Nu anklagas flera lärare för övergrepp på friskola i Stockholm

I oktober skrev Nyheter24 om en lärare i 50-årsåldern på en skola i södra Stockholm som vid flera tillfällen betett sig olämpligt mot en 15-årig elev på skolan. 

Trots att den manliga läraren i skrift utryckt sin "längtan" efter det 15-åriga barnet så fick han jobba kvar på skolan – något som upprörde föräldrar med barn på skolan. 

Läraren ska flera gånger ha försökt få till träffar med eleven på egen hand, efter skoltid, och rört eleven på olämpliga sätt. Läraren ska även ha menat att han var "förälskad" i 15-åringen. 

Friskolan menade att lärarens opassande beteende var en engångsföreteelse och gav läraren bara en varning. Men läraren själv har menat att det hänt två gånger tidigare, en gång med en annan 15-årig elev, och en gång med en 18-årig elev. 

Expressen avslöjar nu att det förekommit en rad liknande händelser med andra lärare och elever på friskolan. 

Bland annat gällande en 11 årig flicka, och en 9-årig flicka, som båda har funktionsnedsättning. Fall gällande lärare som inlett relationer med elever, och misstänkte sexuella övergrepp, som skolan ska ha tystat ner. 

Skolan nekar – men flera föräldrar vittnar

Friskolan beskrivs som väldigt familjär, där lärare själva har gått på skolan och umgås privat med föräldrar som har barn på skolan.   

Efter att fallet gällande den 15-åriga flickan uppdagades ska föräldrar till barn på skolan ha menat att det hela berott på eleven, och inte läraren. En förälder ska ha sagt till Expressen att det måste ha varit något med flickan som gjort att situationen uppstått.

Men andra föräldrar ser allvarligt på det hela. 

– Vi vill inte ha pedofiler i vår skola, säger en förälder enligt Expressen. 

Även barnen på skolan ska oroliga. 

Anställda på skolan ska ha fått mejltillsägelse om att inte prata med Expressen. Men nu vittnar föräldrar om övergrepp och övertramp. 

11-åriga flickan

Förra året upptäckte en förälder till en 11-årig elev på skolan att något inte stod rätt till. När mamman till barnet såg på flickans mobil upptäckte hon  meddelanden som skickats mellan flickan, som lever med en funktionsnedsättning, och en 50-årig lärare på skolan, skriver Expressen. 

Via en krypterad meddelandeapp hade läraren skickat intima meddelanden till barnet. Bland annat "Den jag vill massera både ömt och kraftigt". Mamman låtsades vara barnet och chattade vidare med läraren.

Hon pratade sedan med flickan som avslöjade att läraren rört henne. Flickan berättade även att den 50-åriga mannen skickat iväg elever i flickans klass för att få vara ensam med flickan under skoltid. 

Läraren polisanmäldes och häktades. 

Misstänktes för flera fall av våldtäkt

50-åringen häktades, men skolan hörde aldrig av sig till mamman. Istället fick hon själv kontakta skolan och be om ett möte. 

Läraren misstänktes för tre fall av våldtäkt mot barn, ett fall av försök till våldtäkt mot barn och sexuellt ofredande. Men fallet lades ner med motiveringen att bevisningen inte var tillräckligt stark. 

Fem veckor senare var läraren fri, och tre veckor efter det hade han avslutat sin anställning på friskolan. 

Han fick sedan utbetalat 80 000 kronor i ersättning av Justitiekanslern för lidande och förlorad arbetsförtjänst, enligt Expressen. 

Två andra fall 

Expressen avslöjar två andra fall där barn ska ha råkat illa ut. Ett fall där en vikarie ska ha visat sin snopp och rumpa för en nioårig flicka inne på en toalett. 

En polisanmälan gjordes men lades sedan ner. 

"Ryktesspridning"

Hösten 2018 kallades föräldrar till ett möte på skolan. Föräldrar som varit med på mötet berättar för Expressen att mötet kallats för att sätta stopp för ryktesspridning. 

Men föräldrarna ska istället ha krävt sanning och transparens från skolan, angående händelser som tros ha ägt rum. 

Ordförandet väljer då att berätta om två fall, ett med en kvinnlig lärare, och ett med en manlig lärare. Den kvinnliga lärare, ska enligt föräldrar, tvingats lämna skolan efter att hon inlett en relation med en elev. 

