Paulina "Paow" Danielsson: "Rasism förekommer nästan aldrig"

Få kan väl ha missat den skandal som svenska H&M har varit inblandade i under veckan som gick. 

Klädjätten blev uppmärksammade efter att de på en reklambild för en hoodie med trycket "Coolest monkey in the jungle" använt en mörkhyad pojke som modell.

Bilden har skapat ramaskri, och H&M har anklagats för rasism. En som nu har lagt sig i debatten är bloggerskan Paulina "Paow" Danielsson, 24.  

På sin Instagram postade Paow en ett inlägg från en tjej vid namn Evin Rabar, och Paow skrev att hon höll med i Evins resonemang.

Den här tweeten delade Paow på sina sociala medier. Bildkälla: Twitter.

I sin blogg skriver nu Paow att hon har kallats för rasist och dum vit flicka.

"Så jag blir alltså kallad rasist för att jag inte ser kopplingen mellan mörkhyade människor och apor? Jag ser alla människor på samma sätt (sen har jag mina åsikter om religon men det har ingenting med hudfärg att jag göra). Så det gör mig väl då till en ickerasist eller hur man ska kalla det", skriver hon.

Paow berättar vidare att hon inte tror att H&M inte menade något rasistiskt med bilden, och sedan kommer dessvärre en större tankevurpa.

"Vi lever i 2018 då rasism nästan aldrig förekommer. Jag får många kommentarer om att jag är ”white trash” i negativ bemärkelse, när det egentligen är folk från underklassen i USA som kallas så. Är inte det mer rasistiskt isåfall? Att jag inte har rätt till MIN åsikt om detta bara för att ”jag är vit”", skriver Paow.

I Paows blogg har nu flera läsare reagerat på hennes ord.

"Är du verkligen så pass naiv att du skriver ”Vi lever i 2018 då rasism nästan aldrig förekommer”???? VAD FAN vet du om det, du faller in på normen på alla sätt och vis?! Vit och absolut inte arbetarklass, klart som faaaan att du inte upplever rasism!!! Minns att du skrev för inte så längesen att du inte skriver om politik, håll dig till det för du har absolut INGEN aning om vad fan du pratar om", skriver en läsare.

"Det är historielöst, naivt. Med tanke på att svarta back in the day blev inburade MED APOR på zoo så är det okänsligt. That’s why. Tänk några varv till", skriver en annan person.

Och ja, Paows uttalande om att rasism nästan aldrig förekommer ska man ta med en stor nypa salt. 

Enligt Brottsförebyggande rådets statistik över rasistiska hatbrott så ser det lite annorlunda ut om vi säger så: 

Brottsförebyggande rådets statistik. Källa: BRÅ.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Läs hela nyheten:
Paulina "Paow" Danielsson: "Rasism förekommer nästan aldrig"

Publicerad: 2018-01-12 klockan 11:04

Fler nyheter från Nyheter24

Det här är vad vi vet om den fruktansvärda sjukdomen ME/CFS

Ungefär 40 000 personer i Sverige lider av ME/CFS men det finns väldigt lite kunskap om vad som egentligen är orsaken till sjukdomen.Här är vad vi vet om den förlamande sjukdomen:ME/CFS är en neurologisk sjukdom. M står för Myalgi som innebär smärta i muskler och E för inflammation i hjärna och ryggmärg, kallas för encefalomyelit. Och CFS står för "cronic fatigue syndrome" vilket också vanligtvis kallas för trötthetssyndrom. Det är oklart vad som orsakar sjukdomen, som kan drabba både barn och vuxna, men symptomen kan vara mycket smärtsamma.Symptom Problem med att sovaSjukdomskänsla när du anstränger digTrött fastän du vilarOnt i halsenOnt i huvudetSvullnade lymfkörtlarProblem med magenOstresståligSvårt att koncentrera sig Svaga musklerOnt i lederDet går inte att behandlas frisk från sjukdomen. Går inte att vare sig vila eller träna sig frisk. De flesta drabbade får höga doser B12 för att förbättra minne och koncentration. I vissa fall kan antidepressiva tabletter ges men personer med ME/CFS är känsliga för bieffekter. Det viktigaste för en person med ME/CFS är att anpassa livet efter de nya förutsättningar. Personer med ME/CFS har också rätt till kommunal hjälp för att få prata med kuratorer, vård i hemmet och hjälp med skola eller arbete. Om du tror att du lider av sjukdomen rekommenderar 1177 vårdguiden att du tar kontakt med närmaste vårdcentral. Eftersom att det finns många sjukdomar med liknande symptom är det viktigt att du blir noggrannt utredd.Källa: Vårdguiden 1177 Se också videon om varför du inte ska googla dina symptom Läs också om sjukdomen hypotyreos Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-01-20-08:50:22

