo/Martin Meissner/TT BildChoupette, som idag har hunnit bli 7 år gammal, var husse Karls ögonsten. Hon hade flera dyra märkesväskor, en egen kock och flera personer som såg till att Choupette hade allt hon önskade sig.Karl drömde även om bröllop med kissen.– Hon är mitt livs kärlek. Det finns inte äktenskap mellan människor och djur än...Jag trodde aldrig att jag skulle bli såhär kär i en katt, sa Karl i en intervju med CNN, via Page Six, år 2013.Choupette. Bildkälla: Instagram/choupettesdiaryÅr 2015 berättade Karl att Choupette hade tjänat ungefär 30 miljoner kronor för två olika reklamkampanjer. Och mer kan det nu bli efter att Karl har lämnat jordelivet. Den excentriska modedesignern ville nämligen att Choupette skulle ärva en del av hans otroliga förmögenhet på 1,9 miljarder kronor.Även Lagerfelds musa, den manliga (människo)modellen Brad Kroenig och dennes 11-åriga son Hudson tippas att få en del av arvet, skriver Evening Standard.Rent juridiskt är det lite krångligt för ett djur att ärva sin husse eller matte, men det finns sätt att lösa den detaljen på, skriver Evening Standard vidare. 

2019-02-21-17:08:24

Här är allt tittarna inte fick se från Biancas möte med anorexisjuka Kimberly

För cirka sex år sedan märkte föräldrarna Eva och Affe att allt inte stod rätt till med deras 12-åriga dotter. Efter många utredningar fick dottern Kimberly diagnosen anorexia. Idag är Kimberly 17 år och sjukdomen håller fortfarande ett  järngrepp om familjen.  Då familjen fick hjälp av Sofia Wistam och gänget i Sofias änglar så passade Sofia även på att be en person med erfarenhet på området om hjälp – nämligen Bianca Ingrosso. Sofias änglar-avsnittet har redan sänts på TV och det hela slutade i ett fantastiskt möte. Men det tittarna inte fick se var hur nervös Bianca var inför det hela. Vilket visas i kvällens avsnitt av Wahlgrens värld. När Kimberly fick syn på Bianca bröt hon ihop och började gråta. Bildkälla: Dplay"Jag är ju ingen psykolog så är otroligt rädd för att säga fel", säger Bianca. Bildkälla: Dplay– Jag är ju ingen psykolog eller terapeut, jag är ju bara jag. Men jag vet ju hur det är att leva med en ätstörning så jag kanske kan peppa upp henne?, säger Bianca. – Jag är så sjukt nervös. Tänk om jag skulle råka säga någonting triggande. Hon ser ju upp till mig så jag vill verkligen göra rätt nu. Jag har aldrig varit ett sånt här typ av stöd för någon, säger Bianca. Och känslosamt – det blir det. När Kimberly får syn på Bianca bryter hon ihop, vilket i sin tur gör att Bianca blir känslosam och tårögd. Se klippet som inte visades i spelaren ovan. Känner du igen dig själv eller en närstående? Då kan du vända dig till Frisk&Fri, Riksföreningen mot ätstörningar, här. 

2019-02-21-15:20:04

Varning utfärdad i Australien – cyklonen Oma drar in

Nu har en cyklonvarning utfärdats i New South Wales och Queensland, Australien. Det är cyklonen Oma som rör sig in mot landets östkust och hotar med att skapa en hel del kaos i sin väg, enligt The Guardian.  Meteorologer förutspår att den kommer befinna sig vid sydöstra Queenslandskusten på torsdag och fredag innan den rör dig vidare nordväst mot centrala Queenslandskusten på lördag. Stränder har stängt ner På grund av cyklonen, som graderas som en tvåa på orkanskalan, har man stängt ner alla stränder längs guldkusten och större delen av stränderna längs solskenskusten.  Och trots att man inte tror att den kommer att dra sig in över land så kommer dyningar och höga vågor riskerar att orsaka en del runtom i kustområdena. Uppmanas att förbereda sig på cyklonen Man tror även att högvatten kommer att överstiga årets högsta vattennivåer med över en meter. Människor som befinner sig i de områden som tros kunna beröras av cyklonen uppmanas att påbörja förberedelser inför att vädret kan bli värre, enligt The Guardian.  Det var inte längesen som Australien upplevda en annan typ av extremväder – här kan du läsa om det.