Skolan vill i nuläget inte prata om anklagelserna som lagts fram från föräldrar och är enligt Expressen "inte intresserad av någon intervju överhuvudtaget".

Här kan du läsa mer om det första misstänkte fallet som uppmärksammades, gällande läraren i 50-årsåldern som ska ha "förälskat sig" i en 15-årig elev. 

Läs hela nyheten:
Nu anklagas flera lärare för övergrepp på friskola i Stockholm

Publicerad: 2018-11-08 klockan 17:52

Fler nyheter från Nyheter24

Kriminell person löste Stureplansmorden – mördades sedan

Den 4 december 1994 öppnade tre män eld rakt in mot nattklubben Sturecompagniet i centrala Stockholm med ett automatvapen. Fyra personer dog i attacken och gärningsmännen flydde snabbt från platsen, i TV3 dokumentär får vi veta allt om vad som ledde fram till att gärningsmännen kunde gripas. Det kom att bli en av de mest dramatiska jakterna på gärningsmän någonsin, och pressen på polisen var mycket stor.  I den jakten kom polisen Tage att spelade en avgörande roll. Han arbetade under den tiden som polis i Solna och han hade många kriminella kontakter som kunde ge honom information.  Kriminell kontakt kom med avgörande tipset En av kontakterna hade kodnamnet "mormor" och det var just från honom som den avgörande informationen kom två dagar efter morden.  – Han ringer mig och är väldigt exalterad, man märker att det är något speciellt. Så säger han bara det att Stureplansmördarna, de sitter hemma hos mig, berättar polisen Tage.   Tack vare informatörens tips kunde poliserna en stund senare gripa mördarna när de åkte ifrån informatörens hus. Informatören "mormors" tips var helt avgörande för att mördarna kunde gripas, och efteråt var informatören mycket stolt över vad han åstadkommit.   Polisen Tages kontakt kom med det avgörande tipset. Bildkälla: TV3 – Han kunde ju inte berätta det för någon, men sen vet jag att han ändå har berättat det för några som han förmodligen litade på, berättar Tage i dokumentären.  Men det fanns en stor risk med att informatören valde att berätta att det var han som kommit med tipset. Hans liv svävade nu i fara.  Ignorerade samtalet – elva minuter senare var "mormor" död – Jag fick ett samtal första dagen på min semester från ett okänt nummer som jag valde att ignorera, berättar Tage.  Efteråt hörde Tage på telefonsvararen att det var "mormor" som hade ringt. Han berättade att han sett personer i trädgården. Bara 11 minuter efter det obesvarade samtalet till Tage var "mormor" död. Han mördades framför sin fru och sina barn.  – När han blev mördad så grät jag, berättar Tage. Hör Tage själv berätta om den unika relationen med informatören i klippet ovan.  TV3 Dokumentär: Minnet av ett brott sänds torsdagar 21:00 på TV3 och Viafree.

2018-11-15-07:58:48

Bugg i Iphone X – Apple åtgärdar felet helt gratis

Vanligtvis ger teknikjätten Apple ut flera nya produkter per år. Nu har det gått drygt ett år sedan de bland annat släppte de nya mobiltelefonerna Iphone 8, Iphone 8 Plus och Iphone X.   Men en av telefonerna, Iphone X, har handskats med flera problem. Under året har det rapporterats om flera olika buggar och fel. Bara någon vecka efter releasen i november 2017 var det flera konsumenter som upptäckt många buggar på sina älskade telefoner.  Det rapporteras också om att många användare haft problem med touch-funktionen, något som Apple nu bestämt att åtgärda.  Touch-funktionen går helt bananas  De problem som det i dagsläget rapporteras om är att det inte går att låsa upp skärmen med touch-funktionen. Även att telefonen automatiskt startar upp appar, trots att användare inte rör telefonen, rapporterar danska BT.  Åtgärdar problemet gratis  Apple är medvetna om problemet som många användare har stött på och har bestämt att de kommer att byta ut dessa mobilskärmar – helt gratis.  Enligt Apple så kan du byta ut din skärm upp till tre år efter du har köpt den. Eftersom den släpptes för drygt ett år sedan är det iallafall två år till som du kan lämna in den och få den lagad.  Har du redan lämnat in den på lagning och betalat för åtgärden? Du kan vara lugn. Apple meddelar att användare som har betalat för en åtgärd ska få pengarna tillbaka. Men detta gäller bara om du lagat den hos en Apple-partner, skriver danska BT.  Gäller endast Iphone X  Det är bara om du äger en Iphone X som Apple står för reparationskostnaden av din skärm. Har du någon annan Iphone står alltså Apple inte för kostnaderna.  Nyheter24 har tidigare skrivit om problemen som Iphone X-användare upplevde redan efter en vecka. Det kan du läsa mer om här! Användare påstår också att Iphone X rycker loss hår från ansiktet. Det kan du läsa mer om här!

