Nyheter från Nyheter24

Margaux Dietz har förlovat sig med Jacob Liebermann: "Han sa JA"

Margaux Dietz, 28, fångade svenska folkets hjärtan när hon valde att dela med sig av sin förlossning för allmän beskådan. Filmen är från våren 2017 och har över 1,2 miljoner visningen. Huvudperson? Ja, det är sonen Arnold som föds i filmen. Förlossningsfilmen blev en riktig snackis och Margaux som nu blivit en Youtuber och Let's dance-profil ångrar inte videon en sekund. Hennes öppenhet och att hon delade med sig av sin födsel i sociala medier gav hennes dessutom 2017 det "Stora influencerpriset".– Nej, inte en enda sekund. Den har verkligen bidragit till att många tjejer har blivit mindre rädda för att föda barn, och att många killar har blivit mindre rädda för hela händelsen. Jag är jätteglad att jag la upp den, har Margaux Dietz tidigare sagt till Expressen.Under söndagen avslöjar Margaux Dietz på sin Instagram att hon friat till sin kille Jacob Liebermann, som även är pappa till sonen Arnold. På familjesemester på Maldiverna har Margaux Dietz som gått ner på knä och friat till sin älskling."Han sa JA"”Han sa JA....”, skriver den lyckliga Youtube-profilen på Instagram där hon har över 260 tusen följare.Kärleksparet är nu alltså förlovade! Stort grattis till turturduvorna!Tagit saken i egna händerMargaux har även skrivit: ”Yes jag har friat till Jacob. Det är en längre historia men det kändes helt rätt att ta saken i egna händer.”Och ringen, passar henne verkligen som handen i handsken!Stort grattis till de nyförlovade! Bildkälla: Instagram @margauxdietzEn annan snackis kring Margaux har varit hennes lägenhet. Badrummet är många drömbadrum, men i september 2018 bestämde hon sig för att sälja lägenheten. Priset var inte heller så pjåkigt. Här kan du se bilder på lägenheten och läsa hur många miljoner hon önskade för den.Nyheter24 har tidigare skrivit flera saker du antagligen inte visste om Margaux Dietz. Hade du exempelvis koll på att hennes vatten gick inne på 7-Eleven där hon även började filma hela födseln? Det kan du läsa mer om här.

Musikhjälpen 2018 – så mycket samlades in

Varje december sedan 2008 har SVT/SVT Play tillsammans med Radiohjälpen sänt dygnet runt i en vecka på P3 för att samla in pengar och lyfta fram till exempel en förtryckt minoritet. Hela tanken är att din musik ska rädda liv, för när du önskar en låt skänker du även pengar. Förra året samlade de in 74 410 363 kronor. Sedan Musikhjälpen startade har de samlat ihop hela 275 824 420 kronor. Och med årets insamling blir totalen 326 374 624 kronor. Ja det stämmer, med 606 337 engagemang så slutade årets insamling på 50 550 204 kronor. Under veckan, hela 144 timmar, är det tre programledare som är inlåsta i den så kallade "glasburen" på ett torg i en svensk stad. I år är programledarna Farah Abadi, musikern Daniel Adams-Ray, och skådespelaren och komikern William Spetz och årets stad är Lund. Under tiden programledarna är inlåsta i "glasburen" får de besök av människor som engagerar sig på olika sätt och bidrar till kampen för årets tema. I år är temat "Alla har rätt att funka olika".  De får även besök av artister, som också uppträder i buren, och andra kända människor som engagerar sig. Bland annat har Sarah Klang, Silvana Imam, Markus Krunegård och Linnéa Henriksson varit inne i buren och uppträtt. Årets tema – Alla har rätt att funka olika I år belyser man människor med funktionsvariationer, då de är en av världens mest diskriminerade grupper. Fattigdom, utanförskap på grund av fördomar, stigman och hinder. Med en funktionsvariation så är risken att du drabbas hårdare av katastrofer, och får hjälp sist, enligt Sveriges Radio. Människor med en funktionsvariation får ofta även sämre vård och löper större risk att utsättas för våld och övergrepp. Flickor är dubbelt så utsatta och tvingas i en del länder till sterilisering och abort. Det är även vanligt att många lever fattigt och saknar möjlighet att försörja sig. Med sämre tillgång till vård, utbildning och stöd är det svårt att leva ett självständigt liv. Musikhjälpen sänds i en veckas tid och då kommer flera stora gäster att kika in i studion. Nyheter24 listar exakt vilka som kommer och när!

Här är misstaget alla gör med sina ägg – utan att veta om det

Äggröra stekt eller kokt? Ja, ägg är ett vanligt livsmedel i våra svenska hem. Men hur förvaras de på bästa sätt? Det är något det faktiskt råder delade meningar om. Men nu reder Nyheter24 ut saken. Upp och ned Det är lättare men också kanske knäppare än du tror. Äggen ska nämligen förvaras upp och ned, tokigt men sant. EU-regeln som gäller angående ägg är att de får två på hyllan i butik 28 dagar efter värpdagen. 28 dagar låter kanske som lång tid? Men chockerande så kan äggen hålla betydligt längre tid än så.  Hur du gör för att förlänga hållbarhetstiden? Förvara dem upp och ned, ja alltså med spetsen nedåt, i kylen. Då kan äggen hålla sig färska i minst två månader, enligt Svenska ägg. Med andra ord finns det alltså riktigt goda möjligheter att äta ägg långt efter bäst-före-datumet som står på kartongen. Äggets skal är poröst? En sak som kan vara bra att tänka på är att äggets skal är något "poröst". Vad innebär det? Ja, att ägger kan suga åt sig olika lukter, smaker men också bakterier om det inte förvaras i något (exempelvis kartong). För att ägg inte ska dra åt sig något från kylskåpet – håll dem förvarade i kartongen, rekommenderar Svenska ägg. Har du livsmedel i kylskåpet som luktar lite starkare,  exempelvis fisk, korv eller ost så kan det vara bra att förvara det med lock på. I alla fall om du har ägg i kylen. Gillar du hårdkokt ägg? Brukar du förbereda ett litet mellanmål i form av ett hårdkokt ägg? Då kan det vara bra att veta att hårdkokta, hela ägg alltid ska förvaras i kylskåpet. Hur länge de håller? De bör ätas upp inom fem till sju dagar. Nyheter24 har tidigare skrivit om knepet som får osten att smaka fenomenalt. Ja, till alla ostälskare! Det finns ett faktiskt ett ostknep. Här kan du läsa mer om det, så att du också kan äta osten när den smakar som mest – och bäst.

Dränkte sin dotter Amelia, 4 – säger att änglar tvingade henne

Det var den 8 juni i år som en granne till Carly Ann Harris, 38, ringde polisen efter att 38-åringen ska ha dränkt sin fyraåriga dotter i badkaret. Rättegången inleddes nu i veckan, skriver The Mirror. Brände upp kroppen Det var runt nio-tiden på morgonen tidigare i somras som grannen i South Wales, Storbritannien, berättar hur hon hörde Carlys dotter, Amelia Brooke Harris, skrika "mamma, mamma, mamma". Runt 45 minuter senare ska småbarns-mamman ha dykt upp på framsidan av sin tomt och sagt att "Amelia är i himlen. Gå inte till baksidan". Grannen ska ha ringt polisen direkt. När polis och ambulans kom till platsen så låg Amelia död på ett litet bord i trädgården. Carly Ann gjorde inget motstånd när polisen grep henne direkt på plats.  Åklagaren Michael Jones berättar hur han tror Amelia mördades. Mamman ska ha fyllt badkaret med vatten, och sedan dränkt sin dotter där. Carly Ann lindade sedan in kroppen i ett lakan. Hon ska ha fortsatt med att bära ut henne på baksidan och lagt henne på ett litet utebord, som hon sedan tände eld på. Flera grannar ska ha känt lukten av den brända kroppen, menar åklagaren Michel Jones. Mamman ska ha burit ut kroppen till baksidan och bränt den. Bildkälla: Youtube Änglar sa åt henne att mörda sin dotter – Grip mig bara, det är okej. Jesus sa åt mig att göra det, sa den 38-åriga mamman när hon greps av polisen.  Under utredningen ska Harris påstått att hon haft visioner av änglar som sa åt henne att mörda sin dotter. Hon skulle "offra sin dotter som bevis på sin tro". Hon ska ha berättat för juryn att hon var en fallen ängel som skulle bevisa sin styrka genom att mörda sin dotter.  Hon berättade under rättegången att hon egentligen hade planerat att göra det dagen innan, då stjärnorna stod i linje med födelsemärkena på hennes kinder. Tagit amfetamin Innan hon kom hem den dagen ska Carly Ann ha tagit amfetamin, för att "stärka sin medvetenhet" och "öppna sitt tredje öga". Under rättegången ska småbarns-mamman ha stått och gråtit "förlåt, förlåt, förlåt". Hon nekar till både dråp och mord, och rättegången fortsätter igen nästa vecka, skriver The Mirror.

Kärleksparet Carina Berg och Erik Johansson har gift sig

Det har spekulerats vilt om tv-profilen Carina Berg, 41, och landslagsspelaren Erik Johanssons, 29, bröllop. Men det har endast varit rykten och inget har bekräftats, förrän idag. Ett riktigt krispigt vinterbröllop blev det för kärleksparet i Vemdalens kyrka i Härjedalen, där de sa ja till varandra under lördagen, rapporterar Aftonbladet.Gemensam korvgrillning i minusgraderDet är lite mer än ett år sedan som Carina Berg bekräftade att hon och Erik Johansson var ett par. Efter det har det gått i rask takt med mycket kärlek. I april i år förlovade sig det nu nygifta paret och Carina Berg har visat sin lycka på Instagram, men nu har de äntligen fått varandra på riktigt! Gästerna inledde dagen med en gemensam korvgrillning i 26 minusgrader, efter det bar det av till vigseln som var en intim ceremoni, enligt Aftonbladet. Carina var klädd i en lång benvit, broderad/virkad klänning och en pälskappa. Fotbollsstjärnan Erik hade en marinblå rutig kostym med svart fluga, hatt och en mörk rock.Häst och släde Ja, som många andra bröllop så förenades brudparet med en kyss. Men det blev mer romantiskt än så, för när paret kom ut ur kyrkan ska det jublats utav bara den och en häst med släde kördes fram. Vackert!Med tända facklor runt omkring sig kramades brudparet och hoppade sen ner i släden och körde iväg. Nyblivna frun blev omhållen av nyblivna mannen Erik, inlindade i päls och filtar. Så romantiskt!BröllopsfestenPå söndagen ska  en brunch hållas för gästerna på Storhogna högfjällshotell och spa. Men innan dess är det fest som gäller. Festen kommer att hållas under lördagen och hållas privat i en matsal på samma hotell, enligt Aftonbladet.Ett riktigt stort grattis till kärleksparet och bröllopslyckan! Nyheter24 har tidigare skrivit om när Nassim Al Fakir friade till sambon Lina Hedlund, i direktsändning! Det kan du läsa mer om här.

Pojke attackerad av två äldre män mitt på öppna gatan

Ett larm inkom till polisen vid 22-tiden under fredagskvällen gällande ett barn som farit illa. Enligt ett vittne ska pojken blivit attackerad av två äldre män vid Odenplan i Stockholm, rapporterar Expressen. Polisen bekräftar Polisen bekräftar att det finns uppgifter på att ett barn har fått flera slag. – Det finns uppgifter om att två personer ska ha slagit ett barn, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid polisen i Stockholm till Expressen och fortsätter: – Vi har två personer som är anhållna och i nuläget är de misstänka för grov misshandel. Vi kommer att hålla förhör med dem under eftermiddagen. Pojken ska dock inte behövt åka med ambulans till sjukhus. Men det två männen ska ha skadat honom tillräckligt illa så att de anhållits för grov misshandel. Nerputtad Enligt ett vittne till händelsen ska männen ha puttat ner pojken på marken och sedan slagit honom så att han sen rullade ut på vägen, rapporterar Expressen. Männen ska innan det ha även ha skrikit glåpord riktade mot grabben.  Vakt grep in Det var flera personer som blev vittnen till händelsen och en av de var en vakt, som även ingrep. Vakten höll fast de två misstänkta männen tills polisen kom till platsen.  Till platsen hann även pojkens föräldrar komma, då de fått nys om det inträffade genom att polisen tagit in vittnesuppgifter, skriver Expressen. Nyheter24 har tidigare skrivit om en pojke som dog då han fastnade i en tvättmaskin. Det kan du läsa mer om här.

