Det går fortfarande att fynda på aktiemarknaden

ODINs investeringsdirektör och förvaltare Vegard Søraunet hittar fortfarande fynd på aktiemarknaden, trots att det finns många krokar man kan hänga upp ett negativt marknadsscenario på. Det är lätt att ryckas med i en stark konjunkturcykel och han konstaterar att det någon gång kommer att vända.

M säger ja till S om sänkt pensionärsskatt

Moderaterna ger Socialdemokraterna grönt ljus till att ha med sänkt skatt för pensionärer i en övergångsbudget.

Största ägaren miljonsäljer i Nilörn

Traction har sålt 300.000 B-aktier i etikettbolaget Nilörn där investmentbolaget är storägare.

Broras och dödsfall pressar anrika modebolaget Benetton

Rom. Det går utför ekonomiskt för den italienska modegruppen Benetton, som i fjol redovisade sitt absolut sämsta resultat.  2018 har blivit ännu olyckligare. På kort tid har de två yngsta syskonen Paolo och Gilberto Benetton dött. Och som en gigantisk moralisk barlast ligger företagets stora ägardel av det italienska motorvägsnätet, vilket omfattar den stora Morandibron som rasade i Genua.

Sandviks aktie stiger efter rapport

Sandvik-aktien stiger med 1,1 procent efter rapporten, där orderingången och försäljningsintäkterna lyfter med 9 respektive 10 procent organiskt jämfört med fjolårets tredje kvartal.

Eprioc köper kanadensiskt bolag

Epiroc köper Fordia Group Inc, en kanadensisk tillverkare av borrverktyg för prospektering.

Rekordhög vinstmarginal i Sandvik

Verkstadsbolaget Sandvik upplevde under det tredje kvartalet att den underliggande kundaktiviteten ökade i alla de tre större geografiska regionerna och inom samtliga kundsegment utom fordon och gruva, vilka förblev stabila.

Låg Ford-efterfrågan i Spanien - pausar produktionen

Amerikanska Ford lägger ned produktionen vid bolagets fabrik i spanska Almussafes under nio dagar i november.

Krav på stopp av svensk vapenexport

Tyskland har valt att stoppa vapenexporten till Saudiarabien - och nu höjs röster från Svenska freds om att Sverige ska stoppa sin.

Virkespriser fortsätter stiga

Priserna på sågtimmer och massaved steg med 5,5 procent respektive 4,3 procent under årets tredje kvartal jämfört med kvartalet före, enligt Skogsstyrelsen. "Priserna ökar i hela landet", skriver myndigheten.

Småföretag: Minska personalstyrkan – på rätt sätt

Alla företagare som tvingats säga upp personal vet att det kan vara smärtsamt, även om företagets ekonomi kräver det. Advokaten Louise D'Oliwa berättar om hur man balanserar ansvar inför både företaget och de anställda på ett bra sätt.

Ericsson plockas ur Nordeas portfölj

Nordea adderar Arjo till sin svenska modellportfölj, i stället för Ericsson som plockas ut efter "en mycket stark utveckling på sistone".

Tisdagens aktieråd

Flera analytiker har uppdaterat sina estimat inför tisdagen. Sälj Beijer Ref, men fynda i e-handelssektorn råder de färska analyserna.

Saabs vd: "Ser en stark efterfrågan"

Försvars- och säkerhetsföretaget Saabs tredje kvartal var ett bra avstamp för både fortsatt tillväxt och effektivisering, säger Saabs vd Håkan Buskhe.

Saab kraschlandar

Stockholmsbörsen öppnade nedåt på tisdagen, med rejäla nedgångar för en rad verkstadsbolag.

Twitter utvidgar Alex Jones avstängning

Twitter har blockerat ett antal konton med koppling till konspirationsteoretikern Alex Jones och hans högerextrema sajt Infowars. Jones är sedan tidigare avstängd från tjänsten på livstid.

Nordea: Sälj Beijer Ref

Nordea Markets sänker sin rekommendation för Beijer Ref till sälj från behåll.