2018-11-02-15:25:46

Sex med dockor: Idag öppnar Finlands första dockbordell

Idag slår Finlands allra första bordell med sexdockor upp sina dörrar.  På den kontroversiella bordellen, som ligger bakom Kannelmäki Köpcenter i Helsingfors, finns fyra hyperrealistiska sexdockor som kunder kommer att kunna nyttja, enligt Helsinki Times. Dockorna som är döpta till Candy, Crystal, Nicky, och Jennifer kostar mellan 23 000 - 41 000 kronor styck och är tillverkade i Kina och Tyskland. Varje docka befinner sig i en eget rum, med en soffa, en säng, högtalare och en TV. Kondomer, glidmedel och  handdukar finns även tillgängligt i varje rum, skriver HT.  Betalar över 1000 kronor per timme De fyra dockorna har unika namn. Candy, Crystal, Nicky, och Jennifer Shutterstock. Candy är den dyraste av de fyra dockorna. Dockans hud ska kännas nästintill identiskt mänsklig hud. Utöver hennes realistiska hud har hon hår, läppar och en löstagbar vagina. Dockorna lufttorkas och värms upp innan köparen använder dem, för att de ska kännas så mänskliga som möjligt.  Ett krav för att få köpa sex med en av dockorna är att man använder kondom. Efter användning genomgår dockorna även en lång reningsprocess, som pågår i över en timmes tid.  Så vad måste den som vill ha sex med någon av dockorna betala? Priset ligger på 1025 kronor per timme. En saftig summa som bordellen informerar redan betalts av flera ivriga förtidsbokare, enligt HT. En av flera dockbordeller Köpare betalar 1025 kronor i timmen för dockorna. Shutterstock. Otroligt nog är Iltalehti inte den första dockbordellen i Europa. England, Tyskland, Holland, Österrike och Frankrike där dockbordell också finns tillgängliga.  För den finska tidningen Iltalehti förklarar bordellägaren att det hela handlar om att "hjälpa människor" tillfredsställa sina sexuella behov. Särskilt de som har svårt att ha sex med andra människor.  Ägaren säger även att bordellen kanske köper in manliga dockor i framtiden, om det efterfrågas, skriver HT. Tidigare i år nystades en stor trafficking- och prostitutionshärva upp i Malmö. Flera kvinnor från Nigeria lovades jobb och en ljusare framtid i Europa – istället tvingades de sälja sex till Svenska män. Här kan du läsa mer om det.

