Nyfött barn nekades sjukvård av sina föräldrar — dog

Det amerikanska paret Sarah och Tarvis Mitchell från delstaten Oregon i USA har dömts till sex års fängelse för att de nekade sitt nyfödda barn sjukvård.

I mars 2017 födde Sarah Mitchel, 24, två döttrar, Ginnifer och Evelyn, i sitt föräldrahem i Oregon City. Vid födseln medverkade förutom Sarahs man, Travis, ytterligare 60 personer från kyrkan, Christ Church, vilket Buzzfeed har rapporterat om tidigare. 

Flickorna föddes sju veckor för tidigt och detta betyder allt som oftast att vård och noggrann kontroll är viktiga för att säkerställa barnens välmående. Direkt vid födseln fick båda flickorna andningssvårigheter, varför någon av de medverkande personerna borde ha kontaktat ett sjukhus. Vilket de aldrig gjorde. 

Anledningen till att födseln skedde i Sarahs föräldrahem och att inga sjukvårdare kopplades in vid händelsen beror på att alla närvarande är medlemmar i kyrkan, Christ Church. En kyrka som avvisar både vård och medicin till förmån för bön och olika oljor. 

Ginnifer fortsatte i flera timmar efter födseln att ta ha andningssvårigheter men trots att hon började förlora färg så fortsatte samtliga 60 personer i rummet att be istället för att ringa efter en ambulans. Ginnifer Mitchell dog fyra timmar efter att hon hade fötts och obduktionen som senare gjordes visade att hennes lungor nästan hade varit helt tomma på luft. 

Hennes syster, Evelyn, klarade sig på grund av att en från kyrkan ringde och rapporterade dödsfallet till Eric Tonsfeldt, en rättsläkare. Tonsfeldt rapporterade i sin tur om händelsen till polisen och sa att Evelyn behövde få sjukvård för att man skulle kunna säkerställa hennes välmående. Evelyn togs till sjukhuset och räddades av sjukvårdspersonal som gav henne syre. Därefter blev hon placerad i en fosterfamilj. 

Ginnifer är det fjärde barnet på nio år, med föräldrar som är aktiva medlemmar i Christ Church, som dött på grund av nekad sjukvård. Mellan åren 1995 till 1998 begravdes 78 på kyrkans kyrkogård och utav dessa så dog 21 i onödan, rapporterar Buzzfeed

En man ramlade i London och hamnade i koma. Nu söker polisen efter personer som vet vem har är. Känner du igen mannen?

