Johan Folke blir ordinarie vd i Malmbergs

Malmbergs har utsett Johan Folke till ny vd, enligt ett pressmeddelande.

Huvudman får långt fängelsestraff i hackarhärva

Männen bakom den stora bedrägerihärvan med dataintrång riktade mot ett stort antal företag, myndigheter och banker dömdes på fredagen till långa fängelsestraff. Huvudmannen döms till sex år och sex månaders fängelse. Hackarligan kom över minst 40 miljoner kronor.

Analytiker: Omotiverad rabatt i Scandic

Scandic Hotels har utvecklats svagt på börsen sedan vinstvarningen i början av året och nu har ett köpläge yppat sig.

Färre flygresor efter flygskatt väntas

Transportstyrelsen spår att flygskatten kommer leda till färre flygresor och skriver därför ned sin vårprognos över flygtrafiken, enligt ett pressmeddelande från myndigheten.

Färre flygresor efter flygskatt väntas

Transportstyrelsen spår att flygskatten kommer leda till färre flygresor och skriver därför ned sin vårprognos över flygtrafiken, enligt ett pressmeddelande från myndigheten.

Vinsten stiger i Naxs

Naxs resultat gynnas av en svagare krona och investmentbolaget minskar begränsningar för utländska placeringar.

Ericsson rusar efter rapport

Fortsatt förlust, men klart bättre än förväntat. För helåret 2018 kan det nu bli vinst för den tidigare krisande telekomkoncernen Ericsson även om vd Börje Ekholm inte vågar lova det.

ABG sänker D Carnegie

ABG Sundal Collier sänker sin rekommendation för D Carnegie till behåll från köp. Riktkursen är 140 kronor.

Investors substansvärde stiger

Investmentbolaget Investor redovisar en totalavkastning för det första kvartalet 2018 på -1,3 procent (jämförelseindexet SIXRX: -0,5 procent).

Mattias Carlsson blir ordinarie vd i TF Bank

Styrelsen i nischbanken TF Bank har utsett tillförordnad vd Mattias Carlsson till ordinarie vd.

Rörelseförlusten ökar i Qliro

E-handelsbolaget Qliro, som ändrat namn från CDON, redovisar ett rörelseresultatet blev -58,8 miljoner kronor (-19,4) och rörelsemarginalen var -8,2 procent (-2,8).

Dan Lucas: För tidigt att säga att Ericsson är ute ur tunneln

Telekomjätten Ericsson gick bättre under första kvartal i år än vad analytikerna hade spått. DN:s Dan Lucas svarar på vad som skett i Ericsson – och vad som kan förväntas ske.

Finansbolag – så snabbar du upp digitaliseringen av komplexa processer

För finansbranschen är plattformen LISA en knuff i rätt riktning. Det är en lösning för såväl SME-bolag som stora aktörer som vill erbjuda sina kunder digitala tjänster via en av marknadens modernaste onlineplattformar.

Stigande förlust i Byggmax

Byggvarukedjan Byggmax redovisar ett resultat efter skatt på -78,4 miljoner kronor för det första kvartalet 2018 (-51,6). Resultatet per aktie uppgick till -1:30 kronor (-0:80).

Ekholm: Glädjande förbättringar

"Förbättringarna under kvartalet är glädjande. Dock återstår mer arbete. Vi har en fokuserad strategi och starka planer för att nå våra långsiktiga mål", skriver Börje Ekholm i rapporten för det första kvartalet.

Qualcomm minskar personalstyrkan med 1500

Chiptillverkaren Qualcomm minskar personalstyrkan med 1.500 anställda i Kalifornien.

Qualcomm minskar personalstyrkan med 15000

Chiptillverkaren Qualcomm minskar personalstyrkan med 1.500 anställda i Kalifornien.

Odd Molly vinstvarnar

Odd Molly vinstvarnade på torsdagskvällen.

Lägre försäljning än väntat i SSAB

SSAB:s försäljning och vinst hamnade under analytikernas förväntningar. Ståltillverkaren bedömer dock att de realiserade stålpriserna kommer vara högre nästa kvartal.

