Nu räcker det – män över 50 borde inte bli pappor

Seriöst, vad är det med män som ska bli pappa när de är typ över 50 egentligen?

Är det inte bara ett desperat sista försök att se till att sprida sina gener vidare? Eller en livskris och ett försök att göra om livet?

Det är inte särskilt ovanligt för äldre män att falla för yngre kvinnor. Det börjar redan vid tonåren att tjejer faller för äldre killar för att de verkar "så mogna" och killar vill ha något ungt och oskuldsfullt. 

Typ som Donald Trump, Stellan Skarsgård eller nu senast – Anders Timell.

Men att ligga och ha kul, eller vara förälskade är ju något helt annat än att skaffa barn ihop.

Du skulle ju aldrig skaffa en hund om du inte hade tid, hälsa och pengar nog att veta att du kan ge den ett bra hem.

Detsamma borde självklart gälla barn.

Efter absolut senast 40 borde det väl ändå vara rimligt att kapa trådarna eller besluta sig för att bära kondom för resten av livet?

För vad är det för liv man egentligen ger till barnet?

Flera år av sinnessjukt långsamma promenader, tjatande om att äta rätt och dricka vatten och tusentals blöjbyten. Och då snackar vi inte om att föräldern tar hand om ungen, utan tvärtom.

Tänk er själva att ha en farsa som blir allt svagare och får mindre ork. 

En pappa som kommer slå sig gul och blå bara han ramlar från trottoarkanten och kommer sträcka ryggen varje gång ni leker.

En pappa som kommer vara beroende av en örsnäcka som aldrig är på.

Någon som inte alls förstår sig på kidsen, som går i pension innan du gått ut gymnasiet.

I slutändan kommer det ändå leda till att barnet tar hand om sin förälder längre än han behöver ta hand om barnet.

Och vad är det för liv att ge ett barn egentligen?

Malin Nilsson är reporter på Nyheter24. Läs hennes tidigare krönikor:

Nej, abort är inte ett preventivmedel

Den "nya sextrenden" stealthing är våldtäkt

Bara för att vi snackar sex betyder det inte att jag vill ligga

Det här är till er killar som ber er tjej svälja – men sen vägrar kyssa henne 

Nej, William och Noora i Skam är inte ett "gulligt" par 

Killar, skärp er – sluta komma för tidigt 

Ja, jag har flickvän men jag ligger med andra ändå

Du kan även följa henne på Twitter här.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.


Läs hela nyheten:
Nu räcker det – män över 50 borde inte bli pappor

Publicerad: 2017-06-19 klockan 09:23

Fler nyheter från Nyheter24

Kvinna på äldreboende föll ut genom fönster – dog

Enligt en lex Sarah-anmälan så ska en kvinna ha fallit ut genom sitt fönster på ett äldreboende i Stockholm. Hon dog av sina skador, skriver SVT. Fönstret ska ha varit olåst och ska ha ramlat mot marken. Bildkälla: PixabayTill Nyhetsbyrån Siren säger Hannes Kataja, presschef på vård och omsorgsföretaget Attendo att det är en sorlig händelse. – Det här är självklart beklagligt och sorgligtHändelsen ska ha skett tidigare i år och enligt SVT ska det ha tagits flera åtgärder sen att det inträffade. Läs också om äldreboendet där studenter får bo gratisGlöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

