Nyheter från Nyheter24

Influencern är avslöjad – resebilderna är fejk

Att våra kära influencers reser en hel del är det nog få som missat. Men i dagarna har något avslöjats som kanske får oss att minska lite på avundsjukan.Johanna Olsson är en influencer med nästan en halv miljon följare på sitt Instagram-konto. Hon reser och äter god mat för jämnan och man kan inte annat än att vara avundsjuk på det härliga livet hon verkar leva.Platser photoshoppasVi har tidigare hört om några kändisar som retuscherar sina ansikten. Men i dagarna har det framkommit att det inte bara är ansikten som retuscheras hos våra influencers. Nej, platserna där de befinner sig, kan även dem retuscheras. Johanna E Olsson är en av de influencers som har photoshoppat sina bilder som hon sedan delat, rapporterar Expressen. Hon har gjort det ett flertal gånger, men själv tycker hon inte att det är en stor grej.– Jag tycker att det här är lite löjligt, folk blir som galna av detta, säger Johanna i sin Instastory. Kunna göra bra samarbetenHon vill bara ha fina bilder av anledningen att kunna göra bra samarbeten med olika företag. Men det är stor kritik som Johanna möts av, att hennes bilder inte anses vara äkta. Hennes försvar är att en resa hon gjorde till Paris bestod av regnigt väder och ofantligt mycket att göra. Det ledde till att det inte fanns tid för att ta schyssta bilder, som också blev anledningen att hon photoshoppade in sig själv i en annan bakgrund. Ingen märkte hennes photoshoppning förrän under onsdagen då hon klippt in sig själv på en bro. Det var när Johanna Olsson klippte in sig själv stående på en bro i Paris som fansen reagera. Bildkälla: Faksimil Instagram– Speciellt i Sverige har det här blivit helt galet. Olika magasin vill tala med mig och folk vill flyga in mig så att jag kan tala i tv om mitt ”fejk-resande”, säger Johanna i sin Instastory, rapporterar Expressen.Men hon berättar även att det faktiskt endast var tre bilder under Paris-resan som var photoshoppade. Hon tycker inte om att göra så egentligen, men det blev som det blev. Johanna Olsson vill inte ta bort bilderna som har fått mycket kritik. Anledningen är att det är samarbeten med modeföretag och då kan hon helt enkelt inte att bort dem. Gav bort pastan till hemlös Men det är inte bara platserna som är fejk på kontot. Det finns nämligen en bild då Johanna precis ska ta en tugga av en mumsig pasta. I hennes bildtext skriver hon att hon sen inte åt pastan för att hon är glutenintolerant. Så istället för att äta pastan gav hon den till en person som ska ha varit hemlös.– Jag hade kunnat låtsas som att jag åt den, men jag tyckte det var roligt så jag skrev det i beskrivningen. Uppenbarligen var inte det coolt, avslutar hon i sin Instastory.Johanna Olsson låtsas att hon ska äta en pasta trots att hon är glutenintolerant. Bildkälla: Faksimil InstagramNyheter24 har tidigare skrivit om chocken när det kom fram att Alexandra Kissie Nilsson retuscherade sina bilder. Det kan du läsa mer om här.

De farligaste rummen i ditt hem – så undviker du att skada dig

En slutsats som vi alla kanske dragit någon gång är att farligaste platsen att vistas är i trafiken. Men där är vi alla lurade. En plats där det är betydligt mer farligt att vistas är, tro det eller ej, hemma.Varje år är det 340 000 svenskar som söker sig till akutvården efter att de har ramlat i hemmet. Skrämmande siffra! Men något som är betydligt mer skrämmande är att 1 700 av dem faktiskt dör, rapporterar Hem & Hyra.  Farligaste rummenNågot man kanske skulle kunna tro är att badrummet är hemmets mest farliga plats, men det stämmer inte heller. De absolut farligaste platserna är vardagsrum, hall och sovrum. Vad man tror är anledningen till det, är för att vi helt enkelt vistas och tillbringar större delen av vår tid där.Farligaste föremålenSnubbla på exempelvis en matta är vanligare än man tror. Men något annat som kan vara lite otippat är att det är vanligt att ramla ur sängen och på så vis skada sig. Med andra ord kan det vara bra att vara på sin vakt när man sover, vilket inte låter som en enkel match? Vem har koll på något överhuvudtaget när man sussar sött?Tips för att slippa olyckan i hemmetStabila möbler - om du faller pladask vill man kunna greppa tag i något stadigt.Köksskåp - ställ i ordning i köksskåpen så du når ordentligt. För att hålla på och klättra för att hitta grejer brukar tyvärr inte föra med sig något gott.BrandriskerNågot som tyvärr ofta går in genom ena örat och ut genom andra är brandrisker. För visst har man någon gång gått och tänkt "jag tar tag i brandlarmet nästa vecka"? Men det finns ju ingen anledning att vänta, förutom den gamla hederliga latheten såklart. I den här kategorin är köket ledande när det gäller farligaste rummet. För visst vi vet att överhettade datorer och exempelvis laddningssladdar medför en viss brandrisk.Men de flesta brandolyckor händer när man eldar i öppna spisen eller kaminen. Men att glömma mat på spisplattan eller att sätta igång spisen av misstag, aj aj aj. Det är en av de absolut mest vanliga orsakerna till att det börjar brinna i hemmet, rapporterar Villalivet. Så lämna aldrig något framme på spishällen.Och något som fortfarande gäller: Glöm inte att släcka ljuset!Är du osäker på hur du ska sova? Nyheter24 har tidigare skrivit om bästa och sämsta sätten att sova på. Det kan du läsa mer om här.

Konstaterat jordskalv i Gävle – marken skakade till rejält

Vid 14-tiden på lördagseftermiddagen som marken skakade rejält i Gävle. Det var inte bara privatpersoner som kände av den mystiska skakningen, utan även räddningstjänsten, rapporterar Aftonbladet.– Det skakar rejält där. Det är helt säkert att det är en jordbävning, säger Björn Lund till Aftonbladet, seismolog vid Uppsala universitet.Många kände av skakningen– Först kändes och hördes det som en rejäl duns, sedan började hela huset skaka kraftigt, säger Maria Bergström till Gefle Dagblad som bor i Mårdäng norr om Gävle.Maria började direkt att fundera på om det kunde varit en jordbävning som hon känt. Anledningen till det var att det inte alls är vanligt att det smäller till så som det gjorde. Alla lämnade sina husNär Maria och hennes man känt av den kraftiga skakningen gick hon och hennes man ut från huset. Där mötte de alla grannar som också gått utomhus för att försöka se vad det var som försiggick.  – Alla hade sprungit ut och börjat prata med varandra, om någon visste om det varit någon sprängning eller så, säger hon till GD. Men några skador på eller inuti huset, kunde hon inte som tur var inte se. Men en sak är riktigt säker, läskigt var det. På frågan om Maria blev rädd av skalvet svarade hon:  – Ja, det blev jag, det var så kraftigt.Experten talar – Jag sitter och analyserar signalerna där och håller på att lokalisera vart den skedde. Enligt automatiken var det mitt i Gävle, säger seismologen Björn Lund till Aftonbladet.Det var inte alla som märkte av skalvetNyheter24 har pratat med Jonathan Berg som bor i Gävle och var hemma när skalvet inträffade. – Jag tror faktiskt att jag kände av det. Det skakade till lite i huset hemma, men jag trodde det var någon granne som tappade något stort i golvet. Jonathans sambo Linnea Green märkte inte av något skalv över huvudtaget, och inte heller någon som hon pratat med. – Vi är i alla fall i säkerhet. Och varken vi eller något i huset har gått sönder, avslutar Linnea till Nyheter24.Det var inte längesedan som ett jordskalv drabbade Sverige. Nyheter24 har tidigare skrivit om skalvet som lät som åskmuller. Det kan du läsa mer om här.

Testa dig själv: Vad heter Harry Potter-karaktärerna på norska?

   Vi har tidigare skrivit om de norska versionerna av karaktärerna. Här kan du läsa mer om det!

Det här ska du tänka på inför högskoleprovet

Två gånger om året får folket chansen att testa sina kunskaper i det berömda högskoleprovet. Det populära provet skrivs en gång på våren och en gång på hösten.  Vissa har redan gjort högskoleprovet tidigare och är luttrade veteraner. Men det finns en del människor som kommer att skriva provet för första gången. Till er vill vi berätta att det finns faktiskt vissa saker som kan vara bra att tänka på innan du stegar in i provlokalen. Så håll i dig. Vi på Nyheter24 delar med oss av lite tips som förhoppningsvis kan göra din provskrivning lite lättare! Sömn Det må låta som en klyscha men det är ack så sant. För att maximera din koncentrationsförmåga under provskrivningen så är det viktigt att du fått i dig en god natts sömn.  Dygningstaktiken, som funkade så många gångar i högstadiet, kommer förmodligen att stjälpa mer än att hjälpa dig. Så avstå gärna från det! Matsäck Något du bör ta med dig till provet är såklart en matsäck. Trots att du får chansen att äta någonstans så kan matsäcken vara en riktig räddare då det kan vara fullt i matsalarna runtomkring. Snacks Men snacks, ska inte det packas ned i matsäcken? Icke – du får nämligen ta med dig snacks för att bibehålla din energi under provskrivningen. Så har du möjlighet att köpa lite russin, kanske en powerbar eller något godis så gör gärna det. Det kan verkligen få energin att stiga från 0 till åtminstone 70 procent! Behåll lugnet Lita på magkänslan, ditt första svar är antagligen det rätta svaret. Detta kanske är svårt att göra men resultatet blir sällan bättre för att man överarbetar och tänker på tok för länge på en fråga. Kan du inte besvara frågan med detsamma? Skippa den och gör den senare! Skulle du klara matematikdelen av högskoleprovet? Testa dig själv och ta reda på det här!

Kvinna på Gotland försvunnen – polisen misstänker människorov

En kvinna i 30-årsåldern hemmahörandes på Gotland är försvunnen. Polisen misstänker nu att kvinnan har förts bort mot sin vilja, skriver SVT Nyheter Öst.  Det var under fredagseftermiddagen när kvinnans barn kom hem från skolan som de upptäckte att deras mamma inte var hemma, vilket hon borde varit. För att få klarhet med vad som har hänt kvinnan har polisen på Gotland nu påbörjat en utredning.  – Vi jobbar på bred front med att inre spaning och förhör. Vi letar i register, förhör personer i bostadsområdet, säger polisens vakthavande befäl till SVT Nyheter Öst. Kvinnan har tidigare varit under hot och trots att polisen inte vet om hon blivit bortförd mot sin vilja eller inte så jobbar de som att så är fallet.  Man utreder händelsen som misstänkt människorov och har en person misstänkt, bekräftar polisens vakthavande befäl till SVT Nyheter Öst.  Har du några tips? Ring polisen på 114 14.

17 norska ord som är helt obegripliga på svenska

Något som verkligen gör det så fantastiskt att bo i Sverige är ju att vi ha sådana fantastiska och roliga grannar. Till öster har vi finländarna som gång på gång låter oss vinna över dom i ishockey. Till söder om oss så har vi danskarna som låter oss vinna i fotboll jämt och ständigt. Sen så har vi våra grannar i väster, norrmännen. Förutom att de har givit oss osthyveln så har de genom åren bjudit oss på en hel del skratt. För norrmän och deras språk är ju fantastiskt lustigt, visst? Vi har listat 15 av deras bästa ord som både är roliga och rätt så obegripliga för oss svenskar. Enjoy!  1. Rusbrus Norrmännen är ganska straight forward när det kommer till namn på saker. Så när norrmännen skulle bestämma vad en alkoläsk skulle kallas så kom de på det briljanta ordet: rusbrus. En dryck som brusar och ger en ett rus helt enkelt. 2. Humlesnurr Ja vad är egentligen Humlesnurr? Nja det är nog fel fråga. Rätt fråga är VEM Humlesnurr egentligen är? Tro det eller ej men det är faktiskt så att norrmännen valde att döpa Professor Dumbledore till Professor Humlesnurr. Varför? Ja ingen vet... 3. Lommedisco Som vi skrev lite tidigare så är norrmännen väldigt straight forward när det kommer till att döpa saker. Istället för att krångla till det som vi svenskar gör så valde de att döpa den klassiska freestylen* till lommedisco! Lomme betyder alltså ficka på norska, och ja disco det vet vi ju vad det betyder. Så lommedisco = fickdisko! *En freestyle var en bärbar mackapär som man använda för att lyssna på musik.  4. Alfakrull Vad kallar norrmännen deras snabel-a för? Alfakrull! 5. Rumpetroll Rumpetroll är inget mindre än norska för rumpnisse. Nej skojar bara – det är SÅKLART ordet för grodyngel lustigt nog. 6. Gulerot I Norge så är tydligen morötterna gula för de har i alla fall blivit döpta till Gulerot. 7. Klapperslange Vi är säkra på att det "make'ar sense" på norska. Men att kalla skallerorm för klapperslang är ju störtroligt haha. 8. Vors "Blir du med på vors?" Den frågan kanske du får om du besöker Oslo eller någon annan trevlig norsk stad. Det betyder nämligen förfest. Så får du frågan medan du är på partyhumör – tacka ja! 9. Kødd Kött? Nää inte riktigt va. Men du kanske känner igen ordet i en fras. "Kødder du med mig?" användes flitigt i succéserien Skam och självklart så betyder kødd = skämt. 10. Dust Dust = dumbom! 11. Morsom När något är morsomt, ja då är något roligt! Kanske inte lätt att förstå – men nu vet du! 12. Gulesnoppen En ny Harry Potter-referens! Gulesnoppen var nämligen den gyllene kvicken. Sjukt va? 13. Teit Teit är typ att man är lite lam/tråkig/dum. Svårt att förklara egentligen. 14. Kleint Om något är kleint så betyder inte det att något är klent. Istället så betyder det att något är pinsamt. Så sätt inte dig själv i ett kleint läge! 15. Luremus En så kallad luremus är en person man tror man ska få ligga med, men som mest bara är en flört.  16. Hygge Hygge – ett norskt ord för att mysa till det lite! 17. Rundbrenner Den gamla benämningen för en klassisk "fuckboy". Passa dig för sådana! Visan "Bä bä vita lamm" får hård kritik av veganer i Norge. Här kan du hitta allt du behöver veta om det!

Polisen avfyrade 25 skott mot Eric Torell – dödande skottet träffade ryggen

I början av augusti rymde Eric Torell, 20, hemifrån med sin leksakspistol i Stockholm. Stunder senare hade han blivit ihjälskjuten av tre stycken poliser. De tre poliserna avfyrade 25 stycken skott, Eric träffades av tre varav det dödande skottet träffade honom i ryggen.  Poliserna har sedan dess hävdat att Eric Torell sköts ihjäl i nödvärn. Skottet i ryggen var omedelbart dödande Eric träffades av tre stycken skott, varav ett i ryggen. Det skottet som träffade ryggen ska ha varit omedelbart dödande säger målsägandebiträdet Thomas Nilsson till Expressen. – Den uppgiften har lämnats av åklagaren att det skjutits 25 skarpa skott vid händelsen. Tre har träffat målsäganden Eric, och ett av de tre skotten bedöms ha varit omedelbart dödande, säger Nilsson till Expressen. Med dessa uppgifter så menar Nilsson att det har väckts många frågor om skjutningen som man måste få svar på. – När det här beskedet nu har fått spridning om antalet skott och var de har träffats kan jag nu säga att det är exceptionella uppgifter som leder till många frågor som måste besvaras.  Erics mamma: "Det är helt chockerande" Katarina Söderberg, Eric Torells mamma, berättar till Expressen att hon var helt chockerad över polisens agerande den natten.  – Jag tycker att det är helt chockerande. Hur kan det behövas 25 skott? Och de hävdar nödvärn de här tre poliserna. Men hur kan det vara det, om man skjuter någon i ryggen? Man kan inte vara hotad av någon vars ryggtavla man har framför sig, säger hon till Expressen. Poliserna fortsatt i arbete En vecka efter skjutningen så togs de tre poliserna ur yttre tjänst, men än jobbar de kvar. Det utreds nu om de tre poliserna begått tjänstefel samt om poliserna gjort sig skyldiga till vållande till annans död, enligt målsägandebiträdet skriver Aftonbladet. Som det ser ut just nu så kan det komma att dröja ett bra tag innan chefsåklagaren fattar beslut om att antingen väcka åtal eller lägga ner förundersökningen mot poliserna. – Jag hoppas kunna komma med ett besked före jul, men det är bara en förhoppning, säger Chefsåklagare Martin Tidén till Aftonbladet.

