Hästgalan

Krossen: Readly Express vinner franska storloppet

I fredags blev Readly Express utsedd till Årets Häst på Hästgalan i Stockholm. Under söndagen visade hästen återigen klassen – och tog hem storloppet Prix de France på Vincennes. – Han städar av dem fullständigt, säger experten Peter Andersson i TV12:s sändning. 

Goops nya uppvisning: ”Missar med mening”

I går fick han ta emot priset som ”Årets Kusk” på Hästgalan. När det dagen efter vankades V75 på Solvalla visade Björn Goop klassen direkt.– Han missar ledningen med flit, säger experten Micke Nybrink skämtsamt i V75 Direkt. 

De vann SportExpressens galatävling: ”Är jättekul...”

Linda Andersson vann biljetter till Hästgalan och valde att ta med sig sambon Niclas Nilsson till travfesten. Och det var en glad vinnare som syntes i minglet: – Jag brukar aldrig vinna någonting! Det är jättekul, säger hon. 

Readly Express succé: Blev ”Årets Häst” igen

Readly Express tog travvärlden med storm när hästen tog hem Prix d'Amerique 2018. Det blev också Timo Nurmos stjärna som tog hem priset som Årets Häst på Hästgalan. – Det är fantastiskt. Vilket startfält. Har det någonsin varit bättre hästar i en omröstning?, säger ägaren Rolf Andersson på scenen. 

Björn Goop årets kusk:  ”Jag är lyckligt lottad”

När Readly Express vann Prix d'Amerique visade Björn Goop varför han är en av världens bästa kuskar. Och när Hästgalan gick av stapeln under fredagen tog han inte helt oväntat hem priset som ”Årets kusk”. – Det är stort. Jättestort, säger Björn Goop. 

Redéns glädjebesked – när Skoglund ringer upp

Daniel Redén hade ett rekordår 2018 och på Hästgalan var det han som tog hem titeln Årets tränare. Succétränaren som inte var på plats, fick beskedet när Per Skoglund ringde upp honom från scenen. – Det är det här vi drömmer om, vi som jobbar med travhästar, säger Redén. 

Stjärnduon inte på plats på Hästgalan

Timo Nurmos och Daniel Redén har båda chansen att ta storslam på Hästgalan. Men några tacktal blir det inte från stjärnduon. Som nämligen inte är på plats. Det var Trav365 först att rapportera om. – Det är tråkigt att han inte är här, säger Bengt Ågerup, ägare av Stallzet. 

Hästgalan 2019

Under fredagen ska årets bästa kuskar, tränare och hästar prisas på den årliga Hästgalan. SportExpressen är givetvis på plats på Waterfront i Stockholm, och kommer under kvällen att liverapportera om priser, mat, tacktal, uppträdanden och mycket mer – häng med och chatta med våra experter! 

Följ Hästgalan 2019 med SportExpressen

Under fredagen ska årets bästa kuskar, tränare och hästar prisas på den årliga Hästgalan. SportExpressen är givetvis på plats på Waterfront i Stockholm, och kommer under kvällen att liverapportera om priser, mat, tacktal, uppträdanden och mycket mer – häng med och chatta med våra experter! 

Kritiken inför galan:  ”De ska ha ett pris”

På fredag är det återigen dags att prisa årets bästa prestationer inom svensk travsport. Men en kategori saknas på Hästgalan, menar amatörtränaren Natalie Örtlund. – Jag blev överraskad när jag såg nomineringarna, säger hon. 

Här är programledarna – till Hästgalan 2019

På fredag ska årets bästa travprestationer på den årliga Hästgalan. I dag blev det klart vilka som programleder: Tv-profilerna Per Skoglund och Kristin Kaspersen.  – Det ska bli otroligt roligt att få vara tillbaka i travvärlden, om än bara för en kväll, säger Kristin Kaspersen i ett pressmeddelande. 

Tävling: Vinn biljetter – till Hästgalan 2019

På fredag samlas svensk travsports största stjärnor på Waterfront i Stockholm för årets upplaga av Hästgalan. Expressen ger dig chansen att delta. Allt du behöver göra är att följa instruktionerna nedan och du kan vinna två biljetter till galan på fredag.