Läs hela nyheten:
Nyfött barn nekades sjukvård av sina föräldrar — dog

Publicerad: 2018-07-11 klockan 09:52

Fler nyheter från Nyheter24

Weam Al Dakheel är Saudiarabiens första kvinnliga nyhetsankare

Förra veckan hände något historiskt i Saudiarabien. Det var nämligen så att den kvinnliga journalisten Weam Al Dakheel presenterade nyheterna i landets statstelevision – något som aldrig tidigare har hänt, skriver Washington Post.  Händelsen har fått stor uppmärksamhet på nätet, och det kanske inte är så konstigt med tanke på Saudiarabiens inställning till kvinnor.  Känt som ett av världen mest könsförtryckande land, har jämlikhetsfrågor i Saudiarabien varit nästintill obefintliga fram tills alldeles nyligen.  Men med nya reformer finns det hopp om förändring, även om den sker i väldig små etapper. Kronprins Mohammed bin Salmans, försvarsminister och chef för landets kungliga hov, har startat projektet "Vision 2030” där man har som mål att modernisera landet, göra det mindre oljeberoende och få fler kvinnor i arbetslivet. Idag består 22 procent av Saudiarabiens arbetskraft av kvinnor. Men om Mohammed bin Salmans får som han vill kommer en tredjedel av landets arbetskraft att bestå av kvinnor 2030. Tidigare i år blev det också lagligt för kvinnor i landet att köra bil, vilket du kan läsa mer om här.  Och det verkar som att det är mer verkstad än prat med tanke Weam Al Dakheels uppenbarelse på Saudiarabiska tv-rutor.  Dakheels, som tidigare jobbat som reporter på CNBC Arabia och nyhetsankare på kanalen Al-Arab i Bahrain, har hyllats på sociala medier efter hennes medverkan i nyhetsrapporteringen.  Och det var på den statliga tv-kanalen Al Saudiya som Weam rapporterade tillsammans med en manlig kollega.   En hyllande tweet efter Weams medverkan i nyhetssändningen. Bildkälla: Twitter Långt kvar till jämställdhet I enkätundersökning som gjordes i juni utsågs Saudiarabien för att ha den näst mest diskriminerande politiken för kvinnor, enligt Washington Post. Och trots detta lilla framsteg är Saudiarabien inte någonstans i närheten av ett jämställt land. Kvinnor måste fortfarande ha en manlig förmyndare som bestämmer över om hon får, och vem hon får, gifta sig med. Förmyndaren bestämmer även om kvinnan får resa utomlands.  Listan för vad kvinnor i landet inte får göra är riktigt lång. Här kan du läsa om fem saker som är förbjudna för kvinnor i Saudiarabien. Fängslade människorättsaktivister Trots att Weams rapportering har fått mycket uppmärksamhet de senaste dagarna har något mycket bistrare även uppmärksammats om landet.  På måndagen tilldelades de saudiska människorättsaktivisterna Abdullah al-Hamid, Mohammad Fahad al-Qahtani och Waleed Abu al-Khair ett pris från Right Livelihood för sin kamp för demokrati, mänskliga rättigheter och kvinnors frihet i Saudiarabien.   Dessvärre kunde ingen av aktivisterna ta emot priset, då de alla tre avtjänar fängelsestraff på mellan 10 och 15 år för sin kamp i Saudiarabiska fängelsen, skriver DN. 

2018-09-25-07:50:37

Bilden som avslöjar din ålder – på mindre än en sekund

Vad ser du på bilden? En äldre dam eller en yngre kvinna? Kanske är det så att du ser båda, eller något helt annat?Illusionen har tidigare gjort oss galna eftersom bilden föreställer två saker. Men nu har det kommit fram något nytt angående vad den visar. Det är nämligen så att det som avgör vad du ser på bilden är din ålder, visar en undersökning som presenterats av Independent. Så hur gammal är du?Det är faktiskt en av de äldsta illusionerna i världen, men nu visar det alltså sig att det är din ålder spelar in. Det är nämligen den som avgör vad du ser, hur galet?"Min fru och min svärmor"För att börja om från början, så är det ju så att du antingen ser en ung kvinna som tittar åt sidan, eller en äldre dam som har en stirrig blick nedåt.Men ja, när man väl vet att båda bilderna finns i samma, så är det ju självklart ganska mycket lättare att se båda.FördomarDet visar sig dock att en psykologisk studie, publicerad av Scientific Reports, visar på att yngre personer som tittar på bilden ser först den yngre kvinnan och sen efter ett tag den äldre. Men när de visat bilden för äldre personer, så ser de den äldre kvinnan först. Så knäppt eller hur?Anledningen till experimentet var att se om om det fanns några fördomar av vad man såg först. Och det verkar det ju faktiskt som att det gjorde?Så, helt härligt nu, vad såg du först? Tantis eller unga kvinnan? Och fuska inte! De som deltog i undersökningen fick bara se bilden i en halv sekund. Vad ser du? Bildkälla: WIKIMEDIA COMMONSNyheter24 har tidigare skrivit om bilden på ankan och haren som ska avgöra hur smart du är, men det är helt beroende på vad du ser. Det kan du läsa mer om här.