Albin Lee Meldau gör Eric Gadds "Bara himlen ser på"

Albin Richard Meldau, 30, föddes i Göteborg, och går under artistnamnet Albin Lee Meldau. Albin har tidigare sjungit i bandet The Magnolia, men Albins stora genombrott kom år 2016.  Då släppte han den souldoftande kärlekslåten "Lou Lou" som har över 19 miljoner streams på Spotify.– Det tog slut mellan oss och det enda jag ville var att hon skulle lyssna, älska mig och komma tillbaka. Detta var mitt desperata, innerliga försök till att laga något som var trasigt, men det vet ju alla att det inte går. När jag ser att så många människor som känner igen sig i min historia får jag nypa mig i armen och buga. Ödmjukast tack till er, ni är kärlek. Kärlek är kärlek oavsett vad, berättade Albin för Aftonbladet om låten "Lou Lou". Albin Lee Meldau. Bildkälla: Karl Melander/TT Bild Och i första avsnittet av "Så mycket bättre" så väljer Albin att göra en av Eric Gadds souligaste låtar.– Jag växte upp med den ”Right way”-skivan, jag ville göra många låtar, så jag testade på många. Men jag tycker att den här har en fantastisk vacker text. Poesin här tycker jag att man ska highlighta lite grann. Det blev ”Bara himlen ser på”, berättar Albin till Erics stora förtjusning.Albin uppskattar låten för texten och poesin. Även artisten Olle Ljungström har tidigare tolkat just den låten.– I min värld handlar den om ett återförenande, det här mötet, som sedan blir fysiskt, berättar Gadd. Eric Gadd. Bildkälla: Stella Pictures. ”Bara himlen ser på” spelade Eric in år 1989 – faktiskt året efter att Albin föddes. Just den låten som Albin har valt visar sig vara en av Erics personliga favoriter, så det kan ju inte bli annat än succé när Albin, som är en riktig soulkille i grunden, tar sig an kärlekslåten.Albin väljer nu för första gången att sjunga på svenska. Originalversionen innehåller en hel del stönande – något som artisten Linnea Henriksson tycker är vansinnigt roligt. Linnea kan inte hålla sig för skratt, och Charlotte Perrelli undrar nyfiket vem det är som stönar i låten. Stor frågar om det är Eric själv som har stönat och sedan pitchat upp det.– Vi jobbade inte så på den tiden, utan vi samplade från vissa filmer, skrattar Eric.Men i Albins tolkning blir det inte många stön – däremot en hel del känslor.Här kan du se Albin Lee Meldaus tolkning av Eric Gadds "Bara himlen ser på". Albins version finns även på Spotify.

Sverigedemokraterna klättrar i ny mätning – knappar in på Moderaterna

Det har gått lite mer än en månad sedan det svenska folket gick till valurnorna för att bestämma vilka som skulle styra landet de kommande fyra åren. När resultatet väl kom så började det stora och svåra jobbet att få till en ny regering. Ett jobb som fortfarande pågår och kan fortsätta ett tag till. Men är alla nöjda med vad de egentligen röstade på? I en ny mätning som visar vad det svenska folket skulle rösta på idag som Svenska Dagbladet tillsammans med Sifo har gjort, så verkar det som att vissa partier har tappat förtroende från den 9 september och att vissa har fått ökat förtroende. Sverigedemokraterna knappar in på Moderaterna Ett av de partierna som förtroendet har ökat för är Sverigedemokraterna, som ser ut att knappa in på Moderaterna rätt så rejält i den nya mätningen. Och i och med ett resultat på 18,6 med det bara är 0,2 procent ifrån att vara lika stora som Moderaterna. Tuffast för Liberalerna och Miljöpartiet  Det är trots allt bara en mätning men indikationerna av resultatet säger att det ser tufft ut för Miljöpartiet och Liberalerna när det gäller förtroende bland deras väljare. Liberalerna tappade hela 0,6 procent och landade på 4,9 procent i Sifos mätning medan Miljöpartiet ligger och puttrar på 4,1 procent, alltså 0,3 procent mindre än deras valresultat. – Väljarbarometern visar att Liberalerna inte har särskilt mycket manöverutrymme. Partiet ligger inte långt ifrån fyraprocentsspärren, vilket borde stressa dem i det här läget, säger Toivo Sjörén som är opionschef på Sifo till Svenska Dagbladet. on_script_ready(function() {m('#chart_6811776').charts.init('Partiernas valresultat och resultatet från Sifos mätning.','Bar', ['Vänsterpartiet: ','Vänsterpartiets valresultat: ','Socialdemokraterna: ','Socialdemokraternas valresultat: ','Miljöpartiet: ','Miljöpartiets valresultat: ','Moderaterna: ','Moderaternas valresultat: ','Centerpartiet: ','Centerpartiets valresultat: ','Liberalerna: ','Liberalernas valresultat: ','Kristdemokraterna: ','Kristdemokraternas valresultat: ','Sverigedemokraterna: ','Sverigedemokraternas valresultat: '],['7.9','8.0','29.4','28.3','4.1','4.4','18.8','19.8','9.1','8.6','4.9','5.5','6.0','6.3','18.6','17.5']);});

Skådespelaren Cecilia Forss blir mamma för första gången

Bebislycka i den svenska kungakretsen! Skådespelaren Cecilia Forss och pojkvännen Fredrik Von Der Esch väntar barn och under våren blir de alltså föräldrar för första gången.  För tidningen Mama berättar Cissi om vad hon längtar mest efter att bli mamma.  – Att hålla i, pussa på och lära känna den lilla krabaten, upptäcka personligheten och se vem hon eller han är lik, säger hon till tidningen Mama.  Koppling till kungahuset När det lilla barnet välkomnas ut till jordelivet kommer hon eller han att få direkt koppling till vårt svenska kungahus. Den blivande pappan Fredrik är nämligen nära kompis till kronprinsessan Victoria och gudson till drottning Silvia, skriver Expressen.  Ja, kanske kan vi gissa på att kronprinsessan Victoria är ett tippat förslag som gudmor för den lilla krabaten? Kommer att synas mycket framöver Men än är det är ett tag kvar till Cissi blir mamma, och fram till dess ligger hon inte på latsidan. Vi kommer nämligen få se en hel del av henne! Först och främst har hon precis släppt nya boken "Paketlandet", som bland annat handlar om rädslor.   – ”Paketlandet” är en fortsättning på min första bok ”Fislandet”, men historien är fristående. Den handlar om en vuxen person som är livrädd för barn. Men också om att utmana sig själv, att våga möta sin rädslor och vikten av nåt som kallas snällslajm, säger hon till tidningen Mama.  I november kommer hon att leda årets mama-gala, något som är perfekt nu inför henne och pojkvännens stundande livsförändring – perfekt för att få lite tips från andra mammor.  Bara någon vecka efter får vi se henne 15 minuter varje dag på SVT1. Då är det nämligen Cissi som spelar mamman SAnna i familjen Storm i årets julkalender ”Storm på lugna gatan".  Tidigare har vi sett henne som Ica-Cindy i de populära reklamerna samt som Jennifer i filmen "I rymden finns inga känslor".  Nyheter24 har tidigare skrivit om landslagsspelaren Victor Nilsson Lindelöf och hans fru Maja Nilsson Lindelöf som även de väntar tillskott. Läs mer om det här!

Linnea Henriksson gör "The right way" i "Så mycket bättre"

Det är soulsångaren Eric Gadd som är huvudpersonen i säsongens första avsnitt av "Så mycket bättre" i TV4.  Eric, som idag är 53 år gammal, släppte sitt första album redan 1987. Då var artisten Linnea Henriksson ett år gammal.Gadd har spelat in låtar på både svenska och engelska, och han har flera hits under bältet – han är känd för låtar som "Do you believe in me", "The right way" och "Why don't you, why don't I".Eric Gadd har vunnit Grammis som årets artist åren 1991, 1992 och 1997. Han har även tävlat i Melodifestivalen år 2013 med bidraget "Vi kommer aldrig att förlora".  Eric Gadd har släppt 13 album, och det senaste med titeln "Fiende eller vän" släpptes år 2013. Eric Gadd i "Så mycket bättre". Bildkälla: TV4 Under lunchen i "Så mycket bättre" är det Linnea Henriksson som har fått äran att börja. – Jag har fått en riktig pärla att sjunga, jag ska sjunga ”Right way”, säger Linnea.Låten är från Erics album med samma namn, och 1997 var det den mest sålda skivan i Sverige. Eric är minst sagt nyfiken på hur Linnea ska ta sig an hans gamla hitdänga.– Jag gillar hennes musik jättemycket, och har följt med i den en del. Jag känner en otrolig närhet och vibb, säger Gadd inför Linneas framförande av låten. Linnea Henriksson lämnar ingen oberörd. Bildkälla: TV4 Linnea väljer att göra låten på svenska, och det blir en imponerande version som får både Eric Gadd, Charlotte Perrelli och framförallt Albin Lee Meldau att digga med.– Det var ju underbart, vilken fin version, säger Eric Gadd.– Jag har blivit förälskad i så många låtar, säger Linnea till Eric som nu överväger att göra ett hyllningsalbum till Eric.Se Linnea Henrikssons tolkning av "The right way" här. Linneas version finns även på Spotify.

Anställd blev fisen i ansiktet – nu stäms företaget på 220 000 kronor

Atif Masood, 42, stämmer nu matjätten Tesco på 220 000 kronor. Anledningen? Den anställda ska ha fått stå ut med trakasserier, rasistiska påhopp och vid ett tillfälle blivit fisen i ansiktet av en kollega, skriver brittiska Metro. Förnekar händelsen Masood har varit en flitig arbetare på företaget sedan 2006 och menar nu att anledningarna till dessa trakasserier beror på det faktum att han är muslim. Tesco hävdar däremot att inga trakasserier ska ha ägt rum. Även de personerna som är anklagade för att ha skapat den ohållbara situationen för Masood förnekar det hela och menar att de varken har diskriminerat eller trakasserat Massod på grund av hans hudfärg, religion eller tro. Tesco uttalar sig Tills situationen är löst i rätten så håller sig Tesco fåordig men en talesperson för företaget vill påpeka att alla, oavsett bakgrund är välkommen att jobba hos dom. – Alla är välkomna att jobba på Tesco oavsett vilket kön, hudfärg, bakgrund eller utbildning man har. Vi kommer inte att kommentera den rättsliga processen eller några specifika detaljer om fallet, säger en talesperson från Tesco skriver brittiska Metro. Hur det hela kommer att slutas är det ingen som vet. Det vi däremot vet är att det kommer att hållas förhör nästa år i ärendet. Atif Masood har nu stämt Tesco och det är självfallet inte första gången ett företag stäms. Vi har samlat världens märkligaste stämningar. Här kan du läsa allt om dom!

65 grymma partyprylar för dig som aldrig säger nej till fest

Här är allt du behöver för att fixa en grym fest, höja partystämningen eller bara göra vardagen lite festligare! 1. Cocktailset Blanda drinkar som ett proffs med hjälp av det här cocktailsetet som innehåller allt en bartender behöver.  Dessutom får du med en bok med 100 drinkrecept att inspireras av! Här hittar du setet. 2. Om sanningen ska fram Det här spelet testar dina fördomar och hur bra du är på att läsa andra människor. Du ska svara ja eller nej på olika frågor, och medspelarna ska samtidigt gissa vad du svarar. Den som har flest rätt vinner! Här hittar du spelet. 3. Prosecco pong En lite mer festlig version av beer pong! Vem dricker inte hellre prosecco än öl? Här hittar du spelet för 149 kronor. 4. Party pong Det här är beer pong, fast mycket roligare! Under varje mugg placeras ett kort och när muggen lyfts måste alla göra utmaningen på kortet. Här hittar du spelet som kostar 99 kronor. 5. En vattenmelonstapp   Servera en god drink ur en vattenmelon med den här tappen. Den kostar bara 149 kronor och du hittar den här.  6. Disturbed Friends Ta reda på hur "sjuka" dina vänner egentligen är. I det här spelet ställs du inför olika galna eller hemska scenarion och måste välja mellan olika alternativ. För medspelarna gäller det att gissa vad du väljer! Ett riktigt roligt spel som garanterat kommer leda till många skratt. 7. Roliga glas  Är du en party queen? Med det här glaset kan ingen tvivlar på vem du är.  8. Siffer- och bokstavsballonger Dekorera festen med de här snygga ballongerna. De finns i flera olika färger och du hittar siffror här och bokstäver här. 9. Självlysande armband Den perfekta festaccessoaren! Klicka hem ett 50-pack här för 99 kronor, och dela ut till dina gäster! 10. Pricka snoppen Det här spelet går ut på att en av er tar på sig den rosa snoppen, och de andra ska försöka pricka den med så många ringar som möjligt! Spelet kostar 149 kronor här. 11. Fishbowl När du varit utomlands har du säkert druckit ur en fishbowl, det är himla kul och väldigt socialt. Här kan du klicka hem en fishbowl som kommer göra festen betydligt roligare.  12. Partymarkör  Vill du ha koll på din drink, ditt shotglas eller ditt vinglas? Med dessa partymarkörer som endast proffsen på fest har, så får du din drink ifred. Här hittar du festprylen.  13. Partyglow för håret  Pimpa till ditt hår med den här UV-reaktiva hårfärgen som verkligen får dig att lysa upp på festen. Och du kan vara lugn, det är väldigt enkelt att tvätta bort det med vanligt schampo. Här hittar du färgen.  14. Piñata En roligare version av fiskdamm – man är aldrig för gammal för en piñata! Du hittar enhörningen här och T-Rexen här.  15. Twerk pong Se vem på festen som är bäst på att twerka! Knyt lådorna runt midjan, sätt på musiken och se vem som lyckas tömma sin låda först. Du hittar spelet här. 16. Drinkmix Gör goda drinkar med smak av till exempel passionsfrukt eller kokos med hjälp av de här drinkmixarna, som också blir en riktigt bra present. Du hittar kitet här för 149 kronor.  Ännu fler mixar med smaker som sour apple och vattenmelon hittar du här. 17. Lip twister Det här sjukt roliga spelet går ut på att svara på frågor och göra olika utmaningar – allt med en "lip twister" i munnen! Här hittar du spelet för 299 kronor. 18. Helium Heliumballonger är ju himla kul! Klicka hem en heliumbehållare som räcker till 30 eller 50 ballonger här. 19. Självlysande glas Det är något med allt som är självlysande som genast höjer feststämningen. Du hittar glasen här. 20. Ölbryggningskit  Det här örbryggningskitet fungerar alldeles utmärkt för dig som vill brygga öl, oavsett om det är lager, veteöl eller IPA. 21. Drinkroulette Enkla regler: den som har numret som kulan stannar på måste ta dricka. Här hittar du spelet. 22. Ölspelet Ölspelet är ett quiz där du måste dricka öl varje gång du svarar fel på en fråga. Spelet har fått riktigt positiva recensioner! 23. Konfettikanon  Det är en härlig känsla att skjuta ut konfetti från ett rör. Om du inte har gjort det så har du verkligen missat något och det är en pryl som får ett party att verkligen kicka igång. Här hittar du röret för endast 49 kronor.  24. Droppkork Slipp spill och häll upp drycken lika snyggt som en bartender med en sådan här droppkork som du fäster på flaskan. Du hittar den här. 25. Självlysande sugrör Gör vilken drink som helst härligare och mer festlig! De här självlysande sugrören fungerar som vanliga glowsticks och du hittar dem här.  26. Kylare för vin eller champagne Finns det något värre än när drycken blir varm? Håll den kyld med den här snygga hinken. Du hittar den här för 199 kronor och kan även köpa till ett golvställ.  27. Shotglas Det är alltid bra att ha en laddning med shotsglas i barskåpet! Dessa i plast kostar 29 kronor för 40 stycken. 28. Belysning för toalett Rörelseaktiverad belysning som du kan ha i åtta olika färger. Gör toaletten riktigt festlig! Spana in belysningen här. 29. Roliga drinkunderlägg De här drinkunderläggen skyddar inte bara ditt bord, de blir också ett riktigt roligt inslag på festen! Köp underläggen här för 99 kronor. 30. Twist pong En twist på klassisk beerpong! När bollen hamnar i din mugg ska du snurra pilen och göra det som står – det kan vara allt ifrån att byta muggar med motspelaren till att dricka dubbelt eller göra ett trick. Spelet finns att köpa här. 31. Frysbart glas De här glasen lägger du bara in i frysen en stund, och sedan håller de din dryck kall i upp till tre timmar. Ett glas blir ditt för 69 kronor! 32. Chokladfontän  Vem skulle inte bli lycklig om det fanns en chokladfontän på festen? Här hittar du den. 33. Hot dog-maskin  Bjud gästerna på korv med bröd. Den här maskinen grillar korven och rostar brödet samtidigt. Klicka hem den här. 34. Vinglas direkt i flaskan Hur jobbigt är det inte att fylla på vinglaset? För att slippa denna ytterst jobbiga process kan du använda detta vinglas som du bara placerar i flaskan och så kan du dricka ur direkt. Här finns glaset för 199 kronor. 35. Dryckeshållare Hur härligt att ha denna dryckeshållare hemma inför hösten och vinterns festligheter? Här finns den för endast 199 kronor. 36. Råsaftcentrifug Efter en hård helg kan man behöva starta måndagen med en fräsch juice på frukt och grönsaker. Denna råsaftcentrifug blir din här för endast 499 kronor. 37. Med andra ord  Det här är ett spel som leder till vilda diskussioner och pikar gentemot varandra. Spelet går ut på att du ska, under tidspress, förklara en sak men använda andra ord och dina lagkamrater ska gissa rätt - du hittar det populära spelet här.  38. What do you meme Här är spelet som är för invecklat att förklara med bara några meningar. Här hittar du spelet, och kan läsa på om hur det fungerar. Vi garanterar dock att det är kul – speciellt om du är ett fan av memes!  39. Snoppsugrör Kanske lite barnsligt men väldigt roligt! Perfekt för möhippan, till exempel. Du hittar sugrören här för 39 kronor. 40. Ring med kapsylöppnare Med en ring som också är en kapsylöppnare behöver du aldrig springa runt och leta efter öppnaren igen! Här köper du den. 41. Kuber som kyler din drink De här smarta kuberna fungerar som iskuber, förutom att de inte smälter eller späder ut din drink. Mycket smidigare och dessutom ser det snyggt ut. Kuberna kostar 199 kronor här. 42. Popcornmaskin Popcorn = party! Här hittar du popcornmaskinen. 43. Fia med hutt Fia med hutt är en kopia av det klassiska spelet fia med knuff. Enda skillnaden här är den att det är ett dryckesspel. Här hittar du det för 199 kronor.  44. Ascoola 90-talet  Bli nostalgiska tillsammans! För 199 kronor får du det här frågespelet som avhandlar allt kul som hände under 90-talet. Testa dina kunskaper här.  45. En riktigt bra öltapp  En grym öltapp som inte bara är snygg, den ser till att ölen smakar som bäst tack vara dess teknik. Här kan du spana in öltappen ytterligare.  46. Hopfällbar fickplunta Den här smarta pluntan sägs vara världens första ihopvikbara fickplunta. Genast blev det mycket enklare! Du hittar dem här för 99 kronor. 47. Snacks Snacksen är självklart ett måste! Vad sägs om mumsiga barbeque-snacks eller kanske ostbågar med cheddar? 48. Kylbrunn Inget problem just nu kanske, men när det blir varmare ute. Den här smarta kylbrunnen rymmer 24 burkar eller små flaskor. Den kostar 499 kronor här. 49. Godis Köp godis i storpack så att alla på festen kan njuta! Här hittar du en massa olika sorter. 50. Banner Visa festens tema med en fin banner! Klicka hem den här för 99 kronor. 51. Iskross Fixa krossad is att servera med dina drinkar med den här smidiga iskrossen. Den kostar 299 kronor och du hittar den här. 52. Unicorn Ring Toss Det här söta spelet går alltså ut på att någon tar på sig diademet och de andra ska träffa hornet med ringarna. Spelet hittar du här för bara 99 kronor. 52. Kometkork Pryd flaskans kork med glitter så blir det mycket roligare att poppa bubblet! Du hittar ett fyrpack här för 49 kronor. 53. Glitterdraperi Välkomna gästerna med det här härliga draperiet som entré till festen! Glitterdraperiet kostar 69 kronor här. 54. Slushmaskin  Gör riktigt goda drinkar i slushform med den här slushmaskinen. Klicka hem den här.  55. Hur fan visste du det?  Frågespelet som sätter dig och dina kompisars kunskaper inom udda områden på prov. Ett väldigt populärt spel som endast kostar 149 kronor.  56. Fånga minnen direkt med en polaroidkamera Dokumentera hela kvällen direkt med en polaroidkamera eller placera ut direkt på borden och låg gästerna gå loss. Här finns den i många olika färger. 57. Discolampa Den här roterande discolampan kostar bara 99 kronor. Här kan du köpa den. 58. Vem i rummet-frågespel  Här har vi ett frågespel som är riktigt roligt att spela på en förfest och testar ens fördomar om de i rummet. Vem skulle klara sig sämst på en öde ö? Vem kissar i duschen? Vem i rummet är ett frågespel där ni ska välja en person i rummet utifrån en fråga. Här hittar du det.  59. Öl-backpack  Hur coolt hade det inte varit att ha en sådan här när man går på fest? Här kan du köpa den.  60. Roliga drinkpinnar Som du ser på bilen är det tänkt att du sätter drinkpinnarna i en isform för att sedan lägga dem i glaset. Förslagsvis i en fishbowl som du hittar ovan. 61. Enorm ishink Varför nöja sig med en vanlig ishink när man kan köpa en enorm ishink? I den här får du plats med otroligt många flaskor och kylda glas. Klicka hem en här. 62. Fickplunta  En fickplunta behöver alla partyprissar ha. Den här roliga varianten av kan du hitta här.  63. Godisshots Med en sådan här flaska kan du göra dina egna smaskiga godisshots. Du hittar alla smaker här! 64. Den ultimata drinkboken I den här fina boken finns recept på 60 klassiska drinkar, tillsammans med historia och kul fakta. Här hittar du den. 65. Shaker Den här snygga shakern blir en riktigt snygg dekoration i köket eller på drinkvagnen! Här hittar du den.

