Pojken med is i håret har berört en hel värld

Pojken med is i håret har berört en hel värld

Han har frost i håret.

Hans händer är nariga och lite smutsiga.

Bilden av den lille kinesiske pojken Wang Fuman, 8, togs efter att han promenerat 4,5 kilometer till skolan i nio minusgrader. 

Endast klädd i en liten tunn jacka.

Läs hela nyheten:
Pojken med is i håret har berört en hel värld

Publicerad: 2018-01-13 klockan 08:34

Fler nyheter från Expressen

Polisledningen får kritik efter sprängning i Malmö

Polisfacket är kritiskt till hur polisledningen hanterat säkerheten för de anställda.– Vi har kämpat för bättre säkerhet sedan polisstationen på Rosengård byggdes, säger Sophia Willander, polisfackets ordförande i region Syd.Att ingen kom till skada vid sprängdådet mot polisstationen betecknas av som ren tur.

2018-01-18-20:15:02
Hanna jobbar för att återanvända elektronik 

Miljöfarliga och dyrbara ämnen används i våra telefoner.  Nu vill både elektronikföretaget Apple och Hanna Ljungkvist på Svenska miljöinstitutet att vi tar till vara på teknikskrotet bättre.  – Det vore kul om det kom nya trender och affärsmodeller som gör att vi i högre utsträckning uppgraderar mjukvara så att vi inte behöver köpa nytt, säger hon. 

2018-01-18-20:20:56
DNA-träff i Ulricehamnsmordet

Polisen har fått DNA-träff gällande mordet på en 60-årig kvinna i Lassalyckans friluftsområde i Ulricehamn i höstas.Den misstänkte gärningsmannen, som DNA-träffen matchats mot, hann dock avlida innan polisen fick chans att höra honom.– Tyvärr är det så att mellan vi topsade honom och i dag så har den här mannen avlidit, säger Göran Arvidsson, biträdande spaningsledare i mordutredningen.

2018-01-18-17:15:27
Bröt sig in för att ha sex – då gick dörren i baklås

Två personer bröt sig in i ett fläktrum på Södermalm för att ha sex.Då gick dörren i baklås – och polisen fick ingripa.– Det var nog inte direkt så de hade tänkt att den här intima stunden skulle sluta, säger polisinspektör Viktor Adolphson.

2018-01-18-19:50:00
Annas svåra kamp med vanliga sjukdomen

Anna Sjödin lider av epilepsi sedan flera år tillbaka. Hon drabbas dagligen av anfall – som ofta resulterar i att hon skadar sig.Nu berättar Anna hur man som vittne ska agera om någon plötsligt drabbas:– Många vet inte hur de ska göra när någon får ett anfall, det är riktigt farligt, säger hon.

2018-01-18-19:50:00
Livsviktiga mobilknepet som alla borde kunna 

I en farlig situation kan det vara livsviktigt att snabbt kalla på hjälp.Genom att klicka fem gånger på din Iphone aktiverar du en ny funktion som kan hjälpa dig om du är i nöd. 

2018-01-18-19:56:50
Misstänkte bombmannen  hotfull före sprängningen

En av de misstänkta för sprängningen vid polishuset på Rosengård i Malmö är en känd kriminell person i 20-årsåldern. Mannen kunde gripas efter att tidigare stoppats av en polispatrull och då uttalat hot mot polisen, erfar Kvällsposten.På torsdagen gick kammaråklagare Magnus Pettersson själv ut och vädjade till Malmöborna att lämna vittnesmål om händelsen.

2018-01-18-18:08:42
Camilla frågades om abort – nu dansar Otis, 5, för forskningen

Otis föddes med ett halvt hjärta och läkarna var osäkra på om han skulle överleva. Nu dansar femåringen för att hjälpa andra barn med hjärtfel.– Man ångrar ju inte en sekund att man gav honom en chans att kämpa för att leva, säger mamma Camilla Windhardt.

2018-01-18-19:12:52
Två knivskurna på Medborgarplatsen

Två personer har blivit knivskurna på Medborgarplatsen i centrala Stockholm och har förts till sjukhus.– De skrek: ”Vi har blivit knivhuggna”. De skrek allt vad de hade, säger ett vittne.

2018-01-18-19:16:42
Andreas mobbades svårt – nekas nu skadestånd

Mordförsök, utslagna tänder och utfrysning var bara några av alla de saker som Andreas Åkermark Wernlund, 27, fick utstå under skoltiden hemma i Vänersborg. – Jag var rädd varje dag jag skulle gå till skolan. Jag visste aldrig om jag skulle komma hem levande eller inte, säger han.Nu har han krävt upprättelse och skadestånd från kommunen – men fått kalla handen.

2018-01-18-17:58:59