Rörelsevinst för MTGx

MTG:s affärsområde MTGx, som rymmer många av bolagets satsningar inom e-sport, nådde rörelsevinst i kvartalet

Fler sägs upp på grund av konkurser

Inflödet av uppsagda arbetare till Trygghetsfonden TSL är det lägsta på tio år, vilket innebär en fortsatt god arbetsmarknad.

Knowits vd: "Glad för stark rekrytering"

IT-konsulten Knowit har nettorekryterat 128 medarbetare under det tredje kvartalet och under niomånadersperioden var ökningen 176 medarbetare.

"Stabilt i Swedbank"

Swedbank redovisade bra siffor, vilka ger ett bevis på ett stabilt läge, uppger flera analytiker efter bankens kvartalsrapport.

Börser faller på bred front i Asien

Ledande Asienbörser faller på bred front. Marknaden fortsätter att oroas av den ansträngda diplomatiska situationen för Saudiarabien efter dödandet av en regimkritisk journalist på ett saudiskt konsulat i Turkiet.

Stockholmsbörsen backar efter nedgång i Asien

Stockholmsbörsen tar rygg på fallande Asienbörser och sjunker. OMXS-index har efter fem minuters handel tappat 1,1 procent.

Ökad tillväxt och vinst för Gunnebo

Gunnebo redovisar en organisk försäljningstillväxt om 6 procent i det tredje kvartalet. Säkerhetskoncernen visar tillväxt i alla affärsområden.

MQ hämtar marknadschef från Volvo Cars

Mikael Kruse har anställts som ny marknadschef på MQ.

Saab tar in kapital från ägarna – aktien störtdyker

Försvarsindustrikoncernen Saab planerar en nyemission på cirka sex miljarder kronor. Samtidigt rapporterar bolaget en förlust för tredje kvartalet och ska minska personalstyrkan med 850 personer. Aktien rasade på Stockholmsbörsen efter rapporten.

Saab tar in sex miljarder kronor från ägarna

Försvarsindustrikoncernen Saab planerar en nyemission på cirka sex miljarder kronor, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Samtidigt rapporterar bolaget en förlust för tredje kvartalet.

Sparekonom: Saabs börsras en överreaktion

Förlustrapport, nyemission och 850 uppsägningar fick Saabs aktie att rasa på Stockholmsbörsen. Vanligtvis är det tecken på att någonting är fel, men i det här läget verkar mycket vara väldigt rätt hos Saab, menar analytiker. 

MTG över förväntan

Mediebolaget MTG:s resultat före skatt blev 324 miljoner kronor för det tredje kvartalet.

Saab redovisar förlust - upprepar helårsprognoser

Försvarskoncernen Saab spår att försäljningstillväxten under 2018 kommer att vara i linje med bolagets långsiktiga finansiella mål, det vill säga en årlig organisk tillväxt på 5 procent.

Bygg- och fastighetsbranschen värderar IOT-säkerhet lägst - varför?

En ny rapport om IoT-säkerhet visar att bygg och fastighet är den bransch som värderar säkerhet av uppkopplade enheter lägst.

Saab gör miljardemission

Saab planerar en företrädesemission på cirka 6 miljarder kronor för att stödja bolagets fortsatta tillväxtresa och ge bolaget "ökad möjlighet att framgångsrikt konkurrera om nya stora ordrar".

Bättre vinst för Swedbank – ingen penningtvätt i Estland

Ett starkt resultat som var bättre än väntat. Men det mesta i bankvärlden handlar nu om penningtvätt. Swedbanks vd Birgitte Bonnesen försäkrar att banken inte hittat någon otvättad byk i den baltiska verksamheten.

Bättre vinst för Swedbank – men tjänar mindre på lån

Swedbank gör en större vinst än väntat – men tjänar mindre på lån. Det visar bankens rapport för tredje kvartalet.

Swedbank klår förväntningarna

Bankkoncernen Swedbank redovisar en rörelsevinst på 7.061 miljoner kronor för tredje kvartalet 2018. Det kan jämföras med vinsten på 6.193 miljoner kronor motsvarande period 2017.

