Nyheter från Nyheter24

Kent Ekeroth petas av SD – får inte sitta kvar i riksdagen

Han är en av Sverigedemokraternas mest kända, mest kontroversiella politiker. Nu avslöjas det att Kent Ekeroth inte kommer att stå med på Sverigedemokraternas riksdagslista i höstens val. – Jag kan bekräfta att Kent Eneroth inte kommer att finnas med i valberedningens förslag. Valberedningen är enig i den här frågan, säger valberedningens ordförande Michael Rosenberg till Aftonbladet.  Det innebär alltså att Kent Ekeroths karriär i Sverigedemokraterna kommer att ta slut efter nästa val. Ekeroth har suttit i riksdagen för SD sen 2010, men har under senaste året gjort sig mer känd för sina skandaler än för sina politiska insatser.  Ekeroth har också varit frånvarande från riksdagen under en längre tid. När Nyheter24 kontaktade honom om just detta förra året blev svaret att partiledningen inte ville ha honom där.  – Jag skulle så klart varit där om Jimmie hade velat, sa Ekeroth till Nyheter24 då. 2017 åtalades Kent Ekeroth för misshandel efter ett bråk i en krogkö, Ekeroth fälldes i tingsrätten men friades av hovrätten. Ekeroth hamnade också i blåsväder när han ljög om ett barns ålder.  Mer om SD: Jimmie Åkesson: "Jag ber till Gud varje dag"

Kim Bergstrand: ”Klubbar i Sverige och utomlands har hört av sig"

2016 vann Kim Bergstrand och IK Sirius Superettan. 61 poäng och ett mål bättre i målskillnad än AFC räckte för att stå som segrare när säsongen summerades.  2017 blev Sirius första säsong i Allsvenskan sedan 1974 och Sirius gjorde avtryck direkt då man placerade sig på en 7:e plats. Lagets bästa placering i Allsvenskan någonsin. En stor del i att Sirius kunde ta sig från division ett 2013 till Allsvenskan 2017 beror på huvudtränaren Kim Bergstrand. Och som alltid, när det går bra för tränare och fotbollspelare i mindre klubbar så tar det ofta inte lång tid innan rykten om att större klubbar är där och försöker att locka över tränaren eller spelaren till sin egen klubb. Den senaste tiden har ryktena om Kim Bergstrands vara eller inte vara i IK Sirius varit stora.  Detta intresserade panelen i Studio Allsvenskan vilket ledde till att chefredaktör Henrik Eriksson valde att ställa Kim mot väggen och faktiskt fråga om flyttryktena stämde. Du pratar mycket om ledarskap, du har blivit hyllad av både spelare, ledare och media. Men vad känner du själv, vad är nästa steg för dig?  – Nu säger jag vi, för jag och Thomas gör det här ihop och ingen av oss är över eller under den andra. Men vi har sagt att vi ska gräva där vi står, vi ska göra så jävla bra vi bara kan där vi står och sen har vi självklart sagt att vi vill träna någon av de större klubbarna i Sverige. Stockholm, Göteborg, Malmö eller vart det nu är men också utomlands. Vid tillfälle, när det passar. Det vore nästa utmaning.    Marcus Birro: När passar det då?  – Det är de som är så svårt, för det är sällan som det är lyckliga skilsmässor mellan tränare och klubbar. Antingen så får man sparken eller så väljer man att bryta sitt avtal. Det är sällan kontraktet går ut och alla är glada och nöjda. Vi har haft förfrågningar från både här och där men då har vi suttit under kontrakt. Birro: Vad är här och där? Får ni förfrågningarna ihop?  – Ja, det kan komma till honom eller till mig.  Birro: Vilka är det som har hört av sig då? – Det är klubbar i Sverige och utomlands. I spelaren ovan så kan du se hela avsnittet av Studio Allsvenskan. Vill du höra när Kim Bergstrand kommenterar flyttryktena så lyssna cirka 63 min in i avsnittet.   Studio Allsvenskan finns även som podcast! Lyssnar du hellre via Acast så kan du göra det här. Du kanske även är intresserad av: David Fällman om pengarna i Kina: "Många spelar för matchbonusen" Så ska David Fällman bli ny försvarsgeneral i Hammarby IF Fotbollsstjärnor stödjer krigsdrabbade Kurdistan – Auktionerar ut ägodelar Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Här är morddömde Billy Fagerströms klagobrev från fängelset

Billy Fagerström, 23, dömdes i förra veckan till livstids fängelse skyldig till mordet på sin 19-åriga ex-flickvän Tova Moberg. Innan mordet hotade, misshandlade och plågade han henne under flera års tid.  Billy Fagerström och Tova Moberg. Bild: TT/Facebook (Montage) Här kan du läsa mer om hur mycket hans föräldrar visste om hoten och misshandeln. Nu har han skrivit ett klagobrev inifrån sin cell där han riktar kraftig kritik mot sin advokat Bo Karlsson. Han skriver bland annat att han "bara är 23 år gammal och blivit dömd till livstids fängelse", skriver Expressen.  Du kan läsa brevet i sin helhet i slutet av artikeln. Fagerström skriver att hans advokat inte "lyft fram bevis som talar till min fördel". Samtidigt önskar sig den livstidsdömde 23-åringen en annan advokat – nämligen stjärnjuristen Thomas Olsson som tidigare arbetat med fall som exempelvis Thomas Quick/Sture Bergwall.  Här är brevet i sin helhet: Jag Billy Fagerström ansöker härmed om att få byta advokat från Bo Karlsson till Thomas Olsson.  Pga följande skäl önskar jag byta advokat.  Jag är bara 23 år gammal och har blivit dömd till livstids fängelse. Jag och min advokat har inte haft samma åsikter om upplägget av mitt försvar. Det jag ville ta upp/framföra har advokaten inte lagt så stor vikt vid. Jag upplevde att han inte ställde åklagaren mot väggen och ifrågasatte utredningen bättre.  Vidare har han underlåtit att undersöka viktiga detaljer och lyft fram bevis som talar till min fördel. Jag tycker det var ett dåligt upplägg av vittnesförhören vid rättegången, saker jag ville att han skulle frågat vittnen om gjordes aldrig. Jag upplevde att engagemanget inte var 100% eftersom vi inte hade samma uppfattning i många frågor.  På grund av ovan nämnda skäl har jag tappat förtroendet för min nuvarande advokat helt och ansöker härmed om att få byta till Thomas Olsson.  Billys klagobrev. Här kan du läsa om den livstidsdömdes liv på Facebook innan domen föll. I bevismaterialet återfinns bland annat en dagbok där Tova Moberg skrev ner detaljer om hennes dåvarande pojkväns aggressiva beteende och där hon förutsåg sin egen död (vilket du kan läsa mer om här). Hon hade också en USB-sticka med bilder på skador han orsakat henne gömd under sin säng.    I en dagbok dokumenterade Tova Moberg sin ex-pojkväns misshandel. Bild: Polisen Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Instagram och Facebook ligger nere – oklart vad som hänt

Det var strax innan lunch på torsdagen som folk började uppleva problem med både Facebook och Instagram över hela världen, och det kunde snart konstateras att båda tjänsterna ligger nere över hela världen. I nuläget verkar Instagram var hårdast drabbat, där användare har stora problem med att uppdatera flödet. För Facebook-användare krånglar både chatten och nyhetsflödet. Vid 12:10 såg det ut som att både Instagram och Facebook var tillbaka på banan igen. 

Piratpartiet: Regeringen har fel – piratkopiering är framtiden

Regeringen föreslår att höja straffskalan för piratkopiering till att inkludera sex års fängelse. Detta innebär att den som piratkopierar barnpornografi i lagens mening begår ett grövre brott genom att göra intrång i fotografens upphovsrätt till de delade bilderna än vad den gör när den sprider bilder av övergrepp på barn.För den som läser utredningen bakom förslaget är det tydligt att detta är ett beställningsverk från upphovsrättslobbyn. Kanske är det inte så konstigt när lobbyn till och med fått en plats i utredningskommittén.I utredningen försöker de associera upphovsrättsintrång med stöld, något som är ytterst oärligt - så till den grad att det i amerikanska domstolar är förbjudet. De försöker motivera straffskalan genom att skriva "beträffande valet av straffmaximum hänvisades [...] till att en rättighetshavares inkomstmöjligheter bygger på en ensamrätt till exemplarframställning och att vissa därför jämställer piratkopiering med stöld". Att "vissa" primärt är mellanhänder i distributionskedjan är ingen svår gissning. Varför det är relevant att särintressen gör den felaktiga jämförelsen mellan två helt olika sorters brott framgår inte. Det är också häpnadsväckande att man i en sådan här utredning bakar in idén om att enda sättet att tjäna pengar som kreatör är genom att exploatera upphovsrättens möjligheter att låsa in spridningen av sina alster, något som vi alla vet inte stämmer. Häromdagen visade en kartläggning av kreatörers inkomster från nya nätvänliga affärsmodeller, att 15 miljoner amerikaner tjänat närmare sex miljarder dollar under 2016 genom att förstå hur internet fungerar; att spridning och kopiering är positivt för en kreatör som vill nå sin publik!Regeringen och upphovsrättslobbyn sätter käppar i hjulet för en kulturell revolution som sätter skaparen i fokus. Vi i Piratpartiet kämpar för en värld med maximal spridning av kultur och kunskap, där hindren för att skapa minimeras och människor uppmuntras att dela med sig av det som är betydelsefullt för dem. Magnus Andersson, Partiledare för Piratpartiet

Miljöpartiet: Dags att ta tillbaka estetiska ämnen i gymnasieskolan!

Vilken av Jan Björklunds skolreformer som åsamkade störst skada lär historiker få reda ut. Att plocka bort de estetiska ämnena från alla gymnasieprogram utom det estetiska är en kandidat.  Den rödgröna regeringen lägger nu en proposition om att från och med höstterminen 2019 återinföra estetiska ämnen på samtliga nationella gymnasieprogram. Ämnet ska omfatta 50 gymnasiepoäng. Dessa tas från gymnasiearbetet, som därmed halveras.  Frågan är om det finns majoritet i riksdagen för förslaget. Miljöpartiet har ­arbetat för att säkra en ­sådan, och företrädare från tre allianspartier, Moderaterna, Centerpartiet och Liberalerna, har i olika sammanhang sagt sig stå för ett återinförande, och även kritiserat att alliansregeringen plockade bort kursen.  En kurs i kärnämnet estetisk verksamhet ingick i samtliga nationella gymnasieprogram fram till 2011. Motivet till att plocka bort estetisk verksamhet som ett gymnasiegemensamt ämne var att eleverna skulle ges tid för fördjupning inom karaktärsämnena. Estetiska kurser har i stället erbjudits som individuellt val, med resultat att många elever lämnats vid sidan av. En majoritet av gymnasieungdomarna får idag mindre estetisk ­kunskap i gymnasieskolan än vad som var fallet före 2011. Att frigöra tid för teoretiska ämnen genom att plocka bort de estetiska ämnena var dessutom en åtgärd som saknade vetenskapligt stöd. Tvärtom ­bidrar de estetiska ämnena till att förbättra inlärningen i andra ämnen. Internationella jämförelser ­visar också att estetiska ämnen har en stark ställning bland de ­länder som toppar utbildningsrankningen. För att utvecklas behöver man både grundläggande kunskaper och kreativa verktyg. Kreativitet och kunskap går hand i hand, och förstärker varandra. Estetiska ämnen kan hjälpa elever att öva på sin kreativa och kritiska förmåga, samtidigt som det leder till mindre stress och ökat välmående. Att åtta årskullar drabbades av Björklunds agerande är beklagligt. Låt det nu inte bli fler! Niclas Malmberg, Riksdagsledamot och kulturpolitik talesperson (MP)

Donald Trumps fusklapp från vapenmöte stor snackis i USA

Över en vecka har gått sen den fruktansvärda skolskjutningen i Parkland, Florida, där 17 personer miste livet.  Bland sorgen och ilskan har även en ny vapendebatt blossat upp i USA, och det har kommit nya krav på att skärpa de liberala vapenlagarna som finns i landet.  På onsdagen mötte president Donald Trump ungdomar som överlevde skolskjutningen och familjer till offren, och efter mötet har Trumps anteckningar skapat stor diskussion.  Zoomar man in på fusklappen ser man tydligt att Trump, eller någon i hans stab, skrivit upp punkter med saker som kan vara viktigt att komma ihåg under mötet. Tre av punkterna syns tydligt:  ”1. Vad vill ni helst att jag ska veta om era upplevelser” "2. Vad kan vi göra för att få er att känna er säkrare?" ”5. Jag hör er” Bilder ur andra vinklar visar att en annan punkt på lappen är "Resurser? Idéer?" Här är lappen som skapat debatt i USA. Och ja, det är den femte och sista punkten som skapat stora diskussioner i USA.  ”Att ha anteckningar med till ett möte är inget ovanligt, men att man behöver en påminnelse att 'lyssna' när man besöker ett möte med överlevande från vapenvåld är väldigt typiskt Trump”, skriver Huffington Post. Även på Twitter har vapenlagarna diskuterats under taggen #ihearyou. Många är arga på Trump, och menar att han behöver en fusklapp för att visa empati. Andra använder taggen för att propagera för ännu friare vapenlagar i USA.  Debatten om skjutvapen i USA kommer tveklöst fortsätta, och enligt presidenten själv har han tydligen hört en del av vad som sagts. – Några av era förslag, jag har hört några av dem. Vi kommer att göra något år den här hemska situationen, sa Trump under mötet, enligt CNN.  MER OM TRUMP: Donald Trump fick frågan om han är feminist – här är hans svar!