Lägre förlust än väntat för Ericsson

Ericsson redovisar en rörelseförlust på 0,3 miljarder kronor för första kvartalet. Det kan jämföras med förlust på 11,3 miljarder kronor motsvarande period i fjol.

Ericssons aktiekurs rusar efter rapporten

Telekomkoncernen Ericssons resultat för första kvartalet blev bättre än väntat.  Samtidigt är målet att skära kostnaderna med 10 miljarder kronor fram till sommaren inom räckhåll. Aktien rusade på börsen efter beskedet.

Mindre förlust än väntat för Ericsson

Ericsson redovisar en rörelseförlust på 0,3 miljarder kronor för första kvartalet. Det kan jämföras med förlust på 11,3 miljarder kronor motsvarande period i fjol.

First North-bolag lämnar oren revisionsberättelse

"Det har framkommit att bolagets tidigare verkställande direktör under räkenskapsåret 2017 har belastat bolaget med kostnader av privat karaktär", skriver revisorn.

Nedåt på New York-börserna

USA-börserna sjönk i torsdagshandeln.

Engångsposter tynger Billerud Korsnäs

Billerud Korsnäs resultat för det första kvartalet hamnade något under analytikernas förväntningar. Men vd Petra Einarsson räknar med att den starka efterfrågan ska bestå under kommande kvartal.

Lägre vinst för Telia första kvartalet

Telia redovisar en vinst före skatt på 2.940 miljoner kronor för första kvartalet 2018. Det kan jämföras med en vinst på 3.144 miljoner kronor motsvarande period föregående år.

Ny arbetsmiljömyndighet blåslampa på Ylva Johansson

En ”blåslampa i ryggen på regeringen” för bättre arbetsmiljöbeslut. Så beskrivs den nya Myndigheten för arbetsmiljökunskap av arbetsmarknadsminister Ylva Johansson, som på torsdagen presenterade myndighetens förste generaldirektör, Nader Ahmadi.

Arla ska spara över fyra miljarder

Mejerikoncernen Arla ska spara 3 miljarder danska kronor – motsvarande cirka 4,2 miljarder svenska kronor – fram till 2020. 

Christine Lagarde: ”Håll er borta från all form av protektionism”

WASHINGTON. Christine Lagarde, Internationella valutafondens direktör, varnar för ekonomisk osäkerhet till följd av protektionism och hot om handelskrig. 

Facebook flyttar 1,5 miljarder användare för att undvika EU-regler

I slutet av maj börjar EU:s nya dataskyddsförordning att gälla. För att undvika de nya, hårdare reglerna har  Facebook flyttat ansvaret för drygt 1,5 miljarder användare från Irland till USA.

Marianne Björklund: Svag krona riskerar göra företagen lata

Kronan har tappat kraftigt i värde sedan årsskiftet och riskerar göra sommarens utlandssemester till en dyr affär. Samtidigt gnuggar exportbolagen händerna. Men risken är att de står sämre rustade när kronan stärks igen.

Svag krona betyder fyndläge för danskar

MALMÖ. Den rekordsvaga svenska kronan får sydsvenska handlare att gnugga sina händer. Nu reser danskarna över Öresundsbron för att handla billigt. Shoppingvagnarna fylls med livsmedel, kläder och möbler.

Bactiguards vd: ”Finansiella mål lågt satta”

Medicinteknikföretaget Bactiguards vd Christian Kinch säger i en Affärsvärlden-intervju att bolagets finansiella mål är ”lågt satta”.

Jakten på börsens nästa kursraket

BÖRSSPANING Vad kännetecknar börsens bästa aktier? Affärsvärlden Analys+ har tittat i backspegeln och därefter blickat framåt.

Universitet krävs på 150 000 kronor

Örebro universitet krävs på 150 000 kronor av Konkurrensverket efter vad myndigheten menar är en otillåten direktupphandling.

