Nyheter från Nyheter24

Samir Badran lackar på media – stöttas av Joakim Lundell

Tv-profilen och artisten Samir Badran är "fett irriterad" på mediebranschen. På en Instastory berättar han att människorna i branschen är falska.  Anledningen?  Samir är upprörd för att flera av hans Instagram-inlägg har blivit anmälda att innehålla reklam. Han skriver att han inte fått betalt för att lägga upp bilden.  Såg vilka som anmält Det var först när Samir såg vilka personer som låg bakom anmälningarna som han blev arg. "Det är alltså två tjejer i denna bransch som förmodligen skulle hälsa på mig med ett leende på läpparna om vi möttes ute, men som sitter hemma med inte ett skit i livet att göra och är irriterade över att jag gör nåt vettigt i livet.", skriver han på Instastory.  På ett inlägg ser man Samir hänga med sina vänner och tackar Celsius för en trevlig resa.  Här är ett inlägg som anmäldes. Bildkälla: Instagram/samirbadrans "Äcklig jävla bransch" I samband med anmälningarna berättar också Samir varför han inte gillar att gå på evenemang.  – Jag vill bara förklara, det finns en anledning till att jag inte rör mig på event. På Grammisgalan och grejerna. För att det är bara status, allt är bara status. Folk kramar varandra och pussar varandra när det går bra för människor. När det går dåligt, pissar folk på dem, säger han på en Instastory.  Youtube-profilen Joakim Lundell håller med Samir om mediebranschen och skriver följande på sin Instastory: "Tycker alla ska kolla Samir Badrans instastory! Så jävla sant varenda ord och är av exakt samma anledningar jag undviker galor och media! Äcklig jävla bransch. Bara falska fasad människor, betalda för att verka fina människor inför följarna!"Detta är något som Samir uppskattar och skriver ett hjärta följt av Joakims namn och lägger upp som en ny Instagram-story.  Bildkälla: Instagram/samirbadrans Därför anmäldes inläggen Samir berättar att det totalt rör sig om sju anmälda inlägg. Anmälaren tycker inte att det framgår tillräckligt tydligt i hans Instagram-inlägg att det innehåller reklam, enligt anmälan. Nyheter24 har tidigare skrivit om att kändisparet Samir Badran och Sigrid Bernson har gjort slut. Det kan du läsa mer om här. 

Här är fyra saker du vill veta om Lina Hedlund i Melodifestivalen

Lina Hedlund är ett välbekant ansikte för svenska folket efter att ha varit en av medlemmarna i popgruppen Alcazar i över ett decennium.  Gruppen har nyligen splittrats och avslutade sitt sista år tillsammans med en stor konsert, den 31 december 2018, på Cirkus i Stockholm. Gruppen har varit med och tävlat i Melodifestivalen hela fem gånger, så Lina Hedlund är lite av en veteran när det kommer till Mello.  Men hon har aldrig ställt upp solo tidigare, vilket hon kommer att göra i år med bidraget ”Victorious”, i Melodifestivalens tredje deltävling, som går av stapeln i Leksand, 16 februari.  Nyheter24 har gjort en djupdykning i artisten Lina Hedlund och tagit fram det du högst troligtvis vill veta.  Medlem i Alcazar  2007 blev Lina Hedlund en av medlemmarna i popgruppen Alcazar. Tillsammans med Andreas Lundstedt och Tess Merkel förbli de en grupp i över en decennium. Alcazar etablerade sig som en av de mest framgångsrika musikgrupperna i svensk historia inom discogenren. Syster till Hanna Hedlund  Linas storasyster Hanna Hedlund är också sångerska. Hanna har även hon starka kopplingar till Melodifestivalen då hon både ställt upp med låten "Anropar försvunnen" år 2000 och tillsammans med lillasyster Lina år 2002 med låten "Big Time Party". Hanna Hedlund är dessutom gift med Martin Stenmarck, som även han ställer upp i årets Melodifestival. Han tävlar i samma deltävling som Lina Hedlund, i Leksand 16 februari.  Sambo med Nassim Al Fakir Lina är sambo med barnprogramledaren Nassim Al Fakir (bror till artisten Salem Al Fakir). De har två söner tillsammans och det vankas bröllop inom snar framtid. Nassim Al Fakir friade nämligen till Lina i december på ett lite överraskande sätt. Det var på Friends arena, under Sweden International Horse Show, som han bad om Linas hand, varpå hon jublande svarade ja.  Gjorde sjöstjärnan på Mello-efterfest  På en efterfest under Melodifestivalen 2009, när hon och Alcazar deltog med låten Stay the Night, inträffade en lite pinsam incident. – Jag råkade göra sjöstjärnan med Andreas Lundstedt, säger hon. För de som inte vet vad sjöstjärnan är för något så är det när man råkar visa underlivet. En söndagsbilaga plockade upp nakenchocken på bild och publicerade en stjärna ovanpå som en form av censur, berättar Lina i Nyheter24:s program Melloskvaller med Betty och Johan.  Deltävlingen i Leksand är stjärnspäckad med ett antal andra välkända artister. The Lovers Of Valdaro, Martin Stenmarck, Omar Rudberg, Rebecka Karlsson och Jon Henrik Fjällgren kommer alla kriga om platserna till finalen.  Missa inte när Lina Hedlund uppträder med bidraget "Victorious" i deltävling tre som går av stapeln i Leksand, 16 februari 20:00 på SVT1.  Hör Lina berätta om den pinsamma incidenten på efterfesten i klippet ovan!  Här kan du se hela avsnittet av Melloskvaller med Betty och Johan som gästades av Lina Hedlund och Mohombi!

Zoo klipper av lejonunges klor – så att besökare kan leka med den

För några veckor sedan beslutade Rafah Zoo i Gaza, Palestina, sig för att klippa av klorna på den 14 månader gamla lejonungen Falestine. Anledningen? Det skulle göra det möjligt för besökare och barn att leka med lejonet, rapporterar Fox News.  Bättre upplevelse  Genom att klippa av klorna på lejonungen menar Rafah Zoo att besökarna kommer att få en mycket bättre vistelse och dessutom komma djuren mer tätt inpå.  – Jag försöker att minska lejonets aggressioner så hon kan bli snällare mot besökare, säger ägaren Mohammed Jumaa, till Fox News.  Blödde Eftersom det inte finns någon specialiserad veterinärmottagning i Gaza fick en veterinär komma till Rafah Zoo för att göra utföra ingreppet på lejonungen. Men innan klorna klipptes av var veterinären tvungen att ge lejonungen en lugnade spruta för att först sy ihop ett sår som blödde på henne.  Två veckor senare, närmare bestämt i tisdag, klippte veterinären av ungens klor samtidigt som flera barn såg på. Enligt djurparken och veterinären är lejonungen nu tillräckligt säker för att leka med.  – Klorna klipptes så att de inte kommer att växa snabbt i framtiden. Nu kan besökare och barn leka med henne, sade veterinären Fayez al-Haddad, till The Fox News.  Råder delade meningar om ingreppet  Enligt ägarna och veterinären är detta inte hemskt att göra mot ett djur och de menar att lejonungen inte tappar sina naturliga förmågor. Men diverse djuraktivister menar däremot att ingreppet är brutalt.  Djuraktivisterna Four Paws berättade för The Daily Mail att ta bort klorna på lejon är praktiskt taget en ond procedur som orsakar skador som håller i sig länge.  – Naturliga behov, som att fånga mat eller klättra, är näst intill omöjligt utan djurets klor. Eftersom denna ampution inte gjordes på en anständig veterinärklinik så är chanserna för infektioner väldigt hög, har Four Paws sagt till tidningen.  Nyheter24 har tidigare skrivit om läraren som matade en sköldpadda med levande hundvalpar framför elever. Det kan du läsa mer om här!

Gillar du gin & tonic – då har du troligtvis en större hjärna

Är gin & tonic din favoritdrink? Är det drinken du väljer på långflyget? Då kan det betyda att du har en stor hjärna.  Ny forskning från Australien visar att personer som gillar att dricka GT – har en större hjärna. En stor hjärna kopplas vanligtvis ihop med intelligens, men den här undersökningen fokuserar mer på hur människor uppfattar bittra smaker, skriver University of Queensland i ett pressmeddelande.  Forskarna menar att hjärnstorleken visar hur vi upplever mat och dryck. De berättar att det är första gången hjärnans storlek har kopplats ihop med smak.   – Oavsett om du gillar tonicvatten eller inte, så tycker människor med större hjärnor att smaken är mindre bitter, säger forskaren bakom undersökningen, Daniel Hwang.  "Ett steg i rätt riktning" Över 1600 personer från Australien och USA deltog i undersökningen, och hjärnans storlek mättes av en MRI-scanner.  I undersökningen fick de smaka på ett bittert ämne. I resultatet kunde de se att vänster sida av entorhinal cortex, ett område som ansvarar för minnen, luktsinne och visuell uppfattning, var större hos de som uppfattade ämnet mindre bittert.  – Vår studie är ett steg i rätt riktning för att förstå hur hjärnan uppfattar smaker, säger Daniel Hwang.  Nu hoppas han att resultatet från undersökningen ska hjälpa till att hitta nya metoder för att behandla ätstörningar, där man fokuserar på delar av hjärnan som har med smak att göra.  Vill du läsa mer om gin och tonic? Nyheter24 har tidigare skrivit om ett drömjobb där man får resa och dricka GT.  Gin och tonic är även med på listan över mat och dryck som psykopater uppskattar.

Bert Karlsson: "Jon Henrik Fjällgren har plagierat Avicii"

Nu på lördag ser vi Jon Henrik Fjällgren, 31, inta scenen inför Melodifestivalens tredje delfinal som äger rum i Leksand. Jon Henriks bidrag heter "Norrsken" och är skrivet av Fredrik Kempe, David Kreuger, Niklas Carson Mattsson och Jon Henrik själv.– Den heter ”Goegsegh”, som betyder norrsken på svenska. Den handlar om att ta sig upp från det som varit tufft i livet och ta vara på den tid man har. Att följa sina drömmar. Trots att allt kan kännas hopplöst ibland, så kan man nå dit, har Jon Henrik tidigare berättat för Svt.Jon Henrik Fjällgren tävlar i Melodifestivalen med bidraget "Norrsken". Bildkälla: Stella Pictures.Men nu möts Jon Henrik av kritik från Bert Karlsson. Han har nämligen lyssnat på Jon Henriks bidrag – och han tycker att det är alldeles för likt Avicii. Låten ska även ha likheter med Axwell och Ingrossos "Sun is Shining", skriver Expressen.– Det går inte att göra så här. Det är konstgjort, det håller inte att kopiera. Självklart är det gravplundring, säger Bert Karlsson till Expressen.Bert Karlsson tycker att Jon Henriks bidrag påminner för mycket om Avicii. Bildkälla: Stella Pictures.Bert tycker att Melodifestivalen har tappat stinget lite och han anser att Melodifestivalen idag plockar ut artisterna först och sedan skriver låtarna. Jon Henrik har själv aldrig hört de låtar som hans bidrag jämförs med. – Jag har inte hört de här låtarna. Låtar i Melodifestivalen kommer alltid att jämföras, alla poplåtar är i stort sett lika varandra. Jag anser att det alltid tillkommer något nytt. Den här låten är skriven utifrån upplevelser från mitt liv, säger han till Expressen.För lite mindre än en vecka sedan blev även Andreas Johsnon, 48, kritiserad. Även då gällde det just Avicii – Johnsons bidrag var anklagat för att vara plagiat. Mer om det kan du läsa här.

Matthew Healy om livet utan heroin: ”Börjat turnera utan att ta droger”

I kvällens avsnitt av Skavlan gästar rockstjärnan Matthew ”Matty” Healy. Han är sångare i det engelska rockbandet, The 1975, från Manchester.  "Matty" är på god väg att bli millenniegenerationens allra största rockstjärna. Men vägen dit har inte varit en dans på rosor. Rockstjärnan tampades under flera år med ett tungt drogmissbruk.  – Jag gör alla saker nu som jag brukade göra när jag tog droger hela tiden. Så jag har gjort en skiva utan att ta droger, det var en utmaning, säger Matthew Healy i Skavlan. Bandet The 1975 är just nu Englands största band och de bildades redan 2002 när gruppens medlemmar träffades i Wilmslow high School. De har hittills släppt fyra EP-skivor och samtliga spelades in på en dator i Healys sovrum under en turné.  Heroinberoende under fyra år  När Matt Healy var i 20-årsåldern blev han beroende av heroin och var det under fyra års tid. Han blev fri från droger efter att ha spenderat sju veckor på ett rehabiliteringshem på Bahamas. Han berättar för Fredrik Skavlan och de andra gästerna att det fortfarande är en utmaning att vara drogfri.   – Jag har nu börjat turnera utan att ta droger, det är en upplevelse, det är en utmaning. Jag ska nu börja flyga utan att ta droger och turnera internationellt, det kommer också att bli en utmaning. Det är klichén att ta det dag för dag som gäller, säger Matthew Healy. I kvällens avsnitt av Skavlan öppnar Matt Healy upp sig om heroinmissbruket. Bildkälla: SVT I kvällens avsnitt av Skavlan gästas Fredrik även av Kristdemokraternas ledare Ebba Busch Thor, skidskyttetränaren Wolfgang Pichler och ballerinan Michaela Deprince.  Missa inte när Matthew ”Matty” Healy gästar Skavlan fredag 15 februari, 21:00 på SVT1.  Se när Sångaren Matthew ”Matty” Healy, från bandet The 1975, öppnar upp sig om heroinmissbruket i klippet ovan. Vill du läsa mer om gästerna i kvällens Skavlan? Tränaren för det svenska skidskyttelandslaget, Wolfgang Pichler, gästar också programmet och berättar om när han blev skjuten fyra gånger. Läs mer om det här!