Därför borde du aldrig använda din mobil i badrummet

Att ta med sig telefonen på toaletten är nog ganska vanligt och du har säkert gjort det mer än en gång.  Antingen är det när man ska gå på toaletten eller så tar man med sig telefonen in när man duschar för att ha lite musik i bakgrunden.  Men det är faktiskt inte så bra att ta med telefonen in på toaletten egentligen. För den höga luftfuktigheten kan orsaka vattenskador på din telefon.  – Det beror på luftfuktigheten, om telefonen ligger på ett fuktigt ställe under en lång tid så är det helt klart en risk, säger Andrés Faina, som är lektor vid instutionen för datavetenskap vid IT-universitetet i Köpenhamn, till danska Dagens BT.  Vatten är dåligt för din smartphone men även kondensen är dålig. Om det är varmt i rummet så finns det fukt i luften och även mer fukt på telefonen.  Om du går ut och det är kallare så kommer vattnet kondensera och bilda små vattendroppar i telefonen som kan skada den, berättar Andrés.  Därför bör du aldrig ta med telefonen till badrummet om du ska bada. Det eftersom risken för att fukt och ånga kan ta sig in på insidan av skärmen finns.  Speciellt om du sedan går ut med telefonen och det är vinter.  Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-01-18-14:02:51

Får skolan förbjuda mobiler? Här är allt du behöver veta

Senaste tiden har det varit mycket snack om mobilförbud i skolan, och hur mycket elever faktiskt ska få använda mobilen. Men vad är det egentligen som gäller när det kommer till att ta fram mobilen och kolla Instagram eller messa med en polare?  Får en skola förbjuda mobiler? Ja. Det är upp till varje skola att sätta upp ordningsregler. Enligt skollagen ska reglerna tas fram tillsammans med eleverna, men det är i slutändan rektorn på skolan som bestämmer vad som gäller.  Det finns ingen lag som hindrar en skola att förbjuda mobiler, eller bestämma när, var och hur mobiler får användas. Kan en lärare ta mobilen under en lektion? Ja. Det är upp till skolan att se till att eleverna har en trygg miljö och att det finns arbetsro. Det gör att en lärare kan beslagta föremål som stör undervisningen, inklusive mobiler. Enligt ett beslut från Skolverket kan föremål också beslagtas i korridorer eller uppehållsrum.  När ska läraren lämna tillbaka mobilen? Enligt Skolverket ska mobilen lämnas tillbaka till eleven senast i slutet av skoldagen. Men om du visat gång på gång att du inte klarar av att ha mobilen utan att störa kan läraren behålla den upp till fyra dagar och kontakta vårdnadshavarna (alltså föräldrar eller målsman).  Viktigt att tänka på: För att läraren ska ta mobilen så bör mobilen störa lugnet. En mobil bedöms inte som störande om den är avstängd.  Kom också ihåg att lärare och annan skolpersonal inte har rätt att genomsöka dina kläder eller känna på dina fickor om du har mobil. Läraren har heller inte rätt att rota igenom din väska. Om detta sker bör du kontakta rektorn omedelbart. Snart kan håltimmar förbjudas – läs mer om det här

