Pastor Brunson lämnar Turkiet efter dom

Fallet har bidragit till iskylan mellan Ankara och Washington. Nu har den amerikanske pastorn Andrew Brunson lämnat Turkiet.

Brunson dömdes till drygt tre års fängelse på fredagen, men har avtjänat sitt straff enligt domstolen.

Läs hela nyheten:
Pastor Brunson lämnar Turkiet efter dom

Publicerad: 2018-10-12 klockan 04:00

Fler nyheter från Svenska Dagbladet toppnyheter

Ny förvirring när uppgifter om åldersbedömning stryks

Efter SvD:s avslöjanden om allvarliga faktafel i asylärenden ändrar nu Migrationsverket sina styrdokument om medicinska åldersbedömningar. Men istället för att klargöra hur de ifrågasatta bedömningarna ska tolkas rensas alla faktauppgifter om knäets utveckling bort. Samtidigt framkommer nya motsägelsefulla uppgifter om Rättsmedicinalverkets hantering.

2018-10-17-20:01:33

Pulverbrev undersöks – personer fick saneras

Ett brev eller en försändelse med någon form av pulver skickades till ett företag på Östermalm i Stockholm. Nio personer som vistades i en lokal där brevet togs emot fick saneras från ämnet. Polisen har inlett en förundersökning om olaga hot mot grupp. – Avsikten har varit på något sätt att hota de man riktar detta till, säger polisens presstalesperson Anna Westberg.

2018-10-17-15:56:13

EU vill ha mer tid om brexit: ”Inte där än”

Varken genombrott eller sammanbrott är att vänta när EU:s stats- och regeringschefer talar brexit. – Vi är inte där än, säger chefsförhandlaren Michel Barnier och manar till lugn, tålamod – och mer tid.

2018-10-17-05:14:58