Ung i Sveriges Fatemeh Khavari vill träffa Jimmie Åkesson

Hon har det senaste halvåret blivit en svensk politisk superkändis.  Som talesperson för organisationen Ung i Sverige, som arrangerade den uppmärksammade sittstrejken i Stockholm, har Fatemeh Khavari, 18, blivit en stark röst i flyktingdebatten – trots att hon inte kommer få rösta i höstens val.  I podden 24Frågor berättar hon om vägen till Sverige, om näthatet, framtidsdrömmarna, och om att hon vill träffa en viss svensk partiledare.  – Den enda som tydligt säger att det jag gör är fel är Jimmie Åkesson. Jag vill jättegärna träffa honom och prata med honom men jag har inte lyckats med det, säger Fatemeh Khavari i 24Frågor. Khavari fortsätter: – Jimmie är huvudpersonen bland de som kritiserar oss flyktingar. Jag vill prata med honom och lyssna på hans argument för att sudda bort mig.  Nyheter24 söker Åkesson för kommentar Lyssna på hela avsnittet HÄR, på iTunes, eller i din podd-app

Föräldrar glömde barnvagn med bebis i på spårvagnshållplats

Föräldrar är inga superhjältar utan människor. Och vad gör människor? Glömmer saker. De här föräldrarna i Göteborg råkade dock glömma något ganska viktigt.  – Under mina 34 år har jag faktiskt inte varit med om något liknande. Men det finns några år kvar för att få nya erfarenheter, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson till P4 Göteborg skriver GP. Polisen fick ett samtal om att en person hittat en ovaktad barnvagn med ett spädbarn i. Föräldrarna? De syntes inte till på platsen.  Bildkälla: TT Polisen åkte direkt till platsen för att se till att barnet kom i rätt händer. Men innan de hann komma långt ringde en förtvivlad pappa upp.  Han och mamman till barnet var på väg tillbaka till hållplatsen för att hämta sin lilla – som de glömt kvar. Polisen och föräldrarna kom till platsen ungefär samtidigt och de kunde återfå sin bebis.  Enligt polisen ska både föräldrarna och barnet må bra, trots omständigheterna, skriver GP.  TV: Därför förbjuder förskolan barnen från att säga "bästa vänner" Läs också om när en morfar råkade ta med sig fel barn hem från förskolan Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Mässlingen slår hårt mot Europa – ökat 400 procent på ett år

Mässlingen slog hårt mot Europa under 2017 då utbrotten ökade nästan 400 procent från året innan. Detta skriver Världshälsoorganisationen, WHO, i ett pressmeddelande. Mässling är en virussjukdom som är extremt smittsam och orsakar infektioner i luftvägarna samt ger röda utslag på kroppen. Sjukdomen kan faktiskt vara dödlig. Här är symptomen du ska hålla koll på om du inte är vaccinerad. År 2016 var det rekordlågt antal som drabbades av virussjukdomen i Europa, då enbart 5 273 som insjuknade.  Men bara ett år senare, 2017, hade antalet fall ökat drastiskt. Statistik från WHO visar att det i Europa var så många som 21 315 personer som insjuknade i sjukdomen – och av dessa avled 35 personer. Detta innebär att det 2017 var fyra gånger så många fall som året innan. I Sverige bröt sjukdomen ut på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg i slutet på förra året, läs mer om det här. De ökande fallen av mässling har oroat WHO, men samtidigt menar de att det finns förklaringar till varför utbrotten faktiskt ökade under 2017.  Rgionaldirektören för Europa, doktor Zsuzanna Jakab, menar att ett av de största problem till de ökande fallen beror på personer som kan vaccinera sig väljer att inte göra det. Detta i sin tur leder till att personer som inte kan vaccinera sig löper större risk att få sjukdomen.  I vissa delar av Europa har man infört böter för de som vägrar vaccinera sina barn – läs mer om det här. Jakab förklarar på WHO:s hemsida: – Varje ny person som påverkas av mässling i Europa påminner oss om att ovaccinerade barn och vuxna, oavsett var de bor, förblir i riskzonen för att få sjukdomen och sedan sprida den till andra som kanske inte kan bli vaccinerade. Över 20 000 fall av mässling och 35 döda år 2017, är en tragedi som vi helt enkelt inte kan acceptera. Jakab tillägger att även om det skedde en ökning av mässling i Europa under 2017 så ska detta inte få hindra den fortsatta kampen för ett mässlingsfritt Europa: – Detta kortsiktiga bakslag ska inte avskräcka oss från vår kamp att vara den generation som frigör våra barn från dessa sjukdomar en gång för alla. Många väljer att inte vaccinera sig själva eller sina barn för att de tror att det är farligt – här kan du läsa vad experten säger.  Folkhälsomyndigheten i Sverige skriver att mässling faktiskt är en sjukdom som kan utrotas av just vaccin – läs mer om mässling och vaccin här.  De länder som drabbades värst av sjukdomen enligt WHO var följande: 1. Rumänien – 5562 insjuknade 2. Italien – 5006 insjuknade  3. Ukraina – 4767 insjuknade  Sverige är inte med på listan över de länder i Europa som drabbats värst av mässlingen. Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Sverige är mest korrupt i Skandinavien – rasat på listan

Organisationen Transparency International släpper varje år en lista över vilka länder som är mest korrupta och vilka som är minst korrupta för föregående år, 2017. Sverige gjorde dåligt ifrån sig. Sverige har alltid legat högt på listan där första platsen går till minst korrupta land. För år 2015 låg vi på tredje plats, 2016 på plats fyra men nu har vi fallit till plats sex av 180 länder, skriver SVT. Det gör att vi nu är det mest korrupta landet i Skandinavien. En av anledningarna kan vara IT-skandalen. En skandal där det kom fram att väldigt känsliga uppgifter läckt till fel personer.  Här kan du läsa mer om vad IT-skandalen är Länderna bedöms på en skala från 0 till 100 där 0 är väldigt korrupt och 100 är ett land med näst intill ingen korruption. Sverige fick 84 vilket innebär att vi fallit fyra placeringar sedan förra årets bedömning. Något som är relativt ovanligt. Sverige kom på plats sex av 180 på listan över korrupta länder. Bildkälla: TT Till SVT säger Ulla Andrén, Transparency Internationals, att vi i Sverige har varit naiva när det kommer till korruption. Att vi svenskar inte tror att det kan ske här. – Vi har ju föreslagit att regeringen ska initiera ett arbete med en nationell handlingsplan mot korruption. Vi har också anslutit oss till Agenda 2030 som säger att man ska göra allt man kan för att minska mutor och korruption. Vi ser inte riktigt att vi är på väg dithän just nu, säger Ulla Andrén. Så vilka länder var bäst och vilka sämst?  Minst korruption har Nya Zeeland på 89e plats. Därefter kommer Danmark, Finland och Norge med 85 poäng.  De länder som har mest problem med korruption är Syrien med 14 poäng, Sydsudan med 12 och Somalia på sista platsen med 9 poäng. Rapporten kunde också se att länder med mindre skydd till organisationer som inte är förknippade med staten, som exempelvis media, hade högre risk för korruption.  Och att det varje vecka dör en journalist i länder med mycket korruption.  Här kan du se hela listan TV: Därför förbjöds folk förut att äta semlor i Sverige Läs också om vilka kommuner som är störst i Sverige Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Sverige är mest korrupt i Skandinavien – enligt ny statistik

Organisationen Transparency International släpper varje år en lista över vilka länder som är mest korrupta och vilka som är minst korrupta för föregående år, 2017. Sverige gjorde dåligt ifrån sig. Sverige har alltid legat högt på listan där första platsen går till minst korrupta land. För år 2015 låg vi på tredje plats, 2016 på plats fyra men nu har vi fallit till plats sex av 180 länder, skriver SVT. Det gör att vi nu är det mest korrupta landet i Skandinavien. En av anledningarna kan vara IT-skandalen. En skandal där det kom fram att väldigt känsliga uppgifter läckt till fel personer.  Här kan du läsa mer om vad IT-skandalen är Länderna bedöms på en skala från 0 till 100 där 0 är väldigt korrupt och 100 är ett land med näst intill ingen korruption. Sverige fick 84 vilket innebär att vi fallit fyra placeringar sedan förra årets bedömning. Något som är relativt ovanligt. Sverige kom på plats sex av 180 på listan över korrupta länder. Bildkälla: TT Till SVT säger Ulla Andrén, Transparency Internationals, att vi i Sverige har varit naiva när det kommer till korruption. Att vi svenskar inte tror att det kan ske här. – Vi har ju föreslagit att regeringen ska initiera ett arbete med en nationell handlingsplan mot korruption. Vi har också anslutit oss till Agenda 2030 som säger att man ska göra allt man kan för att minska mutor och korruption. Vi ser inte riktigt att vi är på väg dithän just nu, säger Ulla Andrén. Så vilka länder var bäst och vilka sämst?  Minst korruption har Nya Zeeland på 89e plats. Därefter kommer Danmark, Finland och Norge med 85 poäng.  De länder som har mest problem med korruption är Syrien med 14 poäng, Sydsudan med 12 och Somalia på sista platsen med 9 poäng. Rapporten kunde också se att länder med mindre skydd till organisationer som inte är förknippade med staten, som exempelvis media, hade högre risk för korruption.  Och att det varje vecka dör en journalist i länder med mycket korruption.  Här kan du se hela listan TV: Därför förbjöds folk förut att äta semlor i Sverige Läs också om vilka kommuner som är störst i Sverige Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Fotbollsstjärnor stödjer krigsdrabbade Kurdistan – Auktionerar ut ägodelar

Nu på lördag, den 24:e februari, spelas välgörenhetsturneringen Mesopotamien Cup i Skärholmshallen, Stockholm.  Och turneringen är i år stjärnspäckat med flera stora profiler.  När Mesopotamien Cup går av stapeln på lördag så blir det fjärde gången som turneringen spelas för att samla in pengar till hjälporganisationen Kurdiska Röda Solen.  Kurdiska Röda Solen som är en välgörenhetsorganisation grundades 1993 i Sverige och Tyskland för att hjälpa det kurdiska folket i krigsdrabbade Kurdistan.  En av grundarna av Mesopotamien Cup, Bahar Shivan, berättade i en intervju med Expressen 2016 att det var under en fredsdemonstration 2014 som hon förstod att  hon ville göra något mer handfast för att verkligen stötta de som drabbas av kriget i Mellanöstern.  Bahar Shivan om varför hon startade turneringen: – Jag kände att jag ville göra något mer än att bara skrika slagord. Folket som lever där nere behöver hjälp på riktigt, och fotboll är ett bra sätt att få folk att engagera sig. Efter fredsdemonstrationen 2014 startade Bahar Shivan tillsammans med ett gäng ungdomar turneringen Mesopotamien Cup.  Första upplagan av turneringen spelades 2015. Fotbollsturneringen har under de senaste åren engagerat allt fler stora sportprofiler som alla vill hjälpa till och stödja evenemanget.  Bland annat så skänkte John Guidetti och Robin Quaison sina tröjor till turneringen 2016.  När turneringen nu om två dagar går av stapeln så kommer det ännu en gång finnas flera profiler på plats för att öka intresset för cupen och samtidigt visa sitt stöd. På plats kommer bland annat Bojan Djordjic, Erik Niva, Jiloan Hamad samt den tysk/kurdiske fotbollspelaren Deniz Naki att vara.  Erik Niva, Bojan Djordjic och Jiloan Hamad kommer alla att befinna sig på Mesopotamien Cup i helgen. Bildkälla: TT Utöver de profiler som befinner sig på plats under Mesopotamien Cup så har fler andra stjärnor som inte har möjlighet att vara delaktiga valt att skicka in ägodelar som kommer auktioneras ut till förmån för de krigsdrabbade kurderna.  Bland annat så kan du lägga bud på Emil Forsbergs fotbollskor eller Brwa Nouris signerad matchtröja. Emil Forsberg stödjer Mesopotamien Cup. Bildkälla: TT I spelaren ovan kan du se när flera av spelarna och fotbollsklubbarna berättar om sitt engangemang i cupen.  Turneringen spelas i Skärholmshallen nu på lördag, den 24:e februari med start 09:00.  Mer information om evenemanget hitta du på turneringens Facebook. Du kanske även är intresserad av: Så ska David Fällman bli ny försvarsgeneral i Hammarby IF David Fällman om pengar i Kina: "Många spelar för matchbonusen" Buya Turay: "Jag är 'pissed off' – hade gjort 15 mål i Djurgården" Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Camilla Gervide: Vem försvarar Kissie när hon släpas till stupstocken?

Ska en ensam influencer behöva bära hundhuvudet för en hel bransch, bara för att Konsumentverket vill spänna musklerna lite extra denna första gång?
 Nu överklagar nämligen Konsumentverket den dom som tidigare friat bloggnätverket Tourn i frågan om ansvar, samtidigt som de fällde bloggaren Alexandra ”Kissie” Nilsson på två av tre punkter gällande smygreklam.Jag tycker att det är av högsta relevans att Tourn ses som medansvariga i den här frågan.Precis som tidningar har en ansvarig utgivare som ser till att lagar och regler följs så borde samma principer gälla för bloggnätverken.Givetvis kan inte ett företag som Tourn göra mer än rekommendera influenserna att följa deras instruktioner och riktlinjer för i slutänden är det trots allt influenserna som trycker på den slutgiltiga  publiceringsknappen men att avsäga sig allt ansvar för vad som sker på ens portal är oacceptabelt, särskilt som de agerat mellanhand mellan företaget och influencern så här är jag helt med på KOs linje om att överklaga till Hovrätten för att få Tourns roll utredd ytterligare en gång. Av vilken anledning Konsumentverket valde just Alexandra ”Kissie” Nilsson till att bli deras pilotfall vet jag inte. Det finns så ofantligt många influencers som gjort sig skyldiga till betydligt fler och större fall av smygreklam än vad Kissie gjort.Hon blev stämd, dömd och ålagd med vite - någonting hon accepterade utan större protester - men att hon ska dras med till Hovrätten och behöva göra om hela den här rättegången med alla kostnader som det innebär - enligt egen utsago har hon spenderat omkring 200 000 kr på advokatkostnader - för att KO är ute efter Tourn för att få en prejudicerande dom där även bloggnätverket ses som ansvariga tycker jag är orättvist.Alexandra ”Kissie” Nilsson får på något underligt vis bära hundhuvudet för alla influencers och all smygreklam de som kollektiv gjort sig skyldiga till, men ingenstans ser jag en enda ”kollega” till Kissie uttrycka sitt stöd eller sina sympatier till henne för det hon gått igenom. Även fast jag själv arbetar mot smygreklam så kan jag ändå känna empati för Kissie och det hon gått igenom och har inga problem att uttrycka den öppet.Kanske har hennes kollegor backat henne privat och bakom kulisserna? Så kan det givetvis vara, men mest av allt skulle jag tro att de försöker hålla en så låg profil som möjligt eftersom de vet att de kan stå näst på tur att ställas inför skranket när KO vidgar sina vyer. Jag önskar att KO kunde rikta sin fokus på de influensers som fullkomligt och totalt fyller sina flöden med omarkerad reklam för sina egna produkter. Här finns det otaliga profiler att välja mellan men de som sticker ut lite extra är Isabella ”Blondinbella” Löwengrip, systrarna Hannah Widell och Amanda Schulman och Pernilla Wahlgren.Här handlar det inte om bristande kunskap eller tveksamheter kring hur man ska gå till väga då exempelvis Isabella Löwengrip fällts av RO vid minst sex olika tillfällen då hon gjort smygreklam för sina egna företag och hon har även suttit ner med organisationen för att diskutera frågan. Hannah och Amanda har fällts för smygreklam via Reklamombudsmannen och Pernilla Wahlgren har granskats för otillåten och smygreklam av bland andra Alkoholgranskningmannen.  Jag är positiv till att Konsumentverket tar i med hårdhandskarna mot smygreklam men jag håller inte riktigt med om sättet de gör det på.Hade jag varit en äkta Youtuber så hade jag kanske satt mig under en filt och spelat in en video där jag hjärtskärande skriker ”LEAVE KISSIE ALONE” samtidigt som mascarasvarta tårar rinner ned för mina kinder. Nu är jag ju inte det - och det ska vi nog alla vara tacksamma för - utan ni får helt enkelt se denna krönika som min lingvistiska gråtkavalkad.Camilla Gervide,Bloggare och skribent

Astrid Lindgrens hemligheter avslöjas i ny film

Astrid Lindgren föddes den 14 november år 1907 i Vimmerby, Småland. Hon är mest känd som en av Sveriges främsta barnboksförfattare men skrev också sångtexter och manus och jobbade som förlagsredaktör. Astrid Lindgrens skrivmaskin.Astrid Lindgren skrev några av Sveriges största klassiker, bland annat Pippi Långstrump, Karlsson på taket, Ronja Rövardotter och Emil i Lönneberga.  Astrids första bok heter “Britt-Mari lättar sitt hjärta” och kom ut 1944. Många av hennes böcker har även filmatiserats och 2012 räknades det till att böckerna hade översatts till 95 språk och språkvarianter. I Vimmerby finns parken “Astrid Lindgrens värld” som skapades 1981. Miljöerna i parken är skapade utifrån Astrids böcker.  Lindgren har även lånat ut sitt namn till barnsjukhuset “Astrid Lindgrens Barnsjukhus” som ligger i Solna. Astrid Lindgren gick bort den 28 januari 2002 och blev 94 år gammal. Och den 1 oktober 2015 är författaren även motivet på 20-kronorssedeln. När Astrid var ung hände något som påverkade henne väldigt mycket som formade hennes framtida liv. Händelsen gjorde henne till en av de mest nyskapade kvinnorna i vår tid. Nu kommer en film om Astrid – ”Unga Astrid”. Berättelsen handlar om när Astrid var ung och bestämde sig för att bryta mot samhällets normer och följa sitt hjärta.Alba August har huvudrollen.Alba August, 24 år har huvudrollen som den unga Astrid. Magnus Krepper och Maria Bonnevie har rollerna som författarens föräldrar. Björn Gustafsson kommer att spela Astrid Lindgrens man Sture.Nordisk film beskriver filmen som ”en biografisk hyllningsfilm”. – Min film om unga Astrid Lindgren är en personlig hyllning till en av Skandinaviens mest inflytelserika konstnärer. En kärleksförklaring till en människa, som med sin själ som insats, valde att spränga sin tids ramar för kön, religion och samhälle, säger regissören Pernille Fischer Christensen i ett pressmeddelande.Filmen kommer att ha premiär under 2018.Se en tjuvkik från filmen i klippet ovan.

