Nej, allt vi killar vill är inte att ligga

Pröva följande enkla tankegång: "alla killar är inte bara ute efter att ligga".

Jag ser det som en självklarhet att man ska ha tjejpolare. Däremot har jag många bästisar, vänner och bekanta som är ursinniga motståndare till tanken att killar och tjejer bara kan vara polare utan någon form av erotik.

[readmore:830004,]

De har länge och hårt diskuterat för sin sak om varför en sådan relation inte fungerar däri argument såsom att killar är besatta av sex, bekräftelse och jakten. Det här har lett mig stundtals till att tappa tron på människan, och sannolikt, skapas i nutid, världens snabbaste tillväxt i segregeringen mellan killar och tjejer.

Jag är unik, du är unik och i det avseendet är det faktiskt fullt tillåtet att ifrågasätta bekostnaden som könsdelningen leder till, att enbart begränsa sig till ett umgänge med enbart de kön man själv besitter blir ett rätt tråkigt och begränsat livsöde.

Herregud, det kryper i kroppen på mig, nästan så att det gör fysiskt ont av att höra folk prata som att romantik och sex är den enda vägen ut när en kille och tjej umgås. För mig personligen är det rena gatoloppet av offentliga pressfrågor när jag går på stan eller hänger på ett fik med en tjejpolare.

Ett bemötande från offentligheten som ifrågasätter, blinkar till och angriper med halvsköna formuleringar såsom att "Ni är bara kompisar, eller?", " Men sluta nu! Vem är hon?".

Ett förtydligande:

Alla killar är inte besatta av sex. Vill en kille umgås med en tjej kan det bero på ett gemytligt utbyte av bra snack och att faktiskt få sänka guarden mot det typiska machojiddret kan vara nästintill frigörande, som att få visa sig lite sårbar och prata typiskt "deeptalk" kan vara riktigt skönt.

"Men det är inte så lätt att genomskåda killars motiv". Om det lurkar intresse och du inte är intresserad. Säg det! Få människor är fullblodade tankeläsare och jag lovar att alla killar inte är som klängiga snappsköldpaddor, biter hårt vid intresse och släpper först i åskans dunder.

Tjejerpolare är brutalt ärliga. I utkanten av det svenska mellanmjölks-landet finns det en liten skara polare som säger sanningenligt vad de tycker och känner. Har du en ny frisyr, klädesplagg eller accessoarer de ogillar blir du fort informerad.

Tjejer kan påpeka när vi beter oss som iq-befriade shommar i grupp. Följaktigen hjälper de oss att vara mänskliga.

[readmore:829310,]

Filtrerar bort potentiella mardröms-flickvänner. Du är på tredje dejten, har en bra känsla med en fin tjej. Låt henne träffa dina tjejkompisar, de pratar ett annat språk genom subtila kommentarer och kroppsspråk. De kommer troligtvis förskona dig från en kaosrelation månader före du begriper.

Konsult. Vi säger att du är på en dejt där det flyter på helt magiskt, och så plötsligt försäger du dig med någonting riktigt oåterkallbart. Här har du just nu två alternativ: 1: Spela död 2: Ringa tjejpolaren.

Så då prövar vi för sista gången: "alla killar är inte bara ute efter att ligga – och att omfamna mervärdet i blandrelationer gör livet fan lite roligare".