2018-09-24-21:54:02

Bill Cosby till fängelse – för sexövergrepp

Tidigare i år förklarades den amerikanska komikern och skådespelaren Bill Cosby, 81, skyldig till sexuella övergrepp, men nu har han blivit dömd. Han fick tre till tio års fängelse. Tio års fängelse hade åklagaren yrkat på, men Cosbys advokat Joseph Green menade på att tio års straff var på tok för hårt straff, skriver Omni.  – 81-åriga blinda män som inte kan ta hand om sig själva är inte farliga, ska Green ha sagt i rätten. Men juryn fann honom skyldig till anklagelserna, som var att han ska för 14 år sedan ha drogat och sexuellt ofredat Andrea Constand. Får inte behandla annorlunda Det var redan i april i år som komikern dömdes för tre fall av sexuella övergrepp. De övergreppen som ska ha ägt rum 2004, är de som Cosby nu får straff för. – Jag får inte behandla honom annorlunda baserat på vem han är eller vem han var, säger domaren enligt TMZ. Straffet kommer avtjänas i ett fängelse i Pennsylvania. Och domaren i målet menar att Bill Cosby betraktas som "en våldsam sexförbrytare", skriver Aftonbladet. Men med tanke på Cosbys höga ålder och att han nästan är helt blind, begärde Cosbys försvarare att det istället för fängelse skulle bli fortsatt husarrest. Bill Cosby lämnar rättssalen efter att han dömdes till en tre till tio års fängelse. Bildkälla: AP TT Nyhetsbyrån Register för sexförbrytare Men vad som kommer hända nu är att Cosby kommer vara tvungen att genomgå rådgivning – livet ut.  Visst att Bill Cosbys namn är känt. Men nu kommer det bli ett känt namn i andra kretsar, nämligen kommer det att finnas i ett register för sexförbrytare. Det registret skickas till grannar, skolor och offer, uppger AP News. Men Cosby kom ändå ganska lindrigt undan om man jämför med vad han riskerade för straff från första början. Eftersom han fälldes på alla åtalspunkter så riskerade han hela 30 år i fängelse. Varje åtalspunkt var nämligen max tio års fängelse, och han var dömd för tre, skriver Aftonbladet. Men senare begränsades maxstraffet till tio års fängelse, då de tre åtalspunkterna slagits ihop till en. Undrar du vilka Hollywoods mest hatade stjärnor är? Det har Nyheter24 tidigare skrivit om här kan du läsa mer om det.

2018-09-25-20:15:16

Ny forskning: De som tjänar mindre äter mer kött

Varje år så kommer det ut nya studier som visar att hög köttkonsumtion innebär risker för både miljön och hälsan.  Forskning från livsmedelsverket visar att den som konsumerar mer än 500 gram rött kött i veckan inte bara riskerar en ökad risk för tjock- och ändtarmscancer, utan också för hjärt- och kärlsjukdomar. 500 gram motsvarar ungefär fyra måltider innehållande fyra vuxna portioner rött kött.  I praktiken skulle det kunna gälla en vecka där man äter mat som falukorv, köttfärssås eller hamburgare vid fyra olika tillfällen.  Studier visar att det kött som svenskar verkar gilla allra bäst är griskött, som förra året utgjorde hela 32 procent av svenskarnas köttkonsumtion enligt Jordbruksverket. Men siffrorna visar samtidigt att det verkar som svenskarnas aptit för kött minskat en hel del. Förra året såg man en rekordminskning på 2,6 procent – vilket utgjorde den största minskningen på 27 år, enligt Jordbruksverkets rapport.  Och nu kommer en ny australiensisk rapport som visar att socioekonomiska faktorer kan påverka hur mycket kött man äter.  Socioekonomiska faktorer innefattar bland annat saker som ekonomi, utbildningsnivå och var man bor, och kan påverka människors sociala liv. Ibland använder man termerna över- medel- och arbetarklass när man pratar om socioekonomisk status – där en rik "överklass" representerar en hög socioekonomisk status, och tvärt om.  Känner att kött ger högre status Mycket rött kött kan innebära en hälsorisk. Bildkälla: Unsplash Enligt studien kan australiensiska forskare se en koppling mellan "undre medelklassen" och köttätande, där man ser att personer med lägre socioekonomisk status äter mer kött än personer med hög status.  Efter en rad olika tester såg man att de deltagare i studien som visade på högre socioekonomisk utsatthet var mer benägna att välja kött – men inte av den anledningen som man kanske skulle tro. Det visade sig att de varken gjorde det av hunger eller näringsvärde, utan istället på grund av att de kände att en rätt innehållande kött gav dem högre status än en vegetarisk rätt.  Kött blir en klassfråga "Det finns en symbolisk koppling mellan köttätande, styrka och maskulinitet. Traditionellt sett har kött ansetts vara mat som inger hög status. Något som man kanske serverar till gäster på en fest" skriver Natalina Zlatevska, en av studiens forskare.  Forskarna menar alltså att många fortfarande kopplar ihop köttätande med status och styrka – trots att kött kan innebära större hälsorisker. Och i längden kan detta bli ett problem, då den lägre medelklassen löper större risk att drabbas av de konsekvenser som en kost med hög kötthalt innebär. Mest ohälsosamma köttet Vad gäller nyttigt och onyttigt kött, så är det just kött från gris, ko, lamm, ren och vilt som i stor mängd kan göra mest skada på kroppen, enligt Livsmedelsverket.