Christer Sjögren pekar fuck you i "Så mycket bättre"

Sist ut i säsongspremiären av "Så mycket bättre" är dansbandskungen Christer Sjögren, 68. Alla vet nog att Christer är mest känd som sångare i dansbandet Vikingarna, och att han är en hejare på att imitera Elvis Presley. Något han visar prov på i det första avsnittet av TV4:s tittarsuccé "Så mycket bättre".– Det är en strålande låt alltså, bara för att vi ska duga som vi är. Man ska räcka till för allting. Vem är jag, hur ska jag göra? Duger jag, eller duger jag inte?, säger Christer om den låt av Eric Gadd som han har valt att tolka.Innan honom har bland annat Stor rappat, Linnea Henriksson gjort rivig pop och Charlotte Perrelli hänfört publiken med en svensk tolkning på en av Gadds största hits.Så hur ska det gå för Christer?Jo, alldeles fantastiskt visar det sig. Christer Sjögren börjar lugnt i "Så mycket bättre". Bildkälla: TV4 Christer Sjögren ska tolka ”My personality” från 1997. Gadd berättar att han var trött på att få olika synpunkter hela tiden från bland annat skivbolag och managers som ville diktera hur han skulle se ut, sjunga eller vara.– Så den står liksom för den vändpunkten för mig, för vem jag vill vara, säger Gadd.Christer Sjögren berättar att de fel och brister han har, de har han.– Men de tillgångar jag har, dom har jag också. Man kan klappa sig själv på axeln och liksom ”jag är tillräckligt bra”, My personality – take it or leave it, säger Christer.Och Christer följer onekligen sitt motto. Hans Elvis-inspirerade tolkning får både Charlotte Perrelli och Gadd att bli utom sig av glädje.Christer är verkligen på gång – mitt i låten pekar han nämligen fuck you, och sedan lägger han sig på rygg på scenen – till de andra artisternas förtjusning. Linnea Isaksson kan inte sitta still längre utan reser sig upp och vrålar "Christer", och ja, det är verkligen eufori när Christer avslutar säsongens första avsnitt av ”Så mycket bättre”.Eric är nästan chockad efter Christers livliga version.– Wow, nu var det nästan som något personbyte som ägde rum, säger Eric.– Han gjorde fuck you, så jävla gött, jag älskar det!, skrattar Linnea.– Jag bara gjorde det!, skrattar Christer. Charlotte Perrelli kan inte sluta skratta. Bildkälla: TV4 Även Stor är imponerad – och något orolig över vad Christers äldre publik ska tycka...– Vad ska tanterna säga?, skrattar Stor.Här kan du se Christer Sjögrens tolkning av Eric Gadds "My personality". Christers version finns nu även på Spotify.

Basshunter är tillbaka – släppt ny låt om dataspel

"Jag känner en bot. Hon heter Anna, Anna heter hon. Och hon kan banna banna dig så hårt. Hon röjer upp I våran kanal. Jag vill berätta för dig att jag känner en bot". Är du född före millenieskiftet känner du nog förmodligen igen orden och har säkert ett flertal gånger svängt höfterna till den ikoniska låten "Boten Anna".  Nu kan det vara dags att återuppliva dina gamla dance moves för "Boten Anna"-producenten Jonas "Basshunter" Altberg har släppt ny musik!   Låt om dataspel Det har nu gått fem år sedan vi såg glimten av Basshunter. Då gjorde han en rejäl supersatsning och släppte plattan "Calling time" som innehåller 18 (!) arm-vevar-vänliga låtar. Men efter plattan tog det stopp, energin tog slut, skriver Aftonbladet. Med ny energi gör Altberg come-back med den nya moderna singeln "Masterpiece". – Nu känns det som att musiken och energin är tillbaka. Man kan leka runt lite mer med melodier. Det känns som rätt tid, säger Jonas Altberg till Aftonbladet. Den nya låten är inte någon "Boten Anna"-liknande låt från 2006 till sättet, men att även den handlar om ett typ av spel är gemensamt för låtarna.   – Det handlar lite om gaming, om ett spel som heter ”League of legends”. Bara där känner jag att jag vill gå tillbaka till den grupp av människor som faktiskt fick igång min musik från början. Och det var gamers, säger Altberg till Aftonbladet. Vann pris för årets ringsignal Några av Jonas Altbergs låtar har under åren vunnit fin fina priser i olika musiktävlingar. Sedan genombrottet med "Boten Anna" 2006 har han fått ta emot ett flertal priser. 2006 fick Jonas "Basshunter" Altberg ta emot en Grammis för "Årets bästa ringsignal". Bildkälla: Jonas Ekströmer / TT Bland annat kammade han hem en Grammis med "Boten Anna" 2006, då prisades han för "Årets bästa ringsignal", något som man kanske inte riktigt förstår grejen med om man är född senare än 2000. Nyheter24 har tidigare skrivit om Basshunters förvandling genom åren. Läs mer om det här!

Charlotte Perrelli gör Do you believe in me i Så mycket bättre

Ingen har kunnat undgå att det är Eric Gadds dag i "Så mycket bättre" där säsongspremiären under kvällen har visats i TV4.  Årets artister i det populära programmet är Eric Gadd, Charlotte Perrelli, Christer Sjögren, Linnea Henriksson, Louise Hoffsten, Stor och Albin Lee Meldau.Och Melodifestivalen-drottningen Charlotte Perrelli är onekligen dagens mittpunkt. Under middagen så berättar Charlotte att hon ska göra en av de låtar av Gadd som hon verkligen har lyssnat mycket på. Eric Gadd 1998. Bildkälla: Stella Pictures. – Det är en kärlekslåt på engelska, men jag ville göra den till min. Så det blev på svenska. Jag har valt att gå in på det här att i vuxen ålder hitta kärleken igen. Och att våga slänga sig ut, säger Charlotte innan hon avslöjar att hon ska tolka Eric Gadds superhit ”Do you believe in me” från hans första helt engelskspråkiga album ”Do you believe in Gadd?” från 1991.Eric Gadd berättar att låten kom att betyga en hel del för honom – både personligt och för hans karriär.– Jag var på Sandsborgs tunnelbanestation (en tunnelbanestation i söderort, reds. anm) och det var 21 minusgrader och jag brottades med att jag inte blev betrodd av den personen som jag älskade. Jag var så otroligt frustrerad över det, jag kände ”hur kan jag få henne att lita på mig och mina intentioner, berättar Gadd. Charlotte Perrelli gör "Do you believe in me" i "Så mycket bättre". Bildkälla: TV4 Charlottes version trollbinder de andra artisterna runt bordet, och till och med den annars så tillbakadragna Christer Sjögren kan sitta still när Perrelli tar ton i refrängen.– Jag blev väldigt rörd, för för mig har den handlat om min älskade, och nu har den kommit att handla om hennes älskade. Det var så fint. Det blev hennes liksom, berättar Gadd. Här kan du se Charlotte Perrellis version av Eric Gadds "Do you believe in me?". Charlottes tolkning finns även på Spotify.

23-åring inför rätta – kan få 10 års fängelse i Thailand

Ibland kan det vara bra att tänka en extra gång innan man gör något för att inte ångra sig i efterhand. Det känner nog iallafall 23-åriga Lee Furlong från Liverpool i Storbritannien som nu står inför rätten efter att han klottrat på en thailändsk gammal fästning.   Och straffet? Ja det kan bli 10 år i ett thailändskt fängelse! Var extremt på lyset  Det blev ett annat avslut på sin livs resa än vad den 23-åriga britten hade tänkt sig. Han hade bara en vecka kvar av sin fyra veckors långa tripp när han fångades på övervakningskamera vid det historiska 1200-tals monumentet Tha Phae-porten i Chiang Mai i norra Thailand, skriver brittiska Daily Mail.  På övervakningsfilmen såg man tydligt att han hade en burk svart färg i handen och började skriva något. Hans tanke var att skriva ordet "Scouse", men han lyckades inte stava rätt. Istället skrev han först "Scouse Lee" innan han skrev om till "Scouser Lee", och syftar på sig själv.  En Scouse är nämligen namnet på den accent som talas omkring Liverpool-området i England. Scouse brukar även användas för att känneteckna en person från samma trakt.   Furlong ekände direkt för polisen att det var han som klottrade, men skyller på att han var extremt full när han sprayade. "Jag har haft en fantastisk tid här, den bästa tiden i mitt liv. Jag är bara förkrossad att jag har gjort något så korkat. Jag ber om ursäkt till alla thailändare som har förolämpats av klottret. Jag har varit en idiot", säger han enligt brittiska Mail Online.  Familjen kan inte betala honom ut För hans mamma Michelle kom samtalet om hennes sons öde som en chock. Och för att få sin son släppt måste familjen betala drygt 41 000 svenska kronor, något som de i nuläget inte har råd med. Enligt Mail Online ska mamman ha sagt att familjen inte har råd att betala sin son ut ur häktet eftersom hennes man är sjuk och därför inte kan jobba. Hon själv jobbar på en godisbutik och drar inte in allt för mycket pengar hon heller. Huruvida det kommer att gå för killen från Liverpool får tiden visa. Antingen blir det fängelse eller en saftig böter. Men en sak är säker – han har lärt sig sin livs läxa!  Nyheter24 har tidigare skrivit om de turister som riskerade fängelsestraff i Kambodja efter att ha dansat "pornografiskt" på en nattklubb. Läs mer om det här!

Rapstjärnan Stor tolkar Eric Gadd i "Så mycket bättre"

Ikväll är det säsongspremiär för TV4:s långkörare "Så mycket bättre", och artisterna som medverkar i år är Eric Gadd, Charlotte Perrelli, Christer Sjögren, Linnea Henriksson, Louise Hoffsten, Stor och Albin Lee Meldau.Den första dagen handlar om Eric Gadd, och i programmet ska artisterna från Sveriges alla hörn tolka Erics låtskatt.Rapparen Stor, eller Ulises Infante Azocar som han egentligen heter, väljer att göra Erics låt "Stockholm står kvar men jag ligger" från 2008.Efter att ha sett klipp från när Eric Gadd uppträdde i Kungsträdgården så berättar Stor att det fick honom att längta hem till stan. Eric Gadd. Bildkälla: Stella Pictures. – När vi började snacka söderförort, norrförort, allt det där, så tar det in mig på den låten som jag har valt, för jag valde "Stockholm står kvar men jag ligger", berättar Stor.Låten var Erics comeback på svenska efter att Eric hade sjungit på engelska i 17 år.– När jag hörde den kände jag direkt, när du sjöng "Se mig med en sprejburk i min hand", det är den generationen innan mig med hiphopen, berättar Stor.Eric Gadd berättar om betydelsen av låten.– Vi håller på, vi försöker sätta ett jack någonstans, att vi ska märkas, men ibland slår det en...Hur mycket märks vi egentligen?, frågar sig Eric. Stor i "Så mycket bättre". Bildkälla: TV4 Den som fram till början av 2000-talet bodde i, eller besökte Stockholm och Sergels torg, kan inte ha missat missionärsmusikern Maria Johansson. För den som inte kan sin Stockholmshistoria så var det en dam som dag ut och dag in satt och spelade på sin orgel och sjöng kristna sånger.Stor minns Maria, och han har valt att ta med vissa element från hennes tid på Sergels torg, eller "Plattan" som det kallas. Maria Johansson på "plattan". Den 6 november 2002 tystnade Marias röst. Då gick hon bort, 84 år gammal. Bildkälla: Tobias Röstlund/TT Bild. För Stor handlar låten om Stockholm.– Man kanske inte alltid känner sig helt svensk, och när man åker till Chile känner man sig inte alls som en Chilenare. Men Stockholm kan ingen ta det ifrån mig, säger Stor innan han gör Erics låt i en svensk, modern raptappning.Stor möts av stående ovationer, och Eric Gadd är överrumplad av den mäktiga versionen.– Helt fantastiskt, så jävla bra version. Han har tagit min låt och gjort det till en hit, säger Gadd.Här kan du se klippet på när Stor framför "Stockholm står kvar men jag ligger". Låten finns även på Spotify.

