Pernilla Wahlgren använder n-ordet i sin podcast

Pernilla Wahlgren, 50, möts nu av massiv kritik – med all rätt. Anledningen är att hon i sin podcast som hon driver tillsammans med Sofia Wistam, 52, använder sig av n-ordet.

Lovette Jallow som driver Instagramkontot Black Vogue uppmärksammade först det faktum att Pernilla upprepade gånger använder sig av ordet.

I början av avsnittet "Dinosaurier" så diskuterar Sofia och Pernilla om hur det kommer sig att vissa barn blir ljusare och andra mörkare än sina föräldrar.

Pernillas podcastkollega Sofia Wistam. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT

– Får man säga svart man eller säger man inte färgad eller afro-amerikanskt ursprung, säger Pernilla.

– Ja, det kan man undra säger Sofia och berättar att hon och Pernilla har fått skäll för att de i ett tidigare avsnitt sagt att det är äckligt med män som kan amma.

– Jag bad om ursäkt och sa att vi är dinosaurier som inte alltid hänger med, säger Sofia.

Pernilla berättar att hon hade hittat en intervju där hennes mamma Christina Schollin, som är skådespelerska, berättade om hur det var att spela mot skådespelaren Johnny Nash. 

Pernillas mamma hade använt n-ordet genomgående i intervjun, och när Pernilla berättar om det så använder hon n-ordet flera gånger.

– Det finns ju gamla sånger och jag menar Pippis pappa var ju n-ordet (reds.anm) kung, säger Pernilla och fortsätter:

– Förr i tiden visste man ju inte bättre, säger Pernilla.

Efter att Pernillas okänsliga ordval har uppmärksammats så har Pernilla stängt av kommentarerna på sin Instagram. 

Hon tycks vara väl medveten om hur hennes ord har tagits emot.

I bakgrunden på Biancas Instagram-story hör man hur Pernilla pratar om hur hon ska bemöta skandalen. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT Bild.

På Instagram la nämligen Pernillas dotter Bianca Ingrosso ut en Instagram Story där man  i bakgrunden hör hur Pernilla diskuterar om huruvida hon kan redigera podcasten och kanske censurera ordet.

Se Biancas story och hör Pernillas egna ord i klippet ovan.

Läs hela nyheten:
Pernilla Wahlgren använder n-ordet i sin podcast

Publicerad: 2018-07-20 klockan 15:38

Fler nyheter från Nyheter24

Man dömdes för tjuvskytte – tvingas titta på Bambi

Amerikanen David Berry Jr ska ha olagligt skjutit ett antal hjortar för deras huvuden och horn. Resterna ska han bara ha lämnat i skogen för att ruttna. Nu är han dömd till ett års fängelse och som straff har domaren Robert George i Lawrence County, Missouri, USA, tänkt helt utanför boxen. För att garantera att David Berry Jr inte ska skjuta fler hjortar tvingas han nu titta på Walt Disney-filmen "Bambi" minst en gång i månaden, detta skriver CNN. I den klassiska filmen från 1942 skjuts rådjuret Bambis mamma till döds av en jägare.  Skjutit hundratals hjortar Under en treårsperiod ska David Berry Jr ha dödat hundratals hjortar tillsammans med några av sina familjemedlemmar. Tjuvskytten har gripits en gång tidigare i augusti 2016 med sin pappa och bror efter en nio månader lång utredning.  Den senaste perioden har 14 personer arresterats i en stor utredning om illegal jakt i delstaterna Missouri, Kansas och Nebraska och även i Kanada. Nyheter24 har tidigare skrivit om Bambi i ett helt annat sammanhang. Rådjuret återvänder nämligen till teverutan i "Kalla Anka och hans vänner önskar god jul". Läs mer om det här!

