Huawei-fallet har blivit en symbol i Kina för USA:s ojusta metoder

Utanför domstolen i Vancouver har kinesiska regimkritiker samlats i veckan. Men desto fler rapporteras stötta Huaweis gripna finansdirektör och det kinesiska telekombolaget. De bor i en stad där en stor del av befolkningen har rötterna i Kina. På gatan skriker anhängarna: Släpp Meng Wanzhou fri! Vi älskar dig! 

Camurus vd: "Redo för lansering"

Camurus har tidigare under hösten fått ett godkännande för sin långtidsverkande depotprodukt, Buvidal mot opioidberoende i EU och Australien. Bolaget är nu redo för en lansering.

Autoliv i topp efter tulloptimism

Stockholmsbörsen klättrade under tisdagsförmiddagen stadigt uppåt med stöd av en ökad optimism kring de amerikansk-kinesiska handelssamtalen och positiva makrodata från Tyskland.

Microsoft köper mark i Gävle och Sandviken

Microsoft köper 130 hektar mark av kommunerna Gävle och Sandviken. Den amerikanska IT-jätten betalar 269 miljoner kronor för den stora arealen mark som kan översättas med 260 fotbollsplaner.

Microsoft köper mark i Gävle och Sandviken – använde kodnamn i processen

Det multinationella dataföretaget Microsoft har köpt mark i Sandviken och Gävle. Vad de kommer att göra där är det ännu ingen som vill kommentera, men de båda kommunerna ser det som en historisk händelse.

Sänkt skatt med 500 kronor för en person som tjänar 42 000 kronor i månaden

Moderaternas och Kristdemokraternas budgetförslag väntas med stöd av Sverigedemokraterna röstas igenom riksdagen på onsdagen och resultera i skattesänkningar från årsskiftet. Gränsen för när den statliga skatten börjar tas ut ska höjas från 40.600 till 42.000 kronor i månaden.

EU-ministern: Ingen omförhandling om Brexit

EU-minister Ann Linde (S) är inte förvånad över utvecklingen kring Brexit.

Analytiker ser 75 procents uppsida i AI-bolaget

Erik Penser Bank har inlett bevakningen av Smart Eye med rekommendationen köp och en riktkurs på 124 kronor.

Bygghandelsbolag faller efter vinstvarning

Det tyska bygghandelsbolaget Hornbach faller på Frankfurtbörsen i spåren av en vinstvarning.

Rekyl uppåt med bud i fokus

Stockholmsbörsen rekylerade uppåt under tisdagsförmiddagen. Även de större Europabörserna var högre, även om Stockholm steg mer.

Enklare att anmäla vab nästa år – men fler kontroller

Från nästa år tar Försäkringskassan bort den anmälningsplikt som finns för första dagen som man är hemma för vård av barn. Samtidigt kommer vabbande föräldrar att kontrolleras noggrannare.

Danske Bank säljer svensk pensionsrörelse

Danske Bank-ägda Danica Pension säljer sin svenska pensionsverksamhet för runt 2,6 miljarder kronor.

Jin Jiang budpliktsbudar på Radisson

Kinesiska Jin Jiang International erbjuder 40 kronor kontant per aktie i hotellbolaget Radisson.

Stora störningar i Swish – går inte att betala

Betalappen Swish ligger sedan 06-tiden på tisdagsmorgonen nere för samtliga kunder. Enligt företaget uppstod problemet när man gjorde en ny uppdatering av appen natten till tisdagen.

Arctic Paper återanställer före detta vd

Arctic Paper har beslutade att utse Michal Jarczynski till vd med verkan från 1 februari 2019. Han har även tidigare, under åren 2008-2013, varit vd för Arctic Paper.

Arctic Paper återanställer tidigare vd

Arctic Paper har beslutade att utse Michal Jarczynski till vd med verkan från 1 februari 2019. Han har även tidigare, under åren 2008-2013, varit vd för Arctic Paper.

Riskkapitalbolag miljardbudar på Ahlsell

Riskkapitalbolaget CVC lägger ett bud på VVS- och byggrossisten Ahlsell. CVC är villigt att betala 55 kronor per aktie eller totalt 18 miljarder kronor, enligt ett pressmeddelande.