2017-08-17-16:36:32

Här är länderna som sörplar i sig mest vin i världen

Rött eller vitt? I det lilla furstendömet i Pyrenéerna känns det som en onödigt fråga, där verkar man dricka lite av varje. Landet Andorra dricker i snitt 57 liter vin per person och år, och med de toppar man listan över störst vinkonsumtion per capita. Det är dock med endast några slattar man vinner över Påvens hemland, Vatikanstaten där man verkar dricka mer än bara nattvard.  Bag-in-box vinet slog igenom med breddfront i Sverige men trots det hamnar vi långt i från toppen. I snitt dricker vi svenskar 25,7 liter vin per år, vilket är mest i Norden.  Här är topp 10 listan på länderna som dricker mest vin i världen:  1. Andorra - 56,9 liter per capita2. Vatikanstaten - 56,23. Kroatien - 46,94. Portugal - 43,75. Frankrike - 43,16. Slovenien - 42,57. Makedonien - 40,48. Falklandsöarna - 38,59. Schweiz - 3710. Italien - 34,1Listan är sammanställd av den brittiska tidningen The Telegraph och undersökningen gjordes av det japanska dryckesföretaget Kirin.  Se vad smakklockorna betyder för vitt vin på Systembolaget [youplay:sp,71,134577,000,0]Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

2017-08-08-10:32:50

Därför är bantning det absolut dummaste som finns

Den här veckan var det många som gick tillbaka till jobb och skola. Och precis som i början av ett nytt år ska vi alla "ta tag i våra liv". Med andra ord: vi ska banta.  Sida upp och sida ner pryds Aftonbladet och Expressen med artiklar om mirakelmetod efter mirakelmetod. "Kickstarta ditt nya liv!". "8 kilo på 2 veckor!". Men sanningen är, som vi alla vet: bantning fungerar inte.  Det är ingen hemlighet. Så småningom går vi alla upp igen. Plus att vi får några extra kilon och dåligt självförtroende på köpet.  Men lugn, det beror inte på dålig karaktär. Kroppen får panik när vi bantar! Den förbereder sig för det värsta. För svält. Inte konstigt att den håller hårt i varje kalori den får.  Och efter att vi skrämt upp kroppen på det här viset kommer den ihåg. Bäst att lägga på några kilon inför nästa svältperiod.  Istället för att pracka på oss den här skiten, som bantning rent ut sagt är, borde media fokusera på att hjälpa oss med något som faktiskt kan fungera. Att älska sin kropp oavsett storlek och utseende.  Åtminstone acceptera sin kropp. Det vi skulle vinna på att tycka om vår egen kropp är ovärderligt. Kanske skulle inte var och varannan tjej börja banta?  Kanske skulle vi kunna hejda ätstörningsepidemin som härjar i vårt land? Det är värt ett försök.  Hanna Bergwall

2017-08-17-08:15:11

Kan vi gissa om du haft sex det senaste dygnet med tre enkla frågor?

Svara på de här tre frågorna, om du vågar, så gissar vi om du haft sex det senaste dygnet eller inte.  [quiz:20565/kan-vi-gissa-om-du-haft-sex-det-senaste-dygnet-med-tre-enkla-fragor] TV: 4 saker du troligen kommer oroa dig över någon gång i ditt förhållande [youplay:sp,71,135550,000,0] Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