2018-01-15-13:09:49

Kim Kardashian avslöjar dotterns namn – är döpt efter Kanyes hemstad

Under måndagen fick äntligen Kim Kardashian, 37, och Kanye West, 40, sin efterlängtade dotter! Eftersom att Kim lider av placenta accreta – eller fastsittande moderkaka så bestämde sig paret att denna gång anlita en surrogatmamma. Tidigare graviditeter, med dottern North West och sonen Saint West, har inneburit en stor hälsorisk för Kim. Men nu är alltså deras nyaste tillskott här och vi har sedan måndagen väntat ivrigt på en sak. Vad ska dottern heta!Paret är känt för att hitta på riktigt finurliga och hippa namn. Så det är kanske inte så konstigt att näst intill hela världen har väntat på att få reda på vad dottern kommer få för namn. Och Kim har passat på att dra ut på det...Tidigare under dagen har det spekulerats på sociala medier om att dottern ska heta Louis West. Detta eftersom att Kim la ut denna bild på Instagram. Bildkälla: InstagramMen, kanske var det med flit, det stämde inte och nu har vi fått reda på vad dottern ska heta! På sin Twitter skrev Kim först: "North, Saint, Chi"Vilket fick fansen att tro att dottern skulle få det korta namnet Chi. Men senare under kvällen la hon ut en bild på Twitter och Snapchat som gjorde att alla bitar föll på plats. Bildkälla: SnapchatTidigare har Kim sagt, under en intervju i TV-programmet "Ellen", att både hon och maken Kanye haft mycket svårt att välja ett namn. Speciellt Kanye ska ha tänkt så det knakar. Därför är det kanske extra fint att dottern fått namnet efter Kanyes hemstad Chicago! North, Saint och Chicago West blir alltså supertrion som vi sannerligen kommer följa livet ut! Nu väntar vi bara på att få se sötnosen! Se också videon om hur sjukt mycket pengar Kim Kardashian tjänar Läs också om  Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-01-19-21:26:28

Osman, 5, chockade juryn med sin fantastiska raplåt: "Sjukaste vi sett"

Kvällens Talang Sverige bjöd på ett utav de mest hyllande framträdanden i programmets historia. Det var när lille 5-årige Osman blygt klev upp på scenen som hela kvällen skulle komma att få en total vändning.  Redan innan Osman börjat sjunga charmade han juryn med sin försynta uppsyn och superhärliga personlighet, men därefter fick han dem att totalt flyga av stolen när han satte igång att rappa.  Osman rev av en välproducerad och välsjungen superlåt och han gjorde det med bravur. Redan några sekunder in i sången sitter Bianca Ingrosso och gapar, Alexander Bard har tårar i ögonen och Lagaylia Frazier ställer sig upp och klappar händerna i takt till musiken – likt resten av publikhavet.  Efter sin låt fick Osman stående ovationer och jurymedlemmarna har svårt att få fram ord. Det slutar med att charmtrollets pappa kom ut på scenen och mötte även han lika stora applåder.  "Har spenderat mycket tid på sjukhus" Pappan berättar att Osman tidigare varit väldigt sjuk och tvingats operera hjärtat tre gånger. Det har gjort att de sjungit tillsammans på sjukhuset då musiken gjort honom lugn.  – Vi har varit mycket på sjukhuset. Så när han var bebis så blev han väldigt lugn av musik, och på den vägen har det fortsatt. Han älskar att rappa och jag vill att han ska göra det han älskar, berättar pappan. Osmans pappa klev upp på scenen och berättade en rörande historia. Bianca Ingrosso rördes till tårar under framträdandet. Osman har opererat hjärtat tre gånger. – Den här berättelsen når mig djupt ned i hjärtat och ni två tillsammans är helt fantastiska, sa Bard samtidigt som att LaGaylia lägger sin "golden buzzer" på Osman vilket gör att han skickas direkt till finalen.  Vill du se hela klippet kan du göra det här på TV4Play. Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-01-19-14:10:49