2018-11-15-13:51:09

Kravet på Meghan Markle: Därför får hon inte klippa håret

Att vara gift med prins Harry och hertiginna av Sussex är inte bara en dans på rosor för Meghan Markle, 37. Tidigare har Nyheter24 skrivit om de hårda reglerna som Meghan måste följa. Hon får inte längre äta sin favoritmat – Meghan är ett stort fan av krämiga pastor, långkok, vinmarinerade ribs och kryddiga curryrätter. Men nu får hon varken äta kolhydrater eller vitlök – anledningen till det kan du läsa om här.  När Meghan fyllde år den 4 augusti var det även då mycket att hålla reda på – hon fick ingen tårta och presenter var inte heller på tapeten. Lite tråkigt kan tyckas – men allt har en förklaring. Julafton närmar sig med stormsteg, och även för den mysiga högtiden finns det mycket som Meghan förväntas ha koll på.Meghan Markle. Bildkälla: Stella PicturesPrinsessan Diana levde efter samma regler Nu framkommer det ännu en sak som Meghan inte får göra. Hon får nämligen inte gå till frisyren och klippa av sig håret hursomhelst.  När Meghan nyligen var på ett officiellt framträdande så såg vaksamma fans att hon hade toppat sitt långa, vackra hår. Men det var verkligen en minimal skillnad. Meghan får nämligen inte göra några drastiska förändringar överhuvudtaget med utseendet. Skulle hon vilja blondera sig? Bara att glömma. Klippa en superkort page? Nixpix. Meghan Markle år 2011. Då kunde hon färga, slinga och klippa hur hon ville. Bildkälla: Stella Pictures Enligt Pop Sugar så har Meghan tagit efter prins Harrys mamma Diana, som även hon fick göra ytterst små förändringar. Allt skulle ske stegvis. Samma gäller alltså för Meghan – en för stor skillnad under en officiellt framträdande skulle flytta fokus från den viktiga dagen till Meghans frisyr, skriver Pop Sugar.  Prinsessan Dianas personliga frisör Richard Dalton jobbade med Lady Di i 12 år. I en intervju med Town & Country har han berättat om reglerna och hur de var tvungna att jobba. – Vad jag än gjorde med hennes hår så blev det löpsedlar. Vi var tvungna att vara väldigt försiktiga. Vi fick max klippa 2,5 centimeter åt gånger under flera veckor, berättade Dalton, uppger The Sun.Prinsessan Diana. Bildkälla: Stella Pictures

2018-11-15-16:29:42

Här är spelkonsolerna som din tonåring vill ha i julklapp

1. PlayStation 4 med handkontrollEtt PlayStation 4 är det säkra kortet att ge bort i julklapp och om du är smart kan du tjäna hundralappar beroende på vart du köper den. I de här paketet får du en handkontroll samt självklart konsollen med dess 1TB utrymme. Perfekt för den som spelar mycket. Här hittar du den för . Lägg till endast en hundralapp och du får Fortnite på köpet här.  Om du istället vill ha 500 GB hittar du den här för . 2. Nintendo SwitchDet underbara med Nintendo Switch är den att du kan spela med den, uppkopplad till din TV, men även som handkontroll. Massvis av roliga spel finns till konsolen. Du kan tillexempel köpa Mario Cart till den. Här hittar du konsolen för 3. Xbox SlimAntingen älskar man Xbox eller PlayStation. Om man är Xbox-älskaren bör man slå till här. Det skiljer nämligen 2 000 kronor mellan den billigaste och dyraste butiken. Den billigaste hittar du här för [prisjakt_price_new:3733710,]. Om du vill hitta en massa fler spelkonsoler så kan du kika in dem alla här. 

2018-11-15-15:34:01

Jonna Lundell om aborten som 14-åring: "Ångrade det"

Joakim och Jonna Lundell njuter för fulla muggar av det mysiga familjelivet. Det är snart en månad sedan deras underbara dotter Lunabelle kom till världen. Paret uppdaterar flitigt om hur föräldralivet går och visar stolta upp sin bebis på sociala medier där de hyllas av fansen för sin söta bebis.  Den supersöta Lunabelle Lundell. Bildkälla: Instagram/jonnalundell Men vägen fram till lilla Lunabelle har varit allt annat än enkel.  Jocke och Jonna kämpade i hela fem år med ofrivillig barnlöshet och de skickades fram och tillbaka mellan läkare som utlovade hjälp och medicin – men ingenting hände. I samma veva drabbades Jonna av svåra cellförändringar i underlivet, vilket slutligen resulterade i att hon fick operera bort en bit av livmodertappen. Detta gjorde att de fick skjuta upp sitt försök att få barn.  En läkare gjorde slutligen upptäckten att Jonna inte hade någon ägglossning, vilket blev lite av en brytningspunkt. Jonna blev sedan medicinerad med Levaxin för att stimulera sköldkörteln och även med Letrozole som stimulerade hennes ägglossning.  – Äntligen har vi fått reda på vad felet är. Jag har inte haft någon ägglossning och det var det jag misstänkt redan från början men som ingen lyssnat på. Nu har vi iallafall fått superbra hjälp och jag ska börja på en medicin som heter Letrozole som stimulerar ägglossningen, så får vi se hur det går, berättade Jonna i ett blogginlägg. Detta gjorde att Jonna slutligen blev gravid.  Joakim och Jonna Lundell blev såklart överlyckliga när de fick reda på att Jonna var gravid. Bildkälla: Joakim Lundell Instagram Men det är inte första gången Jonna varit gravid.  När hon var 14 år genomgick hon nämligen en abort – vilket hon berättar om i parets senaste video. Jocke och Jonna svarar på vilka rykten de hört om sig själva, varav ett var att Jonna varit gravid en gång tidigare.  – Ja. Det stämmer att jag varit gravid en gång tidigare, nämligen när jag var 14 år. Och det kom som en rejäl chock. Min mamma sa då "Jonna, jag stöttar dig i vad du än vill göra. Vill du behålla det så stöttar jag dig i det och vill du ta bort det stöttar jag dig i det", men det fanns inte på kartan att jag ville behålla det då, säger hon och fortsätter.  "Tänk vad galet det hade varit om du var 34 och ditt barn 20. Jag menar folk i den åldern umgås ju faktiskt, säger Joakim skämtsamt. Bildkälla: Youtube – Men nu många år senare när jag och Jocke försökte få barn och det först inte gick så kände jag att jag ångrade det. Att jag sumpade min enda chans till att få bli mamma någon gång. Men idag ångrar jag det såklart inte, säger hon. 