Studie: Elever gör bättre ifrån sig om de har sovmorgon

Klockan är 6:30 och larmet på telefonen ringer – dags att gå upp! Alldeles för tidigt, eller hur? Och inte är det speciellt lockande att åka iväg för en heldag i skolan, omotiverad och för lite sömn. Enligt forskare sover faktiskt ungdomar betydligt mindre än vad de egentligen bör göra, vilket kan i sin tur kan påverka betygen och psykisk hälsa.  Men nu visar en ny studie något som alla skolungdomar kan glädja sig åt – skolan bör börja senare om dagarna.  Ger bättre resultat  2016 beslutade amerikanska delstaten Seattle i USA att gymnasieeleverna skulle börja skoldagen senare. Istället för att börja 7:50 skulle de nu börja 8:45. I samband med schemaändringen började en grupp forskare att jämföra studenterna för att se hur ändringen skulle påverka deras resultat. De undersökte en klass med äldre elever som inte alls hade berörts av ändringen, samt en klass som fick börja 55 minuter senare om dagarna.  Alla elever fick ett digitalt armband som hjälpte forskarna att se elevernas sömnvanor.  Resultatet visade att eleverna i båda klasserna somnade ungefär samtidigt på kvällarna, men de yngre eleverna som började senare på morgonen fick i snitt 34 minuter mer sömn per dag. Dessutom fick de eleverna fem procent högre betyg än de som gick i skolan enligt det vanliga schemat. Borde senareläggas ytterligare  Elevernas sömn gick från sex timmar och 50 minuter till sju timmar och 24 minuter. Men fortfarande är det alldeles för lite. Enligt Gideon Dunster, en av personerna bakom undersökningen, borde man senarelägga skoldagen ytterligare för att eleverna ska prestera ännu bättre.  – Eleverna får mer sömn, men de sover fortfarande inte de nio timmar per natt som är rekommenderade, säger han till New Scientist. Nyheter24 har tidigare skrivit att det även är bättre att senarelägga arbetsdagen. Du ska nämligen inte börja före klockan 10 på morgonen. Det kan du läsa mer om här!

22-åring häktad i Göteborg – misstänks ha förberett terrorbrott

Under torsdagsnatten gjorde polisen flera tillslag i västra Sverige. Tillslagen gjordes bland annat i Lilla Edets och Ale kommun och gällde misstänkta terrorkopplingar, enligt SVT.  I samband med tillslagen förhördes flera personer, och en 22-årig man anhölls. Idag har häktningsförhandlingar hållts i Göteborg Misstänks på sannolika skäl  Mannen har begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för stämpling till terroristbrott och grovt vapenbrott.  Brotten han misstänks för ger minst två års fängelse. Mannens advokat, Michael Hansson, meddelar att mannen nekar till brotten och förhandlingarna kommer att fortsätta bakom stängda dörrar. Den misstänkte mannen är inte tidigare dömd för något brott. Tipset kom från ett annat land Säkerhetspolisens chef Klas Friberg berättade igår att Säpo arbetat i minst tre veckor med ärendet.   – Vi har jobbat i en så kallad särskild händelse mot det här tipset som vi har bedömt som allvarligt, säger Klas Friberg i en intervju med TT. Tipset som satte igång räden kom från ett annat land, enligt Friberg.  – Vi har fått information från ett annat land, det är det som har satt oss på spåret här, sade han till TT.  Kopplingar till internationell terrorism Säpo har tidigare meddelat att ärendet är kopplat till internationell terrorism, men det är fortfarande oklart när eller på vilken plats det misstänkta terrorbrottet skulle ske, enligt SVT. 

Här är de nominerade till Grammis 2019

Grammis äger rum den 7 februari 2019 på Annexet i Stockholm. Prisutdelningen kommer att ske framför en sittande galamiddag som sedan följs av en storartad efterfest.  Det är den 36:e upplagan av galan och Grammis är Sveriges äldsta och bredaste musikpris. Det som är nytt för Grammis 2019 är att Årets folkmusik/singer-songwriter delas upp i egna kategorier: Årets folkmusik och Årets visa/singer-songwriter. Alltså omfattar Grammis 2019 totalt 22 stycken kategorier. Tillkännagivandet av de nominerade artisterna ägde rum på fredagsförmiddagen – och de nominerade är…  Årets album Little Jinder – Hejdå  Lykke Li – So Sad So Sexy  Robyn – Honey  Seinabo Sey – I´m A Dream  Z.E – Min penna blöder Årets alternativa pop El Perro Del Mar – We Are History  First Aid Kit – Ruins  Little Jinder – Hejdå  Lykke Li – So Sad So Sexy  Sarah Klang – Love In The Milky Way  Little Jinder är nominerad i flera kategorier till Grammis 2019. Bildkälla: Stina Stjernkvist/TTÅrets artist  Cherrie  Hov1 Robyn  Seinabo Sey Z.E  Seinabo Sey är också flertalet nominerad till Grammis 2019. Bildkälla: Stina Stjernkvist/TTÅrets barnalbum  Barnkammarboken – Det bästa ur – Den silvriga barnkammarboken  Gullan Bornemark – Mina egna favoriter  Nils Berg & Kalle Carmback med vänner – I en stad  Räkna Kråkor – Andra sommaren  Tetra – Lullabies From Around the World  Årets dansband  Blender – Gambla litegrann  Casanovas – Vi lever här och nu  Larz-Kristerz – Det går bra nu  Lasse Stefanz – Forever  Sannex – Crossroads  Årets elektro/dans Bella Boo – Fire  Neneh Cheryy – Broken Politics  Quiltland – Polarity  Shakarchi & Stranéus – Steal Chickens From Men And The Future From God Tungevaag & Raaban – All For Love, Bad Boy, Hey Baby Årets folkmusik  Hazelius & Hedin – Jorland  Lena Jonsson – Places  Per Gudmundson & Bengan Janson – Hjeltamôs  Sara Ajnnak – Gulldalit – Can You Hear Me  Åkervinda – Förgänglighet Årets hiphop  Fricky – Aqua Aura  Imenella – Chagga, Moves Remix  Jireel – 18  Ozzy – Ett öga rött  Stor – Stockholm står kvar, Purple Haze, Säga mig ft Jireel Årets hårdrock/metal  At The Gates – To Drink From The Night Itself  Ghost – Prequelle  Hardcore Superstar – You Can’t Kill My Rock’n Roll  The Night Flight Orchestra – Sometimes The World Ain´t Enough Tribulation – Down Below Årets jazz  Amanda Ginsburg – Jag har funderat på en sak  Bo Sundström – Mitt dumma jag – Svensk jazz   Bobo Stenson Trio – Contra La Indecisión  Georg Riedel – Secret Song  Johan Lindström Septett – Music For Empty Halls  Årets klassiska  Eric Ericssons Kammarkör/Fredrik Malmberg/Sveriges Radios Symfoniorkester/Radiokören & Andrew Manze – Nocturnal Singing  Göteborgs Symfoniorkester – Torbjörn Iwan Lundquist, Symfonier 3 och 4  The Nordic Baroque Band – The Nordic Baroque Band Västerås Sinfonietta/Ollikainen/Sturfält/Takács-Nagy - Anders Nilsson: Orchestral Works  Zilliacus/Raitinen/Forsberg – Amanda Maier: Volume 3 Årets kompositör  Jeff Roman – 18  Josefine Jinder – Hejdå  Ludwig Göransson – Childish Gambino m fl.  Lykke Li/Timotej Zachrisson – So Sad So Sexy  Robin Carlsson – Honey Årets låt  Benjamin Ingrosso – Dance You Off  First Aid Kit – Fireworks  Fricky – Aqua Aura  Robyn – Missing You  Zara Larsson – Ruin My Life Benjamin Ingrosso är nominerad till Årets låt. Bildkälla: Stina Stjernkvist/TTÅrets musikvideo   Cobrah/Erik Hellmouth – Cobrah – Idfka  Gustaf Holtenäs – Jenny Wilson – Rapin*  Joanna Nordahl – Tove Styrke – Sway  Sheila Johansson – Seinabo Sey – I Owe You Nothing  Simon Jung – Viagra Boys – Sports Årets nykomling  Fricky – Aqua Aura  Grant – In Bloom  Imenella – Chagga, Moves Remix  Junior Brielle – Blod + (VM 94 & Love)  Ozzy – Ett öga rött Årets pop  Cherrie – Araweelo  Molly Sandén – Större  Robyn – Honey  Seinabo Sey – I’m A Dream  Tove Styrke – Sway Årets producent  Amr Badr – Cherrie – Araweelo  Jenny Wilson – Exorcism  Joakim Åhlund – Avantgardet, Les Big Byrd  Ludwig Göransson – Childish Gambino, Black Panther  Simon Superti – Adel, Dani M Årets rock  Avantgardet – Alla känner apan  Hurula – Oss är allt  Imperial State Electric – Anywhere Loud  Les Big Byrd – Iran Iraq IKEA  Viagra Boys – Street Worms  Årets textförfattare  Cismaan ”Ozzy” Maxamed – Ett öga rött  Jenny Wilson – Exorcism  Markus Krunegård – I huvet på en idiot, i en bar, på en ö, i ett hav…  Seinabo Sey – I’m A Dream  Z.E – Min penna blöder Årets visa/singer-songwriter  Christian Kjellvander – Wild Hxmans  Eagle-Eye Cherry – Streets Of You  Lisa Ekdahl – More Of The Good  Slowgold – Mörkare  Sven-Bertil Taube – Så länge skutan kan gå vol. 2

19 julklappar till farmor – som hon kommer att älska

"Nej men inte ska väl jag! Jag önskar mig bara snälla barnbarn" är något du retsamt kan få till svar när ni pratar julklappar. Men vill du ändå köpa henne något fint? Då är den här artikeln för dig.  1. Glas i fin presentkartong Dessa kommer från det danska märket Holmegaard – och man får alltså sju olika glas i en presentkartong. Du hittar dem här för 299:- 2. Knivar från Global Grymma köksknivar gör matlagningen mycket roligare – alltså perfekt om hon älskar att laga mat. Global är kända för sina bra knivar – och de här kostar bara 1 795:- 3. Unna henne en massagekudde Alla har väl ont i nacke eller rygg någon gång, och om inte annat så är det ju nice med massage. Den här massagekudden kan klickas hem för bara 399:- 4. Powerbank Lite batteri på mobilen är inte kul – därför är en powerbank ett superbra köp. Denna kostar bara 159:- just nu. 5. Vattenglas Snygga glas kan förändra något så vardagligt som ens vattendrickande. Spana in dem här för 149:- 6. Lyxig tvål En bra och snäll tvål är något som alla vill ha, den här från L:A BRUKET är väldigt populär och blir din här. Det vi menar med bra är att den doftar gott och bara innehåller snälla ingredienser.  7. Handdukar från Lexington Ett nytt set med handdukar från Lexington. Lyx, lyx, lyx som allas vår favorit TV-mormor skulle säga. Här finns setet att köpa i olika färger för endast 125:- 8. Trendiga kaffekoppar från Rörstrand Ge bort stilrena koppar från Rörstrand. De finns i olika färger och kostar 118 kronor här. 9. Morgonrock I mjuk velourkvalité blir den här morgonrocken hur mysig som helst. Du hittar den här för  209:-   10. Stor väska En stor väska som denna är bra för många tillfällen. Den här fina väskan blir din för 249:-  11. Lyxig sittpuff Sittpuffar är en enkel möbel som numera har en plats i allas hem – den här är på rea just nu, och finns i hela sju olika färger och tyger. Spana in den här för bara 1 439:- 12. Gjutjärnsgryta Många önskar sig en eller flera gjutjärnsgrytor i julklapp. Den här kan klickas hemför  549:- 13. Moccamaster Alla förtjänar en god kopp kaffe. Den här populära Moccamastern kostar bara  1 490:- just nu. 14. Clutch från designern Malene Birger Den här fina lilla clutchen är perfekt för smink eller andra nödvändigheter. Den är nedsatt till 499:- här. 15. Robotdammsugare Skona din farmor eller mormors rygg. Underlätta städningen med en robotdammsugare! Denna kan du klicka hem nedsatt till 1 990:- 16. Take away-mugg Att ha varmt kaffe eller te är verkligen tacksamt nu under de kyliga årstiderna. Det här blir alltså en bra liten present! Välj hennes favoritfärg. Du hittar dem här i olika färger för bara 99:- 17. Glas från Kosta Boda Dukningen blir extra fin med de här coola glasen! De kostar 159:- för två glas här. Snyggt tryck i olika versioner.  18. Ett enkelt presentset Den här fina lådan innehåller duschgel, kroppsskrubb, kroppskräm och handtvål. Här hittar du setet till bäst pris. 19. Fin vattenkokare från SMEG Lyft hennes kök med en vattenkokare från det kända märket. Dessa från SMEG är sjukt stilrena och finns just nu nedsatta här för 999:-  Artikeln presenteras i samarbete med Prisjakt.nu! Prisjakt.nu är Sveriges ledande sajt för prisjämförelser. Hos Prisjakt kan du hitta bästa pris på tiotusentals produkter! Du kan också använda deras bevakningstjänst för att hålla koll på när saker du vill köpa går ner i pris eller är på rea.