Rihanna tar politisk ställning – tackar nej till Super Bowl

Enligt källor så har popstjärnan från Barbados, Rihanna, valt att nobba en förfrågan att uppträda under Super Bowl LIII som kommer att äga rum i februari 2019. Istället väntas Maroon 5 att spela under de populära evenemanget, skriver SVT. Anledningen till bojkotten ska vara ett politiskt och solidariskt ställningstagande med den numer arbetslöse amerikanska fotbollsspelaren Colin Kaepernick. Trots att Rihanna inte har kommenterat det hela själv så går en källa ut och bekräftar att Rihanna inte alls har något intresse att uppträda under halvtidsshowen. ”Rihanna delar inte alls NFL:s uppfattning”, citeras en källa som ska vara nära Rihanna, skriver SVT. Kaepernick var startskottet för en stor protest av amerikanska idrottsstjärnor när han under en träningsmatch 2016, valde att sitta ner när den amerikanska nationalsången spelades. – Jag kommer inte att stå upp och visa stolthet för en flagga i ett land som förtrycker svarta människor. För mig är det här större än amerikansk fotboll och det vore själviskt av mig att blunda för det. Jag måste stå upp för människor som är förtryckta. Om de tar fotbollen ifrån mig så vet jag i alla fall att jag stod upp för vad som är rätt, sade Kaepernick om sin aktion då, skriver Aftonbladet. Blev kritiserad av Trump Kaepernick hyllades runt om i världen men han stötte även på en stor våg av kritiska röster. Inte minst ifrån ledande personer. En som gick ut hårt mot den amerikanska fotbollsstjärnan var Donald Trump som verkligen inte sparade på krutet. "Om en spelare vill ha privilegiet att tjäna miljontals dollar i NFL, eller andra ligor för den delen, så bör han eller hon visa respekt för vår fantastiska amerikanska flagga och nationalsång. Skulle de inte göra det? Då får du sparken, hitta något annat du kan syssla med", skrev Trump i en tweet, skriver Business Insider. Men stöd till aktionen fanns också och en av de som gick i bräschen för Kaepernick var dåvarande president Barack Obama. – Han utövar sina grundläggande rättigheter. Det är hans fulla rätt att protestera och oavsett vad man tycker om det så skapar han i alla fall diskussion kring ett viktigt ämne, sade Obama då, skriver Aftonbladet. Fortfarande arbetslös Kaepernicks aktion har inspirerat många och den har sannerligen skapat en bred debatt om hur situationen för färgade människor i USA ser ut. Men aktionen kan även vara anledningen till att den amerikanska fotbollsspelaren idag står utan kontrakt. Kaepernick misstänker nämligen att ägarna konspirerar mot honom och har nu stämt ligan. Förra året så säkrade Philadelphia Eagles sin första Super Bowl-titel och det firades reeeejält. Här kan du läsa om firandet och se de galna bilderna!

Niklas Busch Thor: "Ebba tänkte 'nu dör han'"

Niklas och Ebba Busch Thor är ett av Sveriges mest kända par. Han är allsvensk fotbollsspelare, hon är partiledare för Kristdemokraterna och riksdagsledamot.  Paret har varit tillsammans under många år och har två barn tillsammans. Men det finns ett ögonblick då allting hängde på en väldigt skör tråd. Våren 2015 upptäckte Niklas att han led av epilepsi – och det första anfallet blev en fruktansvärd upplevelse för det unga paret.  Det började med att Niklas Busch Thor kände benet domna bort, han lämnade då över sonen Birger till Ebba eftersom han kända att något var fel. Sen fick han sitt anfall.  – Jag faller ihop och krampar. Hon tror på fullaste allvar ”nu dör han, vad gör jag?”. Det var skitjobbigt för henne, berättar Niklas Busch Thor i podden Studio Allsvenskan.  Efter en liten stund insåg Ebba att Niklas kvicknade till. Men skräcken var långt ifrån över. När hon pratade med sin man fick hon inget svar.  – Hon fick ingen kontakt med mig, jag kände inte igen henne. Hon trodde jag var borta, att det inte fanns något kvar där inne, berättar Niklas Busch Thor.  Först på sjukhuset vaknade Niklas väl upp, och sen dess har han lärt sig leva med sjukdomen. Vill du läsa mer om Ebba Busch Thor? Det kan du göra här!

Apple bjuder in till nytt lanseringsevent – presenterar nya iPad

Många var besvikna när Apple inte lanserade någon iPad under deras senaste lanseringsevent i september. Istället för en Ipad fick vi de nya Iphone-modellerna iPhone Xs och iPhone Xs Max. Men nu verkar det som att den faktiskt kommer att komma, Apple har nämligen bjudit in media till ett helt nytt event, vilket The Verge var först med att skriva om.  Eventet kommer att hållas i New York den tisdagen 30 oktober och många förväntar sig att de både kommer att lansera en ny Ipad och en ny MacBook Air.  Inbjudan som har skickats ut förklarar inte mycket utan ger bara ett enda budskap. "Mer är på gång"Apples inbjudan till media. Bildkälla: Apple Ipad ProEn av förväntningarna är att en ny version av Ipad Pro kommer att lanseras och med den tror man att Apple kommer att ha gjort den både tunnare och med FACE ID-funktion. Samtidigt förväntas även Apple lansera sin egen AirPower-platta som innebär att du kan ladda din mobil trådlöst, lite sent kan man tycka.MacBook AirÄven en MacBook Air förväntas komma ut i handeln, den tror man kommer att vara både tunnare och ännu billigare. Men allt är än så länge bara spekulationer så det återstår att se vad Apple har i görningen, men nya härliga teknikprylar är alltså på gång.HemlighetsfullaApple har valt att till och med vara hemlighetsfulla genom att skicka ut olika typer av inbjudan till olika medier. Nedan ser du ett axplock. Apples intressanta inbjudningar. Bildkälla: Apple Nyheter24 har tidigare skrivit om det oväntade problemet med iPhone XS och XS Max. Problemet? Den går inte att ladda. Läs allt om problemet här.

Det här visste du inte om Marika Carlsson

Komikern och programledaren Marika Carlsson har vunnit årets kvinnliga komiker två gånger. Idag bor hon i en villa i Vällingby tillsammans med sin sambo och sitt bonusbarn. Men vem är egentligen Marika? Här är fem saker du antagligen inte kände till om henne.  Född i Etiopien  Marika Carlsson är född den 19 mars 1973 i Etiopien, dock råder det osäkerhet kring det exakt datumet eftersom hon blev övergiven som liten.  Var död När Marika föddes rådde det svältkatastrof i landet och hennes biologiska föräldrar övergav henne i ett dike när hon var enbart tio månader.  En svensk beredskapsarbetare hittade henne när hon låg nästintill livlös i diket. Arbetaren tog henne till ett närliggande sjukhus och Marika fick vård. När hon var två år gammal så adopterades hon till en familj i Lund. Kom ut som 40-åring Marika växte upp inom en pingstförsamling i Lund men börjar i slutet av tonåren att tvivla på att gud existerade. I samma veva började hon även att inse att hon drogs mer till tjejer än killar.  Men det tog ett tag innan hon kom ut som lesbiskt. I en intervju med Topphälsa 2018 berättade Marika att hon inte kom ut förrän hon var 40 år gammal. Slutade dricka alkohol Under en period på tre år slutade Marika att dricka alkohol och fokuserade istället på cykling.  – Under tre år drack jag inte ens alkohol. Och började cykla på allvar. Investerade i en riktig racer och tog långturer på landet. Köpte till slut även en till min kära sambo. Som för övrigt på sistone har börjat plocka fram hantlarna till mig också, berättar Marika Carlsson i en intervju för Topphälsa. Programledare för Melodifestivalen Marika är aktuell som programledare för Melodifestivalen 2019. Men hon kommer inte att genomföra uppdraget ensam, istället finns det ännu inte bekräftade uppgifter om att hon ska göra det tillsammans med ytterligare 2-3 personer. Källa: Topphälsa Nyheter24 har tidigare skrivit om att Marika Carlsson blir programledare för Melodifestivalen 2019. Här kan du läsa mer om denna roliga nyhet här!

Korosh Kananians ilska mot Laila Bagge efter hennes kollaps

Det har varit en hel del snack om förhållandet mellan Laila Bagge, 45, och Korosh Kananian, 28, den senaste tiden. Tidigare har Nyheter24 skrivit att Korosh kontrollerar Lailas miljoner. Hon har nämligen ett "skojkonto" och när pengarna är slut där så måste hon ringa Korosh och be honom föra över pengar till henne.– Han tyckte att jag brände för mycket pengar. Han klippte mina kort, han tyckte att jag köper på mig för mycket saker, berättade Bagge i "Succépodden".Laila Bagge och Korosh Kananian. Bildkälla: Instagram/lailabaggeSkriverier blev det även när Laila berättade att hon hade gjort fillers i läpparna – och att Korosh då hade reagerat med vrede. När Laila kom hem hade hon fått en rejäl utskällning av Korosh.– Han sa "gör du det där en gång till, då går jag ut genom dörren. Vad fan", och jag sa "Jag vet, förlåt, förlåt, jag ska aldrig prova igen", sa Bagge i Rix Morronzoo tidigare i oktober.Nu kommer nästa avslöjande om det annars privata paret Laila och Korosh.Paret är på semester i Dubai, och i värmen och det njutningsfulla det innebär att vara på semester så glömde Laila bort att dricka vatten. Istället drack Laila vin, drinkar, läsk och kaffe. Men inget vatten...Laila Bagge på semester i Dubai. Bildkälla: Instagram/lailabaggeDet resulterade i att Laila svimmade och läkare fick tillkallas. – Jag blev lite rädd och min man var jättearg i går kväll. Han sa att nu räcker det, nu får det vara nog med det här, berättade Laila Bagge i Rix Morronzoo tidigare i veckan skriver Expressen.Det här är inte första gången som Laila får uppsöka läkarvård efter att hon kollapsat av vätskebrist, skriver Expressen. Är du nyfiken på Laila Bagges pojkvän? Hur träffades paret, vad jobbar han med och var bor dom? Läs mer om Korosh här.

I helgen kan det vara sista chansen att njuta av värmen

Har du lust att ta en skön långpromenad eller kanske ta en mysig fika utomhus? Helgen kan vara sista chansen att njuta av solen och härliga plusgrader.  Lördag:  Lördagen kommer att bli riktigt fin i stora delar av landet. Längst ner i söder kan det bli så varmt som 13-15 plusgrader enligt SMHI, dock finns det en liten risk för regn i Skåne.  Mellersta och norra delarna av landet kommer att få riktigt soligt och fin på lördagseftermiddagen, även om det på morgonen och förmiddagen kan bli lite kalt och ruggigt. Det finns stor chans för klarblå himmel i stora delar av Sverige senare på dagen. Stockholm kan räkna med tio plusgrader.  Däremot får man vänta tills kvällen innan det spricker upp allra längst upp i norr.  Storuman kan få några snöflingor natten till söndag, men hela landet bör ha plusgrader hela helgen.  Söndag:  Söndagens väder blir lite tristare över hela landet. Temperaturen kommer att ligga på 6-7 grader längst upp i norr och lite varmare söderut.  Stockholm kan räkna med upp mot tolv plusgrader, men solen lär inte titta fram speciellt mycket. Mer eller mindre hela Norrland riskerar att få regn, men inga större mängder.  Södra Östersjökusten kan dock få lite sol och temperaturer en bra bit över 10-strecket. Störst solchans får Gotland, där söndagen kan bli riktigt fin med blå himmel, solsken och elva plusgrader.  Med tanke på att helgen 27-28 oktober ser ut att bli kall och ruskig över stora delar av landet så kan det nu vara sista chansen att njuta av solens strålar och värme. Passa på!

