Nyheter från Nyheter24

Här är de bästa Black Friday-dealarna på hörlurar!

Hoppas att du hittar något du gillar!Jaybird Freedom F5Black Friday-pris: 699krTidigare pris: 899krDu hittar dem här. Kingston HyperX Cloud IIBlack Friday-pris: 490krTidigare pris: 849krFynda lurarna här Bose QuietComfort 25 for Apple DevicesBlack Friday-pris: 1190krTidigare pris: 1999krKolla in dem här Urbanista Seattle WirelessBlack Friday-pris: 549krTidigare pris: 690krDe här snygga lurarna finns billigast här Beats by Dr. Dre Studio 3 WirelessBlack Friday-pris: 2792krTidigare pris: 3359krKolla in dem här Bose SoundTrue Ultra IE for Apple DevicesBlack Friday-pris: 690krTidigare pris: 1199krHär hittar du dem till bästa pris<b><big>Kolla även de här Black Friday-artiklarna:</big></b> ● Live: Äntligen Black Friday! Här är allt det bästa på rean! ● Shoppingsugen? Här är de bästa Black Friday-fynden på elektronik! ● Här är de bästa Black Friday-erbjudanden för träningsfreaket ● Här är julklapparna till barn du kan fynda under Black Friday! ● Black Friday: Här är alla de bästa julklappstipsen! ● TV-bonanza! Fynda en TV till grymma Black Friday-priser! ● Här är alla de bästa gaming-fynden på Black Friday! ● Black Friday-fynda smink – här är de bästa reorna!-- Artikeln presenteras i samarbete med Prisjakt.nu! Prisjakt.nu är Sveriges ledande sajt för prisjämförelser. Hos Prisjakt kan du hitta bästa pris på tiotusentals produkter. Du kan också använda deras bevakningstjänst för att hålla koll på när saker du vill köpa går ner i pris eller är på rea.

Dags för en ny TV? Här är de 3 populäraste Black Friday-klippen!

En bra TV är något av ett måste, så här listar vi de tre allra hetaste TV-apparaterna på Black Friday-rean!Hoppas du hittar någon du gillar!1. Philips 55PUS6432 Black Friday-pris: 5555kr Tidigare pris: 7890kr Du hittar den här. 2. Sony Bravia KD-65XE9005 Black Friday-pris: 14 990 Tidigare pris: 16990kr Du hittar den här. 3. Samsung UE55MU6175 Black Friday-pris: 7090kr Tidigare pris: 7 890kr Du hittar den här.<b><big>Kolla även de här Black Friday-artiklarna:</big></b> ● Live: Äntligen Black Friday! Här är allt det bästa på rean! ● Shoppingsugen? Här är de bästa Black Friday-fynden på elektronik! ● Här är de bästa Black Friday-erbjudanden för träningsfreaket ● Här är julklapparna till barn du kan fynda under Black Friday! ● Black Friday: Här är alla de bästa julklappstipsen! ● TV-bonanza! Fynda en TV till grymma Black Friday-priser! ● Här är alla de bästa gaming-fynden på Black Friday! ● Black Friday-fynda smink – här är de bästa reorna!--Artikeln presenteras i samarbete med Prisjakt.nu! Prisjakt.nu är Sveriges ledande sajt för prisjämförelser. Hos Prisjakt kan du hitta bästa pris på tiotusentals produkter. Du kan också använda deras bevakningstjänst för att hålla koll på när saker du vill köpa går ner i pris eller är på rea.

Här är de största rabatterna på Black Friday hos Buyersclub

På Buyersclub kan du fynda över 50 000 produkter till inköpspriser. Men under Black Friday sänker de vissa produkter ännu mer, från 50 till 83 procent rabatt på vissa utvalda produkter finner du här. Och om du köper något över 100 kronor får du just nu en glossybox på köpet. Buyersclub är en medlemssajt och för att kunna shoppa behöver du registrera dig som medlem. Som tur är kan du göra det genom en inbjudan som du får via denna länk.  1. Klocka från Daniel Wellington   Du sparar hela 800 kronor på den här klockan från Daniel Wellington. Du får den här för 699 kronor istället för 1 499 kronor. Du hittar den på Buyersclub.  2. Knivset  83 procent rabatt får du på det här knivsetet från Royalty Line. Här hittar du erbjudandet.  3. Handduksset Ordinarie pris på det här handdukssettet är 899 kronor. Du får det för 269 kronor hos Buyersclub genom denna länk. Enda du behöver göra är att registrera dig med en mailadress.  4. Klocka från Michael Kors  Fynda den här klockan hos Buyersclub för 899 kronor. Ordinarie pris 1 699 kronor. Du hittar den genom att registrera dig via den här länken.  5. Vattenkokare  Den här vattenkokaren får du för 149 kronor istället för 399 kronor och finner den här.  6. Hudkräm  Du hittar den här hudkrämen från Elizabeth Arden för endast 149 kronor istället för 369 kronor på Buyersclub.   Utöver dessa erbjudanden erbjuder också Buyersclub en Glossybox på köpet om du handlar något över 100 kronor. 

Utredningen av Martin Timell är klar – det här visar den

Programledaren och TV4-profilen Martin Timell, 60, fick lämna TV4 efter att det riktats flera grova anklagelser mot honom. Bland annat anklagades han för sexuella övergrepp och trakasserier. Han polisanmäldes även för våldtäkt.Alla program där "Äntligen hemma"-profilen medverkade ställdes in, och Timell flydde landet.TV4 anlitade advokatbyrån Setterwalls för att göra en extern granskning av vad som har hänt, och nu är utredningen klar. Bland annat visar utredningen att Timell borde ha fått sparken tidigare än vad han fick. Utredningen påpekar även att det funnits allvarliga missförhållanden i arbetsmiljön på både TV4 och under produktionen av "Äntligen hemma", skriver Expressen. – Jag är ansvarig för allt som sker i huset, ytterst är det här mitt ansvar. Jag har all anledning att vara självkritisk och lägger all kraft nu på att se till att det här inte får hända igen, säger TV4:s VD Casten Almqvist till Expressen.Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Andrew berättar om den svåra tiden: "Därför övergav hon oss"

Andrew Chin, 30, är en av de papporna som är med i Viafrees nya satsning – Pappaliv. Han har dottern Kaylee, 6, på heltid och är ensamstående. Andrew och hans ex-flickvän fick Kaylee när de var 23 år.  För tre år sedan kom Andrew på att sitt ex var otrogen bakom hans rygg – och det hade pågått länge. Efter flera turer valde Kaylees mamma att överge familjen och låta Andrew få ensam vårdnad om dottern. – Det är jobbigt att Kaylee inte har någon mamma. Men hon har en pappa som aldrig kommer att försvinna från henne, säger Andrew i programmet.  Idag lever de i Hökarängen och Andrew driver en egen krogverksamhet i Stockholm. – Jag vet att hon hellre skulle vilja vara hemma och leka med dockor än att vara med pappa på jobbet. Det är svårt att få ihop det ibland. Se mer om Andrew och dottern Kaylee i klippet ovan. Pappaliv sänds varje onsdag och torsdag på Viafree.

Isabella Löwengrips fina sms till Odd efter skilsmässan

Idag har det går sex månader sedan Isabella "Blondinbella" Löwengrip, 27, och Odd Spånberg, 29, ansökte om skilsmässa. I sin blogg skriver hon att den halvårs långa betänketiden nu är över, och att skilsmässan idag har gått igenom. Hon beskriver det som en "tung dag".Isabella skriver hur hon har jobbat som vanligt under dagen – men att hon rensade i kalendern under eftermiddagen."Ska ta en massage innan jag hämtar barnen. Jag vill försöka samla mig innan dom kommer till mig", skriver Isabella i sin blogg.Under lunchen köpte hon lucia och julkläder till Sally och Gillis."Sedan messade jag O allt jag hade valt. Vi kämpar på han och jag. Det är märkligt hur tungt det är att bära sorg", skriver hon vidare. Isabella berättar även att hon är glad över att hon lyssnar på sig själv, och ser till att hon återhämtar sig efter sorg.  "Jag glömmer det ibland, att sorg kräver plats."Isabella stöttas nu av sina läsare i kommentarsfältet som fylls av hjärtan och fina ord. <3Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Anklagas för trakasserier mot flera kvinnor – nu avgår S-toppen

Socialdemokraten Roger Mogert avgår, uppger Aftonbladet.Detta efter att flera kvinnor anklagar honom för trakasserier som vittnar om att Mogert ska ha utnyttjat sin maktposition, skriver Aftonbladet.Trakasserierna blev uppmärksammade i samband med uppropet #imaktenskorridorer.– I samband med att den här gruppen startades så har det kommit in information om beteende och agerande som inte är acceptabelt. Han inser allvaret i det som hänt. Konsekvensen blir att han lämnar sina uppdrag. Det är bra. Vi verkar i en förtroendebransch, och han har brustit i det förtroendet. Då finns det bara en konsekvens av det, och det är att lämna, säger finansborgarrådet Karin Wanngård till Aftonbladet. Roger Mogert erkänner att hans beteende inte har varit okej och medger att han har missbrukat förtroendet. Mogert lämnar nu alla sina politiska uppdrag med omedelbar verkan. Roger Mogert har varit stadsbyggnads- och kulturborgarråd i Stockholm stad sedan 2014. 

Här är årets julklapp genom tiderna – vilka minns du?

Årets julklapp kom första gången 1988, då var det bakmaskinen som gällde och i år är det el-cykeln. Varje år utser Handelns utredningsinstitut vad som ska bli årets julklapp.  Men kommer du ihåg vilket år CD-spelaren var årets julklapp, eller mössan? Du kanske fick en robotdammsugare eller en kokbok?  Här har vi listat årets julklappar från starten vid 1988 fram till idag: 1988 – bakmaskinen 1989 –  videokamera 1990 – wookpanna 1991 – CD-spelare 1992 – tv-spel 1993 – parfym 1994 – mobil 1995 – CD-skiva 1996 – internet 1997 – elektroniskt husdjur 1998 – datorspel 1999 – bok 2000 – DVD-spelare 2001 – verktyg 2002 – kokbok 2003 – mössa 2004 – platt-tv 2005 – pokerset 2006 – ljudbok 2007 – GPS 2008 – en upplevelse 2009 – spikmatta 2010 – surfplatta 2011 – färdig matkasse 2012 – hörlurar  2013 – råsaftcentrifug 2014 – träningsarmband 2015 – robotdammsugare 2016 – VR-glasögon 2017 – elcykel  Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

no title

Artikeln uppdateras.

