C more

Superduon levererade  i Leksands nya kross

Leksand spetsade till truppen med stjärntyskarna Daniel Pietta och Marcel Müller inför säsongsavslutningen.I kväll borta mot Almtuna hade duon lekstuga när Leksand vann med klara 9–0.– Det är osannolika siffror, säger C Mores kommentator Daniel Kristiansson.

Lugistjärnan firade 20-årsdagen med seger

Tre matcher på sex dygn. Det är vad som väntade Lugi.Lundalaget fick bästa tänkbara start på monsterschemat.– Sjukt skönt att åka upp till Stockholm och vinna med nio mål, vi gör det kliniskt, säger födelsedagsbarnet Alfred Jönsson till C More.

Otroliga fullträffen – mål från mittcirkeln

Elfsborgs målvakt Daniel Olsson har fått en mardrömsöppning mot Gais.Detta efter två målvaktstavlor - varav andra målet kom från halva planen.– Oj vilken tung halvlek för Olsson. Men det är ett konststycke av Djuric, säger C Mores kommentator Linus Eklund.

Discovery har bjudit in det Svenska Ishockeyförbundets ordförande till Kanal 5 i dag.Något experten Tommy Åström tipsade Niklas Wikegård om på Instagram.Då kom C Mores expert med ett oväntat utspel mot Anders Larsson."INGEN bryr sig i det han säger Tommy. INGEN." skriver Wikegård som svar till Åström.

Det blev ingen succéstart för IFK Norrköping i svenska cupen.Laget fick bara 1-1 mot Helsingborg på hemmaplan. Peking menar också att man skulle haft en straff i första halvlek.– Där gjorde domaren fel, säger Jordan Larsson till C More.

Salmings tårar efter  Norrbottens succé

Av Sveriges dryga 10 miljoner människor bor ungefär 250 tusen i Norrbottens län. Ändå dominerar norrbottningarna den svenska medaljligan i OS. Varför det är så spekulerar Lena Sundqvist i:– Man vill tro att det finns en inbyggd norrländsk envishet eller råstyrka, säger Lena Sundqvist kommentator på TV4 och C More. 

AIK vann toppmötet efter stor dramatik

Kalle Jellvert såg ut att ha skjutit tre poäng till AIK i seriefinalen mot Timrå med sitt 4–1-mål.Då skickade Timrå in två mål på fem sekunder och Jonathan Dahlén fullbordade den mäktiga upphämtningen.AIK vann sedan på straffar och distanserar därför Leksand i tabellen.Efter matchen stod supertalangen Jonathan Dahlén för en rejäl kupp som fick C Mores kommentatorer att häpna.

”Först måste jag fråga – hur gick det för ÖFK?”

Kalle Jellvert såg ut att ha skjutit tre poäng till AIK i seriefinalen mot Timrå med sitt 4–1-mål.Då skickade Timrå in två mål på fem sekunder och Jonathan Dahlén fullbordade den mäktiga upphämtningen.AIK vann sedan på straffar och distanserar därför Leksand i tabellen.Efter matchen stod skyttekungen Jonathan Dahlén för en rejäl kupp som fick C Mores kommentatorer att häpna.

Björklöven starkast i Norrlandsderbyt

Björklöven var på väg mot en trepoängare hemma mot Modo.Men trots att Modos poängkung Emil Molin blev utvisad med bara två minuter kvar kvitterade Modo sent i numerärt underläge.– De kommer inte sova gott i natt efter det där, säger C Mores expert Harald Lückner.

Leksand föll efter kollaps

Olle Alsing och Daniel Pietta gav Leksand en drömstart borta mot Vita Hästen.Då kollapsade topplaget och Vita Hästen kunde göra fyra raka mål och ta hem samtliga tre poäng.– Det är en sensationell utveckling på den här matchen, säger C Mores kommentator Richard Hermansson.