2019-02-21-10:20:38

Hannah, 23, drack en drink på semestern i Grekland – blev blind

I augusti 2016 var 23-åriga Hannah Powell från Middlesbrough i Storbritannien på den grekiska ön Zakynthos tillsammans med några kompisar. Men resan slutade inte som förväntat – Hannah blev blind.  Anledningen? Hon hade druckit en drink som innehöll metanol, skriver BBC.  Var inte vanlig bakfylla Kvällen som Hannah skadades var kompisgänget ute på en barrunda. Hannah valde att beställa in en kall vodka-drink. Men drinken var som sagt inte gjord på "riktig" vodka, utan på en vodka som innehöll metanol.  Morgonen efter kräktes Hannah massor och var extremt utmattad. Det var inte fråga om att det berodde på någon bakfylla inte, hon märkte direkt att något inte var som det skulle. Hon har berättat för Radio 1 Newsbeat att hon trodde att lamporna i rummet var släckta när hon vaknade. – Jag föreslog att vi öppnade gardinerna och mina vänner sa att de redan var öppna men jag inser inte vad som hänt. Jag trodde bara att de skojade så jag gick upp för att slå på lampan. Det var då jag började panik eftersom det var när jag insåg att det var på och jag kunde bara inte se någonting, berättar hon för radiokanalen.  Det Hannah inte visste då var att det var vodka-drinken som gjort henne blind.  Vårdades länge på sjukhus  Hon togs snabbt till ett sjukhus på fastlandet. Läkarna kunde snabbt konstatera att hon blivit utsatt för en metanolförgiftning, vilket gjort att hon blivit helt blind.  Dessutom hade hennes njurar också slutat att fungera och hon spenderade nästan 18 månader på dialys, därefter kunde hennes mamma donera en av sina njurar till Hannah.  Anpassat livet  Nu har det gått ungefär tre år sedan den tragiska händelsen. Hannah har anpassat sig till ett liv utan syn, men tycker att det har blivit bättre med tiden. Nu ser hon dimmigt, snarare än svart som hon gjorde förut.  Sedan händelsen har hon varit bestämd att hon ska leva sitt liv normalt. Hon går på gymmet, på bio, shoppar och firar sina vänners födelsedag, precis som alla andra.  I år är hennes plan att flytta hemifrån.  Varnar andra  Hannah varnar nu andra för att köpa drinkar på semestrar utomlands – för man vet aldrig vad de är gjorda på. Hon berättar för Radio 1 Newsbeat att det är maffia-gäng som tillverkar spriten och sedan säljer det billigt till barer.  – Som kund tror du att du köper en legitim Smirnoff-vodka, men så är inte fallet. De lägger den här vodkan i Smirnoff-flaskor så att man ska tro att det är riktig vodka. De behöver inte heller ge dig den normala mängden, utan kan ge dig mycket mindre eftersom den är starkare, säger hon till radiokanalen, enligt BBC. 

2019-02-20-20:12:40

TV4-profil anhållen misstänkt för våldtäkt

Tidigare under dagen rapporterade flera svenska medier om en manlig TV4-profil som greps misstänkt för våldtäkt. Mannen greps under torsdagen i centrala Stockholm.De första uppgifterna gjorde gällande att den som anmält honom var under 18 år, men detta stämmer alltså inte.– Målsägaren är över 18 år och brottsmisstanken är av normalgraden, sa Klara Bäckman som är jourhavande förundersökningsledare hos polisen, till tidningen Aftonbladet.Mannen har ofta synts i ett av TV4:s mest populära program.Nu står det klart att mannen är anhållen på sannolika skäl och misstänkt för våldtäkt av normalgraden.Enligt Aftonbladet kände TV4-profilen och offret varandra sedan tidigare.Profilen är nu frihetsberövad, och förhör kommer nu att hållas.– Jag har anhållit honom, säger åklagare Christina Voigt till Expressen.TV4 lägger locket på och har valt att inte kommentera anmälan mot TV4-profilen, något som både Expressen och Aftonbladet har rapporterat om.