Familjen skulle begrava deras hamster – då vaknade han till liv

Att förlora ett husdjur är riktigt hemskt, det är ju en familjemedlem man förlorar. Men den här familjen från Oxfordshire fick en chock när de skulle begrava deras hamster Fudge. När familjen stod och sörjde husdjuret så vaknade han till liv igen. Mamman Lisa Goodman skrev sedan ett inlägg på Facebook för att varna andra om vad som hade hänt. Det ledde till att hundratals personer insåg att de kanske hade begravt sina hamstrar levande.  ”Fudge är min dotter Lillies hamster så jag bad om att han skulle vakna. Jag ville inte behöva berätta att han var död” skrev Lisa i inlägget.  Bild: Faksimil Facebook ”Fudge var så kall och av vad jag vet så är det därför de går in i det här dvala-liknande tillståndet. Hamstrar härstammar från varma klimat så de behöver vara vid varm temperaturer.” Lisa hade aldrig trott att inlägget skulle få så många kommentarer och menar att hon inte alls försökte skapa någon panik, som vissa skrev att hon gjort.  Lisa själv menar att hon bara vill öka medvetenheten om tillståndet som drabbade deras hamster, om det finns de personer som inte visste om det, skriver Metro UK. TV: 10 djur som fanns långt innan människan gjorde det Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Ikväll utses Årets nätängel 2017 – här är alla nominerade

Första året fick Fanna Ndow Norrby priset och i fjol var det Ulric Janssons tur. I år har priset utökats med tre kategorier: årets nätängel junior, årets ideella nätängel och årets nätängel i media. Och så klart huvudpriset: årets nätängel. Det är ni läsare som har röstat fram de nominerade. Sedan väljer en jury ut vinnarna som ska presenteras under torsdagskvällen på en stor gala på Scenkonstmuseet i Stockholm. Konferencierer är bloggaren Daniel Paris och Nyheter24:s nöjeschef Gabriella Bark. På scen ska även artisten Maxida Märak uppträda. Här är de nominerade till Årets nätängel 2017: Diego Martinez aka DiegoxMamiNo bad vibes. Så heter Diegos instagram-konto och det är också det han förmedlar till sina följare. Och han gör det outtröttligt flera gånger om dagen. Med precis rätt blandning av kärlek, pepp, styrka – och en hel del humor – har han blivit en viktig förebild bland de unga i Stockholms förorter.  Eller som en som nominerade honom skrev: ”han är jetski”. Sara DahlströmOavsett om hon bjuder på dans eller tyngdlyftning är budskapet alltid detsamma: älska dig själv. Som chefredaktör på Hälsa & Fitness och med bilder på sig själv i sociala medier är hon med och sprider en kroppspositivism som minst sagt smittar av sig. Hon vägrar låta sig tystas av kroppskritiker och kräver av sina följare att hålla en bättre ton än hatarna i diskussioner. En strongwoman som inte tar skit från någon, men lyfter skrot bättre än många. Stina Wollter”Konst, kropp, katt”. Så beskriver Stina sitt Instagram-konto med 127 000 följare. Hon glömde kurage. Med en glöd och intensitet står Stina upp för allas lika rättigheter, respekt, jämställdhet och rätten att få ta plats. I sin egen kropp och i samhället. Hon svarar på alla meddelanden hon får. Med kärlek. Ytterligare ett ord hon kan addera till sin beskrivning. Helena MayerHelena Meyer har funnits till hands för barn och ungdomar lika länge som barn och ungdomar har använt nätet som mötesplats. Alltid lyssnande och inkännande, alltid på deras sida. Med outtömlig empati, intelligens och humor lyckas hon bygga upp ett förtroende hos de som slutat lita på andra. Lösningsinriktad och självutlämnande har hon hjälpt och stöttat tusentals i mer än ett decennium.  Årets nätängel junior Noelle och Nathea, Rocka sockorna”Jag skulle inte ändra på dig för allt i världen. Men för din skull ska jag ändra på allt i världen.” Orden är Natheas egna – och riktas till storasyster Noelle. Vi tror henne. Och tillsammans är de redan på god väg. På tre år har deras initiativ för att visa att mångfald är bra blivit en folkrörelse som engagerar alla. Sockor rockas numera överallt - från förskolor och ända upp till riksdagsnivå. Även om initiativet bara sker en gång om året pågår kampen året om. På nätet sprider Noelle och Nathea energiskt budskapet om ökad förståelse och mer kärlek. Nathalie Danielsson, NattidLägg namnet Nathalie Danielsson på minnet. På mindre än ett år har hon blivit en av Sveriges mest populära på Musical.ly. Men Nathalie använder nätet till mer än musikvideor. Efter att ha blivit mobbad under sin skolgång använder hon sin plattform till att hjälpa andra att handskas med det hat som via telefonen följer med dagens ungdomar hem från skolan. Gensvaret har varit enormt och varje dag hör unga av sig och tackar henne för att hon får dem att orka fortsätta leva. Om det inte är en nätängel, så vet vi inte vad som är det.  Melissa FröhlichVarje gång Melissa lägger upp en video på Musical.ly trycker flera tusen på hjärta-knappen, andra kommenterar och skriver vad de tycker. Många skriver snälla saker. Men trots att Melissa bara är 10 år gammal vet hon allt för väl hur det är att ta emot hatfulla kommentarer. Men trots sin låga ålder har hon redan förstått det som många vuxna fortfarande har kvar att lära sig: att inte möta hat med hat. Istället besvarar Melissa hatet med konstruktiva texter där hon tar avstånd från påhopp och näthat. En förebild för oss alla – oavsett ålder. Lisa Jonsson aka Misslisibell Som en av Sveriges mest inflytelserika bloggare och youtube-stjärnor har Lisa Jonsson, eller Misslisibell som de flesta kanske känner henne som, delat, inspirerat och motiverat fler människor än de flesta gör under en livstid. Lisa har ett mod, en styrka och en övertygelse som smittar. Modet att dela sin historia och sina upplevelser, goda som dåliga. Styrkan att aldrig sänka sig till samma nivå som mobbarna och näthatarna. Övertygelsen om att världen kan bli bättre. Om fler var lika starka som Lisa hade världen varit bättre.    Årets ideella nätängel SpelhjälpenSpelhjälpen arbetar för en positiv, solidarisk och öppensinnad spelkultur. Precis en sådan kultur som vi vill se på både nätet och samhället i stort. Övertygade om att spelare vill och kan hjälpa till har gruppen tre år på rad arrangerat livestreams med spelrelaterat innehåll på nätet och samtidigt samlat in hundratusentals med kronor till välgörenhetsorganisationer, nu senast till förmån för kvinnors rättigheter och trygghet. Spelhjälpen sänder ut ett viktigt budskap om ett spelcommunity där alla är välkomna, ung som gammal, kvinna som man, gay som straight.  Simon SandströmDet sägs att inte alla hjältar bär mantel. Simon Sandström är en sådan. En hjälte som jobbar både hel- och övertid mot näthatet. På arbetstid lär Simon dagligen ut till sina skolelever att det inte är okej att trycka ner andra människor, varken i skolan eller på internet.  Efter arbetstid fortsätter han den kampen på Facebook-sidan Soldier of Love och via organisationen Make a change. Simon står upp för dem vars röster är små, vars självförtroende är låga och för de som inte längre orkar eller har möjlighet att själva driva kampen mot mobbing.   Heja livetEtt nätverk för kvinnor som är med varandra, inte emot varandra. Så beskriver Heja livet sig själva. Verkligheten är ännu bättre än så. På kort tid har Facebook-gruppen för kvinnor blivit en plats där liv förändras till det bättre. En fredad plats där kvinnor kan prata om sina tankar, rädslor och problem - helt utan att mötas av misstro, hat, ifrågasättande och pekpinnar. Resultatet? Kvinnor som säger upp sig, flyttar utomlands, blir ihop, gör slut, startar eget. Bara för att nämna några exempel.  Aldrig ensamIngen ska behöva leva med psykisk ohälsa i hemlighet. Med den inställningen har Aldrig ensam räddat många liv. Genom sina starka närvaro på nätet och ungdomliga samt inspirerande ton lyckas Aldrig ensam sudda ut många fördomar och tabun som råder om psykisk ohälsa bland unga vuxna. Årets nätängel i media Lilla aktuelltNär världen känns läskig och ohygglig finns de där. Redaktörerna som driver Lilla aktuellts kanaler i sociala medier möter varje barns frågor och rädslor med en värme och kärlek som känns ända in i hjärtat. På ett enkelt och respektfullt sätt lugnar, förklarar och besvarar de frågor om allt från terrorattentat, klimatförändringar, mobbing, photoshoppade modeller och fake news till varför FO&O går skilda vägar. Josefin DahlbergEn ”Power Babe” som vill att alla ska få ut det mesta av livet. Josephine definierar ordet pepp. Hennes genuina entusiasm och välvilja känns överallt. Inte minst på bloggen på Metro mode, Facebooksidan Power Babes och i podden Josefin & Vanja. På kort tid har hon lyckats skapa platser i den digitala världen där kvinnor finner krafter att följa sina drömmar, tro på sig själva, testa nya saker, ta hand om sig själva - och dessutom peppa andra tjejer. Jeanette GustavsdotterAtt hotfulla mejl, telefonsamtal och hat riktas allt mer mot kvinnliga journalister i Sverige vet vi. Mycket tack vare Jeanette Gustavsdotter på TU. Tillsammans med nätverket Klara K låg hon bakom en stor undersökning om hatet mot Sveriges kvinnliga journalister tidigare i år som fick stor spridning. Jeanette vågar, trots att hon har statistiken framför sig, ta plats på barrikaderna och kalla hatet för vad det verkligen är. Ett brott och ett hot mot demokratin. Marcus OscarssonDet spelar inte någon roll vilken politisk tillhörighet du har, mobbning på nätet är aldrig okej. Det budskapet har TV4-experten fått fram med önskvärd tydlighet. På hans Facebooksida råder något så ovanligt som ett balanserat samtalsklimat. Mycket tack vare Marcus 14 ordningsregler som i grunden går ur på att istället för att skriva negativt om de man ogillar ska man skriva positivt om de man gillar. Genom att hålla stenhårt på sina ordningsregler har Marcus lyckat med något de stora mediehusen misslyckas med varje dag – att skapa en plats utan näthat.

