Så gick det för Volvos elbil som behövde extra värme

Klockan är 07:27 en kall och klar vintermorgon i utkanten av Kiruna. Året är 2011. Ut ur containern rullar en kraftigt nedkyld Volvo C30 Electric . Dagens uppdrag: hur fungerar värmen i sträng kyla? Hur påverkas räckvidden?

Hufvudstadens cfo: Rätt lyx-/premium-butiker klarar retaildöden

INTERVJU Analysintervju med Åsa Roslund, ekonomi-/finanschef hos fastighetsbolaget Hufvudstaden, ett nytt säljcase från Affärsvärlden. Om segmenten som tacklar retaildöden och att äga prestigefastigheter ur ett 100 årigt perspektiv.

Hufvudstadens cfo: Rätt lyx-/premium-butiker klarar mellansegments retaildöd

INTERVJU Analysintervju med Åsa Roslund, ekonomi-/finanschef hos fastighetsbolaget Hufvudstaden, ett nytt säljcase från Affärsvärlden. Om segmenten som tacklar retaildöden och att förvalta och förälda prestigefastigheter ur ett 100 årigt ägarperspektiv.

Banksektorn sänke på börsen

Banksektorn bidrog starkt till att hålla Stockholmsbörsen i negativt territorium på torsdagen. Strålkastarljuset riktades för andra dagen i rad mot Swedbank, vars aktie fortsatte att backa kraftigt efter onsdagens SVT-avslöjande om inblandning i baltisk penningtvätt.

Affärsvärldens stipendiater studerade energiomställning

Hur ska arabvärlden gå från olja och gas till sol? Helen Ahlbom och Marie Alpman åkte till Dubai för att söka rätt på svaret.

Jollyroom krävs på miljonvite av KO

Konsumentombudsmannen (KO) dömer Jollyroom till vite på tre miljoner kronor för vilseledande reklam.

IMF: Avreglera hyresmarknaden

En omfattande reformering av den svenska bostadsmarknaden bör omfatta en utfasning av nuvarande hyreskontroller, höjt tak för fastighetsavgiften, avskaffade ränteavdrag och förenklad planprocess för att minska byggkostnaderna. Det skriver Internationella valutafonden (IMF) efter en artikel IV-konsultation i Sverige.

Kunder rasar mot Swedbank

Banken måste nu visa handlingskraft, menar varumärkesexpert.

DI: Kursfallet i Swedbank något överdrivet

"När en femtedel av börsvärdet utraderats på mindre än två handelsdagar, framstår det som något av en överreaktion", skriver Dagens Industri i en kommentar. 

Lundbergs höjer utdelningen

Investmentbolaget föreslår en utdelning om 3:20 kronor per aktie.

Maersk rasar i Köpenhamn

Det danska logistikkonglomeratet Maersks aktie rasar 10 procent i Köpenhamn på torsdagsförmiddagen. Detta efter att bolaget presenterat osäkra prognoser för 2019.

IMF: Avreglera hela hyresmarknaden

Internationella valutafonden har granskat svensk ekonomi.

Insynspersoner köper Swedbank-aktier

Tre insynspersoner har det senaste dygnet köpt aktier i Swedbank.

SEC utreder penningtvättshärvan kring Danske Bank

Danske Bank meddelar att amerikanska finansmyndigheten SEC också gör en utredning av bankens inblandning i penningtvätt i Estland.

Stiftelsen Affärsvärlden delar ut 200 000 i bokstipendium

Stiftelsen Affärsvärlden delar varje år ut omkring 400 000 kronor. I år delas för första gången ett större stipendium på 200 000 kronor ut till den eller dem som vill skriva en bok med relevans för svenskt näringsliv och ekonomi. Boken kommer att ges ut tillsammans med bokförlaget Roos & Tegnér.

Experter ger tummen upp för Nya Zeelands välmående-budget

Det är bra att Nya Zeeland mäter välbefinnande, tycker de tre nationalekonomerna DN har pratat med. Samtidigt ser de vissa hinder med att mäta lycka.

Experter gör tummen upp för Nya Zeelands välmående-budget

Det är bra att Nya Zeeland mäter välbefinnande, tycker de tre nationalekonomerna DN har pratat med. Samtidigt ser de vissa hinder med att mäta lycka.

AQ lägger dåligt år bakom sig

PORTFÖLJUPPDATERING Underleverantören AQ Group stiger på bokslutet. Så här agerar Avkastningsportföljen.

De sänker Swedbank

Såväl Handelsbanken som ABG Sundal Collier sänker sina rekommendationer för Swedbank.

”Osäkerhet har skapat en förtroendekris”

Dan Lucas: Svaren från Swedbank inte tillräckligt tydliga.

Negativt sparande för svenska hushåll

Hushållens finansiella sparande, nysparandet minus skuldökningen, var negativt och uppgick till 4 miljarder kronor fjärde kvartalet.