Här är listan: 100 saker du måste ha enligt svenska folket

Vi har listat 100 roliga prylar som svenskarna älskar att shoppa! Allt från saker till köket till upplevelser och snacksen som toppar listorna just nu.1. Coca-Cola kyl Yes svenska folket älskar denna läskande dryck. Och då självklart även denna kyl att ha hemma då suget slår till. Här finns den att köpa!2. Vädervarnare Nu kan du få veta höstens väder med hjälp av den här vädervarnaren som använts på fartyg för att förutspå vädret sedan 1750-talet. När kristallerna i glaset är synliga betyder det dimmigt väder, och är glaset molnigt är ett åskväder på väg, till exempel. Köp vädervarnaren här.3. London En weekend i London, här ingår flyg och boende centralt. Hela dealen blir din här för endast 1 945 kronor. Spana in vilka datum det finns och boka dig en resa innan dealen tar slut. 4. Högtalare i duschen Börja dagen med att bjuda på lite skönsång i duschen. Den här högtalaren är gjord för att ha i badrummet och lyssna på musik i duschen! Den blir din här för 199 kronor.5. Prosecco pong Svenska folket älskar alla anledningar till att få svepa ett glas bubbel! Bjud över några vänner och spela den lite finare varianten av Beer Pong, nämligen Prosecco Pong. 6. Nostalgigodis Mumsa i dig barndomsfavoriter som hockeypulver, Jenka och nöt-crème i höstrusket. Du hittar massvis med retrogodis här. De är så älskade. 7. Ljuslyktor Skultuna Har du sett Skultunas senaste färger på dessa populära ljuslyktor? Tre nya färger som finns att köpa här. Härligt med en färgklick nu i höst. Så många köper hem dessa fina ljuslyktor.8. Sushi bazooka Svenskarna känner sig sjukt exotiska när sushi serveras med vibbar från andra länder. Så köp hem en bazooka och gör egen sushi, i mängder. Du hittar det här.9. Kåtpiller  Vad sägs om ett kåtpiller för partyprissen? Här hittar du dem. Väldigt populära i vårt avlånga land. 10. Dubai Vad sägs om en resa till Dubai? I denna deal är resorna dit nedsatta upp till 43 procent. Du bor 5 nätter på ett lyxigt hotell mitt i stan, wow. 11. AbZora Balls HUR roligt att ta hem några vänner och spela fotboll, med dessa bollar runt kroppen? Här finns de att köpa. Och vi är så sugna på att testa!12. Cornflakesdispenser Denna prylar ligger väldigt högt på topplistorna. Är du sugen på att förvara flingorna snyggt så är den här smarta cornflakesbehållaren perfekt. 13. Mobilskal Riktigt snyggt mönstrat skal från Ideal Of Sweden. Det blir ditt för 299 kronor. Skalen som toppar listorna hos svenskarna. 14. Cocktailset Många köper hem ett cocktailset. Paketet innehåller alla verktyg som behövs för att göra dem riktigt proffsiga. Klicka hem det här för 249 kronor.15. Smögen Hafvsbad Ta med någon du gillar och koppla av på Smögen Hafvsbad utanför Göteborg. Just nu kan du boka en övernattning nedsatt från 2 680 till 1 850 kronor. Här hittar du erbjudandet. Så många köper denna deal just nu! 16. Gameboy Roa dig som i gamla goda tider – med ett Gameboy! Denna retro-favorit innehåller 150 roliga spel! Klicka hem det här för 199 kronor. Du minns den väl från förr?17. Högtalarkudde Den här kudden har en inbyggd högtalare, som du dessutom inte känner av! Perfekt nu när man vill ligga i sängen och gosa! Du hittar den hos Partykungen för 199 kronor. Väldigt populär gadget!18. Bacontoaster Att laga bacon är väl inte särskilt svårt, men en förklaring till varför den här produkten säljer så bra kan vara det faktum att det underlättar tillagningen. Tillaga det perfekta krispiga baconet till din bjudning med den här bacontoastern. Den finns att köpa här.19. Ljus kappa Den här snygga ullkappan kommer från Filippa K och är i en härlig ljus färg. Den finns även i mörkblått och du kan köpa den här. En av de mest köpta jackorna denna höst!20. Twist pong Ett av Sveriges mest spelade partyspel, och vi förstår varför.En twist på klassisk beerpong! När bollen hamnar i din mugg ska du snurra pilen och göra det som står. Spelet finns att köpa här. 21. Skål till fredagsmyset Är du det minsta lat vet du hur jobbigt det är att behöva sträcka sig efter både chips och dipp i olika skålar. Då är detta lösningen. Den smarta skålen hittar du här. Vi förstår varför skålen är så älskad. 22. Barcelona Sex nätter i Barcelona med flyg tur och retur för en grym deal här. Hur underbart att resa till värmen och njuta av restauranger och shopping? Barcelona är en av de städer Svenskarna helst reser ti.. 23. Pekskärmsvantar Att ta på sig vantar är lika med att inte kunna scrolla på mobilen. Men inte nu längre, de här smarta touch vantarna gör att du kan surfa på som vanligt i din smartphone samtidigt som du håller värmen. Du hittar dem här! 24. En egen öltapp Upplev fantastisk öl med den här ölkranen! Finns i två olika storlekar här. Visst förstår man varför så många har den hemma. 25. Gör egen glass Men det är en rolig pryl att ha i hemmet och ärligt talat är det mysigt att krypa ihop i soffan, tända några ljus och äta glass. Med det här glasskitet kan du göra eget glass. och då är ännu godare. För endast 299 kronor blir den här din. En väldigt populär pryl vi sett på många sociala medier.26. Liten kyl Här är en minikyl som är enkel att ladda och som du kan placera bredvid soffan eller sängen. Man vill ju nämligen inte gå upp i onödan. Kylen rymmer ungefär 15 burkar, med andra ord får du plats med rätt så mycket i minikylen. Här kan du hitta den. 27. Nice Fyra nätter på ett lyxigt hotell samt flyg tur och retur till Nice. Blått vatten och drinkar i solnedgången med någon du håller kär. Hela dealen finns just nu här för endast 4 375 kronor. För visst älskar man Nice.28. Enorm nallebjörn Vem blir inte glad för en gosig nalle som är hela en meter hög? Kryp ner i sängen med denna och du kommer inte ångra dig.  29. Värmetofflor Nu när kylan kommer är ett par värmande tofflor perfekta. Du värmer dem alltså i mikron, så håller de sig varma i en timme eller två. Läs mer om dem här, och vi hittar dem på topplistan.  30. Pannband med hörlurar Det är många som sover med hörlurar – och hur jobbigt är det inte när sladden trasslar och typ stryper en? Det här mjuka, smarta pannbandet har inbyggda hörlurar – perfekt om du sover med nån som snarkar! 31. Spa på Skepparholmen Övernatta på fina Skepparholmen Nacka och njut av bad, bastus och sköna behandlingar. Du kan även träna i gymmet eller testa yoga och meditation. Boka här till 41 procents rabatt. En väldigt populär deal, passa på innan den tar slut. 32. Ljusbox Många har en sådan här skylt hemma med valfri text. Den blir din för 249 kronor här.33. Sexigt spel Ha en het kväll tillsammans med din älskling med det här spelet. Det innehåller sexiga och spännande utmaningar och avslutas med att spelets vinnare får välja en fantasi att förverkliga. Här hittar du spelet. Sveriges hetaste spel! 34. Elektrisk skovärmare Nu när hösten här med regn, rusk och kallare temperaturer. Med den här elektriska skovärmaren slipper du frysa. Det är bara att stoppa ner den i din våta sko och snart är de varma och sköna igen. Du hittar dem hos Partykungen! Den köps mest i Norrland!35. Carmex Cherry Det här vårdande läppbalsamet med körsbärssmak är väldigt populärt. Det innehåller solskyddsfaktor och är perfekt både på stranden och i skidbacken. Här hittar du det!36. Sminkspegel Att sminka sig i en spegel med bra ljus är verkligen något som underlättar. Många äger den för att den dessutom är väldigt fin i hemmet. Denna spegel finns här för 199 kronor – kap!37. Bordpingis Stanna inne och spela pingis med det här enkla setet som gör att du kan spela pingis på matbordet. Setet som finns här, innehåller racket, bollar och ett nät. 38. Milkshake maker Den här fina milkshakemixern gör riktigt goda smoothies eller milkshakes till dig och kostar bara 199 kronor! 39. Godisunderkläder Spendera en hel dag under täcket och överraska din partner med dessa underkläder  – helt gjorda av godis. Du hittar dem här.40. Klänning med volanger Den perfekta vinröda färgen, och volangerna gör klänningen till en liten dröm. Den blir din här nu nedsatt till 499 kronor. Klänningen som toppar listorna!41. Våffeljärn En morgon i sängen och nygräddade våfflor – hur härligt låter inte det? Klicka hem detta rostfria våffeljärn här. Visst säljs det allra flest i Norge, men svenskarna uppskattar också produkten.  42. Massageolja En skön massage säger man ju inte nej till. Den här massagegelen finns i flera goda dofter och funkar även bra att använda som glidmedel, om massagestunden skulle hetta till lite extra.  43. Toalettfotboll Badrummet är ofta en varm plats. Det är helt enkelt lätt att spendera lite längre tid där än vad som är socialt accepterat nu under hösten. I så fall kan de vara värt att investera i den här toalettfotbollen. Här hittar du den för 199 kronor. 44. Vinglas direkt i flaskan Hur jobbigt är det inte att fylla på vinglaset? För att slippa denna ytterst jobbiga process kan du använda detta vinglas som du bara placerar i flaskan och så kan du dricka ur direkt. Här finns glaset för 199 kronor.45. New York Men alltså wow, sex nätter på hotell i centrala New York flyg tur och retur för 5 825 kronor. Njut av hösten i denna stad med allt vad den har att erbjuda. 46. Filt med ärmar Den här filten passar väldigt bra till en frusen person! Hur bra som helst inför den kyliga hösten.  Den är gjord i mjuk fleece och har ärmar, vilket gör att du slipper problemet med att vara invirad i en filt samtidigt som du använder armarna till något. Här hittar du filten som kostar 349 kronor. 47. Koppvärmare  Finns det något värre än kallt kaffe? Jo, kallt kaffe när det är kallt ute. Problemet är dock löst med den här koppvärmaren som faktiskt bara kostar 99 kronor. En väldigt uppskattad produkt i vårt land. 48. Smidig sängförvaring Den här praktiska sängförvaringen är hur bra som helst – speciellt för att bli av med småsaker som gör det stökigt och som du inte orkar ha långt bort. Spana in den här. 49. Arg mamma mikrorengörng Vi alla vet hur jobbigt det är att rengöra mikron och ännu värre för den som är lat. Denna grymma arga mamma ställer du bara in i mikron så ångar den så all smuts låssnar. Här finns den för 99 kronor. 50. Gosig kudde Det är inget fel i att vara själv. Men ibland vill man kanske ha lite närhet, och då är dessa kuddar fullständigt geniala. Här är en formad som en flickväns knä och en formad som en pojkväns bröst och arm. 51. Whiskyglas Whiskey ÄR höst och det här snygga whiskeyglaset har en topp i mitten som gör att drycken snurrar på ett sätt som framhäver aromerna.  52. Huvudmassör Den här huvudmassören är en perfekt pryl till höstens gos hemma och ger en grymt skön, rysande känsla. Den fungerar faktiskt också mot spänningar och huvudvärk. Den kostar 99 kronor här.53. Chokladfontän  Det är väl drömmen att ha en egen chokladfontän – föreställ dig allt gott du kan göra med denna och alla mysiga hemmakvällar? MUMS. Här hittar du den.54. En otroligt skön kudde  Världens skönaste kudde som formar sig perfekt efter ditt huvud eller kropp. Här hittar du den speciella kudden. 55. Om sanningen ska fram Det här spelet testar dina fördomar och hur bra du är på att läsa andra människor. Du ska svara ja eller nej på olika frågor, och medspelarna ska samtidigt gissa vad du svarar. Den som har flest rätt vinner! Här hittar du spelet. 56. Tåvärmare Fryser du ofta om fossingarna? Ja, då måste du prova dem här små tåvärmarna som kommer förändra hela ditt liv. Många andra har testat dem och älskar effekten.  57. Pizzasax  Lata dig som ett proffs i höst med den här pizzasaxen som smidigt klipper ut en slice. 58. Popcornmaskin Hur gott vore det inte att kunna göra egna biopopcorn hemma? Här hittar du popcornmaskinen. 59. Airboard  Sväva fram i höstrusket med denna airboard som nu är nedsatt med 43 procent och kostar 1 995 kronor.60. Ägg och bacon Med denna skål blir frukosten klar på nolltid, bara att knäcka ägg, lägga i några baconskivor och köra in den i micron. Klicka hem den här för 99 kronor. Denna börjar bli allt mer populär.61. Proteinbars Istället för att äta godis när du blir hungrig mellan måltiderna, ät en proteinbar som håller ditt blodsocker i rätt nivå. Här kan du klicka hem proteinbars både per styck och i storpack! Många älskar att köpa dessa. 62. Polaroidkamera Bevara höstens fina minnen genom att fota med en polaroidkamera. Bilden skrivs ut direkt när du fotat. Här finns den att köpa i olika färger. Sån kul grej! 63. Batteridriven värmehalsduk  Det säger sig självt att du aldrig kommer frysa om du går runt med en halsduk som ständig är varm. Alltså hur skönt? Och den kostar bara 199 kronor.  64. Mobilhållare Denna gadget finns här och är perfekt att klämma fast lite var som helst i hemmet för att kunna använda mobilen. När du lagar mat, utför någon hobby eller kör bil. 65. Arkadmaskin Älskar du gamla spel? Vi med! Här har du en liten arkadmaskin som du kan ställa på ett bord och spela massa klassiska spel. Klicka hem den här för endast 249 kronor. 66. Smetdispenser Bakning är en riktig höstaktivitet för många. Med den här smarta smetdispensern slipper du allt kladd när du ska fylla bakformarna. Den kostar 149 kronor här.67. Gör egna chips Varför köpa chips när du enkelt kan göra egna med det här lilla redskapet? Perfekt pryl till chipsälskaren!  68. Skål för dig som älskar avokado  Föreställ dig en mysig hemmakväll med en bra film och tacos. Och vad har man till tacos? Jo, guacamole - servera därför tacosens viktigaste del i den här fina avokado-skålen.  69. Drinkmix Med det här setet med drinkmixar kan du blanda olika drinkar med smak av till exempel passionsfrukt och kokos. Du hittar det här! 70. Råsaftcentrifug Rivstarta hösten med fräscha juicer och shots av olika grönsaker. Denna centrifug blir din här för endast 499 kronor. Vi hittar den på många topplistor.71. Istället för flera verktyg 18 verktyg i ett! Med det här smarta multiverktyget i form av ett kreditkort kommer du kunna fixa det mesta i hemmet. Klicka hem det här och glöm letandet bland alla verktyg i verktygslådan. Så många har den i plånboken. 72. Rakförkläde Glöm äckliga skäggstrån i handfatet – det här förklädet fångar enkelt upp allt som faller ner. Du får genast mycket mindre att städa och kan lata dig lite mer.  73. Cards Against Humanity Det här spelet kallas för ett "party game for horrible people" och är riktigt roligt. Man läser upp ett påstående där ett eller flera ord saknas, och de andra spelarna ska fylla i med det mest opassande/roligaste alternativet. Läs mer och köp spelet här.  74. Vetekudde Den här gosiga björnen värmer du mikron så håller den dig varm. Dessutom doftar den svagt av lavendel. Perfekt till hösten och vintern! Den kostar 199 kronor här. 75. Mopptofflor Börja städa så fort du stiger upp på morgonen – utan att egentligen behöva anstränga dig.  De här tofflorna moppar golvet, när du bara går din lilla promenad till kylskåpet till exempel. Städa vart du än rör dig och klicka hem tofflorna här. 76. Väldigt litet element  Det är inte alltid supervarmt i lägenheten trots element. Ibland behöver man helt enkelt ta saken i egna händer och köpa ett eget, litet element. Det här elementet pluggar du in i ett uttag och vips så är det igång och håller dig varm. Här hittar du den fiffiga prylen. 77. USB-kyl Slipp avbryta jobb eller spel för att gå till kylen och hämta en kall dricka. Med den här minikylen, som du pluggar in med USB, ståendes på skrivbordet har du alltid en god dryck till hands. Kylen kostar 299 kronor. 78. Leksaken Springy Av någon anledning älskade alla den här leksaken förr, och sprang jämt upp och ner i trapporna för att fascinerat följa leksakens rörelse. Det värsta var när den trasslade ihop sig. Återupplev den gamla goda tiden här. Finns i silver och koppar. 79. Hotta upp förspelet Ser förspelet oftast likadant ut och du är sugen på något nytt är det här spelet perfekt. Det innehåller över hundra heta förspelsutmaningar för dig och din partner. Du hittar det här för bara 29 kronor. 80. Bilvärmare Denna värmefläkt som du enkelt kopplar in i cigguttaget är perfekt för kalla höstmorgnar. Du köper den här. 81. Popcornmaskin Hur gott vore det inte att kunna göra egna biopopcorn hemma? Här hittar du popcornmaskinen. Den är väldigt populär att beställa hem till större evenemang och fester.  82. Gosiga djurtofflor Hur glad blir man inte av dessa söta tofflor? Du hittar enhörningarna här och flamingotofflorna här.83. Sockervaddsmaskin Det brukar vara några få tillfällen som erbjuder sockervadd – typ cirkusar och festivaler. Nu kan du äta sockervadd när du vill! Kolla in maskinen här. Den blir allt mer populär. 84. Drinkroulette Enkla regler: den som har numret som kulan stannar på måste ta drickan. Här hittar du det populära partyspelet.85. Boombox högtalare Varje semester kräver en högtalare att ta med. Denna är sjukt smart då det inte behövs några kablar eller krångliga anslutningar. Du placerar mobilen på högtalaren och vips strömmar musiken. Här blir den din för 399 kronor. 86. Kompisladdare Hur grym är inte denna sladd? Är du iväg utan möjlighet att ladda mobilen är denna sladd perfekt. Låna ström från din polare istället. Här köper du sladden för 99 kronor.87. Lip twister spel Du har säkert sett det här populära spelet, som går ut på att du ska säga och göra olika saker med ett munstycke i munnen. Sjukt kul aktivitet! Spelet kostar 299 kronor här.88. Laptophållare Den här kudden är perfekt för personen som gillar att slappa i soffan. Kudden som man fäster på sin iPad ger stöd så att hen slipper hålla i den när hen surfar. Du hittar den hos Partykungen.  89. Powerbank Med en powerbank kommer du aldrig stå ute i kylan utan batteri på din mobil. Och hur söt är inte denna?  90. Ett spel för dig och din partner Det här frågespelet innehåller över 300 spännande och oväntade frågor som gör att du kommer få lära känna nya sidor av din partner. Ett perfekt sätt att spendera en kväll hemma! Klicka hem spelet här.91. En vattenmelonstapp   Om du stänger stället är du en person älskar att festa och gillar att pimpa till saker och ting. Och att ha en tapp i en vattenmelon är inget annat än att pimpa till något. Den kostar bara 149 kronor och du hittar den här. 92. Slushmaskin  Nu kan få en egen slushmaskin i ditt hem - och snygg är den också. Bjud hem polarna och spetsa med vuxendricka kanske? Klicka hem den här.  93. Ljusslinga En ljusslinga passar in i alla hem och höjer mysfaktorn direkt. Häng den inomhus, till exempel i sovrummet, eller på balkongen. Här hittar du slingan.94. Brödrost för korv med bröd  Titts på ditt fsvoriprogram samtidigt som du har den här prylen på vardagsrumsbordet. Korvarna och brödet blir klara på nolltid och du slipper all problem med att springa fram och tillbaka till köket. Du hittar den här för 499 kronor.  95. Badbalja Älskar du att slappna av i ett varmt bad, men har inget badkar hemma? Då löser du det problemet med den här populära badbaljan. Baljan är stabil och har handtag på vardera sida. Rymmer ungefär 200 liter och är smidigt att tömma med avloppsslangen som baljan har. Här hittar du badbaljan. 96. Korvgiljotin På brunchen är det givet med kallskurna saker. Varför inte lyxa till det och köpa hem en giljotin att skära upp perfekta skivor med. Du kommer bli brunchens master.  Här hittar du den för 299 kronor. 97. Dryckeshållare Hur härligt att ha denna dryckeshållare hemma inför brunchen? Här finns den för endast 199 kronor.98. Hjärtformade ägg  Många köper denna stekpanna som formar äggen till hjärtan. Inte så konstigt då de känns väldigt romantiska. Stekpannan finns att köpa här.99. Brödrost i retrostil Pimpa till ditt kök med en brödrost i retrostil och se till att få gott bröd. Här hittar du den. Denna är väldigt populär, vi tror det har med den heta retrostilen att göra. 100. Hotellbrunch på Rum 35 Lyxa till helgen lite extra och gå och ät en riktig hotellbrunch! Denna hittar du på Rum 35 för 115 kronor. En väldigt populär deal så passa på innan den tar slut!Läs även: 99 prylar alla tjejer verkligen vill ha – som förgyller vardagen!