Stormen Julia drar in över Sverige: "Blir svårt att gå upprätt"

Under fredagsförmiddagen gick SMHI ut mer flera klass 2-varningar på vissa delar av norra Sverige. Det på grund av en kommande storm som nu fått namnet Julia.Var kommer det då att bli riktigt ruggit? Från Västerbotten och uppåt så gäller klass 2-varning, och i norra Lapplandsfjällen väntas vindarna kunna uppnå orkanstyrka under lördagen. "Svårt att gå upprätt"Vindarna förväntas kunna nå upp till cirka 25 till 35 sekundmeter där det blåser som värst. Förutom hårda vindar kommer snöbyar att göra det svårt för människor i området.– I norra lapplandsfjällen blir det vindar i cirka 25 till 35 sekundmeter. Det i kombination med snöbyar i fjällkedjan gör att sikten kommer at bli obefintlig. Det kommer att blåsa otroligt mycket vilket kommer att göra det svårt att gå upprätt, säger meteorologen Marie Staerk på SMHI till Nyheter24.Lite lugnare, fast ändå oerhört ruggigt, kommer det att bli i södra Lapplandsfjällen, där det utfärdats en klass 2-varning för storm. I Västerbottens inland samt Norrbotten inland har SMHI utfärdat klass 2-varningar för stormbyar. Även i Jämtland har SMHI utfärdat en varning i klass 1. Där förväntas hård vind, snöfall och snödrev. Det kan leda till dålig sikt, varnar man enligt Aftonbladet.En lågtrycksutveckling ligger bakom stormenStormen beror på en lågtrycksutveckling som under fredagsdygnet rör sig upp över norra Skandinavien.– Det som sker är att vi har en riktigt kraftig lågtrycksutveckling under fredagsdygnet. Vinden kommer tillta över norra Skandinaven under natten mot lördag, säger Staerk.

Nicole Falciani hånade Eric Saades alla hjärtans dag-present

Alla hjärtans dag är över, och världen över uppvaktades män och kvinnor av sin käraste. Röda rosor, lite bubbel och kanske choklad hörde nog till vanligheterna – men för stjärnparet Eric Saade, 28, och Nicole Falciani, 21, blev det lite annorlunda.Eric, som friade till Nicole i Dubai på nyårsafton, bestämde sig nämligen för att överraska sin käraste med en speciell gåva på den romantiska dagen...I en Instagramstory la Nicole ut en filmsnutt där man hör henne säga "Så vad fick jag av dig i alla hjärtans dag-present" och Eric säger "ingenting" och går ut från rummet.Nicole visar sedan upp att hon fick en filt av Eric på alla hjärtans dag, och tillägger att hon i julklapp fick en kudde.Nicole Falciani fick en filt av Eric Saade. Bildkälla: Instagram/nicolefalcianiPå Instagram har Nicole blivit överröst med direktmeddelanden från tjejer som har fått allt från kort där det stod "Beklagar sorgen" till och en annan fick en vitlökspress på alla hjärtans dag.Nicole har även mötts av kritik efter att hon inte var nöjd med presenten hon fick av Eric.I en video på Instagram bemöter hon nu kritiken och berättar att hon är väldigt ironisk och skämtsam av sig. Nicole Falciani och Eric Saade. Bildkälla: Stella Pictures.Hon säger även att hon inte skulle klara av att vara i ett förhållande där man inte kan skämta med varandra.– Rent spontant, ett förhållande där man inte kan vara ironiska med varandra och inte kan småtjafsa och gnabbas och ge pikar – det hade ju varit så tråkigt, säger Nicole."Skönt att så många vet allt om mitt och Erics förhållande. Tycker lite synd om er som inte förstår humor", skriver Nicole vidare på sin Instagram.

SMHI går ut med varning: Här kan det bli orkan i helgen

Det blir en stormig helg för många svenskar. SMHI har nämligen utfärdat varningar i framför allt de norra delarna av landet, där det förväntas blåsa upp rejält natten mot lördag. Från Västerbotten och uppåt gäller klass 2-varning, och i Lapplandsfjällen väntas vindarna uppnå orkanstyrka under morgondagen. Det innebär att det kan blåsa upp till 35 meter per sekund.– I norra lapplandsfjällen blir det vindar i cirka 25 till 35 sekundmeter. Det i kombination med snöbyar i fjällkedjan gör att sikten kommer at bli obefintlig. Det kommer att blåsa otroligt mycket vilket kommer att göra det svårt att gå upprätt, säger meteorologen Marie Staerk på SMHI till Nyheter24.Beror på lågtrycksutveckling– Det som sker är att vi har en riktigt kraftig lågtrycksutveckling under fredagsdygnet. Vinden kommer tillta över norra skandinaven under natten mot lördag, säger Staerk. Även i Jämtland har SMHI utfärdat en varning i klass 1. Där förväntas hård vind, snöfall och snödrev. Det kan leda till dålig sikt, varnar man enligt Aftonbladet. Som tur är håller det kassa vädret inte i sig allt för länge. Under lördagskvällen tror man att de hårda vindarna kommer att avta. Är du trött på vintervädret? Var inte orolig – våren kan vara på gång. Här kan du se vad meteorlogen säger!

Christie slutade med heroin – nu har hon förändrats helt

Det här med att skjuta heroin är inte nyttigt alls. Och om du någonsin funderat på att testa knarket ska du ta dig en titt på Christie, 32, från England. Christie har ägnat en stor del av sitt liv åt att vara beroende av heroin, hon började redan i tonåren. De senaste åren har hon bott på gatan, och hon erkänner att hon varit tvungen att skjuta in heroin i låren eftersom blodådrorna i armarna är "förstörda".– Det enda jag åt var flingor, eftersom jag behövde alla pengar till nästa sil, berättar Kristie. Men nu har livet tagit en lycklig vändning. Christie har gått igenom en mycket lyckad rehabilitering, och återförenats med sin familj på brittisk tv. Om det blev en gråtfest? Japp. – Vi har varit så desperata, vi trodde att hon skulle dö, säger mamman Dominique i programmet Jeremy Kyle Show. Och ja, Kristies förvandling efter att vara ren i tre månader är otrolig. Kolla här!Det är bara tre månader mellan bilderna. (ITV)– Min första natt på rehab var fruktansvärt, jag hade svår abstinens. Ett tag kände jag mig väldigt dålig, men nu går jag på medicin och är stabil, säger Christie. Christie har hittat tillbaka till livet. (ITV)

Martin Stenmarcks nakna sanning får programledarna att bryta ihop

Melodifestivalen har verkligen kickat igång med full fart och nu till helgen går den tredje deltävlingen av stapeln i Leksand. Två av deltagarna, Martin Stenmarck, 46, och Rebecka Karlsson, 18, gästar Melloskvaller med Betty och Johan.  Martin Stenmarck är en riktig mello-veteran som är med för fjärde gången med sitt bidrag Låt skiten brinna. 2005 vann han hela Melodifestivalen med låten Las Vegas och skickades därefter till Eurovision i Kiev, Ukraina. Där slutade han på en 19:e plats.  Rebecka Karlsson är å andra sidan en nykomling på den stora scenen. Den gamla Idol– och Talangdeltagaren debuterar i mello med bidraget Who I Am.  Eftersom musiktävlingen handlar väldigt mycket om kärlek så är det ett tema i dagens avsnitt. Martin och Rebecka berättar om hur de träffade sina respektive partners. Dessutom pratar vi mycket om fest, där gästerna delar med sig av sina galnaste partyupplevelser. I Leksand, lördag 16 februari, ser vi båda deltagarna tävla i den tredje deltävlingen.  Deltävlingen är stjärnspäckad med ett flertal välkända artister. The Lovers Of Valdaro, Lina Hedlund, Omar Rudberg, och Jon Henrik Fjällgren. Se det fjärde avsnittet av Melloskvaller med Betty och Johan i klippet ovan! Och missa inte det tredje avsnittet av Melloskvaller med Betty och Johan, där de gästas av popgruppen Dolly Style, det kan du se här!

Martin Stenmarck om attacken under Ladies Night: ”Hade kunnat dö”

Många förknippar nog artisten Martin Stenmarck med krogshowen Ladies Night. Det är inte så konstigt eftersom att han turnerade runt med showen i Sverige under sex veckor per år – i hela sju års tid, 2006-2012.   Det var även Martin och hans bror David Stenmarck som kom på idéen till showen. Konceptet för Ladies Night går ut på att enbart kvinnor är välkomna i publiken, medan endast män står på scenen. År 2009 såg drygt 60 000 kvinnor showen och de turnerade runt i hela 14 städer runtom i Sverige.  Förutom Ladies Night har vi ju sett Martin uppträda under Sveriges stora folkfest – Melodifestivalen. I år tävlar han i deltävling tre med bidraget ”Låt skiten brinna”, i Leksand, lördag 16 februari.  Melodifestival-aktuelle Martin Stenmarck turnerade runt med showen Ladies Night 2006-2012. Bildkälla: FREDRIK PERSSON/TT I veckan gästade han Nyheter24:s program Melloskvaller med Betty och Johan och berättade några anekdoter från tiden med Ladies Night. Ett minne som verkligen etsats sig fast är när en kvinna tog sig upp på scenen och gick till attack mot Stenmarck.  – Jag tror att kvinnan var lite överväldigad av situationen och ville visa sin kärlek på något sätt. Hon fick väldigt mycket feeling och tog sig upp på scen. Det var oerhört svårt alltså, vi hade massa vakter, säger Martin Stenmarck.  Det hela inträffade när Stenmarck var på väg av scenen. Martin minns inte vem det var som skrek, men han tror att det var Kjell Bergqvist som utbrast ”Se upp Martin, akta dig!”.  – Då vände jag mig om och ser den här kvinnan. Oerhört glad! Det fanns inget ont i henne. Hon har fem meter kvar, när det är tre meter kvar hoppar hon upp i luften med ben och armar rakt ut.  "Då hade hon klippt mig" Martin stod vid scenkanten, där det var två och en halv meter ner till golvet.  – Hade inte jag varit beredd på det och spjärnat emot och tagit emot henne, då hade hon klippt mig. Så hade vi antagligen båda dött, säger Martin.  Martin avslutar med att säga att det troligtvis var det jobbigaste raggningsförsök han varit med om.  Missa inte när Martin Stenmarck framför bidraget ”Låt skiten brinna” i Melodifestivalens tredje deltävling som går av stapeln i Leksand, lördag 16 februari, 20:00 på SVT 1.  Se hela avsnittet när Martin Stenmarck och Rebecka Karlsson gästar Melloskvaller med Betty och Johan här!

18 lyxiga saker alla tjejer vill ha – som maxar våren 2019

Februari känns som en lång startsträcka inför den efterlängtade våren. Så varför inte passa på att köpa hem lite lyxiga saker? Vi har spanat in allt från smink till hudvård och populära plagg!  1. NYX setting spray  Är du på jakt efter ett setting spray borde du verkligen spana in detta från NYX. Det finns att köpa här för 109 kronor. 2. Teddyjacka Här kan du fynda en trendig teddyjacka till våren för endast 319 kronor. Finns i vitt, svart och beige.  3. Vitamin Sheet Mask Njut av en frisk Sheet mask i vår! De här är proppade med vitaminer. Här finns de att köpa. 4. Bikerjacka Den här snygga bikerjackan är i mockaimitation och du hittar den här. 5. 3-pack Batiste torrschampo Passa på att köpa ett 3-pack med torrschampo från populära Batiste. Här köpet du kitet för endast 99 kronor. 6. Trådlösa hörlurar Funderar du på att köpa ett par trådlösa hörlurar är det perfekt att passa på nu, här finns de att köpa för endast 249 kronor. De finns även i vitt. Glöm trassliga sladdar det här året. 7. The Ordinary Peeling Använd på kvällen, och inte oftare än två gånger per vecka. En magisk produkt som ger ditt ansikte glow och tar bort döda hudceller. Här finns den att köpa för endast 89 kronor. 8. Nya skal från iDeal of Sweden Använd koden "NEWIN" och få 20 procent på alla nya produkter. Djurmönster är verkligen så snyggt, Här kan du spana in alla nya skal. 9. Womanizer Starlet Ingen har väl missat den stora hypen kring Womanizer. Den magiska sexleksaken för henne. De här är nu nedsatta med 20 procent, här finns de att köpa! 10. Foreo Ufo Mini Foreo ufo mini erbjuder en ansiktsbehandling som är smidig samt når djupare in under hudens yttersta lager. Perfekt att ha hemma eller när du är på resande fot. Här finns den att köpa hos Lyko. 11. Tre för två på Essie Just nu kan du köpa tre nagellack från Essie, till priset av två. Här kan du köpa nagellacken! 12. Jacka med vit fuskpäls Köp jackan genom Refunder för att få återbäring på köpet. Den kostar 999 kronor här. 13. Fudge silverschampo för skadat hår Fudge har tagit fram ett nytt silvershampo som har fått grymma recensioner. Perfekt för den som vill bli av med gula toner i håret. Här finns det att köpa för 199 kronor. 14. Foundation Insta filter Denna foundation blir allt mer populär och täcker på ett magiskt sett, här finns den att köpa för 159 kronor. 15. Underkläder i spets Unna dig lite härliga underkläder till våren. De här blir dina här för 159 kronor. 16. Schampoborste i silikon Ni vet när man tvättar håret men känner att det inte blir helt rent och hårspray sitter kvar. Denna smarta schampoborste rengör på djupet och ger dessutom hårbotten en härlig massage. Här finns den att köpa för 79 kronor. 17. Snygga träningsplagg Fixa den mönstrade trenden på träningspasset. Här hittar du detta från Casall – nedsatt i pris just nu.  18. Prosecco PongByt ut beer pongen mot det mycket festligare prosecco pong! Det kostar 149 kronor och finns att köpa här.