Nu kommer vinterorkanen till Sverige – barn skickas hem från skolan

Igår började det blåsa rejält i norra Sverige och SMHI utfärdade klass 2-varningar. 35 centimeter nysnö föll – och det tillsammans med en hård vind blev det orkanstyrka i byarna. På grund av snön och fallande träd har många blivit utan el i Norrbotten och Västerbotten. Flygtrafik har ställts in och det är svårt att ta sig fram i trafiken. Barn har skickats hem tidigare från skolor för att de ska kunna komma hem säkert innan stormen slår till. Fler skolor kommer att börja skicka hem barn och ungdomar medan de kan ta sig hem skriver Norrbottens- kuriren. Stormen, som bildades ute på Atlanten i början av veckan, har nu börjat nå Sverige. Igår nådde den Norge och meteorologerna döpte ovädret till Ylva, skriver Expressen. Ovädret Ylva kommer under dagen att dra in över Härjedalen och Västernorrland upp mot norra Lappland. SMHI varnade på torsdagsförmiddagen att vindar med orkanstyrka nu har nått Norrbotten. Vädret i norra Sverige spås att bli som värst under torsdagskvällen och man ska helst inte vara ute och åka bil, säger Johan Groth, meteorolog vid väderinstitutet Storm till Expressen. Polisen i Norrbotten har också gått ut på sin hemsida med att man ska stanna inomhus och hålla koll på SMHI rapporter. Att stanna hemma under en filt framför en film är nog det bästa valet ikväll. Se klippet ovan om stormen Ylva.

Jonna Lundells besked om Joakim: "Vad folk behöver veta"

Det är i sin pod "Jonna & Saga" som Jonna Lundell, 23, och Saga Scott, 28, pratar om vad de gjorde innan de blev kända.  Under avsnittet glider även samtalsämnet in på hur deras liv är idag. Och Jonna berättar om kändisskapets baksida, och det enorma intresset för hennes relation med Joakim.Saga Scott och Jonna Lundell har en podcast ihop. Bildkälla: Saga Scott Instagram. – Vi har sagt det nu, att oavsett om vi är ihop eller inte så kommer vi inte prata så mycket om det, säger Jonna. I början av augusti gick Jonna och Joakim berättade att de hade gjort slut – men att de fortfarande skulle vara gifta. Beskedet förvirrade många fans.– Vad som händer bakom stängda dörrar har inte folk så mycket med att göra, fyller Saga i.Joakim och Jonna Lundell. Bildkälla: Stella Pictures.Jonna berättar att de har delat med sig av saker som både har förbättrat och försämrat deras förhållande. – Nu kommer inte vi dela med oss av någonting. Vi kommer inte säga om vi är ihop eller inte ihop. Vi bor ihop nu, det är vad folk behöver veta, mer behöver dom inte veta, that's it, säger Jonna i podcasten. Joakim Lundell avslöjar vad lyxhuset egentligen kostade Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Forskare tror att de har hittat ett medel som "botar" skallighet

Börjar det bli lite tunt uppe på hjässan? Är din forna hårman ett minne blott? Lugn, det (kanske) finns hopp.  Sydkoreanska forskare har lyckats skapa en kemikalie som har visat sig främja hårtillväxt – i alla fall hos möss.  Den fräcka nya substansen heter “CXXC-type zinc finger protein 5”, och avbryter den process i cellerna som kontrollerar hur hårsäckarna utvecklas. Forskarna testade medlet på möss i 28 dagar, och det gjorde att nya hårsäckar växte fram.  Det låter ju riktigt lovande! Professorn Kang-Yell Choi från Yonsei University i Seoul ledde forskningen. – Vi hoppas att den nya substansen kan bidra till utvecklingen av en medicin som inte bara behandlar håravfall, utan också kan återskapa skadad hudvävnad, säger han enligt brittiska Metro.  När en eventuell behandling med den nya substansen kan vara ute på marknaden framgår tyvärr inte.

Mer pengar till pensionärerna – skatten sänks efter nyår

Den 1 januari 2018 blir det mer pengar i plånboken för 75 procent av alla över 65 år. Det är hela 1,5 miljoner pensionärer som kommer få sänkt skatt.Finansminister Magdalena Andersson berättar i ett klipp från Finansdepartementet att regeringen jobbat på skattesänkningar för pensionärer sedan 2016. – Jobbskatteavdraget ledde till att pensionärer vid samma inkomst fick betala mer skatt än löntagare, det är orättvist, säger hon och fortsätter: – Till 2020 tycker vi att klyftan ska helt bort, säger Magdalena Andersson.  Så januari 2018 kan pensionärerna som skatten sänks för få betala upp till 5 000 kronor mindre i skatt per år. 

Paret går back 77 000 i månaden – köper löshår och bilar

Christian, 23, och Frida, 20, har stora ekonomiska problem. Frida har tagit lån och köpt saker på avbetalning sedan hon var 18 år medan Christians problem började när han blev tillsammans med Frida för ett år sedan. De ligger så illa ute att de tvingades söka till Lyxfällan. De har nyligen lyckats få en lägenhet tillsammans efter att Frida blev vräkt från sin förra på grund av att hon låg efter med hyran. Men nu ligger de efter med två hyror i den nya lägenheten och riskerar att vräkas. Trots att paret vet att de bara har Fridas studielån som inkomst lever de långt över sina tillgångar. Christian är sedan en tid tillbaka arbetslös. Deras utgifter varje månad är 90 500 kronor, då lägger de pengar på löshår, nya bilar, bensin och utemat. När Lyxfällan-experterna visar deras budgettavla kommer de fram till att paret går back hela 77 400 kronor varje månad. Se mer i klippet ovan. Lyxfällan sänds torsdagar 20:00 på TV3.

Här är alla gamingstolar du kan tokfynda på Black Friday!

Ergonomi och komfort kan låta lite halvtråkigt – men det är så värt det. En bra stol kan förändra en hel del. Vanligtvis är de ganska dyra, men just nu har du chansen att klicka hem en till grymt nedsatta priser. Den här listan kommer att uppdateras löpande, med fler grymma Black Friday-deals!Gaming Elite från L33T L33t's stolar är framtagna för både hjärnan och kroppen. Ultimat ergonomi för långa spelpass. Den här är nedsatt med 35 procent just nu.Arozzi Enzo Den här stolen finns i flera olika färger! Just nu kan du klicka hem en för 1 111 kronor. 34 procent billigare!Gamingstol från DXRacer Den här stolen är en favorit bland många gamers – och den finns i flera olika färger. Kolla in den här.Overture från AKracing Nu har du chansen att klicka hem Overture från AKracing – för ett riktigt kanonpris. Du hittar den billigast här.Noblechair Den här stolen ser nästan extra exklusiv ut med sitt mönster. Den finns också i flera olika färger, om du inte vill ha lite extra färg i vardagen. Kolla in stolen här.Gear by Carl Douglas Proc Här hittar du gamingstolen – nedsatt just nu med 23 procent.  Artikeln presenteras i samarbete med Prisjakt.nu! Prisjakt.nu är Sveriges ledande sajt för prisjämförelser. Hos Prisjakt kan du hitta bästa pris på tiotusentals produkter. Du kan också använda deras bevakningstjänst för att hålla koll på när saker du vill köpa går ner i pris eller är på rea.

Lotta Bromé svarar på anklagelserna om sexuella trakasserier

Det var i tisdags som den folkkära SR-profilen Lotta Bromé, 52, berättade att hon slutar på Sveriges radio. På sin officiella Facebook-sida tackade Lotta bland annat medarbetare och lyssnare efter sina nästan tio år på Sveriges radio."Man ska sluta på topp!", skrev Lotta och avslutade inlägget med att det var dags att gå vidare.Lotta delade även inlägget på sin officiella Twitter, och där skrev flera hur mycket de skulle sakna hennes röst i etern. Men andra kommenterade att Lotta slutar på grund av att hon har anklagats för sexuella trakasserier.”Men det mest intressanta är väl ändå att människor tar allt det som skrivs i tidningar som sanningar?”, skriver Lotta som svar på en fråga.Längre ner i tråden på Twitter skriver Lotta att hon ska "berätta när tiden är inne" och att hon tycker att det är "intressant att ta del av allas åsikter – utan att de vet någonting om vad allt handlar om."Under onsdagen skrev Lotta en tweet där hon refererade till Donald Trumps "fake news" och hon retweetade även en tweet som löd "hur bevisar man vad som inte hänt?".Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Barnmördaren Jon Venables har åkt fast för barnporr

En av de mest omtalade mördarna genom tiderna är Jon Venables som bara var elva år gammal när han, tillsammans med lika gamla Robert Thompson, kidnappade med sig tvååriga James Bulger från en shoppinggalleria i brittiska Merseyside i februari 1993. Polisens foto efter pojkarna gripits för mordet på tvåårige James Bulger. Sen torterade de tvååringen i timmar och lämnade honom att dö vid ett järnvägsspår. Snabbt blev de oerhört hatade i sitt hemland Storbritannien efter att media bevakat fallet. En av de sista bilderna på tvåårige James Bulger som mördades 1993. Efter att de båda avtjänade sitt straff har Venables, nu 35 år gammal, åkt dit en gång tidigare för barnporrbrott. Och nu var det alltså dags igen. I förra veckan gjorde polisen ett rutinbesök hemma hos honom och då hittade de en chockerande upptäckt. I sin dator hade han en stor mängd med barnpornografibilder som beskrivs som "vidriga", skriver The Sun. Det tog inte särskilt lång tid innan den dömde barnmördaren fördes iväg till ett extremt säkerhetsklassat fängelse – och han ses nu som en brottsling med extremt hög återfallsrisk på grund av sina tidigare brott. Bland annat mot barnporrlagen. Han bevakas ändå konstant av polisen efter det fruktansvärda mordet som begicks på 1990-talet. Här för pojkarna bort tvååringen för att sedan tortera honom till döds. Enligt The Sun har mer än 55 miljoner kronor lagts på att rehabilitera Venables – någontning som alltså inte verkar ha hjälpt.  Venables har ännu inte åtalats, men polisen undersöker det misstänkta brottet vidare.  TV: Tortyr, saxmord och hämnd – här är barnen som mördat Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Anställd på SD-kansliet anklagas för våldtäkt på 16-åring

En förundersökning har inletts mot en anställd på Sverigedemokraternas riksdagskansli gällande våldtäkt mot en 16-åring, det avslöjar idag Aftonbladet. Mannen ska ha en framträdande roll i Sverigedemokraternas ungdomsförbund Ungsvenskarna, och våldtäkten ska ha skett i mannens lägenhet i augusti i år efter en utekväll där flickan ska ha blivit så full att hon inte kunde stå upprätt. Flickan har minnesluckor från kvällen, men minns att hon fann sig själv naken på tjänstemannens säng, att han stod och onanerade över henne och fick utlösning i hennes mun. – Jag började förstå att det han gjorde mot mig inte var okej. Att jag inte gjorde något fel. Att jag var så full att jag knappt kunde gå än mindre ha sex, säger flickan till Aftonbladet. En förundersökning mot mannen har nu inletts.