Swedbanks vd: Kunderna ska klara räntehöjningar

En höjning av Riksbankens styrande ränta kommer inte att ha särskilt stor påverkan på Swedbanks bolånekunder.  Det menar Swedbanks vd Birgitte Bonnesen som på tisdagen presenterade ett starkt resultat för banken under tredje kvartalet i år.

Ökad utlåning lyfter Swedbanks vinst

Swedbanks rörelseresultat blev 7.061 miljoner kronor i det tredje kvartalet, att jämföra med Infront Datas analytikersnittestimat på 6.373 miljoner kronor.

Amerikanska teknikbolag lyfte inför rapporter

De ledande New York-börserna utvecklades blandat under måndagen med teknik som starkaste sektor.

Nilörns vd har sålt en tredjedel av sitt aktieinnehav

Vd:n i etikettsbolaget Nilörn, Claes af Wetterstedt, har sålt 50.000 av sina aktier i bolaget. Det framgår av finansinspektionens insynslista.

Ford-chef: Stål är dyrare i USA än någon annanstans

Donald Trumps importtullar har gjort stål dyrare i USA än på någon annan marknad.

Hyreshöjningar kan ha bottnat

Det är dubbelt så dyrt att hyra lägenhet i den billigaste kommunen, Fagersta, som i den dyraste, Täby.

Gratis resor ska få fler att åka kollektivt i Göteborg

Ökad trängsel och utsläpp är en av de stora utmaningarna för Sveriges växande städer.  I Göteborg erbjuder man bilister att gratis provåka kollektivtrafik för att få dem att byta resevanor.  – I dag tänker jag mer på miljön, säger Husam Nakam, en av de nya pendlarna. 

Norsk fartygstunnel ratas av Hurtigruten – men stöds av konkurrent

Hurtigruten vill inte trafikera den planerade fartygstunneln i västra Norges fjordland. Det vill däremot blivande konkurrenten Havila Kystruten. Men först måste det spektakulära projektet bli verklighet – bygget av den 1.700 meter långa tunneln är planerat att inledas 2021.

Svensk handel med Saudiarabien hittills opåverkad

Den svenska handeln med Saudiarabien är opåverkad av det misstänkta mordet på den saudiske journalisten Jamal Khashoggi. Inte heller vapenexporten berörs av skandalen. – Vi har inget sådant fall att ta ställning till just nu, säger Christer Ahlström, generalsekreterare för ISP till DN.

Carl Johan von Seth: Journalistmordet kan grusa saudiska tillväxtplaner

Mohammed bin Salman har krönt sig själv till Saudiarabiens reformkung. Nu förskräcks världen av kronprinsens blodtörst, och planerna på att modernisera den saudiska ekonomin kan grusas av journalistmordet.

Frankrikes president i skattemöte med Apples vd

PARIS. Hur ska den digitala ekonomin beskattas? Frågan står högt på dagordningen när Apples vd Tim Cook träffar Frankrikes president Emmanuel Macron på tisdagen. Den franska regeringen vill att stora it-bolag som Apple och Facebook ska tvingas betala en särskild försäljningsskatt i EU – men möter motstånd från länder som Irland, och nu även invändningar från Tyskland.

Efter förvärvet: Öresund har sålt i Ambea

Investmentbolaget Öresund har i onsdags förra veckan sålt nästan 1,2 miljoner aktier i omsorgsbolaget Ambea.

Fastighetsekonom: ”Sverige behöver en från dag ett kunnigare bostadsminister”

Nu måste Sverige få en bostadsminister som från start behärskar bostadsfrågorna, och som omgående kan koppla ett grepp om politiken och byggandet.  Det anser fastighetsekonomen Anna Granath Hansson på KTH. 

Fastighetsekonom: ”Sverige behöver en kunnigare bostadsminister”

Nu måste Sverige få en bostadsminister som från start behärskar bostadsfrågorna, och som omgående kan koppla ett grepp om politiken och byggandet.  Det anser fastighetsekonomen Anna Granath Hansson på KTH. 

Förvärv lyfter Christian Berner

Teknikhandelsföretaget Christian Berners vinstmarginal i Sverige steg till 12,3 procent under tredje kvartalet, från 11 procent motsvarande period i fjol.