Åke Ortmark är död – blev 89 år gammal

Under fredagsmorgonen meddelade DN att journalisten Åke Ortmark har dött efter en tids sjukdom. Han avled på torsdagen den 18 oktober.  Åke föddes 1929 i Stockholm. 1958 anställdes han på Sveriges Radio och var under en period programledare för nyhetsprogrammet Aktuellt.   Under sin livstid hann Åke etablera ett namn för sig själv i journalistsverige. Utöver sitt arbeta som journalist har Åke Ortmark även arbetat som programledare och författare.  Åke Ortmark, år 2003. Foto: Björn Larsson Ask / SvD / TT 2006 var Åke sommarpratare i Sommar med P1 och två år senare, 2008, utsågs han till ledamot av Humanisternas förbundsstyrelse.  Han har även varit otroligt aktiv långt upp i åldern, med intressen som segling och tennis. Och vid 77 års ålder tog han svart bälte i karate.   Åke Ortmark var omgiven av sin fru, Sinikka Ortmark Stymne, och sina tre barn när han somnade in. Han blev 89 år gammal.   Under torsdagen rapporterades även att Lisbeth Palme, änka till tidigare statsminister Olof Palme, hade avlidit. Lisbeth blev 87 år gammal.

Sverige inför ny flaggdag – för att hylla rösträtten

Sveriges regering har valt att införa en ny tillfällig flaggdag den 17 december i år. Detta eftersom det då är exakt 100 år sedan Sveriges regering valde att inför allmänrösträtt. Vilket innebar att både kvinnor och män fick vara med och påverka i de svenska valen. "För att fira 100-årsminnet av demokratins genombrott har regeringen i dag beslutat att göra den 17 december 2018 till en tillfällig allmän flaggdag.", skriver regeringen i ett pressmeddelande. Kritik Men dagen har mött kritik från bland annat intresseorganisationen FUB som arbetar för barn, ungdomar och vuxna med utvecklingsstörning. I ett pressmeddelande förklarar de att allmän rösträtt inte infördes förrän 1989 då omyndighetsförklaring avskaffades.  "En fin idé visserligen, men den kommer 71 år för tidigt. Om regeringen kunde sin historia så hade de vetat att allmän och lika rösträtt inte kom förrän 1989. Först då kom demokratins genombrott för personer som tidigare hade omyndigförklarats.", skriver FUB i ett pressmeddelande. Men de går inte helt emot idén om en temporär flaggdag utan föreslår att man firar 30-årsjubileum under 2019 istället. "Hissa gärna flaggan under 2019 för att fira 30 års-jubileet!" Sveriges flagga. Bildkälla: Stina Stjernkvist/TT Sveriges alla flaggdagar 1 januari Nyårsdagen 28 januari Kung Carl XVI Gustafs namnsdag 12 mars Kronprinsessan Victorias namnsdag En söndag i perioden 22 mars till 25 april Påskdagen 30 april Kung Carl XVI Gustafs födelsedag 1 maj Första maj 49 dagar efter Påskdagen Pingstdagen 29 maj Veterandagen 6 juni Sveriges nationaldag Lördagen i perioden 20–26 juni, Midsommardagen 14 juli Kronprinsessan Victorias födelsedag 8 augusti Drottning Silvias namnsdag Andra söndagen i september under valår Dag för val till Sveriges riksdag 24 oktober FN-dagen 6 november Gustav Adolfsdagen 10 december Nobeldagen 23 december Drottning Silvias födelsedag 25 december Juldagen Nyheter24 har tidigare gjort ett quiz där du borde svara ja på alla frågor, lyckas du inte med det så borde du aldrig få rösta. Testa om du svarar ja på alla frågorna här.

Sverigedemokraterna sträcker ut en hand till Kristersson

Sverigedemokraterna kan tänka sig att hjälpa Moderaterna att få igenom sin politik.  Även om Sverige fortfarande inte har någon ny regering efter valet så måste ändå en budget för Sveriges ekonomiska politik 2019 att läggas snart.  Tanken är att den övergångsregering som nu leds av Stefan Löfven ska lägga fram en budget, men om Moderaterna bestämmer sig för att lägga fram ett motförslag kan Sverigedemokraterna tänka sig att rösta på den.  – Det är inte en möjlighet som vi utesluter. Vi ställer de här alternativen, vilka det nu blir, mot varandra och ser vilken politik som så att säga tilltalar oss mest, säger Sverigedemokraternas ekonomiskpolitiske talesperson Oscar Sjöstedt till Sveriges Radio.  Men för att få SD-stöd för nästa år budget krävs en hårdare invandringspolitik, menar Oscar Sjöstedt.  Men SD-röster räcker inte för att få igenom en Kristersson-budget. Tillsammans får Moderaterna och Sverigedemokraterna 132 mandat i riksdagen, alltså tolv färre än vad de rödgröna har. För att Moderaterna ska få styra svensk ekonomi krävs också stöd från minst ett Alliansparti till. SD-ledaren Jimmie Åkesson har också öppnat för att stödja Stefan Löfven – läs mer om det här

Marika Carlsson blir programledare för Melodifestivalen 2019

Komikern och programledaren Marika Carlsson, 45, kommer enligt uppgifter till Aftonbladet att bli programledare för Melodifestivalen 2019. – Hon passar perfekt in i den konstellation som SVT vill ska leda Mello nästa år, hon är precis det som de letat efter, säger en källa med god insyn till Aftonbladet. Marika Carlsson är ett välkänt namn för SVT och har tidigare haft mindre samarbeten med kanalen. Hon är även en etablerad komiker som vunnit priset, årets kvinnliga komiker på svenska standup-galan två gånger. 2016 var hon värd för Gaygalan QX. Melodifestivalen 2019 leds av Marika Carlsson. Bildkälla: Melodifestivalen/TT Flera programledare Enligt Aftonbladets källa så kommer programmet inte enbart att ledas av Marika Carlsson utan ytterligare två till tre personer. Personerna som SVT vill ska leda programmet ska blivit klara redan i somras och kontrakten ska ha skrivits på för ett par veckor sedan. – De kommer vara tre eller fyra programledare, säger uppgiftslämnaren till Aftonbladet, utan att gå in på eventuella namn. SVT har ännu inte bekräftat uppgifterna men enligt källan så har det stått klart länge och att man inom kort borde håll presskonferens. – De borde kalla till presskonferens och gå ut med dem inom kort, säger personen till Aftonbladet. Melodifestivalen  Melodifestivalen är en musiktävling som arrangerats och sänts årligen av Sveriges Television sedan 1958. Vinnaren går vidare till den europeiska musiktävlingen Eurovison Song Contest även kallat ESC. Vinnaren av Melodifestivalen 2018 blev Benjamin Ingrosso med låten Dance You Off.  Svenska vinnare av ESC Av de svenska bidrag som gått till den europeiska finalen, ESC, så har följande bidrag vunnit. 1974: ABBA med ”Waterloo”. 1984: Herreys med ”Diggi loo diggi ley”. 1991: Carola Häggkvist med ”Fångad av en stormvind”. 1999: Charlotte Nilsson med ”Take me to your heaven”. 2012: Loreen med ”Euphoria”. 2015: Måns Zelmerlöw med ”Heroes”. Nyheter24 har tidigare skrivit om Oscar Enestads låt om Cecilia Dahlbom i Melodifestivalen. Vill du veta mer? Då hittar du artikeln här.

Anna Anka ber om ursäkt efter storbråket: "Jag gick för långt"

Anna Anka har blivit en av de mest omskrivna profilerna i Svenska Hollywoodfruar och konstigt är inte det. Annas osvenska sätt att uttrycka sig har fått svenska folket att flyga av stolen, vilket gjort att hon minst sagt gått hem i stugorna.  För två dagar sedan så möttes dock Anna Anka av en riktigt storm av arga tittare efter att hon i ett avsnitt av Svenska Hollywoodfruar gick till attack mot Elena Belle på grund av hennes urringning. Något som vi har skrivit allt om här.– Du ser ut som en jävla hora. Det är typiskt dig att komma med tuttarna ute för det är det enda du är bra på. Du tillför ingenting till det här programmet. Du har kn*llat dig till dina pengar. Och han som gjort dina läppar har gjort ett förjävligt jobb för det ser ut som att du fått en smäll på käften, sade Anna till Elena. Ber nu om ursäkt Men Anna Anka verkar ha insett att hon verkligen gick för långt den här gången och i ett öppet brev till Nöjesbladet så ursäktar hon sig till den svenska befolkningen och till de andra Hollywoodfruarna för sitt beteende. ”Jag antog, efter många års frånvaro från TV-rutan, utmaningen. Jag såg fram emot att göra comeback och röra om i grytan. Jag sticker inte heller under stol med att jag gillar att provocera. Men den här gången gick jag och bråken för långt”, skriver hon bland annat i det öppna brevet.Ville "spica" upp programmetI det öppna brevet skriver även Anna Anka att hon tog på sig utmaningen att "spica" upp programmet med hennes provokativa stil. "Med min comeback ville TV3 uppenbarligen spica upp en TV-gryta som puttrat på i tolv säsonger och som med tiden, helt naturligt, tappat lite av sin ursprungliga och unika krydda.  Jag antog, efter många års frånvaro från TV-rutan, utmaningen. Jag såg fram emot att göra comeback och röra om i grytan. Jag sticker inte heller under stol med att jag gillar att provocera. Men den här gången gick jag och bråken för långt."Och det märks att Anna Anka verkligen vill göra rätt för sig då hon förklarar i slutet av sitt brev skriver att hon kan tänka sig att gå på en introduktionskurs för att kunna behärska sin ilska. "P.S Jag utesluter inte att jag kanske tar en introduktionskurs i ”Anger management”. De sägs vara populära här i Hollywood. D.S", avslutar hon sitt brev med.Läs hela brevet i sin helhet här.Kritiken och ilskan mot Anna Anka gick verkligen för långt efter storbråket. Det gick så pass långt så att hon hotades till döds av vissa människor. Här kan du läsa allt om det.

Bekräftat: näst äldsta syskonet i familjen är värst

Om du har ett eller flera syskon så vet du nog innebörden av syskonrivalitet. Som barn bråkade ni kanske mycket och tävlade om allt som gick att vinna och i dag är ni bästa kompisar? Men trots att syskonrelationen kanske har blivit bättre under åren så finns den där lilla rivaliteten ändå kvar. Känner ni igen er?  Men vem är det egentligen som har "vunnit priset" och vem är det egentligen som är värst? Andra syskonet är värst En ny undersökning som MIT-ekonomen Joseph Doyle och hans kollegor gjort visar att det är barn nummer två i syskonskaran som är absolut värst, skriver Cosmopolitan. Studien bygger på tusentals bröder i Europa och i USA där man lätt kunnat se att "second-borns" är 25-40 procent mer benägna att hamna i trubbel. Vidare visar rapporten att de barn som föds som nummer två har större tendens att missköta sig. Och det är framförallt killar som är villiga att göra mer uppror än sitt äldre syskon. Olika förebilder  Ett svar på detta kan vara att det förstfödda syskonet från start alltid har fått mer uppmärksamhet av föräldrarna sedan sina första andetag i livet.  Barn nummer två däremot har alltid haft någon annan där sedan dag ett och har under uppväxten känt att de fått "kämpa" för att få uppmärksamhet av sina föräldrar, skriver Cosmopolitan.   En sak som kan göra att det näst äldsta syskonet blir värst är syskonens olika förebilder. Bildkälla: PixabayTill National Public Radio berättade Joseph mer om vad han och kollegorna kommit fram till med sin undersökning, däribland att alla syskon haft olika förebilder under uppväxten.  "Det förstfödda barnet har vuxna som förebilder och det senare födda barnet har snarare en irrationell och omogen person som förebild, det vill säga sitt äldre syskon", har Joseph bland annat sagt till National Public Radio. Vet du vilket syskon som med störst sannolikhet kommer att bli chef i framtiden? Nyheter24 har tidigare skrivit om just det. Läs mer om det här! 

Nu avslöjas storbråket inom SD – hemlig inspelning läckt

Efter att ett hemligt telefonsamtal läckt avslöjar nu Expressen ett infekterat bråk inom Sverigedemokraterna.  I samtalet med en kollega riktar SD-riksdagsledamoten Mikael Strandman ord som ”psykopat”, ”galen” och ”helt rabiat” mot SD-riksdagskollegan Fredrik Lindahl. Fredrik Lindahl, som samtalet handlar om, är distriktsordförande för SD i Stockholms län. Samtalet ska ha gjorts i våras, i samband med att partiet skulle spika sina listor inför valet.  Strandman ska då ha riktat svidande kritik och misstro mot Lindahl.  "Upp till Jimmie" Enligt Expressen ska Mikael Strandman haft planer på att underminera Lindahls falang i partiet. En falang han reffererar till som "bunkern".  – Det är en cancersvulst som måste slås sönder, ska Strandman ha sagt om kollegans falang under telefonsamtalet.  Strandman ska ha haft som mål att få bort Lindahls falang från de lokala listorna. Detta eftersom de inte skulle kunna påverka riksdagslistan. – Riksdagslistan kan vi inte göra nåt åt, det är upp till Jimmie och dem. Men eftersom bunkern står lågt i kurs hos partiledningen så tror jag att de inte kommer att få några positioner, hörs Strandman säga. . Smygbandade kollegan Mikael Strandman ska själv ha spelat in en ljudfil där Fredrik Lindahl hörs skrikandes. Under samtalet som Expressen fått ta del av spelar Strandman upp ljudfilen och sedan sker följande utbyte mellan Strandman och kollegan som han pratar med:  Han ska sedan under samtalat kallat Lidahl för "rabiat" och "knäpp".  "Cancersvulst" Strandman ska också haft en plan om att bilda en opposition mot Lindahls "bunker". – Det gäller för oss att slå sönder en osund gruppering. Det är en cancersvulst som måste slås sönder, sa Strandman under samtalet.  Men efter valet sitter nu alltså både Strandman och Lindahl nu finns i partiets riksdagsgrupp.

Efter brutala attacken – Elena Belle svarar på Anna Ankas öppna brev

Vem kan ha missat veckans största konflikt? Vi pratar naturligtvis om de scener som spelades upp i Svenska Hollywoodfruar. Anna Anka har blivit en av de mest omskrivna profilerna i Svenska Hollywoodfruar och konstigt är inte det. Annas osvenska sätt att uttrycka sig har fått svenska folket att flyga av stolen, vilket gjort att hon minst sagt gått hem i stugorna.  För två dagar sedan så möttes dock Anna Anka av en riktig storm av arga tittare efter att hon i ett avsnitt av Svenska Hollywoodfruar gick till attack mot Elena Belle på grund av hennes urringning. Något som vi har skrivit allt om här. – Du ser ut som en jävla hora. Det är typiskt dig att komma med tuttarna ute för det är det enda du är bra på. Du tillför ingenting till det här programmet. Du har kn*llat dig till dina pengar. Och han som gjort dina läppar har gjort ett förjävligt jobb för det ser ut som att du fått en smäll på käften, sade Anna till Elena.Efter attacken rasade tittarna på produktionen och Anna Anka har tagit emot både hat och dödshot. Under gårdagen valde hon att gå ut med ett öppet brev där hon ber om ursäkt. I det öppna brevet skriver även Anna Anka att hon tog på sig utmaningen att "spica" upp programmet med hennes provokativa stil.Det var under veckans avsnitt av Svenska Hollywoodfruar som Anna Anka gör ett fruktansvärt utspel mot Elena Belle. Bildkälla: Viafree"Med min comeback ville TV3 uppenbarligen spica upp en TV-gryta som puttrat på i tolv säsonger och som med tiden, helt naturligt, tappat lite av sin ursprungliga och unika krydda.  Jag antog, efter många års frånvaro från TV-rutan, utmaningen. Jag såg fram emot att göra comeback och röra om i grytan. Jag sticker inte heller under stol med att jag gillar att provocera. Men den här gången gick jag och bråken för långt." I slutet av sitt brev skriver även Anna att hon kan tänka sig att gå på en introduktionskurs för att kunna behärska sin ilska. "P.S Jag utesluter inte att jag kanske tar en introduktionskurs i ”Anger management”. De sägs vara populära här i Hollywood. D.S", avslutar hon sitt brev med.Elena Belle svararElena Belle har nu svarat på Annas ursäkt och poängterar att hon alltid tycker att folk är värda en andra chans. Men hon tycker dock att ursäkten är något otydlig. Elena Belle var något besviken på Annas ursäkt. Bildkälla: Elena Belle InstagramHär är inlägget Elena publicerade efter Annas öppna brev. Bildkälla: Elena Belle InstagramElena är tydlig med att hon inte vill bråka mer men tycker att det var onödigt att Anna inte kunde nämna henne vid namn i sitt öppna brev. Hur Annas reaktion på det hela blir – det återstår att se. Kritiken och ilskan mot Anna Anka gick verkligen för långt efter storbråket. Det gick så pass långt så att hon hotades till döds av vissa människor. Här kan du läsa allt om det.