Anställd på SD-kansliet anklagas för våldtäkt mot 16-åring

En förundersökning har inletts mot en anställd på Sverigedemokraternas riksdagskansli gällande våldtäkt mot en 16-åring, det avslöjar idag Aftonbladet. Mannen ska ha en framträdande roll i Sverigedemokraternas ungdomsförbund Ungsvenskarna, och våldtäkten ska ha skett i mannens lägenhet i augusti i år efter en utekväll där flickan ska ha blivit så full att hon inte kunde stå upprätt. Flickan har minnesluckor från kvällen, men minns att hon fann sig själv naken på tjänstemannens säng, att han stod och onanerade över henne och fick utlösning i hennes mun. – Jag började förstå att det han gjorde mot mig inte var okej. Att jag inte gjorde något fel. Att jag var så full att jag knappt kunde gå än mindre ha sex, säger flickan till Aftonbladet. En förundersökning mot mannen har nu inletts.

Därför tror folk fortfarande att jorden är platt

Lördagen 25 november ska limousinechauffören Mike Hughes skjuta upp sig själv och hans hemgjorda raket i luften. På detta sätt ska han bevisa att jorden är platt, enligt NDTV. Och ja, året är fortfarande 2017. Vi har inte rest bak i tiden. Faktum är det att i miljontals år trodde människan precis som Mike Hughes, att jorden är platt. Något som kom att ändras när Christoffer Columbus skulle segla till Indien men woops hamnade i Nordamerika, vilket för övrigt grekiska filosofer hade gissat nästan 2000 år tidigare. I slutet av 1800-talet började människor dock tvivla på detta, och 1956 grundades The Flat Earth Society – organisationen som helt enkelt tror att jorden är platt. Nu har det återigen blåst upp då Daniel Shenton förra året blev ordförande, en post som hade varit ledig ända sedan 2001 då den tidigare ordföranden Charles Johnson gick bort. Så sent som 10-11 november hölls dessutom en internationell konferens i USA. Så tror de på riktigt att jorden är platt? Japp. Och här är deras bevis och argument: Gravitation finns inte Nej det finns inget magnetiskt fält som skapar en gravitationskraft som får oss och det allra mesta runt oss att vara kvar på jorden. Anledningen är att jorden rör sig uppåt i 9,8 kvadratmeter i sekunden och trycks upp av mörk materia.  Notera att man tror att de andra planeterna i vårt solsystem har gravitation. Solsystemet enligt Flat Earth. Bild: Flat Earth Society Jorden kretsar inte runt solen ... det skulle vara omöjligt eftersom den är platt, menar man. Det är snarare solen och månen som kretsar runt jorden. Kanten... Om jorden är platt innebär det att det finns en kant någonstans, right? Enligt vissa kan man faktiskt trilla av från kanten medan andra menar att jorden är omringad av en 345 meter hög ismur. Det är denna som hindrar allt vatten från att ja, typ svämma över. Muren ska ha upptäckts av utforskaren Sir James Clark  Ross. Bild: Pixabay Horisonten Har du någonsin sett en båt försvinna in i horisonten? Många upplever det som att båten till synes sjunker när den når horisonten. Organisationen menar att det snarare handlar om det mänskliga ögat att göra än att jorden skulle vara konvex. Om man kollar på en båt som "sjunkit vid horisonten" kan man återse båten helt om man ser genom ett teleskop. Något som skulle vara omöjligt om skeppet faktiskt gömde sig bakom "vattenkullar", menar Flat  Earthers. Världskartan enligt Flat Earth Society. Bild: Flat Earth Society NASA De så kallade "flat earthers" har inget förtroende alls för Nasa, som tros lika bakom konspirationen om att jorden skulle vara rund. Man tror även att Nasa har vakter vid muren för att skydda den från ja, folk. Nasas bilder på jorden då? De är tydligen misstolkade. Anledningen till att man inte kan se alla kontinenter ovanifrån är helt enkelt för att vi bara kan se där solen lyser. Där det är mörkt är det helt enkelt natt. Så varför säger alla att jorden är rund? Motivet runt konspirationen om att jorden är rund tycks Flat Earth Society inte kunnat komma fram till. En tes de har dock är att Nasa varje år lägger miljarder kronor på att fejka bilder, ta in astronauter och fejka rymdresor. Flat Earth Society utesluter inte att Nasa själva inte ens känner till att jorden är platt, alternativt medvetet upprätthåller bilden av den runda jorden för att kunna behålla militär dominans i världen, skriver Flat Earth Society. Kanske handlar det helt enkelt bara om att de själva vill känna sig speciella. Någon som tror på att jorden är platt är Tila Tequila. TV: Är det här ett UFO som passerade helt nära jorden?

Bianca Ingrosso svarar på läsarnas kritik: "Ingen respekt"

Opersonlig. För mycket reklam. Köphets. Och ännu mer samarbeten. Ja, det är den kritik som Bianca Wahlgren Ingrosso, 22, mötts av från sina läsare de senaste dagarna.Bianca, som har haft turbulenta dygn sedan hon drabbades av en panikattack under en träff med fans i lördags, tar sig nu tid att svara på de hårda orden.  Bianca inleder sitt blogginlägg med att be om ursäkt till de fans som inte fick en chans att träffa henne under fanträffen på Guldfynd i Mall of Scandinavia."Det var ganska dålig luft i butiken, det kom väldigt mycket folk och jag kände bara att det blev lite för mycket av allt tyvärr", skriver Bianca som nu bor hemma hos sin mamma Pernilla Wahlgren för att få lite lugn och ro. Bianca Wahlgren Ingrosso bor nu hos mamma Pernilla. Bildkälla: Stella Pictures. Bianca fortsätter att skriva anledningen till att hon inte känt sig så inspirerad att blogga – de elaka kommentarerna tär verkligen på henne."Vet att ni är fler positiva än negativa men ni som spyr ur er elakheter har verkligen ingen respekt. Tänk snälla en gång innan ni skriver till någon ni inte känner överhuvudtaget, någon som ni inte vet hur den personens schema ser ut och vad jag gör om dagarna. Då får vi alla en mycket trevligare stämning här", skriver Bianca i bloggen. Bianca Wahlgren Ingrosso svarar på kritiken. Bildkälla: Stella Pictures. Nu stöttas hon av flertalet läsare i kommentarsfältet: "Elaka kommentarer på din blogg beror på en enda sak: avundsjuka! Du är söt, charmig, rolig har en framtid som kan ta dig så långt som du själv vill!""Vissa människor har inget bättre för sig än att klaga på andra, och det är fruktansvärt. Så vidrigt. Men du verkar vara en så fin, ambitiös, vacker och stark människa. Hoppas du mår bättre snart". Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Black Friday-feber! Kan du ta dig igenom listan utan att bränna 500 kr?

Black Friday är här alldeles snart – men många har börjat med Black Week, som innebär att butiker har grymma erbjudanden hela veckan. Kan du ta dig igenom den här listan, utan att spendera 500 kronor? Populär parfym från Clean Nu har du chansen att klicka hem den här populära parfymen riktigt billigt. Du hittar den här från 376 kronor.Kaffemaskin från Nespresso Unna dig riktigt gott kaffe! Den här kaffemaskinen med kapslar finns att klicka hem för 499 kronor just nu. Sjukt grym deal med tanke på att den kostar över tusenlappen annars.Ett flak Nocco Du kanske känner dig lite extra trött, eller behöver mer energi? Här är ett flak Nocco, just nu nedsatt med 30 procent.Headset för gaming De här grymma gaminglurarna från Kingston är nedsatta från 790 kronor till 490 kronor.Brow Primer från Anastasia Beverly Hills Det här är alltså ett ögonbrynsvax, som håller brynen på plats. Den kan även användas till mycket mer än det. På läpparna eller ögonen till exempel. Kolla in den här. Eltandborste Investera i bra munhygien – för bara 449 kronor. Så värt det! Du hittar den här.Lancome Hypnose Här är en riktigt populär mascara från Lancome. Du hittar den billigast här. Knappt 200 spänn just nu.Smoothie Twister Smoothies är inte bara nyttigt, det är både gott och enkelt att göra. Med den här mixern från OBH Nordica går det dessutom ännu snabbare. Kolla in den här till nedsatt pris.Contourkit från NYX Den här populära paletten är nedsatt med 13 procent nu – och visst gör det skillnad på priset. Här hittar du den billigast.Lyxigt värmeskyddspray Ja, ett värmeskydd kan vara lyxigt – åtminstone när det är bra och kommer från GHD. Kostar bara en hundring just nu – kolla in den här.Hörlurar från Skullcandy Nedsatta med hela 58 procent! Upplev musik och ljud på ett grymt sätt.Lyxig ansiktskräm Den här krämen innehåller äkta guld och får hyn att stråla. Den är nedsatt med 74 procent och kostar bara 170 kronor.The Scent For Her Lyxig parfym från Hugo Boss – du hittar den här från 476 kronor.Palett från theBalm Grym palett från theBalm – som du kan klicka hem just nu för bara en hundring. Här hittar du den. <b><big>Kolla även de här Black Friday-artiklarna:</big></b> ● Live: Äntligen Black Friday! Här är allt det bästa på rean! ● Shoppingsugen? Här är de bästa Black Friday-fynden på elektronik! ● Här är de bästa Black Friday-erbjudanden för träningsfreaket ● Här är julklapparna till barn du kan fynda under Black Friday! ● Black Friday: Här är alla de bästa julklappstipsen! ● TV-bonanza! Fynda en TV till grymma Black Friday-priser! ● Här är alla de bästa gaming-fynden på Black Friday! ● Black Friday-fynda smink – här är de bästa reorna!-- Artikeln presenteras i samarbete med Prisjakt.nu! Prisjakt.nu är Sveriges ledande sajt för prisjämförelser. Hos Prisjakt kan du hitta bästa pris på tiotusentals produkter. Du kan också använda deras bevakningstjänst för att hålla koll på när saker du vill köpa går ner i pris eller är på rea.

Här är läsarnas egna bilder på snökaoset i Sverige

Den här veckan började i kaos i Stockholm då några centimeter snö hade fallit på backen och lamslagit staden. Bussarna slutade gå och tunnelbanan var försenad. Vid samma tidpunkt kom det tre decimeter snö i Åre.Och i södra Sverige ligger det lite snö på marken, men just nu är det mer eller mindre snö i nästan hela Sverige. Vi bad våra läsare skicka in sina bilder på hur det såg ut hos just dem. Och visst är det vackert med all snö?Kika på klippet ovan för att se våra läsares snöbilder.