Svagt negativ börsöppning väntas på Wall Street

USA-börserna väntas öppna svagt nedåt under torsdagen. Rapportperioden är i full gång och på onsdagskvällen efter USA-stängningen släppte bland andra American Express och Alcoa sina siffor för det första kvartalet. I det geopolitiska läget får inga nyheter under senaste dygnet ses som positivt.

33-listan: Med ambition att hitta Sveriges nästa techsuccé

För elfte året i rad arrangerar Ny Teknik och Affärsvärlden 33-listan som utser Sveriges mest lovande startupbolag. Runt om i landet arrangeras frukostseminarium där lokala entreprenörer och investerare får chansen att träffas.

Stark rapport lyfter ABB

Stockholmsbörsen noteras något högre, tidig torsdagseftermiddag, medan oregelbundna rörelser märktes på kontinenten. ABB återfinns i storbolagstopp efter rapport.

Storytels konkurrenter väntar sig högre tillväxt

Aktietorgslistade Storytel växer snabbt på ljudboksmarknaden. I skuggan av marknadsledaren Storytel växer det nu fram mindre aktörer som Bookbeat och Nextory på den svenska marknaden.

Arnhult stuvar om i portföljen

Fastighetsmagnaten Rutger Arnhult, storägare och vd i Klövern, har sålt aktier i Castellum och Amasten. Samtidigt har han ökat på i en konkurrent.

Tobaksjätte levererade färre cigaretter

Den amerikanska tobaksjätten Philip Morris redovisar en rörelsevinst på 2,4 miljarder dollar, motsvarande drygt 20 miljarder kronor för det första kvartalet 2018. Det är en ökning med 0,4 procent jämfört rörelseresultatet för det första kvartalet i fjol.

ABG: Ingen ljusning i sikte för avknoppningen - sälj

Det medicintekniska bolaget Arjo, som tidigare knoppats av från Getinge, kommer få det svårt att vända på skutan.

Tålamodet tryter med Portugals skattepolitik

Sverige är på väg att kräva omförhandling av ett omstritt skatteavtal med Portugal, för att stoppa skattebefriade utbetalningar av tjänstepensioner till tusentals svenskar. "Tiden rinner ut", säger finansminister Magdalena Andersson.

Bornold: Rapporterna bådar gott för verkstadssektorn

Både ABB:s och Schneiders kvartalsrapporter på torsdagen utgör positiva signaler för resten av rapportperioden i den cykliska svenska verkstadssektorn.

Branschen: Stöd till eldrivna båtmotorer missriktad

Regeringen förslag i vårbudgeten att ge premier för eldrivna utombordmotorer är verkningslöst menar branschen.  – Det är väldigt tacksamt att regeringen ser möjligheter i båtmarknaden, men jag tycker att förslaget är missriktad, säger Sweboats vd Mats Eriksson. 

Sugrör och tops förbjuds i Storbritannien

Storbritannien planerar att sätta stopp för försäljningen av sugrör av plast, plastpinnar som drinktillbehör och bomullstops. 

Fondjättar går in i Net Ent

Hedgefonderna Bodenholm och Gladiator har båda köpt aktier i spelunderleverantören Net Ent under det första kvartalet.

Morgan Stanley: Detta är Europas billigaste finansaktie

Nordea-aktien ser allt attraktivare ut och sållas ut som den billigaste finansaktien i Europa. Punkten med maximal pessimism kan antas vara nära efter omkring det senaste årets stora nedrevideringar av vinstestimaten.

USA:s tullar och skatter blir huvudfrågor vid IMF:s vårmöte

Det går allt bättre för världsekonomin, men finns också mörka moln. Så beskrivs läget av finansminister Magdalena Andersson. Vid IMF:s vårmöte vill hon ha diskussion om USA:s nya tullar och skatter. 

Pareto: Tvåsiffrig rabatt i fastighetsbolaget - köp

Med 11 procents rabatt mot substansvärdet för 2018 och 15 procent för nästa år är Castellum-aktien nu köpvärd igen.