Linnea Widmark bryter tystnaden om bråket i Wahlgrens värld

Syskonen Ingrosso är kända för att ha riktigt hett temperament. I kvällens avsnitt av Wahlgrens värld är familjen Wahlgren Ingrosso i Italien på husbilssemester och deras humör är inte på topp och ännu mindre när ingenting fungerar. – Vårt vatten slutade fungera efter dag ett. Jag har ju inte duschat sedan jag åkte från Sverige och kommer antagligen inte göra det innan jag kommer hem heller, säger Bianca i programmet. Bianca Ingrosso försöker hålla skenet uppe medan hon dukar fram frukosten, men den positiva tonen hänger på en skör tråd och försvinner ganska snabbt.  När Bianca, Linnea och Pernilla har dukat fram allt vaknar Benjamin och sätter sig till bords. Han får frågan att hämta två stolar av Bianca, men svarar ”gör det själv” och då är syskonfighten igång. – Mamma, han kommer bli en mes om du gör allt för honom, säger Bianca till Pernilla. – Den här familjen har ju temperament. Det blir alltid tjafs och ganska hysteriskt, säger Benjamins flickvän Linnea Widmark. Hon fortsätter. – Jag är så van nu när de bråkar så jag stänger bara av. Bianca bryter ut i tårar och går iväg genom vingården. – Jag blir så irriterad att Benjamin alltid kommer undan och när jag är arg så gråter jag. Är så trött på att vara den jobbiga personen i familjen. Bianca berättar att hon måste få gå undan och gråta, annars håller hon det inom sig. – Älskar att gråta på sådana här ställen, så det var ju perfekt, säger Bianca. Bianca går tillbaka till frukosten för att lösa allt. – Jag ber om ursäkt för mitt lilla utbrott. Jag tar ansvar för det, men.. Jag tycker att du Benjamin ska ta ansvar och jag tycker också du mamma ska ta ansvar. Pernilla fortsätter. – Jag önskar bara att ni två kunde tygla ert humör lite bättre. Wahlgrens värld som sänds torsdagar klockan 21:00 på Kanal 5. Se bråket mellan Bianca och Benjamin i klippet ovan.

Marcus Birro: Gäller den kollektiva skulden bara svenska män?

Detta med kollektiv skuld är intressant. Det fungerar bara egentligen i ett enda fall.  Om du får för dig att exempelvis invandrande män från vissa länder i Mellanöstern kollektivt skulle fördöma det hot och det våld som sker i den så kallade heders namn skulle du bli jagad av den ”goda sidans” talrika mobb direkt.  Om du yppar en viskning om att det vore väldigt bra om de många goda, toleranta och solidariska muslimer som finns i våra förorter tydligt skulle ställa sig upp och fördöma mycket av det kvinnohat, den fruktansvärda homofobi och det hat inför västerländska värderingar som ryms i avarterna av deras tro, skulle du omedelbart bli stämplad som rasist. Men när det gäller män, träder nya villkor in. Där är det närmast subventionerat uppifrån att alla män, oavsett vad, har skuld i allt som alla män gör. Grejen är att detta inte är en text som rasar mot denna skuldbeläggning. Tvärtom. Jag har inga problem med det. För det handlar inte om skuld, det handlar om ansvar. Samtidigt finns det kvinnor, särskilt i offentligheten som inte anser att män bör ha något med detta att göra. De vill ha sina fiender. De bygger sin småsinta lilla världsbild med hjälp av dessa fiender. Då kommer vi ingenstans. Jag tror att det bästa som kommit ut från MeToo är just självrannsakan. Det är något som kommer med åren. Man träder tillbaka lite. Man tar ett steg tillbaka och funderar över sina egna vanor, sitt eget bemötande, sina egna prioriteringar.  En sådan självrannsakan kan bara starta efter att man lyssnat noga på den människa som säger sig vara utsatt för övergrepp. Det är vad många män har gjort det sista halvåret. Det kan handla om kunskap om hur djuren behandlas i köttindustrin, om att sitta på en nyhetsredaktion med unga människor och på djupet förstå vad det är HBTQ-rörelsen faktiskt slåss för, när en ung människa är rädd för att gå på toa på krogen, eller när man ser vilket lidande vi utsätter djuren för innan djuren blir falukorv på våra stumma tallrikar. Eller då detta om hur vi sexualiserar kvinnor som vi möter i vår vardag. Allt vi lär oss tvingar oss att fundera över hur vi lever våra liv. Jag har inga problem med att ta ett kollektivt ansvar som man när det kommer till normer och vad vi lär våra söner och döttrar. Detta lärande är deras hjärtan in i framtiden. Det är självklart att vi bör lära våra barn att de har ansvar, ett ansvar som både är en rättighet och en skyldighet, att vara så goda som de någonsin kan.  Särskilt i en värld som är allt annat god, särskilt i en tid där det finns människor som vill förstöra just denna möjlighet till demokratisk självrannsakan som är varje tänkande individs förmåga att utvecklas. Jag älskar mötesplatser. Vår tid och vårt debattklimat skriker högt just nu. Det skriket handlar egentligen allra mest om just en plats för oliktänkande att samlas på. En plats där vi kan lyssna, tala och fundera utan att vara rädda. Allt för många har allt för många fördomar, allt för mycket hat, för mycket inskränkthet och för mycket lata förljugna uppfattningar om sina meningsmotståndare. Om fler tog ett helhjärtat ansvar för vem man är, skulle världen vara en något bättre plats.  Marcus Birro,Författare  

Delar av T-centralen i Stockholm utryms – misstänkt föremål hittat

Vid lunchtid på onsdagen började delar av centrala Stockholm att utrymmas. Norra entrén mot Sergels torg utrymdes på order av polisen efter att ett misstänkt föremål hittats.  Ett vittne slog larm klockan 11:50 efter att ha sett ett misstänkt föremål i en papperskorg. Efter vittnets larm kom ordningsvakter och polis till platsen för att undersöka föremålet. – Man har hittat ett misstänkt föremål i en papperskorg, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen till Expressen.  Tunnelbanan går som vanligt men det går inte att använda ingången vid Sergels torg. Räddningstjänsten ska nu också vara kallad till platsen för att assistera när det misstänkta föremålet tas om hand.  Expressen uppger att Nationella bombskyddet också ska vara på väg till platsen för att undersöka föremålet. Vid 13.20 var de på plats och avspärrningarna runt T-centralens uppgång vid Sergels torg hävdes senare.Enligt Dagens Nyheter är brottsrubriceringen tills vidare förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Här är 14 supersnygga studentklänningar – under 500 kronor

Det är ett tag kvar, men det är aldrig för tidigt att börja leta klänning! 1. Prickig klänningDen här klänningen med fint prickigt meshparti blir din för bara 299 kronor – perfekt! Här hittar du den.2. Draperad klänningDen här klänningen är draperad och har ett fint fall som ger en väldigt smickrande silhuett. Den kostar 349 kronor här.3. SpetsklänningDen här vackra klänningen helt i spets har bara axlar och fin halsringning. Den kostar 499 kronor hos NA-KD.4. Klänning med öppen ryggHär är en klänning i enkel modell men med riktigt snygg öppen rygg med flera band. Klicka hem den här för 299 kronor.5. Halterneck-klänningDen här klänningen i halterneckmodell har en fin detalj i form av volangen nertill. Du hittar klänningen här för 369 kronor.6. Långärmad spetsklänningDen här fina spetsklänning med v-ringning och långa ärmar hittar du hos Bubbleroom för 399 kronor.7. Asymmetrisk spetsklänningÄnnu en spetsklänning, en riktigt drömmig i asymmetrisk skärning som är nedsatt från 749 till 449 kronor. 8. Klänning med fjärilsärmDet blir riktigt snyggt med de vida fjärilsärmarna till den tighta kjolen! Matcha med ett par stora örhängen som på bilden. Här hittar du klänningen.9. Klänning med spetsdetaljHur fint är inte spetspartiet på den här klänningen? Den kostar 399 kronor här.10. Klänning med volangerDen här klänningen prickar in två av vårens heta trender; volanger och off-shoulder. Den blir din för 299 kronor.11. Klänning med vacker ryggVi älskar den snygga ryggen på den här klänningen! Du hittar den hos Bubbleroom för 499 kronor.12. Klänning med virkad spetsHur fint är det inte med den virkade spetsen i halslinningen och på ryggen? Du hittar klänningen här.13. OmlottklänningDe snygga rynkade ballongärmarna är väldigt trendiga nu, och den här klänningen är i en fin omlottmodell. Klicka hem den här för 499 kronor.14. Blommönstrad spetsklänning Denna fina klänning hittar du här. 

Så träffades Peg Parnevik och Filip Kaspersen Lamprecht

Peg Parnevik, 22, är upp över öronen förälskad i sin pojkvän  Filip Kaspersen Lamprecht, 20. Paret har varit tillsammans i cirka ett år och lägger flitigt upp bilder med romantiska hyllningar till varandra på Instagram.  Men vägen dit var inte helt rak. I Peg och Pennys podd "Pillowtalk" berättar nu Peg hur hon och Filip faktiskt träffades och hur de slutligen blev tillsammans.  – Filips mamma är ju Kristin Kaspersen och hans mormor är ju Lill Babs. Så vi har ju känt familjen väldigt länge, berättar Peg.  "Det var väl för cirka två - tre år sen som vi var på samma nyårsfest. Jag ville verkligen pussa honom på tolvslaget, jag var helt säker på att jag ville ha honom", berättar Peg om Filip. – Men då dök dom ju upp på mamma och pappas 20-årsbröllop och Filip var så jävla snygg, I was like, are you kidding me, han har ju blivit vuxen och skaffat manbun, tillägger hon.  Filip Kaspersen Lamprecht är son till Kristin Kaspersen. – Ja alla ville ju paxa honom, säger Penny.  "Tänkte inte på att pappa såg" Peg och Filip sprang på varandra på en nyårsfest, och Peg kände även då att hon kände en stark attraktion till Filip.  – Men det var väl för cirka två - tre år sen som vi var på samma nyårsfest. Jag ville verkligen pussa honom på tolvslaget, jag var helt säker på att jag ville ha honom. Så vi pussades, och det jag inte såg var ju att mamma och pappa satt och tittade på en bit bort, säger Peg.  Men under kvällen blev Peg fullare och fullare och efter en stund ville hon testa lyckan på nytt och försökte sig på ytterligare en puss.  – Jag började prata om att han skulle sova i mitt rum. Men det gjorde han inte i respekt för pappa, säger hon.  Peg Parnevik och Filip Kaspersen Lamprecht är superkära och supersöta tillsammans. Men vägen till förhållandet har inte varit helt rak. "Snacka om att bli dissad" Men historien fortsätter. För två år sedan firade Peg och Filip midsommar tillsammans med några andra, och det var då Peg insåg att hon var kär i Filip och att hon ville ha honom i sitt liv. Men det hela gick inte riktigt som hon tänkt sig.  – Det gick åt fucking helvete. Jag försökte pussa honom två gånger och han vände bort sitt ansikte båda gångerna. Hur dissad blir man inte då? Då gick jag iväg, eller ja, sprang, och började storgråta, berättar Peg.  Filip och Peg skildes återigen åt och det hela rann ut i sanden. Till att Peg åkte till Florida.  – När jag åkte till Florida fick jag en love confession. Från ingenstans. Han insåg väl något där kanske, när man inte längre fanns i hans liv. Det hela slutade med att jag åkte till Sverige och hälsade på honom. Sen åkte han till mig under Halloween, och då blev vi tillsammans, säger Peg.  Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Nya statistiken: Här är Sveriges 10 största kommuner

Den 20 januari förra året gick Sverige över den magiska gränsen. Då blev vi 10 miljoner invånare – och det kan du läsa mer om här. Det satte naturligtvis sina spår i den befolkningsstatistik som Statistiska centralbyrån publicerade på onsdagen. I samtliga län ökade nämligen befolkningen under förra året och det skedde också en stor förändring när det kommer till Sveriges största kommuner rent befolkningsmässigt.  Västerås är inte längre Sveriges sjätte största kommun. Bild: TT Örebro gick nämligen om Västerås i listan över Sveriges största kommuner och hamnar därmed på en sjätteplats. Så här ser alltså topp tio ut från och med nu: Stockholm – 949 761Göteborg – 564 039Malmö – 333 633Uppsala – 219 914Linköping – 158 520Örebro – 150 291Västerås – 150 134Helsingborg – 143 304Norrköping – 140 927Jönköping – 137 481 Örebro petar ner Västerås till en sjundeplats. Bild: TT Lite annan rolig kuriosa är att Stockholm ökade mest av alla kommuner i hela Sverige baserat på antal (med 14 142 invånare) och Knivsta hade den högsta befolkningsökningen rent procentuellt (med 4,3 procent). I 63 kommuner minskade befolkningen och störst minskning står Torsby i Värmland för (med minus 279 personer) och procentuellt största befolkningsminskingen står Dorotea i Lappland för (med minus 2,7 procent). Men vilka städer valde flest svenska medborgare att flytta till inrikes under förra året? Jo, Örebro, Uppsala och Kungsbacka faktiskt! Slutligen så bor det högst andel kvinnor i Lidingö kommun (51,2 procent) och högst andel män hittar vi i Pajala kommun (53,2 procent). Högst andel barn under 18 år bor det i Knivsta kommun (28,8 procent) och det är också kommunen med lägst medelålder (36,3 år).  Flest "65-plussare" bor det i Pajala där 34 procent av alla i kommunen är 65 år eller äldre. Så det kanske kan få titeln "pensionärernas paradis"? Är Pajala Sveriges paradis för pensionärer? Bild: TT Högst andel utrikes födda finns i Botkyrka kommun (41,5 procent) och lägst andel utrikes födda finns i Lekebergs kommun i Örebro län med 6,2 procent. Läs också statistik på Sveriges mest populära bebisnamn här. Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Här är allt som hänt mellan Isabella Löwengrip och Hampus Jarlbo