Anja Pärson grävde igenom en grön vägg – såg ut som Hulken

I det senaste avsnittet av "Vem kan slå Anja och Foppa" utmanas två av landets största idrottslegendarer, Anja Pärson och Peter Forsberg, av andra gamla sportprofiler som tävlar i par. I kväll står den gamle hockeyspelaren Markus Näslund och den före detta simmaren Therese Alshammar som utmanare. I första tävlingsmomentet får vi se Anja Pärson och Therese Alshammar mötas i en duell. Tävlingen går ut på att man så snabbt som möjligt ska ta sig igenom en 1,1 meter tjock vägg gjord av frigolit. Till hjälp har de en varsin spade som de ska gräva sig igenom andra sidan väggen. Det är ett moment som kräver mycket adrenalin och hög mjölksyretålighet.  Anja får en rivstart Anja får en rivstart och genom sin explosivitet tar hon ledning i tävlingen. Therese å andra sidan får en trevande inledning när hon försöker hacka sig igenom den gröna frigolitväggen. Anja har kommit en bra bit in i väggen när hon börjar boxa sig fram i sann Mike Tyson-anda.  – Jag behöver en gasmask, säger Therese Alshammar när grönt damm pyser ut från frigoliten. Alpinlegendaren har nästan kommit igenom hela väggen när spaden börjar titta ut från andra sidan. Samtidigt försöker simstjärnan sparka sig igenom. Men det går inte, krafterna har börjat sina. När Anja har grävt fram ett litet hål i väggen försöker hon dyka sig igenom väggen, dock utan framgång.  – Åh fyfan, säger en helt gröntäckt Anja Pärson. Carina Berg och Jessica Almenäs leder "Vem kan slå Anja och Foppa". Bildkälla: Erik Simander/TT Såg ut som Hulken Anja använder sig av benen för att gräva upp ännu mer yta i det tröga materialet. Hon tar sedan en liten ansats och pressar sig igenom frigoliten. Hon vinner av ren råstyrka och får en look som skulle göra självaste Hulken avundsjuk. Anja är nämligen helt täckt grön av frigolit som färgat av hela hennes ansikte och hår. – Lever du ens?, frågar programledaren Jessica Almenäs. Den före detta skidåkaren ser helt slut ut när hon pustar ut som segrare. – Du har frigolit i alla öppningar i hela huvudet, säger Jessica Almenäs. - Det gick inte att andas där inne, menar Anja. Missa inte all drama i kvällens avsnitt av "Vem kan slå Anja och Foppa" som sänds varje söndag på Kanal 5 och Dplay klockan 21:00!

Tim "Avicii" Berglings hemliga gravplats: Avskydde att vara ensam

Det var fredag den 20 april 2018 som Tim "Avicii" Bergling hittades död i Omans huvudstad Muskat där han befann sig på semester.  Nyheten om den svenska stjärnans död kom som en chock, och miljontals fans världen över sörjer stjärnan än idag.I juni begravdes Bergling på Skogskyrkogården i Stockholm. Där vilar även skådespelaren Greta Garbo, komikern Hans Alfredsson och fotbollsspelaren Lennart "Nacka" Skoglund. Skogskyrkogården i Stockholm. Bildkälla: Helena Landstedt/TT Bild Under ceremonin så fanns Tims närmsta familj och vänner. Den amerikanska nattklubbsägaren och entreprenören Jesse Waits var en av de som närvarade, och på sin Instagram la han ut en bild på det begravningsblad som gästerna fick på plats. Det blad som gästerna fick på Tim "Avicii" Berglings begravning. Bildkälla: Instagram/jessecwaits Huruvida det blev så att Tim fick sin sista vila på Skogskyrkogården är höljt i dunkel. Enligt Stoppa Pressarna så ligger åtta släktingar till Tim begravda vid den familjegrav på Skogskyrkogården som funnits i släktens ägo sedan år 1944.Enligt Stoppa Pressarna finns ännu ingen gravsten för Tim Bergling. Inget nytt gräs är heller planterat – något som borde ha gjorts om en urna hade grävts ner. Tim "Avicii" Bergling blev 28 år. Bildkälla: Amy Sussman/AP/TT Bild En källa avslöjar nu för Stoppa Pressarna att den verkliga begravningsplatsen kommer att förbli hemlig.– Kanske har de strött honom för vinden, men det är tveksamt. Jag tror snarare att urnan står i tryggt förvar hemma hos mamma Anki och pappa Klas eftersom Tim avskydde att vara ensam, berättar källan för Stoppa Pressarna.Här kan du läsa mer om Tim "Avicii" Bergling:  Känsloladdat tal av Aviciis pappa under minnesstunden Ash Pournori: "Det var problemet mellan oss"Tim "Avicii" Berglings lyxhus sålt för 158 miljoner kronorFamiljens fina hyllning till Tim "Avicii" Bergling

Här är superdealsen för dig som älskar teknik - spara tusenlappar

Har du ännu inte köpt alla julklappar? Eller går du på jakt efter något till dig själv? Hur som helst listar vi här några teknikprylar som är nedsatta i pris och andra pangerbjudanden från Telenor som till exempel en kraftigt rabatterad iPhone X. Huawei P20 Pro Om lång batteritid och en grym kamera är viktigt för dig så rekommenderar vi Huawei P20 Pro som har hela 40 megapixlar. Spara 1 200 kronor här.  Huawei Mate 20 Pro Njut av lång batteritid och en mästerlig kamera även med denna lur från Huawei. Mate 20 Pro har tre kameror på baksidan och är grym både på närbilder och landskapsbilder. Just nu får du även en trådlös högtalare från Harman Kardan till ett värde av 4 490 kronor + 1 200 kronor rabatt på mobilen när du byter in din gamla.Samsung Galaxy S9+ Denna mobil kan du använda som en dator om du kopplar in tangentbord och mus. Den är grymt snabb och du kan få upp till 468 GB minne. Här kan du spara 1 200 kronor på mobilen och du får även en surfplatta värd 1 990 kronor på köpet.  iPhone X En iPhone X kan till exempel bli din för ett billigare pris. Om du byter in din gamla telefon kan du alltså få den för endast 629 kronor i månaden.  iFrogz Wireless Earbuds - nedsatt med 33 procent Grymma hörlurar som är perfekta för dig som tröttnat på sladdar. De kostar endast 199 kronor just nu och passar perfekt för dig som lever med dina hörlurar.  OnePlus 6T I detta julerbjudande får du trådlösa hörlurar från Bullets Wireless, värda 765 kronor, på köpet med denna OnePlus 6T. Betala från 219 kronor i månaden, ta del av dealen här. Samsung Galaxy S9 Eller vad sägs om den populära Samsung Galaxy S9? Där får du även med en surfplatta värde 1 900 kronor på köpet. Plus att du sparar 1 200 kronor alltså.

Nu berättar Frida i "Bonde söker fru" om sin nya pojkvän

Det var i onsdags som tittarna fick veta vad som egentligen hände mellan mjölkbonden Simon Ohlsson, 26, och brevskrivaren Frida, 21. Kärleken spirade mellan Simon och Frida, och de skulle åka iväg på en romantisk resa till Rhodos.– Jag fick honom. Jag fick min Simon, sa Frida i "Bonde söker fru". Allt verkade frid och fröjd. Men när det var dags för avresan så dök inte Frida upp. Simon försökte förgäves nå henne. Han lämnades helt kallsinnigt på flygplatsen utan någon förklaring. Han åkte på resan själv, men fick sedan sällskap av sin vän Per.Simon och Frida verkade riktigt kära i "Bonde söker fru". Men Fridas känslor svalnade. Bildkälla: TV4– Jag lever min mardröm nu. Det var ju det här jag inte ville skulle hända. Jag ville ju inte bli själv. Det känns jävligt tungt just nu, sa Simon i "Bonde söker fru".Den charmiga bonden berättade att han kände sig krossad och att han inte vågade tro på kärleken igen.Några dagar in i resan på Rhodos så hörde Frida slutligen av sig. Hon berättade då för Simon att hennes känslor för honom inte fanns kvar.Simon i "Bonde söker fru" fick åka själv till Rhodos. Bildkälla: TV4"Kärleken i mitt liv"På sociala medier har det under en tid ryktats om att Frida har träffat en ny kille, och på Facebook la hon ut en bild som visade henne och den nya pojkvännen. I en intervju med Aftonbladet så berättade Frida om sin nya kärlek. – Jag har hittat kärleken i mitt liv. Det hände ganska så nyligen. Det är ganska så nytt fortfarande. Vi har känt varandra ett bra tag, vi har varit kompisar länge, men sen utvecklades det till något mer, sa Frida till Aftonbladet. Frida från "Bonde söker fru" har nu gått vidare. Bildkälla: TV4Men många "Bonde"-fans har haft svårt att kontrollera sin ilska. Det fick programledaren Linda Lindorff, 46, att gå ut med en uppmaning där hon vädjade till tittarna att "andas" innan de smattrade iväg elaka kommentarer till Frida. Hatstormen mot Frida har tvingat henne att göra alla sina konton på sociala medier privata. Även Fridas pojkvän har drabbats av drevet, så han har också gjort alla sina sociala medier privata. – Folk är jättearga på mig. Men problemet är att de ser bara det som sker i tv. De ser genom en tv-ruta, och inte allt som har hänt bakom kamerorna. Det enda de vet är det de ser, sen så vet de ingenting annat, säger Frida till Aftonbladet.

Därför bryter Robin "Mos" Andersson med "Paradise Hotel"

Robin Andersson som även kallas Mos har tackat nej till en plats i den norska versionen av Paradise Hotel. I Hänt Eftersnack berättar han att han kommer lägga ner Paradise Hotel-karriären, till mångas förvånad.  Mos har alltid varit bekväm framför kamerorna och i höstas deltog han även i Paradise STHLM. Där några gäster från årets Paradise Hotel fått bo i en lyxig lägenhet i Stockholm. Men nu har han ändrat sig. Kan inte tänka sig delta igen I eftersnacket med deltagarna från Paradise STHLM fick Mos frågan om han kan tänka sig vara med i Paradise igen och svarar nej, enligt Hänt.  – Nu har jag skaffat flickvän hemma i Göteborg, då blir det lite jobbigt att vara med i PH, säger han.  Robin Andersson har alltså funnit kärleken. I tidigare säsong kunde man se en liten romans mellan Mos och Josefine men mer än så blev det inte. Även under detta årets säsong skapades misstankar om att han skulle finna kärleken hos Paradise-deltagaren Jennifer. Men så var det inte. Lite rädd för kärleken Robin har varit lite rädd för kärleken men menar att den här gången så känns det bra. Flickvännen i Göteborg har fått Mos att tänka om. Kärleken har helt enkelt fått honom att lämna Paradise-kamerorna bakom sig.  – Jag kände att inga pengar i världen kunde få mig att åka dit. Det är mer värt att vara hemma med henne, förklarar han i Hänt Eftersnack. Han har funnit ett nytt värde som inte går att jämföra med pengar. Mos har gått vidare och har avslutat relationen med Paradise Hotel. Han mår bra och är lycklig. Men, frågan är: Kommer Paradise att klara sig utan Mos? Det återstår att se. Årets säsong av Paradise Hotel har bjudit på allt som tittarna kunnat önska sig. Det har varit en hel del drama, bråk, guppande täcken och svek har det också funnits gott om. Robin "Mos" Andersson att kasta kulan i Paradise Hotel finalen. Men det som hände direkt efteråt chockade både tittarna och deltagare, läs allt om vad som hände här.