”Synd att han fick bakspår – det är iskallt för honom”

Han har levt halva sitt liv i Sverige och mer eller mindre klippt banden till hemlandet.Om tre veckor kan han ta hem titeln ”Årets komet” på Hästgalan.- Ingen föds till champion. Man måste ta hand om sin talang och chanserna man får i livet, säger tyskfödde Marc Elias som kör två hästar inom V75-spelet på Kalmar.

Dahlén: ”Jag tycker att Emilia Leo ska vinna...”

Målet inför säsongen var tjäna in en miljon kronor i inkörda pengar. Resultatet: Det dubbla. Rebecca Dahlén har haft ett succéår – och är nu en av fyra personer som kan ta hem priset ”Årets komet” på Hästgalan. – Det bara flöt på, jag vet inte vad som hände, säger hon. 

Torbjörn Jansson  in i Hall Of Fame

Han är ensam kusk om att ha vunnit lopp på Sveriges samtliga 33 travbanor. På hästgalan i år utnämndes han till en av Travets hedersambassadörer.Nu väljs Torbjörn Jansson även in i Hall Of Fame. 

Konkurrensen var benhård i ett av Hästgalans mest åtråvärda pris – årets kusk. Vinnare blev till slut Christoffer Eriksson. Som var märkbart tagen på scenen. – Det går inte att beskriva hur jag känner just nu, säger stjärnkusken. 

Matilda Persson prisad på galan

"Varje år delas Helen Anns pris ut på Årets Hästgalan.I år gick priset till Matilda Persson, som var märkbart rörd över utmärkelsen. – Det känns overkligt. Det betyder jättemycket. Jag kan inte beskriva med ord, säger hon.

Gry Forssell leder  Årets Hästgalan

Det blir Gry Forssell som tillsammans med Per Skoglund leder Hästgalan 2018. Det bekräftades under onsdagsförmiddagen. Forsell tar därmed över stafettpinnen efter Marie Serneholt. – Jag ser verkligen fram emot den här kvällen, säger Forssell i ett pressmeddelande. 

Ett problem för galan –  ingen sportslig känsla

Snart är det dags för Hästgalan där de bästa sportsliga prestationerna från 2017 ska hyllas.Men hur utses egentligen de nominerade?

Örjan Kihlström tog hem Årets kusk

Örjan Kihlström prisas för sitt rekordår 2016. Han tog nämligen hem Årets Kusk på Hästgalan. – Jag har tänkt på alltihopa, inte bara de 50 miljonerna, säger Örjan Kihlström.

Örjan Kihlström tog hem priset Årets kusk

Örjan Kihlström prisades under fredagen för sitt rekordår – med 52,6 miljoner inkörd – under 2016. Han tog nämligen hem Årets Kusk – och SHK:s Guldhäst på Hästgalan. – Jag har tänkt på alltihopa, inte bara de 50 miljonerna, säger Örjan Kihlström.

Olle Goop inte bjuden på årets Hästgala

Hästgalan 2017 med i princip alla travets celebriteter på plats. Men en som inte var bjuden är den legendariske kusken Olle Goop. – Är man inte bjuden så är man inte bjuden. Det ska man inte bråka om, säger Olle Goop. – Han är inte inbjuden för han har ingen direkt koppling till någon av de nominerade. Om han hade velat hade han självklart blivit bjuden, förklarar Camilla Filipsson, informatör på ATG.

Därför kom Saga Scott sent till årets Hästgala

Saga Scott är en av årets profiler i TV4-programmet Stjärnkusken. När Hästgalan vankades på Stockholm Waterfront var alla deltagare på plats – utom just Scott. Hon kom inspringande mitt under galan, på grund av sjukdom. – Jag har varit lite sjuk. Jag har haft feber. Men jag tyckte att det skulle vara kul att vara här så jag kom ändå, förklarar Scott.

Följ Hästgalan 2017 direkt från Stockholm

Här presenteras alla vinnare under Hästgalan 2017. Ovan kan du chatta med våra reportrar på plats under kvällen.