Hampus Jarlbo är 27-åringen från Lund som har fått Isabella "Blondinbella" Löwengrip, 27, på fall.  Första gången paret syntes tillsammans offentligt var den 20 oktober 2017. Då gick de tillsammans på Prinsessan Sofias galamiddag för Project Playground.  På Instagram skrev Isabella att Hampus var hennes "plus ett" på middagen på Hallwylska palatset.Isabella Löwengrip och Hampus Jarlbo. Bildkälla: InstagramMen sedan dess har det hunnit hända en hel del mellan terminsmäklaren från Lund och Sveriges största bloggerska.  Nu är Hampus nog betydligt mer än Isabellas "plus ett". Kort efter den lyxiga middagen så åkte Isabella och Hampus ner till Skåne för att fira Isabellas födelsedag. Där väntade Champagne, spa och mys.Födelsedagen firade Isabella på Ystads havsbad tillsammans med Hampus, och dagen därpå gav de sig av till Lund. Där väntade lyxmiddag och höstpromenad.Hampus Jarlbo och Isabella Löwengrip poserade glatt för fotograferna på Prinsessan Sofias galamiddag. Bildkälla: Stella Pictures.Ett ögonvittne såg Isabella och Hampus strosa runt i Lund tillsammans.– De verkade väldigt kära, berättade källan för Stoppa Pressarna då.Och mer seriöst skulle det bli – efter jul åkte Isabella och Hampus till Maldiverna tillsammans.– Isabella trodde aldrig hon skulle hitta en ny man så snabbt. Men vad ska hon göra? Hon är så galet kär i honom, berättade en källa till Stoppa Pressarna.I slutet av oktober uppdaterade dessutom Hampus sin profilbild på Facebook. På bilden ses han le mot kameran och vid sidan är en bortklippt kvinna – som vi gissar är Isabella. Bilden har kommenterats av Isabellas väninna och kollega Pingis Hadenius. Hampus Jarlbo på Facebook. Bildkälla: Facebook."Och vem är ladyn bredvid?", lyder kommentaren som har gillats av både Hampus och Isabella. Isabella skilde sig från sin make Odd Spångberg, 29, i april 2017. Nu verkar Isabella snart redo att gå ut offentligt med sin nya relation. Isabella Löwengrip och Odd Spångberg. Bildkälla: Janerik Henriksson/TT BildI sin blogg har Isabella så smått börjat berätta för läsarna om att hon dejtar, och hon har visat flera romantiska kärleksgåvor hon har fått den sista tiden – bland annat ett fång rosor, två par Chanel-skor och ett armband från Bottega Veneta.Isabella Löwengrip fick Chanel-skor från sin Hampus Jarlbo. Bildkälla: Instagram/BloggbevakningPå alla hjärtans-dag blev hon återigen uppvaktad av Hampus. Då med en romantisk lunch på lyxrestaurangen Matbaren i Stockholm."En väldig härlig Alla Hjärtans-dag minst sagt. Han jag träffar gör mig väldigt glad och harmonisk och i helgen väntar Köpenhamn tillsammans. Ser fram emot det!", skrev Isabella i sin blogg efter den härliga dagen.Helgen efter alla hjärtans-dag så åkte Hampus och Isabella till Köpenhamn, och resan var en julklapp från den generösa Hampus.  Paret bodde på det anrika lyxhotellet D’Angleterre, där en svit kostar mellan 7 000 - 19 000 kronor per natt.På D’Angleterre bor man som en kunglighet. Bildkälla: Instagram.I sin blogg berättade Isabella om resan – det blev promenad, kaffe och shopping. De passade även på att njuta i hotellets spa, och åt middag på restaurangen Nævær, där en meny inklusive vinpaket går på saftiga 2 600 kronor."Jag är tacksam över att det är helg och att jag har två dygn här. Det här var min julklapp från en person jag tycker om", skrev Isabella efter kärlekshelgen i Köpenhamn.Hampus har pluggat på Lunds universitet och på Facebook finns det en hel del bilder på Hampus från studentåren. Hampus har jobbat på Handelsbanken, men idag är han terminsmäklare.Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Så träffades Douglas Murray och Penny Parnevik

I oktober förra året så berättade Penny Parnevik, 20, i podcasten "Pillowtalk" att hon träffat den rätte. Kort därefter så avslöjades det att Penny funnit kärleken i ingen mindre än hockeyspelaren Douglas Murray, 37. Sedan dess har ingen kunnat undgå parets heta kärlek – de firade jul tillsammans, och på deras Instagramkonton så bjuds det ofta på romantiska bilder.Men hur träffades egentligen turturduvorna och hur gick det till när de förälskade sig i varandra? Det väljer nu Penny att berätta om i Peg och Pennys podcast "Pillowtalk". Douglas är nämligen en nära vän till Mia och Jesper, vilket gjorde att paret i början var väldigt hemliga med sin relation. – Vi har ju varit ganska hemliga. Det hela började typ med en "fyllepuss" för ett tag sen. Det var typ som en kompispuss en gång när vi fick feeling. Det är ju mamma och pappas vän så jag fick lite skuldkänslor över det. Men när jag berättade det för dem så skrattade de bara och tyckte inte att det var en grej, säger Penny.Penny och Douglas är upp över öronen förälskade. Bildkälla: Instagram– Sen gick det en period under sommaren och man hookade med andra , dejtade och så vidare. Sen skulle vi hälsa på hos honom i skärgården. Men typ åka dit med båten och stanna nån vecka. Men när  jag då fick syn på honom så fick jag världens pirr i magen, tillägger hon. "Började tåflirta"Romansen började på ett riktigt filmiskt sätt – med tåflirtande under bordet under middagar tillsammans med familjen. Men varken Douglas eller Penny trodde att någon märkte det hela. – Under middagen under kvällen så började våra fötter nuddas under bordet. Så började vi sedan att hålla händerna under bordet. Det låter säkert töntigt men det var som gravitation. Verkligen bästa känslan i världen. Men mer än så hände inte fysiskt, men vi höll på att flirta och ha oss. Vi låtsades "hamna bredvid varandra" när vi skulle käka middag allihopa, berättar Penny.– Är det därför ni alltid suttit bredvid varandra?, skrattar Peg.Douglas Murray. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT BildRingde upp Mia och JesperPenny föreslog tillslut att hon och Douglas skulle gå på en dejt för att kolla vart det hela kunde leda, vilket han snabbt gick med på. Douglas ringde upp Jesper Parnevik och Mia Parnevik för att fråga om han kunde bjuda ut Penny på dejt. Mamma Mia gav då skönaste svaret. – Han försökte förklara att vi hade flirtat hela sommaren och att han nu vill bjuda ut mig, och mamma ba "men du, du tror inte att vi sett det eller? det fullkomligt lyser om er när ni är tillsammans", berättar Penny.– När alla hade gått och lagt sig satt alltid jag och Douglas och spelade kort och drack vin. Det är väl klart att dom sett det, tillägger hon. Pappa Jesper hade dock en seriös diskussion med Penny om det hela. Då han är nära vän med Douglas var han mån om sin väns känslor. – Pappa sa att jag inte skulle hålla på att larva runt som jag gjort tidigare, utan att om jag verkligen ville ha Douglas skulle jag satsa, så det gjorde jag, säger Penny. Idag är paret sambos och störtkära. 

Äntligen kommer lönen – här är 15 saker att spendera den på!

Inte nog med att det snart är fredag, det är dessutom snart löning. Vi har hittat 15 grymma saker du kan spendera lönen på.  1. Nya hörlurar från Bose Unna dig nya hörlurar från Bose för det ultimata ljudet när du tränar eller lyssnar på podcast. Dessa är en storsäljare och här blir de dina. 2. Nya sneakers till våren Unna dig nya sneakers inför våren nu när lönen kommer. Till exempel dessa från Adidas i modellen Gazelle, finns i puderrosa och även flera andra färger här. 3. Unna dig en ny klocka  Hur härligt att unna sig en ny klocka? Denna från Invicta blir din här för 2 145 kronor. Att bära en snygg klocka i guld tillsammans med kostymen ger ett väldigt stilsäkert intryck.  4. Nytt datorfodral till din Mac Brunt datorfodral anpassat efter mac-datorer. Blir ditt för en sjukt bra deal på 166 kronor här. 5. Ny lampa från Manolo Är du på jakt efter en ny lampa till hemmet så är denna perfekt. Spana in denna Manolo-lampa som finns i guld, silver och mässing. Denna blir din för 2 519 kronor här, och får rummet att kännas extra stilrent.  6. Ny mobil från Samsung Galaxy S8 Passa på nu när lönen är här och köp en ny mobil! Denna från Samsung med skärm på 5.8 tum har fått toppbetyg och här blir den din för 5 850 kronor. 7. Läderhandskar från HESTRA  Just nu är dessa skinnhandskar från Hestra på rea för endast 345 kronor. Verkligen ett kap du borde unna dig nu när lönen kommer. Håll dig varm om händerna resten av den kyliga tiden. 8. Nytt porslin från Rörstrand Ostindia Sugen på lite nytt porslin till hemmet? Detta blåvita från Rörstrands kollektion Ostindia gör varje dukning extra vårig och romantisk. Finns i flera designer så kolla in det här. 9. Adidas Original Stan Smith Har du funderat på sneakers men äger inte ett par Stan Smith från Adidas? Då är det dags att införskaffa de populära skorna. Om du inte gillar grönt och vitt som du hittar här finns de även i fler färger, bland annat svart. Köp skorna här för 500 kronor. 10. Nya solglasögon från Ray-Ban  Härligt att införskaffa sig nya solglasögon nu när våren närmar sig! Just denna modell Round Metal kan du kolla in här som blir dina för under 1 000 kronor. Finns att välja på i många färger.  11. Ett måste för en kaffeälskare Lyxa till det hemma med en Moccamaster som kokar det perfekta kaffet. Den har två värmeelement för optimal värme och tre manuella droppstopp. Finns i flera olika färger och den blir din här för 1 590 kronor. 12. Träningstights 2XU Unna dig nya träningskläder, dessa kompressionstights från 2XU håller in och stabiliserar och ger en ökad cirkulation innan och efter träning. Helt enkelt de optimala träningsbyxorna! Här finns de för män för 495 kronor och här är träningstightsen för kvinnor. 13. Läppstift från YSL Dessa läppstift från YSL återfuktar läpparna och en mjuk känsla som håller hela dagen. Har en doft av mango och finns i flera olika nyanser som du kan välja mellan här. 14. Stolar från Carl Hansen & Son Med nya stolar lyfter du hela känslan i rummet, särskilt med dessa stilrena från Carl Hansen & Son. De finns i flera olika färger och du kan se alla här! 15. Canon EOS 80d Är det dags att investera i ett riktigt bra kamera? Då är denna Canon EOS 80D helt perfekt. Fotografera levande och detaljerade bilder med den höga IOS-känsligheten. Här finns denna omtyckta kamera för bäst pris. Spana in här för fler saker att unna dig nu när lönen kommer.  --- Artikeln presenteras i samarbete med Prisjakt.nu! Prisjakt.nu är Sveriges ledande sajt för prisjämförelser. Hos Prisjakt kan du hitta bästa pris på tiotusentals produkter! Du kan också använda deras bevakningstjänst för att hålla koll på när saker du vill köpa går ner i pris eller är på rea.

Äntligen kommer lönen – här är 18 saker att spendera den på!

Inte nog med att det snart är fredag, det är dessutom snart löning. Vi har hittat 15 grymma saker du kan spendera lönen på.  1. Nya hörlurar från Bose Unna dig nya hörlurar från Bose för det ultimata ljudet när du tränar eller lyssnar på podcast. Dessa är en storsäljare och här blir de dina. 2. Nya sneakers till våren Unna dig nya sneakers inför våren nu när lönen kommer. Till exempel dessa från Adidas i modellen Gazelle, finns i puderrosa och även flera andra färger här. 3. Unna dig en ny klocka  Hur härligt att unna sig en ny klocka? Denna från Invicta blir din här för 2 145 kronor. Att bära en snygg klocka i guld tillsammans med kostymen ger ett väldigt stilsäkert intryck.  4. Nytt datorfodral till din Mac Brunt datorfodral anpassat efter mac-datorer. Blir ditt för en sjukt bra deal på 166 kronor här. 5. Ny lampa från Manolo Är du på jakt efter en ny lampa till hemmet så är denna perfekt. Spana in denna Manolo-lampa som finns i guld, silver och mässing. Denna blir din för 2 519 kronor här, och får rummet att kännas extra stilrent.  6. Ny mobil från Samsung Galaxy S8 Passa på nu när lönen är här och köp en ny mobil! Denna från Samsung med skärm på 5.8 tum har fått toppbetyg och här blir den din för 5 850 kronor. 7. Läderhandskar från HESTRA  Just nu är dessa skinnhandskar från Hestra på rea för endast 345 kronor. Verkligen ett kap du borde unna dig nu när lönen kommer. Håll dig varm om händerna resten av den kyliga tiden. 8. TV från Samsung UE55 Det kan vara dags att införskaffa en ny TV till hemmet. Passa på direkt innan lönen spenderas på annat. Denna från Samsung ligger på topplistorna och den blir din här för 8 990 kronor. 9. Nytt porslin från Rörstrand Ostindia Sugen på lite nytt porslin till hemmet? Detta blåvita från Rörstrands kollektion Ostindia gör varje dukning extra vårig och romantisk. Finns i flera designer så kolla in det här. 10. Adidas Original Stan Smith Har du funderat på sneakers men äger inte ett par Stan Smith från Adidas? Då är det dags att införskaffa de populära skorna. Om du inte gillar grönt och vitt som du hittar här finns de även i fler färger, bland annat svart. Köp skorna här för 500 kronor.11. Väska från WHYREDPå jakt efter en klassisk stilren väska du kan ha med dig till jobbet eller skolan varje dag? Det kan vara denna du har letat efter. Från WHYRED och just nu blir den din för 570 kronor här. 12. Nya solglasögon från Ray-Ban  Härligt att införskaffa sig nya solglasögon nu när våren närmar sig! Just denna modell Round Metal kan du kolla in här som blir dina för under 1 000 kronor. Finns att välja på i många färger.  13. Ett måste för en kaffeälskare Lyxa till det hemma med en Moccamaster som kokar det perfekta kaffet. Den har två värmeelement för optimal värme och tre manuella droppstopp. Finns i flera olika färger och den blir din här för 1 590 kronor. 14. Träningstights 2XU Unna dig nya träningskläder, dessa kompressionstights från 2XU håller in och stabiliserar och ger en ökad cirkulation innan och efter träning. Helt enkelt de optimala träningsbyxorna! Här finns de för män för 495 kronor och här är träningstightsen för kvinnor. 15. Läppstift från YSL Dessa läppstift från YSL återfuktar läpparna och en mjuk känsla som håller hela dagen. Har en doft av mango och finns i flera olika nyanser som du kan välja mellan här. 16. Stolar från Carl Hansen & Son Med nya stolar lyfter du hela känslan i rummet, särskilt med dessa stilrena från Carl Hansen & Son. De finns i flera olika färger och du kan se alla här!17. Unna dig en parfymUnna dig en parfym, eller passa på att köpa en present till någon du tycker om. Denna Sauvage från Dior finns här för 645 kronor. Denna parfym från Hugo Boss hittar du här för 434 kronor. 18. Canon EOS 80d Är det dags att investera i ett riktigt bra kamera? Då är denna Canon EOS 80D helt perfekt. Fotografera levande och detaljerade bilder med den höga IOS-känsligheten. Här finns denna omtyckta kamera för bäst pris. Spana in här för fler saker att unna dig nu när lönen kommer.  --- Artikeln presenteras i samarbete med Prisjakt.nu! Prisjakt.nu är Sveriges ledande sajt för prisjämförelser. Hos Prisjakt kan du hitta bästa pris på tiotusentals produkter! Du kan också använda deras bevakningstjänst för att hålla koll på när saker du vill köpa går ner i pris eller är på rea.