2017-08-16-13:03:32

Forskare: Så här går de populära DNA-testerna till

Nu är det populärare än någonsin att göra DNA-test för att se vartifrån du härstammar. Om du är 50 procent nordisk som du trodde eller om det faktiskt inte alls är så har lockat personer att ta testet. Nyheter24 pratade med Christina Sagersten, professionell DNA-släktforskare och VD på DNA Academy, för att ta reda på hur det egentligen går till, hur mycket det kostar och framför allt om det verkligen funkar! Christina berättar att det går till så att en antingen skickar iväg saliv eller en bomullstopps som har skrapats på insidan av kinden på analys. Sedan jämförs ditt DNA med en referensgrupp bestående av en liten grupp levande referenspersoner från olika folkslag. Du får en fördelning över var i världen du kommer ifrån. Procenten kommer från hur likt ditt DNA är med de här personerna. Till exempel, du är fem procent från Asien för ditt DNA har en fem procentig likhet med de referenspersonerna där ifrån.  – Det ska nog tas med en ganska stor nypa salt.  Du kommer, enligt Christina, få olika resultat från varje företag eftersom att de använder sig av olika referenspersoner och att det dessutom kan stå att du härstammar från exempelvis norra Afrika även om du vet att det egentligen är södra Afrika.  Detta eftersom att företaget då bara har referenspersoner i norra Afrika och du får resultat som visar vad som är närmast.  Bildkälla: TT Trots att testerna inte är helt säkra så har de inte gjort de mindre populära.  – Det finns ett jättestort intresse. På fem år har antal tester som gjorts fördubblats varje år. Nu har det också blivit en kommersiell grej så att priserna har pressats ner och du kan idag få göra testet för bara 700-1000 kronor.  Men det positiva är, berättar Christina, att uppskattningarna över var i världen du kommer ifrån blir säkrare och säkrare.  – Ju fler personer som företagen kan fylla sin databas med ju mer precisa kommer resultaten bli. Det som du, med vissa företag, kan lägga till är att kunna se vilka du är släkt med. Ditt DNA jämförs med personer som redan testat. Alltså ungefär 30 000 i Sverige just nu. Sen får du tillbaka en lista på personer som du är släkt med.  – De kommer inte säga exakt hur ni är släkt utan det får du räkna ut själv. Christina berättar att det faktiskt kan bli så att du, som exempel, får reda på att din pappa inte är din biologiska pappa.  – Det är något att ha i åtanke. En kan inte låta bli att vilja testa, även om det inte är helt trovärdiga resultat! Se också videon om att ett resebolag söker svenskar som ska få betalt för att åka jorden runt [youplay:sp,71,134758,000,0] Läs också om vad för hemska saker som finns i hamburgare Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

2017-08-03-10:58:10

Snapchats nya uppdatering: Du kan se hela konserter live

Snapchats nya funktion Crowd Surf ger dig möjligheten att se hela konserter live i din mobiltelefon. Du kan även uppleva konserten från olika vinklar. Funktionen kopplar ihop videoklipp baserat på deras ljud och klipper på så sätt ihop ett sammanhängande montage, skriver Mashable.   Bildkälla: TT Genom Crowd Surf kan du se en konsert utan att behöva se om den från början. När du hoppar från ett klipp till ett annat spelas det nya klippet upp där det förra avslutades. Du kan även byta vinkel genom att trycka på en knapp i det högra hörnet av skärmen.  Den nya funktionen har tidigare använts i Snapchats Our Stories, men då har klippen spelats upp i slumpvis ordning medan Crowd Surf spelar upp klippen i kronologisk ordning.  Bildkälla: TT Crowd Surf-materialet finns inte bara upplagt på Snapchat Discover. Om du har Snap Map installerat kan du hitta konserter eller event på kartan, där de är sorterade efter plats. Du kan även hitta klippen genom sök-funktionen kategoriserat efter ämne. Du sparar alltså enormt mycket pengar genom att se konserter i din telefon – och du har även möjlighet till första parkett! Funktionen testas för tillfället och kommer att förekomma mer och mer framöver.  TV: Det här händer med ditt Snapchat-konto – om du plötsligt dö [youplay:sp,71,122501,000,0]Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

2017-08-17-09:56:46

Svensk kvinna jagas av polis – misstänkts ha fejkat förlossningar

Polisen försöker nu få tag i en svensk kvinna som ska ha, ett trettiotal gånger, ringt till olika BB runt om i landet och påstått att hon ska föda barn. Hon har låtit rädd och sagt att hon blöder, skriver 24 Blekinge.  När vårdpersonal sedan har tagit sig till platsen där kvinnan sagt att hon ska vara så har det varit tomt. Kvinnan har alltså lurat vårdpersonal till olika platser genom att säga att hon är mitt i en förlossning och behöver hjälp. Bildkälla: PixabayTill BB i Blekinge ska ha kvinnan ha ringt två gånger. Nu ska både polisen och den nationella operativa avdelningen ha kopplats in. Till 24 Blekinge säger Eva Ingelson, beredskapssamordnare, att de alltid tar samtal de får på allvar.  – Varje samtal som vi tar emot bedömer vi utifrån behov och gör de åtgärder vi behöver göra. Vi tar aldrig ett beslut att inte göra något.En kan undra vad anledningen bakom alla samtal är.  Se också videon om Australiens yngsta mamma [youplay:sp,71,129408,000,0] Läs också om kvinnan som blev den första att föda i bilen i Sverige efter BB i Sollefteå stängde ner Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