Har du sett den här tungan på Wish? Det här är det egentligen

Att det kan bli lite galet när en köper något på Wish känner nog många av oss till allt för väl. Som när Ida köpte en barnförbjuden leksak men fick något helt annat och Ronja som knappt kunde lista ut vad hon hade beställt när paketet väl kom. Men om du har kollat igenom Wish enormt stora utbud har du säkert mer än en gång utbrustit (ungefär): Vad f*n är det där? Eller så har du scrollat igenom Facebook och stannat upp vid den här: Många undrar vad det här egentligen är för något.... What the f...  Du är inte ensam, vi undrar också var det är.  Är det en riktig.. tunga? Kanske en kotunga? Kan det handla om en kotunga? Bild: Pixabay Eller till och med en sexleksak? Vad kan tungan på Wish egentligen vara för något? En sexleksak? Bild: Wish/Shutterstock Självklart har vi tagit reda på svaret åt dig. Och om du gissade rätt så är det en tunga. Fast en fejk alltså.  Tur att det inte handlar om en riktig tunga... Bild: Wish Den används till att skrämma livet ur dina föräldrar eller imponera på dina polare. Som att klippa av dig tungan eller dra i den extra långt... Oavsett vad man nu väljer att använda den till verkar den faktiskt vara ganska poppis. Frågan är hur många som skulle erkänna att de hade en? TV: Johanna, 21, beställde 16 speglar från Wish: "Tur att de var gratis" Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Jorden saktar ner – och det kan få katastrofala konsekvenser

Jorden är ett häftigt ställe. Men visste du att vår planet just nu beter sig på ett sätt som får forskare att bli ganska rädda? Enligt The Guardian håller jorden just nu på att sakta ner. Japp, du läste rätt. Vår jord snurrar allt saktare.  Och även om förändringarna kommer att vara så små att få av oss kommer att märka det, så kan följderna bli katastrofala. Genom att studera tider med många jordbävningar och jämföra med jordens rotationshastighet har man kunnat se att jordbävningstäta perioder ofta föregås av att jorden saktar ner litegrann. Och just nu har man kunnat se att jorden faktiskt snurrar allt långsammare.  Om forskarna har rätt kommer det alltså innebära att 2018 kommer bli ett jordbävningstätt år. Värst drabbat kommer de tropiska områdena runt ekvatorn vara, områden som ofta är tätt befolkade.  – Sambandet mellan jordens rotationshastighet och jordbävningar är tydligt. Det gör att vi tror att det kommer bli allt fler jordbävningar nästa år, säger Roger Billham vid  University of Colorado till The Observer, skriver The Guardian.  Redan i år har över tusen människor världen över dött i jordbävningar, och det är en siffra som skulle kunna öka nästa år om forskarna har rätt.  – Det är inte så komplicerat. Jorden ger oss ofta en fem års förvarning för jordbävningar, säger Billham.  Läs mer: Därför gick inte jorden under i höstens

Sjuka fynden i Postnords brevlådor – nu vädjar man om hjälp

Det är i stadsdelen Østerbro i Köpenhamn i Danmark som flera brevlådor nästan dagligen har vandaliserats den senaste månaden. Men det märkliga är kanske hur de har vandaliserats. Det har nämligen skett med olika typer av mat, rapporterar danska KBH. – Vi har hittat allt från korv till tournedos, kanelbullar, remouladsås och majonnäs som tömts i brevlådan. Det är ju inte helt normalt för det verkar som att varorna har köpts in i syfte att kastas i brevlådorna, säger Jess Friis, distributionschef för den nordiska postoperatören Postnord i Köpenhamn, till tidningen. Bildkälla: Postnord Bildkälla: Postnord Det är ett specifikt område som har drabbats och syftet med maten verkar alltså vara att förstöra breven. Enligt Jess Friis är det här första gången som Postnords brevlådor har vandaliserats på det här sättet. Men han försäkrar samtidigt att inget innehåll i breven har skadats, även om kuverten har kladdats ned med maten. – Jag är mest ledsen att detta går ut över folks post. Man ska ju känna sig trygg när man lämnar sina brev och försändelser hos oss. Lyckligtvis har det inte förstört folks brev ännu, och vi har även haft personal ute som rengjort postlådorna när vi har upptäckte det, säger Jess Friis till tidningen. Bildkälla: Postnord Bildkälla: Postnord Nu vädjar Postnord om hjälp från allmänheten om att hitta den eller dem som ligger bakom vandaliseringen av postlådorna. – Nu hoppas vi att folk håller ett vakande öga och ringer till oss om de ser något misstänkt runt postlådorna. Vi hoppas att det blir ett stopp för det här. Annars får vi överväga att polisanmäla saken, säger Jess Friis till KBH. Se även klippet med brevbäraren som plankar på tunnelbanan – och dödshotar ordningsvakterna: Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Sheridan, 23, har K-kupa – och brösten slutar inte växa

Sheridan Larkman, 23, från Australien var åtta år gammal när hon började få bröst. Idag har hon en K-kupa och fruktar att brösten inte kommer sluta växa.  – De har växt hela mitt liv så varför skulle de sluta nu, säger hon till den australiska tidningen News.  När Sheridan var tio år gammal hade hon D-kupa och några år senare, när hon var 16 år, sökte hon vård. Hon hade då en H-kupa. Bild: GoFundMe Läkaren sa att de skulle se med tiden om hennes bröst skulle sluta att växa eller inte. Men idag är Sheridan 23 år och tvåbarnsmamma – och brösten växter fortfarande.  Sheridan berättar att hon får mycket oönskad uppmärksamhet på grund av sin stora byst. Män från hela världen skickar meddelanden till henne och ber om nakenbilder. – Jag är inte sådan, säger hon och fortsätter: – Eftersom jag har små barn är jag orolig om jag visar minsta klyfta. Ibland kan man inte hjälpa det. Mina barn utsätts för det, de kanske tror att det är normalt för män att prata sådär till dem en dag. Sheridan lider av ryggproblem, ont i axlarna och en mild skolios på grund av sin stora byst. Hon måste köpa sina bh:ar på internet och de är också väldigt dyra. Sheridan berättar att hon har svårt att hitta kläder och att hon ofta har klänning på sig, skriver News.  Bild: GoFundMe Nu har hon startat en insamling på GoFundMe för att kunna förminska brösten.  "Snälla, hjälp mig med en bröstförminskning för att rädda min hälsa och så kan jag njuta av ett mer aktivt liv med mina barn och ha hobbies ytan begränsningar." TV: Den här 18-åringen har uppfunnit en bh som upptäcker bröstcancer Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Därför snackar alla om Cyntoia Brown just nu

Cyntoia Brown var bara 16 år gammal när hon greps för att ha skjutit en man till döds år 2004. Hennes historia är bra mycket mer komplicerad än så. Här förklarar vi varför stora kändisar som Kim Kardashian och Rihanna pratar om hennes sorgliga öde just nu. Cyntoia Brown var bara 16 år gammal när hon dömdes för mord. Bildkälla: Faksimil från dokumentären Me Facing Life. Som sagt så var Cyntoia bara 16 år gammal när hon sköt 43-årige Johnny Allen. Hon bodde då hemma hos en 24-årig man i Tennessee som kallades "Cut-throat" som hon träffat efter att ha rymt hemifrån i ung ålder.   Hon blev inte bra behandlad av 24-åringen, som gav henne kokain varje dag, nästan ströp henne till döds under påtvingat sex och misshandlade henne mer eller mindre varje dag. Enligt ett av hennes uttalanden i domstolen hade han bland annat sagt att "vissa var födda till att bli horor". Hon blev tvingad att jobba som prostituerad – och därmed utsatt för trafficking eller barnsexhandel – och det var på det viset som hon kom i kontakt med 43-årige Johnny Allen. Hon hade blivit tvingad ut på gatan av "Cut-throat" för att tjäna pengar och Allen plockade upp henne på gatan. Efter att hon delat med sig av sitt livsöde så föreslog han att de skulle "göra någonting kul" och de åkte hem till honom. Enligt hennes eget vittnesmål gjorde hans märkliga beteende henne nervös och rädd. Hon agerade i självförsvar när hon tog fram sitt handvapen och sköt honom.  Cyntoia Brown sköt den 43-årige mannen i självförsvar när hon blev tvingad att leva som prostituerad. Bildkälla: Faksimil från dokumentären Me Facing Life. 2006 dömdes hon skyldig för mord till livstids fängelse – utan möjlighet att bli frigiven innan hon fyllt 69 år.  Men varför snackar så många om hennes historia idag? Jo, nyligen (den 16 november) sände den lokala tv-stationen Fox 17 Nashville ett inslag om hennes liv i fängelset. I inslaget pratar Dan Birman, akademiker och journalist, om den orättvisa som hennes livs historia innebär. Han själv var med och producerade dokumentären "Me facing life: Cyntoia's story" 2011. Totalt har han känt henne i 14 år eftersom han också jobbar ideellt med ungdomar som är dömda till fängelse. I staten Tennesse ändrades nästan lagen på grund av Cyntoias fall. Om det nya förslaget hade gått igenom hade hon kunnat ansöka om frigivning vid 31 års ålder (eftersom det då bara skulle krävas 15 år i fängelse) Förslaget har ratats två gånger – senast i år. Cyntoia Brown får inte ansöka om villkorlig frigivning förrän hon fyllt 67 år gammal. Bildkälla: Faksimil från dokumentären Me Facing Life. En lag som faktiskt ändrades var att tonårstjejer inte ska dömas som "prostituerade", utan som "offer för sexhandel och manipulation". Tyvärr ändrades lagen efter att nu 29-åriga Cyntoia redan dömts för mord. För att återgå till tidigare nämnda kändisar så har just Kim Kardashian och Rihanna använt sina enorma plattformar på sociala medier för att ta ställning. Båda har delat en bild med texten: Tänk dig att vid 16 års ålder bli offer för sexhandel av en hallick vid namn "Cut-throat". Efter flera dagar av att vid upprepade tillfällen bli drogad och våldtagen av olika män så blir du köpt av en 43-årig pedofil som tog hem dig för att använda dig för sex. Det slutar med att du bygger upp tillräckligt med mod för att slå tillbaka och du skjuta och döda honom. Du grips och blir prövad och senare dömd som en vuxen till livstids fängelse. Det här är historien om Cyntoia Brown – hon kommer inte kunna bli prövad för villkorlig frigivning förrän hon är 69 år gammal. #FreeCyntoiaBrown  En informativ text om Cyntoias öde som delas på sociala medier. Kardashian lägger själv till meningen "Systemet har misslyckats" och skriver att hon försöker att diskutera fallet med sina egna advokater. Rihanna skriver "ändrade vi precis definitionen av RÄTTVISA?". Kim Kardashian twittrade om Browns öde. Bildkälla: Twitter/TT (Montage). Även Rihanna skrev om fallet på sin Instagram. Bildkälla: TT/Instagram (Montage). Hashtaggen #FreeCyntoiaBrown syns just nu överallt på sociala medier, men trots det svävar hennes slutgiltiga öde och rättvisa i det ovisshet. Enligt Fox 17 finns det en väldigt liten chans att hennes fall kommer att prövas på nytt, men journalisten Birman hoppas att statens guvernör, republikanen Bill Haslam, ska fundera på ett slags förbarmande på grund av rådande omständigheter.  En mer nytagen bild på Cyntoia Brown. Bildkälla: Faksimil från CBS News. Vi får helt enkelt se om rättvisan kommer att vinna.  Läs också om det mardrömsliknande messet som en 12-årig flicka skickade till sina föräldrar efter att hon kidnappats. Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