Jesper Isaksson

Läs hela nyheten:
Nej, allt vi killar vill är inte att ligga

Publicerad: 2016-08-29 klockan 12:56

Fler nyheter från Nyheter24

Sverige-Slovakien: Nattsvart för Sverige – utslagna ur U21-EM

I den sista och avgörande gruppspelsmatchen av U21-EM stod Slovakien för motståndet. Förutsättningarna var att England var tvungna att förlora eller kryssa samtidigt som svensk vinst krävdes.   Första halvlek började med att Slovakien gjorde 1-0 redan efter fem minuter. Ett rörigt positionsspel hos Sverige efter en hörnvariant av Slovakien gjorde att Martin Chrien kunde nicka in bollen bakom Anton Cajtoft. Det svenska försvarsspelet fortsatte att trassla och slovaken Jaroslav Mihalik skickade in 2-0 efter 22 minuter. I den första halvleken var Sverige totalt avklädda och hade enbart ett skott på mål.  Sverige spelade upp sig något i den andra halvleken, men samtidigt som England gjorde 2-0 i sin match mot Polen sköt slovaken Lubomir Satka in 3-0 bollen mot Sverige, varpå de svenska spelarnas hopp om avancemang dog fullständigt i förbundskapten Håkan Ericsons sista match.  Slutresultatet fastställdes till 3-0 och därmed är det regerande mästarna utslagna ur U21-EM.  Spelarbetyg för Svenska landslaget: Betygskala 1-10  10 - Världsklass, 9 - Mästerlig, 8 -Toppklass 7- Väldigt bra, 6 - Bra, 5 - Godkänd, 4 - Nästan godkänd, 3 - Inte bra, 2 - Usel, 1 - Korpenklass.  Anton Cajtoft - 5 Linus Wahlqvist - 3 Jacob Une Larsson - 4 Franz Brorsson - 4 Egzon Binaku - 5 Kerim Mrabti - 4 Kristoffer Olsson - 4 Melker Hallberg - 4 Alexander Fransson - 5 Pawel Cibicki - 5 Carlos Strandberg - 4 Muamer Tankovic (in 46min) - 5 Niclas Eliasson (in 46min) - 5 Inhopparen Joel Asoro spelade för få minuter för att bli bedömd. Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

2017-06-22-16:46:05

Simon, 19, tog av sig tröjan på gymmet – blev polisanmäld

Det var under lördagen förra veckan som nittonårige Simon Claesson var tillbaka i sin hemstad Nynäshamn. I vanlig ordning drog han till det lokala gymmet Friskis och svettis tillsammans med sina kompisar och sin flickvän. Då inträffade en händelse som fick honom att tappa hakan. – Efter att jag tränat klart tog jag av mig tröjan i ett par minuter, då kommer en från personalen fram och ber mig sätta på den, berättar Simon för Nyheter24. Simon hävdar att han blev paff, men att han behöll lugnet. På tillsägelsen ska han ha svarat att "det är omoget", och att personalen ska "växa upp". – Det är ett gym, det är löjligt att man inte ska få ta av sig tröjan. Jag satt inte vid någon maskin och jag svettade inte ner något, säger Simon om ordväxlingen. Därefter ska situationen ha eskalerat. Exakt vad som ska ha skett är oklart, men Simon uppger att personalen uppfattat hans svar som hotfullt. Samtidigt hävdar också Friskis att detsamma gäller den tröjlösa gymmaren. Till Nyheter24 berättar en av Friskis Nynäshamns anställda, som dock inte var på plats vid tillfället, att Simon vägrat lyssna på tillsägelsen. – Tydligen hade han varit hotfull. Antingen får han gå ut eller ta på sig tröjan. Det hade uppstått en ganska jobbig och hotfull situation, säger hon. Där ger Simon svar på tal, och förklarar att ytterligare en av personalen kommit fram. Han hävdar bestämt att den anställda kvinnan ska betett sig väldigt illa. "Eftersom du är så uppkäftig ska du vara ute nu", ska hon ha sagt. Han berättar även att hon ska ha hotat med att "bära ut" honom från lokalen. I samma veva tillkallade personalen på plats sitt väktarbolag. I Friskis och svettis medlemspolicy går att läsa följande: "Klädkod: Minst T-shirt/linne och shorts/tights. Det uppskattas av andra som tränar bredvid dig.", och det faktum att Simon brutit mot reglerna var det som triggade igång hela situationen. –  Vi måste ju säga till, det spelar ingen roll om han tyckte att han var skitsnygg, säger Friskispersonalen. – Man måste skicka vakter om inte personen lyssnar. Det är inte så schysst mot andra medlemmar heller att göra en sån sak. Hon gjorde ju rätt som skickar efter vakter och sånt, fortsätter den anställda. – Jag blev extremt förbannad. Jag har gymmat där i tre till fyra år. De känner mig sedan tidigare, säger Simon. Då väktare anlänt till platsen ska situationen ha lugnat ned sig. Enligt Nynäshamnsposten har polisen upprättat en anmälan gällande ofredande. Simon är upprörd över hela situationen men, händelsen till trots, kommer han antagligen att besöka gymmet igen. – Jag har alltid vetat att det är ett sånt gym. De prioriterar pensionärer över ungdomar, säger han. Huruvida han är välkommen tillbaka återstår dock att se. Se mer: Här är nya träningstrenden – sov på gymmet [youplay:sp,71,125887,000,0] Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