Socialstyrelsen måste förbjuda plågsamma elchockbehandlingar på barn

Svårt att ta till sig att detta händer i Sverige år 2018. Elchocksbehandlingar används som aldrig förr i Sverige av psykiatrin till bland andra barn, gravida, äldre och under tvång. Vi är bland de värsta länderna i världen per capita. De flesta tror att de försvann efter filmen "Gökboet". Men psykiatrin bytte bedrägligt namn, moderniserade det hela och fortsatte att ge samma elchocker. Nuförtiden sövs patienten och ges muskelavslappnande medel för att undvika kramper och frakturer. Denna starka elchock drabbar alltså patientens känsliga tankeverksamhet. Trots bettskena så vittnar också många om svåra tandskador. "ECT-behandling" blev det nya namnet. "ECT" står för "elektrokonvulsiv behandling". Konvulsiv betyder ett anfall som ger kramp. Psykiatrin ger alltså elchocker för att framkalla epileptiska anfall. Resten av sjukvården hanterar epileptiska anfall pga skaderisken. Varken moderniseringen eller namnbytet kan dölja elchockernas ursprung i bedövning av grisar innan slakt på 40-talet. En psykiatriker såg slakten och tyckte att man skulle använda detta på patienter. Många människor har förlorat hela sitt liv efter ECT - sin identitet och förmåga att leva, studera, arbeta och utveckla sig. Många har anmält sina skador och i flera fall har Patientförsäkringen betalat skadestånd. Trots alla skador från ECT och anmälningar på förstörda liv så tar psykiatrin inget ansvar utan vill öka antalet elchocker - även till barn och ungdomar! Socialstyrelsen skriver att ECT-behandlingar till barn och ungdomar är högsta prioritet. Hur kan man ens tänka att man skall ge elchockbehandlingar till barn? Den psykiatriska propagandan om ECT är hemskt missvisande och föräldrarna litar ofta på sina läkare. Våra barn, vår framtid, behöver kärlek, trygghet, omsorg, stöttning och en hjälpande hand – inte elchocksbehandlingar! Unicef, säger följande: "Att ge elchockbehandlingar till ett barn i stället för lämplig eller behövlig vård eller tillsyn på grund av begränsade budgetar och drastisk underbemanning är oacceptabelt." WHO, World Health Organization menar att: "Det finns inga tillkännagivande för användning av ECT på minderåriga, och därmed bör det förbjudas genom lagstiftning." Vem som helst begriper att elchocksbehandlingar inte hanterar något långsiktigt eller på djupet.  Man kan inte elchocka bort mobbning, undertryckande, dåliga föräldrar, skilsmässor, studieproblem, för stora klasser, bristande kost eller motion, drogberoende, kärleksproblem, skärmberoende, trauman mm. Bli vän med barnet, hitta situationen och hjälp! Peter Larsson,Debattör och skribent 

Socialstyrelsen måste förbjuda plågsamma elchocksbehandlingar på barn

Svårt att ta till sig att detta händer i Sverige år 2018. Elchocksbehandlingar används som aldrig förr i Sverige av psykiatrin till bland andra barn, gravida, äldre och under tvång. Vi är bland de värsta länderna i världen per capita. De flesta tror att de försvann efter filmen "Gökboet". Men psykiatrin bytte bedrägligt namn, moderniserade det hela och fortsatte att ge samma elchocker. Nuförtiden sövs patienten och ges muskelavslappnande medel för att undvika kramper och frakturer. Denna starka elchock drabbar alltså patientens känsliga tankeverksamhet. Trots bettskena så vittnar också många om svåra tandskador. "ECT-behandling" blev det nya namnet. "ECT" står för "elektrokonvulsiv behandling". Konvulsiv betyder ett anfall som ger kramp. Psykiatrin ger alltså elchocker för att framkalla epileptiska anfall. Resten av sjukvården hanterar epileptiska anfall pga skaderisken. Varken moderniseringen eller namnbytet kan dölja elchockernas ursprung i bedövning av grisar innan slakt på 40-talet. En psykiatriker såg slakten och tyckte att man skulle använda detta på patienter. Många människor har förlorat hela sitt liv efter ECT - sin identitet och förmåga att leva, studera, arbeta och utveckla sig. Många har anmält sina skador och i flera fall har Patientförsäkringen betalat skadestånd. Trots alla skador från ECT och anmälningar på förstörda liv så tar psykiatrin inget ansvar utan vill öka antalet elchocker - även till barn och ungdomar! Socialstyrelsen skriver att ECT-behandlingar till barn och ungdomar är högsta prioritet. Hur kan man ens tänka att man skall ge elchocksbehandlingar till barn? Den psykiatriska propagandan om ECT är hemskt missvisande och föräldrarna litar ofta på sina läkare. Våra barn, vår framtid, behöver kärlek, trygghet, omsorg, stöttning och en hjälpande hand – inte elchocksbehandlingar! Unicef, säger följande: "Att ge elchockbehandlingar till ett barn i stället för lämplig eller behövlig vård eller tillsyn på grund av begränsade budgetar och drastisk underbemanning är oacceptabelt." WHO, World Health Organization menar att: "Det finns inga tillkännagivande för användning av ECT på minderåriga, och därmed bör det förbjudas genom lagstiftning." Vem som helst begriper att elchocksbehandlingar inte hanterar något långsiktigt eller på djupet.  Man kan inte elchocka bort mobbning, undertryckande, dåliga föräldrar, skilsmässor, studieproblem, för stora klasser, bristande kost eller motion, drogberoende, kärleksproblem, skärmberoende, trauman mm. Bli vän med barnet, hitta situationen och hjälp! Peter Larsson,Debattör och skribent 

Hundägare plockade inte upp bajs – kostade nästan hunden Wilmas liv

För nio månader blev 19-årige Frederikke Jørgensen helt förälskad i valpen Wilma, en svart fransk bulldog. Men för en vecka sedan var Frederikke nära på att förlora sin bästa vän.  Frederikke, till vänster, tillsammans med en väninna. Bildkälla: Instagram Det hela började efter att 19-åringen, från Danmark, kom hem från jobbet i måndags. Hon märkte snabbt att något inte stod rätt till med den annars spralliga Wilma.  – Hon är vanligtvis väldigt energisk, men i måndags var hon nedstämd. Hennes ögon vattnades och hon var väldigt trött. Därför bestämde jag och min mamma oss för att åka direkt till veterinären, förklarar Frederikke i en intervju med Dagens.  Väl hos veterinären fick de höra något som ingen hundägare vill höra – Wilma hade drabbats av hjärtmask. Hjärtmasken är en parasit som kan ta sig in i hunden. Ofta, som i Wilmas fall, via andra hundars avföring. Efter att den tagit sig in i hundens kropp attackerar den lungorna och orsakar hjärtsvikt. Parasiten kan vara väldigt svår att behandla och leder många gånger till döden för den sjuka hunden.  I sällsynta fall kan parasiten också drabba människor.  Trots att Wilma snabbt fick medicin, verkade hennes tillstånd bara förvärras.  – Det var min mamma som upptäckte att hon att det verkligen var illa. Wilma var nästan helt okontaktbar och hennes hjärta slog väldigt hårt, så vi rusade med henne till djursjukhuset, fortsatte Frederikke i intervjun.  Att hålla koll på de utmärkande symptomen kan rädda hundens liv Väl vid sjukhuset hade Wilma piggnat till, något som fick veterinären att tvivla på att hunden var så sjuk som Frederikke påstod. Men efter att veterinären tog en närmre titt på den lilla franska bulldoggen, förstod hon snabbt att Wilma låg illa till.  Wilma i kritiskt tillstånd på djursjukhuset. Bildkälla: Instagram Det finns nämligen två symptomen som är vanliga för hundar som drabbats av hjärtmasken. – Hon tittade in i Wilmas mun och såg att hennes slemhinnor var helt bleka och hon hade också en röd fläck på hennes bröstkorg, det var tecken på inre blödningar som hade orsakats av parasiten, förklarade Frederikke. Det skulle bli sämre för Wilma innan det blev bättre. Dagen efter drabbades hon av kramper och en mindre hjärnblödning. Enligt veterinären fanns det en risk att den franska bulldoggen inte skulle kunna gå längre, eller ens överleva. – Det var en otroligt hjärtskärande sak att få höra och en av de tuffaste saker jag upplevt på länge.  En bild på Wilma, tillsammans med Frederikke. Bildkälla: Facebook Lyckligtvis blev Wilma snart frisk igen, efter fyra dagar på djursjukhuset med vila och medicinering.  Frederikke vill påminna andra hundägare om att de kan kosta andra hundars liv Efter händelsen vill Frederikke uppmana andra hundägare att ta sitt ansvar.  – Jag var väldigt ledsen och väldigt känslomässig. Faktum är att jag bara vill se till att inga andra hundägare hamnar i min situation. Alla vet mycket väl att om man köper en hund, så bör man också städa upp efter den, säger 19-åringen i sin intervju med Dagens.  Läs även: Ägaren färgade hunden Violets päls lila – huden föll av TV: Vet du vad som gäller om din hund biter en annan hund? Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Nu har Hannalicious släppt sin kollektion för NA-KD – här hittar du plaggen

Hannalicious tredje kollektion har fokus på silkiga material, jumpsuits och snygga blommiga prints. Hela kollektionen kan du spana in här, och våra favoritplagg hittar du nedan! 1. Jumpsuit Den här supersnygga jumpsuiten i satin finns i sex fina färger och kostar 499 kronor. Här hittar du den. 2. Silkig topp Den här eleganta toppen skulle vi gärna bära till ett par snygga kostymbyxor och klackar. Den kostar 399 kronor här. 3. Jumpsuit i spets Den här fina jumpsuiten i virkad spets vill vi ha på stranden i sommar! Klicka hem den här. 4. Blå jeans Det här ser ut att vara de perfekta blå jeansen, lätt utsvängda med råa kanter nedtill. Jeansen hittar du här! 5. Röd mönstrad jumpsuit Hur cool är inte den här jumpsuiten?! Perfekt för middagar och utekvällar i vår och sommar. Du hittar den här. 6. Jumpsuit med vida ärmar Det är ett stort fokus på jumpsuits i kollektionen och här är ännu en, i kimonomodell. Klicka hem den här för 599 kronor. 7. Klänning med knyt Den perfekta klänningen som funkar både till vardags och till fest. Den kostar 399 kronor och du klickar hem den här. 8. Cold shoulder-topp Toppar med så kallade "cold shoulder" är verkligen riktigt snyggt och smickrande. Den här finns i två röda versioner, en enfärgad och en mönstrad. Du hittar bägge här för 399 kronor. 9. Ärmlös jumpsuit Ännu en snygg byxdress – denna gången en ärmlös. Du hittar den här! 10. Vit klänning Vad sägs om denna klänning som studentklänning? Eller bara att glida omkring i hela sommaren, matchad med ett par stora solglasögon och en stråväska. Klänningen kostar 399 kronor här. 11. Svart klänning Klänningen ovan finns även i svart. Vi älskar de rynkade ballongärmarna – en riktigt stor trend 2018. Klicka hem klänningen här. 12. Blommig klänning En blommig klänning är ett måste till vår och sommar och den gröna färgen på denna är riktigt snygg! Klänningen är i chiffong och kostar 399 kronor. Du hittar den här. Här var våra favoriter, men hela Hannalicious kollektion hittar du här!

Vintertrött? Här är 13 härliga saker att hitta på – till grymma priser

Unna dig till exempel en skön spadag!1. En lyxig middag Lyxa till det med en god middag på Djurgårdsbrunns Wärdshus. Just nu kan du boka en fyrarätters middag till 68 procents rabatt här. 2. Övernattning på spa Det finns väl inget bättre sätt att komma bort och koppla av än att checka in på ett spa? Ta med dig någon du tycker om och boka en natt inklusive middag hos Skepparholmen Nacka Spa, som ligger vid vattnet utanför Stockholm. Just nu är priset nedsatt från 4 550 till 2 695 kronor och du hittar erbjudandet här. 3. Spa på Falkenberg Strandbad Befinner du dig närmare västkusten kan istället boka en spadag på Falkenberg Strandbad. Där kan du simma, basta, gå på behandling, relaxa och njuta av de vackra omgivningarna precis vid havet. För två personer kostar det 399 kronor här.4. Spela paintballPainball är ju himla kul! Varför inte dra ihop ett gäng och spela en hel dag? Nationwide Paintball är ett riktigt stort paintballcenter med många spelzoner med olika teman. Här kan du boka en hel dag för 95 kronor istället för ordinarie 1 550 kronor. 5. Massage Hur skönt låter det inte med en massage? Här kan du boka en massage från 239 kronor – 62 procents rabatt! 6. Vin- och ostprovningAtt vin och ost är en riktigt bra kombo är ingen nyhet. Boka in en ost- och vinprovning och njut av båda härligheterna. Här kan du boka för 299 kronor.7. Testa på BounceKänn dig som ett barn för en dag och besök Bounce. Där kan du leka loss i deras trampolinpark, ninja warrior-liknande hinderbana och köra trampolin-dodgeball. Här kan du boka för 75 kronor!8. SolkryssningKom bort från vintern ett tag och åk på en kryssning med Birka. Njut bland annat av det inglasade soldäcket med jacuzzi och pool, som tack vare konstgjorda solar alltid är 27 grader varmt! Boka här till 46 procents rabatt.9. HelikopterturAtt åka helikopter är riktigt häftigt, och nu kan du boka en helikoptertur över Malmö och Lund för bara 599 kronor. Här hittar du erbjudandet.10. Skaffa en tatueringAtt boka tid och göra en ny tatuering kan definitivt pigga upp i vinterkylan. Varför inte göra det tillsammans med en kompis (ni behöver ju inte göra matchande tatueringar)? Här kan du boka en tatueringstid till hela 79 procents rabatt!11. Gå på en showShowen Elvis, Cash & The Killer på Göta Lejon har fått grymma recensioner och nu kan du boka biljetter till mindre än halva priset här! 12. En kväll med sushikursLär dig göra egen sushi som ett proffs – du får både en kul upplevelse och en riktigt god middag. Kursen finns i Göteborg och Stockholm och du kan boka den för 499 kronor här.13. Fixa naglarnaMan känner sig lite fräschare när man har snygga naglar! Boka en nagelförlängning här för halva priset – 249 kronor.Här hittar du ännu fler härliga upplevelser!