Rapport från Yrkeshögskolan: Nya yrken när automatiseringen tilltar

Teknikens och digitaliseringens intåg på så gott som alla arenor skapar nya yrken. Det slår yrkeshögskolan Nackademin fast i sin Arbetsmarknadsrapport 2019. Välfärdstekniksamordnare och fastighetsingenjör med inriktning mot automatisering är några exempel.

Rekonstruktören: "God potential i Starbreeze"

"Starbreeze olika projekt bedöms ha en god potential att i framtiden generera positiva kassaflöden", står det i rekronstruktörens cirkulärskrivelse.

Ljus i mörkret på Wall Street

New York-börserna slutade något upp på måndagen efter att ha återhämtat sig från handelsdagens inledande nedgång som kom i spåren av brexitoro, handelskonflikten mellan USA och Kina samt svag kinesisk makrodata.

Tusk: EU kommer inte omförhandla brexit

EU kommer inte att omförhandla den brexit-uppgörelse som har nåtts med Storbritanniens regering.

Teliamålet går in i sin slutfas

Mer än tre månader efter det att rättegången inleddes går Teliamålet nu in i sin slutfas i Stockholms tingsrätt.

Grönt kapital ett rött skynke i Katowice

Världens fattiga länder har blivit lovade stora lån och nytt bistånd för att möta klimatförändringarna. Men pengar saknas. Och när parterna nu förhandlar i Katowice råder djup oenighet om finansieringen.

Google läckte data från 52 miljoner användare

Ett säkerhetsfel i Googles sociala nätverk Google+ gjorde privat data från 52,5 miljoner användare tillgänglig för mjukvaruutvecklare, skriver företaget i ett blogginlägg. Nu ska den redan nedläggningsflaggade tjänsten avvecklas snabbare.

Startklart för utbyggnad av svenskt 5G-nät

Telia, Telenor och Tele2 blev vinnarna när Post- och telestyrelsens auktion om frekvensutrymme avslutades på måndagen. Auktionen var essentiell för att börja realisera planerna på 5G, det mobilnät som väntas bli verklighet i Sverige 2020.

Nobelstiftelsen investerar i kärnvapenbolag – trots löfte om bättring

Nobelstiftelsen skulle dra sig ur alla kärnvapenrelaterade investeringar till våren 2018. När deras investeringar nu granskats på nytt konstaterar kritiker att de fortfarande har pengar i företag som bland annat tillverkar kärnvapenbärande ubåtar. 

Ida Yttergren: Amazons besked gör troligen handlarna nervösa

Två nyheter. Tusentals nervösa handlare. När Amazon på onsdagen ska meddela ”något stort” kan antingen den svenska handeln i grunden förändras – eller så händer inte speciellt mycket alls. 

Vänta tills kapitalet sviker

PORTFÖLJUPPDATERING Finansieringsfrossa skulle ta börsen närmare en botten. I väntan på det skickar Nordiska Värdeportföljen in lite vindkraftsvinster i den pressade konsumtionsduon Oriflame och Pandora.

Ida Yttergren: Matbutikernas hundkojor öppnar upp för moraliskt dilemma

Uppvärmda hundkojor ska göra det lättare för Icas kunder att ta med jycken när de handlar. DN:s reporter Ida Yttergren ser varningsflaggor utifrån andra storföretags dikeskörningar under året som gått. 

EU nobbar Theresa Mays förhandlingsinvit

BRYSSEL. Nej, vi förhandlar inte mer. Avtalet ligger fast.  EU-länderna, med Irland i spetsen, var på måndagen tydliga med att de inte tänker riva upp Brexitavtalet för att hjälpa premiärminister Theresa May att blidka sitt bångstyriga parlament.

Erik de la Reguera: Brexit är på väg att bli en fars

LONDON. Theresa May gav på måndagen besked om att omröstningen i brittiska parlamentet skjuts upp, och att hon återvänder till Bryssel för att fila ytterligare på Brexitavtalet. Den omvändelsen under galgen kommer knappast att öka den brittiska allmänhetens förtroende för landets politiker. Frågan är om May fortfarande är kvar på premiärministerposten efter nyår.

May skjuter upp brexitomröstning

Storbritanniens premiärminister Theresa May har beslutat att skjuta upp tisdagens omröstning i parlamentet om brexitavtalet.

Modebranschen samlad i Polen – tar krafttag för att minska klimatpåverkan

Modeindustrins miljö- och klimatpåverkan ska minska. Det är målet när några av branschens största aktörer träffas på måndagen under klimatmötet i Polen.