2018-09-25-10:19:26

Anna Ankas kritik mot Elena Belle: "Hon har en sjuk syn på vikt"

Det är under kvällens avsnitt av Svenska Hollywoodfruar som fruarna, utan drama eller bråk, avnjuter en god middag tillsammans och lär känna varandra lite mer. Efter en stund börjar Elena Belle att berätta om sin graviditet. Hon säger då att hon fått sy ihop sina magmuskler. – Gick du upp någonting under graviditeten?, frågar Anna Anka.– Ja jag gick upp litegrann, men jag har gått ned det nu. Så nu har jag väl ungefär fem - sex kilo kvar, säger Elena Belle.– Men Elena, ska du verkligen gå ned mer?, frågar Anna. Anna Anka och de andra fruarna berättar att de är oroliga för Elena Bella. Bildkälla: ViafreeSofie Prydz försöker också att prata med Elena Belle under middagen: "Hur tänker du?". Bildkälla: ViafreeÄven Sofie Prydz reagerar väldigt starkt på Elenas viktplaner. – Det kommer ju inte att finnas någonting kvar av dig? Du är ju pytteliten?, säger Sofie Pryds.Elena i sin tur säger att hon aldrig skulle banta utan att det är så hennes kropp reagerar när hon tränar. Men Anna är inte lika snabb med att hålla med. – Hon har en sjuk syn på vikt. Det märks att hon inte mår bra och man blir ju orolig för hennes hälsa, säger hon.Svenska Hollywoodfruar ser du tisdagar klockan 21.00 på TV3 och Viafree. Lider du eller någon du känner av en ätstörning? Då kan du kontakta:Frisk & Fri – Riksföreningen mot ätstörningarInedalsgatan 5112 33 Stockholm08-20 72 14info@friskfri.se

2018-09-25-16:12:38

Tärnaby i Lappland har redan fått snö: "Lite ovanligt"

Ja, vi vet. Det är bara september. Men redan nu har faktiskt snö börjat falla över Sverige.  Det är Tärnaby, känd för skidlegendarer som Ingemar Stenmark, Stig Strand, Jens Byggmark och Anja Pärson, som nu under helgen faktiskt fick en hel del snö.  Och till och med uppe i Hemavan Tärnaby är man lite överraskade av snöfallet.  – Det är inte så ovanligt att det ligger snö på fjället i slutet av september. Det som är lite ovanligt i år är att det faktiskt kommit snö både uppe på fjället och nere i byn, säger Gunnel Enetjärn på Visit Hemavan Tärnaby, till Nyheter24.  Här ligger Tärnaby! (Google maps) Ingen skidåkning riktigt än Men ja, den som vill spänna på sig pjäxorna och testa pudret får nog vänta ett tag till.  – Tyvärr är det ingen riktig kyla än, nu regnar det nere i byn. Men när kylan drar igång kommer vi sätta igång snökanonerna. Det brukar vi kunna göra i november, säger Gunnel Enetjärn.  Löven är kvar på träden – men snön har redan kommit till Tärnaby (Hanna Vestman/Visit Hemavan Tärnaby)