2018-12-18-09:48:56

21-åriga Nathalie från Eksjö är försvunnen – här är allt vi vet

Fredag 14 december: Var på personalfest 21-åriga Nathalie är på en personalfest. Dagen efter ska Nathalie åka från Eksjö till Malmö.  Lördag 15 december: Försvinnandet Klockan 12:00 på eftermiddagen sms:ar Nathalie en vän att hon sitter på tåget till Malmö. Hon ska åka dit och träffa sin bror, men kommer aldrig fram. Hennes bror bekräftar för polisen att hon inte anlänt.  Måndag: Signal från mobilen Polisen har sökt hemma hos Nathalie, på hennes arbetsplats och på sjukhus men hittar inte 21-åringen. Ansvarig på Nathalies arbetsplats bekräftar för polisen att hon inte har kommit till jobbet. Polisen plockar upp Nathalies mobilsignal vid ett kuperat skogsområde mellan Eksjö och Nässjö.  En sökinsats påbörjas i området. Missing People och även kollegor från Nathalies arbetsplats medverkar i sökningen.  Bilder från sökinsatsen. Nathalie, 21, är fortfarande försvunnen. Foto: Mikael Fritzon / TT Polisen berättar att de inte misstänker något brott, men att det inte heller finns något som tyder på att hon självmant försvunnit, enligt Aftonbladet. Tisdag: Polisen utreder misstänkt människorov  Polisen inleder en förundersökning om misstänkt människorov. Två personer ska ha tagits in för förhör men släppts, då ingen av dem misstänks för brott.  I en intervju berättar Nathalies syster att Nathalie har en inbokad charterresa som hon sett fram emot fredagen den 21 december, och att hon inte har någon anledning att försvinna.  Har du sett Nathalie? Polisen vädjar nu om allmänhetens hjälp och tar tacksamt emot tips och iakttagelser. – Vi vill verkligen veta var hon befinner sig, säger Monica Bergström, presstalesperson polisregion Öst. Hur ser Nathalie ut? Nathalie är 21 år, cirka 165 centimeter lång och har mörkt hår enligt polisen. Vid sitt försvinnande hade hon mörkare hår än den hårfärg hon har på fotot. Vad hade hon på sig sist hon sågs? Hon var klädd i en svart jacka, svarta sneakers och svarta byxor. Hon kan också ha haft på sig en ryggsäck enligt polisen.  Vet du något om Nathalies försvinnande? Kontakta då polisen genom att ringa 114 114.  Läs mer om Nathalies försvinnande:  Försvunna 21-åriga Nathalie – polisen utreder människorov 21-åriga Nathalie är försvunnen: "Behöver all hjälp vi kan få"

2018-12-18-09:40:42

Shakira åkte dit för skattefusk – tvingas betala 150 miljoner

Under förra veckan anklagades Shakira för att ha lurat den spanska staten på pengar. Den världskända sångerskan blev skyldig att betala en riktigt saftig summa på 14,5 miljoner euro vilket nästan är 150 miljoner svenska kronor. Men för sångerskan är det väl detsamma som en P-bot för oss.  Shakiras advokater ska ha skapat 14 olika företag för att dölja hennes inkomst från de spanska skattemyndigheterna, skriver den spanska tidningen Chance. Företagen ligger bland annat i Caymanöarna, Panama och Brittiska Jungfruöarna.  Shakira har anklagats för skattebedrägeri under åren 2012-2014. Undersökningen ska ha rört sig från året då hon officiellt blev tillsammans med den spanske Barcelona-spelaren Gerard Piqué år 2011 fram tills dess att hon bosatt sig i Spanien 2015.  Shakira tvingades betala 150 miljoner kronor. Bildkälla: Manu Fernandez/TT Skattekontoret i Barcelona hade förstått att sångerskan låtsats bo i huset som hon med sin dåvarande ex-pojkvän köpt i Bahamas. Detta för att undvika att behöva betala skatt i Spanien. Nu menar det spanska skattekontoret att hon måste betala skatt för all inkomst som hon får världen över, enligt Chance. I Spanien måste alla som befinner sig i landet i mer än 183 dagar om året betala inkomstskatt. Spanien har likt Sverige en skatteprocent anpassad till den inkomst man har. Personer som tjänar 60 000 euro eller mer betalar 45% skatt i Spanien.  Detta förklarar den höga summan som Shakira lyckats samla på sig under de två åren. Åtalet från skattekontoret gjordes även mot en av hennes advokater från New York för att ha hjälpt henne med dessa bedrägerier.  I samma åtal kräver de även 19,5 miljoner euro i borgen från sångerskan.  Shakira har inte skött papperna helt rätt kan man säga. Bildkälla: Pontus Lundahl/TT Inkomstskatten och fastighetsskatten är de två skattebetalningarna som hon inte betalat och lurat den spanska myndigheten på. Shakira är dock inte den första som begått skattebedrägeri i Spanien, det har även de två stora fotbollsspelarna Cristiano Ronaldo och Lionel Messi gjort.  I fredags bekräftade Shakira via sin kommunikationsbyrå att hon betalat varenda euro som det spanska skatteverket krävde och att hon därför inte längre är skyldig den spanska staten något mer, skriver Europa Press.  Sångerskans team har anklagat åklagaren för att ha använt Shakira som en "syndabock" för att skrämma de andra skattebetalarna, skriver Chance. 