19.00: Följ Hästgalan
– live med Trav365

Vem tar hem priserna? Trav365 liverapporterar boHålltiderna

Traktorn drar - och hästarna. Stefan "Tarzan" Melander ger ändå ett halvt löfte om att lämna gården på fredagen för travets stora fest – Hästgalan i Stockholm. Världsstjärnan Nuncio – Nunne kallad – är stor favorit till titeln "Årets häst". - Jag tar inte ut något i förskott även om jag innerst inne tycker att han är värd det där priset, säger Melander.

Marie Serneholts nya uppdrag: Galavärd

På fredag är det dags för årets upplaga av Årets häst-galan. Tidigare år har den letts av bland andra Anna Brolin och det tidigare travankaret Jessica Almenäs. Men i år får Marie Serneholt chansen, tillsammans med Per Skoglund. – Marie Serneholt och Per Skoglund blir kronan på verket, säger Camilla Filipsson, pressansvarig för Hästgalan.

Talangen har börjat nya året i raketfart

Han är en av de nominerade till Årets Komet på Hästgalan efter succé 2016.Kevin Oscarsson har även börjat 2017 i raketfart. – Jag är jättenöjd, femte årssegern och jag har kört 25 lopp. Det har gått otroligt bra, sa 21-åringen efter V86-segern med Mr Perfection. Ingen klarade åtta rätt på V86 och därmed väntar superjackpot nästa onsdag med 27 miljoner kronor i potten för åtta rätt.

Fyra pristagare får inte veta någonting

I dagarna skickas inbjudningarna ut till den nationella Hästgalan i Sverige. Av 600 sittande känner de flesta till om de har chansen på något av priserna. Överraskningseffekten blir desto större för fyra av gästerna som kommer att tilldelas specialarna SHK:s Guldhäst, Helen Anns Pris, Jim Fricks Pris och Svensk Travsports montépris.

De kan ta hem priser på Årets hästgalan

Nu är det klart vilka fyra hästar som gör upp om det prestigefyllda priset Årets häst. De nominerade är Coin Perdu, Nuncio, Propulsion och Readly Express. Det betyderatt alla nomineringar till Årets hästgalan är officiella.

Halländska travstjärnor kan vinna prestigefulla priser

Nu är nomineringarna klara för vilka travstjärnor som har chansen att vinna priser på Hästgalan i februari. Totalt finns fem hallänningar med på listan.

Halländska travstjärnor kan vinna prestigefulla priser

Nu är nomineringarna klara för vilka travstjärnor som har chansen att vinna priser på Hästgalan i februari. Totalt finns fem hallänningar med på listan.

Stjärnorna som kan prisas på Hästgalan

De är nominerade i sju av kategorierna boSe listan

V75: Han jagar nya segrar:

Hallå där Daniel Redén... ...som i fredags fick motta pris på Hästgalan när Delicious U.S. blev Årets Häst – och som på lördag är aktuell med tre V75-hästar.

Anna Brolin:

Anna Brolin ledde i fredags Hästgalan för andra året i rad. En uppmärksammad detalj på galan var "sopsäckskuppen" – då både hon Per Skoglund vandrade in på scenen iklädda svarta sopsäckar. – Jag är ganska så öppen för nytänkande - jag är inte den som säger nej till såna grejer, säger Brolin med ett skratt.

Vann Årets Tränare:

Lutfi Kolgjini är årets tränare 2015. Tillsammans med sin son Adrian Kolgjini tog han emot priset på Hästgalan. – Klart att det är känslosamt, säger Lutfi Kolgjini med en liten tår i ögat efteråt.

Skarplöth i SHL-tröja:

ATG:s vd Hans Skarplöth stod för ett skämt på Hästgalan på Waterfront i Stockholm. Helt plötsligt satt han vid bordet – med en SHL-tröja. Förmodligen en pik till hela debatten kring SHL-avtalet som härjat inom travet den sista tiden. – Haha, den är av nu – det var ett "one-night-stand", säger Skarplöth skämtsamt några minuter senare på frågan var han har gjort av tröjan.