Frölunda vände efter mardrömsstarten

Mardrömsstart med 0–2-underläge efter drygt fem minuter.Sen vände Frölunda och besegrade Rögle med 4–3.– Jättestarkt mentalt, säger tränare Roger Rönnberg i C More.

Sent avgörande för serieledarna Växjö

Daniel Rahimi var inblandad i allt under kvällens match i Skellefteå.Han bråkade med motståndarna, tog utvisningar - och avgjorde.Nu är de suveräna serieledarna bara två poäng från drömgränsen på tresiffrigt.– Jag har inte så jättebra skott så när den står upp vet jag att den får en lite märklig bana, säger Rahimi i C More.

Ilskan:

Mattias Guter sågade domarbedömningen efter sitt bortdömda mål i andra perioden.– Jag vet inte om de vill ha ut oss ur ligan, något skumt är det, sa han i pausintervjun med C More.Nu stöttas han av konkurrenter runtom i SHL.– Jag har fått många sms från spelare runtom i ligan som tycker som jag, att det ska vara mål, säger Guter.

Succén rullar vidare: Två nya mål av Liss

Sju poäng på de tre första SHL-matcherna.Men Olle Liss supersuccé stannar inte där.  Mot Frölunda gav han sitt Rögle en drömstart med två mål på drygt fem minuter.– När man får pucken i anfallszon är det bara att skjuta, säger han till C More.

Utklassade - och den nionde raka förlusten

Örebros kris blir allt djupare. Inför matchen mot Luleå hade laget åtta raka förluster. Mot Luleå kom också den nionde. Efter sex minuter hade man släppt in tre mål. Och matchen slutade 5-0 till norrbottningarna. – Många av spelarna i Örebro är stela av skräck, säger Niklas Wikegård i C More.

Bajen överkörda i  genrepet mot Frej

IK Frej och Hammarby träningsspelade på lördagen ute på Vikingavallen.Men det var superettan-laget som drog det längsta strået.Frej vann matchen med 4-1 efter mål av bland annat Djurgårdslånet Joseph Ceesay.– Det är inte okej, säger Jiloan Hamad till C More.

Mardrömsstart för  krislaget mot Luleå

Örebro har åtta raka förluster i SHL. Efter sex minuter ligger laget nu under med 0-3 mot Luleå. Dessutom har Örebro tvingats till ett målvaktsbyte.– Många av spelarna i Örebro är stela av skräck, säger Niklas Wikegård i C More.

Sänks av lagkamrat – tvingas lämna blodig

Leksand bröt den negativa trenden genom att krossa Modo.Men i andra perioden var Daniel Pietta med om en otäck olycka.Tysken fick en puck i ansiktet och tvingades bryta matchen för att sy.– Hur gick det med tysken?, säger C Mores kommentator Åke Unger.

Leksand bröt dystra trenden i toppmötet

Leksand bröt den negativa trenden genom att krossa Modo.Men i andra perioden var Daniel Pietta med om en otäck olycka.Tysken fick en puck i ansiktet och tvingades bryta matchen för att sy.– Hur gick det med tysken?, säger C Mores kommentator Åke Unger.

Hade inte vunnit på  två år - bröt sviten

Brynäs har utklassat Luleå tre gånger tidigare under säsongen.Men i kväll kom Luleå att bryta sin dystra svit på två år utan vinst mot Brynäs.– Skönt att vi fick vinna mot Brynäs. Vi har haft det tungt mot dem, säger tvåmålsskytten Einar Emanuelsson i C More.

Tunga veckan – en  ny förlust för Växjö

Växjös tunga vecka fortsätter.Efter finalförlusten i CHL kom nästa smäll – då Djurgården besegrade de överlägsna serieledarna på bortais med 3-1.– Jag är ändå imponerad, med tanke på vad som hände i tisdags, säger Sam Hallam till C More.