NOCCO släpper julig energidryck – med smak av juläpple

Än är det bara oktober och drygt två månader kvar till julafton. Men det hindrar inte populära NOCCO att redan nu önska svenska folket en riktigt god jul. Och vad är inte en bättre julklapp än en ny smak på energidrycken?  Japp du hörde rätt, en ny smak finns nu att köpa i affären!  Rudolf Juläpple Årets nya energidryck är NOCCO Rudolfs Juläpple. Men hur smakar egentligen ett juläpple? Är det rött eller grönt? Och vad kan den innehålla kanske ni undrar?  Drycken innehåller en blandning av röda karamelliserade äpplen och en mix julkryddor. Hur gott låter inte det va? Men hur nyttig är då denna juldryck kanske man undrar? Vi kan berätta att den definitivt går att dricka med gott samvete. Den innehåller bland annat sex olika vitaminer, koffein och är helt sockerfri (precis som alla andra goda energidrycker som NOCCO säljer).  Den nya drycken innehåller även 300 milligram BCAA, vilket är samlingsnamnet för de tre aminosyrorna L-valin, L-isoleucin och L-leucin. Helt perfekt med andra ord!  Inte första gången Men det här är inte första gången som NOCCO ger ut en ny smak lagom till jul. Inför julen 2016 lanserade energidrycksjätten en dryck med smak av skumtomte. Den blev snabbt väldigt omtyckt och tillbaka lagom till Halloween förra året.  Nu har man alltså valt att byta bort det vinnande konceptet och pröva något nytt.  Andra märken  Tidigare i höst har andra varumärken släppt nya produkter med smak av jul. Senast ut var de två glasskonkurrenterna Sia och Ben & Jerry's som släppte varsin julglass. Sias nya tomteglass har en smak av saffran och innehåller bitar av lussebulledeg, något som Nyheter24 har provsmakat.  Deg är även något som Ben & Jerry's har satsat på inför denna jul. Deras nylanserade glass innehåller nämligen pepparkaksdeg och smakar precis så smaskigt. Nyheter24 testade tidigare en annan smak av NOCCO-drycken. Se klippet här!

Galna ko-sjukan är tillbaka – fall bekräftat i Skottland

Ett fall av den ökända sjukdomen BSE, eller galna ko-sjukan som den kallas för i folkmun, har påträffats på en gård i Aberdeenshire, Skottland. Nu har gården satts i karantän medan man försöker undersöka fallet. "Aktiverat den skotska regeringens handlingsplan" Och sjukdomen är verkligen ingen lek. I ett uttalande så säger Skottlands lantbruksminister Fergus Ewing att regeringen nu har aktiverat sin handlingsplan i hopp om att skydda sin jordbruksindustri. ”Jag har aktiverat den skotska regeringens handlingsplan för att skydda vår värdefulla jordbruksindustri, bland annat genom ett förbud mot förflyttningar från gården”, skriver Ewing i ett uttalande skriver brittiska Metro. Antalet fall har minskat drastiskt Sedan 2001 så har antalet fall av galna ko-sjukan minskat drastiskt men enstaka fall har fortfarande kunnat identifierats genom åren. I Sverige så konstaterades bland annat det första fallet av galna ko-sjukan i landet på en gård utanför Västerås 2006, skriver DN. Ännu oklart vart sjukdomen kom ifrån Än så länge så är det oklart hur kon på den skotska gården har lyckats ådragit sig sjukdomen.  Bönder som känner sig oroliga att deras boskap kan vara drabbade uppmanas att söka råd och hjälp från veterinärer omgående. – Just nu är det för tidigt för att fastslå exakt vart sjukdomen kommer ifrån. Men i och med att vi upptäckte smittan så betyder det att vårt övervakningssystem fungerar bra, säger Skottlands veterinärledare Sheila Voas, skriver brittiska Metro och fortsätter: – Vi jobbar väldigt tätt med byrån för djur och växters hälsa för att kunna besvara vart smittan kom ifrån, men innan vi vet det så uppmanar jag alla bönder som är oroliga att söka råd och konsultation från en veterinär omgående. Det här är galna kosjukan Galna ko-sjukan eller BSE som den egentligen heter är en sjukdom som förstör nervceller hos nötkreatur. Nötkreatur är då kor, tjurar, kalvar med mera, skriver SVT. Sjukdomen tillhör en grupp sjukdomar som kallas för TSE (transmissibla spongiforma encefalopatier), något som kan översättas till överförbara tvättsvampsliknande hjärnsjukdomar. Symptom Symptomen för sjukdomen är bland annat olika former av ofrivilliga muskelryckningar, gångsvårigheter och demens. Än så länge så råder det ingen bot för någon TSE-sjukdom och de är till 100 procent dödliga. Så sprids sjukdomen till människor Sjukdomen sprids främst genom att man äter smittade djurdelar men man kan även smittas genom blodtranfusioner om blodgivaren skulle bära på smittan. 2006 så fanns det uppåt 170 misstänkta och konstaterade dödsfall kända inom EU.  Vi har tidigare skrivit om sjudomarna som kan döda oss alla. Här kan du läsa mer om bland annat sjukdomen x och ebola!

Linda Lindorff om sjuka bilderna: "Vore lätt att polisanmäla"

Programledaren Linda Lindorff, 46, är en av Sveriges mest folkkära profiler. Just nu ser vi henne med trygg hand leda "Bonde söker fru" i TV4.  På TV4 driver även Linda en blogg där hon uppdaterar läsarna om det senaste kring "Bonde söker fru", och även i Lindas liv.Under onsdagen berättade Linda något som tyvärr är vardag för miljontals kvinnor världen över. Linda Lindorff är programledare för "Bonde söker fru". Bildkälla: Stella PicturesHundratals bilder Hon får nämligen oönskade dickpics skickade till sig. Linda skriver att bönderna i programmet genom åren har fått mängder av nakenbilder skickade till sig.  Men vad Linda inte förstår är varför hon får nakenbilder skickade till sig."Varför i hela världen skicka det till mig… Den här snoppbilden fick jag skickad till mig förra veckan. Så ja, sexet i Bonde söker fru spiller över – till och med på mig…", skriver Linda i sin blogg."Jag har aldrig riktigt fattat poängen med dickpics men jag vet att det är hyfsat vanligt och jag har fått ett hundratal genom åren. Hur det än må vara med anledningen så är det i alla fall inget jag önskar få mer av. Behåll gärna kallingarna på, tack!", skriver Linda i sin blogg. "Inte anonyma så lätt att anmäla"Hon har även lagt ut två skärmdumpar på dickpics som hon har fått den senaste tiden. Tack och lov är de blurrade...En av de bilderna som Linda har fått. Bilden är ytterligare censurerad av Nyheter24. Bildkälla: Linda Lindorff blogg/TV4 I en intervju med Aftonbladet så berättar Linda att de som har skickat snoppbilderna till henne inte är anonyma. Men Linda har ingen plan på att polisanmäla männen.– De som skickar är inte anonyma så det vore lätt att anmäla, men än har jag inte gjort det. Jag blockerar och hoppas att den som skickat ska fatta poängen, säger Linda till Aftonbladet.Och den muppiga man som sitter inne på kammaren nu och överväger att skicka en oönskad bild till Linda får ta och tänka om.  – Sexigt är det i alla fall inte – oavsett form eller storlek, säger Linda till Aftonbladet.

Modejätten Fendis "blygdläppsscarf" skapar humorstorm på nätet

Ibland gör man rätt ibland gör man fel, som Markus Krunegård skulle säga.  Och ibland råkar man göra en en scarf som ser ut som blygdläppar, tydligen.  Några som har gjort sig skyldiga till det sistnämnda är modejätten Fendi.  Och man tänker kanske att ett lyxigt, italienskt multimiljonsmodehus skulle ha haft råd att tänka till en extra gång, eller åtminstone anlita ett par ärliga smakrådskritiker. Men så är tydligen inte fallet.  Det är nämligen så att ett av modejätens nya plagg skapat en hel del uppståndelse. Men inte av anledningen som modejätten kanske hade hoppats på.  Scarfen är passande nog döpt till "The Touch of Fur". Bildkälla: Fendi Plagget i fråga, som tidigare gick att köpa på Fendis hemsida, är ljusrosa scarf vävd i silke och ull med pälsprydda kanter. Den råkar också inneha en slående likhet med en kvinnlig kroppsdel. Något som företaget kanske hade hoppats skulle gå förbi obemärkt på nätet. Men saken är den att inget går obemärkt på nätet. Internet ser allt. Allt.  Och trots att Fendi tog bort bilden på den rosa scarfen från sin hemsida, så hade nätet redan hunnit spana in den lurviga halsvärmaren som råkar se ut som blygdläppar och en bikinilinje med hår på. Självklart resulterade i en rad helt fantastiska twitter-reaktioner.  Om man har en bra GIF måste man ta tillfället i akt. Bilkälla: Twitter Du kan inte inte se detta. Bildkälla: Twitter Tips, om du vill lägga 8 800 kronor på en halloweendräkt. Bildkälla: Twitter Något som många också verkar ha kommit på är att den som bär scarfen med största sannolikhet kommer att se ut som att de håller på att födas.  En insikt. Bildkälla: Twitter Den rosa scarfen finns alltså inte längre på Fendis hemsida at the moment. Men scarfen kan köpas i röd eller blå, om man vill det.  Kanske en trevlig julklapp att önska sig? Bildkälla: Fendi När vi ändå är inne på plagg så kanske du känner dig sugen på ett par jeans som ser till att dina fisar inte luktar? Här kan du läsa mer om dem.

Att ligga med ditt ex är inte så dåligt som du tror

Att ha sex med någon som man älskar kan nog vara det bästa som finns i hela vårt oändliga universum! Men det kan också vara en av sakerna som känns så tomt efter ett break-up – att man inte längre kommer att ligga med sin älskling där kemin har varit 110 procent och stämningen maxad.  Och helt naturligt blir det också att tråna lite efter sitt ex när förhållandet har tagit slut, för det är ju den enda fysiska och sexuella kontakt som man haft under en tid.  Till dig som fortfarande tänker på heta akter med din ex-partner, till dig har vi glädjande nyheter! Nya studier visar att det faktiskt kan vara bra för själen och läkningsprocessen att ligga med sin före detta älskling, något som Mirror Online skriver om.  Att ligga med ditt ex kan faktiskt gynna dig. Bildkälla: ShutterstockGjorde inte saker och ting värre För att få fram det glädjande (eller icke-glädjande) resultatet har forskare från Wayne State University genomfört en studie med totalt 485 personer.  I den första studien deltog 113 personer där samtliga nyligen gått igenom ett tufft break-up och i den andra deltog 372 personer. Där fick de deltagande svara på hur många gånger de har haft sex med sitt ex samt hur mycket sex de har försökt att få till. De fick även svara på om det fortfarande fanns känslor kvar efter det.  Till mångas förvåning visade resultatet att sex med ett ex inte gjorde saker och ting värre i återhämtningen från ett uppbrott. Stephanie Spielmann ledde undersökningen och menar att vi har haft fel uppfattning om det här med sex och ex, skriver Mirror Online.  – Det faktum att sex med en ex har blivit mest ivrig efterföljd av dem som har svårt att gå vidare, tyder på att vi kanske kanske mer kritiskt ska utvärdera människors motivation bakom att förfölja sex med ex, säger Spielmann till Mirror Online. Så är du fortfarande ledsen över att du och din älskling har gjort slut? Tveka då inte att ringa upp och invita till ett ligg!  Nyheter24 har tidigare skrivit om hur mycket en svensk får ligga. Läs mer om det här!

Eric Gadd om bomben: "Hade jag stått en meter längre bak..."

På lördagskvällen har "Så mycket bättre" premiär och ett gäng svenska artister flyttar in i huset på Gotland för en sommar tillsammans fylld av samtal, roliga utmaningar och självklart en massa musik.  Årets deltagare är Charlotte Perrelli, Christer Sjögren, Eric Gadd, Linnea Henriksson, Louise Hoffsten, Stor och Albin Lee Meldau. I det första programmet är det Eric Gadd som står i rampljuset och ska få sina låtar tolkade av de andra stjärnorna. Han blir bland annat särskilt imponerad av Stors tolkning av en av hans låtar.  Under middagen berättar Eric också om en traumatisk upplevelse på en av hans konserter under 90-talet. Konserten hölls i en folkpark i småländska Virserum och Eric och hans band skulle öppna spelningen.  Men precis under intromusiken så hördes en hög smäll och i scengolvet öppnade sig ett stort hål som var tre gånger tre meter stort.  – Hade jag stått en meter längre bak så hade jag nog inte haft några ben idag, berättar Eric i programmet.  Det var en person som placerat en skottkärra med dynamit under scenen, personen var känd som en lokal bombare och passade på när en stor folkmassa hade samlats för att titta på konserten.  Som tur var skadades ingen i bombattentatet, men konserten fick ändå avbrytas.  Hör Eric berätta om bombattentatet i klippet ovan.  Så mycket bättre sänds lördagar 20:00 i TV4.  En av deltagarna i årets "Så mycket bättre är" Albin Lee Meldau, läs om allt du behöver veta om honom här. 

Nya bilderna på Meghan Markle avslöjar bebismagen

Det var i måndags som den härliga nyheten meddelades av det brittiska kungahuset.  Prins Harry, 34, och hertiginnan av Sussex, Meghan Markle, 37, ska bli föräldrar. Paret gifte sig den 19 maj tidigare i år, och i juli blev Meghan gravid. Bebisen är beräknad att födas våren 2019, och det har redan börjat spekuleras i vad barnet kommer att döpas till. Några av namnen som nämns är Arthur, Alice eller Diana. Om de får en dotter och hon får namnet Diana så skulle det verkligen vara en fin hyllning till prins Harrys avlidna mamma, prinsessan Diana.Prins Harry och Meghan Markle på stranden i Melbourne. Bildkälla: Ian Vogler/Pool Photo via AP/TT BildMeghan och Harry befinner sig i skrivande stund i Australien, och den vaksamma har nog märkt att Meghan har dolt den begynnande bebismagen i löst sittande kläder och kappor. Fram till nu... Under ett besök i Melbourne passade nämligen Meghan på att visa upp sin lilla bebismage för hela världen. Meghan var klädd i en trenchcoat och en marinblå klänning från den australienska märket Dion Lee. Den specialsydda klänningen kostar cirka 6 500 kronor, skriver Daily Mail.Meghan Markle visar sin begynnande bebismage. Bildkälla: Dominic Lipinski/Pool via APNär trenchen sedan åkte av i det växlande vädret så avslöjade Meghan sin bebiskula för alla nyfikna. Både prins Harry och Meghan är överlyckliga över att bli föräldrar, och under resan i Australien har de pratat med fans om "den lille". Meghan har sagt att hon mår ganska bra under graviditeten men att hon känner sig lite trött, skriver Hello Magazine.Se fler av de nya bilderna på Meghan i klippet ovan!  Vill du läsa mer om Meghan Markle? Meghan Markles och prins Harrys bebis kan få det här namnet.Det här klippet på en 5-årig pojke med Downs som träffar prins Harry och Meghan får hela världen att smälta. Och vi förstår varför...Meghan Markle utfryst – på grund av sina politiska åsikter.