Så här många svenskar påstår att de har sex varje dag

Att ligga kan vara helt fantastiskt, men hur ofta har vi i genomsnitt sex egentligen? En gång i veckan, ett par gånger i månaden eller mer sällan? Och hur många är det som påstår att de ligger så ofta som varje dag?  SVT Nyheter har tillsammans med analys- och konsultföretaget Novus undersökt hur ofta svenskar i snitt ligger med varandra. I undersökningen har drygt 1000 personer svarat på frågor om sina sexvanor, och resultaten visar bland annat hur många svenskar som har sex någon gång varje dag.  Definitionen av sex i denna undersökning avser penetrationssex. Så här många ligger varje dag  Har du en kompis som säger att hen ligger varje dag? Då är det mest troligt att denne ljuger för dig. Resultatet i undersökningen visar nämligen att ingen ligger så ofta som varje dag, skriver SVT Nyheter. Men hur ofta har vi sex då?  Det finns många olika faktorer som spelar in här. Har du ingen fast relation är det mer troligt att du ligger mer sällan än om du är i ett fast förhållande. Studien visar även att få kvinnor får orgasm enbart via penetrationssex, vilket också kan göra att fler kvinnor faktiskt föredrar att tillfredsställa sig själva (något som i den här undersökningen inte räknas som sex). Men det vanligaste är att vi ligger någon gång i veckan. I undersökningen svarar 20 procent att de gör just det. Samtidigt finns det de som aldrig har sex. Totalt rör det sig om sju procent av männen och 14 procent av kvinnorna som uppger att de aldrig ligger, skriver SVT Nyheter. 

19 fina julklappar till mormor – som hon önskar sig

"Nej men inte ska väl jag! Jag önskar mig bara snälla barnbarn" är något du retsamt kan få till svar när ni pratar julklappar. Men vill du ändå köpa henne något fint? Då är den här artikeln för dig. 1. Glas i fin presentkartong Dessa kommer från det danska märket Holmegaard – och man får alltså sju olika glas i en presentkartong. Du hittar dem här för 299:-2. Knivar från Global Grymma köksknivar gör matlagningen mycket roligare – alltså perfekt om hon älskar att laga mat. Global är kända för sina bra knivar – och de här kostar bara 1 795:-3. Unna henne en massagekudde Alla har väl ont i nacke eller rygg någon gång, och om inte annat så är det ju nice med massage. Den här massagekudden kan klickas hem för bara 399:-4. Powerbank Lite batteri på mobilen är inte kul – därför är en powerbank ett superbra köp. Denna kostar bara 159:- just nu.5. Vattenglas Snygga glas kan förändra något så vardagligt som ens vattendrickande. Spana in dem här för 149:-6. Lyxig tvål En bra och snäll tvål är något som alla vill ha, den här från L:A BRUKET är väldigt populär och blir din här. Det vi menar med bra är att den doftar gott och bara innehåller snälla ingredienser. 7. Handdukar från Lexington Ett nytt set med handdukar från Lexington. Lyx, lyx, lyx som allas vår favorit TV-mormor skulle säga. Här finns setet att köpa i olika färger för endast 125:-8. Trendiga kaffekoppar från Rörstrand Ge bort stilrena koppar från Rörstrand. De finns i olika färger och kostar 118 kronor här.9. MorgonrockI mjuk velourkvalité blir den här morgonrocken hur mysig som helst. Du hittar den här för 10. Stor väska En stor väska som denna är bra för många tillfällen. Den här fina väskan blir din för 249:- 11. Lyxig sittpuff Sittpuffar är en enkel möbel som numera har en plats i allas hem – den här är på rea just nu, och finns i hela sju olika färger och tyger. Spana in den här för bara 1 439:-12. GjutjärnsgrytaMånga önskar sig en eller flera gjutjärnsgrytor i julklapp. Den här kan klickas hem för13. MoccamasterAlla förtjänar en god kopp kaffe. Den här populära Moccamastern kostar bara just nu.14. Clutch från designern Malene Birger Den här fina lilla clutchen är perfekt för smink eller andra nödvändigheter. Den är nedsatt till 499:- här.15. Robotdammsugare Skona din farmor eller mormors rygg. Underlätta städningen med en robotdammsugare! Denna kan du klicka hem nedsatt till 1 990:-16. Take away-mugg Att ha varmt kaffe eller te är verkligen tacksamt nu under de kyliga årstiderna. Det här blir alltså en bra liten present! Välj hennes favoritfärg. Du hittar dem här i olika färger för bara 99:-17. Glas från Kosta Boda Dukningen blir extra fin med de här coola glasen! De kostar 159:- för två glas här. Snyggt tryck i olika versioner. 18. Ett enkelt presentset Den här fina lådan innehåller duschgel, kroppsskrubb, kroppskräm och handtvål. Här hittar du setet till bäst pris.19. Fin vattenkokare från SMEG Lyft hennes kök med en vattenkokare från det kända märket. Dessa från SMEG är sjukt stilrena och finns just nu nedsatta här för 999:-  Artikeln presenteras i samarbete med Prisjakt.nu! Prisjakt.nu är Sveriges ledande sajt för prisjämförelser. Hos Prisjakt kan du hitta bästa pris på tiotusentals produkter! Du kan också använda deras bevakningstjänst för att hålla koll på när saker du vill köpa går ner i pris eller är på rea.

Talmannen förbereder nyval – ska ha möte med Valmyndigheten

Sverige rycker allt närmare ett nyval. Talmannen Andreas Norlén kommer nu att ha ett möte med företrädare från Valmyndigheten efter att Stefan Löfven fallit i dagens statsministeromröstning. Talmannen menar att detta är en ren säkerhetsåtgärd. – Jag kan också konstatera att riksdagens partier driver Sverige närmare ett extra val. Jag beklagar det och jag kommer att göra allt jag kan för att förhindra det, men om partierna väljer extra val framför att agera på ett sätt som ger Sverige en ny regering kommer jag inte att stå i vägen för dem. Jag bedömer därför att jag nu bör vidta åtgärder i förberedande syfte, säger talmannen Andreas Norlén. i ett pressmeddelande. Två statsministeromröstningar till kan hållas. Om det blir nej i båda kommer nyval utlysas. Här kan du läsa mer om vad som gäller.

Nu blir det totalt rökförbud i lägenheter över hela landet

2019 kommer att vara ett riktigt tufft år för landets rökare. Från och med den 1 juli kommer det inte längre gå att sitta på en uteservering och spill the tea om helgens bravader, medan man kedjeröker fem cigg.  För efter den första, kommer det nämligen råda rökförbud på alla uteserveringar i landet. Men inte nog med det. Rökförbudet kommer att råda på tågperronger, lekplatser, busshållplatser och idrottsplatser.  Rökförbud i 27 000 svenska lägenheter Lagändringen är en del av ett större mål, som är att Sverige ska vara rökritt 2025. Några som bestämde sig för att haka på rökförbudsvågen var en av landets största hyresvärdar Poseidon. Den 1 december meddelade de att de nu infört rökförbud för samtliga hyresgäster  – i alla deras 27 000 lägenheter, vilket du kan läsa om här. Och nu blir det rökförbud i ännu fler svenska bostäder, då det nu är fler bostadsbolag som hakar på förbudet.  Denna gång är det Wallenstam som har fastigheter utspritt på flera håll i landet. Nästa år kommer förbudet att beröra 800 av bolagets bostäder.  Förbjudet – till och med vid lägenhetens uteplatser Bostadsbolaget, som har fastigheter i Stockholm, Göteborg och Uppsala, ansluter sig därmed till en liten men växande skara bostadsbolag som har rökfria fastigheter. Bara nästa år handlar det om fler än 800 bostäder hos Wallenstam.   Personer som bor i Wallenstams bostäder måste enligt avtal ”medverka till ett rökfritt boende”. I praktiken innebär det att de inte får röka i lägenheten, på balkongen eller ens vid uteplatser tillhörande lägenheten.  Den som struntar i dessa regler kan i bästa fall få en tillsägning, i värsta fall förlora sin lägenhet.  – Eftersom vi har avtalat om att man inte ska röka kan man i värsta fall bli uppsagd, säger företagets kommunikationsdirektör Elisabeth Vansvik till Hem & Hyra.  7 av 10 positiva till rökförbud En undersökning från Skop visade nyligen att sju av tio hyresgäster är positiva till ett rökförbud.Och det är kanske inte så konstigt, för andelen svenskar som röker har minskat drastiskt sedan 80-talet. Då rökte cirka 27 procent av befolkningen regelbundet, medan bara elva procent gör det idag, enligt Hem & Hyra.  Här kan du läsa mer om rökförbudet som sätts i verket i sommar. 

Miley Cyrus avslöjar allt om föräldrarnas knarklekar

På torsdagen var Miley Cyrus i Jimmy Fallons "The Tonight Show". Bland annat berättade Miley att hon ska vara gästsångerska tillsammans med Mark Ronson i komedishowen med Matt Damon som programledare. På lördagens show kommer hon att medverka i Ronsons nya sång "Nothing Breaks Like A Heart".  Sångarna kommer även att framträda med den nya jullåten "Happy Xmas (War Is Over)" som är en "cover" av John Lennon och Yoko Onos klassiker. Sonen Sean Ono Lennon kommer även att medverka i låten som ursprungligen skrevs 1971 som en julsingel av föräldrarna. "Hon mår jättebra" Miley och programledaren Jimmy spelade även ett spel under torsdagskvällens show. Men efter spelandet berättade Miley sanningen om sina föräldrar med fokus och betoning på hennes mamma Tish Cyrus. När Jimmy frågade henne om hur hennes mamma mår ska hon ha svarat: – Hon mår jättebra. Min mamma är en riktig "stoner" (en person som röker på mycket, reds. anm.), enligt Daily Mail.  Miley Cyrus berättar om mammans rökvanor. Bildkälla: Evan Agostini/TT Tish ska ha varit väldigt kritisk mot när Miley började röka gräs, som att sångerskan var en "liten djävul", skriver Daily Mail. Röker som aldrig förr Men nu röker mamman så som Miley aldrig tidigare sett någon röka.  Miley berättar även att hennes pappa Billy Ray röker gräs tillsammans med mamman. När de är "höga" leker de med kolibrifåglar. Fåglarna rör sig väldigt långsamt eftersom Mileys pappa har matat dom alldeles för mycket. – Det är därför jag är så konstig, ska hon ha tillagt. Om detta var ett planerat samtalsämne under kvällsshowen eller om Miley spontant kände för att dela med sig vet man inte. Nyheter24 har tidigare skrivit om 21-åringen som är en identisk kopia av Miley Cyrus. Har du sett henne? Om inte, kan du se bilder på 21-åringen här. Tycker du också att hon är lik?

Nu kan du köpa en kopia av "Paradise Hotel"-hotellet i Mexiko

Har du någonsin sett lyxhotellet som deltagarna från realityserien "Paradise Hotel" bor i? Det är ett stort lyxhotell som ligger högt upp på en platå som har en obeskrivlig utsikt i natursköna Mexiko.  Ett hotell med tre sovrum, två bungalows, en gigantisk pool med utsikt mot havet, samt ett torn med ett sovrum i.  Hotellets utsikt. Bildkälla: christiesrealestate.com Enligt danska Ekstra Bladet ska det nu finns ett sådant lyxhotell till salu. Det är ett av flera lyxhotell som finns i området.  Vem skulle inte vilja bo i eller äga ett sånt hotell för att kunna åka dit under sin ledighet? Allt detta kan bli ditt. Det enda som krävs är en summa på 90 miljoner kronor... Lyxhotellets placering. Bildkälla: christiesrealestate.com

Uppgifter: Den misstänkte skytten i Strasbourg har dödats av polis

Vid 20-tiden i tisdags kväll öppnade en man eld på en julmarknad i centrala Strasbourg, Frankrike. Tre personer miste livet och totalt 13 personer skadades i samband med dådet, något som Nyheter25 tidigare har rapporterat om.  Polisen öppnade eld mot mannen som ska ha skadats innan han flydde platsen. Minst 350 poliser har arbetat intensivt med att försöka få fast gärningsmannen.  Under torsdagkvällen rapporterade bland annat nyhetsbyrån Reuters att den misstänkte gärningsmannen nu ska ha skjutits till döds av polis. Det ska ha skett i samband med en stor polisinsats i området Neudorf. Enligt fransk polis har den nu döda skytten tidigare begått flera brott och suttit i fängelse i Tyskland.  Texten uppdateras

Den misstänkte skytten i Strasbourg har dödats av polis

Vid 20-tiden i tisdags kväll öppnade en man eld på en julmarknad i centrala Strasbourg, Frankrike. Tre personer miste livet och totalt skadades 13 personer i samband med dådet, något som Nyheter25 tidigare har rapporterat om.  Polisen sköt mot mannen, som ska ha skadats innan han flydde platsen. Minst 350 poliser har arbetat intensivt med att försöka få fast gärningsmannen.  Under torsdagskvällen rapporterade bland annat nyhetsbyrån Reuters att den misstänkte gärningsmannen nu ska ha skjutits till döds av polis. Det ska ha skett i samband med en stor polisinsats i området Neudorf i Strasbourg.  Uppgifterna om att den misstänkte gärningsmannen skjutits till döds har bekräftas av franska myndigheter, rapporterar ABC News.  Enligt fransk polis är den misstänkte skytten 29-årige Cherif Chekatt. Polisen har beskrivit honom som en av 12 000 grovt kriminella jihadister som lever under radarn i Frankrike.  Han har tidigare begått flera brott i såväl Frankrike som i Schweiz och Tyskland, något som han suttit i fängelse för. 