Gult är inte fult! Här är 11 plagg du bara måste ha

Det hur snyggt som helst att bryta en färglös outfit med en häftig tröja i gult. Perfekt för påsken, färgglatt för våren och trevligt med ljusa färger i garderoben. 1. Basic HoodieEn huvtröja kanske inte passar alla tillfällen – men det är hur bekvämt som helst! Dessutom kan du uppnå en tuff stil om du matchar på rätt sätt, utan att liksom se alldeles för chill ut. Den här blir din för 299 kronor hos NA-KD.2. Folded SweaterDet här är också ett måste i garderoben om du vill följa trenden. Dels så är den gul, men också i en design som du liksom viker över axlarna. Mysig och snygg på samma gång! Materialet är hur mjukt som helst, och är gjord i lite av en oversize-modell. Kolla in tröjan här.3. Långärmad klänningDen här klänningen kommer att bli perfekt för alla finare tillfällen. Djup v-ringad och detaljer med volanger.4. Vida ärmarI en ljusare ton känns den här tröjan extra rätt för våren. Med vida ärmar och en lite högre krage blir tröjan perfekt för alla vardagstillfällen. 5. Puffy CoatOmge dig av mysigt fluff! Den här jackan är såklart gjord i faux fur. Det är en kortare modell, som definitivt kommer få dig att synas. Här hittar du den under tusenlappen.6. Gul mössaGlöm kalla öron och blött hår – med en mössa slipper du det problemet. Den här är grymt fin i sin gula färg och skön i sitt ribbstickade material. 7. Kappa från River IslandMånga letar efter den perfekta kappan. Om du vill satsa på gult, så är den här definitivt en värdig kandidat. Den har raka linjer och är ganska lång, samt har ett avtagbart band i midjan som du kan välja att använda eller inte. Kolla in den snygga kappan här.8. Klassiskt från AdidasDu har säkert sett den här tröjan i en mängd olika färger – och visst är den fin i ljusgult!Tröjan är oversize och bekväm att ha på sig. Kan enkelt matchas med strumpbyxor eller leggings om du inte tycker det blir för kort, eller ett par coola jeans.9. Dressed Tie PantsSådana här byxor med knyt i midjan är hur snyggt som helst – och väldigt bekvämt i och med att de sitter löst på kroppen. Matchas enkelt med en instoppad tröja eller en crop top. Här hittar du dem billigast.10. Låga ConverseMånga har haft ett par Converse eller två – men har du haft dem i den här gula modellen? Nästan orangea. Den här låga modellen blir perfekt till våren! 11. RegnjackaDet kan vara just det här plagget du tänker på när du tänker på gula kläder. En regnjacka. Eller så tänker du på gula gummistövlar. Skydda dig mot regn och slask!

David Fällman om pengarna i Kina: "Många spelar för matchbonusen" 

När Carlos Tevez lämnade den europeiska toppfotbollen för Kina ryktades det om att han skulle tjäna cirka 34 miljoner pund per år, det vill säga nästan 400 000 000 miljoner kronor.  I och med de stora lönerna som erbjuds i Kina så har den kinesiska fotbollen kunnat växa sig allt större de senaste säsongerna. Där allt fler spelare lämnat den europeiska toppfotbollen för de kinesiska fotbollsligorna. David Fällman gästade i veckan Studio Allsvenskan och berättade då att det inte var pengarna som lockade honom mest. Programledare Marcus Birro ställde frågan till David.  Det snackas ju om att det är mycket pengar i Kina. Hur mycket fick du in?  – Alltså att åka dit som försvarare så, det beror ju på vad mycket pengar är. Men den biten försökte jag, och jag tycker att jag lyckades, att tänka bort de rätt fort. Bara det här med pengatanke, tryck bort de och det sa jag till min sambo med. Inget snack om pengar hit och dit utan mer fokus på fotbollen och göra rätt saker där för att hitta en vardag i Dalian. Men det är ju skillnad, många kineser ser ju det som sitt jobb så dem spelar ju väldigt mycket för pengarna och för bonusarna och då försökte jag bara titta bort och fokusera på rätt saker, säger David Fällman i veckans Studio Allsvenskan. I spelaren ovan kan du höra när David Fällman berättar för Studio Allsvenskan om lönerna i Kina och hur han själv gjorde för att tänka bort dessa. Här hittar du hela avsnittet. I studion hittar vi förutom gästen David Fällman och programledaren Marcus Birro, chefredaktör Henrik Eriksson samt sportreporter Philip De Giorgio. Imorgon är Studio Allsvenskan tillbaka med ytterligare ett avsnitt! Denna gången är det Sirius tränare Kim Bergstrand som gästar studion. Missa inte det! Studio Allsvenskan finns även som podcast! Lyssnar du hellre via Acast så kan du göra det här. Du kanske även är intresserad av: Så ska David Fällman bli ny försvarsgeneral i Hammarby IF Buya Turay: "Jag är 'pissed off' – hade gjort 15 mål i Djurgården" Stefan Billborn: “Jag har inte hört någonting om Erkan Zengin” Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson: "Ber till gud varje dag"

Religiösa politiker hör inte direkt till vanligheterna i Sverige. Kristdemokraternas Ebba Busch Thor har sagt att hon tror Adam och Eva var de första människorna på jorden, men annars brukar det vara ganska tyst från svenska toppolitiker när det handlar om högre makter. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson däremot pratar gärna om sin gudstro. När SD-ledaren frågades ut av skådespelaren Sven Melander fick han frågan om han tror på ett liv efter döden. Åkesson berättade då om sin religiösa sida. – Jag ber till Gud varje dag, säger Åkesson i intervjun. Samtidigt som Åkesson menar att han är troende kallar han sig för agnostiker, alltså en tvivlare. Och självklart vet han inte om Gud hör hans böner, som oftast handlar om familjens välmående och hälsa.  – Även om han inte gör det kostar det mig någon minut, jag förlorar inget på det. Det är lika bra att köra, säger Åkesson i intervjun. Samtidigt menar Åkesson att kristendomen är viktig för Sverige.  – Kristendom och vårt kristna arv, det har format vårt samhälle, det har format mig, det har format nästan allt vi ser i det här landet. Att plocka kristendom och gudstro ur det svenska samhället är som att plocka äggen ur sockerkakan, säger Åkesson. Sven Melander har tidigare kallat Sverigedemokraterna "jävla landsförrädare" – läs mer om det här.

Det här visste du kanske inte om youtubern Therese Lindgren

Hennes namn dyker ofta upp i olika sammanhang. Hon har vunnit ett flertal priser och utmärkelser så som ”Årets influenser”, Studentkortet 2018, ”Årets uppstickare”, Shortcut 2017, ”Guldråttan”, Djurens Rätt 2017 och hon har även hamnat i Guinness World Records 2017 med ”World’s largest vegan cake”. Det är såklart youtubern Therese Lindgren vi pratar om. Det här visste du kanske inte om Therese Lindgren Therese Lindgren är 31 år och uppvuxen i Nynäshamn utanför Stockholm. Nu bor hon i Stockholm i sin drömlägenhet med pojkvännen Anders. Se den fina lägenheten här.  Allt började 2013  Då sjukskrevs hon för utbrändhet och det var också då hon startade sin youtubekanal. Hon youtubar om allt som ligger henne närmast hjärtat så som skönhet, matlagning och psykisk ohälsa.  På youtube har Therese Lindgren cirka 630 000 prenumeranter och 840 000 följare på Instagram.  – Jag tjänar lika mycket på min Instagram som på min youtubekanal, säger hon till Di.  Boksuccé Therese släppte sin första bok ”Ibland mår jag inte så bra” 2016 som blev årets bäst säljande fackbok i Sverige. Den handlar om psykisk ohälsa och hur Therese själv hanterar sin psykiska ohälsa. Therese lider nämligen av paniksyndrom sedan 2012 som gör att hon dagligen begränsar sig fysiskt, men framförallt psykiskt. I boken berättar hon varför hon ibland inte mår så bra. Hur det känns att ha panikångest, vad man kan göra för att peppa sig själv, när man ska söka hjälp och vad det finns för hjälpa att få. I slutet av förra året släppte hon även en till bok ”Vem bryr sig?” som handlar om djurrätt och veganism.Therese Lindgrens andra bok "Vem bryr sig".Djurrättskämpe Under 2016 samlade Therese in hela 590 105 kronor till Organisationen Djurens rätt och under december startade hon även en insamling till förmån för hajar och tjuvfiske. På en månad samlade hon ihop 500 000 kronor.  Se mer om Therese Lindgren i klippet ovan.

Stoppa Jaktjournalens sponsrade hetsjakt!

Under den gångna helgen har det varit Räv SM i Skövde. Det är en tävling där jakthundar skall visa sig duktiga i att förfölja en räv i upp till 1,5 timme. Givetvis är detta mycket stressande och det kan bli ödesdigert då denna jakt kan förbruka de reserver en räv byggt upp under hösten för att klara vintern. Huvudsponsor för tävlingen är tidskriften Jaktjournalen som också är känd för sin årliga  starkt kritiserade så kallade rovdjurskampanj som är en tävling i att döda så många rävar, grävlingar, mårdar, minkar, illrar, kråk- och måsfåglar samt nötskrikor som möjligt. En räv ger till exempel 120 poäng och en fågel 15 poäng. År 2016 hade segraren i öppen klass dödat 28 rävar, sju grävlingar, 32 minkar och 394 fåglar.  Grävlingen var speciellt hårt jagad av tre Säfflejägare som sammanlagt dödade 116 exemplar. Två jägare utanför Borås lyckades döda 74 grävlingar. Chansen att få se en grävling i dessa trakter är nog inte stor. Under 2016 och 2017 hade segraren i ungdomsklassen dödat totalt 800 fåglar. Detta bara ett par exempel på vilka orimliga effekter en tävling av detta slag medför. Vi är många som protesterat mot Räv SM med sin koppling till den hetsjakt på räv som Jaktjournalen bedrivit under 15 år. Vi är bland annat över 400 personer som via en protestlista protesterat mot Räv SM, men också mot att Skövde kommun dessutom sponsrar tävlingen med 10 000 kr. Ingemar Rosberg,Jaktkritiker

Vem mördade Olof Palme? Här är de mest kända teorierna

Den 28 februari 1986 mördades Sveriges statsminister Olof Palme vid korsningen Tunnelgatan/Sveavägen i centrala Stockholm. Mordet har aldrig klarats upp, men teorier har det funnits gott om. Här är några av de mest kända: 1. PKK-spåret PKK-spåret, eller ”kurdspåret”, var polisens första riktiga huvudspår i utredningen. Det gick ut på att den kurdiska organisationen PKK ska ha låtit utföra mordet som hämnd för att organisationen terrorstämplats av Sveriges regering. 20 januari 1987 genomfördes tillslag hos ett 20-tal personer med kopplingar till PKK. Spåret visade sig vara fruktlöst och i februari 1987 var PKK-spåret inte längre polisens huvudfokus.  1988 avslöjades det att förläggaren Ebbe Carlsson bedrivit privatspaning mot flera kurder i Sverige, och att han hade justitieminister Anna-Greta Leijons tillåtelse att göra detta. Det hela slutade med att Leijon tvingades avgå.  2. Christer Pettersson Redan ett par månader efter mordet fick Christer Pettersson frågor om vad han gjort på mordnatten. Pettersson hade alkoholproblem och ett kriminellt förflutet, och var dessutom lik den fantombild polisen hade.  Efter att ha pekats ut av Olof Palmes änka Lisbet Palme i en vittneskonfrontation dömdes Pettersson i tingsrätten för mord i juli 1989. Han friades senare i hovrätten. Pettersson avled i september 2004.  Christer Pettersson 3. Polis-spåret ”Polisspåret” är ett samlingsnamn för flera olika teorier och tips som går ut på att en sammansvärjning inom polisen ska ha legat bakom mordet på Olof Palme.  Teorierna brukar ta upp vittnesmål om att makarna Palme ska ha varit förföljda, att män med walkie-talkies ska ha rört sig runt mordplatsen och att polisen inte ska ha gjort vad de kunnat för att förhindra eller lösa mordet.  1999 fick utredningen kritik av regeringen för att man inte fokuserat tillräckligt på polisspåret. Det har också framkommit att poliser i Norrmalmspolisen hade högerextrema åsikter och att någon till och med sagt till en kollega att man vetat vem Palmes mördare var.  4. Sydafrika-spåret Olof Palme var en stark röst mot Sydafrikas apartheid-system. Men om detta ska ha varit tillräckligt anledning för Sydafrikas underrättelsetjänst att mörda Palme är oklart. Sydafrika-spåret har aldrig fått det genomslag som Petterson-spåret eller polisspåret fått, och uppgifterna är motstridiga och knapphändiga.  5. Udda teorier Palme-mordet har fascinerat och engagerat människor i över 30 år. Att mordet fortfarande är olöst har gjort att flera mindre trovärdiga teorier dykt upp, och över 130 personer har erkänt mordet genom åren.  En teori går ut på att Palme mördades av popstjärnan Ted Gärdestad. En annan teori utgår från att Palmes egen familj ska ha legat bakom mordet. Och som alltid med liknande fall finns det också teorier om att det i själva verket var självmord, eller att Palme till och med inte dog överhuvudtaget.  Ted Gärdestad LÄS MER:  Känd polis pekas ut i ny teori om Palmemordet – efter anonymt brev

Prinsessan Leonore fyller 4 år – här är de nya supersöta bilderna

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det nämligen prinsessan Leonores födelsedag. Leonore är som vi alla vet kungahusets egna lilla yrväder och den charmigaste av dem alla. Vi alla minns ju när hon skuttade iväg på egna äventyr under den stora fotograferingen av hela kungafamiljen. Prinsessan Leonore fyller 4 år idag! Grattis säger vi! Bildkälla: Stella PicturesDet hela slutade med att mamma Madeleine fick springa på jakt efter lillsessan. I sin medverkan i Skavlan berättade även Chris O'Neil att han tvingats gå ut i regnet för att leta tag på Leonores favorit-snuttefilt. Idag fyller hon alltså hela fyra år, vilket Hovet nu firar genom att släppa nya supersöta bilder på charmtrollet. Stort grattis säger vi!Se de nya söta bilderna i klippet ovan.