2017-06-21-18:14:07

Nya p-pillret kommer förändra allt – nu kan du slippa mensen helt

Förra veckan uppmärksammades att det inte alls är onaturligt att skippa mensen när man har p-piller. Det är snarare något som borde rekommenderas. Och det finns faktiskt ett p-piller som är anpassat för att inte ha uppehåll för mens. P-pillret heter Diza och har funnits på marknaden i ett år. Sedan 1950-talet har det sagts att utebliven mens skulle vara ohälsosamt.  Eva Strand, som är nordisk produktchef vid läkemedelsföretaget Exeltis som tillverkar Diza, menar att det är en myt. – Det är lite missvisande, framför allt idag när kvinnor mer och mer är för att allt ska vara naturligt. Det naturliga, om vi tittar tillbaka historiskt, är faktiskt att föda många barn och inte leva så länge som vi gör idag. Men så ser det inte ut längre. Vi lever tills vi är nästan hundra och många kvinnor föder ett-två barn eller inga barn alls. Så det blir många menscykler för kvinnorna idag, säger Strand till Nyheter24. Sockerpiller är onödiga Tiderna förändras, och tur är väl det. Nästan 70 år senare har Läkemedelsverket förändrat sina riktlinjer om hur p-piller ska användas.  Det är inte längre rekommenderat att äta sockerpillren som tillkommer med p-piller i sju dagar. Snarare ska ett uppehåll från p-piller inte göras förrän man får en spontan genomblödning, som inte ens drabbar alla.  Positivt att inte ha mens Det är snarare positivt än negativt att inte ha mens. – Idag kommer puberteten tidigare, menopaus senare och kvinnor föder färre barn. Detta leder till att kvinnor blöder i större utsträckning och oftare än för cirka hundra år sedan. Det är ur medicinsk synpunkt en nackdel och innebär en risk för järnbrist och anemi (blodbrist, reds. anm), berättar Kristina Gemzell Danielsson, professor i gynekologi, för Nyheter24. Nytt revolutionerande p-piller För ett år sedan lanserades p-pillret Diza. Det är det första godkända p-pillret i Norden för långcykelbehandling. Det innebär att kvinnor tar sina piller i upp till 120 dagar skyddas ifrån graviditet, och dessutom minskar blödningarna. Vissa kvinnor blir helt fria från blödning och mår bättre av att inte ha en menscykel. Det kombinerade p-pillret saknar sockerpiller, vilket innebär att man inte lämnar rum för mensen. Istället äter man p-pillret fram tills en genomblödning kommer, och då tar uppehåll i fyra dagar. Under de dagarna finnas det ingen ökad risk för graviditet. Påverkar inte fertiliteten Enligt Gamzell Danielsson påverkar inte Diza ens förmåga att bli gravid. – Nej fertiliteten återkommer omedelbart. Det är därför det är så viktigt att äta piller enligt rekommendationen och inte glömma piller, säger hon. Så gör du När man börjar äta Diza ska man äta hela första kartan utan att göra något uppehåll, även om mensen skulle komma. Annars finns det en risk att skyddet mot graviditet inte är lika högt. Pillret kan ätas i 120 dagar och varje förpackning har fem kartor – alltså för 24 dagar. Det som skiljer pillret ifrån minipiller (som också saknar sockerpiller) är att det innehåller en låg dos östrogen och har en glömske-marginal på 24 timmar. Med minipiller får man inte missa att vid samma tidpunkt varje dag ta ett p-piller – då finns det en ökad risk för att bli gravid. Om man råkar missa en tablett av Diza (under den flexibla fasen) är det däremot ingen fara. Då kan man passa på att göra sitt uppehåll i upp till fyra dagar, inräknat de dagar man har glömt. Det går bra att äta Diza mer än 120 dagar, men det måste rekommenderas av en gynekolog. – Då börjar man bara på en ny 120 dagars-period, säger Gemzell Danielsson. Se även: 7 vanliga anledningar till att din mens är oregelbunden [youplay:sp,71,122565,000,0] Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