2018-12-17-10:55:03

Joakim Lundell avslöjar detaljerna om intima piercingen

Det är på sin Youtubekanal som Joakim, 33, och Jonna Lundell, 24, svarar på de rykten som deras fans har hört om dom. Ett av de rykten som cirkulerat är huruvida Joakim har piercat sitt könsorgan.– Ja, det är sant, säger Joakim.Då avslöjar Jonna att Joakim faktiskt har två piercings i sin penis.– Det var back in the days, jag hade precis fyllt 18 år. En del vill åka ut och resa, andra vill pröva på livet. Jag ville pierca kuken – det är så det kan bli, säger Joakim.Jonna frågar då om det verkligen stämmer.– Nej, det är inte så. Jag var ihop med en tjej som hette Ella. Hon hade läst någonstans att hon gillade piercade snoppar, säger Joakim.Jonna Lundell berättar även att Joakim har två piercings i sitt könsorgan. Bildkälla: Youtube/Jocke & Jonna"Jag mådde väldigt dåligt"Jonna ifrågasätter hur han menar – hur du hade läst att hon gillade det?– Nej men hon hade läst det, det finns ett ordspråk. Jag vet inte vilket land det handlade om men i nåt visst land så var det att ha sex med någon som inte har piercing i snoppen var som att äta ris utan salt, säger Joakim och berättar mer detaljerat:– Den där staven ska då stimulera på något sätt därinne om du är med. Du är ju med för du har ju varit med om det här, säger Joakim till Jonna.Joakim Lundell gjorde piercingen som 18-åring. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT BildJoakim berättar att han ville tillfredsställa sin flickvän och "ställa upp".– Jag var väldigt osäker på den här tiden, jag mådde väldigt dåligt, jag ville vara alla till lags så jag gick till den här piercingsalongen och jag var typ den enda som hade gjort den här piercingen. Dum nog att göra den piercingen, berättar Joakim.Fick bita på träbitJoakim förklarar sedan hur själva ingreppet gick till. För att kunna göra piercingen så var han tvungen att ha erektion – något Joakim fick lösa där på britsen.– Jag var nervös men jag lyckades till slut. Han som gjorde piercingen tog på sig svarta handskar och jag fick en träbit att ha i min mun. "Här, bit på den här, det kommer göra ont", säger Joakim.Ingreppet var smärtsamt och blodigt. Bildkälla: Costas Metaxakis/AP/TT Bild Och det blev rejält blodigt.– Jag kan lova att det gjorde ont. I sex månader gick jag med den värsta smärta jag någonsin har haft i hela mitt liv, berättar Joakim i videon.