SMHI varnar: Snöorkan på väg in över Sverige

Vintern är verkligen här nu. Den tjocka jackan är framme och vantarna är inhandlade. Men nu kommer också kylan och vinden. Under de senaste dagarna har det fallit mycket snö över Sverige och det har skapats olyckskaos på vägarna. Snön som fallit tillsammans med vinden skapade besvärligt vägunderlag för all trafik.  Men det kommer att komma mer snö. I Norrland, Västerbotten, Norrbotten och Jämtland fortsätter nu ovädret och kraftiga sydostvindar kommer att kännas. SMHI har nu höjt varningarna till klass 2 och det kommer att bli risk för drivbildning och hård vind. Hårt väder kommer upp på onsdagskvällen och under torsdagen kommer mycket snö tillsammans med blåst. Det kan bli vindar upp till 35 meter per sekund, vilket är orkanstyrka. Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

8 maträtter du typ hatade som barn – som faktiskt är helt okej idag

1. Smörgåstårta  Idag är det ju en av favoritgrejerna att bli bjuden på när man är på kalas. Eller typ gå och köpa sig en liten bit på lunchen.  2. Kroppkakor Med lite lingonsylt så är du hemma. Gott!  3. Fisk  Lax, torsk, tonfisk eller typ sill. Det var inte direkt en favorit som liten men idag har man ju insett att det faktiskt kan vara ganska gott.  4. Rotmos Ingen favorit förut, men idag? Sjukt gott. 5. Grytor Vill du ha gryta? Eh, nej tack. Så lät det som liten men idag är det ju riktigt smarrigt!  6. Ärtsoppa  Okej, den här är svår för det är fortfarande många som inte är så förtjusta i det. Men ändå, det finns vissa av oss som började tycka om ärtsoppa med åren.  7. Gulasch Med en klick gräddfil, MUMS!  8. Sushi  Behöver man ens säga något? Mums! Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Unna dig en resa – till grymma Black Friday-priser

Du är värd en riktigt grym resa. Hur bra låter det inte med en härlig weekend, eller varför inte en partykryssning? Spa och middag på Sigtunahöjden Unna dig avkoppling på en av Nordens främsta hotell- och konferensanläggningar. Hur härligt låter det inte med ett spa? Ta med dig personen du tycker om, och njut. Här hittar du dealen från 2 295 kronor.Barcelona Sol och bad låter väl lockande, speciellt nu när snön kommit till vårt avlånga land? Här hittar du den bästa dealen. Men skynda dig, det är tidsbegränsat!Dubai Nu har du chansen att uppleva både Dubai och Abu Dhabi under samma resa! Du sparar upp till 49 procent med det här erbjudandet.Spa-kryssning Satsa på både spa, avkoppling och en resa fylld av kultur! Spakryssning till Polen – kolla in det här.Miami med direktflyg Miami är rena drömmen, året runt. Nu kan du komma undan riktigt billigt med det här erbjudandet hos Let's Deal. Varmt klimat, bra shopping och hur mycket kultur som helst.Gran Canaria En vecka på Gran Canaria! Du hamnar dessutom nära både strand och centrum. Kolla in det här.

Här är julklapparna till barn du kan fynda under Black Week!

Nu har Black Week dragit igång, smygstarten av Black Friday, och vi har plockat ut de bästa erbjudandena just nu. Dessutom kommer vi fylla på den här artikeln allt eftersom det dyker upp nya bra erbjudanden, så bokmärk och kolla in igen lite längre fram. Tågbana Den här superfina tågbanan är nedsatt med 38 procent. Här hittar du den. Drönare En drönare är ju sjukt kul och här är en som inte kostar alltför mycket – perfekt för barn alltså. Här hittar du den. Blaster Den här är nedsatt till 349 kronor och du hittar den här. LEGO

Kendall Jenner är världens bäst betalda modell

Det är affärstidningen Forbes som har släppt sin årliga lista över de bäst betalda modellerna. I hela femton år har listan toppats av supermodellen Gisele Bundchen, 37.Men nu är det Kendall Jenner, 22, som har tagit över kronan som den bäst betalda modellen – och med stora uppdrag som för La Perla och Estée Lauder är det inte konstigt att Kendall har fått klirr i kassan.Gisele Bundchen hamnade på andra plats. Bildkälla: AP Photo/Andre Penner/TT Bild På andra plats på listan hittar vi Gisele, som drog in lite över 143 miljoner kronor, och på tredje plats kommer Chrissy Teigen, 31, som tjänade 113 miljoner kronor och därmed gör debut på listan.Chrissy Teigen gör debut på listan. Bildkälla: Richard Shotwell/Invision/AP/TT BildHur mycket Kendall tjänade på sina modelljobb ser du i klippet ovan!Även Kendalls storasyster Kim Kardashian blir rejält rik – på en enda dag tjänade hon 84 miljoner kronor. Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Birro: Hånet mot folkets rädsla är ett övergrepp – ta det på allvar

Den väletablerade medelklassen i Stockholms innerstad, komiker och andra, har ju försäkrat oss om att Sverige är tryggare än någonsin.  På de största mediala plattformarna sitter miljonärerna i teve (senast Filip och Fredrik i Kanal 5) och hånar alla som känner sig otrygga i sin vardag.  Alla garvar. Alla tycker det är rörande att "lantisar" som inte begriper bättre känner sig skraja i sina småstäder. Det är den ena sidan. Den högljudda, Piff och Puff-stinkande och embargot tröttande sidan... Den andra sidan tar denna oro på allvar. Varför? Därför att oro är ett övergrepp i sig. Att vara rädd är att få sin mänsklighet och sitt livsutrymme strypt och krympt. Dessutom är det så att i alla andra sammanhang så är det alltid den som känner sig eller har blivit utsatt som har tolkningsföreträde. Om du anser att du har blivit sexuellt ofredad så äger du din berättelse om detta. Det borde rimligen gälla även dem som upplever att de känner sig otrygga, vilsna, i Sverige i slutet av 2017. I detta land slår nu polisen larm om att de är alldeles för få för att kunna klara alla brott. Högen med brott som inte hinns med växer så det knakar. Om man tillbringar halva tiden av sitt liv i Kalifornien eller hela sitt liv på Södermalm och drar in miljoner per år till sitt härligt fördomsfria mediala imperium, så förstår jag att man inte behöver vara särskilt rädd för någonting.  Man kan då också kosta på sig att i direktsänd teve håna och förlöjliga andra människors rädslor och hävda att dessa människor ljuger. Men lever man ute i landet, i de ställen eller på de orter som polisbristen faktiskt ständigt är levande, är det fullt rimligt, och dessutom ett slags hälsotecken, att man är rädd. För rädslan, om den blir sedd och tagen på allvar, kan också leda till förändring. Till beslutsamhet. I dagarna skriver Polisförbundet att utvecklingen är alarmerande. Det krävs mer resurser och fler poliser. Långt många fler poliser.  De har några punkter: Uppgradera polisyrket (alltså höj lönen). Öka karriärmöjligheterna. Utveckla chefsstödet. Satsa på forskning. Ibland känns det som Sverige är ett land som lever utan kontakt mellan de olika lemmarna. Vi är som ett slags Frankensteins monster, ihopsatt av en galen vetenskapsman, och vi sluttar ut ur laboratoriet.  Vi förvandlar våra förorter till paradis för kriminella. Vi avfolkar landsbygden. Vi har en medial elit som ljuger för sina läsare i trettio år. Vi slår oss för bröstet om att vara världens mest toleranta samhälle. Och så... Ser vi konsekvenser av allt detta. Men då ser vi inte varför konsekvenserna kommer... "Hmmm... Varför är folk arga på oss i medierna? Vi som alltid varit så hyggliga. Vad ska vi göra? Jag vet. Vi anklagar alla som kritiserar oss för att vara foliehattar som bara tror på fake news." "Oj, vi har problem med radikalisering, hedersförtryck och usel kvinnosyn i vissa av våra förorter. Hmmm. Vi öppnar en telefonlinje dit deras mamma kan ringa och tjalla på dem... Och så spelar vi ut rasistkortet till varenda jävel som är dum nog att öppna käften." "Högen med brott som inte utreds växer, kvinnor känner sig otrygga i sina egna kvarter, människor känner inte igen sig i Sverige... Hmmm... Vi låter dryga, självupptagna miljonärer i media berätta för alla att de inte ska vara rädda." Det här landet är Frankenstein på speed. Ser ni inte hur sjukt och märkligt allting är? Under tiden. Ge polisen exakt ALLA resurser de behöver. Byt ut rikspolischefen med omedelbar verkan och ge jobbet till någon som kan något om polisverksamhet och som inte bara är en ständigt utbytbar nickedocka åt regeringen. Tvinga GW att bli rikspolischef. Vi kan börja där. Marcus Birro

Här är nya "beviset" för att månlandningen var fejk

21 juli 1969 tog Neil Armstrong de första stegen på månen med de berömda  orden "detta är ett litet steg för människan, men ett jättekliv för mänskligheten". Men enligt vissa konspirationsteoretiker har detta inte hänt. Teorin är att det var billigare och lättare att skapa en miljö som såg ut som månen, istället för att skicka upp männen. Teorierna med "bevis" för att månlandningen vore fejk har spridits i decennier.  Observera att detta är just bara teorier medan forskare hävdar att det finns supersäkra "bevis" på att människan varit på månen. Vissa menar att USA gjorde videon för att de ville dominera rymden, och "ta det ifrån" Sovjet som redan tio år tidigare hade skickat ett mänskligt objekt upp till månen.  December 1972 ska det sista bemannade uppdraget till månen ha skett under namnet Apollo 17. Eugen Cernan och Harrison 'Jack' Schmidt ska vara de sista att ha gått på månen, medan piloten Ronald Evans var kvar ombord, vilket Indy100 har skrivit om. Eugen Cernan, en av astronauterna, välkomnas tillbaka till jorden efter månlandningen. Bild: NasaMen nu hädar konspirationsteoretiker på Youtube att en detalj i en bild från just 1972 års månlandning bevisar att även den månlandningen var falsk.  Streetcap1, som har laddat upp videon på Youtube har noterat att man ser en reflektion av en av astronauternas hjälm. I reflektionen Tycker han sig se en scenarbetare. En man som enligt Streetcap1 ser ut att ha långt hår och vara klädd i enighet med det tidiga 1970-tals modet, skriver Indy100.Om man kollar närmre ska man alltså kunna se en scenarbetare reflekteras i skärmen. Bild: NasaSå var månlandningen iscensatt?  Det får vi kanske aldrig veta. Men en sak är säker: man kan inte tro allt man ser (på Youtube). TV: Hennes selfie gjorde folk galna – visade sig vara hemlig konspiration Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Daniel Kindberg: "Någon jag beundrar mycket är Alexander Farnerud"