Nya skrämmande detaljer om de fastkedjade syskonen i Perris

Nyheten om de 13 fastkedjade syskonen i Perris har verkligen gjort en hel värld illa till mods. Föräldrarna David och Louise Turpin är nu formellt misstänkta för tortyr och barnmisshandel. Tidigare har det varit oklart exakt hur pass illa behandlade som syskonen i åldrarna två till 29 år varit. Bilder på sociala medier ger ett annat intryck än vad som tros ha hänt i familjens hus i Kalifornien. Bild: Facebook Tills nu när flera nya detaljer om det fruktansvärda fallet kommit ut.  Barnen blev misshandlade regelbundet Åklagaren Mike Herstrin har vid en presskonferens berättat att barnen misshandlats på ett rutinmässigt sätt. Dessutom fick barnen bara duscha en gång om året samt aldrig besöka en tandläkare. När polisen kom fram till familjens hus så beskrevs barnen som smutsiga och extremt undernärda. 17-åringens flyktingförsök Enligt uppgift från åklagaren ska den 17-åriga flickan som lyckades att fly från huset ha planerat sitt flyktförsök i två år. En psykolog har tidigare berättat att samtliga av barnen inte varit så pass indoktrinerade eller hjärntvättade eftersom 17-åringen visste att det var något som var fel. Läs mer om det här. En av flickorna planerade sitt flyktförsök i två år. Bild: Facebook Hur kunde ingen märka att något var fel? Eftersom barnen blev undervisade av sina föräldrar i hemmet samt att ingen i den övriga familjen var välkomna att besöka hemmet så gick det lättare att dölja de fruktansvärda missförhållandena. Enligt Guardian hade inga myndigheter koll på barnens undervisning.  En granne lämnar gåvor till barnen. Bild: TT Barnens moster Elizabeth Flores har i en intervju med CNN berättat att hon inte ens fick se sina syskonbarn via Skype. Ytterligare en syster till Louise Turpin fick se barnen och uttryckte oro för hur smala barnen var. Det ska ha skämtats bort av den misstänkte mamman. Vad händer med barnen nu? Barnen vårdas fortfarande på sjukhus och självklart kan återhämtningen ta oerhört lång tid. Särskilt på ett psykiskt plan.  – De måste ha utsatts för det ultimata sveket, ett svek av människor som faktiskt ska ta hand om dig, älska dig och skydda dig från allt, säger Elizabeth Smart, som själv blev kidnappad som 14-åring och hölls fången i ungefär nio månader till Reuters. Barnens återhämtning kan ta oerhört lång tid. Bild: Facebook Psykologer som pratat med New York Times ger i princip samma bild av situationen. – Att det var föräldrarna som utsatte barnen för det här ökade deras hjälplöshet. En strimma hopp är att de inte gick igenom det här ensamma. Krigsfångar isoleras som en del av tortyr. De här barnen hade i alla fall varandra, säger Los Angeles-psykologen Nora J. Baladerian, som för övrigt är expert på trauma, till tidningen. Vad händer med föräldrarna? Föräldrarna David och Louise riskerar upp till 94 år i fängelse för sina brott – om de döms på samtliga åtalspunkter som presenterades i domstolen under torsdagen. De sitter nu i vad som kan liknas vid ett häkte och väntar på att ytterligare rättsliga förhandlingarna ska fortsätta. Nytagna bilder på föräldrarna i rätten. Bild: TT/AP De har möjlighet att lämna häktet innan förhandlingarna, men bara om någon kan hosta upp 145 miljoner kronor i borgen. Än så länge vet vi inte varför föräldrarna utförde tortyren. Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-01-18-15:34:21

Kriminolog om avskedsbreven efter morden i Bjärred: "Mycket ovanligt"

Den nionde januari hittades en hel familj mördad i en villa i Bjärred. Familjen bestod av två vuxna och två döttrar i ung ålder. Fallet har fått stor uppmärksamhet i Sverige. Läs allt om morden i Bjärred här Nu bekräftar polisen att båda föräldrarna tagit på sig morden på döttrarna. Anledningen ska vara att de hittat ett avskedsbrev som båda föräldrarna skrivit under.  – I avskedsbrevet berättar de att de varit överens om beslutet att avsluta sina egna och barnens liv, säger Lina Isaksson, presschef vid polisen Region Syd, till SVT Nyheter Skåne. Det ska ha stått att de inte längre hade någon livskvalitet på grund av deras döttrars sjukdom. Och att de därför valt att ta livet av barnen och sedan de själva.  Läs mer om avskedsbrevet här Kriminologen Jerzy Sarnecki berättar för Nyheter24 att avskedsbrev i sig inte är ovanligt när personer tar livet av sig. Men att det är en annan detalj som sticker ut.  Att det är både föräldrarna som skrivit under brevet anser Jerzy Sarnecki vara väldigt ovanligt. – Den här typen av brott brukar vanligen begås av män mot kvinnor och barn. Det är ganska unikt att föräldrar tillsammans fattar den här typen av beslut.  Han berättar att han inte minns någon annan historia som liknar denna tidigare i Sverige. Men att det finns flera liknande fall där mannen i familjen dödat barnen och frun.  Bildkälla: TT – Att föräldrar skulle gemensamt fatta en sånt här beslut det har jag inget minne av. Det är på något sätt ännu mer fruktansvärt tragiskt. Den graden av desperation, att man gemensamt tar det beslutet. Jerzy Sarnecki säger också att avskedsbrevet kan vara en indikation på att morden har planerats i förhand.  – Jag får intryck av att de har tänkt igenom det här för att ta det gemensamma beslutet, säger han till Nyheter24. Läs också om att skolans möten med föräldrarna nu analyseras och om Jerzy Sarneckis tidigare teori om morden i Bjärred Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-01-19-14:38:06