Här är bidragen som tävlar i deltävling 4 i Melodifestivalen

Melodifestivalens fjärde deltävling 2018 kommer att hållas i Örnsköldsvik den 24 februari. Det är den sista deltävlingen i Melodifestivalen 2018, och veckan efter, den 3 mars, är det dags för andra chansen.  Här är bidragen: 1. Emmi Christensson  – Icarus Emmi Christensson är en av årets mer rutinerade artister. Hon har en lång karriär bakom sig som musikal- och teaterskådis, och har bland annat jobbat som musikalartist i London. Låten Icarus handlar om att följa sina drömmar.  Emmi Christensson 2. Elias Abbas – Mitt paradis Elias Abbas, 16, från Rinkeby utanför Stockholm är Melodifestivalens yngsta deltagare 2018. 2017 debuterade Abbas med låten Min Queen, och i mellon 2018 uppträder han med låten Mitt paradis.  Elias Abbas 3. Felicia Olsson – Break that chain Det är andra gången Felicia Olsson, 23, är med i mellon. 2013 deltog hon med låten Make me no.1, men hon åkte ut direkt. Felicia har berättat att hennes bidrag Break that chain handlar om relationer.  Felicia Olsson 4. Rolandz – Fuldans Komikern Robert Gustavssons dansband Rolandz har sitt ursprung i filmen Torsk på Tallin från 1999. Bandet har sedan 2008 släppt fyra album. I Örnsköldsvik uppträder Rolandz med Fuldans. Rolandz 5. Olivia Eliasson – Never learn Olivia Eliasson, 21, från Allingsås, deltar med låten Never learn, som hon själv beskriver som "tropical house". Olivia Eliasson 6. Felix Sandman – Every single day Sist Felix Sandman var med i Melodifestivalen var det tillsammans med grabbarna i FO&O. Nu har det alltså blivit dags för Sandman att uppträda solo. Låten Every single day ska enligt Felix själv handla om uppbrottet från ex-flickvännen Lovisa Bengtsson. Felix Sandman 7. Mariette – For youTredje gången gillt brukar man säga och det kan kanske stämma för Mariette som tävlar för just tredje gången i årets upplaga av Melodifestivalen. Efter en tredje och en fjärde plats 2015 respektive 2017 kanske 2018 är den forne Idol-deltagerns vinstår? Bidraget For you är dessutom skriven av stjärnlåtskrivaren Jörgen Elofsson.Mariette

Missa inte Elly Pistols nya kollektion – för både dam och herr

Oavsett om du vill ha ursnygga myskläder eller uppdatera din stil med coolt streetmode, så är Elly Pistol märket för dig. Här är våra favoriter från deras nyaste kollektion. 1. Schack you och Schack itDe här tröjorna är i det svartaste svarta med detaljer av vitt. Här hittar du hoodien för herrar, och här finns den för damer.2. Angel who?Ett par sköna tights sitter aldrig fel. Fungerar både till vardags eller för ett lättare pass på gymmet! De här är lite högre i midjan och slutar precis vid ankeln.3. Second Base JacketDen här jackan är inspirerad av baseboll – därav designen och namnet Second Base. Perfekt vårjacka!4. Weekendbag med kamouflagemönsterSka du ut och resa snart? Eller behöver du en rymlig väska till träningen, eller jobbet? Då har du ett säkert kort här. På insidan är den mönstrad i ett härligt kamouflagemönster. En sådan liten detalj som ändå gör en stor skillnad.5. Stole You och Stole ItHoodies som ser bra ut både stängda och öppna är en viktigare grej än du tror. De här är riktigt snygga i sitt gråa och svarta! Kolla in herrmodellen här, som heter Stole You. Hoodien för tjejer kan du klicka hem här.6. Oh YesUnna dig en supermjuk tröja – som Oh Yes Hoodie från Elly Pistol. Sjukt snygg med sina tydliga symboler över framsida och ärmar.7. Matcha med WhateverVarför inte komplettera ovanstående punkt med den här tröjan? Den heter Whatever och finns i hela sex olika storlekar.8. Croppad HoodieKortare huvtröjor är riktigt snyggt till högmidjade nederdelar. Enkelt att dra över huvudet på gymmet om du av någon anledning skulle vara frusen av dig, till exempel! Här hittar du Crossover Hoodie.9. Call You UpMatcha den här hoodien med ett par sköna brallor, eller ett par mörka jeans. Supersnygg med sina rena linjer.10. Stop It och Stop YouEnkel sweatshirt med ett stort X på framsidan och ärmar med detaljer av ljusgrått. Kolla in tröjan för damer här. Den för herrar kan du klicka hem här.Fortfarande shoppingsugen? Kolla in hela kollektionen här. Det finns möjlighet att matcha och mixa hur du vill!

Liberalerna: Män måste ifrågasätta sitt eget beteende mot kvinnor

Tusentals flickor och kvinnor i Sverige har genom metoo-rörelsen delat med sig av berättelser om sexuella trakasserier och övergrepp.  Samtidigt har män i de flesta fall antingen tagit steget tillbaka för att lyssna, eller tyvärr också helt lyst med sin frånvaro på grund av ovilja eller rädsla. Det är därför ännu en gång viktigt att poängtera att bakom varje sexuellt ofredande och övergrepp finns en gärningsman eller flera gärningsmän.  Det är pojkarna och männen som i störst utsträckning begår sexualbrotten, och roten till problemet ligger hos pojkarna och männen, aldrig hos flickorna och kvinnorna som blir utsatta. Därför ligger också lösningen på problemet hos pojkarna och männen.  Det handlar inte om att vi män på något sätt ska kollektivt skuldbeläggas. Men män påverkar män, och om vi män i högre grad vänder oss bort från diskussionen av rädsla eller ovilja kommer effekten bli att vi i större utsträckning riskerar att stanna kvar i förlegade mansroller och vi försummar chanserna att förebygga många framtida ofredanden och övergrepp.  I Liberalerna är vi övertygade om att sann feminism och jämställdhet kräver delaktighet från både kvinnor och män. Kvinnors utsatthet kan i grunden aldrig ändras utan att männen också ifrågasätter och ändrar sina beteenden och synsätt.  Att tala om sexuella beteenden och var gränsen går får aldrig ses som omanligt. Tvärtom är en sådan diskussion avgörande för jämställdheten och för att män ska känna sig bekväma i mansrollen. Som män har vi en skyldighet att ta vårt individuella ansvar i denna frågan.Som politiker, förebilder och förtroendevalda makthavare i Malmö har vi dessutom ett särskilt ansvar.  Jag har därför tillsammans med riksdagsledamoten Robert Hannah tagit initiativ till en Killmiddag för manliga ledamöter i Malmö stads kommunstyrelse och kommunfullmäktige. Syftet är att ge varandra en chans att tala öppet om problemen med sexuella trakasserier inom både Malmö stad och Malmöpolitiken - och hur vi kan motarbeta dem.  Jag hoppas innerligt att många politiker tackar ja till min inbjudan att diskutera dessa för vår framtid avgörande frågor, och framförallt tar chansen och ser att detta är ett problem som överskrider våra partigränser.  Killmiddagen kommer i första hand inte att handla om att diskutera nya politiska åtgärder utan vad vi som manliga politiker och förebilder kan göra i egenskap av egna personer. Till de män som helst vill stå utanför både MeToo och diskussionen om jämställdhet vill jag säga följande: Ni går miste om en chans och flyr ert ansvar att skapa en bättre och rättvisare framtid som våra döttrar och söner har rätt till.   Roko Kursar,Ordförande Liberalerna Malmö

Blac Chynas privata sexfilm har läckt ut: "Det är inget skämt"

En privat sexfilm på modellen och den tidigare strippan Blac Chyna, 29, har nu läckt ut. I filmen, som spelades in i juli med Chynas mobil, så syns Blac och hennes dåvarande pojkvän Mechie rumla runt mellan lakanen.Chyna, vars riktiga namn är Angela White, har nu kallat in jurister för att gå vidare med ärendet som hennes advokat Lisa Bloom kallar för hämndporr. Modellen och realityprofilen Blac Chyna. Bildkälla: Instagram.Chyna har även polisanmält händelsen och vill nu ta reda på vem som har kommit över den privata filmen."Hämndporr är att publicera avklädda bilder utan att den andra parten har givit sitt medgivande är ett brott och en form av misshandel. Det är också ett sätt att försöka slutshamea kvinnor för att de är sexuella. Tjejer har tagit livet av sig på grund av hämndporr. Det är inget skämt", skrev Bloom på Twitter.Chynas ex-kille, artisten Mechie är även han rasande och vill ha klarhet i vem som har kommit över filmen och läckt den, skriver Tmz.Mechie säger via sin representant att det var han som spelade in sexfilmen med Chynas telefon, och att han aldrig har haft en kopia av sexfilmen.Blac Chyna. Bildkälla: InstagramDet här är inte första gången som Chyna utsätts för hämndporr. Förra året spred hennes tidigaste fästman Rob Kardashian nakenbilder och annat material på Chyna på sin Instagram. Han anklagade Chyna för att ha varit otrogen med åtta olika män och ta droger.Efter att filmerna läckte ut förlorade Chyna flera kontrakt för viktminskningspreparat. Detta för att företagen ville att hon skulle vara "naturlig" men i de läckta filmerna syntes tydliga tecken på de plastikoperationer som hon har gjort.Chyna har dottern Dream Kardashian med Rob, och sonen King Cairo med sitt ex Tyga.Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Millas lillebror Emir, 4, får stanna i Sverige: "Vi är så lyckliga"

I september förra året skrev Nyheter24 om fyraåriga Emir som skulle utvisas. Emir kom till Sverige hösten 2014 med sina två syskon. Men igår fick familjen ett väldigt glädjande besked – syskonen får stanna.  De kom till Sverige från Bosnien med sin biologiska mamma, men placerades i olika familjehem i Skåne eftersom hon inte kunde ta hand om barnen själv. Emir kom hem till Milla Schalin, 19, och hennes föräldrar för ett år sedan och det tog inte lång tid innan han blev en i familjen. Emir pratar bara svenska, har vänner och går på förskola. Fyraårige Emir. Bildkälla: Privat Men Migrationsverket fattade ändå beslutet att Emir och hans syskon skulle utvisas till Bosnien. När familjen fick det tunga beskedet förra året om att Emir skulle utvisas så startade de en namninsamling. Utvisningsbeslutet överklagades och under måndagen fick familjen det glädjande beskedet. Migrationsdomstolen har utfärdat permanent uppehållstillstånd och Emir och syskonen får stanna efter tre år av ovisshet. – Min första reaktion var chock. Jag fick inte fram ett enda ord, och sen utbrast jag i gråt. Emir har varit lyckligt ovetandes under hela processen men igår när vi firade här hemma var det även en lyckodag för honom. Vi skrek "vi vann", åt tårta, hade ballonger och blåste serpentiner, säger Milla till Nyheter24. Milla och Emir. Bildkälla: Privat Milla berättar att de senaste månaderna har varit tunga, familjen har gått runt hemma och varit oroliga.  "Vi är lyckliga" – Det har varit så långt ifrån verkligheten, så svårt att sätta sig in i men det var inte förrän beskedet om att han skulle få stanna och stenen från bröstet lyftes, som man insåg hur mycket detta påverkat en. Namninsamlingen som startades har idag över 13 300 underskrifter. – Självklart hade man hoppats på att det skulle bli så många som skrev under men man vet själv hur det är när man bläddrar runt på Facebook. Det är så lätt att scrolla vidare. Men tydligen så var det här något som fångade intresset hos folk. Vi är så lyckliga allihop, säger Milla.  Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Så ska David Fällman bli ny försvarsgeneral i Hammarby IF

När Hammarby IF den 16:e februari gick ut med att man skriver ett treårskontrakt med mittbacken David Fällman var det nog många bajenfans som hurrade.  Hammarby har varit lite i en försvarskris senaste tiden, speciellt med tanke på storförlusten mot IK Frej den 10:e februari. En match som Hammarby förlorade med siffrorna 4-1 på Vikingavallen i Täby.  David som närmst kommer från den kinesiska andra divisionen, säger i veckans Studio Allsvenskan att han är redo för ett nytt äventyr i Hammarby och att han hoppas kunna bli en profil i laget.  I tisdagsavsnittet av Studio Allsvenskan frågar sportreporter Philip De Giorgio, David om han är sugen på att göra samma resa som Magnus Eriksson som lämnade Djurgården för MLS efter förra säsongen.  Lockar det att göra samma resa som Mange nu då? Alltså komma tillbaka till Allsvenskan prestera under en period och sen ta ytterligare ett kliv ut? – Jag vet inte. Nej, konstigt nog nej. Nu är det mycket här och nu, men det som lockar är att bli en väldigt bra spelare i Hammarby och bli en stark karaktär där, för att förhoppningsvis göra mer än tre år i Hammarby. Idag är det det som lockar och idag är det det som är mitt mål, säger David Fällman i veckans Studio Allsvenskan. Det återstår att se under den allsvenska säsongen, som startar den 1:e april när Hammarby möter Sirius hemma på Tele2 Arena, om David Fällman blommar ut som en profil i laget.  I spelaren ovan kan du se hela avsnittet när David Fällman gästar Studio Allsvenskan. Förutom gästen, David Fällman, så återfinns den ständige programledaren Marcus Birro i studion tillsammans med chefredaktör Henrik Eriksson och sportreporter Philip De Giorgio. På torsdag är Studio Allsvenskan tillbaka med Sirius tränare Kim Bergstrand! Missa inte det. Studio Allsvenskan finns även att lyssna på som podcast! Lyssnar du hellre via Acast så finns den här! Du kanske även är intresserad av: Stefan Billborn: “Jag har inte hört någonting om Erkan Zengin” Stefan Billborn: “Så ställer Hammarby upp 2018” Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Sluta blunda för mobbning och trakasserier – barnen skadas för livet