Galna krossen:

Frågan var hur Skellefteå skulle klara sig utan förstakedjan mot Frölunda?Ganska bra. Efter bara 18 minuter ledde Skellefteå med 4-0 (!).– Vad är det som händer?, utbrister C Mores kommentator Lars Lindberg.

Saknade stjärnorna förnedrade Frölunda

Frågan var hur Skellefteå skulle klara sig utan förstakedjan mot Frölunda?Ganska bra. Efter bara 18 minuter ledde Skellefteå med 4-0 (!).– Fantastiskt dåligt, dundrar Frölundas tränare Roger Rönnberg i C More.

Frölunda krossade   på bortais:

Frågan var hur Skellefteå skulle klara sig utan förstakedjan mot Frölunda?Ganska bra. Efter bara 18 minuter ledde Skellefteå med 4-0 (!).– Fantastiskt dåligt, dundrar Frölundas tränare Roger Rönnberg i C More.

C More stämmer Swefilmer-grundaren – på 24 miljoner kronor

Det var i våras som en 27-årig man dömdes för att ha legat bakom den illegala streamingsajten Swefilmer. Han dömdes till tre års fängelse, men inte till att betala skadestånd på nästan tio miljoner kronor för anklagelser om att ha spridit en Johan Falk-film. Därför överklagades domen av filmbranschen. Nu krävs 27-åringen på totalt 24 miljoner kronor i en ny stämning av Bonniers betal-tv-bolag C More, skriver Breakit. – Detta handlar om organiserad brottslighet och grovt kriminella individer som tjänat enorma summor på vårt och andras innehåll. Vi vill ta alla chanser att ta tillvara våra rättigheter, säger Johan Gustafsson, chef för företagskommunikation på Bonnier Broadcasting, till sajten. 27-åringen själv anser att han är oskyldig och har också överklagat domen. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån De 24 miljoner kronorna är baserat på ersättning för fyra stycken Beck-filmer som ska ha spritts på Swefilmer. "C More skulle sannolikt aldrig ens ha upplåtit en licens till XX att göra, eller möjliggöra för andra att göra, filmerna tillgängliga för allmänheten på motsvarande vis som XX gjort, men om det skulle ha skett skulle avgiften i vart fall inte understiga 5.000.000 kr per film eller sammantaget 20.000.000 kr", skriver C More i sin stämningsansökan enligt Breakit. Rättegången i Swefilmer-målet i hovrätten mot 27-åringen, som just nu sitter häktad, drar igång den 20 februari. Men att en ny stämningsansökan kommit in mot honom är inget som hans advokat kände till. – Jag är själv mycket förvånad över att man två veckor innan huvudförhandlingen kommer in med detta krav. Om man öppnar ytterligare en front har vi två rättegångar som delvis handlar om samma sak, säger 27-åringens advokat Ansgar Firsching till Breakit. Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

C More stämmer Swefilmer-grundaren – på 24 miljoner kronor

Det var i våras som en 27-årig man dömdes för att ha legat bakom den illegala streamingsajten Swefilmer. Han dömdes till tre års fängelse, men inte till att betala skadestånd på nästan tio miljoner kronor för anklagelser om att ha spridit en Johan Falk-film. Därför överklagades domen av filmbranschen. Nu krävs 27-åringen på totalt 24 miljoner kronor i en ny stämning av Bonniers betal-tv-bolag C More, skriver Breakit. – Detta handlar om organiserad brottslighet och grovt kriminella individer som tjänat enorma summor på vårt och andras innehåll. Vi vill ta alla chanser att ta tillvara våra rättigheter, säger Johan Gustafsson, chef för företagskommunikation på Bonnier Broadcasting, till sajten. 27-åringen själv anser att han är oskyldig och har också överklagat domen. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån De 24 miljoner kronorna är baserat på ersättning för fyra stycken Beck-filmer som ska ha spritts på Swefilmer. "C More skulle sannolikt aldrig ens ha upplåtit en licens till XX att göra, eller möjliggöra för andra att göra, filmerna tillgängliga för allmänheten på motsvarande vis som XX gjort, men om det skulle ha skett skulle avgiften i vart fall inte understiga 5.000.000 kr per film eller sammantaget 20.000.000 kr", skriver C More i sin stämningsansökan enligt Breakit. Rättegången i Swefilmer-målet i hovrätten mot 27-åringen, som just nu sitter häktad, drar igång den 20 februari. Men att en ny stämningsansökan kommit in mot honom är inget som hans advokat kände till. – Jag är själv mycket förvånad över att man två veckor innan huvudförhandlingen kommer in med detta krav. Om man öppnar ytterligare en front har vi två rättegångar som delvis handlar om samma sak, säger 27-åringens advokat Ansgar Firsching till Breakit. Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

