Sävehof drar sig ur Europaspel – inte värt

Sävehof vann Challenge cup-finalen i maj efter slutspelskaos i både Ukraina och Serbien. Men laget försöker inte försvara sin Europatitel - utan drar sig ur. – I vår sits är det inte värt vad det kostar, säger klubbdirektören Stefan Albrechtson.

Stjärnans kritik:

LUBLIN/STOCKHOLM. Sveriges U21-landslag blev förnedrat mot Slovakien med 3-0.Pawel Cibicki "offrades" redan i halvtid av förbundskapten Håkan Ericsson – och var besviken efteråt.– Jag är besviken – jag köper inte att jag blev utbytt, säger Cibicki.

Sverige ute ur EM – så blir nya U21-landslaget

Sverige är ute ur EM i Polen – och därmed har Håkan Ericson gjort sin sista match som förbundskapten för U21-landslaget.Två oavgjorda matcher och en förlust räckte inte för avancemang – och nu splittras laget.Många i truppen blir för gamla, och samtidigt knackar en ny generation på dörren.SportExpressen har listat vad som händer nu med de som försvinner – och vilka talanger som kan bära laget i nästa kval.

Det här var en mental kollaps

LUBLIN. Ett U21-landslag åkte till Polen för att försvara ett guld.Ett U21-landslag imploderade när det gällde som mest: Utspelat, utmanövrerat, utslaget.Från Polen tar vi bara med oss det som kommer eka längre än den här sommaren.Åk hem, bryt ihop, men kom tillbaka och "kanna på".

Marcus Ericssons ilska mot ryktena

Svenske Marcus Ericsson får en ny chef i Sauber.Nu bryter formel 1-stjärnan tystnaden – och slår tillbaka mot uppgifterna om att en intern schism ska ligga bakom att stallchefen Monisha Kaltenborn lämnar.– Det är påhittat och respektlöst mot alla som jobbar i Sauber, säger Ericsson enligt Autosport.com.

Örebros ordförande avgår:

Efter de ekonomiska fiaskoresultaten gör Örebro hockey förändringar.Revisorerna beviljar inte ansvarsfrihet för ordförande Ulf Gejhammar – som nu avgår och samtidigt anser att han har blivit förd bakom ljuset.– Jag mår skitdåligt över det här, säger Gejhammar till Nerikes Allehanda.

Håkan Ericson:

LUBLIN/STOCKHOLM. Det som skulle bli en svensk drömkväll slutade i en ren mardröm. Sverige förlorade ödesmatchen mot Slovakien med 3-0 och är därmed utslagna ur U21-EM. Uttåget ur mästerskapet betyder också att Håkan Ericson gjort sin sista landskamp som svensk U21-förbundskapten.– Jag vill stå upp som ledare, och ta ansvar för att vi inte gjorde det bra i dag, säger Håkan Ericson efter matchen.

Jättetavla ger Sverige riktig mardrömsstart

Sverige fick en mardrömsstart mot Slovakien. Martin Chrien gav slovakerna ledningen i den 5:e minuten - efter att Anton Cajtoft stått för en riktig målvaktstavla. Slovakien ökade på till 2-0 i den 22:a minuten genom Jaroslav Mihalik.– Aj, aj, aj. Ingen svensk är vaken, säger Kanal 5:s expertkommentator Johan Arneng.

Sverige utslagna - efter förnedring

LUBLIN/STOCKHOLM. Det som skulle bli en svensk drömkväll slutade i en ren mardröm. Sverige förlorade ödesmatchen mot Slovakien med 3-0 och är därmed utslagna ur U21-EM. Uttåget ur mästerskapet betyder också att Håkan Ericson gjort sin sista landskamp som svensk U21-förbundskapten.– Det klart att jag är ledsen nu, säger Carlos Strandberg.– Vi fick en rejäl käftsmäll i vår sista match tillsammans, säger Kerim Mrabti.