32 roliga prylar – som verkligen maxar våren 2019

Du kommer att älska dessa roliga prylar – det spelar ingen roll om du är ute efter något nytt i vardagen eller om du letar efter en skämtsam present till någon. Här är sakerna du bara måste ha. 1. Cornflakesdispenser till frukostflingorna Den här dispensern kommer få vilken morgon som helst att kännas som en lyxig hotellfrukost. Du sparar dessutom tid, plats och fula kartonger. Klicka hem den här.2. Fotvärmare Har du kalla fötter under vinterhalvåret, eller typ alltid? Denna fotvärmare i fleece är din lösning! Du hittar den här. Finns tre olika värmelägen.3. Appstyrt hänglåsDet är fantastiskt vad tekniken kommit långt – bara i form av ett hänglås som du kan styra via en app! Visst kommer man ihåg dagarna i skoltiden då vaktmästaren bittert knipsade upp hänglåset på skåpet... igen... och igen. Idag slipper du det problemet! Det här smarta hänglåset blir ditt här. Lite saftigt pris, men kan ändå vara värt det. 4. Vädervarnare Här har vi prylarnas pryl. Det du ser på bilden ovan är en vädervarnare som ska förutspå vädret åt dig. Men det är även en riktigt fin prydnadspryl!5. Minikyl Hur soft med en egen liten kyl att ha hemma i sovrummet eller vid skrivbordet? Finns även möjlighet att koppla in den i bilens cigarettuttag. Kylen rymmer ungefär 15 burkar. Här kan du hitta den. 6. Smart laddare att hänga på väskan Att trassla runt med kablar och laddare i väskan kan många gånger vara riktigt osmidigt. Här är en snygg tassel med laddare som ser till att du alltid kan ladda din mobil. Du kan även ha den på nyckelknippan. 7. Pizzasax Med den här pizzasaxen kan du enkelt klippa upp en slice och placera den på tallriken utan att kladda eller spilla ner allt! Hur smart? 8. Magnetiskt plånboksskal Plånbok och mobilfodral i ett är ju riktigt smidigt. Klicka hem fodralet nedsatt till 129 kronor här.9. Trådlösa hörlurar Funderar du på att köpa ett par trådlösa hörlurar är det perfekt läge att passa på nu, här finns de att köpa för endast 249 kronor. De finns även i vitt.10. En hylla att ha i hörnet Den här hyllan fäster du genom att bara trycka den mot väggen. Den finns i flera färger för 129 kronor här.11. Lock i silikon istället för plastfolie Dessa stretchiga silikonlock är ett smart alternativ till plastfolie. Dels är de lättare att hantera och går att återanvända. Du kan klicka hem fyra lock för 89 kronor här.12. Organisera i köket med skärbrädsställ Håll ordning i köket! Här kan du enkelt förvara dina skärbrädor, så att du enkelt kan nå rätt bräda när det är dags för matlagning. Skärbrädor är en sådan sak som bara tar onödig plats annars. 13. Väst för ryggen Flera av oss jobbar vid datorerna under större delen av dagen. Många har därmed ont i ryggen och dålig hållning. Den här västen ger stöd och hjälper hållningen samtidigt som magnetteknik lindrar ryggsmärtor. Du hittar västen här nedsatt till 159 kronor.14. Massagekudde Den här massagekudden med infraröd värme kan du använda för att massera till exempel nacken, ryggen, benen eller fötterna. Du hittar den för bara 399 kronor här.15. Ansiktsborste i fina färger Den här ansiktsborsten rengör effektivt, och ger ansiktet massage vilket ökar blodcirkulationen och ger fastare hy. Silikonet gör den hygienisk och enkel att rengöra. Den är nedsatt med 73 procent här och kostar 199 kronor.16. Vakuumkork till öppnade vinflaskor Spara vinet du inte hunnit dricka upp. Med den här vakuumkorken håller sig vinet mycket längre. Ett trepack kostar 99 kronor.17. En egen ölkran Upplev fantastisk öl med den här ölkranen som har en ultraljudsteknologi, vilket ger den perfekta ölen.  Finns i två olika storlekar här. 18. Skärbräda i form av gitarr En perfekt  och tålig skärbräda för musikintresserade matlagningsfantaster och som endast kostar 199 kronor. Recensenter av den här produkten säger att den är över deras förväntningar - passa på och slå till nu. 19. Monopol i Fortnite-version Älskar du Fortnite? Eller älskar ditt barn det enormt populära datorspelet? I så fall bör du slå till på det klassiska spelet Monopol som nu finns i en Fortnitevariant. Här hittar du det. 20. Gör en egen glassbuffé i vår Vem har inte drömt om att göra egen glass? Smaken blir dessutom mycket godare när du har gjort det själv. För endast 299 kronor blir den här din. 21. Chokladfontän Det är väl drömmen att ha en egen chokladfontän – föreställ dig allt gott du kan göra med denna! MUMS. Här hittar du den.22. Upplev nostalgi med denna spelkonsol Roa dig som i gamla tider – med ett Gameboy! Denna retrofavorit innehåller 150 roliga spel! Klicka hem det här för 199 kronor.23. Scratch MapGe bort den här kartan i present – och din kompis kan skrapa fram de platser hen besökt, och sedan hänga upp kartan på väggen. Eller unna dig den själv. Köp den här.24. Pojkvänskudde Den här kramkudden är grym för den som inte tycker om att sova ensam, eller helt enkelt vill känna att någon håller om dig. Här hittar du den.25. Filt med ärmar Hur nice med en gosig filt som dessutom har ärmar? Denna filt är populär bland alla latmaskar och mysiga människor. Här finns de att köpa i olika färger för 349 kronor.26. Ett lysande paraply Det här paraplyet ser riktigt mysigt ut! Men är också praktiskt då du slipper rädslan för mörkret. Du hittar paraplyet här för 249 kronor. 27. Smart skål för chips Är du lite lat vet du hur jobbigt det är att behöva sträcka sig efter både chips och dipp i olika skålar. Då är detta lösningen. Den smarta skålen hittar du här.28. Smart durkslag Här är bästa hjälpredan i köket! Om du lagar mycket pasta eller liknande, så kommer detta redskap bli hur bra som helst. Spana in det här.29. Färgglada lampor De här små lamporna blir ett härligt och färgglatt inslag i inredningen. Du kan klicka hem alla tre här för 199 kronor.30. Snygg vinhållare Den här roliga vinhållaren är formad som en glittrig klacksko – en riktigt snygg inredningsdetalj som även blir en bra present. Här kan du köpa den.31. Badbalja för vuxna Älskar du att slappna av i ett varmt bad, men har inte plats för ett badkar hemma? Då löser du det problemet med den här populära badbaljan.32. Diamantformad karaff med ställ Hur lyxig och fin ser inte den här karaffen ut? Den är alltså formad som en diamant, och lyxar till vilken dryck som helst. Här hittar du den.Fortfarande shoppingsugen? Missa inte ännu en artikel sprängfylld med ännu mer prylar här – som alla vill ha under hela 2019.

Wolfgang Pichler i Skavlan: "Jag blev skjuten sex gånger"

I kvällens program av Skavlan gästar Wolfgang Pichler, 64, som är tränare för det svenska skidskyttelandslaget. Tysken har hyllats för sitt arbete och fick ta emot priset som TV-sportens Sportspegelspris på Idrottsgalan 2007.Nu jobbar han stenhårt för att Sverige ska ta så många medaljer som möjligt under skid-VM i Östersund som går mellan 7-17 mars. När han gästar Skavlan pratar dock Wolfgang Pichler om något helt annat, nämligen om ett mordförsök som inträffade 1984. Den då 29-årige Pichler råkade hamna mitt i ett svartsjukedrama och sköts i sitt sovrum i den tyska orten Ruhpolding.Stod med en pistol i sovrummet– Det kom in en person till mitt rum och sa: “Jag ska mörda dig”. Han stod med en pistol i mitt sovrum. Jag gick emot honom och försökte avväpna honom, men då sköt han sex skott. Tre av dem gick in i min kropp, säger Wolfgang Pichler i Skavlan.I programmet berättar han om tankarna under skottdramat. – Min första tanke när jag såg honom stå där var: “Det här var ett kort liv som jag fick”. Det var så jag tänkte just då.Har tre kulor kvar i kroppenNär Fredrik Skavlan frågar var skotten träffade så visar Wolfgang Pichler att han blev skjuten i överarmen. Men den kulan gick igenom kroppen. Dock har han fortfarande kvar kulor i kroppen. – Jag har tre kulor i min kropp. Skavlan frågar om han var vid medvetande under händelsen. – Jag slogs mot honom, sen sprang jag efter honom. Men sen föll jag ihop. Svartsjukedramat fick ett olyckligt slut. Efter att Wolfgang blivit skjuten av den svartsjuke mannen, sköt mannen kvinnan i centrum och tog sedan sitt eget liv.   – Det var tufft, sa Pichler i en tidigare intervju med Sportbladet. Efter skottattacken blev han inlagd på sjukhus i en vecka med skador på armen och ryggen.Kvällens Skavlan gästas av Kristdemokraternas ledare Ebba Busch Thor, skidskyttetränaren Wolfgang Pichler, ballerinan Michaela Deprince och Matthew "Matty" Healy. Bildkälla: Alison Painter/SVT.

Wolfgang Pichler i Skavlan: "Jag blev skjuten fyra gånger"

I kvällens program av Skavlan gästar Wolfgang Pichler, 64, som är tränare för det svenska skidskyttelandslaget. Tysken har hyllats för sitt arbete och fick ta emot priset som TV-sportens Sportspegelspris på Idrottsgalan 2007. Nu jobbar han stenhårt för att Sverige ska ta så många medaljer som möjligt under skid-VM i Östersund som går mellan 7-17 mars.  När han gästar Skavlan pratar dock Wolfgang Pichler om något helt annat, nämligen om ett mordförsök som inträffade 1984. Den då 29-årige Pichler råkade hamna mitt i ett svartsjukedrama och sköts i sitt sovrum i den tyska orten Ruhpolding. Stod med en pistol i sovrummet – Det kom in en person till mitt rum och sa: “Jag ska mörda dig”. Han stod med en pistol i mitt sovrum. Jag gick emot honom och försökte avväpna honom, men då sköt han sex skott. Tre av dem gick in i min kropp, säger Wolfgang Pichler i Skavlan. I programmet berättar han om tankarna under skottdramat. – Min första tanke när jag såg honom stå där var: “Det här var ett kort liv som jag fick”. Det var så jag tänkte just då. Har tre kulor kvar i kroppen När Fredrik Skavlan frågar var skotten träffade så visar Wolfgang Pichler att han blev skjuten i överarmen. Men den kulan gick igenom kroppen. Dock har han fortfarande kvar kulor i kroppen. – Jag har tre kulor i min kropp.  Skavlan frågar om han var vid medvetande under händelsen. – Jag slogs mot honom, sen sprang jag efter honom. Men sen föll jag ihop. Svartsjukedramat fick ett olyckligt slut. Efter att Wolfgang blivit skjuten av den svartsjuke mannen, sköt mannen kvinnan i centrum och tog sedan sitt eget liv.   – Det var tufft, sa Pichler i en tidigare intervju med Sportbladet. Efter skottattacken blev han inlagd på sjukhus i en vecka med skador på armen och ryggen. Kvällens Skavlan gästas av Kristdemokraternas ledare Ebba Busch Thor, skidskyttetränaren Wolfgang Pichler, ballerinan Michaela Deprince och Matthew "Matty" Healy. Bildkälla: Alison Painter/SVT.

Donald Trump har utlyst nationellt nödläge – det här betyder det

Ända sedan USA:s president Donald Trump började kampanja för sitt presidentskap har den omtalade muren mot Mexiko varit på tapeten. Och sedan Trump tillträdde posten som president så har han mött hårt motstånd angående den tilltänkta muren. Bland annat så kände sig Trump manad att stänga ned regeringen i hela 35 dagar då han vägrade stödja ett budgetförslag på grund av att det saknade pengar till presidentens önskade mur, skriver Bloomberg. Donald Trump förväntas skriva på förslaget från kongressen. Bildkälla: Susan Walsh AP/TT Men i torsdags så har det rört på sig en hel del i murens vara eller icke vara i den amerikanska politiken. Donald Trump förväntas nämligen att skriva på det förslag som kongressen kommit överens om för att undvika ytterligare en stängning. "Utlyser nationellt nödläge" Men det är inte det enda som har skett. Trump kommer även att utlysa ett nationell nödläge vid den södra gränsen.  "President Trump kommer att signera regeringens biståndsförslag som han tidigare sagt att han ska göra", säger Sarah Sanders, vita husets pressekreterare, i ett uttalande som fortsätter: "Han kommer även att ta andra verkställande beslut, bland annat genom att utlysa ett nationellt nödläge för att säkerställa att vi stoppar den humanitära och säkerhetsmässiga krisen" vid gränsen. Varför utlyser Trump nationellt nödläge?  Det har vädrats många kritiska röster till beslutet att utlysa nationellt nödläge och beslutet ses som väldigt ovanligt, speciellt under omständigheterna.  Själva anledningen till att Trump utlyser ett nationellt nödläge är för att det möjliggör för honom att finansiera byggandet av muren.  Det är så att genom att utlysa ett nationellt nödläge så kan presidenten ändra fördelningen av pengar från andra projekt till just muren. Presidenten får även tillgång till ytterligare pengar endast genom utlysningen, skriver The New York Times. Vad är ett nationellt nödläge? När presidenten i USA utlyser ett nationellt nödläge så får presidenten temporärt mer makt för att kunna ta itu med den rådande krisen.  En nationell kris utlyses oftast i relation till utrikespolitik i USA. Det vill säga om det finns ett globalt hot mot handel eller en rådande krigssituation. Men ett nationellt nödläge kan även utlysas gällande kriser som sker inrikes, skriver sajten Fortune. Tidigare har det bland annat utlysts nödlägen under det amerikanska inbördeskriget, den stora depressionen och dagarna efter terroristattackerna den 11 september i USA. Många ställer sig kritiska till beslutet Efter presidentens uttalande om att utlysa ett nationellt nödläge så har han stött på mängder av kritik. Bland annat är det många politiker och jurister som är skeptiska. – Det är extremt ovanligt att en president förklarar ett nationellt nödläge för att finansiera ett projekt inom landets gränser, framförallt ett som kongressen vägrat att betala för, säger Andrew Boyle, vid Brennan Center of Justice, till AP om Trumps beslut. Det skrivs även väldigt mycket om vad som egentligen ska kunna anses som ett nationellt nödläge. Många pekar på att beslutet kan komma att sätta en ny standard som i sin tur öppnar för att framtida presidenter utlyser tveksamma nödlägen. – Om Trump kommer undan med att utlysa ett nödläge för att sedan spendera pengar på det här projektet, som knappt är relaterad till nationens säkerhet. Varför skulle inte framtida presidenter göra samma sak?, säger Ilya Somin, professor inom juridik på George Mason university och expert på den amerikanska konstitutionen och fortsätter: – Vad skulle stoppa en framtida president som Elizabeth Warren eller någon annan president från demokraterna från att säga att klimatkrisen är ett hot mot nationens säkerhet? Har du hört talas om Trumps plan för att bli omtyckt av oss svenskar? Här kan du läsa allt om den!

Ebba Busch Thor blev slickad av ko: "Varm känsla"

Att vara politiker är ett liv av skarpa debatter, långa möten och hetsiga strider. Men ibland inträffar saker som bryter vardagens stela tristess. Som att bli slickad av en ko i hage till exempel.  I veckans Skavlan berättar Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor om hur hon blev "antastad" av en ko i en svensk hage under sommaren – i livesänd tv.  Det var under sommarens svåra torka som Busch Thor blev intervjuad i en kohage som det ko-llosalt märkliga hände.  – Jag stod mitt i en kohage för att man verkligen skulle känna doften genom tv-rutan. Så känner jag långt nere vid hälsenan en märklig varm känsla, säger EBT i Skavlan.  Hon fortsätter:  – Sen börjar något blött komma långsamt upp längs benet, in i knävecket och börjar jobba sig uppåt.  – Det var en metoo-ko, säger då Fredrik Skavlan.  – Ja exakt, det var det. Jag har blivit utsatt i en kohage, svarar Ebba Busch Thor.  KD-ledaren berättar också om relationen inom Alliansen, och hur den har förändrats efter regeringskrisen. Ebba Busch Thor menar att relationen med Annie Lööf har tagit stryk.  – Ja, det är klart. Den har ändrats i grunden, säger hon, och menar att Alliansen är ett avslutat kapitel.  – Det där vi byggde upp under 15 år, det finns inte längre, säger Busch Thor i Skavlan. Nyligen berättade Ulf Kristersson om när läkarna trodde att han hade hjärntumör – men att det visade sig vara något helt annat...