2018-12-18-12:26:12

Lancelot Hedman är klar för Let's Dance

Det är under hösten som programmet "Lance VS Livet" har gått varmt på Viafree. I programmet har  tittarna fått följa Lancelot Hedman Graaf i sin vardag där han tränar för att bli världsmästare i Thaiboxning, träffar tjejer, festar och bor hemma hos mamma Magdalena Graaf. Lance har nyligen fyllt 18 vilket också betyder att han gjort sin krogentré – och minst sagt fått mersmak på festlivet.Men nu är det dags för att bli proffs på någonting annat – nämligen dans. Nu ska Lance ge sig in i träningslokalerna. Men denna gång är det dans på schemat. Bildkälla: ViafreeUnder tisdagen avslöjade nämligen Aftonbladet att Lance är klar för succéprogrammet Let's Dance. – Han har varit på deras hälsokontroll och ska påbörja träningen nu, säger en källa till Aftonbladet. 

2018-12-18-12:08:42

Därför tittar vi på Kalle Anka under julafton

Varje vinter, runt 15.00, så bänkar sig miljontals människor i Sverige framför tv:n för att fira in julafton. Vi tror ni känner till proceduren som vi pratar om. Det är såklart för att titta på det traditionsenliga programmet Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul samtidigt som årets julvärd firar in julen med oss. Men hur blev det så här? Varför tittar vi på snuttar av Robin Hood och Lady och Lufsen under julafton? Det reder vi på Nyheter24 ut. Kalle Anka roar stora som små under julafton. Bildkälla: Pontus Lundahl TT/TT Sändes för första gången i Sverige 1960 Detta kan komma som en chock för somliga men Kalle Anka har faktiskt inte alltid sänts under julafton här i Sverige.  Programmet hade premiär den 24 december 1960 men har sedan dess varit ett återkommande segment i vårt julfirande, enligt Ankeborgsposten. Intressant nog så var Sverige väldigt snabb på bollen när det kommer till att sända Kalle Anka under jul. Varför då?  Jo – det är så att Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul, som programmet faktiskt heter, hade sin premiär i USA 1958, alltså endast två år innan premiären i Sverige. Fruktansvärt populärt En av anledningarna till att programmet blev en bestående del i vårt julfirande här i Sverige skulle kunna vara dess enorma popularitet.  Mediamätning i Skandinavien, som genomför tittarmätningar i Sverige, brukar årligen släppa rapporter på vilka program som hade flest tittare under året och föga förvånande så är Kalle Anka ofta där i toppen och tävlar.   Senast 2017 så blev faktiskt programmet det mest sedda under året. Hela 3 865 000 personer kurade ihop sig i sofforna och kikade, enligt en rapport från Mediamätning i Skandinavien. Försökte ta bort Kalle – blev livat Som vi nämnde tidigare i artikeln så är Kalle verkligen, ja verkligen populärt. Det fick även SVT:s förre programchef Mikael Olsson uppleva då han, för nästan 20 år sedan, ville ta upp debatten om SVT skulle fortsätta sända Kalle Anka under jul eller inte. Det blev helt enkelt ramaskri och folk blev så upprörda att SVT:s dåvarande vd Sam Nilsson var tvungen att gå ut och dementera det hela, skriver SVT. Haft olika sändningstider Chock nummer två kan komma som ett brev på posten. Visste du att det ikoniska programmet inte alltid har sänts mellan 15.00 och 16.00 på julafton? Eller ja, i alla fall om vi ska tro Magic Movies. Tydligen ska det ha varit så att programmet innan 1976 hade flertalet olika sändningstider. Det vill säga att det, vissa år, kunde sändas på en sån galen tid som 14.25.Något som förmodligen skulle förvirra en hel del människor idag då vi är så vana att programmet brukar gå 15.00.  Men som sagt, sedan 1976 så är det ordning och reda på tv-tablån. Så skriv in 15.00 den 24 december i almanackan! Har du undrat över vilken karaktär du är mest lik i Kalle Anka? Då behöver du inte undra länge till. Gör vårt test och ta reda på det här!