2018-11-15-14:46:30

Bianca Ingrossos: ”Såg ut som största blygdläppen"

Fem dagar innan Pernilla Wahlgren ska hålla i sin traditionella tjejfest inser hon att alla bitar inte riktigt är på plats. Trädgården är inte i ordning och maten är inte beställd. När Bianca Ingrosso kommer över för att hjälpa till uppdagas det att det enda Pernilla hunnit göra är att skicka ut en inbjudan via sms där hon bjuder till dagsfest, vilket Bianca starkt ifrågasätter då det för henne innebär att man börjar dricka på dagen och slutar dagen efter…   – Dagsfest? Och så kommer de hit och så är det en trött brunch med kaffe? Vem fan skriver dagsfest i september? På sin trädgård som är helt rutten? Mystisk varelse i bubbelpoolen Enligt Bianca är Pernillas trädgård ett sjunkande skepp. Hon erbjuder sig att hjälpa Pernilla och får i uppgift att tömma jacuzzin. Hon åtar sig uppgiften efter suck och stön. När de öppnar upp locket flyter något runt på ytan.  – Är det ett djur? utbrister Bianca förskräckt.  Pernilla bekräftar och fiskar upp den lilla varelsen. Bianca inspekterar den närmare och blir påtagligt äcklad.  – Det såg ut som den största blygdläppen i hela världen. Som att den hade legat i någon slags rapsolja i flera år. Det var det äckligaste jag har sett, säger Bianca. Pernilla drabbas av kristallsjukan I avsnittet fortsätter veckan aningen kaosartat. Mitt i allt fixande inför festen drabbas Pernilla av kristallsjukan. Hon blir yr och får problem med att använda ena armen. När Pernilla mår bättre igen kommer Bianca, Alice och Linnea hem till henne för att träffa två hundvalpar. Det är nämligen dags för ett tillskott i familjen – men vilken av de två gulliga små valparna ska de välja?   Och nu tillbaka till den stora frågan: Vad är det egentligen som flyter runt i Pernilla Wahlgrens bubbelpool? En blygdläpp marinerad i rapsolja? Ett slemmigt litet djur? Eller en utomjording?  Se klippet ovan och avgör själva. Eller se hela avsnittet torsdag 15 november 21.00 på Kanal 5 eller Dplay. 

2018-11-15-08:55:24

Joakim och Jonna Lundell om otroheten: "Lite rutten"