Nu krossas myten – fler barn blir inte till under alla hjärtans dag

Nej, det är inte fler än vanligt som skippar preventivmedlet ikväll. Trots presenter, lyxiga middagar, massager och spetsunderkläder så vill svenskarna ha barn lika lite, och mycket, nu som under resten av året.  Och trots att man tidigare tänkt att svenskar var mer taggade på att göra barn under högtider och semestrar, så visar en ny studie från Stockholms Universitet att det faktiskt inte stämmer längre.  – Det går absolut inte att se någon positiv effekt av alla hjärtans dag. Det är ju ett ganska nytt påhitt och infaller dessutom bara under en dag, säger Gunnar Andersson, professor och en av författarna till studien, till TT. Färre barn föds under årets sista månader I Sverige föds färre barn under årets sista månader jämfört med resten av året. Och enligt Andersson beror det troligtvis på att föräldrar aktivt planerar att undvika förlossning i slutet av året, då man tror att barnet då får sämre förutsättningar i skolan.  – Det stämmer ju delvis. Jämför man barn som är födda i januari och februari med de som är födda i november och december så går det genomsnittligt bättre för dem i skolan och de har även en lite bättre inkomstutveckling senare i livet, säger han till TT.  Inga fler barn under semestern heller Inte ens under en härlig sommarsemester, eller mysig vinterledighet, känner sig svenskarna extra sugen på att göra en bebis.  Under stora delar av 1900-talet, innan preventivmedel och abort blev mer tillgängligt, föddes många barn under våren som ett resultat av sommarsemester. Men nu påvisar mönstren att det hela mer styrs av när föräldrar föredrar att få sina barn, enligt studien. – Romantiska säsonger har börjat spela ut sin roll. De där topparna har försvunnit och det enda som utmärker sig är dippen i slutet av året, säger Andersson enligt SvD. 

Konflikt på universitet – nu förbjuds burka och niqab

I fjol kom en student med niqab till en föreläsning på Christian Albrechts Universitetet i Kiel, något som läraren inte accepterade under sina föreläsningar. Då sa läraren ifrån, men kvinnan vägrade ta av sig den.  Efter konflikten införde universitetet ett förbud mot burka och niqab. Enligt universitetet var anledningen med förbudet att de ville ha en öppen kommunikation med eleverna, vilket inte går att uppnå om man inte kan läsa av ansiktsuttrycken, skriver Berlingsdk. "Eftersom ett täckt ansikte förhindrar en öppen kommunikation, får slöjan inte bäras under kurser, tentor och samtal kring undervisning och rådgivning", står det i universitetets nya riktlinjer.  Enligt tidningen Kieler Nachrichen, välkomnade Tysklands utbildningsminister Karin Prien universitetets beslutet.  Förbjudet på flera platser I Tyskland är det förbjudet för lärare att bära burka och niqab på flera skolor i landet. Det är även förbjudet att köra bil med något som täcker ansiktet, enligt en ny trafiklag från 2017. I delstaten Bayern är det förbjudet att vara dold på flera offentliga platser.  Det finns liknande åtgärder i flera andra europeiska länder som Danmark, Italien, Österrike, Belgien och Frankrike.  I oktober uppgav FN:s kommitté för mänskliga rättigheter att de franska myndigheterna bröt mot två kvinnors mänskliga rättigheter, eftersom de gav böter för att de gick med niqab, skriver Berlingske. Nyheter24 har tidigare skrivit att Danmark förbjuder burka och niqab på offentliga platser. Det kan du läsa om här.

Pappan sökte föräldraledighet – fick sparken

Enligt svensk lag får föräldrar vara föräldralediga i 480 dagar, vilket innebär 240 dagar vardera. Är du pappa får du också vara ledig i 10 dagar efter att ditt barn är fötts.  Men för en pappa blev dessvärre pappaledigheten något helt annat. Han blev nämligen av med jobbet när han bad om att ta ut föräldraledighet, skriver Kollega.  Ville ha tid att umgås med sin son Pappan arbetade till vardags som skosäljare till återförsäljare runt om i landet. Jobbet innebar många resor, vilket gjorde att mannens arbetstider inte var de bästa för att kunna kombinera ett familjeliv. Det var svårt för honom att få tid att umgås med sin ettårige sån, något som han verkligen ville. I juni och juli skulle pappan ha semester, men eftersom han hade pappaledighet att ta ut planerade han att vara föräldraledig i drygt fem veckor, något som skulle kombineras med semestern.  Nekades föräldraledighet Däremot var detta något som inte beviljades. En vecka efter det att mannen sökt om föräldraledighet meddelade bolagets styrelseordförande att det inte skulle gå att pappan var borta i två sommarmånader. Detta eftersom de veckorna var en viktig period för försäljning och att företagets ekonomi skulle påverkas negativt.  Styrelseordföranden bad mannen vid tre olika tillfällen att dra tillbaka sin ledighetsbegäran, men pappan ville inte göra det, vilket resulterade i att företaget sa upp honom på grund av arbetsbrist.  Brott mot föräldraledighetslagen  Företagets agerande mot mannen är enligt Unionen ett brott mot föräldraledighetslagen, rapporterar Kollega.  Det visade sig att tidsperioden mellan samtalen om ledigheten och uppsägningen missgynnade mannen. Efter förhandling med facket valde bolaget tillslut att dra tillbaka uppsägningen en månad senare.  Blev sjuk Allt det här blev för mycket för mannen, vilket ledde till att han blev sjuk och fick sjukskriva sig. Men två dagar senare begärde styrelseordföranden ett bevis på att han faktiskt var sjuk. Åtta dagar senare var mannen fortfarande hemma och sjuk. Bolaget hade ännu inte fått in ett intyg som bevisade mannens frånvaro, vilket gjorde att de tolkade detta som att han fått ett nytt arbete någon annanstans.  Får skadestånd  Enligt fackförbundet Unionen har bolaget försökt få mannen att säga upp sig själv samt gjort sig skyldiga till särbehandling. Detta då det ska varit tydligt att pappan meddelat att han var sjuk och hade senare skickat in ett läkarintyg.  Unionen har nu stämt bolaget i Arbetsdomstolen för brott mot föräldraledighetslagen samt kollektivavtalets lojalitetsplikt. Fackförbundet kräver även sammanlagt 130 000 kronor i skadestånd, skriver Kollega. 

Martin Stenmarck om första natten med Hanna Hedlund: "Inlåsta"

Melodifestivalen 2019 är i full gång och Martin Stenmarck är aktuell med bidraget Låt skiten brinna. Han tävlar i Melodifestivalens tredje deltävling, som går av stapeln i Leksand, lördag 16 februari.  Martin gästade Nyheter24 och Melloskvaller med Betty och Johan inför helgens folkfest. Och eftersom musiktävlingen handlar mycket om kärlek så frågar programledarna Betty Regnström och Johan Forsberg om hur det ser ut i Martin Stenmarcks kärleksliv. I Melloskavaller med Betty och Johan berättar Martin om hur han och frun Hanna Hedlund träffades för första gången. De jobbade på samma arbetsplats och efter en personalfest, på självaste nyårsafton, blev de tvingade att spendera natten ihop.  – Det slutade med att vi blev inlåsta och inlarmade på en restaurang i Stockholm. Och vi blev tvungna att spendera natten där. Vi behöver inte gå in på detaljer, men vi hade gömt oss i ett hörn för att skåla med varandra, säger Martin Stenmarck. Han fortsätter: – Vi hade väldigt mycket tid att lära känna varandra under den natten, och sedan den dagen är det vi två. Martin Stenmarck är aktuell i Melodifestivalen 2019 med bidraget "Låt skiten brinna". Bildkälla: Claudio Bresciani/TT Artistparet har i dag varit tillsammans i 21 år och har tre barn tillsammans. Hanna tröttnade på att Martin aldrig friade, så hon tog saken i egna händer och friade till honom på hans 40-årsdag. För drygt två år sedan gifte de sig på Fredriksborgs fästning på norra Värmdö. Se när Martin Stenmarck berättar om relationen med Hanna Hedlund i klippet ovan!  Deltävlingen i Leksand är stjärnspäckad med ett antal andra välkända artister. Lina Hedlund, The Lovers Of Valdaro, Omar Rudberg, Rebecka Karlsson, Dolly Style och Jon Henrik Fjällgren kommer alla att kriga om platserna till finalen.  Missa inte Melodifestivalens tredje deltävling där Martin Stenmarck tävlar med bidraget ”Låt skiten brinna”. Deltävling tre sänds på SVT1 lördag 16 februari 20:00.  Se hela avsnittet när Martin Stenmarck och Rebecka Karlsson gästar Melloskvaller med Betty och Johan här!

Kristersson om misstänkta tumören: "Låg tre veckor på sjukhus"

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson, 55, pratar ofta om sitt hurtiga liv och sina långa löprundor. Inför partiledardebatterna i valrörelsen sprang han oftast en mil för att ladda upp i elljusspåret i Strängnäs. Men nu berättar Ulf Kristersson att det fanns en tid då han var riktigt bekymrad över sin hälsa.Misstänkt hjärntumörI en intervju med Dagens Industri avslöjar M-ledaren att han trodde han var drabbad av en allvarlig hjärntumör i 20-årsåldern.– En förfärlig sjukhusupplevelse i 20-årsåldern. Jag låg tre veckor på Akademiska sjukhuset i Uppsala för misstänkt hjärntumör, säger Kristersson till Di. Läkarna befarade det värsta, men lyckligtvis handlade det inte om någon allvarlig tumör. – Det var inte så illa som läkarna först befarade. Till slut visade det sig vara en allvarlig infektion på synnerven. Men innan vi visste det hann jag tänka en del i sjukhussängen, säger Ulf Kristersson till Di. VIDEO: Här är säkra tecknen på att Moderaterna och Sverigedemokraterna snart kommer samarbeta öppet

Flera elever akut insjuknade på skola: "Utsläpp av okänt ämne"

Efter att ett okänt ämne släppts ut i en skola på Lidingö, Stockholm ska flera barn ha insjuknat. Larmet kom in efter lunch på torsdagseftermiddagen klockan 12:44. Ett stort ambulanspådrag är på plats tillsammans med polis och sjukvårdspersonal.– Det är ett utsläpp av okänt ämne på skolan, säger Michael Sivenbring, teamledare på SOS till Expressen.  – Man har dragit på stora trumman. Det är mycket resurser på plats för att undersöka vad det kan vara för ämne, fortsätter han. Fem till sex elever på sjukhus – kemexperter på platsFem till sex elever har förts till sjukhus efter att ha insjuknat. Brandförsvaret misstänker att det kan ha att göra med ett utsläpp och kemexperter är på väg till platsen, skriver P4 Stockholm.Förlorat talförmågan och fått problem att andas En av eleverna som insjuknat ska ha blivit så dålig efter lunch att han inte kunde prata och fick problem med andningen, skriver SVT Nyheter. Elever har skickats hemDaniel Broman, chef för lärande- och kulturförvaltningen vid Lidingö stad, säger att man satt in flera sjuksköterskor och kuratorer från andra skolor för att ge stöd åt eleverna.Alla skolelever befinner sig i nuläget utanför skolan. – Nu får vi utreda vad som har hänt. Brandlarmet gick samtidigt och därför har vi utrymt skolan enligt gängse rutiner, vilket har fungerat bra på skolan. De äldsta eleverna kommer få gå hem, medan de yngsta som har behov av omsorg får vara kvar utomhus, säger Daniel Broman till Expressen. 

Flera elever förda till sjukhus: "De har tappat känsel i kroppen"

I en skola på Lidingö, Stockholm ska flera barn ha insjuknat. Larmet kom in efter lunch på torsdagseftermiddagen klockan 12:44. Ett stort ambulanspådrag är på plats tillsammans med polis och sjukvårdspersonal. – Man har dragit på stora trumman. Det är mycket resurser på plats för att undersöka vad det kan vara för ämne, sade Michael Sivenbring, teamledare på SOS till Expressen.  Kan ha blivit förgiftade av chokladpudding  Fem till sex elever har förts till sjukhus efter att ha insjuknat. Man misstänker att eleverna blivit förgiftade av chokladpudding.  – Halsen har svullnat upp på dem och de har tappat känsel i kroppen. De har svårt att prata, säger en förälder till Expressen. Förlorat talförmågan och fått problem att andas  En av eleverna som insjuknat ska ha blivit så dålig efter lunch att han inte kunde prata och fick problem med andningen, skriver SVT Nyheter.  Elever har skickats hem Daniel Broman, chef för lärande- och kulturförvaltningen vid Lidingö stad, säger att man satt in flera sjuksköterskor och kuratorer från andra skolor för att ge stöd åt eleverna. Alla skolelever befinner sig i nuläget utanför skolan.  – Nu får vi utreda vad som har hänt. Brandlarmet gick samtidigt och därför har vi utrymt skolan enligt gängse rutiner, vilket har fungerat bra på skolan. De äldsta eleverna kommer få gå hem, medan de yngsta som har behov av omsorg får vara kvar utomhus, säger Daniel Broman till Expressen. 