2018-09-25-15:01:26

14 riktigt snygga höstjackor - som även funkar i vinter

1. Rock från Studio Total Klä dig stilfullt med en rock från Studio Total. Bortsett från färgerna ovan finns de även i mörkgrått och svart, och kostar endast 1 199 kronor just nu. 2. Jacka från Levi´s Cool jacka från Levi´s med en insidan som är fodrat med mjukt teddytyg. Den är alltså inte bara snygg, utan den är varm också. Kostar 1 039 kronor här. 3. Rock And Blue Mockajacka som är riktigt stilig nu när kylan har kommit till Sverige. När vintern kommer fungerar den också utmärkt, och då rekommenderar vi ett par schyssta kängor till. Här hittar du den. 4. Fila-jackaOm du är ett FILA-fan lär du gå i taket när du ser den här jackan. Det gjorde i alla fall vi. Det är en varm jacka som håller värmen och den andas old school. Klicka hem den här för endast 959 kronor. 5. Lyle & Scott Stilren jacka från Lyle & Scott som är skitsnygg i sin enkelhet. Här hittar du den för 1 519 kronor. 6. Bomberjacka från Calvin Klein Bomberjacka från Calvin Klein som passar dig med sportig stil. Du hittar den här för 1 359 kronor. 7. Jacka från Columbia  Klä dig i ett par kängor och den här varma jackan från Columbia och du är hemma under höstens kalla kvällar och vintern. Jackan är just nu nedsatt med 20 procent och kostar 1 359 kronor. 8. Jacka frå Levi´s Det finns inget snyggare än en vadderad jeansjacka. Den här från Levi´s kostar endast 1 039 kronor.  9. Jacka från Lyle & ScottJacka från Lyle & Scott som är lätt men håller värmen väl, du hittar den här för 1 279 kronor. 10. Parkas Lång parkas som finns i mörkgrått och svart. Den kostar 1 439 kronor och den kommer hålla dig varm i höst och vinter. 11. Svart bomberjacka Alpha jacka som nu finns här för 1 839 kronor. Så snygg med detaljerna. 12. Grön bomberJacka Snygg grön bomberjacka att bära i höst! Denna är nu nedsatt till 799 kronor.13. Adrian Hammond Det är riktigt stiligt med en tjock, men kort jacka. Den här från Adrian Hammond kan bli din för endast 1 039 kronor. 14. Rock från William Baxter Klä dig stilfullt i höst och vinter med en rock från William Baxter. Klicka även hem en mössa, halsduk och en snygg mössa och du har vinterns outfit klar. Rocken är just nu nedsatt med 20 procent här. 