Det är i sin senaste video som Joakim, 33, och Jonna Lundell, 24, svarar på de rykten som cirkulerar om paret. Bland annat berättar de öppet om tidigare sexpartners, huruvida Jonna fejkade sin förlossningspsykos och om det stämde att Joakim var med i "Trolljägarna".Ett rykte som paret väljer att svara på är om de har varit otrogna mot varandra.– Det här är förvånande nog sant, säger Joakim.Joakim och Jonna Lundell berättar om otroheten. Bildkälla: Youtube/Jocke & JonnaJoakim berättar att det här var i början av relationen med Jonna.– Jag var en riktigt rutten människa då. Jag står för det och erkänner det. Jag var otrogen mot dig då och behandlade dig väldigt illa, vilket resulterade i att du också var otrogen, berättar Joakim.Jonna berättar då hur hennes känslor var då, och varför hon valde att vara med någon annan trots att hon var ihop med Joakim. – Jag sa till mig själv att okej, jag måste ha ett datum där...Ändrade inte du dig till det datumet så skulle jag göra allt för att gå vidare från dig, säger Jonna.– Däremot var du lite rutten som gav mig skit utan att berätta att du hade gjort det för jag veta det från någon annan. Så du spelade ju lite good girl där, säger Joakim.Joakim och Jonna Lundell svarar på fansens frågor. Bildkälla: Youtube/Jocke & JonnaJonna bestämmer sig då för att förklara varför.– Det här datumet då var ju på min födelsedag, och jag tänkte att "kommer inte du till mig och att vi reder ut allting på min födelsedag, då är det kört". Och jag var ju då otrogen natten mot min födelsedag, berättar Jonna.Efter att deras respektive otrohetsaffärer hade uppdagats så började både Joakim och Jonna att jobba med sig själva och sin relation. Kärleken mellan dem växte sig starkare. Jonna kände sig då lite inmålad i ett hörn – det hade då gått så långt att hon inte vågade berätta om sin otrohet för Joakim.– Det redde ju upp sig, det där är ju gammalt, säger Joakim.Både Jonna och Joakim lärde sig något av det hela, trots att det var taskigt, förklarar sedan Jonna.– Jag litar verkligen på dig till 300 procent. Du skulle aldrig vara otrogen mot mig och jag vet det, säger Jonna i videon.

2018-11-15-15:46:30

23 juliga prylar att klicka hem – lagom till första advent

Forskningen säger att människor som julpyntar tidigare är lyckligare, så varför vänta till advent? Börja med julmyset redan nu!1. Adventsljusstake Ja, en adventsljusstake är ju given till advent. Den här fina ljusstaken är batteridriven, så du slipper ha fula sladdar hängades ner från fönsterbrädan. Klicka hem ljusstaken här för 79 kronor.2. Girlanger Dekorera hemmet med vackra girlanger – det är ett enkelt och stilrent pynt. Snöflingorna hittar du här och renarna här.3. En egen adventskalenderAtt göra en egen paketkalender är en väldigt fin present som visar att du verkligen tänkt till. Kalendern till vänster har små boxar du viker själv och kalendern till höger har färdiga fack.4. Het kalender för dig och din partner Lyxa till det i advent med den här erotiska kalendern för dig och din partner. 24 sexiga överraskningar väntar er bakom luckorna, bland annat leksaker och heta spel! Här kan du köpa kalendern.5. AdventsstjärnaEn klassisk adventsstjärna i fönstret måste man ha, oavsett om man gillar julpynt eller inte! Den är stilren och ger ett fint ljussken. Här kan du köpa stjärnan.6. Candyshot Med dessa flaskor kan du göra en egen julig godisshot att bjuda dina gäster på. Det är också en perfekt gå bort-present! Du hittar flaskan med pepparkakssmak här och med polkagrissmak här.7. Glöggset Njut av god glögg med det här glöggsetet! Du hittar det här.8. Tomteluva till stolarPimpa stolarna med de här söta överdragen i form av tomteluvor – du kan klicka hem dem här.9. Tomtedräkt till flaska Med den här roliga dräkten kan du klä ut din vinflaska eller någon annan flaska till en liten tomte. Du hittar den här för 29 kronor.10. Snöflingeljus Hur fint är inte det här ljuset format som en glittrig snöflinga? Klicka hem ett tre-pack här för 69 kronor.11. SkumtomtarÄlskar du skumtomtar? Här kan du klicka hem en hel låda med extra stora tomtar.12. SkumtomteläskÄlskar du verkligen skumtomtar? Då måste du testa den här läsken med skumtomtesmak.13. Girlang "Merry Christmas"Önska god jul med en fin girlang! Den till vänster kostar 99 kronor här och den till höger kostar 49 kronor här.14. Klädnypor med snöre Häng upp fina julkort eller andra dekorationer med dessa klädnypor. Du hittar de med renmotiv här och de guldfärgade här.15. Snögubbe Här är en söt glasdekoration med en liten snögubbe. Du hittar den här!16. Juliga sugrör Servera juliga drinkar eller varm choklad som du pimpar med dessa fina sugrör! Du hittar ett tiopack här för 49 kronor.17. Smaksättare till dryck Gör varm choklad eller en god kaffedrink med dessa smaksättare. Du kan till exempel välja mellan chai, chili/kanel och knäck. Alla smaker hittar du här.18. Skål till julgodisetDen här roliga skålen blir perfekt att lägga julgodiset i. Den kostar mellan 99 eller 149 kronor beroende på storlek.19. Tvålpump Den här fina tvålpumpen ger julkänsla till badrummet. Tvålen har dessutom en god, julig doft! Du hittar den för 39 kronor här.20. Sockertomtar Dekorera dina juliga bakverk med de här söta tomtarna i socker. De finns att köpa här.21. GlasmarkörerHåll reda på ditt eget glas under julfirandet med de här glasmarkörerna i form av små söta julkulor. Du hittar dem här för 29 kronor.22. Dumle GingerbreadDen här mumsiga dumekolan smakar pepparkaka – mums! Du kan köpa godiset här.23. Ljusslinga med pepparkaksformarDen här fina ljusslingan med pepparkaksformar är både rolig och fin. Perfekt att hänga upp i köket till exempel. Du hittar den här.En massa mer juliga prylar och dekorationer hittar du här!