2018-12-18-08:40:23

Dominika Peczynski en månad efter bröllopet: "Känns tomt"

Det var för drygt en månad sedan som artisten och pr-profilen Dominika Peczynski, 48, gifte sig med före detta finansministern Anders Borg, 50, vid en ceremoni i Judiska församlingen i Stockholm. Många vänner fanns på plats och det blev ett väldigt fint och lyckat bröllop i kärlekens tecken. Men som många nyblivna brudar vet så kan man efter ett bröllop hamna i en slags "depp-period" då man känner att allt det roliga är över. Detta är någonting Dominika känner igen sig i. – Allt känns bra. So far so good, ingen skilsmässa. Men jag har lite post wedding blues, det känns lite tomt efter en sådan stor anspänning. Jag skulle gärna göra om det snart, men man kanske måste vänta mer än en månad innan man förnyar sina löften och ställer till med nytt jättekalas, säger hon när Aftonbladet träffat henne på en restauranginvigning. Och hur hon och Anders får kärleken att hålla? Det är enligt Dominika att acceptera varandras olikheter. – Man får acceptera att man är individer, man får respektera varandras yrkesliv och likheter och olikheter. Man får bestämma sig för att inte störa sig på att den ena vill gå åt höger när den andra vill gå åt vänster. Man får helt enkelt inte störa sig på bagateller, säger hon. Dominika och Anders ska ha träffats på en tillställning år 2014 hos gemensamma vänner.Grattis till kärleken säger vi!

2018-12-18-09:28:21

Michelle Obama kommer till Sverige

Den 10 april 2019 till Globen, Stockholm, där Michelle Obama berättar om sin nya bok – och sitt nya äventyr.  "Min Historia" är just det, Michelle Obamas egen historia om sin tid som före detta first lady i vita huset. Det är även en samling av olika livserfarenheter som format henne genom livet, från barndomen i Chicagos South Side till universitetslivet på Princeton University och Harvard. Fanna Ndow Norrby, journalist och panelist, var bland de första som fick läsa memoaren och hade detta att säga till Selma Stories: – Det är som en saga men hon beskriver också motgångar hon möter mycket på grund av att hon tillhör en arbetarklass, och även för att hon är en svart kvinna. Hon tar ingen skit och vill hela tiden överträffa sig själv. Shelly for Prez Michelle Obama har gjort historia flera gånger om, på egen hand och tillsammans med maken Barack Obama, USA:s före detta president (men det visste du, eller hur?). Förutom att ha varit den första afroamerikanska first ladyn i vita huset någonsin, så har hon även varit en eldsjäl i kampen för mänskliga rättigheter och global hälsa, bland annat.  Hon var så pass omtyckt av folket att hon även fick förfrågningar om att själv kandidera till president efter makens åtta år vid makten. Men boss ladyn hade andra planer – som att släppa sin första memoar och ge sig ut på en massiv bokturné. "Nytt år, nytt jag" är en replik som många säger varje år, trots att vi troligtvis kommer förbli helt oförändrade. Men i år kanske är året då en del faktiskt kan hålla nyårslöftet om att bli lite bättre på att ta tag i den där boken som ligger och dammar på hyllan! Här kan du läsa fem tips om hur du kommer ihåg saker bättre – till exempel det där nyårslöftet...Nyheter24 har tidigare skrivit om vad Michelle Obama hållit på med efter sina åtta år i Vita huset. Läs mer här!

2018-12-17-10:34:22

Staffanstorp kan bli nästa kommun med tiggeriförbud

Igår kom beslutet från Högsta förvaltningasdomstolen – skånska kommunen Vellinge får införa ett lokalt tiggeriförbud.  Och redan idag står det klart att ännu en kommun kommer att införa ett förbud – nämligen Staffanstorp.  – Allting är förberett och förbudet kommer att tas upp under nästa fullmäktige, säger kommunstyrelsens ordförande, Moderaternas Christian Sonesson, till Lokaltidningen Mellanskåne.  Precis som i Vellinge planeras förbudet vara geografiskt begränsat, och bara gälla i centrala Staffanstorp och vid affärer.  Eftersom Moderaterna styr tillsammans med Sverigedemokraterna i Staffanstorp väntas beslutet gå igenom kommunfullmäktige. 

2018-12-18-11:00:27