En helt ny ekonomi

Utbudet av billig arbetskraft ökar snabbt i Sverige. Det förändrar näringslivet i grunden.

Federal Reserve osäkra på räntehöjning under 2019

Det uttrycktes en osäkerhet kring huruvida centralbanken ska vidta ytterligare räntehöjningar under året, enligt protokollet från senaste penningpolitiska mötet den 29-30 januari. 

IMF: Riksbanken bör avvakta med räntehöjningar

Riksbanken bör avvakta med ytterligare räntehöjningar till dess att de ekonomiska utsikterna är mer förenliga med att uthålligt uppnå inflationsmålet, skriver IMF.

Starbreeze begär förlängd rekonstruktion

Starbreeze har skickat in en begäran till Stockholms tingsrätt om att den pågående rekonstruktionsperioden ska förlängas med tre månader.

Finansdirektör köper Nordea-aktier för 1,7 miljoner

Nordeas finansdirektör Christopher Rees har köpt 20.000 aktier i banken för drygt 1,7 miljoner kronor. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.

Fortsatt ras för Swedbanks aktie

Minus 8 procent efter några minuters handel.

Sparekonomen: Det här är dramatiskt

Swedbanks aktie fortsätter att rasa tungt.

Swedbanks storägare kräver utredning

Pensionsjätten AMF vill se oberoende granskning. Bankens aktiekurs ned 9 procent.

Sensys Gatso vänder till vinst

Trafiksäkerhetslösningsbolaget Sensys Gatso ökar omsättningen och vinsten i det fjärde kvartalet. Orderingången backade dock. 

Softronic lämnar extra utdelning

Softronic redovisar ökande omsättning men minskad vinst för det fjärde kvartalet. Företaget slår till med en extra utdelning. 

Fortsatt röda siffror för Saniona

Forskningsbolaget Saniona redovisar en ökad förlust under fjärde kvartalet.

Ökad omsättning och vinst för FM Mattsson

FM Mattsson Mora ökar såväl omsättning som vinst i det fjärde kvartalet. Utdelningen lämnas oförändrad.

Ökade intäkter för Net Gaming

Net Gaming, som handlas på First North, redovisar ett ebitda för det fjärde kvartalet på 33,9 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 30,0 miljoner kronor under motsvarande period året före.

Morgan Stanley: Detta kan ge fortsatt press på Swedbank-aktien

Swedbanks telefonkonferens sent på onsdagseftermiddagen gav upphov till fler frågor än svar och det är svårt att se framför sig en kursåterhämtning. Det skriver Morgan Stanley i en snabbkommentar.

Engelska skolan ökar vinsten

Utbildningsbolaget Engelska Skolan redovisar en omsättning i linje med förväntat under andra kvartalet, oktober till december 2018.

Svårt för Shekarabi att begränsa reklamen

Det kan krävas en ändring i grundlagen, enligt experter.

Ökad utdelning för BTS

Konsult- och utbildningsbolaget BTS Group redovisar ökade intäkter och resultat i fjärde kvartalet 2018 jämfört med samma kvartal i fjol. Siffrorna är i linje med den omvända vinstvarning som bolaget släppte den 6 februari. Bolaget höjer utdelningen rejält. 

Kopparbergs höjer utdelningen

Kopparbergs Bryggeri redovisar lägre intäkter och resultat före skatt i fjärde kvartalet 2018 jämfört med samma kvartal föregående år. Bolaget höjer utdelningen. 

Brevlådor öppnas för deklarationen

Möjlighet att lämna in deklarationer efter att Skatteverkets kontor stängt.

Nygamla brevlådor öppnas för deklaration

2017 beslutade Skatteverket att ta bort sina fysiska brevlådor. Men informationen verkade inte nå alla, vilket ledde till stor frustration hos många som ville lämna in sin pappersdeklaration på Skatteverkets kontor efter stängning. På flera kontor i Sverige försökte människor trycka in sina papper genom dörrspringor och liknande.

Railcare ställer in utdelningen

Järnvägsspecialisten Railcare redovisar minskande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar minskad vinst och ställer in utdelningen. 

SSM vänder till förlust

Bostadsutvecklaren SSM ökade omsättningen men resultatet tyngs av nedskrivningar och och vändes till förlust. 

Boozt spår högre lönsamhet 2019

Boozt redovisar, i linje med tidigare siffror, ökad omsättning och högre resultat i fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan.

B3 Consulting höjer utdelningen

Konsultbolaget B3 Consulting redovisar ökande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar minskad vinst och höjer utdelningen till 2,25 kronor.

AQ Group rapporterar högre resultat

Verkstadsbolaget AQ Group redovisar ökande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan.

Volatis vinst stiger

Industrigruppen Volati redovisar ökande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan.

Recipharm föreslår utdelning

Recipharm ökade intäkterna medan resultatet tyngdes av engångskostnader i fjärde kvartalet 2018 jämfört med samma period året innan. Bolaget föreslår utdelning för 2018, jämfört med noll föregående år.