Nej, Schyman – Sverige ska inte tillåta religiöst våld och förtryck

När jag läser texten av Sakine Madon och svaret av Gudrun Schyman så återvänder jag i minnet till en liten flicka i bergen, i Irak. Jag besökte en familj med en tioårig flicka som nu var familjens fåraherde. Hon visade sin mattebok från skolan hon måst lämna.  Blygt bad hon: ”Snälla, hjälp mig så att jag får gå i skolan igen!” När jag pratade med pappan så svarade han: ”Eftersom jag är blind ska hon också vara blind.” Om jag förstått Schymans resonemang rätt ska de som inte vill ha förändring sätta standarden. De ska bestämma om frihetslängtande och kunskapstörstande flickor som hon jag berättade om någonsin ska få ”se” eller om de för alltid ska vara ”blinda”. Ska vi låta den mentalitet som drev invandrarna till flykt beröva dem hoppet?  Tro inte att det blir ett fritt val, att bada eller inte bada, att bära slöja eller inte bära slöja. Ha inga romantiska föreställningar om att förorten ska få välja fritt! Gruppkulturen tillåter inga avvikare och gruppkulturen är intolerant, könsförtryckande och religiöst förtryckande.  Låter vi de konservativa sätta sin standard så sätter de standarden för alla i förorten. Gruppkulturen är konstruerad för att mala ner alla oliktänkande. Så ska verkligen vår tolerans hjälpa till att krossa drömmar? Ska förortsförtrycket vara priset för vår politiskt korrekta hållning? Är inte dessa människor värda mer? Problemet är att det finns inte bara en kultur bland invandrare. Det finns minst två.  I veckan träffade jag Suleyman och hans hustru på Litteraturens Hus i Göteborg. I 35 år hade de kämpat mot grupp-, heders- och den religiösa kulturens trefaldiga kontroll av människor och de är inte ensamma. Många kvinnor i hela Mellanöstern arbetar hårt mot denna kultur. Många vill inte ha den, många har flytt från den, ur askan i elden till Sverige och samma förtryck som hemma.  Ska vi i toleransens namn ge intoleransen makten över förorten? Suleyman och hans hustru representerar en majoritet bland invandrarna som flytt till friheten i väst. Det är en majoritet som inte alltid har deras kraft att stå emot kontrollen.  Det är en majoritet som vi offrar i Schymans värld. Vi offrar dem om vi gör som Schyman skriver, anpassar oss till dem som kräver könsapartheid. Anpassningar från storsamhällets sida får aldrig vara mer än broar in till samhället. De får aldrig bli normen. Här är det dags för samhället att sätta ner foten. Sverige ska inte tillåta reservat i förorterna med utanförskap, fattigdom, kriminalitet, gruppkultur, analfabetism, könsförtryck och religiöst förtryck. Sverige ska bygga broar för människor med traditionella värderingar in till samhället. En av dessa broar är Föreningen Khatoons tehus som finns runt om i landet. Människor flydde från en bränd mark. Deras kultur hade förött deras hemländer. Det är intolerant och inhumant att stänga dem ute från den värld de flydde till. Soheila Fors, Initiativtagare till projektet Khatoon