2019-02-21-15:28:36

Rapport avslöjar: Kriminella kopplingar bland personal på Arlanda

Enligt en färsk polisrapport så framstår det att flera anställda som arbetar på olika strategiska positioner på Arlanda flygplats har kriminella kopplingar, kunde Kvällsposten avslöja igår. I rapporten står det att det finns ”anmärkningsvärt många kopplingar mellan flygplatsanställd personal och kriminella nätverk”. Flera anställda på Arlanda flygplats tros ha kopplingar till kriminella nätvärk. Bildkälla: Martina Holmberg TT/TT Kopplas ihop till flera kriminella nätverk Några av de nätverk som de flygplatsanställda kopplas ihop med är bland annat: Hells Angels MC, Husbynätverket, Märstanätverket och nätverket Tyson. Alla dessa nätverk ägnar sig åt bland annat narkotikasmuggling och grova våldsbrott, enligt polisen. Hells Angels verkar i flera olika länder. Bildkälla: Berit Roald NTB/TT Flera anställda ska ha utnyttjat sin funktion på flygplatsen för brottslig verksamhet. Märkbart många anställda med kopplingar till kriminalitet är de som genomför säkerhetskontroller av resenärer och röntgar bagage. Detta ökar, enligt rapporten, risken för att föremål passerar mot betalning eller under tvång. Även passkontrollen underkänns i rapporten Men det stannar inte där. Passkontrollen får även den hård kritik i rapporten där den beskrivs som otillräcklig. Utöver den så underkänns också kameraövervakningen av polisen. Något som gör Arlanda sårbar för terrorhot.  ”Brist på löpande utbildning kan göra att riskindikationer på terrorresenärer eller människosmuggling inte används som ett operativt verktyg”, skriver polisen i rapporten. Ett tiotal personer vid säkerhetskontrollen kan kopplas till kriminella nätverk, kriminella individer, eller förekommer i polisens register Ett stort avslöjande i rapporten är att ett tiotal anställda vid ett företag som tillåts utföra säkerhetskontroller på flygplatsen kan kopplas ihop till antingen kriminella nätverk, till andra individer med grov kriminell belastning eller att de själva förekommer i polisens register. Två av de anställda vid företaget ska ha fått avsluta sin anställning under 2017. Polisen menar att dessa personer kan ha låtit föremål passera obemärkt förbi säkerhetskontrollen, antingen mot betalning eller under tvång.  Polisen har även goda grunder för misstankarna då det finns exempel från Arlanda hur kontantbärare åkt fast eller passerat med stora mängder kontanter.  Detta kan alltså då betyda att det funnits en så kallad "möjliggörare" i säkerhetskontrollen.  Ska tas upp i riksdagen Moderaternas rättspolitiske talesperson Johan Forsell är djupt bekymrad över situationen. Enligt honom behöver det vidtas åtgärder och Moderaterna planerar nu på att ta upp frågan i riksdagen. – Vi kan inte ha grovt kriminella som arbetar på Sveriges största flygplats. Det finns risk för terrordåd, att vapen och narkotika smugglas in, säger Forsell till Kvällsposten och fortsätter: – Det är extra bekymmersamt att detta inte är första gången vi hör att det slarvas med säkerheten på Arlanda. Jag förutsätter att de ansvariga är informerade och vidtar åtgärder. Ytterst är det regeringen som måste ta ett helhetsgrepp kring säkerheten. Detta är inte det första som skakar Arlanda flygplats. Förra året skedde ett stort inbrott där 6,5 miljoner kronor försvann. Läs mer om det här!