Jonna Lundell tvingades klä av sig framför polisen: "Så jävla rädd"

Det är i en storytime på Youtube som Jonna Lundell, 24, väljer att gå i sin make Joakim Lundells fotspår.Nyligen berättade nämligen Joakim Lundell, 34, om när han år 2010 flydde från polisen. Även det som Jonna berättar om, som hon tidigare har skrivit om i sin bok, handlar om polisen.Kallade på förstärkning Året var 2013 och Jonna var vid den här tiden 19 år. Efter en lång skoldag insåg Jonna att hon hade tvätten att ta itu med. Det var mycket tvätt så Jonna gick upp och ner i huset med kläderna.När Jonna äntligen var klar i tvättstugan, som ligger i källaren, så såg hon fram emot att gå upp till lägenheten och sova.Så blev det inte.När Jonna öppnade dörren för att gå ut ur tvättstugan så möttes hon av två poliser. De frågade om hon märkt av något spring i källaren. Jonna förklarade för poliserna att hon inte är i källaren mer än när hon tvättar.Jonna Lundell berättar om händelsen i en nya video på Youtube. Bildkälla: Youtube/Jocke & JonnaStämningen mellan Jonna och poliserna var allt annat än mysig och hon blev nervös av deras beteende. Hon erbjöd sig att låsa upp källaren om de vill se sig omkring. Det svarade de inte på. Istället frågade poliserna om Jonna hade "tagit någonting" och sa att hon såg "röd ut i ögonen".Poliserna lyste med en ficklampa i Jonnas ögon. Sedan gick de igenom hennes tvättpåsar. Därefter kallade de på förstärkning.– Jag är så jävla rädd, säger Jonna i videon."Kändes som att hela mitt liv var förstört"Hon fick sedan lämna ett kissprov eftersom de misstänkte att hon tagit droger. Hon blev även visiterad.– De skulle kolla i mina trosor, de skulle kolla precis överallt. Jag tycker att det är så pinsamt, jag har aldrig känt mig så liten i hela mitt liv. Det var så obehagligt och jag vågade inte säga nej, berättar Jonna.Poliserna undersökte sedan teststickan och sa att Jonna har rökt marijuana, hasch och tagit amfetamin.Vilket Jonna tyckte var otroligt konstigt då hon aldrig ens har sett amfetamin och aldrig rökt varken marijuana eller hasch. Tankarna började snurra i Jonnas huvud – hade någon drogat henne utan att hon visste det? – Det kändes som att hela mitt liv var förstört. Kommer jag få sitta i fängelse trots att jag inte har gjort någonting?, säger Jonna.Rädd i flera månaderNär Jonna sedan berättade för Joakim om mötet med polisen så började han forska mer kring snabbtestet, och han berättar för Jonna att 8 av 10 snabbtest visar ett felaktigt resultat.Joakim och Jonna Lundell. Bildkälla: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT BildSenare fick Jonna ett brev från polisen, och där stod det att "i brist på bevis så lägger dom ner det".– För mig var det så kränkande att få ett brev som det stod så på. Jag hade velat ha "förlåt hur vi behandlade dig och testet visade negativt, ha en bra dag".Jonna berättar att hon var fruktansvärt rädd i flera månader och inte vågade gå ner i källaren själv på ett bra tag.

Lina Hedlund om nakenchocken: "Råkade göra sjöstjärnan"

Melodifestivalen har kickat igång på riktigt och den stora folkfesten drar miljontals tevetittare. Och nu till helgen går den tredje deltävlingen av stapeln i Leksand. I Melloskvaller med Betty och Johan gästade artisten Lina Hedlund Nyheter24 tillsammans med världsstjärnan Mohombi.  40-åringen har tidigare varit med i gruppen Alcazar, som nu har splittrats. I stället ska hon tävla i årets Melodifestival som soloartist, för första gången, med bidraget Victorious. Den galnaste festen sker under Melodifestivalen I programmet pratar vi mycket om fest och tar reda på hur gästernas partyliv ser ut. När hon berättar om sina galnaste festupplevelser så säger hon att de flesta har skett under just Melodifestivalen. – Alltså jag längtar ju till festen, de är ju väldigt väldigt roliga, säger Lina Hedlund till Nyheter24. Råkade göra sjöstjärnan Lina minns att incidenten skedde på en efterfest under Melodifestivalen 2009 när hon och Alcazar deltog med låten Stay the Night. – Jag råkade göra sjöstjärnan med Andreas Lundstedt, säger hon. För de som inte vet vad sjöstjärnan är för något så är det när man råkar visa underlivet. Och enligt Lina plockade en söndagsbilaga upp nakenchocken på bild och publicerade en stjärna ovanpå som en form av censur. – Jag hade trosor på mig och strumpbyxor under en kort kjol. Jag gjorde sjöstjärnan på festen.  Dansar loss i studion När Lina Hedlund och Mohombi ska visa upp sina "go to-dance-moves" på dansgolvet så rockar 40-åringen loss rejält. – Jag kör något sådant här (Lina dansar i studion). Blir det så att jag hittar rätt och har kul så vill jag gärna ställa mig någonstans och köra, om det finns en pelare eller något. Det är härligt med dans. Bara släppa loss, säger hon. Se klippet ovan när Lina Hedlund dansar loss i studion! Lina Hedlund uppträder med bidraget "Victorious" i deltävling tre som går av stapeln i Leksand. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT Deltävlingen i Leksand är stjärnspäckad med ett antal andra välkända artister. The Lovers Of Valdaro, Martin Stenmarck, Omar Rudberg, Rebecka Karlsson och Jon Henrik Fjällgren kommer alla kriga om platserna till finalen.  Här kan du se hela avsnittet av Melloskvaller med Betty och Johan som gästades av Lina Hedlund och Mohombi!

Paow delade intim bild med exet Lance – men tvingades snabbt radera den

Paulina "Paow" Danielsson befinner sig i skrivande stund i Thailand där hon festar, testar restauranger, går på behandlingar och umgås med nyfunna vänner. Hon låter sina följare följa med på resan då hon flitigt uppdaterar sina sociala medier med både videos och bilder från sina dagar. Paow lägger oäven ofta upp en del "tbt:s" och går igenom gamla minnen från alla sina äventyr hon varit med om under årens gång. Och under gårdagen delade hon bland annat med sig av en gammal intom bild med ett ex – nämligen Lancelot Hedman. Paret var tillsammans i cirka ett halvår. Lance och Paulina åkte förra året tillsammans till Thailand och hade planerat att stanna ett par månader. Men resan fick sig ett abrupt slut och paret valde att åka hem efter att de hade börjat bråka – redan efter ett par veckor. Någon månad senare hade förhållandet tagit slut helt. Paulina och Lance förhållande var minst sagt stormigt. Bildkälla: Kattpaow InstagramMen innan hemresan hann paret med både ett och annat – vilket även förevigades på bild. Någonting som Paow under gårdagen valde att lägg upp som en mysig tbt. Paulina och Lance hann ta några bilder innan resans abrupta slut. Bildkälla: Bloggbevakning.seMen bilden tycks inte ha varit lika uppskattade av alla, eller så var det helst enkelt så att Paow ångrade sig. För ett par timmar senare så var den så gott som raderad. Men i sedvanlig ordning lyckades Bloggbevakning få napp på bilderna.Avslöjade detaljer om heta natten med svenska artistenNyligen valde Paow att dela med sig av lite smaskiga detaljer från en het natt med en väldigt känd, folkkär manlig artist. Enligt henne träffades de på Kristallengalan då han plötsligt stegade fram till henne. – Vi stod och snackade en del och han frågade om mitt nummer som han fick då. Jag var tvekis då jag var i ett förhållande. Men när jag hade dragit vidare till ett annat uteställe messade han och frågade om jag skulle komma dit eller inte. Vad tusan tänkte jag och drog dit, berättar Paulina i podden "Sex med Smail och Frida". – Jag var ganska full men vi gick in på hans rum och ja.... jag kan ju direkt säga att jag aldrig haft så snuskigt sex någon gång. Vi hade jävligt bra sex faktiskt, avslutade hon. 

Prinsessan Madeleines lyxoutfit på festen kostade 90 000 kronor

Det var för lite mindre än en vecka sedan som stiftelsen Childhood Foundation firade sitt 20-årsjublieum med en storslagen fest på Tyrol i Stockholm. På plats var självklart prinsessan Madeleine som är ledamot för Childhoods svenska styrelse och hedersmedlem i styrelsen Childhood USA.Och prinsessan Madeleine såg verkligen till att vara kvällens starkaste lysande stjärna. Hon anlände till festligheterna i en silvrig, glittrande klänning i modellen Sarandon från det franska modehuset Roland Mouret.Kanske har Madeline snappat upp lite inspiration från hertiginnan av Sussex, Meghan Markle?  För bara en månad sedan bar nämligen Meghan en likadan glittrig festklänning från Mouret, men då i en djupt vacker blå. Då löd rubrikerna på de brittiska tidningarna "Markle Sparkle" – och visst är klänningen otroligt tjusig.  Meghan Markle i Roland Mouret. Bildkälla: Stella Pictures Outfit för 90 000 kronor – och lite till... Men billig är den inte – klänningen går nämligen för det brutala priset 52 000 kronor. Madeleine matchade klänningen med ett par klackar från Jimmy Choo, och de kostar 20 000 kronor.  Till det bar Madeleine en väska från Marchesa för 18 000 kronor. Totalt gick hennes outfit på hisnande 90 000 kronor, skriver Stoppa Pressarna. Och då är inte Madeleines smycken eller vita päls inräknade... Prinsessan Madeleine i den dyra klänningen. Bildkälla: Stella Pictures Ett ögonvittne som också var på festen berättar för Stoppa Pressarna om det intryckt Madeleine gjorde under kvällen. – Madeleine var strålande vacker! Det osade lyx och pengar lång väg om henne, säger källan. Möttes av kritik efter päls gjord av nyfödda lamm Prinsessan Madeleine har tidigare mötts av stark kritik när hon i december år 2017 bar en päls gjord av nyfödda lamm. Den rosa persianpälsen från hennes favoritdesigner Valentino hade en prislapp på 144 000 kronor (den notan stod skattebetalarna för) och var gjord av små nyfödda lamm som slaktas när de är mellan 3-6 dagar gamla. Prinsessan Madeleine i päls från Valentino. Bildkälla: Stella Pictures I ett inlägg på Facebook så kritiserade Djurens rätt prinsessan Madeleine och bad henne ta sitt ansvar:"Alla kungligheter är förebilder och har ett särskilt stort ansvar. Att klä sig i päls är oetiskt och vi hoppas att vi inte behöver se det igen. Prinsessan Madeleine, var med och ta ansvar för en djurvänligare värld!".Inlägget fick tusentals kommentarer och många var minst sagt besvikna på Madeleine. Mer om det kan du läsa här.

13 snygga bikinis och baddräkter – i årets hetaste trender

Det är mycket leopard och gult som gäller i år. Här är badkläderna du kan klicka hem i precis de trenderna. De går att köpa via Refunder, och då får du pengar tillbaka på varje köp. Just nu får dessutom alla nya medlemmar ett skal från iDeal of Sweden vid köp över 100 kronor (29 kronor i frakt tillkommer). 1. Leopardmönster och knytdetalj Här får du både leopardmönstrat och knytdetaljer i samma bikini. Du kan klicka hem den här.2. Bikinitopp från ONLY Den här enkla bikinin är riktigt fin i gult, som förutom leopard är den stora trenden i år. Här hittar du toppen för 199 kronor.3. Baddräkt i leopardmönster Med högskuren nederkant och låg rygg blir den här baddräkten ett självklart val för strandhänget. Spana in den här.4. Bikiniset från Missguided Hur snygg är inte denna bikini med sina dekorativa remmar! Kanske lite jobbigt när det kommer till solbrännan... men värt det ändå. Här hittar du både över- och nederdel.5. Monowire bikinitopp Här är en bikinitopp från märket South Beach. Den har både halterneck och axelband på samma gång. Du kan klicka hem den här. 6. Baddräkt från Diesel Med ett riktigt statement till tryck och lågt skuren rygg blir du lätt hetast på stranden! Baddräkten kommer från Diesel, uppenbarligen. Du kan klicka hem den här.7. Bandeau med snörningBåde gult och snörning, det kan ju nästan inte bli mer trendigt! Här hittar du den snygga bikinitoppen.8. Leopardbikini från Chiara ForthiDenna bikini är i omlottmodell och skapar en snygg klyfta! Gulddetaljer vid axelbanden och märkets logga i ena sidan gör att toppen känns extra lyxig. Du hittar den hos Bubbleroom.9. Bikini från EllosHär är en bikinitrosa i hög modell och rynkade veck längs sidorna. Hur snyggt som helst i sin enkelhelt! Den är dessutom nedsatt i pris just nu.10. Baddräkt med snörning i ryggenDenna baddräkt kommer från Camille Bottens kollektion med NA-KD, och har en öppen rygg med snörning och högt skurna ben. Du hittar den här för 249 kronor.11. Off shoulderDen här bikinin kommer i ett stretchigt material med både bara axlar och knytdetalj. Här blir den din för 299 kronor. Den är hur söt som helst!12. Baddräkt med texturDen här baddräkten är verkligen hur fin som helst i sitt speciella material, den är liksom i en annan typ av textur än vad badkläder vanligtvis brukar vara. Just nu blir den din för 399 kronor här.13. MörkgultGult är inte fult – och det gällen även den här nyansen som är lite mer mörkgul. Den här snygga baddräkten kan klickas hem för 249 kronor idag.På tal om badkläder – så kan det väl vara dags att boka en liten weekend någonstans. Då vill du inte missa dessa resor som du kan boka riktigt billigt just nu.

Nu kommer ännu fler göra lumpen – så många kommer det gälla

Nu kommer allt fler tvingas göra lumpen – det slår regering fast i sina politiska planer för de kommande åren.  Anledningen är att Sveriges försvar kommer att behöva fler soldater, och att de 4 000 som gör värnplikten idag inte räcker.  Redan nästa år kommer siffran öka till 5 000.  Men regeringen vill inte sluta där.  – Vi kommer nu att utreda och titta på vad det skulle innebära om vi stegvis skulle gå upp till 8 000, säger försvarsminister Peter Hultqvist till Aftonbladet.  Det kommer alltså bli svårare och svårare för folk som inte vill göra lumpen att slippa. För ungdomar födda 2002-2003 och efter kommer det bli extra jobbigt, eftersom regering planerar att vara uppe i 8 000 värnpliktiga 2022.  Frågan ska nu utredas av regeringen.  – Det skulle innebära att man på en tioårsperiod utbildar 80 000, det är klart att det ligger till grund för att man kan ha en större organisation, säger Hultqvist till Aftonbladet.  Men vad gör man egentligen i värnplikten? Det kan du ta reda på här! Och här kan du se vad som händer om man vägrar göra lumpen...

Annie Lööf om Sverigedemokraterna: "Skadliga för Sverige"

Sverigedemokraterna och Centerpartiet är inte direkt bästisar. De båda partierna har svingat friskt mot varandra under de senaste åren, och nu dundrar Annie Lööf ännu en smocka mot Jimmie Åkessons parti. Det är i en intervju med Expressen som Lööf får frågan vad hon tycker om Sverigedemokraterna. – Jag vill gärna att de minskar som parti, för att jag tycker att deras politik är skadlig för Sverige. Därför driver jag på en politik för att mitt parti ska få ökat förtroende, svarar Annie Lööf då. Men Lööf tror inte att SD kommer att tappa väljare i första taget, och hon jämför med liknande partier i andra länder. – De kommer säkert att öka en del, och tittar man på motsvarande partier med den här högerpopulistiska bakgrunden så ligger de ungefär på den här nivån och något högre än vad Sverigedemokraterna ligger i dag, säger Lööf till Expressen. Enligt en färsk analys finns fem säkra tecken på att Sverigedemokraterna snart kommer att samarbeta med Moderaterna – mer om det här!