2018-09-25-11:58:08

22 grymt bra presenter – som kostar under 300 kronor

Spana in denna lista med 22 presenter att ge bort!1. Chokladfontän  Det är väl drömmen att ha en egen chokladfontän – hur glad hade man inte blivit för denna present? Här hittar du den.2. Cocktailset Med det här kitet får personen allt som behövs för att blanda riktigt proffsiga drinkar! Klicka hem det här för 249 kronor.3. Mobilskal Riktigt snyggt mönstrat skal från Ideal Of Sweden. Det finns att köpa här för 299 kronor. Perfekt present till den som skulle behöva ett nytt skal. 4. Gör egen glass Den här förpackningen innehåller alla redskap som behövs för att göra riktigt goda glassrullar. Den kostar 299 kronor här. Hur mysigt att få detta i present?5. Smetdispenser Med den här smarta smetdispensern slipper du allt kladd när du ska fylla bakformarna. En riktigt bra present för den som gillar att baka. Den kostar 149 kronor här.6. Prosecco-pong Prosecco är ju mycket festligare än öl! Det här spelet är en väldigt bra present att ta med sig när man ska gå bort och kan komma till användning redan under kvällen. Det kostar 149 kronor och finns att köpa här.7. Doftpinnar Doftpinnar ger ditt hem extra trivselfaktor, dessa doftar av champagne, vanilj och ekfat. Finns att köpa här. Verkligen en perfekt present.8. Gameboy Ge detta Gameboy till en nostalgisk kompis som tycker om spel. Klicka hem det här för 199 kronor.9. Mössa med inbyggda hörlurar Perfekt present att ge bort till den som tränar ute på vintern, eller helt enkelt vill lyssna smidigare på musik. Här hittar du den. 10. Vatten med smak av frukt Med den här smarta vattenflaskan kan du få gott vatten med smak, genom att du fyller behållaren i mitten med frukt. Du hittar den här. Ge bort till den som inte uppskattar vatten.11. Kuber som kyler drinken De här smarta kuberna fungerar som iskuber, förutom att de inte smälter eller späder ut drycken. Mycket smidigare och dessutom ser det snyggt ut. Kuberna kostar 199 kronor här.12. Skålvåffeljärn Känner du någon som ÄLSKAR våfflor och vill ta det till en ny nivå? Här kan man grädda våfflor i skålform och sedan fylla med glass, sylt, frukt eller något annat mumsigt. Här kan du klicka hem våffeljärnet.13. Nostalgigodis Väldigt kul att ge bort retrogodis. Du hittar massvis med retrogodis här.14. Romantiskt spel Ska du ge bort något till din älskling? Överraska med en het kväll där ni spelar detta spel. Det innehåller sexiga och spännande utmaningar och avslutas med att spelets vinnare får välja en fantasi att förverkliga. Här hittar du spelet.15. Ett flak energidryck Varför inte ge bort ett helt flak med energidryck till den som älskar denna dryck? Du hittar massor av sorter att välja på här. Tänk bara på att de innehåller mycket koffein.16. Målarbok för vuxna Att fylla i en målarbok är både roligt och väldigt avkopplande. Målarböcker anpassade för vuxna har blivit riktigt populärt och du hittar dessa och många fler här. Ge det till någon som behöver koppla av. 17. Glassformar Eller varför inte ge bort dessa glassformar som får plats med glas? Här hittar du dem, fyra stycken kostar 99 kronor. Fyll på med Prosecco, eller något annat gott. 18. Sovmask med hörlurar Vi skulle säga att detta är den perfekta presenten. Kanske inget man unnar sig själv, men som verkligen skulle uppskattas på resan. Den kostar 299 kronor här.19. Fransk bulldogg-lampa Eller känner du en hundälskare som skulle älska att vakna varje morgon och tända denna lampa? Du kan köpa den för 149 kronor här.20. Koppvärmare Med den här lilla plattan som du ansluter med USB kan du hålla ditt kaffe (eller te) varmt under föreläsningen/jobbet. Den kostar 99 kronor. Sån smart grej.21. Innerväska Håll allting i väskan organiserat med den här smarta innerväskan. Den har många olika fack och går dessutom att flytta mellan olika väskor. Väskan kostar 149 kronor och du hittar alla färger här.22. Godis Ge bort en hel låda med favoritgodiset. Här hittar du massor av både populärt och ovanligt godis – både per styck och i stora lådor!23. Smart laddare Är det kanske en slarvig person du ska ge bort en present till? Då är detta perfekt. Här är en snygg tassel med laddare i. Så personen alltid har koll på vart laddaren är. Gå in här för att spana in fler presenter att ge bort!

2018-09-25-14:42:50

Vad innebär den nya gymnasielagen?