2018-01-19-13:59:39

Så mycket pengar drar Isabella Löwengrips företag in

27-åriga superentreprenören Isabella Löwengrip har varit en spelare i affärsvärlden i många år nu. Hon har en rad aktiebolag bakom sig, vissa mer lyckade än andra. Just nu driver hon bland annat ett skönhetsbolaget tillsammans med Pingis Hadenius. Men sedan flera år tillbaka har hon också sitt eget investeringsbolag som bland annat investerar i nya företag. Och det verkar onekligen gå bra. Isabella Löwengrip. Bildkälla: Instagram Under perioden 1 juli 2015 till 30 juni 2016, alltså det så kallade räkenskapsåret i Löwengrips investeringsbolags fall, var vinsten efter skatt 904 701 kronor. För nästa räkenskapsår, alltså från sommaren 2016 till sommaren 2017, var vinsten efter skatt 2 370 362 kronor. Det är en ökning på drygt 162 procent. Nettoomsättningen för företaget 2016, alltså summan av all försäljning minus skatt, var 7 113 470 kronor. Det kan jämföras med året innan då den låg på 4 308 350 kronor. "Omsättningen har ökat med 65 procent gentemot föregående år till följd av ökat intresse från marknaden för bolagets tjänster och erbjudande", står det i årsredovisningen. När det gäller företagets tillgångar uppgick de 2016 till 4 723 977 kronor. Året därpå var de 9 305 961 kronor. Ka-ching! Isabella Löwengrip. Bildkälla: Instagram Skönhetsföretaget som Löwengrip har tillsammans med Pingis Hadenius heter Löwengrip Care and Color. Enligt årsredovisningen var nettoomsättningen 35 303 279 kronor jämfört med året innan då den låg på 16 786 532 kronor. Tittar man på 2017 siktar de på närmare 60 miljoner, skriver Veckans Affärer. Att det går så bra är bland annat tack vare framgångsrika samarbeten med influencers. – Vi hade aldrig kunnat springa så snabbt om det inte vore för att vi är starka online. Vi har det i vårt blod, att vi arbetar digitalt. Vi äger våra egna kanaler, det är nog framför allt det, har Isabella Löwengrip sagt enligt Dagens Industri. Se också klippet om när Isabella Löwengrip tvingades anlita livvakt efter hot: Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-01-09-16:45:31

Har Elvira och Oskar världens längsta Snapchat-streak?

Alla som använder Snapchat har säkert märkt att det ofta dyker upp symboler och emojis efter att man snapat med någon några gånger. Detta kallas för en "snapstreak", alltså när du och någon annat snapat med varandra (inte chattat) inom 24 timmar under mer än tre dagar i följd, enligt Snapchat själva. Om du fortsätter att hålla streaken igång uppstår även en siffra ute i högerkanten. Siffran anger helt enkelt under hur många dagar din snapstreak pågått. En timglas-emoji visas när du inte snapat din kompis på ett tag och du håller på att förlora din streak. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån Detta har såklart lett till att människor runt om i världen vill slå rekord i längsta streaken. Bland annat har det rapporterats om en en svensk tjej som heter Felicia och som i september hade en streak på 900 dagar, alltså nästan två och ett halvt år, enligt sajten Recordsetter. Hennes rekord verkar dock ha slagits av norrmannen Kasper som den 8 december la upp ett klipp på samma sajt som visade att han hade 938 sammanhängande dagar. Men frågan är om inte rekordet nu har slagits igen – den här gången av två svenskar tonåringar. Det är Oskar Johansson, 16, och Elvira Tjäderud, 16, från Odensbacken utanför Örebro som nu kan ha en världsrekordlång snapstreak – på hela 981 dagar. – Vi har alltid tänkt på att vi har många dagar men inte på att vi kan ha en av de längsta streaksen, säger Oskar till Nyheter24. Bildkälla: Snapchat Bildkälla: Snapchat 981 dagar är över två och ett halvt år, alltså ganska lång tid för att hålla igång en snapstreak. Man kan undra hur de har lyckats. – Det har aldrig hänt att vi har glömt att skicka till varandra eftersom vi nästan alltid kommunicerar på Snapchat. Däremot har det vid några få tillfällen strulat med internetuppkopplingen så att vi nästan tappat streaken, berättar Elvira. Oskar Johansson. Bildkälla: Privat Nyheter24 har varit i kontakt med Snapchat som berättat att man införde snap-streaks i april 2015 som en del av den större produktuppdateringen "Friend emojis". Det betyder alltså att Oskar och Elvira snapat med varandra i princip varje dag sedan dess. – Det är ju kul att streaken är så lång och det är ännu roligare att det är en av de längsta, säger Elvira till Nyheter24. I spelaren högst upp kan du se när Oskar filmar av sin mobil som ett bevis på att streaken verkligen finns. Det finns även andra svenskar som tidigare kan ha slagit rekord på Snapchat. Som till exempel 19-årige Sebastian som hade en av Sveriges högsta score. Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

2018-01-10-10:01:50