Partiet Vändpunkt utmanar Miljöpartiet – vill bli stora i EU-valet

Det rör på sig i svensk politik. Nyligen presenterades ”Reformisterna”, en vänsterfalang inom Socialdemokraterna som ska utmana S-topparna – nu måste också Miljöpartiet hantera uppstickare.  Men till skillnad från Reformisterna är ”Partiet Vändpunkt” faktiskt ett helt nytt parti, bildat av den gamla MP-toppen Carl Schlyter. Nu satsar Vändpunkt på att få platser i Europaparlamentet i vårens EU-val.  Partiet Vändpunkt vill använda skatter för att ställa om samhället till mer hållbart och mindre miljöskadligt. Skatterna på det som inte är bra för miljön ska höjas rejält – den som flyger mycket och bor stort kan förvänta sig höjda kostnader med VP:s politik, medan de med mindre inkomster ska få mer pengar för att kunna ”investera sig ur energi- och resursberoenden”.  I en intervju med SVT säger partiledaren Schlyter att både politiker och vanligt folk måste ta ansvar.  – Jag skulle säga att det är ett frihetligt parti, som löser miljöproblem genom att faktiskt ta socialt ansvar, säger han till SVT.  VP skriver också i en debattartikel i Dagens Nyheter att man vill har ”follkliga veton” mot riksdagsbeslut, och att anställda ska ha större inflytande över arbetsplatsen – även om man inte går in i detalj på hur detta ska gå till. Mer politik: 5 säkra tecken på att SD och M snart kommer samarbeta!

Forskning: Singlar är mer sociala än gifta

Varje år i februari kommer den dagen som många singlar runt om i världen fruktar. Vilken dag är det? Självfallet alla hjärtans dag.Människors flöden på sociala medier fylls med texter, bilder och kärleksförklaringar från både höger till vänster under den kärleksfulla dagen. Vilket naturligtvis kan kännas jobbigt.Men visste du att det finns en hel del fördelar med att aktivt vara singel? Bland annat så tenderar singlar att ha ett rikare socialt liv än par som är gifta. Det pekar en ny studie från det Hebreiska universitetet i Jerusalem, skriver SVT.Singlar tenderar att ha ett rikare socialt liv. Bildkälla: PixabayGlobal singeltrendDet blir allt vanligare för människor i länder över hela världen att aktivt välja singellivet. Något som beror på individualiseringen av samhället, menar professor Elyakim Kislev på det Hebreiska universitetet i Jerusalem, som har analyserat data från 300 000 människor i 31 länder, skriver SVT.Men hur kan det ha blivit så här? Jo – förr fyllde familjen rollen som det viktigaste sociala stödet för personer. Nu är det något som det personliga nätverket tagit över istället.Något intressant som uppdagades i datan som professor Kislev samlade in, är att mycket tyder på att personer som aldrig varit gifta umgås och socialiserar med sina vänner hela 45 procent oftare än vad gifta människor gör.Reducerad risk för hjärtinfarktSeparerade människor tenderar att äta nyttigare mat. Bildkälla: PixabayI studien så menar Kislev även att människor som har skiljt sig från ett äktenskap faktiskt har en minskad risk för att få hjärtinfarkt. Varför? Jo – människor tenderar nämligen att börja äta nyttigare efter att de har separerat från någon.– I mina studier så pekar jag på att singlar äter nyttigare. De tar hand sig bättre, de tränar oftare och utsätter sig för mer fysiska aktiviteter, säger Kislev i en intervju med sajten From The Grapevine.Varför gör då singlar det? Kislev menar att människors matvanor ofta influeras av ens partner eller familj då man är i ett äktenskap. Det vill säga, skulle din partner äta något onyttigt och ha det liggandes hemma – ja då är risken stor att du också äter det.Ja – det finns många positiva saker med att vara singel. Här har vi listat 5 saker som bevisar att vara singel kan förbättra ditt liv!

Julia, 19, brevvän med fånge: "Jag såg mer en trasig än en ond person"

Det har nu gått några månader sedan höstkvällen då 19-åriga Julia Norgren satt hemma och inte mådde så bra. Hon var ledsen och försökte i desperata försök att komma på bättre tankar. Efter att ha försökt komma på andra tankar med både film och böcker utan framgång, tog hon fram sin dator.  Då fann hon en internetsida öppen, där det stod: "Write a letter – Change a life". Sedan den dagen har hon brevväxlat med en 31-årig fånge som avtjänar ett 20 år långt fängelsestraff för rån och grovt rån i Texas, USA. – Min blick fastnade direkt på en fånge som heter John. Jag klickade på honom och efter att ha läst om honom och om hans brott valde jag att skriva ett brev, testa och se vad som händer, säger Julia till Nyheter24.  "Hoppas du mår bra i kropp och själ" I det första brevet introducerade hon sig själv och skrev lite om sina intressen och var hon skrev ifrån. Några veckor senare fick hon ett brev på posten med amerikanska frimärken. "Hej Julia! Jag hoppas att när du får det här brevet att du mår som allra bäst både i kropp och i själ. Vet att du kanske väntat ett tag på att få höra från mig tidigare men ditt brev kom inte fram förrän 3 veckor efter att du skickade det. Sverige - ett nordiskt kungarike som jag hört och sett på tv ska vara mycket vackert. Förhoppningsvis kanske jag kan få några bilder på ditt fina land och dom vackra hästarna i nästa brev?", var lite av det som stod i det första brevet från John. John och Julia har varit brevvänner i tre månader. Bildkälla: Privat "Vi delar en del fritidsintressen"  I dag har de skrivit brev till varandra i ungefär tre månader. Och trots att John sitter inne i ett fängelse på andra sidan Atlanten så går brevväxlingen relativt lätt. Att det var just han som hon valde att skriva till var dels på grund av deras delade fritidsintressen.  – Jag läste igenom hans profil och insåg snabbt att han och jag delar en del fritidsintressen, så som djur och musik. Han är också sjukt duktig på att måla, berättar Julia. Nu när de har brevväxlat ett tag har hon framför allt insett en sak – John ångrar sitt brott och är beredd att ställa allt till rätta igen.  – Jag såg mer en trasig människa än en ond människa och tänkte att jag i alla fall kan ge honom en chans.  Skriver om allt  För det mesta skriver Julia och John om allt möjligt, så som vardagliga saker som brevvänner vanligtvis gör. Dessutom har även John valt att berätta för Julia om sitt brott och varför han gjorde det han gjorde och varför det slutade som det gjort.  – Jag har aldrig frågat honom om brotten eller liknande, för vissa kan det upplevas som otrevligt. Han har i stället själv valt att berätta om sitt brott och varför det blev som det blev, förklarar Julia för Nyheter24. Hur får han dig att känna? – Jag gläds av att något så litet som ett brev betyder så sjukt mycket för honom, för det gör det. Jag skriver mest för att han ska bli glad, för då blir ju jag glad. Det är kul, jag ser ju honom som en vanlig brevkompis liksom. Vad tycker dina föräldrar om att du skriver med en man som sitter i fängelse i USA? –  Båda tyckte att det var en dålig idé. De är oroliga för att han ska komma hit när han kommer ut. Mamma har väl accepterat det och börja se allt från min synvinkel - att man inte ska döma ut alla som sitter i fängelse som onda människor. Många jobbar med att reda ut sina liv och det här är ju en hjälp på vägen liksom, avslutar Julia. 

Kvinna uppsagd från sin hyreslägenhet – grät för mycket​

En kvinna i 60-årsåldern har bott i sin lägenhet med två rum i Helsingborg i åtta år. Men nu får hon inte bo kvar på grund av att hon stört sina grannar för mycket. Och det är inga livliga fester vi snackar om då. Hon har helt enkelt lyckats gråta sig till en ofrivillig uppsägning, skriver Hem & Hyra. Hur hemskt? Grät dag och natt Enligt grannarna är det under en lång period som 60-åringen gråtit – dag och natt. För tre hyresgäster, som är helt oberoende av varandra, fick det tillslut vara nog. Alla tre framförde klagomål till hyresvärden för att de helt enkelt inte stod ut med kvinnans gråt mer. Kvinnans uppträdande ansågs som störande då kvinnan gråter högt, klagar och pratar både dagar och nätter. Eftersom huset är lyhört som många andra hyreshus, hördes ljuden tydligt in till grannarna. Grannarna kände oro Men det var inte bara i sin egen lägenhet som 60-åriga kvinnan ska ha uppträtt störande. Grannarna menar även att de känt en viss "oro för hur hon uppträtt i fastighetens gemensamma utrymmen". Ärendet har varit uppe hos hyresnämnden i Malmö, och eftersom grannar har störts flera gånger av kvinnan har det skickats varningsbrev till henne – men högljudda gråten fortsatte.  Flyttar inte – trots uppsägning När varken grannar eller hyresvärd inte upplevt någon förbättring efter varningsbrev valde hyresvärden att säga upp 60-åringens hyreskontrakt. Trots uppsägning har kvinnan inte flyttat självmant.  Nu ska parterna mötas i hyresnämnden, rapporterar Hem & Hyra. Och allt detta kaos på grund av att kvinnan varit så ledsen att hon inte kunnat hindra sin gråt. Vad det är som gjort kvinnan så gråtfärdig är fortfarande oklart. Det är faktiskt inte att vistas i trafiken som är farligast, utan att vistas hemma är farligare. Kan du gissa vilket det farligaste rummet är? Nyheter24 har tidigare skrivit om de farligaste rummen i ditt hem. Här kan du läsa allt du behöver veta om det.

Layane, 20, piercade näsan – blev förlamad

Ja, allt gick verkligen snett den där dagen i juni 2018 när Layene Dias skulle göra en näspiercing. Snabbt efter att hålet var taget blev hennes näsa väldigt röd och lite uppsvullen, skriver BBC Brasil.  Den röda färgen på näsan försvann dock inte från näsan, och hon fick feber och svåra smärtor i benen. Hon började successivt tappa känseln i kroppen och åkte snabbt in till sjukhuset. Det visade sig att Dias hade fått en mycket allvarlig infektion i näsan som senare hade spridit sig till kroppen.  500 milliliter var  Dias fick genomgå en magnetröntken. Den visade att hon hade 500 milliliter var som pressade på tre av hennes ryggkotor. Hon fick snabbt opereras och läkaren lyckades stanna upp smittan i ryggen, dessvärre hade hennes ryggrad redan skadats så pass svårt att hon inte kunde använda benen. Hon blev förlamad från midjan och ner och har sedan i somras suttit i rullstol, något som hon kommer att få göra hela livet till följd av den misslyckade piercingen.  – Jag kunde inte känna någonting från bröstet och ner, berättade Dias för BBC Brasil.  Dias fick vara kvar på sjukhuset i två månader innan hon fick åka hem.  Nya fritidsintressen  Men hennes liv hade förändrats för alltid. I början var det en mycket svår situation eftersom hennes liv hade förändrats så dramatiskt. Men nu håller hon på att vänja sig vid sin nya livssituation och har bland annat skaffat sig nya fritidsintressen.  – Jag har träffat andra ungdomar som sitter i rullstol, och jag har märkt att man kan vara glad även i den situationen. Nu älskar jag att motionera och spelar både basket och handboll, säger hon till BBC Brasil.  Nyheter24 har tidigare skrivit om 33-åriga Nikki som höll på att dö efter att hon gjort en bröstpiercing. Det kan du läsa mer om här!

Dolly Style om kärlekslivet: "Vi är tillsammans med varandra"

Popgruppen Dolly Style, som består av medlemmarna Molly, Dolly och Polly, är aktuella med att delta i årets Melodifestival. Där tävlar de med partydängan ”Habibi” i deltävling 3, i Leksand, lördag 16 februari.  Melodifestivalen handlar ju mycket om kärlek så programledarna Betty Regnström och Johan Forsberg passade på att fråga Dolly Style hur deras kärleksliv ser ut i veckans avsnitt av Melloskvaller med Betty och Johan.  – Vi är ju typ tillsammans med varandra!, säger Polly.  Så ingen av er har pojkvän eller flickvän?  – Vi är väldigt mycket tillsammans med varandra, säger Molly.  Dolly style öppnar upp sig om kärlekslivet i Melloskvaller med Betty och Johan. Bildkälla: Instagram/dollystyleofficial Molly, Holly och Polly, i Dolly Style, berättar i Melloskvaller med Betty och Johan vad de tycker är viktigt i en relation.  – Man får inte glömma bort att vara snäll. Det mest självklara, oavsett vad det är för typ av relation, så får du inte glömma bort att bry dig om den andra, säger Molly.  – Man ska omringa sig med människor som är snälla, fyller Holly i.  Trots deras utmärkande outfits, inspirerad av japansk subkultur, och färgglada peruker säger tjejerna i Dolly Style att det viktigaste i valet av partner är insidan. – Utseendet är det första man ser, men det viktigaste är ändå det som är inuti. Det är det som får en att stanna kvar. Det är jätteklyschigt, men det är ju verkligen så, säger Polly.  Tjejerna i popgruppen delade även med sig av sina allra bästa raggningstips i avsnittet.  – Om du vill ha någonting, var inte rädd för att visa det! Säg det! Slösa ingen tid på att spela svår. Om man är blyg så är tipset att våga, säger Molly.  Missa inte Melodifestivalens tredje deltävling där popgruppen Dolly Style tävlar med bidraget ”Habibi”. Deltävling tre sänds på SVT1 lördag 16 februari 20:00.  Se hela avsnittet när Dolly Style gästar Melloskvaller med Betty och Johan här! 

Paow berättar detaljer om intima natten med folkkära artisten

Paulina "Paow" Danielsson, 25, har fler än en gång bjudit på ordentliga rubriker i både kvällstidningar och på nyhetssajter. Paulina har bloggat sedan barnsben och 2013 klev hon in i Paradise Hotel under en av de mest omtalade säsongerna någonsin. På pressträffen efteråt när Nyheter24 frågade henne om vad publiken kunde förvänta sig svarade hon kort och gott: "Ni kommer få se mig porrfilmskn**la".2014 kände Paulina för att ta revansch i samma program och den gången vann hon tillsammans med Eric Hagberg. Samma år blev hon bjuden på Kristallengalan tillsammans med Malin Gramer och några deltagare till. Det blev en blöt fest och där slutade det med både det ena och det andra. Malin Gramer, Paulina "Paow" Danielsson och Saga Scott dök upp tillsammans på Kristallen. Bildkälla: Stella PicturesDelar med sig av smaskiga detaljer i poddUnder kvällen när Paow hade stått i baren så kom en väldigt känd, svensk artist fram till henne. Enligt henne ska han då ha sagt "Hej, du var jävligt skön i Paradise Hotel".– Vi stod och snackade en del och han frågade om mitt nummer som han fick då. Jag var tvekis då jag var i ett förhållande. Men när jag hade dragit vidare till ett annat uteställe messade han och frågade om jag skulle komma dit eller inte. Vad tusan tänkte jag och drog dit, berättar Paulina i podden "Sex med Smail och Frida".– Jag var ganska full men vi gick in på hans rum och ja.... jag kan ju direkt säga att jag aldrig haft så snuskigt sex någon gång. Vi hade jävligt bra sex faktiskt, säger hon. Sex med Smail och Frida är en podd där ibland gäster bjuds in och det pratas en hel del om sex. Bildkälla: MTG– Vad menar du med snuskigt, frågar Smail nyfiket. – Ja men det är inte direkt så att man brukar ha analsex med någon man går hem med första gången från krogen kanske. Men vi gjorde verkligen allt. Den ställde man ju upp på kan man säga då sexet var så bra. Vi låg säkert från klockan fyra till nio på morgonen, berättar hon. Paulina berättar även att den svenska artisten kändes "väldigt bekväm i sin sexualitet" och att de hade en väldigt trevlig kväll tillsammans. 

