Norska oljefonden slutar investera i upstream-bolag

Den norska oljefonden slutar att investera i oljebolag med upstreamsverksamhet, som arbetar med projektering och utvinning.

Öresund fortsätter öka i Bilia

Investmentbolaget Öresund fortsätter att öka i portföljbolaget Bilia.

SJ-utmanaren Blå tåget begärs i konkurs

Bolaget som driver Blå Tåget begärs i konkurs. Det är inkassoföretaget Svea Inkasso som lämnat in en konkursansökan för Skandinaviska Jernbanor AB till Stockholms tingsrätt.

SEB: Därför är det fortsatt säljläge i Ica

Icas försäljning var högre än vad SEB hade räknat med. Banken har dock upprepat sin säljrekommendation med en riktkurs på 275 kronor för aktien.

Miljardböter i USA för mutor – Karimova åtalas

I en parallell till Telias affärer i Uzbekistan får ryska konkurrenten MTS betala över 8 miljarder kronor i böter i USA. Åklagaren påpekar att USA är på jakt efter de personer som tar emot och betalar mutor.

Prislappen avskräcker - sälj

Probis aktie är högt värderad trots att den underliggande marknadstillväxten är måttlig, skriver Affärsvärlden Analys+.

Hur styr du parallella digitaliseringsprojekt mot den strategiska målbilden?

För att få en bättre förståelse för hur du driver flera parallella digitala utvecklingsinitiativ samtidigt och mot organisationens strategiska målbild så tog vi ett samtal med Anders Persson, fd CIO på Apoteket, senior partner på ARTIGO AB, och Steve Brdarski, senior partner på ARTIGO AB är båda kursledare på Edlegios högaktuella kurs Affärsinriktad digital transformation.

Bolagen som går mot strömmen

Stockholmsbörsen inledde fredagshandeln med en nedgång, i likhet med de större europeiska börserna. Tecknen på en global konjunkturavmattning har blivit allt fler, med svaga tyska industriorder som senaste tillskott.

Prislapp som avskräcker

ANALYS Probiotikabolaget Probis aktie värderas högt trots att den underliggande marknadstillväxten är måttlig. Affärsvärlden trycker på säljknappen.

Seat Arona är både djärv och inställsam

Den som ”vågar sticka ut från mängden” väljer Arona. Okej.

Expertens tips: Så undviker du onödiga växlingsavgifter när du handlar utländska aktier

Det blir allt mer populärt att handla utländska aktier men det är fortfarande många som avstår för att de är oroliga för höga courtage- och dolda växlingsavgifter. CMC Markets sverigechef berättar hur du kan undvika detta och vad du bör tänka på.

Hushållens konsumtion stiger

Hushållens konsumtion steg 1,1 procent i januari jämfört med motsvarande månad föregående år, i kalenderkorrigerade tal.

Pareto: Köpläge i Zalando

Pareto ser möjlighet till ytterligare uppsida i Zalando-aktien om bolaget kan leva upp till sina egna starka utsikter.

Oro för konjunkturen sänker börserna

Kraftigt falla på börsen i Kina.

Finlands regering avgår

Finlands statsminister Juha Sipilä kommer klockan 10 på fredagen att lämna in sin avskedsansökan till president Sauli Niinistö.

Stigande försäljning i de svenska Ica-butikerna

Försäljningen i de svenska Ica-butikerna steg med 3,3 procent i februari 2018 jämfört med motsvarande månad i fjol.

”Utesluter inte kvotering”

Nya jämställdhetsministern Åsa Lindhagen (MP) pratar könskvotering, sanktioner och löneskillnader med Affärsvärlden.

Nedgång väntas på börsen

Stockholmsbörsen och övriga europeiska börser stod på fredagsmorgonen inför en öppning nedåt sedan tecknen på en global konjunkturavmattning blivit allt fler.

Avanza lanserar värdepapper med fokus på jämställda bolag

Nätmäklaren Avanza Bank lanserar AVA Gender Equality Tracker som är ett nytt värdepapper som handlas som en vanlig aktie på Stockholmsbörsen och följer Equileap Europe Gender Equality Index.

Morgan Stanley höjer Norwegian

Morgan Stanley höjer flygbolaget Norwegians aktie till behåll från tidigare undervikt och slopar samtidigt riktkursangivelse med hänvisning till "en lång rad tänkbara utfall", enligt en analytikernotering.

Nordea: Då höjer Riksbanken räntan

Efter ECB:s besked på torsdagen ändrar Nordea sin prognos för Riksbanken och ser nu oförändrad ränta under hela 2019, enligt en marknadskommentar.

Kursfall i Asien efter ECB-besked

Asienbörserna har sjunkit brett på fredagen efter förnyad tillväxtoro i spåren av ECB:s prognossänkningar på torsdagseftermiddagen och efter svaga kinesiska handelssiffror under natten till fredagen.

Trumps före detta kampanjchef döms till fängelse

President Donald Trumps före detta kampanjchef, Paul Manafort, har dömts till tre år och elva månaders fängelse av en domstol i Virginia.

EQT-grundare startar ny fond

En av EQT:s grundare, Jan Ståhlberg, ska sätta upp en ny fond inriktad på så kallad "impact investing". Nordea satsar 300-500 miljoner euro i den nya fonden.