C More kräver 27-åring på 24 miljoner kronor

En 27-årig man krävs på 24 miljoner kronor av Bonnierägda tv-bolaget C More, skriver sajten Breakit. Mannen ligger bakom streamingsajten "Swefilmer" och dömdes förra våren till tre års fängelse. Däremot slapp han betala skadeståndskrav – och därför inleder Bonnier en egen process. 

Överfallet: ”Det är väldigt, väldigt fult”

Underläge med 0–2 efter knappt sex minuter.Men Gais kom tillbaka i träningsmatchen mot Sundsvall.Utvisningen på Sundsvalls-spelaren Chidi Omeje, efter hans överfall på Calle Wede, i första halvlek bidrog till att Gais kunde ta över.– Det där var väldigt, väldigt fult mot Wede, säger C Mores kommentator Adam Pinthorp.Gais vann till slut med 5–3.

”Det får inte ske, otroligt pinsamt

Publikfest i Malmö och säsongens sista Skånederby.Då blev Malmö utklassade av Rögle BK - som vann med 5-2.Efter matchen var Malmös Johan Olofsson rejält kritisk mot det egna laget:– Det är piss. Skånederby och mycket folk, och vi beter oss som vi gör i dag. Det är pinsamt, säger han i C More.

Troja utklassat av tabelljumbon

På lördagskvällen blev man utklassade av tabelljumbon.Efter 6-2-förlusten i Karlskoga är Troja på allvar inblandat i hockeyallsvenskans bottenstrid.Bara målskillnad skiljer nu laget från kvalplatsen.– Jag är grymt besviken, vi ger det inte en chans. Det är många som sitter kvar i bussen och som inte tar kampen, säger Troja-tränaren Pelle Svensson till C More.

Ilskan efteråt: ”Jag är bara förbannad”

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge brukar man säga. Erik Walli Walterholm väntade i 19 matcher på sitt första SHL-mål, men när det första kom så kom även det andra. 18-åringen nätade två gånger om i Djurgårdens 3-2-förlust mot Luleå.– Jag är bara förbannad, säger tränaren Robert Ohlsson i C More.

Han räddade Malmö – tog tredje raka segern

Malmö utmanades länge av bottenlaget Karlskrona.Men Malmö kunde stå emot – mycket tack vare målvakten Oscar Alsenfelt – och tog sin tredje raka seger.– Vi möter en storslagen målvakt i dag, säger KHK-tränaren Ove Molin i C More.

Wikegård: ”Är inte det man vill höra”

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Frölunda hade det tungt mot Färjestad och tränaren Roger Rönnberg rådgjorde med sin assistent Pär Johansson om de skulle ta ut målvakten. Johansson gav inget solklart svar - vilket kritiserades av C More-experten Niklas Wikegård. – Det är inte det man vill höra från sin assisterande tränare, säger han. Färjestad vann med 5-4 efter övertid. 