Allsvenskan är över, men silly season är i full gång och idag kom nyheten att Alexander Farnerud och Häcken går skilda vägar. Daniel Kindberg, ordförande för Östersunds FK har tidigare berättat för Studio Allsvenskan att han är en stor beundrare av Alexander Farnerud. När Nyheter24 hörde av sig till Daniel Kindberg angående Farnerud och en möjlig övergång till Östersund, berättade han att han ser honom som fel profil till laget. – Nej, han är fel profil för oss just nu i vårt lagbygge, säger Daniel Kindberg och fortsätter. – Jag är ett fan av Farnerud och jag är ledsen för hans skull att skadorna uppkommit. Det är jobbigt att rehabilitera så mycket som han har gjort senaste fyra-fem åren, säger Daniel Kindberg till Nyheter24. Gillar du Allsvenskan och allt som cirkulerar världens bästa liga? Lyssna då på Nyheter24:s nya podcast Studio Allsvenskan

Mattias Coleman: "Därför gjorde jag och Paow gjorde slut"

Relationssåpan ”Temptation Island” gjorde i år comeback i rutan – och har minst sagt fångat tittarnas intresse. Programmet går ut på att fyra par beger sig till en paradisö för att sätta sitt förhållande på prov. Och nu har det börjat knaka i fogarna för vissa. Annica Englund och Marcelo Peña valde att avsluta sin medverkan, Oliver Hunt och flickvännen Kristinas förhållande ligger på väldigt hal is, och nu börjar även Mattias Coleman och Paulina "Paow" Danielsson att få det tufft inne i husen.– Det värsta är att sova, för jag hatar att sova utan honom, säger Paow i ett tidigare avsnitt."Gick isär efter sin medverkan"Paulina och Mattias är idag inte tillsammans längre, utan valde att gå isär efter sin medverkan. Men enligt båda parterna ska det hela inte berott på programmet i sig, utan på andra omständigheter. I Expressens uppsnack inför Temptation Island gästar Mattias och väljer då att ge sin version om varför paret gjorde slut. – Jag var kär då. Men vi hade inte världens bästa förhållande. Vi kunde säga både det enda och det andra till varandra. Jag är inte den som vill smutskasta någon efteråt, utan det fungerade inte helt enkelt, och så var det för det mesta. – Vårt uppbrott berodde på väldigt mycket olika saker, jag hade kanske önskat att vissa saker kunde stanna mellan mig och Paulina, och jag måste säga att man inte ska tro på allt man läser och hör, säger Mattias. Vad Paulina sagt om saken kan du läsa här.

Mattias Coleman: "Därför gjorde jag och Paow slut"

Relationssåpan ”Temptation Island” gjorde i år comeback i rutan – och har minst sagt fångat tittarnas intresse. Programmet går ut på att fyra par beger sig till en paradisö för att sätta sitt förhållande på prov. Och nu har det börjat knaka i fogarna för vissa. Annica Englund och Marcelo Peña valde att avsluta sin medverkan, Oliver Hunt och flickvännen Kristinas förhållande ligger på väldigt hal is, och nu börjar även Mattias Coleman och Paulina "Paow" Danielsson att få det tufft inne i husen.– Det värsta är att sova, för jag hatar att sova utan honom, säger Paow i ett tidigare avsnitt."Gick isär efter sin medverkan"Paulina och Mattias är idag inte tillsammans längre, utan valde att gå isär efter sin medverkan. Men enligt båda parterna ska det hela inte berott på programmet i sig, utan på andra omständigheter. I Expressens uppsnack inför Temptation Island gästar Mattias och väljer då att ge sin version om varför paret gjorde slut. – Jag var kär då. Men vi hade inte världens bästa förhållande. Vi kunde säga både det enda och det andra till varandra. Jag är inte den som vill smutskasta någon efteråt, utan det fungerade inte helt enkelt, och så var det för det mesta. – Vårt uppbrott berodde på väldigt mycket olika saker, jag hade kanske önskat att vissa saker kunde stanna mellan mig och Paulina, och jag måste säga att man inte ska tro på allt man läser och hör, säger Mattias. Vad Paulina sagt om saken kan du läsa här.

Backstreet boys-sångaren Nick Carter anklagas för våldtäkt

Det är sångerskan Melissa Schuman, 33, som anklagar Backstreet Boys frontfigur och sångare Nick Carter, 37, för våldtäkt.  Övergreppet ska ha ägt rum i Nicks lägenhet i Santa Monica år 2002, då var Melissa 18 år gammal och Nick var 22 år. I sin blogg skriver Melissa om våldtäkten.Nick hade bjudit in Melissa för att hänga lite hemma hos honom, och hon tog med sig en tjejkompis. Alla tre spelade TV-spel innan Nick bad Melissa att följa med honom till hans arbetsrum, där han ville spela lite musik för henne som han jobbade på då.Sångerskan Melissa Schuman berättar att hon blivit våldtagen av Nick Carter.Väl i arbetsrummet så började han kyssa henne och tvingade av henne byxorna. Därefter gick han ner på henne – trots att hon desperat bad honom att sluta.Efter övergreppet i arbetsrummet så tog Nick med sig Melissa in i badrummet. Där tvingade han Melissa att utföra oralsex på honom."Han var starkare och mycket större än mig, det fanns inte en chans i världen att jag skulle kunnat öppna dörren eller att någon kunde hjälpa mig. Min väninna kunde inte hjälpa mig, jag visste inte ens var hon var. Så när han placerade min hand på hans penis så tänkte jag att enda sättet att komma därifrån var att avsluta vad han hade påbörjat", skriver hon.Sedan kastade Nick henne på en säng och la sig ovanpå."Jag sa att jag var oskuld och inte ville ha sex. Jag sa att jag sparade mig till min framtida man. Jag upprepade det flera gånger", skriver Melissa vidare.Men Nick lyssnade inte utan tvingade sig in i henne.Efter våldtäkten så ringde Nick henne flera gånger, men Melissa vägrade svara."Då lämnade han flera elaka och arga meddelanden och ringde aldrig mer", skriver hon.Nick Carter anklagas för våldtäkt.Melissa säger att hon kände sig traumatiserad och förstörd efter våldtäkten. Hon berättade om det för både sin terapeut, familj och sina vänner.Efter att filmproducenten Harvey Weinstein anklagats av flera kvinnor för övergrepp och våldtäkter så tyckte Melissas vänner att hon skulle berätta om Nicks våldtäkt. Men hon sa hela tiden nej – tills hon läste en artikel där en 20-årig kvinna anklagade Nick för att ha tvingat henne att utföra oralsex på honom, skriver Daily Mail. Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Så gick det till när den unge mannen lyckades fly från Nordkorea

I veckan chockades världen av det faktum att en soldat i tjugoårsåldern lyckades fly från, eller "hoppa av", Nordkorea. Det är sedan tidigare känt att det är notoriskt svårt (i princip omöjligt) att lämna diktaturen. Han sköts minst fem gånger, men lyckades överleva. När han sedan vårdades på ett sjukhus i Sydkorea hittade läkarna bland annat en 27 centimeter lång spolmask i hans kropp. En indikation på att allt inte står helt rätt till i den omtalade diktaturen när det kommer till omsorg och hälsa. Nu har FN:s militära organ UNC släppt en dramatisk video som visar exakt hur det gick till när mannen flydde från Nordkorea, rapporterar flera medier bland annat CNN. Faksimil från den dramatiska videon. Bildkälla: UNC I videon syns hur han blir träffad av skott, hur han kör snabbt fram till den demilitariserade zonen i Panmunjom och hur han blir räddad av soldater på den sydkoreanska sidan. Se videon i spelaren ovan. Läs också om hur det egentligen är att vara ung i Nordkorea.

Mattias Karlsson (SD): "Kommer inte sitta i Alliansens knä"

I helgen är det dags för Sverigedemokraternas partikongress, Landsdagarna. Det är inte bara ett tillfälle att fatta interna beslut, det är också uppvärmning inför valrörelsen nästa år.  Sverigedemokraterna väntas växa i valet, och spekulationerna om hur partiet kommer att agera i regeringsfrågan efter valdagen är i full gång.  Nyligen gick partiledaren Jimmie Åkesson ut i en intervju med SvD och sa att det inte är omöjligt att SD stödjer Stefan Löfven som statsminister, eftersom Åkesson anser att Socialdemokraterna har bättre invandringspolitik än Centerpartiet.  När Sverigedemokraternas gruppledare Mattias Karlsson intervjuas i podden 24Frågor är han inne på samma spår.  – Det verkar finnas någon slags förväntning hos Moderaterna om att vi ska vara ett lydigt stödparti man kan behandla hur som helst. Så är det inte. Vi kommer inte sitta i Alliansens knä, lika lite som vi kommer sätta oss i knät på socialdemokratin, säger Mattias Karlsson i podden.  Inte omöjligt att SD stödjer S Samtidigt som Karlsson säger att Stefan Löfven varit en ”katastrof” för Sverige, menar han att det inte går att utesluta att SD stödjer en S-budget efter nästa val.  – Det är klart att det inte är uteslutet, även om det är osannolikt, att Socialdemokraterna kommer lägga fram en bättre budget eller ett bättre politiskt program. I så fall är det inte omöjligt att vi stödjer det, säger Mattias Karlsson. – Den som är beredd att släppa beröringsskräcken med oss och som är beredd att respektera våra väljare som vara så gott som säker på att få statsministerposten. Annars är det väldigt osäkert, fortsätter Karlsson.  Lyssna på hela intervjun med Mattias Karlsson här (iTunes) eller sök på 24Frågor i din podd-app!

Karolina, 27: Jag är syrian och feminist – frågor på det?