Kvinnors ägande hälften av männens

Stora skillnader för aktier, fastigheter, skog och bilar, visar ny rapport.

ECB-beskedet tyngde USA-börserna

Amerikanska börser backade på torsdagen efter att Europeiska centralbanken tagit ett steg i duvaktig riktning vilket spädde på oron för den globala tillväxten.

Universitet stänger av studenter efter fusk – fler utreds

Sju studenter har stängts av från Lunds universitet efter att de fuskat på högskoleprovet, vilket Sydsvenskan var först att rapportera. En läkarstudent från Örebro universitet och en student från KTH har också förlorat sina plats. Samtidigt uppger flera universitet att utredningar pågår.  De nio som nu förlorat sina studieplatser ingår alla i den grupp på 13 personer som förlorade sina provresultat efter utredningen mot fusktjänsten HP-hjälpen.  

Så vill Helldén minska biltrafiken i Stockholm

”Grundproblemet är för många bilar”, säger trafikborgarrådet.

Friande Teliadomar överklagas

Åklagarsidan överklagar tingsrättens frikännande domar mot ex-vd Lars Nyberg och två andra tidigare chefer på Telia. Misstankarna om att trion betalat miljardmutor i samband med affärerna i Uzbekistan hamnar därmed även i hovrätten.

Friande Teliadomar överklagas av åklagare

Chef för riksenhet mot korruption: Tingsrätten har uppfattat fakta i domen fel.

Ministern vill se hårdare tag mot löneskillnader

Jämställdhetsministern Åsa Lindhagen (MP) vill sätta hårdare press på arbetsgivare som inte betalar jämställda löner.  – Lagstiftningen finns, men vad gör vi om den inte följs? Vi behöver kraftfullare verktyg, säger hon och hänvisar till den utredning som regeringen har tillsatt för att undersöka hårdare sanktioner.

Årets vinnare på finansmarknaden så långt enligt FXGM

Enligt chefen för investeringsavdelningen på FXGM har det brittiska pundet och den sydafrikanska randen levererat de bästa avkastningarna bland de stora valutorna gentemot den amerikanska dollarn.

ECB-besked goda nyheter för låntagare

Europeiska centralbanken skjuter på kommande räntehöjning. Det är goda nyheter för svenska bolånetagare.

Brexitoro ökar hos svenska företag

Allt fler kommer på informationsmöten hos Svenska Handelskammaren i London.

Brexitoro ökar hos svenska företag i Storbritannien

Ängsligheten ökar bland svenska företag i Storbritannien. Och det är den politiska osäkerheten kring Brexit som oroar företagsledningarna, berättar Peter Sandberg, vd för Svenska Handelskammaren i London.

ECB-beskedet drar upp humöret på Wall Street

USA-terminerna låg runt oförändrade nivåer inför torsdagseftermiddagens handelsstart på Wall Street.

Draghi: Tillväxtutsikterna svagare än väntat

ECB:s åtgärder syftar till att lyfta inflationen i euroområdet. Det sade ECB-chefen Mario Draghi vid en presskonferens efter ECB:s räntebesked på torsdagen.

Ingves lämnar över ordförandeklubban i Baselkommittén

Stefan Ingves lämnar rollen som ordförande i Baselkommittén för banktillsyn. Han efterträds omedelbart av Pablo Hernández de Cos som är chef för Spaniens centralbank.

Lövin kallas till utskottet efter jävmisstankarna mot Wetterstrand

Miljöminister Isabella Lövin (MP) kallas nu till miljö- och jordbruksutskottet med anledning av misstankarna om jäv kring utredaren Maria Wetterstrand.

Finansinspektionen får kritik av riksdagen

Finansinspektionen (FI) kallar sina baltiska motsvarigheter till möte i Stockholm. Anledningen är behovet av bättre samarbete mot penningtvätten i de nordisk–baltiska bankerna.  – Det behövs mycket mer jobb från bankerna och från oss, säger Erik Thedéen, FI:s generaldirektör. 

Varslen i USA ökar med över 100 procent

Antalet varsel om uppsägning i USA uppgick till 76.835 i februari, enligt en undersökning från det privata arbetsförmedlingsföretaget Challenger, Gray & Christmas.

ECB lämnar räntorna oförändrade hela 2019

Europeiska centralbankens råd beslutade vid torsdagens möte att lämna räntorna oförändrade.

ECB låter räntorna ligga

Europeiska centralbankens råd beslutade vid torsdagens möte att lämna räntorna oförändrade.

Tele2 i topp på sjunkande börs

Stockholmsbörsen inledde torsdagen på minus och handlades ännu vid lunchtid stabilt vid de lägre nivåerna.

Kändiskocken vann tvisten med hamburgerjätte

Kocken Johan Jureskog har tvistat om logotypen med den europeiska jätten Burgerista. Nu har Patent- och registreringsverket, PRV, avgjort fallet.

”Kinesisk polis skapade ny symbol för feminism”

Torbjörn Petersson: Bryskt gripande gav en annan effekt än väntat.

Indiska flygplatser dåligt rustade för passagerarrusning

Världens snabbast växande flygmarknad finns i Indien. Antalet passagerare väntas uppgå till 500 miljoner om året 2037. Nu varnar den internationella luftfartsorganisationen IATA för att flygplatser och bagagehantering är illa rustade för det ökade trycket.