Björn Goop skämtsam på röda mattan

Björn Goop är i vanlig ordning en av de kändaste gästerna på Hästgalan. Vad säger då stjärnan om bordsplaceringen? Jo då, han drog till med ett riktigt travskämt. – Spår (bord) fyra bakom bilen blev det. Jag är nöjd med framspår, säger Goop.

Brolin äntrade scenen iklädd enbart sopsäck

Hästgalan 2016 på Waterfront – då bjöd programledarna Anna Brolin och Per Skoglund på en riktig chockstart. Både äntrade scenen barfota – iklädda bara sopsäckar. – Jag är småbarnsmorsa, jag hade verkligen sett framemot att dra på mig en galablåsa, säger Anna Brolin ledsamt med glimten i ögat.

”Känns faktiskt
helt orealistiskt”

Some Summit är nominerad i tre klasser på Hästgalan på Stockholm Waterfront på fredag

”Känns faktiskt
helt orealistiskt”

Some Summit är nominerad i tre klasser på Hästgalan på Stockholm Waterfront på fredag

Halländsk travkusk kan bli årets komet

Efter ett succéartat 2015 så har travkusken Henriette Larsen från Hishult nominerats till årets komet på Hästgalan.

Halländsk travkusk kan bli årets komet

Efter ett succéartat 2015 så har travkusken Henriette Larsen från Hishult nominerats till årets komet på Hästgalan.

Månprinsen A.M. till Norge i sin årsdebut

Månprinsen A.M. är Sverige bästa kallblod och storfavorit att försvara sin titel på Hästgalan den 12 februari. På lördagen är det dags för årsdebut - och tränaren Gunnar Melander väljer att starta sin stjärna i Norge i ett V75-lopp på Bjerke.

TV4-profilerna
leder Hästgalan

TRAV365 AVSLÖJAR: De tar hand om festen på Stockholm Waterfront 12 februari: ”Perfekt duo”

Olsson: Kontringen mot råttboet Solvalla

MÖLNDAL. Åbyfolket är fortfarande irriterat över att Hästgalan flyttats till Stockholm. Milt sagt. Nu kommer svaret. SM blir travets manifestation. Utmana galan!

Maharajah blev årets häst på Hästgalan

Kejsaren från Stefan Hultmans stall vann Prix d'Amerique i januari ifjol. Och än är inte hyllningarna över. I kväll tog Maharajah storslam på Hästgalan i Stockholm - och blev årets häst 2014.

”Ingen har en
bättre häst”

Ulf Stenströmer om sin trio på V75 – Prix de France och Hästgalan

”Blir ett helt nytt upplägg”

Så ska ATG förnya Hästgalan på lördag

”Fick rysningar
i hela kroppen”

Åsa Elmroth leder Hästgalan tillsammans med TV4-profilen Anna Brolin – hoppas på succé

”Fick rysningar
i hela kroppen”

Åsa Elmroth leder Hästgalan tillsammans med TV4-profilen Anna Brolin – hoppas på succé

Kvartetten som tävlar om tyngsta galapriset

Årets häst är den finaste utmärkelsen på Hästgalan. Svenska folket avgör vem som vinner. Nu kan du rösta på din favorit - och de nominerade är: Ed You, Maharajah, Mister J.P. och Månprinsen A.M.

Hästgalan: De gör upp om prestigefyllda titlar

Dags att utse vilka som varit bäst 2014 inom svensk travsport. Nomineringarna i de tio klasserna till "Årets"-travprestationer är nu offentliga.

V86:

Vid senaste Hästgalan fick Robert Bergh ta emot pris som Årets tränare, Nahar blev utsedd till Årets häst och Amazon Am till Årets sto. På onsdagen visar stjärntrion upp sig på Bergsåker. - Jag har sällan eller aldrig haft så bra hästar till start på V86, säger Robert Bergh inför jackpott-omgången.

Hästgalan: Femfaldige vinnaren om framtiden

Ett medaljregn på Hästgalan. Eller skämtsamt - ett Bergh av priser. Robert Bergh tog storslam när travbranschen samlades för att hylla fjolårets bästa både bland hästar och människor. - Oj, gäller allt det här verkligen mig? kommenterade Sundsvallstränaren.