Hånet från Slovakien mitt under matchen

Slovakien skickade ett självsäkert budskap inför matchen. Landslagskläderna som spelarna hade inför matchen pryddes av texten: "Victory". Man levde onekligen upp till budskapet.Slovakien fick en drömstart och satte Sverige i brygga. Efter 23 minuter hade Slovkien en 2-0-ledning. Nu hånas Sverige av slovakiska tidningar."Sverige försöker hitta svar i offensiven - men man är ovetande och fantasilösa", skriver den slovakiska sajten Sport24.

Slovakiens hån mot Sverige inför mötet

Sverige ställs mot Slovakien i en direkt avgörande match i U21-EM. Inför matchen har Slovakien tryckt in ett självsäkert budskap på landslagskläderna - med texten: "Victory". – Kolla in t-shirtarna - Slovakien går för segern, säger Kanal 5:s programledare Karin Frick.

Här blir spelplanen invaderad – av djur

Pawel Cibicki är en av Sveriges nyckelspelare i ödesmatchen mot Slovakien.Men stjärnan fick en mindre angenäm uppladdning – då han attackerades av insekter och tvingades slänga av sig tröjan.– Pawel Cibicki hade det lite stökigt på innerplan..., säger programledaren Karin Frick i Kanal 5.

Insekter invaderar planen inför Sveriges U21-match

Pawel Cibicki är en av Sveriges nyckelspelare i ödesmatchen mot Slovakien.Men stjärnan fick en mindre angenäm uppladdning – då han attackerades av insekter och tvingades slänga av sig tröjan.– Pawel Cibicki hade det lite stökigt på innerplan..., säger programledaren Karin Frick i Kanal 5.

Ilskan:

Erik Karlsson fick inte Norris Trophy, priset som NHL:s bästa back, den gångna säsongen. I stället prisades Brent Burns – men nu höjs kritiska röster mot de röstande. "De som inte hade Erik Karlsson på topp fem borde helt klart fängslas", skriver krönikören Ryan Lambert på Yahoo.

Ryan Lamberts ilska:

Erik Karlsson fick inte Norris Trophy, priset som NHL:s bästa back, den gångna säsongen.I stället prisades Brent Burns – men nu höjs kritiska röster mot de röstande."De som inte hade Erik Karlsson på topp fem borde helt klart fängslas", skriver krönikören Ryan Lambert på Yahoo.

Oro i Redhawks när Pantern kastas ut

IK Pantern kastas ut ur Hockeyallsvenskan.Beslutet drabbar även Malmö Redhawks som samarbetar tätt med klubben.– Nu kanske vi måste hitta något annat till några av våra spelare, säger Redhawks sportchef och vd Patrik Sylvegård.

IK Pantern överklagar licensnämndens beslut att kasta ur klubben ur hockeyallsvenskan."IK Pantern yrkar att Svenska ishockeyförbundets appellationsnämnd omedelbart ska upphäva licensnämndens beslut och i stället besluta att bevilja IK Pantern licens för spel i hockeyallsvenskan", skriver man enligt TT i sin överklagan till förbundet.

Pantern överklagar mardrömsbeslutet

IK Pantern överklagar licensnämndens beslut att kasta ur klubben ur hockeyallsvenskan."IK Pantern yrkar att Svenska ishockeyförbundets appellationsnämnd omedelbart ska upphäva licensnämndens beslut och i stället besluta att bevilja IK Pantern licens för spel i hockeyallsvenskan", skriver man enligt TT i sin överklagan till förbundet.

Sportchefen:

Kingsley Sarfo presenterades som väntat av Malmö FF på torsdagen.Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson var lyrisk över sitt nyförvärv.– Där är något internationellt över honom och hur han flyttar bollen, säger han.

Kvalkaoset: Malmö FF:s ödesmatch kan flyttas

Malmö FF Champions League-kvalar mot makedonska Vardar.Nu står det klart att bortamatchen den 18 juli kan flyttas – till ett helt annat land.FK Vardar lämnade under torsdagen in en ansökan om att spela matchen i serbiska Jagodina.