Nu lanseras "Tinder" för hemlösa katter

Dejtingappen Tinder har under de senaste åren blivit en populär applikation för kärlekstörstande singlar. Nu hakar Svealand Djurförsäkring på trenden och lanserar en liknade tjänst för hemlösa katter. Tusentals katter har inget hem I dag finns det ungefär 100 olika katthem och jourverksamheter i Sverige som tar emot hemlösa katter och försöker att hitta adoptörer till dessa. Men antalet katter som saknar ett hem är alldeles för många. Bara i år har de fått säga nej till tusentals katter eftersom för få av dem adopteras, skriver Svealand Djurförsäkring i ett pressmeddelande.  Ska samla alla hemlösa katter på samma plats För att göra det möjligt för fler katter att få ett hem, lanseras nu den nya tjänsten "Kattis". Tanken med tjänsten är att landets alla hemlösa katter ska finnas på en och samma plats. På så sätt ska det bli lättare för personer som vill adoptera en katt och katthemmen att hitta varandra.  – Kattis är ungefär som ett "Tinder" för hemlösa katter. Man swipear fram bland katterna och när man hittat en katt som man gillar kan man kontakta katthemmet i fråga, säger Henrik Harej, marknadschef på Sveland Djurförsäkringar i pressmeddelandet.  Med tjänsten vill man också att fler ska få upp ögonen för att bli ny ägare till de hemlösa katterna.  – Genom att digitalisera kattletandet på ett bättre sätt så tror vi att vi kan locka fler till att adoptera en hemlös katt, avslutar Henrik.  I dagsläget finns tjänsten på kattis.net, men tanken är att den ska komma ut som app till iPhone och Android.  Nyheter24 har tidigare skrivit om varför du bör skaffa en katt. Det kan du läsa mer om här!

Från SD-toppens konto: "Så drogar och våldtar man kvinnor"

Idag avslöjade Dagens Nyheter ett konto tillhörande en SD-topp beskrivit hur man gör för att droga och sedan våldta kvinnor – vid fyra olika tillfällen. Personen i fråga, är enligt DN Sverigedemokraten Jonas Millard. Millard har erkänt att han står som ägare till kontot "SinX" på Flashback. Och det är just det kontot som använts för att beskriva hur man går till väga för att lyckas med de fruktansvärda, och olagliga, handlingarna.  Tipsar om att droga kvinnor  I ett inlägg från användarnamnet som publicerats 2011 skrivs:  ”En favorit är att bjuda på en ladydrink (Nitrazepam och vodka). Detta leder till att de blir mer avslappnade, och för den ovana mannen finns risk att misstolka detta som de totalt utslagna, men låt dig inte luras”.  Med andra ord tipsas det om att droga kvinnor för att göra dem mer "avslappnade". Så pass "avslappnade" att man kan tro att de förlorat medvetandet. Det fruktansvärda inlägget är långt ifrån det en där det används skrämmande språk när det talas om kvinnor. Sammanlagt finns ungefär hundra inlägg som bland annat handlar om sexköp, kvinnomisshandel och hur man skrämmer kvinnor. Istället för att använda ordet kvinna i inläggen används ofta ord som ”sliddjur”, ”horor” och ”hyndor”.  Menar att kontot delas med andra Millard själv menar att det inte är han som skrivit inläggen. Han erkänner att det var han som startade kontot, men menar att han gjorde det tillsammans med några kompisar. Och enligt honom han personligen skrivit mellan 10 till 50 av sammanlagt cirka 5 000 inläggen som gjorts under användarnamnet. – Det fanns något inlägg om affärsverksamhet. Det kan ha varit något mer, jag har inte läst alla så det är svårt att säga. Jag har ju varit aktiv på forumet. Men gäller det ett sådant språkbruk som finns i vissa inlägg så är jag rätt säker på att jag inte har skrivit det. Jag uttrycker mig inte så som person. Sedan har det funnits en tid i mitt liv, då jag har haft mer pubertal humor. Och liksom agerat omoget och så, säger Jonas Millard till tidningen, säger Millard i en intervju med DN.  Skickade våldtäktsdom till kollega: "Kul läsning" 2016 skickade Sverigedemokraten en våldtäktsdom till en kollega. I ämnesraden skrev han "kul läsning", något som Expressen då avslöjade.  När han frågades varför han hade skickat domen till kollegan kunde han, enligt honom själv varken minnas domen eller att det faktum att han tyckte den var kul.  – Jag vet som sagt inte vad domen handlar om, jag vet inte vad som skett, det här var flera år sedan. Jag vill gärna ha tid att titta på vad som hänt och vad som stått i den här domen och vad det handlar om. Sedan får jag väl återkomma, sade han då i en intervju med Expressen.  

Anders Bagge om sin barnlängtan: "En enorm sorg"

Jenny och Niklas Strömstedt besöker sex olika kändis-par i deras program "Tillsammans med Strömstedts". Paren pratar om sina problem och utmaningar men också om roliga och minnesvärda ögonblick. Samtalsämnena är allt från egentid, bonusbarn till tyngre ämnen som svek och svartsjuka. I kvällens avsnitt av "Tillsammans med Strömstedts" får vi träffa musikproducenten och låtskrivaren Anders Bagge, tillsammans med hans fru Johanna Lind Bagge. Under programmet får vi se när Niklas och Anders gör en låt tillsammans i studion. Och under inspelningen får vi se Anders prata om att han aldrig riktigt växt upp. – När jag fyllde 50 år så kände jag att jag var tvungen att bli den där 50-åriga Anders, säger han. Under konversationen så analyserar han varför det har blivit så. Och Anders säger att anledningen kan vara saknaden av barn. – Jag har varit både barn och vuxen. Det har varit en enorm sorg för mig. Jag har ju försökt i hela mitt liv, menar han. – Tänker du mycket på det fortfarande?, frågar Niklas  Anders Bagge öppnar upp om längtan efter barn. Bildkälla: TV4 Anders menar på att han tänker på det en gång i veckan och då får han tårar i ögonen.  Niklas undrar om vad som hade hänt om han hade träffat Johanna tidigare. – Då tror jag nog att jag hade haft barn, säger Anders. Däremot säger Anders att han och Johanna kanske ska försöka skaffa barn. Och att det beror främst på att Anders verkligen önskar en tillökning i familjen. – Samtidigt är det så att man har blivit van att vara barnlös, menar han. I scenen säger Anders Bagge också att han försöker rannsaka sig själv och om han verkligen skulle passa som pappa. – Jag tror att du skulle bli en jättebra pappa, säger Niklas. Tillsammans med Strömstedts sänds torsdagar klockan 21.00 på TV4. Se i klippet ovan kan du se när Anders berättar om sin barnlängtan.

Albin Lee Meldau om sin flickvän Sara Mathisen: "Finaste"

Albin Lee Meldau, 30, var näst efter Avicii den person som googlades mest i Sverige under år 2018. Det kanske inte är så konstigt – sångaren från Göteborg har onekligen gjort ordentligt med intryck efter sin medverkan i "Så mycket bättre".Innan vi såg Albin i "Så mycket bättre" så hade han en enorm hit med låten "Lou Lou". Den olyckliga kärlekslåten har över 20 miljoner spelningar på Spotify, och handlar om Albins ex-flickvän. I en intervju med Aftonbladet har Albin tidigare berättat om hur låten kom till.– Det tog slut mellan oss och det enda jag ville var att hon skulle lyssna, älska mig och komma tillbaka. Detta var mitt desperata, innerliga försök till att laga något som var trasigt, men det vet ju alla att det inte går, berättade Albin i intervjun sommaren 2016.Albin Lee Meldau. Bildkälla: Karl Melander/TTTillsammans med "Idol"-profilenMen kort efter det så fann Albin kärleken igen. Sedan vintern år 2016 har han varit tillsammans med flickvännen Sarah Mathisen, 27. Sarah fanns vid Albins sida när han medverkade i "Parneviks", och i bilder från inspelningen så syns Albin och Sarah tillsammans.Sarah Mathisen och Albin Lee Meldau. Bildkälla: Instagram/sarahjmathisenOch om du tror att du känner igen Sarah så är det inte alls konstigt – hon är nämligen också artist. Sarah deltog i "Idol" år 2013, men åkte ut i kvalveckan. Trots det nederlaget såg hon då ljust på framtiden.– Nu ska jag fortsätta skriva musik och släppa någonting så fort som möjligt. "Idol" är ju inte drömmen, drömmen är att vara artist, har Sarah berättat, något som Expressen rapporterade om då."Finaste som hänt mig"På Instagram visar paret sin kärlek öppet. När det i slutet av december var dags för Albins dag i "Så mycket bättre" så peppade Sarah sin pojkvän."Äntligen dags för min älskades dag i #såmycketbättre", skrev Sarah.Även Albin överöser sin flickvän med fina ord."Finaste som hänt mig", har Albin kommenterat på en av Sarahs selfies.Sarah Mathisen. Bildkälla: Instagram/sarahjmathisenFörutom musiken gemensamt så har de även "Idol" som något att prata om. Albin har nämligen också testat sina chanser framför juryn. Men han kom inte längre än till audition. Laila Bagge gillade nämligen inte hans engelska uttal. Mer om det kan du läsa här.

Stefan Löfven föll i statsministeromröstningen

Det blev ingen ny regering idag heller. Som väntat blev det ett rejält nej i riksdagen till Stefan Löfvens statsministerplaner. Samtliga partier förutom Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Socialdemokraterna röstade nej till Löfven, vilket gjorde att det blev nej med bred marginal. Vänsterpartiet valde att lägga ner sina röster.Stefan Löfven har misslyckats med att ena det rödgröna blocket med Centerpartiet och Liberalerna, och redan i början av veckan meddelade Annie Lööf att centerledamöterna skulle rösta nej till Löfven. Detta innebär att det nu skett två statsministeromröstningar i riksdagen där det blivit nej. Om två  till hålls med samma resultat kommer automatiskt nyval utlysas.