2019-02-21-09:36:16

Hemliga maktspelet som dödade Alliansen avslöjat

Det politiska livet har lugnat ner sig några hekton efter den turbulens vi fick uppleva i höstas. Nu har nu en helt ny dokumentär släppts av Sveriges Radio, som avslöjar spelet bakom regeringsbildningen. Och det visar sig att Alliansens sista dagar präglades av maktbråk, lögner och hemligheter. I dokumentären berättar Ulf Kristersson att han inte visste att Centerpartiet satt och förhandlade med Socialdemokraterna. – Nej det visste jag inte. Jag kanske inte tycker det är så man gör när man om man har ett gemensamt projekt, säger Kristersson. Så sent som samma dag som Annie Lööf avslöjade att hon skulle släppa fram Stefan Löfven som statsminister hade Kristersson ingen aning att allt höll på att gå åt helskotta för Moderaterna. Ulf ringde Annie på morgonen men fick inga vettiga svar. – Då fick jag ingen bekräftelse på att det var så. Jag hade fått omfattande information om att det nästan var färdigt, då tycker jag det är naturligt att man pratar med varandra. Men Annie Lööf hade alltså ingen lust att berätta för moderatledaren hur det hela låg till. Istället ringde hon till Kristersson knappt en halvtimme innan den historiska presskonferensen där hon bekräftar att Centerpartiet släpper fram Stefan Löfven. Kristersson känner sig alltså förrådd av C-ledaren. Men Lööf själv säger att hon helt enkelt inte litade på att Moderaterna inte skulle börja samarbeta med Sverigedemokraterna. – Det är klart att de närmanden till SD vi sett spelar roll. Att släppa fram KD och M i regering handlar om tillit. Det kändes som att M/KD-budgeten hade anpassningar efter SD, det är klart att det sår ett frö av osäkerhet, säger Annie Lööf i dokumentären.ANALYS: 5 säkra tecken på att Moderaterna snart kommer samarbeta med SD

2019-02-21-13:14:10

Paulina Paow Danielsson i Paradise Hotel 2019 – avslöjar kraven

Dokusåpaveteranen Paulina "Paow" Danielsson, 25, var 19 år gammal när hon var med i "Paradise Hotel" för första gången. Sedan dess har vi även sett henne i "Ex on the beach".  Och under torsdagen stod det som många misstänkt en tid äntligen klart – Paulina gör nämligen en storstilad comeback i den populära såpan.  Måndag den 4 mars är det säsongspremiär av "Paradise Hotel" i TV3 och nytt för i år är att Rebecca Stella är programledare för den folkkära såpan där sex och dramatik hör till vanligheterna.Tidigare under torsdagen la Paulina ut en kaxig bild på sig själv på sin Instagram och skrev texten "Ser det på riktigt ut som att jag bryr mig?" till. Paulina "Paow" Danielsson. Bildkälla: Instagram/kattpaow – Jag tror att folk kommer säga "Vafan gör hon här igen...blabla hon har ju varit med förut" but I don't give a shit, säger Paulina i sin presentationsvideo på Instagram.Dessutom avslöjar Paow vad hon har för krav på sin framtida man.– Han måste inte vara jätterik men jag vill att han ska ha ett jobb. Inte som snickare. Han ska ha egen lägenhet, egen bil och inte bo hemma. Yrvädret Paulina "Paow" Danielsson gör comeback i nya Paradise Hotel. Bildkälla: Stella Pictures Paow, som nyligen bekräftade att hon var singel efter uppbrottet från Arvid Stenbäcken, verkar inte tänka att hon ska träffa Mr Right i "Paradise Hotel".– Om jag träffar en Paradise-kille så kommer jag sluta i en etta i Tumba och röka under fläkten. Asså det vill jag verkligen inte göra, säger Paow i klippet.Men hon kan absolut tänka sig lite action mellan lakanen...– Jag är här för att ha kul i alla fall, kanske ligga med någon kille som inte ser ut att ha någon framtid, säger Paow i presentationsfilmen för "Paradise Hotel".