Tufft jobb sista veckan av klimatmötet

Nu går klimatmötet i Katowice in i slutfasen. Första veckan slutade i dålig stämning. Saudiarabien, Ryssland, USA och Kuwait ville inte att mötet skulle välkomna FN-rapporten från IPCC. Hur det ska bli får lösas den här sista veckan då ministrarna kommer för att slutföra förhandlingarna.

Amazons e-handel kan snart vara i Sverige

Amazon har under stort hemlighetsmakeri köpt mark på tre svenska orter. Samtidigt har det länge glunkats om att e-handelsjätten ska etablera sig i Sverige. Nu kallar jätten till presskonferens. Är det kanske nu det händer?

Oinbjudne aktivisten kultfigur i Brexit-debatten

LONDON. Han hörs. Han syns. Och han tar sig ständigt in i de brittiska nyhetssändningarna oanmäld. Aktivisten Steve Bray har de senaste månaderna blivit "Mr Stop Brexit" med hela Storbritannien, och en symbol för den växande rörelse som kräver en andra folkomröstning om EU-medlemskapet. 

Defensiva sektorer står emot nedgång

Stockholmsbörsen började handelsveckan med minus, i likhet med andra europeiska börser.

Tidigare vd:n föreslås ersätta Bennet i Getinge

Valberedningen i Getinge föreslår att Johan Malmquist utses till ny styrelseordförande i samband med vårens årsstämma.

"Begränsade tecken på vändning i H&M"

H&M:s strukturella utmaningar är alltjämt betydande och det finns fortfarande mycket begränsade tecken på en vändning, skriver Carnegie och upprepar sin säljrekommendation och riktkursen 120 kronor.

Japanska åklagare åtalar Ghosn och Nissan

Åklagare i Japan har lämnat in ett formellt åtal mot den avsatte Nissan-ordföranden Carlos Ghosn för ekonomiska oegentligheter. Han omhäktas också efter det att nya misstankar om ett mer omfattande ekonomiskt fiffel har väckts.

Japanska åklagare åtalar Ghosn och Nissan

Åklagare i Japan har lämnat in ett formellt åtal mot den avsatte Nissan-ordföranden Carlos Ghosn för ekonomiska oegentligheter.

Kronan tappar på svensk statistik

Europaräntorna visar små rörelser i måndagens förmiddagshandel samtidigt som euron har stärkts något mot dollarn.

Deutsches favorit i läkemedelssektorn

Den svenska börsjätten har i en genomgång av de europeiska läkemedelsbolagen valts ut till favorit, top pick, 2019 av Deutsche Bank enligt en sektoranalys.

Uber-notering kan få ordning på branschen

De väntade börsnoteringarna av nättaxitjänsterna Uber och Lyft lär göra branschen mer rationell och disciplinerad.

Astra Zeneca mot strömmen

Stockholmsbörsen inledde den nya veckan med minus i likhet med andra Europabörser och i spåren av breda nedgångar i New York och Asien där fortsatt handelsoro försämrade stämningen.

C röstar nej till Stefan Löfven

Centerpartiet kommer att rösta nej till Stefan Löfven som ny statsminister eftersom förhandlingarna med Socialdemokraterna inte nått tillräckligt långt.

Minskad tro på stigande bopriser

Allt färre tror att bostadspriserna fortsätter att stiga. Storbankens SEB:s månatliga boprisindikator sjunker för tredje månaden i rad. Under december sjönk indikatorn tre enheter till 10, enligt ett pressmeddelande.

O2 förbereder stort skadeståndskrav på Ericsson

Den brittiska operatören O2 kan komma att kräva Ericsson på tiotals miljoner pund för förra veckans nätfel.

Före detta Catena Media-topp till Starbreeze

Starbreeze har utsett Claes Wenthzel till tillförordnad finanschef.

EU-domstol: London kan ångra sig om Brexit

Ledamöterna i den brittiska regeringen har beordrats vara redo för en telefonkonferens inom en halvtimme, uppger Daily Mails politiske redaktör Jason Groves på Twitter.   ”Premiärministern har kallat in sina närmaste rådgivare för ett möte om omröstningen på 10 Downing Street just nu. Ett beslut om att skjuta på den eller inte verkar komma snart”, skriver i sin tur kollegan Tom Newton Dunn på The Sun.