Ännu en statssekreterare  lämnar Löfvens regering

Ännu en statssekreterare lämnar Löfvens regering

Ännu en statssekreterare överger Stefan Löfven.

Charlotte Svensson lämnar regeringskansliet och blir ny generaltulldirektör.

”Stolt och hedrad över att ha fått förtroendet att leda och utveckla Tullverkets viktiga verksamhet”, skriver hon på Twitter.

Läs hela nyheten:
Ännu en statssekreterare lämnar Löfvens regering

Publicerad: 2018-08-17 klockan 22:52

Fler nyheter från Expressen

Hade snuva i fem år – doktorns upptäckt är chockerande

Problemet försvann inte på fem år.Greg Phillpotts märkte ofta av sin rinniga näsa – men trodde länge att det handlade om en utdragen snuva.Läkarens bedömning var dock en helt annan, skriver Abc news.

2018-11-17-20:58:01
Abortprotester i Norge:  Rör inte vår aborträtt

Statsminister Erna Solberg vill diskutera att strama åt aborträtten i Norge. Under lördagen hölls stora demonstrationer runt om i Norge för att visa motstånd mot en åtstramning.– Jag är väldigt glad över att så många möts och visar att abortlagen inte kan användas som bricka i ett maktspel, säger en av deltagarna i demonstrationerna till NRK.

2018-11-17-21:04:12
Jessica, 9, somnade – och vaknade aldrig upp igen

Jessica Woolhouse, 9, gick och la sig på soffan för att sova – men vaknade aldrig igen.Mamma Tracey Walerzak kämpar nu med sorgen och saknaden efter sin dotter.– Jessica var fantastisk och jag är så stolt över att ha haft en så underbar dotter, säger Tracey.

2018-11-17-20:30:00
Mamman tvingades fly –  sekunder efter födseln

Strax efter födseln tvingades mamman Heather fly sjukhuset som omringats av skogsbranden. Men ambulansen hann inte ens tio kilometer innan den började smälta – och samtliga patienter fick flyttas till en evakuerad villa. Brandmän och sjuksköterskor lyckades tillsammans hålla elden borta från det tillfälliga sjukhuset – och rädda samtliga patienter. – Jag hann ta farväl av min fästman, säger Heather till Fox19.

2018-11-17-19:42:25
Johanna Toftby riktar kritik mot ammande mammor

Offentlig amning? Täck då brösten, tycker bloggaren och tv-profilen Johanna Toftby.– Jag vill att mammor ska amma, men det går för långt ibland.Hennes blogginlägg om amning väcker nu starka känslor hos många föräldrar.– Ingen reagerar på kvinnor med generösa urringningar eller nakna bröst i reklam, säger samhällsdebattören Natashja Psomas Blomberg.

2018-11-17-19:52:55
Cecilia, 44, tröttnade på mannens  lyxsalt – nu skrattar alla åt bilden

Cecilia Sjöstrands man Joakim har blivit alltmer matintresserad. Men i takt med att intresset växt har antalet nymodiga saltsorter på kryddhyllan ökat. Till slut fick Cecilia nog – och gjorde ett eget saltkar med "Vanligt jävla salt". – Det är många som har skrattat åt det här hemma, säger hon.

2018-11-17-19:10:05
Trump ska prata med CIA  om mordet på Khashoggi

CIA tror att den saudiske kronprinsen Mohammed bin Salman beordrat mordet på journalisten Jamal Khashoggi. Nu ska USA:s president Donald Trump träffa och pratar med både CIA och utrikesminister Mike Pompeo om de nya uppgifterna, rapporterar Reuters.

2018-11-17-18:02:40
Kungaparets hektiska  schema i New York

Kungen och drottningen befinner sig i New York. Men på grund av det späckade schemat uteblir ett besök hos dottern prinsessan Madeleine. Under vistelsen ska kungaparet bland annat besöka FN. 

2018-11-17-18:06:46
Broar i London stängda  – efter klimatprotester

Klimatprotestanter har ockuperat fem olika broar i centrala London.Protesterna är riktade mot regeringen – som anklagas för att vara ”brottsligt inaktiva” när det gäller att motarbeta klimatförändringarna. – Vi har försökt med marscher, lobbying och upprop. Inget har gett den förändring som krävs, säger organisatören Tiana Jacout till tidningen Independent. 

2018-11-17-18:08:03
Frisörsalong i Stockholm rånad

En frisörsalong på Södermalm i Stockholm ska ha rånats av två gäringsmän på lördagseftermiddagen. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska en av rånarna varit beväpnad med pistol och iklädd skyddsväst.

2018-11-17-18:08:51