2019-02-21-14:31:56

19 lyxiga saker du vill ha till våren – för att maxa livet

Små saker som dessa kan göra livet lite roligare. Du är värd det här, så är det bara. Här är populära saker som ger dig glow i hyn, starkt hår eller bara en mysig känsla hemma.1. Starterkit från EcookingHudvård har blivit riktigt hett under den senaste tiden. Här är ett kit med allting du behöver! Det bästa av allt är att det är ekologiskt och fritt från konstiga ämnen. Du kan klicka hem det här under femhundringen.2. Rosa hårfön Om du älskar rosa så är det här hårfönen för dig. Just nu är den nedsatt med 30 procent här.3. Snygga naglar med nagellack från Essie Just nu kan du köpa tre nagellack från Essie, till priset av två. Klicka hem fräscha vårfärger inför årstiden som kommer. 4. Återfukta hyn med ett serum Det är serumet kommer från det ekologiska märket Estelle & Thild. Det innehåller bland annat mikroalger som bekämpar fria radikaler och återfuktande hyaluronsyra. Serumet är nedsatt med 40 procent här.5. Snygga vattenflaskorDet är viktigt att dricka mycket vatten! Och varför inte göra det ur en snygg vattenflaska? Hitta din favorit här.6. Unna dig ansiktsmasker I detta kit från Peter Thomas Roth får du mindre versioner av sex stycken ansiktsmasker. Kitet kostar 299 kronor här. 7. Palett för strobe och contour Med 40 procent rabatt får du en palett perfekt för både contour och highlight. Riktigt krämig formula som håller sig på plats hela dagen. 8. Populär ansiktskräm för återfuktning Den här krämen innehåller bland annat aktivt aloevatten som hjälper hyn att skapa sin egen fuktreserv, för att kontinuerligt återfukta. Här finns den att köpa för 330 kronor, nu nedsatt i pris.9. Clay MaskVarför inte anordna någon typ av spakväll en gång i veckan? Den här lermasken är en favorit bland många och kostar bara 299 kronor.10. Sminkborstar från Real Techniques I detta set får du allting du behöver. Borstar för olika användningsområden, en makeup-svamp och en liten spegel för livet på språng. Spana in det här. 11. Tandhygien-kit från CuraproxCuraprox har massor av färgglada tandborstar och fruktiga tandkrämer. Hitta din favorit här.12. Palett från Makeup RevolutionKirra ett fantastiskt glow med den här paletten och dess medföljande borstar. Spana in det här.13. Lösögonfransar Om du gillar maffiga fransar så är detta lätt något för dig. Spana in dem till sitt reapris här.14. Face Scrub utan mikroplastDenna skrubb passar speciellt bra för en känslig hud. Kan användas till alla hudtyper. Små fina skrubbkorn från mandelkärnor exfolierar hyn, och du slipper alltså mikroplaster som förstör miljön och så vidare. Här hittar du den snälla ansiktsskrubben.15. Elixir för långt och friskt hårHär är ett elixir som ska förvandla ditt hår och ge det struktur. Det är en blandning av oljor som du applicerar i håret! Du kan klicka hem det här till reapris.16. Hugo Boss The Scent Det här beskrivs som en oemotståndlig doft, som bland annat innehåller afrikansk maninkafrukt – en söt och attraherande doft. Du hittar parfymen här till nedsatt pris. Perfekt herrparfym för våren. 17. Aroma Bath Relaxing från populära Maria Åkerberg Detta spabad innehåller oljor från rosmarin, lavendel, apelsin och pomeransträd för ett väldoftande bad som är avslappnande för både kropp och själ. Köp den här.18. Set från Rituals Detta härliga set innehåller duschskum, kroppsskrubb, kroppskräm och handtvål. Du hittar det för 325 kronor här.19. Schampo och balsam från Maria Nila Maria Nilas hårvårdsprodukter är väldigt populära! Här är en serie med antiinflammatoriskt och hårväxtstimulerande balsam och schampo. Just nu kan du fynda dem för knappa tusenlappen. Två stora flaskor som håller länge.

2019-02-21-12:39:06