Albin Lee Meldau om tiden efter "Så mycket bättre": "Kaos"

Ikväll sänds det sista avsnittet av "Så mycket bättre". Vi har under säsongen fått se Christer Sjögren, Linnea Henriksson, Stor, Louse Hoffsten, Charlotte Perrelli, Eric Gadd och Albin Lee Meldau tolka varandras låtar.  Just Albin Lee Meldau, 30, var relativt okänd för den stora publiken innan vi bekantade oss med honom i "Så mycket bättre".Albin var tidigare en av sångarna i bandet The Magnolia. Albin har berättat att han fick sparken från bandet eftersom han drack för mycket.– Jag var inte nykter nog. Jag kommer knappt ihåg alla grejer jag har gjort, förklarade Albin i "Så mycket bättre" i början av december. Årets artister i "Så mycket bättre". På bilden saknas rapstjärnan Stor. Bildkälla: Karl Melander/TT Bild Sitt stora genombrott fick Albin när släppte låten "Lou Lou" år 2016. På Spotify har hans hit över 20 miljoner spelningar.Under sin dag i "Så mycket bättre" berättade Albin om den stora omställningen. Några månader innan inspelningen av TV4-programmet så jobbade Albin som lärare på SFi.  Innan dess spelade han på gator och torg, och det var inte alltid enkelt. Vid ett tillfälle hotades han bland annat av en beväpnad man. "Nu är det kaos" Så kontrasterna har minst sagt varit stora för Göteborgsartisten Albin. I kvällens avsnitt av "Så mycket bättre" har det blivit dags för en återträff, och artisterna utvärderar tiden i programmet – och hur det blev sedan.– Jag var ju faktiskt ganska okänd när jag kom hit. Det var ju inte så att jag blev stoppad på stan och såna grejer, berättar Albin.Eric Gadd frågar då om han blir det nu.– Nu är det så. Nu är det kaos, och det hade man inte kunnat förbereda sig på på något sätt, säger Albin. Albin Lee Meldau har gjort succé i "Så mycket bättre". Bildkälla: TV4 Albin berättar om tiden i "Så mycket bättre".– Att vara med i "Så mycket bättre" var det bästa jag någonsin gjort – och det värsta jag någonsin gjort. Det har varit tufft, men det har också varit helt fantastiskt. Det har varit en väldigt nyttig erfarenhet för mig för jag vill ju ha en lång och gedigen karriär, säger Albin.  Albin har tidigare berättat om sina tuffa år: "Tog droger, stal och åkte fast"

Det här kommer hända med Peter Madsens ubåt

I augusti 2017 skakades Sverige och resten av världen av mordet på den svenska journalisten Kim Wall. Hon mördades av Peter Madsen på hans ubåt Nautilus.  Efter en lång rättsprocess dömdes Madsen till livstids fängelse för det brutala mordet.  Men frågan återstod – vad kommer att hända med den hemmagjorda ubåten?  Kommer att förstöras  I samband med livstidsdomen bestämde tingsrätten och högsta domstol att ubåten UC3 Nautilus som Kim Wall mördades i, ska förstöras. Att förstöra saker som en gärningsman använt i sitt brott är normalt, men att förstöra något som är så pass stort som ubåten hör inte till det vanliga. Peter Madsens ubåt väger 33 ton och är nästan 18 meter.  Anledningen till att man inte brukar förstöra en sådan stor sak är enligt Köpenhamnspolisen för att det är väldigt dyrt, skriver danska tidningen BT.  Vill inte säga hur mycket det kommer att kosta  Men hur mycket det kommer kosta att förstöra ubåten vill inte Köpenhamnspolisen berätta. Bland annat är det för att fallet Kim Wall fått stor uppmärksamhet i media samt att man inte vill återanvända den i kommersiellt syfte.Tidningen BT har försökt att få ut uppgifter gällande när båten ska förstöras.  "Denna bedömning grundas dels i att detta är ett mordfall som har fått stor uppmärksamhet i media och hade en stor offentlig uppmärksamhet. De begärda uppgifterna avser interna dokument och i regel finns det ingen rätt till åtkomst av filen från utomstående [...]. Dessutom grundas domstolsbeslutet att förstöra ubåten på det faktum att det skulle vara stötande för rättvisan om ubåten skulle återanvändas eller brukas i kommersiellt syfte", är en del av meddelandet som en juridisk Officer skrivit till BT. Enligt BT har Peter Madsens hemmagjorda ubåt ännu inte förstörts, eftersom att polisen fortfarande arbetar med att få jobbet gjort till ett lämpligt pris.  Tidigare i höst gästade Kim Walls föräldrar tv-programmet Skavlan. Det kan du se och läsa mer om här!

Det här kommer att hända med Peter Madsens ubåt

I augusti 2017 skakades Sverige och resten av världen av mordet på den svenska journalisten Kim Wall. Hon mördades av Peter Madsen på hans ubåt Nautilus.  Efter en lång rättsprocess dömdes Madsen till livstids fängelse för det brutala mordet.  Men frågan återstod – vad kommer att hända med den hemmagjorda ubåten?  Kommer att förstöras  I samband med livstidsdomen bestämde tingsrätten och högsta domstol att ubåten UC3 Nautilus som Kim Wall mördades i, ska förstöras. Att förstöra saker som en gärningsman använt i sitt brott är normalt, men att förstöra något som är så pass stort som ubåten hör inte till det vanliga. Peter Madsens ubåt väger 33 ton och är nästan 18 meter.  Anledningen till att man inte brukar förstöra en sådan stor sak är enligt Köpenhamnspolisen för att det är väldigt dyrt, skriver danska tidningen BT.  Vill inte säga hur mycket det kommer att kosta  Men hur mycket det kommer kosta att förstöra ubåten vill inte Köpenhamnspolisen berätta. Bland annat är det för att fallet Kim Wall fått stor uppmärksamhet i media samt att man inte vill återanvända den i kommersiellt syfte. Tidningen BT har försökt att få ut uppgifter gällande när båten ska förstöras.  "Denna bedömning grundas dels i att detta är ett mordfall som har fått stor uppmärksamhet i media och hade en stor offentlig uppmärksamhet. De begärda uppgifterna avser interna dokument och i regel finns det ingen rätt till åtkomst av filen från utomstående [...]. Dessutom grundas domstolsbeslutet att förstöra ubåten på det faktum att det skulle vara stötande för rättvisan om ubåten skulle återanvändas eller brukas i kommersiellt syfte", är en del av meddelandet som en juridisk Officer skrivit till BT. Enligt BT har Peter Madsens hemmagjorda ubåt ännu inte förstörts, eftersom att polisen fortfarande arbetar med att få jobbet gjort till ett lämpligt pris.  Tidigare i höst gästade Kim Walls föräldrar tv-programmet Skavlan. Det kan du se och läsa mer om här!

Alla nya filmer, serier och dokumentärer på Netflix år 2019

Nya serier på Netflix i januari Comedians of the world (1 januari) Serien kommer att visa en enastående upplevelse av stand-up komedi från 47 komiker från 13 regioner på åtta språk. Den banbrytande serien kommer att innehålla en rad speciella shower. Förbered dig på att starta året med ett gott skratt!  Friends from college - säsong 2 (11 januari) Misstag. Sårade känslor. Livet går vidare. Nu, med ett bröllop att se fram emot så försöker gänget att lämna det förflutna bakom sig.  Black earth rising (25 januari) En samtida thriller som följer en kvinnas svåra resa. Kvinnan som under Rwandas folkmord blev föräldralös växte upp i London med sin adoptivmamma och försöker upptäcka sanningen om sitt förflutna.  Serie: Black earth rising. Bildkälla: Netflix Nya filmer på Netflix i januari Revenger (15 januari) Hungrig efter hämnd infiltrerar den före detta detektiven en fängelseö som är bebodd av fångar som väntar dödstraff. Väl på jakt efter en demon-liknande varelse som återuppstått efter en dödsolycka blir livet plötsligt på blodigt allvar.  Close (18 januari) En säkerhetsexpert måste komma på en felfri plan för att kunna skydda arvtagerskan från kidnappare och samtidigt kämpa för att hålla sig vid liv. Noomi Rapace i Close. Bildkälla: Netflix IO (18 januari) En av de sista överlevande på jorden, en tonåring, kämpar mot tiden för att kunna rädda den förgiftade planeten. Hon måste skynda sig innan den sista transporten till en rymdkoloni lämnar henne strandsatt. Nya dokumentärer på Netflix i januari Remastered: Massacre at the stadium (11 januari) I flera år har en tjänsteman i Pinochets armé anklagats för mordet på den chilenske protestsångaren Victor Jara. Nu försöker han att befria sig själv från exil.  Film: Remastered: Massacre of the stadium. Bildkälla: Netflix Trigger warning with the Killer Mike (18 januari) Rapparen, skådespelaren och aktivisten Killer Mike får sin egen serie som handlar om att granska kulturella tabun och ge tittarna utrymme för att undersöka alla "tänk om" och alla "varför inte" som begränsar hur vissa människor kan flytta och arbeta i världen.  Conversations with a killer: The Ted Bundy tapes (24 januari) Snart har 30 år gått sedan seriemördaren Ted Bundy avrättades. I januari släpper Netflix fyra avsnitt av de aldrig tidigare hörda inspelningarna med Bundy. Dessa intervjuer med seriemördaren spelades in dagarna innan hans avrättning. 

16-årig mördade sin 17-åriga gravida skolkamrat

Gravida Breana Rouhselang, 17 år från Indiana, USA, mötte en fruktansvärd död i söndags. Flickans skolkamrat och pappan till barnet, 16-årige Aaron Trejo, knivhögg och ströp den 17-åriga flickan till döds.     Motivet bakom mordet var att Aaron tyckte att Breana väntat för länge med att berätta att hon var gravid med hans barn.  Planerade mordet i en vecka Bildkälla: Polisen i Joseph county Polisen arresterade Aaron samma dag som han misstänks ha tagit Breanas liv. I förhöret berättade han att mordet skedde efter ett bråk om hennes graviditet. Enligt Aaron, hade Breana förklarat för honom att hon var för långt gången i graviditeten för att göra en abort. För polis berättade han att det var då han knivhögg henne till döds och lade hennes kropp i en sopcontainer bakom en restaurang. Han hade tagit med kniven hemifrån, då han hade visste att han skulle träffa henne. Han berättade också att han hade planerat mordet i en veckas tid.  Efter att han hade gjort sig av med kroppen slängde den 16-årige pojken flickans mobil och kniven i en å. – Jag agerade – Jag tog hennes liv, sade han till utredare, enligt CBS Chicago.  Flickan var gravid i sjätte månaden 17-åriga Breana. Bildkälla: Facebook Breana lämnade hemmet vid 11:00 på lördagskvällen, men när hennes familj inte hörde något från henne på flera timmar, ringde de polisen.   En undersökning visar att flickan dog och flera knivhugg, och att hon samtidigt kvävdes av en scarf som knöts runt hennes hals.Pojken står nu anklagad för mord på flickan och fostret och kan, om han blir dömd, få upp till 80 år i fängelse, skriver CBS News. I oktober erkände den ökände tyska sjuksköterskan Niels Högel att han mördat 100 personer. Läs mer om det här.

Kjell under shoppingrundan på Ullared: "Jag går ner här på porr"

I programserien "Ullared" har vi under flera år fått följa med shoppingsugna besökare in i varuhuset. Människor från hela Sverige har vallfärdat till det 77 000 kvadratmeter stora varuhuset för att fynda allt från kläder till elektronik.  Snart nalkas det jul och då måste julklapparna inköpas. I kvällens avsnitt av "Ullared – Julen är här" får vi följa med livsnjutaren Kjell på en shoppingrunda. När han ska köpa julklappar till sin fru Rose-Marie går han ner mot underklädesavdelningen. – Jag går ner här på porr, säger Kjell medan han går ner mot damernas underkläder. Kameramannen som följer med frågar om han hörde rätt. – Jag kallar det för porravdelningen, menar han samtidigt som han flinar. När Kjell kommer fram till damerans underklädersavdelning – eller porravdelningen som det också tydligen heter – så går han igenom utbudet och tar på några trosor. – Det är så ju att om sexlivet ska fungera, då gäller det att ha något riktigt, tycker Kjell. Han fortsätter.. – Det får inte vara något slentriant, menar han. Ullared har sänts sedan starten 2009. Bildkälla: ANDERS WIKLUND/TT Kameramannen är fortfarande tagen av stunden och försöker hålla med. Samtidigt frågar han om de ska lyxa till det lite extra under juletider. – Ja det ska va. Tofsar och skit och sånt, säger Kjell. Kameramannen vet inte vad han ska säga och spelar med.  – Mm, hahahah, mm. Det ska vara något som man ser igenom, menar Kjell. Mannen med kameran tycker att det här blir ju en present till honom också. Kjell håller med samtidigt som han garvar. När Kjell är klar med shoppingen går han iväg för att möta upp frun Rose-Marie. – Det är monkeybusiness!, säger Kjell i ett skratt. Se klippet ovan när Kjell går igenom "porravdelningen"! Missa inte all dramatik i "Ullared - Julen är här" som sänds varje torsdag kl 21:00 på Kanal 5 och Dplay!

Game of Thrones-stjärnan: "Fansen kommer behöva terapi"

”Game of Thrones” är tillbaka för åttonde och sista gången i april 2019. Skådespelarna har varit fåordiga om den sista säsongen – men nu har alltså en av dem tagit bladet från munnen.  Det är skådespelaren Gwendoline Christie, som spelar Brienne of Tarth, som har sagt till E News! att det finns en risk att folk kommer att behöva gå och prata med någon efter att de har sett slutet på den allra sista säsongen av Game of Thrones.  – Du kommer att behöva terapi. Jag tror att slutet på säsongen kommer göra att hela världen behöver få professionell hjälp, säger Gwendoline Christie till E News!  Hon tillade att det även kommer att bli jobbigt för henne själv att titta på sista avsnittet av säsongen.  – Jag tror att jag kommer att bli väldigt känslosam. Vi är alla väldigt känslosamma kring det faktum att det här är slutet, och att det här är slutet på något som har varit väldigt signifikant för alla oss, och det har varit något riktigt fantastiskt att vara en del av, säger Gwendoline Christie.  Gwendoline Christie, som spelar Brienne of Tarth, har uttalat sig om den sista säsongen. Bildkälla: Richard Shotwell/AP Säsongspremiären ska vara ett avsnitt som påminner om seriens urpremiär. Istället för Robert Baratheon och hans soldater som rider fram till Starks hem kommer det nu att vara Daenerys och hennes armé.  I säsong åtta förbereder sig alla inför det ofrånkomliga – invasionen av de dödas armé med The Night King i spetsen. Från premiäravsnittet bygger sedan handlingen mot en superstrid som beskrivs som den största oavbrutna actionsekvens som någonsin har filmats för tv eller film.  Sista säsongen av Game of Thrones har premiär i april 2019. Bildkälla: AP Efter sju långa säsonger kan det såklart vara svårt att komma ihåg allt och du kanske känner att du behöver börja kika om serien från start för att fräscha upp minnet? Nyheter24 räknade nyligen ut att om du ska hinna se ett avsnitt om dagen fram till premiären ska du börja se om serien 25 januari 2019. Läs mer om det här.  Säsong åtta, som består av sex avsnitt och är den allra sista säsongen av ”Game of Thrones”, har svensk premiär i april 2019 på både HBO Nordic och C More.    Vill du läsa mer om Game of Thrones? Det kan du göra här.