Ericsson bröt torkan –  och nådde milstolpen

Jimmie Ericsson gjorde comeback i Skellefteå AIK efter årsskiftet.Efter det har det blivit elva mållösa matcher för Ericsson.Men i dag kom första målet – också mål nummer 100 i hans SHL-karriär.– Så klart jätteskönt. Att ha en nolla i kolumnen är lite otrevligt, säger han i C More.

Jimmie Ericsson  nådde milstolpe

Jimmie Ericsson gjorde comeback i Skellefteå AIK efter årsskiftet.Efter det har det blivit elva mållösa matcher för Ericsson.Men i dag kom första målet – också mål nummer 100 i hans SHL-karriär.– Så klart jätteskönt. Att ha en nolla i kolumnen är lite otrevligt, säger han i C More.

Rögles succévärvning:

 Olle Liss gör succé i Rögle.I debuten senast gjorde han två assist. I sin andra match för Rögle behövde han bara 20 minuter för att göra två mål.– Det är kul att spela nu, det är fan skitkul, säger Olle Liss till C More.

Nyförvärvets succé: ”Det är fan skitkul”

 Olle Liss gör succé i Rögle.I debuten senast gjorde han två assist. I sin andra match för Rögle behövde han bara 20 minuter för att göra två mål.– Det är kul att spela nu, det är fan skitkul, säger Olle Liss till C More.

Rögle körde över Örebro fullständigt

 Olle Liss gör succé i Rögle.I debuten senast gjorde han två assist. I sin andra match för Rögle behövde han bara 20 minuter för att göra två mål.– Det är kul att spela nu, det är fan skitkul, säger Olle Liss till C More.

Rögles kross – körde över ÖHK

 Olle Liss gör succé i Rögle.I debuten senast gjorde han två assist. I sin andra match för Rögle behövde han bara 20 minuter för att göra två mål.– Det är kul att spela nu, det är fan skitkul, säger Olle Liss till C More.

Kritik mot beslutet:

Leksand jagade en kvittering mot Björklöven.Då åkte Jon Knuts ut i fyra minuter – efter en klubba i ansiktet på Björklöventalangen Filip Westerlund.– Han mår inte bra, säger expertkommentatorn Johan Tornberg i C More.

Talangen blodig när Leksand förlorade

Leksand jagade en kvittering mot Björklöven.Då åkte Jon Knuts ut i fyra minuter – efter en klubba i ansiktet på Björklöventalangen Filip Westerlund.– Han mår inte bra, säger expertkommentatorn Johan Tornberg i C More.

Utskällda trots seger:

IFK Kristianstad vann som väntat överlägset Skånederbyt mot OV Helsingborg.Trots det valde tränaren Ola Lindgren att med fem minuter skälla ut sina spelare.– Han hade några ord han ville ventilera, säger målvakten Leo Larsson till C More.

Derbysviten bruten:

Ystads drömsvit i El Clásico är bruten.Efter fem raka matcher utan vinst besegrade Lugi Ystad.– Jag hade inget syre kvar i huvudet, det kommer bara att vara en svart fläck när jag tänker tillbaka på den här matchen, säger Hampus Jildenbäck till C More.

Johan Croneman: Jag väljer dålig stämning i studion före ett självgott kollektiv

Tittare ser fotboll och hockey på tv för själva sporternas skull. Viasats fotbollsexperter verkar dock, ”pinsamt uppfyllda av sin nyfunna status”, tro att deras snack är tittarnas prio ett. Däremot håller C Mores hockeysändningar högsta klass, skriver Johan Croneman i veckans Sport i tv-krönika. 

Rögle vann – efter rysaravslutningen

Efter tre raka förluster:Rögle är tillbaka.Laget vände underläge mot Brynäs och vann till slut med 4-3 efter en rysaravslutning.– Skitkul. I natt kommer jag somna gott, säger SHL-debutanten Olle Liss till C More.

Tre blytunga poäng i SHL:s jumbomatch

Jumbomöte i Dalarna.Då tog Mora tre blytunga poäng mot Karlskrona – och vann med 3-1.Men de största applåderna fick isskraparna.– De får stående ovationer, säger kommentatorn Mats Larsson i C More.