Det finns en flicka i min indirekta närhet. Hon har varit utsatt för systematisk mobbing under flera år. Hon knuffades nyligen omkull, blev spottad på och kallad hora. Lärarna som såg bråket trodde att det var ett skojbråk. Hennes föräldrar har hittat lappar i hennes rum där hon formulerat sitt avslut på livet. Vid ett tillfälle hittade de flickan kall och frusen, desorienterad och bortkommen i skogen med ett rep i hennes hand. Hennes föräldrar lever i ångest över att deras dotter kommer att dö. Rädslan över att hitta henne livlös förföljer dem dagligen. Deras dotter lever i skräck och vill avsluta sitt liv. Omkring 50 barn och ungdomar tar varje år livet av sig som en följd av mobbing och trakasserier. Ungefär ett barn i veckan. Några av dem är yngre än tio år, de flesta är i högstadie eller gymnasieåldern. ETT BARN I VECKAN!Tiotusentals andra barn och ungdomar blir utsatta av andra, men istället för självmord drabbas dessa barn av dålig självkänsla, rädsla, ångest, illamående, splittrade och förstörda familjer, uppgivenhet, depressioner – listan kan fortsätta i en evighet. Barn och ungdomar utsatta för mobbing drabbas för livet. Omkring mig, omkring dig. Överallt omkring oss finns det barn som vaknar med ångest över att gå till skolan. Många av dem vaknar med ångest för livet. Har jag kanske fel kläder? Är jag för tjock, eller smal? Är mina glasögon av fel modell eller är det för att min pappa dricker de andra barnen slår mig? Är det kanske för att min mamma är fattig som de andra barnen alltid slänger min gymnastikpåse i toaletten? Vad kan jag förändra? Hjälper det om jag också blir en mobbare? Likt ett virus kan mobbing få fäste på en eller flera elever i en skolklass. Genom att mobba andra befäster barn sin position i en grupp och inte sällan är det ett effektivt vapen mot att inte bli utsatt själv. Att bli mobboffer eller bli en mobbare. Leva eller dö. Skolan anser att problemet skall lösas eleverna emellan. – De är stora nog, inte behöver vi blanda in föräldrarna. Eleverna är på väg in i vuxenlivet.Detta handlar om en tjej som jag inte känner. Men jag känner med henne. Tillsammans måste vi stå upp för mobbing och trakasserier. I skolan får man inte blunda. Inte heller föräldrar till de barn som utsätter andra får blunda. Samhället måste stötta på alla sätt som går. Vi andra, som varken utsätter eller blir utsatta – vi måste tillsammans stötta, prata om det, synliggöra problemen och finnas för de utsatta.Dotte Nielsen

Därför ska du inte snusa när du är gravid

Att använda tobak under graviditeten är en riktigt dålig idé. Trots det ökar snusandet bland gravida kvinnor, visar en ny kartläggning.  Enligt siffror från Socialstyrelsen har antalet kvinnor som snusar i vecka 30-32 av graviditeten mer än fördubblats sen 2006. Samtidigt har rökandet bland blivande mödrar sjunkit.  – Det är glädjande att antalet kvinnor som röker under graviditeten minskar, men olyckligt om snus uppfattas som ett ofarligt alternativ, säger Kristina Sparreljung, generalsekreterare för Hjärt-Lungfonden i ett pressmeddelande. Forskarna vill att snusandet upphör redan innan graviditeten Men hur farligt är det då att snusa under graviditeten då? Enligt en undersökning från Karolinska Institutet påverkar snusandet hjärtfrekvensvariabiliteten hos den gravida – något som också sedan kan ses hos barnet. –  Vår studie visar att snusning påverkar barnets hjärta på ett sätt som är förknippat med ökad risk för plötslig spädbarnsdöd, säger Felicia Nordenstam, biträdande överläkare vid Barnhjärtcentrum på Karolinska Universitetssjukhuset, som också menar att blivande mammor borde sluta med snusandet helst redan innan graviditeten.  Forskare jobbar nu för att se hur snusandet under graviditeten påverkar barnet längre upp i åldrarna. Mer om plötslig spädbarnsdöd:  Plötslig spädbarnsdöd drabbar bara 1 på 6 000 barn, och är alltså väldigt ovanligt i Sverige. Oftast sker det när barnet är under sex månader gammalt. Exakt vad plötslig spädbarnsdöd beror på vet man inte, men det sker nästan alltid när barnet sover.  För att undvika spädbarnsdöd ska man se till att barnet sover på rygg, att barnets ansikte är fritt, och att folk i närheten undviker tobak.  Källa: 1177 Vårdguiden Snart kommer rökning förbjudas på uteserveringar – läs mer om det här

Rakhmat Akilovs första ord i rätten om terrordådet i Stockholm

På tisdagen fick Rakhmat Akilov för första gången själv prata under den pågående rättegången efter terrorattentatet som skakade Sverige och Stockholm den 7 april förra året. Han står åtalad för terroristbrott, försök till terroristbrott och framkallande av fara för annan. Rakhmat Akilov befinner sig i rättssalen. Bild: TT Här kan du läsa om hur rättegången kommer gå till. I rättegångssalen fick han med egna ord förklara varför han utförde den misstänkta terrorhandlingen. Han har en tolk med sig på plats som översätter Akilovs ord på ryska. På frågan om vad han ville uppnå genom att köra en lastbil på Drottninggatan svarar han: – Jag ville att Sverige skulle avbryta sitt deltagande i striden mot kalifatet och att man skulle sluta skicka gigantiska summor pengar för att bekämpa kalifatet. Akilov. Bild: Polisen/TT Han fortsätter med att berätta att det kom en order att utföra terrorbrott i Europa genom att bland annat spränga broar, byggnader och "allt som tillhör fienden". Akilov skulle tillfoga Sverige skada. – Att kapa en bil och köra den på en gata i Sverige och på så sätt tillfoga Sverige skada, säger Akilov i rättssalen. Sedan återgår han till att prata om att Sverige måste "ta sina händer från kampen mot kalifatet". Det genom att "mörda svenska medborgare som befann sig på gatan". Se Akilovs egna bilder från terrorattentatet här. Det fanns enligt Akilov själv inga planer på exakt hur många han skulle mörda. Om målet med ett terrordåd säger han: – Man skulle bekämpa fienden som skulle strida mot oss och sedan bygga upp ett kalifat. Åklagaren Hans Ihrman visar senare en chattkonversation som Akilov haft med en person i januari 2017. Då skrev den misstänkte terroristen att han ville utföra en martyroperation. – I explosionen skulle jag dö som ett martyr, svarar Akilov på frågan om vad han menade med en "martyroperation". Här kan du läsa vad som hittades i lastbilen efter terrorattentatet. Lastbilen som användes vid terrorattentatet på Drottninggatan. Bild: TT Fortsättningsvis får den misstänkte terroristen svara på vad han menade när han i en chattkonversation skrivit: "Min mästare, jag är i Sverige, bögparaden kommer äga rum 1 maj". Han svarar att det står i bibeln att de kommer från Sodom och Gomorra och att alla som strider mot kalifatet är fiender. Akilov verkar förvirrad efter åklagarens fråga om vilka som är fiender. – Hur menar du att de inte striden när svenska bögar åker med sina flaggor och stridsvagnar i Irak?  Den konversationen stannar där och fortsätter handla om Akilov frågade om att få tillstånd att utföra terrordåd av personen han chattat med. Han svarar att det inte handlar om tillstånd utan att han bara förklarade sina tankar och intentioner i chatten.  Hans Ihrman frågade senare om ett annat chattinlägg där Akilov pratat om att förbereda ett bälte. – Martyrbälte. Det är ett slags bälte man skapar med sprängmedel, muttrar med mera. Akilov nämner också den ökände terroristen Usama bin Ladin vid namn och säger att han "lärde oss hur man skrämmer fiender" innan förhören tog en paus strax innan 11 på tisdagen. När rätten åter började ställa frågor till Akilov handlade det om platsen för attentatet – Drottninggatan. Han valde det för att "det är en av de centrala gator i Sverige". Innan dåded fotograferade Akilov flera platser i Stockholm – och han erkänner att det var för att förbereda ett attentat. Bilderna skickades sedan till "vänner inom IS". En av bilderna föreställer Hötorget som enligt den misstänkte terroristen var ett av målen för en attack. Akilov erkänner också att anledningen till att han googlade "gayklubb" var för att det var ett påtänkt mål "där otukt begås". Däremot var den kända googlingen på Waxholmsbolaget inte ett tänkt mål för attacken. – I början ville jag åka till Jordanien. Sedan insåg jag att det var bara små motorbåtar som trafikerade i Sverige, säger han i rättssalen.Här kan du läsa mer om vad Akilov googlade innan attentatet. Att attentatet skedde på en fredag berodde inte på någonting särskilt alls. Det "bara blev så". Däremot var planen att det skulle ske på en helg "eftersom det är många turister ute då". Han bestämde sig för att utföra attacken i mars förra året. I tre dagar ska Akilov förhöras. Först ska åklagaren ställa frågor till honom, sedan målsägarbiträden och slutligen hans försvarare.  Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Här testar Therese Lindgren 10 lifehack du måste känna till

Therese Lindgren är en av Sveriges främsta Youtubers som startade sin egna youtube-kanal 2013. Kanalen växte riktigt snabbt och idag har hon över 528 000 prenumeranter. Therese har även släppt en bok under 2016 – ”Ibland mår jag inte så bra”, som handlar om psykisk ohälsa. Boken blev en succé och inte långt efter släppte hon även boken Vem bryr sig? som handlar om hennes resa från att mer eller mindre inte alls tänka på djurens situation till att bli en förespråkare för djurs rättigheter. Therese Lindgren har även ett program som går på D-play – Therese Lindgren testar. I det här avsnittet provar hon tio lifehack som ska underlätta vardagen.  Bland annat tar hon reda på om det går att få illaluktande sneakers att lukta gott igen med hjälp av tepåsar, om det går att skapa ett härligt doftljus av enbart en apelsin och en skvätt olivolja och om det går att göra rent sneakers med tandkräm. Therese tar fram ett par sneakers från sin pojkväns garderob. – Åh fy! Han måste ha dessa när han gymmar. Wow, dem luktade verkligen, säger Therese. Lifehacket fungerar så att man stoppar ner en torr te-påse i varje sko och låter det ligga där minst en timme. –  Detoxte, eller cleansete kanske. Mitt favorit-te är kärlekste. Åh det tar vi och stoppar ner i skon. Ett annat lifehack Therese Lindgren testar är att göra en doftljus av en apelsin och olivolja. Det enda man behöver göra är att skära apelsinen på mitten, gröpa ur den men låta den vita "stammen" vara kvar.  – Det här hackset har jag sett fram emot mest att testa för det ska lukta fantastiskt, berättar Therese i programmet. Häll sedan i olivolja, dock inte ända upp eftersom "stammen" ska fungera som ljusveke. – Jag har för mig att olja brinner, hoppas inte, säger Therese samtidigt som hon tänder apelsinveken. I avsnittet kan du se fler bra hacks som du verkligen borde prova.  Therése Lindgren testar visas på Dplay på tisdagar. Se  lifehacksen som Therese Lindgren testar i klippet ovan.

15 helt perfekta saker för alla som älskar mat

Livet kommer bli både enklare och härligare med de här prylarna!1. Spiralizer Det finns massa saker man kan göra med en spiralizer, alltså en grönsakssvarvare. Till exempel kan du göra zucchinipasta om du är sugen på ett alternativ till vanlig pasta, eller bara göra salladen lite roligare. Du hittar den här. 2. Marinadspruta Med den här smarta marinadsprutan kan du marinera inte bara utsidan av köttet utan får in den goda smaken även inuti. Kolla in den här! 3. Hamburgerpress Gör grymt goda fyllda hamburgare med den här hamburgerpressen! Lägg köttet i pressen och addera valfri fyllning – till exempel bacon eller någon god ost – och tryck sedan till för en perfekt formad burgare. Pressen kostar 99 kronor här. 4. Odla din egen avokado Det här är ett måste för alla avokado-lovers! Med en AvoSeedo kan du odla din egen avokado från en avokadokärna. Klicka hem den här! 5. Grönsaksskärare Det är ju egentligen nyttigare att snacksa på grönsaksstavar med dipp än att äta chips. Problemet är bara att det är mycket enklare att öppna chipspåsen än att ställa sig och skära grönsaker.  Men med den här "choppern" kan du göra perfekta stavar med ett tryck. Och ja, den funkar såklart till pommes frites också... Du hittar den här. 6. Pizzaugn Gör din egen pizza i den här miniugnen. Den har en keramisk baksten och dubbla värmeelement, vilket gör pizzan sådär krispig som den blir i en stenugn. Här kan du köpa ugnen. 6. Mugg med kakfack Den här smarta muggen har inte bara plats för kaffe eller te utan också för fikat. Du kommer absolut ha kontorets bästa mugg! Den kostar 79 kronor här. 7. Toastbags Har du någon gån varit sugen på en god toast men inte velat lägga pengar på ett toastjärn? Då är det här lösningen – en liten påse som du lägger smörgåsen i och sedan kan du toasta den direkt i brödrosten. Du hittar den här för 59 kronor. 8. Ananasskalare Ananas är ju himla gott men också riktigt jobbigt att skala. Det är inte längre ett problem med den här ananasskalaren! Du hittar den här. 9. Ugnform Den här ugnsformen låter den varma luften cirkulera även under maten för att göra tillagningen jämn och ytan krispig. Du hittar den här för 249 kronor.10. Den gulligaste äggformarenLägg ditt kokta ägg i den här formen och efter ett par minuter i kallvatten eller kylen kan du plocka ut hjärtformade ägg! Här hittar du pressen.11. Star Wars-våffeljärnVanliga våfflor är riktigt nice, men Star Wars-våfflor är ännu bättre! Med det här våffeljärnet kan du göra våfflor formade som Darth Vader! Här hittar du det.12. KnivsetHur snygga är inte de här knivarna? Du hittar setet som innehåller sex knivar här.13. NanopressoMan vill ju aldrig riskera att bli utan dagens espresso! Då är den här nanopresson perfekt, allt du behöver är malet kaffe eller en nespressokapsel plus vatten, sedan kan du enkelt fixa dig en espresso! Köp den här.14. Smart skärareMed den här smarta kniven med inbyggd liten skärbräda kan du skära grönsaker, kött eller annat direkt ner i pannan, grytan eller salladen. Så smidigt! Den kostar 149 kronor här.15. YoghurtmuggIbland hinner man helt enkelt inte äta frukost, men man vill ju ändå inte skippa dagens viktigaste mål! I den här smarta muggen kan du förvara yoghurt och müsli (eller något annat gott) i separata fack. Klicka hem den här.

Här är nya reglerna för bilbesiktning du måste ha koll på

Hur bra koll har du på de nya besiktingsreglerna som snart börjar gälla? Ja, om du inte har koll finns det faktiskt risk att just din bil får körförbud.  Enligt Allt om bilar riskerar hela 600 000 fordon att få körförbud redan i slutet av maj om deras ägare inte följer de nya reglerna.  Vad innebär nya besiktningsreglerna? Det nuvarande systemet, där man ska kolla på sista siffran i registreringsnumret för att veta när bilen ska besiktas, tas bort. Istället införs ett system där bilen ska besiktas senast 36 månader efter att den togs i trafik för första gången.  Andra gången ska besiktningen ske senast två år efter den första besiktningen. Efter det är det besiktning var fjortonde månad som gäller. Reglerna börjar gälla 20 maj 2018, och är en anpassning efter EU-regler.  – Fordonsägare måste vara uppmärksamma på att datumet för nästa besiktning som står på det senaste besiktningsprotokollet kan vara felaktigt, eftersom det datumet baseras på de nuvarande reglerna, säger Transportstyrelsens utredare Anders Gunneriusson i ett pressmeddelande.För den som kör bil som har körförbud blir böteslappen 1 500 kronor.  Om du vill veta när just din bil ska besiktas kan du skriva in registreringsnumret på Transportstyrelsens hemsida.  För dig som kör A-traktor kan nya reglerna bli en hård smäll – läs mer om det här