Lisbet Palme berättar: Så blev hon och Olof ett par

Lisbet Palme, tidigare gift med för detta statsminister Olof Palme, är död. Hon avled idag torsdag efter en längre tids sjukdom, 87 år gammal.  Från och med tidigt 60-tal stod Lisbet Palme i rampljuset i svensk politik – efter att Olof Palme för första gången blev minister i Tage Erlanders regering. Vid den tiden paret Palme varit gifta i några år – de gifte sig sommaren 1956 – och hade två barn tillsammans.  Olof och Lisbet 1971 (Olle Lindeborg/TT) Olof och Lisbet växte upp i samma kretsar på Östermalm, och i dokumentärserien "Palme" från 2012 berättade Lisbet om hur det gick till när hon fick upp ögonen för den fyra år äldre Olof Palme.  – Det var kanske allvaret jag fastnade för, att han vågade vara allvarlig. Han talade om intressanta saker, sa Lisbet Palme 2012. Och det var också något nygammalt i Olof Palme som fick den unga Lisbet att få upp ögonen på allvar.  – Han verkade tillhöra en annan generation, en äldre generation. Samtidigt var han modernare än andra, berättade Lisbet Palme.  Paret fick tre barn tillsammans – Mårten, Joakim och Mattias. 1986 mördades Olof på öppen gata i centrala Stockholm. 

Lisbet Palme är död – blev 87 år gammal

Lisbet Palme, änka till Sveriges tidigare statsminister Olof Palme har avlidit efter en tids sjukdom, uppger TT. Det är familjen som meddelat det tragiska beskedet. Lisbet och Olof Palme var gifta från år 1956 till hans död 1986.  Lisbet Palme var under sin livstid framstående inom Unicef där hon var ordförande mellan åren 1990-1991. Hon satt även med i den svenska Unicef-kommittén år 1999. Lisbet och Olof Palmes son Mårten Palme har valt att inte kommentera dödsfallet vidare utan ber nu om respekt i sorgearbetet.  – Vi har sagt att vi i familjen inte kommer ge någon ytterligare kommentar än vad vi lämnat till TT, säger Mårten Palme till Aftonbladet.Hyllas av Stefan LöfvenStefan Löfven gick snabbt efter beskedet om Lisbets bortgång ut och hyllade samt sörjde henne på Instagram. "Det är med stor sorg jag tagit emot beskedet om Lisbeth Palmes bortgång. Mina tankar finns i denna stund hos Lisbeths och Olofs tre söner och deras familjer. Lisbeth Palme var en engagerad förkämpe för barnets rätt. Hon var tidigt pådrivande för att FN:s barnkonvention blev antagen 1989 och hon var med och förberedde det globala barntoppmötet 1990.", skriver Stefan Löfven på Instagram.Stefan Löfvens bild på Instagram. Bildkälla: Stefan Löfven/InstagramMordet på Olof Palme Det var sent på kvällen den 28 februari 1986 sköts Sveriges dåvarande statsminister till döds i korsningen mellan Sveavägen och Tunnelgatan i centrala Stockholm. Mordet på Olof Palme har gäckat det svenska rättsystemet sedan dess men ännu har man inte hittat mannen som dödade honom. Och idag är den så kallade Palmeutredningen en av världens största polisutredningar, enligt polisen själva. Lisbet Palme var närmsta vittne under mordnatten och under en vittneskonfrontation år 1986 ska Lisbet ha pekat ut Christer Pettersson som mördare. Hon ska då ha sagt följande. "Man ser väl vem som är alkoholist"  Detta tolkades som att hon blivit informerad om att den misstänkte var missbrukare, vilket Aftonbladet har skrivit om tidigare.   Stora summor för att lösa mordet Polisen har sedan skjutningen lagt stora summor på att lösa brottet, år 2016 hade mordet kostat staten 550 miljoner svenska kronor. Kostnader mellan åren 2011 och 2015 uppgick till en hissande summa av över 27,7 miljoner kronor, enligt Aftonbladet. Löner och arvoden till poliser 2011-2015 27 501 556 Kostnader för personal 2011-2015 77 658 Övriga driftskostnader 2011-2015 198 152 Nyheter24 har tidigare skrivit om detaljen som hade kunnat förhindra mordet på Olof Palme. Vill du veta mer hittar du artikeln här. 

18 klänningar och jumpsuits – till höstens alla festligheter

Allt från glittriga paljettklänningar till mer stilrena varianter! Och hur mycket älskar man inte en snygg jumpsuit? 1. Glittrig klänning Glittrig klänning att bära i höst. Hur snyggt är det inte att slänga en kappa över axlarna? Här blir klänningen din. 2. Blå jumpsuit Mörkblå byxdress med spetsiga detaljer. Hur fin som helst till höstens fester. Byxdressen blir din här. 3. Festklänning För dig som är på jakt efter en power-klänning är denna helt rätt för dig, hur snygg är den inte? Finns här. 4. Klänning med volanger Den perfekta vinröda färgen, och volangerna gör klänningen till en liten dröm. Den blir din här nu nedsatt till 499 kronor. 5. Svart jumpsuit Festlig byxdress med vida ben som ger en fin siluett. Här kan du nu köpa den. 6. Guldig klänning Guldig tight klänning i off-shoulder modell. Det känns som att den aldrig kommer gå ur tiden. Här finns den för 499 kronor. 7. Svart klänning med spets Svart klänning med spets. Alla behöver helt enkelt den lilla svarta i sina liv. Köp klänningen, som är nedsatt 50 procent här. 8. Byxdress öppen rygg Svart jumpsuit med en snygga detaljer, hur fint är det inte med den öppna ryggen? Jumpsuiten finns att köpa här för 799 kronor. 9. Drömmig glitterklänning När mörkret kommer blir man allt mer sugen på de glittriga paljettklänningarna! Vi älskar denna och här finns den att köpa. 10. Vackert set Här kan du köpa detta vackra set i blått! Verkligen stilrent och får dig att synas på festen.  11. Vit klänning Snygg vit tight klänning med silvriga nitar och den höga kragen gör den så stilsäker. Här blir klänningen din. 12. Röd långklänning Var snyggast på festen i höst, i denna röda maxiklänning. Den blir din här. 13. Glittrig klänning Guldig glittrig klänning i knälängd som är perfekt att bära på festen. Här finns den för 799 kronor. 14. Klänning med rosett Vacker röd klänning med markerad midja samt off-shoulder. Hur söt som helst och den finns här, tänk så fin att ha i december och julen? 15. Om du älskar glitter... ...så är detta klänningen för dig! Silvrig tight klänning att bära på alla utgångar och festligheter. Den blir din här. 16. Svart klänning Stilren svart klänning med detaljer vi älskar! Klänningen finns att klicka hem här för 499 kronor. 17. Vit stor volang Vi säger bara wow! En vit längre modell med en helt otrolig volang på sidan. Finns att köpa här. 18. Svart glittrig Svart glittrig jumpsuit att bära på höstens fester! Den är väldigt populär och blir din här.

Jimmie Åkesson kräver handling från KD: "Samtala med oss"

Det är dags för Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna att börja samtala med varandra. Det anser åtminstone Jimmie Åkesson.  I en intervju med Expressen avslöjade Kristdemokraternas Ebba Busch Thor att hon är  den Alliansledare som är mest orädd  för att tillträda med ett stöd i riksdagen som inkluderar Sverigedemokraterna.  – Jag är väl mest orädd för att tillträda med ett stöd i riksdagen som även inkluderar Sverigedemokraterna. Sen vet Sverigedemokraterna vår hållning i frågan om förhandling, sade hon till Expressen. Och något som såg väldigt positivt på uttalandet var SD-ledaren Jimmie Åkesson. Men samtidigt menar Åkesson att det krävs handling från Busch Thor och KD.  – Om nu Ebba Busch Thor verkligen är så orädd som hon säger, så borde hon använda det modet till att börja samtala med oss, säger Åkesson till tidningen. Han menar också att det är dags för Ebba Busch Thor och Kristdemokraterna att bestämma sig.  – Hennes inställning i regeringsfrågan är tydlig och det är bra. Samtidigt är hennes inställning till oss desto otydligare. Å ena sidan vill hon ha vårt stöd, å andra sidan har hon inte gjort några som helst ansträngningar för att få det. Hon behöver bestämma sig, säger Åkesson till Expressen.

24 fina presenttips till den du älskar mest – dig själv alltså

Du är grym som person, uppskatta dig själv! Här är sakerna du bara måste ha, bara för att de är bra att ha. 1. Unna dig ett glas Du är värd ett stort glas av din favoritdryck, detta rymmer nämligen hela flaskan! Glaset kostar 99 kronor här. 2. Du är värd ett bad Älskar du att slappna av i ett varmt bad, men har ingen möjlighet till badkar hemma? Då löser du det problemet med den här bärbara badbaljan.  Baljan är stabil och har handtag på vardera sida. Rymmer ungefär 200 liter och är smidigt att tömma med avloppsslangen som baljan har. Här hittar du badbaljan.3. En stor nalle Vem blir inte glad för en gosig nalle som är hela en meter hög? Här hittar du nallen. 4. En söt mugg Finns det något bättre än en lugn fikastund? Extra bra blir det om kakorna är lite lagom varma.  Den här muggen för 99 spänn är hur söt som helst. Passar bra till höstmyset. 5. Sockervaddsmaskin Det brukar vara några få tillfällen som erbjuder sockervadd – typ cirkusar och festivaler. Detta är ju lyxen du förtjänar. Nu kan du äta sockervadd när du vill! Kolla in maskinen här. Hur drömmigt att göra sockervadd hemma!6. En egen öltapp Upplev fantastisk öl med den här ölkranen! Finns i två olika storlekar här. 7. Gör egen glass Du förtjänar bara det allra bästa, speciellt när det kommer till glass. Det kan du åstadkomma med det här glass-kitet som du hittar här. 8. Hollywoodspegel Att sminka sig i en spegel med bra ljus är verkligen något som underlättar. Du är fin, och du behöver en fin spegel. Den här dessutom väldigt fin att ha framme. Denna spegel finns här för 199 kronor – kap!9. Maxa dina selfies Det negativa med höstmörkret är att det tar bort vårt dagsljus för selfies. Därav är den här lampan ett perfekt köp för att rädda ditt instaflöde. Här behövs inga proffsfotografer som ljussätter åt dig. 10. Alltid varma fötter Kalla fötter? Då är ett par värmande tofflor som gjorda för dig. De här värmer du alltså i mikron, så håller de sig varma i en timme eller två. Läs mer om dem här.11. Goda popcorn Vem vill inte ha en popcornmaskin hemma? Du hittar den här!12. Skön kudde Den här kudden har en fyllning av små polystyrenkulor, vilket gör den så formbar och bekväm. Den kostar bara 149 kronor här.13. Vinhållare Visa upp ditt finaste vin på ett riktigt snyggt sätt. Här hittar du vinhållaren i guld, finns även i svart. 14. Harry Potter-lampa Med ett härligt guldigt ljus känns den här lampan faktiskt ganska lyxig. Den består av den populära "Gyllene Kvicken" från Harry Potter.  15. Ljusslinga med flamingos Ljusslingor är så himla mysigt! Den här är extra festlig med sina härliga flamingos – du hittar den för 99 kronor här. Sätt lite personlighet på ditt hem.  16. Vinställ Det här fina vinstället hittar du här. Det ser lite shabby chic ut, och är riktigt fint att ha på köksbänken17. En resa till Dubai Maffiga Dubai är en riktig upplevelse och ett land där du är omringad av ett konstant lyx. Här får du fem nätter på ett 4-stjärnigt hotell och boende för endast 4 795 kronor. 18. Ljusblå outfit Här kan du köpa detta vackra set i blått! Verkligen stilrent och får dig att synas på festen. 19. Kappa i fluff Hur gosig är inte den här kappan? Perfekt att svepa in sig i när det blir kallare. Spana in den här!20. Cocktailset Det är ju riktigt kul att blanda sina egna drinkar, och i det här setet får du alla delar som behövs för att göra dem riktigt proffsiga. Klicka hem det här för 249 kronor.21. Lyxig cornflakesdispenser Bli av med de fula flingkartongerna – och servera dina flingor på det absolut snyggaste sättet. Spana in den lyxiga dispensern här.22. Gör livet lättare Att öppna vinflaskor är inte alltid det lättaste, och något som kan ta onödig tid. Med denna elektriska vinöppnare blir det busenkelt! På under 10 sekunder är det färdigt. Finns att köpa hos Partykungen för 299 kronor.23. Unna dig Nutella Nutella and Go är det perfekta snackset att ta med sig. Bara öppna och börja doppa de spröda pinnarna i Nutellan. Här finns de att köpa för 19 kronor styck.24. Plopp PolkaDetta är ju perfekt inför juletiderna! Här köper du denna choklad.

Bianca Ingrossos pinsamma livepodd – fansen flydde

Det är i kvällens "Wahlgrens värld" som tittarna får se när Bianca Ingrosso, 23, och Alice Stenlöf, 22, ska livepodda. De bästa vännerna Alice och Bianca driver podcasten "Har du sagt A får du säga B", och podden har snabbt blivit en av Sveriges mest populära.– Jag vaknade upp och kände "vilken succé det kommer bli, jag känner det i min själ!", säger Bianca inför livepodden i "Wahlgrens värld".Men när Alice och Bianca ska livepodda på Iconfest så blir det inte riktigt som de har tänkt sig. Alice Stenlöf och Bianca Ingrosso under livepodden. Bildkälla: Stella Pictures Duon är kända för att prata om sex, alkohol och fester, men även om relationer och annat. När de väl kommer till salen där de ska spela in så får de något av en chock.Alla i publiken är nämligen betydligt mycket yngre än vad Alice och Bianca trodde. Så när tjejerna ska sätta igång – och försöker hålla sig till sitt manus – så blir det riktigt konstig stämning. "Det var så stelt, det var det sjukaste!"Flera i publiken skruvar på sig, och hur mycket Bianca än försöker så lyckas hon inte locka fram ett enda skratt. Inte ens ett litet leende...– Det var så stelt! Det var det sjukaste, det var som att någon hade lagt i sömnpiller i dom. Medelåldern var cirka sju år, och deras gamla morsor som var typ 40, säger Bianca.– Det var så fel, det var så fel, fortsätter Bianca.Bianca Ingrosso berättar om katastrofen i "Wahlgrens värld". Bildkälla: Stella Pictures.Under livepodden försöker Alice lätta upp stämningen genom att fråga Bianca om hon har "fått ligga i veckan" – och därefter blir det bara ännu värre.Bianca bestämmer sig för att försöka liva upp stämningen genom att berätta sin mest pinsamma hemlighet. Men inte ens det funkade särskilt bra. Hur det blev ser du i klippet ovan."Wahlgrens värld" sänds klockan 21.00 på Kanal 5.

18 grymt snygga jackor som alla vill bära i höst och vinter

1. Pälsjacka Den här fina pälsjackan är i fuskpäls och finns även i beige. Du kan köpa den nedsatt med 20 procent här. 2. Svart kappa En elegant svart kappa är det perfekta ytterplagget under hösten. Spana in kappan här – den är nedsatt med 40 procent. 3. Svart jacka med pälsimitation Den här jackan är både snygg och bekväm! Du hittar den här. 4. Kamelfärgad kappa Kamelfärgade kappor är riktigt trendigt och ger en elegant look. Den här kappan är nedsatt med 20 procent och kostar 639 kronor. 5. Lurvig kappa Hur gosig är inte den här kappan? Perfekt att svepa in sig i när det blir kallare. Spana in den här! 6. Manchesterjacka Hur fin är inte den här rosa manchesterjackan? Du kan klicka hem den här på rea! 7. Kappa med knyt Den här snygga kappan markerar midjan med ett snyggt skärp. Den kostar 399 kronor här. 8. Rutig kappa Den rutiga trenden är fortsatt stark och den här kappan är riktigt snygg! Här kan du klicka hem den. 9. Teddyjacka Den här mysiga jackan kan du klicka hem med 20 procents rabatt här. 10. Ljus kappa Den här snygga ullkappan kommer från Filippa K och är i en härlig ljus färg. Den finns även i mörkblått och du kan köpa den här.11. DunjackaEn dunjacka är ju ändå det allra bästa när det blir kallt. Denna är i en kort modell och har en snygg pälskant i fuskpäls. Spana in jackan här.12. Kappa med pälskrageEn längre kappa med pälskrage är ett riktigt elegant alternativ. Du hittar kappan här för 1 249 kronor.13. Mönstrad kappaHur cool är inte den här kappan? Dessutom är det ju roligt att ha något annat än de klassiska svarta plaggen. Du kan fynda kappan här nedsatt från 1 299 till 324 kronor!14. Kappa i bikermodellSpana in den här kappan i bikermodell för en lite coolare variant av den svarta kappan. Du kan köpa den här.15. Leopardmönstrad jackaLeopardmönstrat är hetare än någonsin just nu! Den här jackan hittar du för 399 kronor här.16. FuskpälskappaDen här fina kappan i pälsimitation blir din för 799 kronor. Du hittar den här.17. Svart dunjackaDen här snygga och sportiga dunjackan är nedsatt med 40 procent. Klicka hem den här för 359 kronor.18. SammetsjackaDen här underbara jackan i sammet hittar du här.