Den nya gymnasielagen trädde i kraft redan den 1 juli 2018, men det är inte förrän nu som man faktiskt kan tillämpa den. Detta konstaterades av Migrationsöverdomstolen idag, rapporterar SVT Nyheter.  I ett pressmeddelande gick Migrationsöverdomstolen ut och förklarade beslutet. "Migrationsöverdomstolen anser inte att stadgad ordning har åsidosatts. Bestämmelsen om sänkt beviskrav strider inte heller mot aktuella EU-regler." Och efter att beslutet var utbildningsminister Gustav Fridolin lyrisk över att lagen nu kan tillämpas. – Det här är så klart stort för unga människor som rotat sig i Sverige, blivit en del av vårt land, och som inte vill annat än att bidra, säger utbildningsminister Gustav Fridolin enligt SVT Nyheter. Det här är gymnasielagen Så vad innebär egentligen den nya lagen? Enkelt förklarat så betyder den nya gymnasielagen att ungdomar som annars skulle bli utvisade får stanna för att studera på gymnasienivå.  På Migrationsverkets hemsida går det att läsa följande om gymnasielagen. "De nya bestämmelserna i gymnasielagen innebär att personer som har fått eller annars skulle få ett beslut om utvisning kan få uppehållstillstånd för studier på gymnasial nivå om de uppfyller vissa övriga krav. Migrationsverket bedömer att omkring 9 000 ungdomar omfattas av lagstiftningen." Migrationsverket förbereder ärenden Migrationsverket som innan har varit tvungna att avvakta ett beslut efter att två migrationsdomstolar underkänt lagen kan nu börja förbereda ärenden.   – Vi sätter igång och förbereder ärenden och vi hoppas att de som ansökt inte ska behöva vänta allt för länge, säger Irene Sokolow, presskommunikatör på Migrationsverket till SVT Nyheter. Migrationsverket har fått många ansökningar sedan den första juli. Totalt handlar det om cirka 9 650 stycken, varav 1 159 ärenden har avgjorts där de flesta fått avslag. Just nu ligger 8 453 ärenden och väntar på prövning, rapporterar SVT Nyheter. Nyheter24 har tidigare skrivit om att Stefan Löfven föll i statsministeromröstningen. Vill du veta mer om omröstningen så kan du läsa artikeln här.

2018-09-25-16:02:58

Fick räkning på 242 000 – tvingades söka till Lyxfällan

I kvällens avsnitt av Lyxfällan reser vi till Svalöv för att träffa 34-åriga Therese som satt sig själv i ett riktigt ekonomiskt kaos. Hon shoppar otroligt mycket och köper saker på avbetalning som hon sedan inte betalar.  Men det var en dag som den stora smällen kom. Då fick hon hem ett brev från Trafikförsäkringsföreningen med en räkning på hela 242 000 kronor. Therese kände att situationen var ohållbar och kontaktade Lyxfällan.  När Lyxfällans experter får höra om räkningen blir de chockade och frågar vad hon gjort åt den. Therese påstår nämligen att hon äger en av de 7-8 bilarna som räkningen avser, men inte har någon aning om vilka de andra bilarna är.  – Jag har inte ringt dem, jag tänkte att om jag inte låtsas om det så kommer det att försvinna, säger Therese.  Så är dock inte fallet och istället måste Therese nu ta tag i sina problem på riktigt. Se mer i klippet ovan.  Trafikförsäkringsföreningen Nästan alla motordrivna fordon i Sverige måste ha en trafikförsäkring från första dagen man äger det. Detta är det lag på. Om man äger ett fordon som inte är avställt och inte har en trafikförsäkring har Trafikförsäkringsföreningen rätt att ta ut en avgift. Avgiften tas ut för varje dag som exempelvis bilen är oförsäkrad.  Man tar ut en avgift för att kunna ersätta de skador som de oförsäkrade fordonen orsakar.  Lyxfällan sänds tisdagar 20.00 på TV3.  Lyxfällan har tidigare sett andra fall där bilar varit det största problemet. Fredrik hade till exempel tappat bort tre bilar och tvingades söka till Lyxfällan, läs mer om det här. Men vi minns också Victor som köpte en bil i veckan, för sin flickväns pengar. Honom kan du läsa mer om här.  

2018-09-25-08:32:32