Hårda kritiken:

Örebro tappade 3-1 till 3-3 mot Malmö på mindre än en minut.Då fick Örebros målvakt Eero Kilpeläinen hård kritik i C Mores studio. – Det är rent dåligt, säger Wikegård.Malmö vann matchen på straffar.

Han blir Carl Hamilton i nya tv-satsningen

Huvudrollen som den hemlige agenten går till Jakob Oftebro när C More och TV4 gör tv-serie om hjälten Hamilton från Jan Guillous romaner.

Stökigt när Södertälje slog tillbaka Leksand

Klassiskt storklubbsmöte i Södertälje.Då svarade Christopher Bengtsson för ett hattrick – och sänkte Leksand med 3-0 i en stundtals bråkig match.– Jätteskönt – vi har varit bedrövliga på hemmais, säger Bengtsson till C More.

Jättebråk utbryter i vänskapsmatchen

Allsvenska nykomlingen Dalkurd träningsspelade mot Shamrock Rovers.Då utbröt ett jättebråk mellan ett tiotal efter en ful eftersläng från Kebba Ceesay.– Det här är lite tråkigt. Det är en ful eftersläng, säger C Mores kommentator Daniel Kristiansson.  

Brynäs föll tungt hemma mot Malmö

Matias Lassen utsågs förra säsongen till Danmarks bästa back. Mot Brynäs fick den utpräglat defensive försvararen vikariera som forward och överraskade med mål i Malmös i 4–1 seger borta mot Brynäs. -Hur svårt kan det vara? Nej, skämt åsido. Det var lite tur, sade han till C More.

Brynäs föll tungt hemma mot Malmö

Matias Lassen utsågs förra säsongen till Danmarks bästa back. Mot Brynäs fick den utpräglat defensive försvararen vikariera som forward och överraskade med mål i Malmös i 4–1 seger borta mot Brynäs. -Hur svårt kan det vara? Nej, skämt åsido. Det var lite tur, sade han till C More.

Bröt Frölundas svit – trots stora krisen

Djurgården saknade fem forwards i returen mot Frölunda. Det spelade ingen roll.Axel Jonsson-Fjällby blev stor matchhjälte med två mål när Djurgården vann med 3-1 och bröt Frölundas segersvit.Stockholmarnas första bortaseger mot Frölunda på åtta år (!).– Det brukar vara bra stämning och atmosfär här nere. Men det var en skön seger i dag, säger Patrik Lundh till C More.  

Tunga poäng för HV71 mot Örebro

Blodiga scener när HV71 vann med 3-0 mot Örebro.Marc Zanetti blödde ymnigt då han lämnade isen – efter att ha sänkts av sin egen lagkamrat.– Han får ju Perssons klubba i ansiktet, säger kommentatorn Stefan Klemetz i C More.

Blytung förlust för KHK i bottenstriden

Karlskrona föll tungt trots drömstart. Gästande Linköping, som jagar topplagen, vände och vann till slut med 3-2. – Det är en kedja som gör något framåt just nu, vi andra måste upp, kritiserar Mattias Guter i C More. 

Galna islossningen – matchvinnare igen

Stefan Warg fick vänta på sitt första SHL-mål i två och ett halvt år.Nu har han gjort två på en månad.– 2018 är väl kanske mitt år, säger Warg till C More.

Wikegårds fredssamtal med Frölundastjärnan

I helgen hamnade Ryan Lasch i Niklas Wikegårds verbala skottlinje. Det när Frölundas stjärna fick stor kritik efter en situation i matchen mot Skellefteå.En situation där Wikegård menade att Lasch filmade. I kväll kom de att träffas och begrava stridsyxan... Eller?– Jag vet inte om vi redde ut sakerna men vi fick snacka en del i alla fall, säger Wikegård i C More.