Nya uppgifter om Trumpklanens affärsintressen

Ivanka Trump och hennes make Jared Kushner har uppdaterat sina inkomst- och förmögenhetsdeklarationer. En konstsamling värd mellan 5 och 25 miljoner dollar finns bland de tillgångar som lagts till.

Varma Shanghaibor sussar sött på Ikea

I Shanghai har en del tagit för vana att under sommaren inte bara provligga i sängarna på de lokala Ikea-varuhusen. I den tryckande värmeböljan vallfärdar invånarna till de luftkonditionerade lokalerna – för att ta sig en stärkande tupplur.

Köpa eller sälja – tipsen för sommarens loppisar

Sommaren är högsäsong för loppisarna runt om i Sverige. Här får du veta både hur du fyndar och hur du får tomt på prylbordet.

Postnord börjar få ont om tid

Postnords ekvation är på väg att spricka, enligt bolagets vd Håkan Ericsson. Vid sidan av företagets interna problem påverkas leveranserna just nu negativt av en annan utskälld statlig sektor, tågtrafiken.

Forskaren om kaffekulturen: ”Ingår i det sociala spelet”

Kaffevanorna i Sverige stäcker sig långt tillbaka i tiden och kaffet ersatte supen som bjuddryck. Måltidsforskaren Richard Tellström har gjort en djupdykning i vårt gastronomiska kulturarv.

Utefika får oss att öppna plånboken

Den svenska ekonomin går som tåget och det märks även i svenskarnas restaurangvanor, inte minst inom kafénäringen. På tio år har kaféernas försäljning ökat kraftigt.

Stillsamt på Wall Street

Även på fredagen var det små rörelser på de amerikanska börserna när handelsveckan avslutades.

Regeringen höjde Ågrens lön – samtidigt som hon utreddes

Under den pågående polisutredningen av Transportstyrelsens dåvarande generaldirektör Maria Ågren valde regeringen att höja hennes lön i maj 2016 – trots att inrikesminister Anders Ygeman då visste att hon utreddes av Säkerhetspolisen, skriver Expressen.

Börsveckan slutade nedåt

Stockholmsbörsen avslutade handelsveckan med en nedgång. Även de ledande Europabörserna sjönk.

Bättre än väntat för Vattenfall

Vindkraft är framtiden för statliga Vattenfall, enligt vd Magnus Hall. När bolaget presenterar sitt resultat från det andra kvartalet är det en betydande förbättring jämfört med samma period i fjol.

Volkswagen och Daimler pressas av kartelluppgifter

De båda bilföretagen kan ha agerat otillåtet ur konkurrenshänseende.

Audi återkallar frivilligt 850.000 fordon

Audi utlyser i dag en frivillig återkallelse av 850.000 dieselbilar i Europa och övriga marknader exklusive USA och Kanada.

SCA:s nya vd tankar aktier

Skogsbolaget SCA:s vd Ulf Larsson har på fredagen köpt 25.000 aktier i bolaget.

SCA:s vd tankar aktier

Skogsbolaget SCA:s vd Ulf Larsson har på fredagen köpt 25.000 aktier i bolaget.

Handelsbanken: Vinstnedgång att vänta i Boliden

Banken sänker rekommendationen till öka från köp och sätter en lägre riktkurs.

Vd säljer aktier i Scandi Standard

Kycklingbolaget Scandi Standards vd Leif Hansen har via sitt bolag Bergvall Hansen sålt totalt 44.166 aktier i bolaget uppdelat på fyra transaktioner.

Stockholmsbörsen faller på veckans sista handelsdag

Fredagen på Stockholmsbörsen innebar ännu en dag med sjunkande indexnoteringar och sett till veckan som helhet är nedgången i trakterna av 4 procent. Även de ledande Europabörserna backade.

Stockholmsbörsen nedåt på veckans sista handelsdag

Fredagen på Stockholmsbörsen innebar ännu en dag med sjunkande indexnoteringar och sett till veckan som helhet är nedgången i trakterna av 4 procent. Även de ledande Europabörserna backade.

Riksdagen grillar minister om IT-affär

Infrastrukturminister Anna Johansson i möte med riksdagens trafikutskott och ledamöter i försvarsutskottet.

Postnord bröt mot rutinerna när paket inte levererades

Claudia Barrett i Tumba hade beställt hemleverans med två tunga paket från Tyskland. Trots att hennes man och dotter var hemma levererades inte paketen – och enligt Postnords kundtjänst var postbilen aldrig i närheten av hennes hus.  Enligt Postnord har chauffören brutit mot rutinerna.

Något bättre än väntat för GE

Det amerikanska industrikonglomeratet General Electric redovisar ett resultat per aktie på 0:28 dollar för det andra kvartalet 2017.

Autoliv prickar förväntningarna

Bilsäkerhetsföretaget Autoliv redovisar ett resultat före skatt på 190 miljoner dollar för det andra kvartalet 2017.

Bankerna tjänar mer på bolån

Storbankerna tjänade mer på bolån under andra kvartalet. – Bolånen är en riktig kassako just nu, säger Nordnets sparekonom Joakim Bornold. Men totalt sjönk bankernas vinster något.

Autoliv prickar förväntningarna

Bilsäkerhetsjätten Autoliv redovisar en vinst före skatt på 190 miljoner dollar, motsvarande cirka 1,6 miljarder kronor, för andra kvartalet i år. 

Marianne Björklund: Jordbävning i skadeskjutet land

Nattens tragiska jordbävning är ytterligare ett slag mot ett redan skadeskjutet Grekland. Landet kämpar redan med flyktingkris och en långt utdragen ekonomisk nedgång. Uppgång i turism har varit ett av få positiva inslag de senaste åren.