2018-11-15-14:11:53

Nya detaljer om mordet på 17-åriga flickan i Trollhättan

Under onsdagseftermiddagen inkom ett larm till polisen gällande två tonårsflickor som hamnat i bråk med varandra.  En av flickorna, en 17-årig flicka, misshandlades så pass grovt att hon senare på kvällen avled till följd av sina skador.  Den andra flickan, som är 14 år, blev då misstänkt för mord, alternativt dråp.  Under onsdagskvällen var polisen förtegen om misshandeln och ville inte gå in på detaljer om vad eller vart misshandeln ägt rum.  – Jag kan just nu inte säga mer av utredningstekniska skäl. Vi har spärrat av fastigheten där händelsen inträffade. Det ska göras en teknisk undersökning, sa Hans Lippens, polisens presstalesman i region väst, till Expressen.  HVB-hem Under torsdagen rapporterade SVT Nyheter Väst att dödsmisshandeln skedde på ett HVB-hem i Trollhättan. Nu har de anmält sig själva till både IVO, inspektion för vård och omsorg, samt till Arbetsmiljöverket, något som man alltid gör efter en incident som denna.  Fokuserar på personalen  De andra klienterna på HVB-hemmet har efter dödsmisshandeln placerats på andra tillfälliga boeden och nu fokuserar hemmet på att ta hand om personalen.  – Inga klienter är kvar på hemmet i dag. Samtliga är omplacerade till tillfälliga boenden. I dag försöker vi fokusera på att ta hand om personalen. De får beskriva vad de varit med om och erbjuds samtal, säger chefen på HVB-boendet till SVT Nyheter Väst. Förhör  Direkt efter misshandeln omhändertogs den misstänkta flickan av sociala myndigheter. Under torsdagsförmiddagen höll man ett första förhör med henne. Efter förhöret har polisen fått en mer klar och tydlig bild om vad som faktiskt hände.  Planerat mord med kniv Åklagaren Robert Beckard meddelar att den 17-åriga flickan som avlidit dog till följd av att hon blivit knivhuggen. Ett dåd som han inte karakteriserar som en olyckshändelse, utan som ett planerat mord.  – Jag kan säga att det är en 17-årig flicka som har blivit dödad och hon har blivit knivhuggen. Så vitt vi kan bedöma är det knivhugg som lett till att hon dött, säger åklagaren till Expressen och fortsätter: – Vi har hört den 14-åriga flickan i dag om detta. Hon har berättat en hel del saker och för egen del har jag en ganska klar bild för mig vad som inträffat. Min bild av det hela är att det här är knivhugg som inte karakteriseras som olyckshändelse eller vårdslöshet. Det anser jag inte att det är frågan om, utan vi utreder det som uppsåtligt dödande, säger han till Expressen.  Inte myndig  Eftersom den misstänkta 14-åriga flickan inte är straffmyndig, kan hon heller inte åtalas. 

2018-11-15-14:09:24