Trailern till Frost 2 är här – succéfilmen får en uppföljare

Världen blev aldrig sig likt efter att Disney släppte sin succéfilm Frost 2013. Barn och vuxna förtrollades av den fantastiska världen och storyn som vi togs med på i den kritikerrosade filmen.Med starka karaktärer som Elsa, Olof, och Anna så fick många små barn nya idoler och bara några dagar efter premiären av filmen så stod det klart – det var inget mindre än en succé.Når bioduken på annandagen 2019Var du en av de som verkligen diggade filmen? Då har vi riktigt roliga nyheter! Det är nämligen så att Frost  kommer att få en uppföljare som beräknas nå bioduken under annandagen 2019.Vill du veta något ännu roligare? Jo – redan nu så har den första trailern till den efterlängtade uppföljaren släppts, och vad det verkar så bjuds vi ett riktigt äventyr även denna gång.Nya låtarNågot som gjorde den första filmen så bra var ju såklart alla de fantastiska låtarna vi fick höra. Vem minns inte succélåten "Slå dig fri"? Ja – vi tittar på alla ni föräldrar där ute.Så kommer det några nya hits i uppföljaren? Regissören Jennifer Lee tror i alla fall väldigt mycket på att det lutar åt det hållet.– Det är en sång utan dess like. Bobby Lopez och Kristen Anderson-Lopez levererade den för tre veckor sedan. Vi har arbetat med dem i två år och den här låten levererades nyss, och jag älskar den verkligen, sade Lee i en intervju med Variety i november förra året."Större och mer storslagen"Det är ju väldigt svårt att toppa den succén som den första filmen faktiskt var. Men Lee har verkligen en tro att den mycket väl kan göra det!Den kommer naturligtvis att fokusera på Elsa och Anna, men den här gången så kommer filmen att vara ännu större och mer storslagen än den förra, skriver Variety.– De kommer att röra sig långt bort från Arendelle, säger Lee i intervjun.Se trailern till Frost 2 i videospelaren ovan!

Asso, 69, utvisas efter 13 år i Sverige

Asso Gharibs familj kommer ursprungligen från Syrien. Allt började för 14 år sedan när hon flyttade till USA tillsammans med sin man, för att följa efter deras son. De fick green card, men återvände till Syrien efter fem månader. Orsaken var att hon inte trivdes eller kände sig hemma.  Två år senare gick Assos man bort och hon blev ensam kvar i Syrien. Därför åkte hon till Sverige där de andra barnen fanns och sökte asyl. – Hon har varit asylsökande i 13 år och fått avslag efter avslag, berättar barnbarnet Perla Racho för Nyheter24. "Jag är rädd att hon kommer dö av depression" När Asso Gharib kom till Sverige var Perla 10 år, nu är hon 23 år och är orolig över sin mormor. I somras beslutades att Asso skulle utvisas till USA. – Jag kan inte ens beskriva med ord hur det här får mig att må, att min mormor ska åka till en plats där hon kommer bli helt ensam. I den åldern ska man vara med sina barn och barnbarn, hon klarar inte av att vara ensam. Bara tanken på att hon inte ska vara här, helt ärligt jag är rädd att hon kommer dö av depression där borta, helt ensam, berättar Perla.  Nu bor Asso hos sin son i Göteborg. Hon har diabetes och högt blodtryck. I somras när utvisningsbeskedet kom drogs hennes legitimation in, vilket gör att hon inte kan besöka läkaren. – När beslutet kom var det påfrestande för hennes hälsa, hon har väntat i 13 år och det är inte bra med ett sånt beslut när man är gammal. Hon hamnade i en depression, men hade ingen rätt att söka vård och blev nekad hjälp vid läkarbesöket. Asso Gharibs och hennes barnbarn Perla Racho. Bild: Privat Väntar på besked I somras beslutades det att Asso Gharib skulle utvisas till USA. Hon har inte haft någon kontakt med sonen de bodde med på flera år. Hon vet inte hans telefonnummer eller var han bor i landet.  – Migrationsverket tycker det är lämpligt att skicka henne till USA där hon kommer va helt ensam som 70-åring, hon kan inte språket, hon kan inte arbeta, hon är sjuk och har diabetes. I Sverige har hon 14 barnbarn, fyra barn och bott här i 13 år. Men det är inte säkert att USA kommer ta emot henne. Hennes tidigare green card har gått ut och Asso har inget giltigt pass. Familjen sökte visum hos den amerikanska ambassaden, men fick avslag. Nu väntar familjen på ett besked från Migrationsverket – ett besked som kommer avgöra Asso Gharib och familjens framtid. I ett mail till GP skriver Migrationsverkets presskommunikatör Linn Nilsson: ”Vi förstår att beslutet kan upplevas som hårt men eftersom hon tidigare har varit permanent bosatt i USA och har en son där anser vi att det finns en anknytning dit. Vi anser också att hon kan lämna in och få sin asylansökan prövad i USA”.

Asso, 69, utvisas efter 13 år i Sverige: "Kommer dö av depression"

Asso Gharibs familj kommer ursprungligen från Syrien. Allt började för 14 år sedan när hon flyttade till USA tillsammans med sin man, för att följa efter deras son. De fick green card, men återvände till Syrien efter fem månader. Orsaken var att hon inte trivdes eller kände sig hemma.  Två månader senare gick Assos man bort och hon blev ensam kvar i Syrien. Därför åkte hon till Sverige där de andra barnen fanns och sökte asyl. – Hon har varit asylsökande i 13 år och fått avslag efter avslag, berättar barnbarnet Perla Racho för Nyheter24. "Jag är rädd att hon kommer dö av depression" När Asso Gharib kom till Sverige var Perla 10 år, nu är hon 23 år och är orolig över sin mormor. I somras beslutades att Asso skulle utvisas till USA. – Jag kan inte ens beskriva med ord hur det här får mig att må, att min mormor ska åka till en plats där hon kommer bli helt ensam. I den åldern ska man vara med sina barn och barnbarn, hon klarar inte av att vara ensam. Bara tanken på att hon inte ska vara här, helt ärligt jag är rädd att hon kommer dö av depression där borta, helt ensam, berättar Perla.  Nu bor Asso hos sin son i Göteborg. Hon har diabetes och högt blodtryck. I somras när utvisningsbeskedet kom drogs hennes legitimation in, vilket gör att hon inte kan besöka läkaren. – När beslutet kom var det påfrestande för hennes hälsa, hon har väntat i 13 år och det är inte bra med ett sånt beslut när man är gammal. Hon hamnade i en depression, men hade ingen rätt att söka vård och blev nekad hjälp vid läkarbesöket. Asso Gharibs och hennes barnbarn Perla Racho. Bild: Privat Väntar på besked I somras beslutades det att Asso Gharib skulle utvisas till USA. Hon har inte haft någon kontakt med sonen de bodde med på flera år. Hon vet inte hans telefonnummer eller var han bor i landet.  – Migrationsverket tycker det är lämpligt att skicka henne till USA där hon kommer va helt ensam som 70-åring, hon kan inte språket, hon kan inte arbeta, hon är sjuk och har diabetes. I Sverige har hon 14 barnbarn, fyra barn och bott här i 13 år. Men det är inte säkert att USA kommer ta emot henne. Hennes tidigare green card har gått ut och Asso har inget giltigt pass. Familjen sökte visum hos den amerikanska ambassaden, men fick avslag. Nu väntar familjen på ett besked från Migrationsverket – ett besked som kommer avgöra Asso Gharib och familjens framtid. I ett mail till GP skriver Migrationsverkets presskommunikatör Linn Nilsson:  ”Vi förstår att beslutet kan upplevas som hårt men eftersom hon tidigare har varit permanent bosatt i USA och har en son där anser vi att det finns en anknytning dit. Vi anser också att hon kan lämna in och få sin asylansökan prövad i USA”.

Oscar Enestads kärleksbild med Ceclia Dahlbom delar fansen

Det var i lördags som den tidigare FO&O-stjärnan Oscar Enestad, 21, tävlade i Melodifestivalen med sitt bidrag "I love it". På sin Instagram la han tidigare under lördagen ut en bild på sig själv med flickvännen Cecilia Dahlbom, 50. Till den fina svartvita bilden skrev Oscar om meningen med låten, och berättade att den handlar om att få älska vem man vill och att stå upp för sig själv."Den här låten är till alla er som inte känt er accepterade för vem man är och vem man vill vara med. Låt aldrig någon tala om för dig hur DU ska leva ditt liv, vem man bör älska och inte bör älska. Kärleken är något som bör hyllas i alla dess former och det ska vi göra tillsammans ikväll!", skrev Oscar.Oscar kom allra sist i tävlingen, och i kommentarsfältet till hans bild har det nu uppstått en het debatt mellan fansen. Oscar Enestads bild väckte starka reaktioner. Bildkälla: Instagram/oscarenestad"Hur fan kan det här vara okej?!"Bilden har över 11 000 likes och över 600 kommentarer. Många skriver elakheter och hat mot Cecilia och andra ifrågasätter parets relation på grund av den stora åldersskillnaden. När paret blev ihop så var Oscar 17 år, och det sticker i ögonen på desom inte kan hantera parets förhållande.Några kommentarer lyder: "Jag stödjer inte det här. Om en tjej dejtade en så gammal man skulle det låta annorlunda""Ändå konstigt för en 50-åring att vilja vara tillsammans med någon pojke""Ålder är bara en siffra och fängelset är bara en plats""Hur fan kan det va okej??""Fattar att han inte gick vidare. Oscar sjunger skitbra men när hans onormala förhållande är så omskrivet som det är så är det så himla förståeligt att han inte gick vidare. 99% av Sveriges befolkning tycker att ett sånt förhållande han har inte är okej".Cecilia Dahlbon och Oscar Enestad har varit ett par sedan han var 17 år. Bildkälla: Stella Pictures."Svårt för många att svälja"Andra hyllade både Oscar och hans relation till Cecilia."Du borde absolut inte ha kommit sist. Men Sverige är ett väldigt åldersdiskriminerande. Och att alla vet att du är tillsammans med en kvinna som är 50 år. Svårt för många att svälja tydligen. Men du är helbra""Ni är så vackra tillsammans""Han är 21 och hon är 50 men det spelar ingen roll för de är vuxna""Din låt gick verkligen rakt in i bröstkorgen. Lever sedan sex år tillbaka med en man som är 22 år äldre än mig. Det var en tuff början med omgivningens reaktioner och ifrågasättande. Men kärleken vinner alltid. Tack för den bästa låten på väldigt, väldigt länge!"Tycker också att deras förhållande är lite konstigt, men tycker inte att andra ska lägga sig i deras kärlek för det angår ingen annan än dom själva. Så länge det är lagligt tycker jag att man ska få älska vem man vill""Så otroligt viktig text, önskar att ALLA tar den till sitt hjärta och lever efter budskapet".Oscar Enestad fick även mycket kärlek och peppande kommentarer från fansen gällande hans relation med Cecilia Dahlbom. Bildkälla: Stella Pictures

Sju frågor du INTE borde ställa på första dejten

Första dejter kan vara kluriga och det är inte alltid lätt att veta hur man ska bete sig. Det är inte heller lätt att veta exakt vilka frågor man ska ställa till sin dejt – vart går liksom gränsen och vad är en bra respektive dålig fråga?  Har du någonsin undrat det? I så fall kan du sitta lugnt i båten. Aretha Bergdahl och Sebastian Lundgren på Nyheter24 hjälper dig lite på traven genom att redovisa sju frågor du INTE bör ställa under din dejt. 1. Tala inte om dina tidigare erfarenheter med könssjukdomar eller fråga om din dejts!  Okej, den här är lite klurig trots att den känns självklar. Har du en könssjukdom?  1. Då bör du uppsöka en läkare för att få vård.  2. Då bör du berätta det för din dejt. Hur som haver, har du haft en könssjukdom tidigare som nu är borta? Nämn inte den va... Ingen vill veta om dina tidigare oansvariga sexuella utflykter. Notera: Detta är inte något du ska fråga din dejt om heller. Det finns ju en hel rad av andra samtalsämnen ni kan tala om! 2. Kan du beskriva ditt ex? Detta är en fråga som inte heller ska behöva en förklaring. Nog för att det alltid är intressant att veta om personens förflutna och vem hen har träffat tidigare, så är det inte en fråga du bör ställa. Din dejt är inte där för att tala om gamla kärlekar med dig, hen är ju där för att försöka skapa något med dig! 3. Fråga inte om din dejts ekonomi... Det är såklart helt okej att fråga vad din dejt arbetar med för att försöka få ett hum om hens arbetstider och intressen. Men när det kommer till hur mycket någon tjänar? Nä – det känns bara väldigt ohyfsat tycker vi. 4. Undvik "arbetsintervjufrågorna". Försök undvika att ställa frågor som: Vart ser du dig själv om fem år? Vad har du för positiva eller negativa egenskaper?  Varför? Jo – det finns ingen mindre romantisk känsla än att bli förhörd... 5. Ska du fråga om barn? Låt inte stressad! Något som kan få många att vända på klacken är när någon stressar fram framtiden på tok för snabbt. Tänk att det här är en första dejt – att göra planer om att gifta sig och skaffa familj är helt enkelt inte på tapeten än. Sånt kan ni spara till en eventuell andra eller tredje dejt. Take a chill pill liksom! 6. Ställ inte frågan om din dejts preventivmedel Okej, så här är det. Låt oss säga att ni skulle klicka direkt och att allt känns som en dans på rosor efter dejten och ni bestämmer er för att följas åt hem. Ha då preventinmedel i form av kondom redo. För detta är inte en fråga som ni bör ta upp under dejten. Det är weird och inte direkt charmigt – särskilt om gnistorna inte finns där. 7. Fråga inte vad hen känner för att ha sex efter dejten. Här behövs det egentligen ingen förklaring. Ställer du denna fråga – ja då finns risken att konsekvenserna blir som i videospelaren ovan...