Julsemestern blev en mardröm – på grund av oväntad flygplatsregel

17-åriga Maisy Bennett från brittiska Cornwall hade förberett sig på den perfekta semestern tillsammans med sin mamma Odette nu i jul.  Men på flygplatsen Heathrow i London blev drömresan till en mardröm.  Maisy och Odette skulle åka till Sydafrika för att hälsa på Odettes fästman Jason – men de visste inte att Sydafrika sen några år tillbaka har stenhårda regler när det gäller minderåriga.  På flygplatsen fick mamman och dottern reda på att båda biologiska föräldrarnas signaturer behövdes för att resan skulle kunna bli av. Eftersom Maisys pappa inte var på plats inleddes direkt en jakt på pappans underskrift.  En signatur skickades strax från pappan till Sydafrikas ambassad. Då kom nästa bakslag.  Det räckte inte med en kopia av signaturen – endast originalet kunde godtas.  – Vi kunde inte tro det. Maisy storgrät på flygplatsen. hon var redan nervs inför resan eftersom vi skulle åka olika flyg, säger mamma Odette till lokaltidningen Cornwall Live.  Regeln, att minderåriga måste ha skriftligt tillstånd från båda föräldrarna, infördes 2015. Maisy och Odette hade varit där 2014 utan problem, och tänkte därför inte på att reglerna hade kunnat ändras.  Och stackars Jason fick gå runt där i Sydafrika och vänta förgäves på sin familj.  – Han var upprör och sa att han skulle köpa nya biljetter. Men vi hade redan lagt över tusen pund på att boka allting, säger Odette till Cornwall Live.  Nu ska familjen i stället försöka fira jul via Facetime. 

Secret Santa – 14 perfekta julklappar under 200 kronor

Julklappsleken Secret Santa har blivit allt mer populär att spela med vänner, familj och på julfesten. Men det är inte helt lätt att komma på en bra present, som inte kostar allt för mycket. Nedan listar vi 14 perfekta julkappar att ge bort, alla under 200 kronor.  1. Tvål från L:A BRUKET En lyxig tvål är något som alla vill ha, den här från L:A BRUKET är väldigt populär och blir din här. 2. En platta Celsius En julklapp att ge till personen som gillar att träna, eller som allmänt behöver mer energi. Den här fräscha smaken av den populära drycken Celsius kan just nu fyndas med 33 procent rabatt här.  3. Sällskapsspelet Speak Out Speak Out går ut på att du ska försöka säga en mening med den här grejen i munnen, medan de andra ska gissa vad du säger. Här hittar du spelet för 149:-.  4. iDeal of Sweden Magnetic Ring Ska du köpa en present till någon som tar mycket selfies, eller ofta tappar sin mobil? Spana in den här magnetiska ringern från iDeal of Sweden som du placerar bakom mobilen. Den finns här för bäst pris. 5. Sheet Mask Panda Är det en skönhetsfantast som ska få julklappen är en Sheet Mask perfekt. Här finns den att köpa för 39 kronor, så köp flera stycken och slå in fint! 6. Handdukar Lexington Ett nytt set med handdukar från Lexington. Sån lyx. Här finns setet att köpa i olika färger för endast 125:-. 7. Champagneglas från Holmegaard Dessa fina champagneglas är nedsatta med hela 78 procent, och ett 6-pack kostar nu 111:-. 8. Sällskapsspelet Genoa Ett spel är alltid en bra julklapp. Genoa är ett populärt sådant och kostar endast . här. 9. Take-away-mugg Att ha varmt kaffe eller te är verkligen tacksamt nu under de kyliga årstiderna. Det här blir alltså en bra liten present! Du hittar dem här i olika färger för bara  99:- 10. Happy Socks Gift-box Köp ett fyra-pack strumpor från Happy Socks. De kostar endast 149 kronor här. 11. Kaffekoppar Rörstrand Ge bort stilrena kaffekoppar från Rörstrand. De finns i olika färger och kostar 118 kronor här. 12. Träningstights från Adidas Ge bort ett par träningsbyxor från Adidas till henne. De blir dina här för 189 kronor. 13. Elizabeth Arden – Eight hour cream En väldigt populär produkt är denna Eight Hour Cream från Elizabeth Arden. Den kostar endast 154 kronor här. 14. Proteinbars Många hade nog blivit glada för en hel låda med Barebells populära bars. Du kan köpa den för bara 195:- här. Artikeln presenteras i samarbete med Prisjakt.nu! Prisjakt.nu är Sveriges ledande sajt för prisjämförelser. Hos Prisjakt kan du hitta bästa pris på tiotusentals produkter! Du kan också använda deras bevakningstjänst för att hålla koll på när saker du vill köpa går ner i pris eller är på rea.

Meteorologen Pär Holmgren blir miljöpartist

Under många år kunde svenska folket sitta i tv-soffan och se Pär Holmgren kväll efter kväll berätta hur vädret skulle bli. Det har gått några år sen Holmgren slutade på SVT, och på senaste tiden har han jobbat inom försäkringsbranschen och debatterat klimat.  Men nu byter Holmgren bana.  Idag avslöjade Miljöpartiet att han nu engagerar sig i partiet – och kommer stå näst högst upp på partiets lista till EU-parlamentsvalet i maj. – Jag blev medlem i partiet idag, sa Pär Holmgren på en presskonferens på torsdagen. Att tv-profiler engagerar sig politiskt är ovanligt, men har hänt förut. Till exempel ställde SVT:s politikexpert Lars Adaktusson upp EU-valet för Kristdemokraterna 2014 – nu sitter han i riksdagen för KD.  I somras blev det en stor nyhet när just Pär Holmgren kritiserade Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson – läs mer om det här!

Här är de 10 bästa julklapparna 2018

Har du ännu inte köpt alla julklappar? Då bör du kika närmre på dessa prylar som är bland de populäraste på nätet just nu och som vi tycker passar perfekt som en julklapp. 1. Bose-hörlurarLöjligt populär hörlurar från Bose med en extremt bra brusreducering. Den finns i både svart och grått och du kan hitta den här för . 2. iPhone XJämför priserna innan du köper saker. Det borde vara en självklart i alla fall. Om du går i tankebanorna att köpa en iPhone X kan du tillexempel spara flera hundralappar. Eller till och med tusenlappar. Billigaste priserna hittar du här. 3. Klocka från Daniel Wellington Stilig klocka från Daniel Wellington som passar personen som gillar att klä sig stiligt. Du hittar den här för . 4. Klocka från Armani Om du istället är ute efter en mer diskret klocka kan vi rekommendera denna från Armani som är ruggigt snygg. Den passar perfekt till både kostym som t-shirt. Du hittar den här för . 5. Instax mini 9 En systemkamera som är lätt att ha med sig och är i absoluta toppklass av polaroidkamerorna där ute. Med denna kamera har du ett färdigt efter bara någon minut, till skillnad från vissa andra då det kan ta upp till 15 minuter. Du hittar denna för  och finns i flera färger. 6. Parfym Till vänster har vi den populäraste herrparfymenen Paco Rabanne och till höger har vi Black Opium som är den populäraste kvinnliga parfymen. Paco Rabanne hittar du för . Black Opium hittar du för . 7. Marshall högtalareHögtalarna från Marshall funkar inte bara som perfekta högtalare - de fungerar även som en snygg inredning. Du hittar denna för . 8. Kockkniv Spara lite drygt 1 000 kronor på det här knivsetet från ProChef. Paketet innehåller en brödkniv, kockkniv, Santokukniv och skalkniv. Du hittar den här för .9. FitbitMed en Fitbit blir träningen roligare då du kan planera och dokumentera din träning mycket lättare med alla dess funktioner. Den här som sitter väldigt lätt runt ens armled kostar endast . 10. Brödrost i retrostil Brödrost från Smeg i retrostil som är riktigt snygg och kommer smälta in snyggt i ditt kök. Du hittar den här för . 

Så mycket tjänar Joakim och Jonna Lundell: "Blivit svårare"

Det har varit ett händelserikt år för Youtubeparet Joakim och Jonna Lundell. Joakim släppte sin andra bok "Du är inte ensam" och Jonna debuterade med boken "PMS-kossan". Joakim släppte dessutom flera låtar och "All I need" blev en superhit med över 53 miljoner spelningar på Spotify. Prenumeranterna på deras Youtubekanal ökar stadigt, och idag har de nästan en miljon prenumeranter. Många har velat följa parets fantastiska resa – tidigare i år fick de nämligen veta att Jonna Lundell efter många års kamp äntligen hade blivit gravid.Den 28 oktober 2018 föddes parets efterlängtade dotter Lunabelle, och sedan dess har vi sett hur både Joakim och Jonna mognat i föräldrarollen.Under det händelserika året har de även flyttat in i sin mångmiljonvilla i Norrköping, och parets fans har kunnat följa deras renovering av huset som behövde fixas till en aning.Joakim och Jonna Lundell lyxhus i Norrköping som de köpte för 8,7 miljoner kronor. Bildkälla: Instagram/joakimlundellHur mycket pengar tjänar Joakim och Jonna Lundell?I en intervju med Breakit har Joakim Lundell tidigare berättat om sin syn på pengar.– Jag behöver inte 100 miljoner på banken för att känna mig duktig. Jag har växt upp helt utan pengar så jag ser bara pengar som ett redskap för de kvalitetsprodukter jag vill utveckla, sa Joakim till Breakit år 2017.I samma intervju berättade han även om att det har blivit svårare att tjäna pengar på just Youtube.– Det har blivit allt svårare att tjäna pengar på Youtube sedan flera stora annonsörer har försvunnit därifrån. Jämför man med tv-bolag som kan ha ett par kronor per tittare på en stream, så tjänar youtubers i princip noll i jämförelse, det är verkligen en sådan skillnad, berättade Joakim i intervjun.Joakim och Jonna Lundell. Bildkälla: Stella PicturesMånadslön på 62 000 kronorTrots att det inte rör sig om några 100 miljoner kronor så går det onekligen bra för Joakim och Jonna. Deras stora framgångar syns verkligen på deras bankkonton. Under året så omsatte deras bolag Jocke & Jonna AB hela 8,7 miljoner och gjorde en vinst på 2,7 miljoner kronor. Det gav paret en utdelning på 300 000 kronor. Bolagets lönekostnader landade på 2,8 miljoner kronor delat på fyra personer, något som Di Digital tidigare har skrivit om.Enligt Skatteverket så tjänade Joakim under 2017 hela 749 100 kronor. Det blir en månadslön på 62 425 kronor. Det blev en något mindre summa för Jonna Lundell, som landade på en årsinkomst på 612 300 kronor. För Jonna blev månadslönen 51 025 kronor.Inte illa! 