Fingerprint vinnare på sur börs

Veckans sista handelsdag på Stockholmsbörsen började med sjunkande indexnoteringar, efter ännu en morgon som bjudit på en riklig rapportskörd.

SJ:s vd ryter till: Inför jobbstopp på storhelger

Trafikverkets arbeten på storhelger orsakar störningar och i förlängningen förluster för SJ. Det menar det statliga järnvägsbolagets vd när delårsrapporten nu presenteras.

Lättnadsrally i Fingerprint efter positiva signaler

Analytikerkåren enig om att rapporten innehöll viktiga signaler för framtiden - men vissa risker kvarstår.

Nedåt på börsen – SKF faller tungt

Stockholmsbörsen backar. Klockan 14 hade OMXS-index sjunkit 0,8 procent. De ledande Europabörserna sjunker också.

Svagt nedåt på börsen – Fingerprint rusar

Stockholmsbörsen backade i den inledande handeln. Vid klockan 11 hade OMXS-index sjunkit 0,3 procent. De ledande Europabörserna stiger något.

Högre vinst för Vattenfall – fortsätter spara

Vattenfall höjer vinsten under årets andra kvartal och bolaget hoppas på kommande utdelning till staten. Men besparingarna fortsätter. Statliga energijätten Vattenfall redovisar en nettovinst på 2,1 miljarder kronor för andra kvartalet i år. Motsvarande period i fjol redovisade bolaget en förlust på 5,8 miljarder kronor.

Kinnevik satsar i investeringstjänst

Stenbecksfärens maktbolag Kinnevik redovisar en vinst före skatt på 4,6 miljarder kronor för andra kvartalet i år. Det kan jämföras med förlusten på 1,1 miljarder kronor motsvarande period 2016.

Två ton tinat kött beslagtaget på kort tid

Två köttransporter med totalt två ton tinat kött har på kort tid upptäckts längs E6 i Skåne, rapporterar P4 Malmöhus. Dagen före midsommarafton stoppades den ena lastbilen av trafikpolisen, där fanns 1,5 ton kebabkött som inte förvarades enligt instruktionerna. Polisen slog larm till miljöförvaltningen i Lomma och därefter beslagtogs hela lasten.

ECB-enkät: Lägre inflation än tidigare

Prognosmakare väntar sig en lägre inflation under de närmaste två åren jämfört med vad som var fallet i ECB:s förra enkät.

Nedåt på Asienbörserna

De ledande börserna i Asien sjönk överlag på fredagen.

Fingerprint: Vi klarar oss bra i konkurrensen

Fingerprint Cards vd Christian Fredrikson om bolagets kvartalsrapport och utsikterna framöver.

Svag börsöppning i korten

Stockholmsbörsen ser ut att öppna svagt ned efter en ny svettig morgon på rapportfronten.

Arcam vänder till förlust

Arcam, som säljer metallpulver och utrustning för industriell 3D-tillverkning, redovisar ett resultat efter skatt på -17,3 miljoner kronor för det andra kvartalet 2017 (1,5).

Pricers vinst minskar

Pricer, som utvecklar prisinformationssystem, redovisar ett resultat efter skatt på 7,7 miljoner kronor för det andra kvartalet 2017 (14,6). Resultatet per aktie uppgick till 0:07 kronor (0:13).

Kinneviks värde ökar

Stenbecksfärens maktbolag Kinnevik redovisar en vinst före skatt på 4,6 miljarder kronor för andra kvartalet i år. Det kan jämföras med förlusten på 1,1 miljarder kronor motsvarande period 2016.

Swedish Match över miljardstrecket

Tobaksbolaget Swedish Match redovisar en vinst före skatt på 1.067 miljoner kronor för andra kvartalet i år. Det kan jämföras med vinsten på 971 miljoner kronor motsvarande period 2016.

SKF:s vinst i linje med prognosen

Kullagerjätten SKF redovisar en vinstökning. Men vd Alrik Danielson räknar med att efterfrågan under tredje kvartalet blir lägre jämfört med det föregående kvartalet, och att det tar tid att höja priserna. Aktien föll tungt på börsen.

Lägre vinst för SCA

Skogsbolaget SCA redovisar en vinst före skatt på 412 miljoner kronor för andra kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 606 miljoner kronor motsvarande period 2017.

Concentric ökar vinsten

Concentric, som tillverkar motor- och hydraulikprodukter till bland annat fordonsindustrin, redovisar ett rörelseresultat på 100 miljoner kronor för det andra kvartalet 2017 (89).

Swedish Match något över förväntan

Swedish Match redovisar ett rörelseresultat på 1.091 miljoner kronor för det andra kvartalet 2017.v

Kinnevik ökar innehav i robotrådgivare

Kinnevik investerar ytterligare 65 miljoner dollar i den amerikanska finansiella robotrådgivaren Betterment.

Mr Green vänder till vinst

Spelbolaget Mr Green redovisar ett resultat efter skatt på 33 miljoner kronor för det andra kvartalet 2017 (-4,7). Resultatet per aktie uppgick till 0:90 kronor (-0:13).

Midsona ökar

Hälsovårdsföretaget Midsona redovisar ett resultat efter skatt på 15 miljoner kronor för det andra kvartalet 2017 (11). Resultatet per aktie uppgick till 0:35 kronor (0:39).

Sämre än väntat för Capio

Sjukvårdbolaget Capio redovisar ett ebita-resultat på 142 miljoner kronor för det andra kvartalet 2017, väntat var 168 miljoner enligt SME Direkt.

Kinnevik ökar

Investmentbolaget Kinnevik redovisar ett substansvärde per aktie som vid utgången av det andra kvartalet var 298 kronor (31 mars: 289 kronor).