Mordåtalade Instagramprofilens egna ord om drogmissbruket

Det var den 26 april 2018 som en kvinna i 30-års åldern hittades död i ett badkar i en lägenhet i Solna i Stockholm. Ett par dagar senare så fattade polisen misstankar mot kvinnans ex-pojkvän –  en 23-årig influencerprofil med ett långt brottsregister.Han är nu misstänkt för att ha förgiftat kvinnan med den syntetiska opioiden Tramadol. Han ska sedan ha placerat hennes kropp i badkaret. Han förnekar mord.Mannen är åtalad för grov kvinnofridskränkning, grovt ärekränkningsbrott, mord, ringa narkotikabrott, innehav och sexuellt ofredande.Den 23-åriga mannen står nu åtalad för bland annat mord. Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokollDen 23-åriga mannen är en välkänd Instagramprofil och nära vän till flera stora TV-profiler. Han hade hundratusentals följare på Snapchat, nästan 85 000 följare på sin Instagram och han drev även en Youtubekanal. Mannen var under sin verksamma tid känd för sina ofta väldigt provokativa inlägg där det förekom både sex och droger.Utåt sett levde den mordåtalade profilen ett lyxliv med snabba och dyra bilar, mycket pengar, solresor och annat. Bildkälla: Profilens Facebook"Jag har en narkotikahjärna"I förhör den 15 januari 2019 berättar mannen själv om sitt drogmissbruk.– Jag kommer inte ens ihåg vad jag käkade för lunch igår. Jag har en narkotikahjärna som är helt förstörd. Jag har fått ett epilepsianfall på överdoser. Jag har varit inlagd elva gånger på sjukhus..., berättar han.Han säger att han varit med om olyckor och att hans hjärna är "förstörd, den är bränd". Han berättar att han så fort han mår dåligt eller hade ångest brukade ta tabletter, och då i form av Tramadol.Den mordåtalade profilens Instagramflöde. Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokollÖverdos på tatueringsstudioKort före det att kvinnan hittades död så skulle den åtalade mannen tatuera sig. I förhöret som gäller ringa narkotikabrott berättar mannen att han har bytt tatuerare då hans tidigare tatuerare har "åkt dit för vapenbrott".I förhöret berättar den åtalade profilen att han först skickade en bild på Tramadol till sin tatuerare och frågade om han fick ta tabletterna. Tatueraren visste inte vad det var för något och den åtalade profilen ska då ha förklarat att det var smärtstillande som man fick av läkare. Profilen hävdar att tatueraren gav honom grönt kort att ta tabletterna.Den mordåtalade influencern tog flera Tramadoltabletter innan han skulle tatuera sig. Bilden är från profilens sociala medier men från ett annat tillfälle.Han satte sedan i sig nästan tre kartor Tramadol. Något som resulterade i en överdos i tatueringsstudion. Tatueraren ringde då ambulansen, men när de väl var på plats hade profilen kvicknat till.Influencerprofilens vän körde sedan hem honom till dennes ex-flickvän. Den kvinnan som nu är död.Kvinnan ska då ha tagit Tramadoltabletterna från profilen.– För att jag inte ska ta några fler. Det har hon gjort flera gånger. För att hon hatar att se mig drogad, berättar mannen i förhöret.Här kan du läsa mer om den mordåtalade profilen:Influencer åtalad för mord på ex-flickvän – läs hennes sista inlägg.Svensk Instagramprofil misstänkt för mord.Alex, 19, polisanmälde den mordåtalade profilen.Profil åtalad för mord på ex-flickvännen

Dolly Style gästar Melloskvaller med Betty och Johan: "Vi får kommentarer på stan"

Melodifestivalen har verkligen kickat igång med full fart och nu till helgen går den tredje deltävlingen av stapeln i Leksand. En av de tävlande, popgruppen Dolly Style, gästar Melloskvaller med Betty och Johan.  Dolly Style består av tre tjejer som kallar sig på Molly, Holly och Polly. Gruppen bildades 2014, men har bytt ut ett antal medlemmar sedan dess. Nu är det Vilma Davidsson, Mikaela Samuelsson och Caroline Aronsson som är tjejerna i den japaninspirerade gruppen. I tredje avsnittet av Melloskvaller med Betty och Johan avslöjar Dolly Style varför de har bytt ut så många medlemmar genom åren.  Eftersom Melodifestivalen handlar mycket om Kärlek är det ett givet tema i dagens avsnitt. Tjejerna ger sina allra bästa raggningstips, berättar om hur man kommer över ett tufft break-up och hur det ser ut i deras egna kärleksliv.  I Leksand, lördag 16 februari, ser vi Dolly Style uppträda med den fartfyllda partylåten "Habibi", där tjejerna vill få ut budkapet om hur viktigt det är med gemenskap.  Deltävlingen i Leksand är stjärnspäckad med ett flertal välkända artister. The Lovers Of Valdaro, Martin Stenmarck, Lina Hedlund, Omar Rudberg, Rebecka Karlsson och Jon Henrik Fjällgren kommer alla kriga om platserna till finalen.  Se det tredje avsnittet av Melloskvaller med Betty och Johan i klippet ovan! Och missa inte första avsnittet av Melloskvaller med Betty och Johan, där de gästas av världsstjärnan Mohombi och Lina Hedlund, det kan du se här!

Sellerijuice: Den nya virala hälsotrenden gör succé – men funkar den?

Aktivt kol, detox-te, ketodieten och vattenfasta. Vad har alla dessa saker gemensamt. Jo, nätet. På vilket sätt undrar du kanske?  Tja, de är alla olika typer av produkter och/eller dieter som utlovar fantastiska hälsofördelar. Och som blivit explosivt populära tack vare influencers och hälsobloggare.  Saknar ofta vetenskapliga belägg De flesta av dessa saker, som alla andra trender som populariseras tack vare sociala medier, är saker som funnits länge. Men med hjälp av lite marknadsföring och en push från rätt Instagram-konto, kan användningsområdet för aktivt kol snabbt gå från alkoholdestilering till en renande ansiktsmask.  Aktivt kol. Foto: Unsplash Och visst, det finns faktiskt vissa hälsofördelar med aktivt kol. Men som med många andra hälsotrender finns det många påstådda fördelar som helt saknar vetenskaplig grund. I bästa fall kan det leda till en tunnare plånbok. Men i andra fall kan du bli uttorkad av laxerande örter för att Cardi B sade att Flat Tumy Tea renar kroppen.  Sellerijuice – nya trenden som tar över nätet Och nu är en ny superhälsottrend alltså i farten. Och denna gången är det sellerijuice.  Den klargröna, grönsaksdryck påstås göra allt från att bota psoriasis och acne till att rena blodet. Och kändisar som Kim Kardashian West, Gwyneth Paltrow och Pharell Williams har gladeligen hoppat på selleritåget. Något som snabbt spridit sig hos influencers och hälsobloggare som en löpeld.  Men hur mycket näringsvärde finns det egentligen i sellerijuice? Och kan ett glas juice om dagen på tom mage verkligen detoxa kroppen? Det korta svaret är: troligtvis inte. Du kan skippa sellerihysterin. Foto: Unsplash Detoxing som fenomen är något som forskare gång på gång avfärdat. Du kan liksom inte rena kroppen genom att svälja massa kol, dricka sju liter vatten, eller dricka selleri. För saken är den att du redan har det ultimata detoxingverktyget inbyggt i kroppen – din lever. Och när det kommer till näringsvärde och bättre hy så klarar du dig med största sannolikhet bättre på en balanserad kost och kranvatten. Det beror på att selleri till 95 procent består av vatten, enligt Tonic.  Förutom fibrer innehåller selleri fibrer, vitamin C och K, samt kalcium, enligt Tonic. Men som sagt, så är det näringsämnen som du troligtvis får i dig ändå, om du äter en balanserad kost.  Så, nu när det vet detta, så borde du också läsa Kokosolja är ingen mirakelkur – här är myterna du gått på.

Popstjärnan Tove Styrke om 2019: "Mer musik, mer turné, mer allting"

Umeå-tjejen Tove Styrke blev ett känt ansikte för svenska folket redan 2009 då hon kom på tredjeplats i TV4:s TV-program Idol. Hon sökte inte till tävlingen på vanlig väg, utan blev upptäckt av jurymedlemmen Anders Bagge när han var ute på egen turné och letade stjärnor under programmet.  Efter tävlingen inledde hon sin solo-karriär inom electropop och släppte debutalbumet Tove Styrke, 2010.  Hon fick gehör internationellt – och The New York Post inkluderade henne på sin lista av ”Artister att känna till 2011”.  I år var hon nominerad till Grammis i kategorin Årets pop. Nyheter24 passade på att prata med popartisten på röda mattan och hon berättade att hon såg fram emot kvällen väldigt mycket.   – Det är sjukt kul att vara här verkligen!, säger Tove Styrke.  På frågan om vem hon ser som sin största konkurrent bland de nominerade svarar hon ”alla”.  – Det är skithårt i år. Därför känns det extra kul att vara nominerad också, säger Styrke.  Tove Styrke kom på tredje plats i TV4:s Idol 2009. Bildkälla: Christine Olsson/TT 2018 släppte hon sitt tredje album, Sway, vilket är albumet som hon i år nominerades till Grammis för. Och vi har nog  inte mindre att vänta från popstjärnan i musikväg detta år.  – 2019 blir det mer musik, mer turné, mer allting, säger Tove. Vi avslutade med att fråga Tove vem hon allra helst skulle fastna i en hiss med, om hon fick välja bland alla gäster som befann sig på Grammisgalan.  – Just nu skulle jag välja Jenny Wilson för jag vill kolla närmare på hennes klänning, säger Tove.  Se hela Nyheter24:s intervju med Tove Styrke på Grammisgalan i klippet ovan.  First Aid Kit var också nominerade till Grammis 2019, i kategorierna Årets alternativa pop och Årets låt. Läs mer om deras flytt tilllbaka till Sverige och om hur systrarna är på fest här! Vill du veta vilka artister som vann Grammis 2019? Kolla här!

Här är allt du behöver veta om Martin Stenmarcks fru Hanna Hedlund

Hanna Hedlund, 44, föddes den 24 januari 1975 i Kilafors. Hon är en svensk artist som flertalet gånger varit med i Melodifestivalen varav första gången var år 2000 med den svenska hitlåten "Anropar försvunnen astronaut" som slutade på åttonde plats. Hon är just nu aktuell i Pernilla Wahlgrens hyllade show "Kort, glad och tacksam". Hon är syster till Alcazar-sångerskan Lina Hedlund som är aktuell i årets Melodifestival. Lina är förlovad med Nassim Al Fakir.Hanna Hedlunds syster är en av medlemmarna i bandet Alcazar. Bildkälla: Stella PicturesNassim Al Fakir friade till sin Lina Hedlund på Sweden Horse Show. Bildkälla: Stella Hanna är gift med den svenska artisten Martin Stenmarck och tillsammans har de barnen Ida, Love och Saga. Paret har varit tillsammans i dryga 20 år. Hanna och Martin har varit tillsammans i dryga 20 år och kärleken är starkare än någonsin. Bildkälla: Stella PicturesMartin och Hanna gifte sig i hemlighet i Fredriksborgs fästning 2016. Stenmarck har tidigare berättat att de har ett väldigt bra kärleksliv när artisten gästade radioprataren Martin Björks show "Intim med Björken" Martin frågade vilken som är Stenmarcks vanliga ursäkt – när han inte orkar ha sex med sin fru. – Det har aldrig skett och kommer aldrig att ske. Knacka mig på axeln bara så är jag i gång, svarade artisten skrattandes.Hyllades för sitt inlägg om förlossningsskadorHanna har hyllats efter att hon pratat öppet om sina tidigare ätstörningar och att hon under sina graviditeter drabbades av förlossningsskador – någonting hon senare fick opereras för. Detta delade hon med sig av på Instagram vilket gjorde att hon blev kontaktad av hundratals kvinnor som tackade henne.– Det är viktigt att våga prata om förlossningsskador och annan problematik kring att föda barn. Det är ingenting som ska vara tabubelagt. Det är bara skador som kan drabba kvinnor och vi ska inte skämmas över det. Det är 2017 nu, du ska inte behöva gå omkring och ha ont eller begränsas, sa Hanna i morgonsoffan då.

5 tecken på att Moderaterna och SD snart kommer samarbeta

Igår gick Muf:s ordförande Benjamin Dousa ut och krävde att Moderaterna ska börja samarbeta med Sverigedemokraterna. Men kommer det att ske? Ja, menar Nyheter24:s Karl Anders Lindahl. Här är fem säkra tecken på det:1. De kommer bli så illa tvungnaFörr eller senare kommer Moderaterna behöva släppa in SD i värmen – och kollar man på hur partiet har agerat sen Fredrik Reinfeldts avgång är det tydligt att det är ett samarbete med Jimmie Åkesson som är slutmålet. För att kunna knipa statsministerposten kommer Moderaterna behöva SD på ett eller annat sätt.  2. Ulf Kristersson har målat in Moderaterna i ett hörnUlf Kristersson har under vintern gnällt på sina illojala Allians-kollegor i C och L som inte lät honom bli statsminister. Men sanningen är att Kristersson varit lika smidig i förhandlingarna som en kattunge med raggsockar. Han har helt enkelt misslyckats med att lotsa Alliansen genom krisen och nu är Moderaterna inmålade i ett hörn där SD är enda kompisen.  3. Kommunerna Vi kommer se ett samarbete mellan M och SD i allt fler kommuner. Om dessa kommuner inte kollapsar helt och hållet kommer SD-vänliga moderater att använda Staffanstorp och Sölvesborg som exempel på att SD är helt ofarliga.  4. MedlemmarnaOch till slut kommer pressen på M-ledningen bli för hård. Nu senast gick Muf ut och krävde att Moderaterna skulle gå till sängs med Åkesson. Förr eller senare kommer Ulf Kristersson antingen bryta sina SD-löften eller avgå. Jag vågar inte gissa på vilket det blir.  5. SD anpassar sigOch ja, Sverigedemokraterna vill ju samarbeta med Moderaterna, om det så kräver att partiet sviker sina kärnväljare i varenda fråga och ändrar om sig helt och hållet till en kopia av Moderaterna. Jimmie Åkesson är inte längre någon 21-årig idealist, han är en 40-årig proffspolitiker som är beredd att kompromissa med typ vad som helst. Frågan är bara vad SD-väljarna är beredda att svälja.