Visst kan man vara syrian och feminist?  Det är en av frågorna jag ställt till min syster när vi har diskuterat varför det mesta är okej för männen men inte kvinnorna inom vår kultur.  Och nej, jag drar inte alla män över en kam. Och nej, jag hatar inte män, utan den mentaliteten de har. Det tankesättet som vissa män från Mellanöstern har tycker jag börjar bli jobbig. Jag är snart 28 år, men nej, jag är inte vuxen nog att flytta hemifrån för att jag inte är gift än.  En kvinna i min ålder som har barn är tydligen mer mogen och vuxen än vad jag någonsin kommer vara i samma ålder, just för att hon är gift och har barn, helt enkelt.  Eller den här då: En kvinna som åker på kryssning eller åker bort till en annan stad över en helg åker endast av en anledning, enligt männen... Ja, ni kan ju gissa vad anledningen är.  Okej sista: "Va?! Ska ni tjejer resa utomlands helt själva?". Eh, ja? Vad är grejen liksom?  Nej, jag kommer inte vänta tills jag träffar en man som jag kan gifta mig med så att jag kan göra allt detta och mycket mer med honom, så som syrianmorsorna vill. Varför ska jag vänta?  Nej, jag kommer inte låta en man komma in i mitt liv och tro att han kan bestämma över vad jag får ha på mig, vilka vänner jag får umgås med eller ta beslut åt mig efter vad HAN tycker passar mig bäst.  Jag måste bara berätta en grej som gjorde mig väldigt upprörd. Detta hände i Irak. Det handlar om en tjej som var jättekär i sin brors kompis. De träffades i smyg.  Det ena ledde till det andra. Han våldtog henne. Hon blev gravid. Tjejen visste inte vad hon skulle ta sig till så hon valde att berätta detta för sin familj i hopp om att kunna få hjälp av dem.  Det som hände sen fick mitt hjärta att gå i bitar. Pappan tog beslutet och valde att döda sin dotter. Detta var en skam för familjen. Hon skulle inte få leva mer. Han bestämde vad som var bäst för familjen och dottern.  Att få ett rykte där människor säger "han dödade sin dottern för familjens heder" är tydligen bättre. Helt jävla sjukt hur detta kan låta bra i människors öron.  Vem fan är han som tror att han kan ta hennes liv för att hon begick ett misstag? Att han dödade henne är alltså inget misstag? Han är inte Gud!  Vi kvinnor som växer upp i hus där det är strikt och strängt lever i press. För många kan det låta helt sjukt att sådant fortfarande händer år 2017.  Varför är saker och ting mer okej bara för att du är man? Du får vara ute längre på kvällarna, du får flytta ut tidigare, du kan ha sex innan äktenskap utan att föräldrarna skulle ta det lika hårt som i exemplet över och du skulle inte anses som en skam för familjen bara för det. Du får för dig att ta på en kvinna bara för att du känner för det, men det är inte din kropp! RÖR INTE!  Är du, idag, den mannen som du skulle låta din dotter dejta? Om svaret är nej, ändra på dig.  Vi kvinnor är inte i behov av er män idag som förr. Vi är självständiga, vi jobbar, vi har körkort, vi har bil, vi har grymma vänner och, ja, vi är för fan hur jävla grymma som helst!  Så ja, jag kan vara syrian och feminist. Och nej, jag hatar inte män, bara deras vrickade mentalitet. Karolina Korkis

Ann blev påkörd – bröt nacken och tolv revben

Ann skulle bara ta bilen till sin mamma i Helsingborg för att hämta sin hund efter jobbet. Hon fick grönt ljus i korsningen och svängde vänster. Det var då smällen hände och hennes lilla bil flög som en vante tvärs över vägen in i en stolpe.  – Allt jag minns av olyckan är att något stort och vitt plötsligt kom farandes mot förarsidan av min bil, berättar Ann. Hon fick föras snabbt till sjukhuset. Där visade det sig att hon hade brutit nacken, tolv revben, hade tre brott på bäckenbenet och korsbenet var av. Sammanlagt hade Ann arton benbrott.  Föraren visade sig vara drogpåverkad, hade kört över tjugo timmar utan paus och mot rött ljus. Han kunde gripas på plats och har nu ställts inför rätta.   Se den dramatiska händelsen i klippet ovan. Trafikpoliserna sänds tisdagar 20:00 på Kanal 5.

17-åring planerade terrorhot mot två skolor – nu berättar hon varför

I våras dömde en 17-årig flicka från Kundby, Danmark, till sex års fängelse för att ha planerat terrorattacker mot två skolor. Hon anhölls redan som 15-åring, under samma tid som hon konverterade till islam och intresserade sig för terrorsekten Islamiska staten. Det tog inte lång tid för henne att radikaliseras, bara några få månader. Det var då hon skrev en plan för hur hon skulle attackera Sydskolan i Fårevejle och judiska skolan Carolineskolan i Köpenhamn. Det är inte förrän den här veckan, i samband med att hennes överklagan gick upp i en högre domstol, som flickan har kunnat uttala sig. Detta genom ett brev hon skickade till danska TV2. 17-åringen förklarar att det inte var med avsikt och att det är "väldigt tråkigt att det ska sluta så här". Hon ska ha köpt tre huvudingredienser som används för att framkalla sprängämnet TATP. Men någon bomb sprängde hon aldrig. Hon menar att det egentligen var tomma hot, och att hon bara ville verka intressant och tyckte det var spännande med all uppmärksamhet. Vidare berättar hon: "Jag var bara en 15-årig flicka då, och hade svårt att se allvaret. Tyvärr kommer detta misstag följa mig resten av livet nu, som när jag ska skaffa ett jobb. Sen jag var liten har jag drömt om att jobba med sjukvårdare, men jag kan nog bara vinka farväl till det. Kan få livstids fängelse Hon har fortfarande kontakt med andra terrorister idag, eftersom "de förstår hennes situation på ett helt annat sätt". Samtidigt hoppas hon och hennes försvarare Mette Grith Stage att hon kommer slippa sex-åtta år i fängelse. Åklagaren Kristian Kirk yrkar dock på Danmarks hårdaste straff – livstids fängelse, skriver Metroxpress. TV: Joanna, 23: ”Jag har dödat 100 IS-krigare – regeringen behandlar mig som en terrorist” Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Maja Nilsson fick dickpic – hittade mannens namn och adress

Den svenska bloggaren och "fotbollsfrun" Maja Nilsson fick nyligen en oönskad dickpic skickad till sig. Bilden skickades med i en tweet som ett svar på ett inlägg om Me too-kampanjen som Maja Nilsson skrev den 17 oktober. Nu har hon dock gått till motattack. Enligt ett inlägg på hennes Twitter-konto har hon både tagit reda på vem den misstänkte förövaren är – och anmält det hela till polisen. "Om XX bara visste att jag är en riktig hacker och har hittat både namn och hemadress - brev från polisen bör komma närmsta månaden gubben", skriver Maja Nilsson på Twitter. Hon har också bifogat en skärmdump på tweeten med dickpicen. Bildkälla: Twitter Inlägget har fått många kommentarer, har retweetats 130 gånger och fått nästan 2 000 gilla-markeringar. Maja Nilsson jobbar med marknadsföring och bloggar under namnet MajaElisabeth. Hon är även mycket aktiv på Instagram och Twitter där hon sammanlagt har över 100 000 följare. Hon driver också podden "Livet på läktaren" tillsammans med Sanna Dahlström och planerar även att gifta sig med den svenska landslagsstjärnan Viktor Nilsson Lindelöf i sommar.

Därför är det självklart att vi står bakom #deadline

Idag publicerades journalistkårens upprop och vittnesmål under hashtaggen #deadline. Ett upprop som visar att 4084 kvinnliga journalister har fått nog av övergrepp, trakasserier och tystandskultur på redaktioner runt om i Sverige. Kvinnliga journalister blir trakasserade, utsatta för övergrepp och sedan tystade – både av lärare, kollegor, chefer och även läsare. Under hösten har vi rapporterat och bevakat #MeToo. Samtidigt har vi sett hur media tystat ner, haft internutredningar och avskedet manliga profiler – inom vår egen bransch. Flera kvinnor inom journaliskåren är rädda för att höja rösten och säga ifrån, något som nu är tydligare än någonsin när tusentals kvinnliga journalister samlats och pratat om problemet som råder – det är en mansdominerad bransch som lider av tystnadskultur. Men vi tänker inte vara tysta längre, det får vara nog nu. Vi på Modette och Nyheter24 står bakom uppropet av självklara skäl – vi är kvinnor som alltid kommer backa våra medsystrar, oavsett bransch, ålder eller bakgrund. Vi står bakom #deadline för alla våra kollegor i branschen, för alla kvinnor som någonsin blivit drabbade och för alla kvinnor som tyvärr ännu kommer att bli drabbade.  Vi står bakom #deadline nu, imorgon och i all framtid framöver. Som journalister, som medmänniskor och som kvinnor. /  Sara Lund, Lisa Olsson, Saara Olsson, Agnes Källen, Gabriella Bark, Quetzala Blanco, Malin Nilsson, HannahFina Rohrmüller, Jenny Carlsson, Peggy Billefält, Aretha Bergdahl. Läs uppropet #deadline här.

Vem sa vad? Zlatan Ibrahimović eller Donald Trump

Årets upplaga av fotbollsgalan hade celebert besök och det var en stämning av pompa och ståt. Med svenska ikoner som Patrik Andersson, Behrang Safari, Thomas Ravelli, Hasse Backe och Henok Goitom var några av gästerna som vi intervjuade. Både Zlatan Ibrahimović och Donald Trump har en tendens att säga en del galna saker och därför tog vi fram olika citat de sagt genom åren. Därefter fick stjärnorna gissa vem av de två som sagt vad. Vissa gick det bättre för än andra. Se vem som var bäst i spelaren ovan. Gillar du Allsvenskan och allt som cirkulerar världens bästa liga? Lyssna då på Nyheter24:s nya podcast Studio Allsvenskan. 

Lotta Bromé lämnar Sveriges radio: "Väljer att stiga av"

Det är på sin officiella Facebook-sida som den folkkära radioprofilen Lotta Bromé, 52, berättar att hon nu slutar på Sveriges radio och P4 Extra.  I inlägget tackar hon sina medarbetare och minns sina höjdpunkter under sina nästan tio år på Sveriges Radio. "Som sagt - det har varit ett stort år, kanske mitt bästa och det heter ju att man ska sluta på topp! Programmet ska till vissa delar förnyas - och då är det bättre att man kan starta om på noll - och därför väljer jag att stiga av. Nu väntar nya utmaningar och nya idéer. Jag har tackat många - men ändå sparat er till sist- LYSSNARE Stort tack för att ni valt att lyssna genom åren. Nu går vi vidare", skriver Lotta bland annat.  Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.