2017-08-17-15:18:46

Så lyckas du med ditt kk-förhållande – utan att bli kär

För någon som är singel kan det bli otroligt tröttsamt med kvart i tre-ragg. Man får förvisso ligga, men det är ju nödvändigtvis inte bra bara för att man får till det en kväll. Att ha en kk är därför en lösning för många. Man ses några gånger i veckan och hinner lära känna varandra, åtminstone rent sexuellt. Det är dock inte helt ovanligt att åtminstone en av er blir kär, och det såklart bli jobbigt. Men det finns faktiskt några tips du kan ta till dig för att varken du eller din sexpartner ska bli kära i varandra. 1. Var tydlig från början Söker du inte ett förhållande? Va då tydlig med det.  Då kan din sexpartner inte förvänta sig att hen är varken din kompis eller kärlekspartner. 2. Gör tvärtom Bild: Shutterstock Fundera på vad som krävs för att du ska bli kär – och gör tvärtom. Har du lätt att få känslor om du träffar någon flera dagar i rad? Well, gör inte det då. 3. Du måste inte komma direkt Varken när hen ringer eller sms:ar, eller ens svara direkt. Knappt samma dag.  Visa inte att du är tillgänglig. De vänjer sig. 4. Ställ inte för många frågor Bildkälla: Shutterstock Ju mer du vet om din sexpartner – desto lättare att hitta egenskaper och gemensamma intressen som du faller för. Så låt bli. Du behöver faktiskt inte veta allt om dennes liv. 5. Var försiktig med privatlivet Och du behöver faktiskt inte heller berätta allt om ditt liv, bara det som är nödvändigt. Typ din hemadress. 6. Tänk på dina signaler Hålla hand, lång ögonkontakt, passionerade kyssar och kommentarer som "du har fina ögon" och "du är speciell" är ett stort blankt NEJ. För det är sånt nyförälskade människor gör. Behöver vi säga mer än så? 7. Träffas utan att ligga Innebär att ni ses privat. Är ni knullkompisar men ses utan att knulla är ni ju plötsligt... kompisar. Och det kanske är dumt. 8. Intimitet  Bild: Shutterstock Det är ju skillnad på att vara sexuellt intim med någon, och att vara intim. Det finns fysisk beröring som får oss kåta, annan som får oss mer emotionella. Det är förvisso skönt att landa med varandra och pusta ut efter sex. Men låt det inte hålla på för lång, allstå smeka varandra över ryggen i flera timmar efteråt. Gå upp, ta en dusch och återkom till en meters-regeln. Ni måste dra gränsen någonstans. 9. Sov inte över Om du inte bor promenadavstånd därifrån, bussen har slutat gå och du inte har råd med taxi så ja, visst, sov över. Men när du har möjlighet bör du alltid dra därifrån. Även om det innebär att du måste springa fort som fan för att hinna med bussen. Sova över innebär att det någon gång blir morgon, sen frukost, sen lunch.. Ja, ni fattar. Och är ni hos dig så har du faktiskt full rätt i att kasta ut personen du ligger med. Detta innebär givetvis inte att man ska vara dryg mot den du ligger med. Det är viktigt att ni kan kommunicera, prata och skratta ihop. Det är trots allt nyckeln till lyckat sexliv. Se även: 23-åriga modellen är Kourtney Kardashians nya KK [youplay:sp,71,126380,000,0]Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

2017-08-18-14:23:16

Frida hoppade framför tåget 2015: "Tacksam att jag lever"