Bianca och Alice möts av hård kritik: "Storhetsvansinne"

Bianca Ingrosso och Alice Stenlöf driver tillsammans podden "Har du sagt A får du säga B" och det var där de delade de med sig av nyheten om eventet. Avsnittet var kortare än vad deras avsnitt brukar att vara då det var till för att förmedla nyheten.  Biljetterna finns redan att köpa och kostar mellan 265-450 kronor. Bianca skriver i sin blogg att hon inte kan tro det och skriver att det är sjukt. Medan många delar hennes tankar så anser andra att mycket ligger fel till. Bland annat kommenterar en person i hennes inlägg att hon har "storhetsvansinne". Vidare skriver personen:  "Ert liv består av shopping, resor, äta ute på restauranger ständigt, märkeskläder, resor resor resor, alkohol, vad i hela fridens namn har ni att tillföra överhuvudtaget till unga människor!".  Trots dessa kommentarer är Bianca en influencer och en förebild för många ungdomar runt om i landet. Många står upp för Bianca i hennes inlägg och svarar på de kritiska meddelandena genom att skriva: "Vilken tur att det är helt upp till var och en om man vill gå dit eller inte, eller hur? Varför ens kommentera såhär? Om du tycker det är ”fel” låt bli att gå, enkelt.".  Bianca Ingrosso och Alice Stenlöf. Bildkälla: Stella Pictures Till eventet kommer det att finnas en åldersgräns på 13 år för parkettplatser, medan läktare inte har någon gräns. Även fast det inte är Bianca och Alice som bestämmer dessa regler så har även detta fått en stor kritik. "Mycket märkligt resonemang med åldersgränsen. Betyder det att det som inte är lämpligt att höra för minderåriga inte hörs till läktaren? Avancerad censurteknik.".  Varför Live Nation valt att göra denna typ av åldersgräns vet man inte. Sedan finns det kritik mot att det bör finnas en högre åldersgräns då de ämnen som det brukas prata om inte är barnvänliga. Att prata om sex och alkohol framför eventuellt nio åringar är någonting väldigt många ifrågasätter. Men frågan som tillkommer är ju givetvis om det är föräldrarnas ansvar om barnen ska få se showen eller inte.

Här lussar prinsessan Estelle och lillprinsen Oscar – se de söta bilderna

Idag vankas det Lucia och över hela Sverige tågar barn och vuxna omkring i vita dressar, tända ljus och lussefika. Men ett av de absolut sötaste Luciatågen – det stod prinsessan Estelle, 6, och lillprinsen Oscar, 2, för. Någon som vill ha lussebullar? Bildkälla: H.K.H. KronprinsessanDet blev även en hel del skratt lussedagen i ära. Bildkälla: H.K.H. KronprinsessanI ett alldeles eget Luciatåg bjöd de på både lussebullar och skönsång – och bilderna är ju alldeles bedårande. Fotografen är mamma Victoria som troligtvis var den som blev uppvaktad av det lilla tåget. 

14 upplevelser som är perfekta att ge bort i julklapp

1. Till din mammaGe din mamma på en avkopplande spadag i julklapp. På vackra Sinnenas spa finns många olika bad och bastus att testa, bland annat en undervattensbastu (!). Boka spadagen här för 690 kronor.2. Till din älsklingBjud med din partner på en romantisk övernattning i igloo – riktigt häftig upplevelse där ni även får njuta av spabad och en god femrätters middag. Du kan boka upplevelsen här. 3. Till din pappaLåt pappa testa på flugfiske! Med den här upplevelsen får han åka ut och flugfiska med guide och äta en god skärgårdslunch. Här kan du boka flugfiske för två, så kan han ta med sig dig eller en kompis.4. Till din bästa kompisBjud din bästis på en pangbrunch med tillhörande bubbel. Du kan boka bruncher i flera olika städer här. Eller varför inte en lyxig afternoon tea?5. Till din brorUtmana brorsan på ett gokart-race! Boka gokart för två för 690 kronor här.6. Till din systerLåt din syster koppla av med en skön massagebehandling. Här kan du boka massage för 695 kronor som finns i många olika städer.7. Till din farmor eller mormor Farmor eller mormor kommer verkligen att uppskatta något ni kan göra tillsammans. Här kan du ge bort en teaterföreställning – biljetter för två kostar 590 kronor.8. Till din farfar eller morfarEn whiskyprovning blir garanterat en uppskattad present till morfar eller farfar. Du kan köpa den här för 495 kronor.9. Till dina syskonbarnTa med dina syskonbarn till Bounce Adrenaline Park och du kommer garanterat bli deras favorit! Här finns trampoliner, parkourbana och mycket mer. Inträdet kostar 150 kronor per person.10. Till din faster eller mosterDin faster eller moster kommer självklart att bli glad över denna kombinerade vin- och chokladprovning. Den kostar 545 kronor här.12. Till svärföräldrarna Ge svärföräldrarna en matvandring i julklapp. På en matvandring promenerar får man promenera mellan flera restauranger och testa något nytt på varje. Matvandringar finns både i Stockholm, Göteborg, Skåne och Åre. De kostar mellan 690 och 1 990 kronor för två.13. Till din kusin Ha en riktigt rolig kväll tillsammans och besök Stockholms bästa stand-up, krogen Norra Brunn. Du kan boka en föreställning för två för 395 kronor här. Kombinera det hela med en middag eller drinkar på stan.14. Till din morbror eller farbrorBoka in åt farbror eller morbror att få köra en superbil – antingen en Ferrari eller en Lamborghini. Det kostar 995 kronor här.Ännu fler roliga upplevelser att ge bort i julklapp kan du hitta HÄR. 

Tågkrasch i Turkiet – flera döda och många skadade

Det pågår just nu en stor räddningsinsats vid platsen för tågkraschen i de västra delarna av Turkiets huvudstad Ankara. Olyckan inträffade vid 06.30, lokal tid, när ett höghastighetståg var på väg mellan Ankara och provinsen Konya. Minst sju människor ska ha dödats i olyckan och ett 40-tal människor har skadats. En gångbro har delvis rasat i samband med tågkraschen. En tågolycka inträffade på torsdagsmorgonen i Ankara. Bildkälla: TT Guvernören Vasip Sahin har sagt till journalister att höghastighetståget mot Konya kolliderade med ett lok som hade i uppdrag att inspektera räls på samma rutt.  CNN Türk skriver att två av vagnarna spårade ur och välte i kraschen, enligt Aftonbladet. Se bilder från tågkraschen i Ankara i klippet ovan. 

Efter förändringen – nu kan Sverigedemokraterna sluta växa

Svensk politik har gått in i en helt ny era. Och för första gången någonsin kan Sverigedemokraterna inte längre klaga på hur saker sköts i det här landet. Ända sen 90-talet, när Sverigedemokraterna gick runt och spred flygblad om att svenska flickor inte skulle ”skända sin ras”, har SD:arna kunnat säga att alla problem i samhället inte är deras fel.  Nej, alltid har det varit ”sjuklövern”, ”godhetsknarkarna” och ”liberalkommunisternas” fel. Det har varit en bärande och mycket framgångsrik del av SD:s strategi – säkerligen en stor anledning till att partiet kunnat växa så pass mycket. Men nu är den tiden över för Sverigedemokraterna När partiet röstade ja till Moderaternas och Kristdemokraternas budget nu i veckan tog inte bara SD steget in i politikens finrum – man bestämde också direkt hur Sverige ska styras.  Den budgeten som kommer gälla för 2019 hade inte kunnat gå igenom utan SD:s hjälp. Det innebär att klagomål, och även hyllningar, över hur Sveriges ekonomi fungerar nu får riktas till bland andra Sverigedemokraterna och Oscar Sjöstedt.  Det kan vara värt att tänka på för alla SD-sympatisörer innan man ger sig ut på Facebook och gnäller över hur det ser ut i "Absurdistan".  /Karl Anders Lindahl, politikredaktör på Nyheter24

Barca-spelaren kom försent – måste böta en miljon kronor

Vad händer när man inte dyker upp på obligatoriska möten och även kommer försent? Jo, när det gäller den 21-åriga Barcelona spelaren Ousmane Dembele så är han nu skyldig att betala en miljon kronor i böter.  Dembele har vid två olika tillfällen valt att inte närvara vid obligatoriska lagmöten. Detta har i första hand lett till att han inte fått delta i två matcher under året. Han ska även ha kommit två timmar sent till en träning i söndags. Fotbollskanalen skriver även att Ousmane ska ha missat en träning då han påståtts spela TV-spel.  Barca-spelaren Ousmane Dembele måste betala en miljon kronor i böter. Bildkälla: Manu Fernandez/TT Barcelonas tränare Ernesto Valverde verkar inte förvånad över detta och ska under en presskonferens inför Champions Leauge-mötet med Tottenham ha sagt: – Det är inte något nytt för oss och vi kommer att närma oss det på bästa möjliga sätt, men vi kommer att försöka hjälpa honom för han är en talangfull spelare, enligt Fotbollskanalen.   Inte endast böter utan nu måste Ousmane även be om ursäkt till lagkamraterna. Även fast tränaren sagt att de vill hjälpa honom och försöker att lösa problemet internt så cirkulerar ändå rykten om att Barcelona möjligen säljer honom i januari. The Sun har sagt att både Tottenham och Arsenal verkar vara intresserade av honom, enligt Aftonbladet.  Se till att närvara vid obligatoriska möten, försov dig inte och fastna inte framför dumburken, man vill ju inte riskera en bot på en miljon kronor. 

Frida om den brutala dumpiningen i Bonde söker fru: "Det blev svart"

Mjölkbonden Simon Ohlsson, 26, har minst sagt gjort succé i årets Bonde söker fru. Tittarfavoriten har med sin sköna personlighet och härliga humor tagit svenska folket med storm och på sociala medier har han varit ett hett samtalsämne mellan många Bonde-fans. Men sagan slutade tyvärr inte som väntat för Simon. I sista programmet fick han sin Frida, 21, och kärleken fullkomligt blomstrade mellan paret.  – Jag fick honom. Jag fick min Simon, snyftade en rörd Frida fram i slutscenerna. Allt var frid och fröjd under avsnittet där bönderna gjorde sitt slutliga val. Bildkälla: TV4PlayDagen efter valet gav Frida en morgonpuss till Simon. Ett par månader senare skulle de inte höras mer. Bildkälla: TV4PlayMen efter att kamerorna stängts av och produktionen lämnat gården så blev det tyst mellan paret, och de hördes inte mer än ett par sms hit och dit. Simon anade oråd men hoppades på det bästa inför den kommande kärleksresa. Men tyvärr så inträffade det värsta.  Frida dök inte upp. Det hela slutade med att Simon fick åka på sin resa ensam, och blev sedan överraskad av sin gode vän Per, och tillsammans fick de sig en fin resa ändå. När kamerorna hade stängts av kände Frida att känslorna svalnade. Bildkälla: TV4PlayNu har Frida valt att tala ut i medierna om vad det egentligen var som hände. Hon berättar att känslorna för bonden försvann så snart hon kommit hem från inspelningen. – Samma stund som jag klev in genom dörren hemma var det som att allt jag känt var borta, att det runnit av mig. Jag tänkte att det kanske går över. Jag sov på saken och kände fortfarande ingenting. Det fanns inga kärlekskänslor kvar. Jag kände ingenting för Simon över huvud taget, säger hon till Aftonbladet.Frida berättar att publiken blivit väldigt upprörda vilket hon fått höra från alla håll och kanter. Men hon tröstar sig med att hon idag hittat kärleken på nytt. – Jag har hittat kärleken i mitt liv. Det hände ganska så nyligen. Det är ganska så nytt fortfarande. Vi har känt varandra ett bra tag, vi har varit kompisar länge, men sen utvecklades det till något mer, avslutar hon till Aftonbladet. 

Flera terrortillslag i Västsverige i natt – Säpo inkopplade

Polisen har under natten gjort flera tillslag i Västsverige. Enligt SVT Nyheter ska det finnas terrorkopplingar, men polisen har ännu inte bekräftat uppgifterna. På Polisen väst medger man dock att det gjorts tillslag och att det handlar om rikets säkerhet, skriver SVT Nyheter. Enligt Säpo ska en person ha anhållits misstänkt för förberedelse för alternativt stämpling till terroristbrott och grovt vapenbrott.Artikeln uppdateras

Flera terrortillslag i Västsverige i natt – en person har gripits

Polisen har under natten gjort flera tillslag i Västsverige. Enligt SVT Nyheter ska det finnas terrorkopplingar, men polisen har ännu inte bekräftat uppgifterna.  På Polisen väst medger man dock att det gjorts tillslag och att det handlar om rikets säkerhet, skriver SVT Nyheter.  Enligt Säpo ska en person ha anhållits misstänkt för förberedelse för alternativt stämpling till terroristbrott och grovt vapenbrott.– Allmänheten ska tänka att det här är en del av vårt arbete. Vi jobbar hela tiden med att hålla Sverige säkert och det jag kan säga är att den terrorhotnivån vi ligger på i Sverige är oförändrad. Vi ligger på en trea av en femgradig skala, säger Säpos presschef Karl Melin till SVT. MER INRIKES: Miljöpartiet drar tillbaka budget – var tänkt som ett skämt