För ett och ett halvt år sen så hoppade 21-åriga Frida Quistbergh framför tunnelbanan i Stockholm för att försöka ta sitt liv. Läkare är förbluffade över att hon överlevde och har återhämtat sig så pass bra.  – Det är helt otroligt. Läkarna säger till och med det själva, att de är förvånade över att jag överlevde ett fall framför tunnelbanan, säger Frida till Nyheter24.  Frida berättar att hon levde ett dåligt liv med mycket alkohol och festande. Hon är dessutom diagnostiserad med den psykiska sjukdomen borderline som, enligt henne, gör henne väldigt destruktiv.  Kvällen då hon hoppade framför tåget hade hon varit på en fest men sedan lämnat efter ett bråk med sin dåvarande flickvän.  – Jag gick därifrån och var inte psykiskt stabil. Jag ringde min flickvän och sa att jag både älskade och hatade henne. Sen hoppade jag framför tåget.  Sjukhustiden Frida fick spendera över tre månader på sjukhuset efter självmordsförsöket. Varav fem veckor nedsövd.  – Jag spräckte skallbenet och fick tre stora hjärnblödningar och ett gäng små. Sen så bröt jag högsta nackkotan och ett nyckelben. Armen krossades av tunnelbanan.  Under sjukhustiden fick hon besök av vänner och familj som gjorde allt för att uppmuntra och stötta henne.  – Mamma var med mig varje dag. Min syster läste böcker för mig när jag var nedsövd. Men min pappa och bror hade svårt att vara i samma rum och se mig i det skicket.  Bildkälla: Privat Rehabiliteringen Av skadorna hon fick så var det inte många som, trots läkarnas prognoser, blivit bestående. Hon fick amputera bort ena armen, steloperera nacken, har lite svårare att minnas och problem med vänster fot. Skadorna är inget som påverkar henne märkbart och idag har hon stöd av sjukvården som hjälpt henne återhämta sig och lära sig leva med sina skador.  – Jag blev av med höger arm och det har ju blivit påverkad av. Det är mycket jag inte kan göra samtidigt som jag får mycket hjälp och träning. Sen har jag också en protes.  Frida är ärlig med att hon, trots att hon mår bättre idag, inte alltid har det lätt. Men hon är tacksam att hon lever.  – Jag vill inte klaga för jag ska bara vara glad att jag är här men mycket är svårt och jag är ledsen att jag utsatte mig själv, familj och vänner för det här.  Dagen innan Frida försökt ta sitt liv så tog hon kontakt med ett sjukhus för att få hjälp med sin psykiska ohälsa. Utan resultat. Idag har hon fått bra hjälp både med fysiska och psykiska. – Jag träffar läkare, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, psykologer och sjuksköterskor och de hjälper mig med det psykiska och fysiska. Känner du att du vill söka hjälp för psykisk ohälsa eller självmordstankar så har Mind Självmordslinjen en öppen chatt och telefon dygnet runt – telefon 90101. Nationella Hjälplinjen finns också att ringa alla dagar klockan 13-21 på telefon 020-22 00 60. Läs också om varför serien 13 reasons why har fått kritik Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

2017-08-16-15:59:42

De här länderna dricker mest sprit i hela världen

Vodka, tequila och whiskey, listan på spritsorter kan göras otroligt lång och listan på olika drinkrecept ska vi inte ens tala om. Enligt en ny undersökning vet vi nu vilka som dricker mest sprit i världen.  Ryssland känns som vodkans förtrollande land, men på listan över de länderna som konsumerar mest sprit hamnar det endast på en fjärde plats.  I Sverige dricks det i snitt 9,7 liter sprit per person och år. En siffra som gör att vi inte kvalar in på en topp tio placering. Våra grannar från Finland och Danmark dricker även de mer sprit än oss i Svedala.  Här är listan på det länderna som dricker mest sprit i världen:  1. Vitryssland - 17.5 liter per capita2. Moldavien - 16.83. Litauen - 15.44. Ryssland - 15.15. Rumänien - 14.46. Ukraina - 13.97. Andorra - 13.88. Ungern - 13.39. Tjeckien - 1310. Slovakien - 13Listan är sammanställd av den brittiska tidningen The Telegraph och undersökningen gjordes av det japanska dryckesföretaget Kirin.  Grisar hittade döda i semesterparadiset efter att turister gett dem alkohol [youplay:sp,71,119977,000,0]Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

2017-08-08-12:49:10