2017-06-13-14:39:49

Här visar landslagsstjärnorna upp hur de firar midsommar

Samtidigt som de svenska U-21 hjältarna är i Polen och laddar för nya mirakel mot Slovakien ikväll så är de äldre svenska fotbollsstjärnorna ute runt på olika delar av världen och glassar. Stjärnorna njuter av sin ledighet på olika vis, med allt från Bob Marley på verandan vid solnedgången, nostalgi med dem gamla vännerna i Göteborg till värmen i underbara Maldiverna.  Frågan är om dem ens kommer kunna ta sig tid att slå på tv:n ikväll för att se kvällens rysare, avgör själva i videon ovan.

2017-06-22-16:46:57

"Vänner"-stjärnan tog ut sina fillers – nu ser hon ut såhär

"Vänner"-stjärnan Courteney Cox, 53, känner många igen som Monica från den berömda serien.  Cox har tidigare varit en vän av både Botox och fillers. I en intervju med magasinet New Beauty avslöjar nu skådespelerskan att hon har tagit bort alla fillers i ansiktet. – Nu är jag så naturlig jag kan vara. Jag känner mig bättre för jag ser ut som mig själv. Jag tycker att jag nu mer ser ut som den person jag var. Jag hoppas att jag gör det. Saker kommer att förändras. Allt kommer att hänga. Jag försökte få det att inte hänga, men det fick mig att se fake ut, säger hon till New Beauty, via Us Magazine. Cox på omslaget av New Beauty. Se hennes förvandling i bildspelet ovan – klicka på pilarna. En svensk kändis som även hon har tagit bort sina fillers är skönhetsbloggaren och modellen Isabella Jedler. Här kan du se hennes före och efter-bilder.

2017-06-22-16:33:50

Här är kläderna som svenskarna shoppar mest just nu

Sugen på något nytt? Hämta inspiration från den här listan med några av nätets storsäljare just nu. Så mycket fint!  1. Klänning från By Malina<center></CENTER> Den här klänningen är en riktig favorit och vi förstår varför. Den är perfekt för alla sommarens fester och finns i flera olika färger. Dessutom är flera av färgerna just nu på rea. Perfekt för dig som fortfarande letar efter en midsommaroutfit! 2. Klänningar från Ganni Det danska märket Ganni är superhett just nu och det här är två av de klänningar som klickats hem mest: <center>Grön klänning</center> <center>Svart blommönstrad klänning</center> 3. Baddräkt<center> </center>I sommar skippar vi gärna bikinin till förmån för baddräkten. Den här trendiga baddräkten kommer även den från Ganni. Här finns den att klicka hem. 4. Färgglada t-shirts Dessa två färgstarka t-shirts är just nu storsäljare hos NA-KD – och de känns verkligen perfekta till sommaren. Dessutom kostar de bara 199 kronor. Den rosa hittar du här och den gula hittar du här. 5. Klänning från Samsøe & Samsøe<center> </center> Den här flirtiga sommarklänningen kommer från Samsøe & Samsøe och finns att köpa här med 30 procents rabatt. 6. Levis jeansshorts Levis klassiska jeansshorts är en sommarfavorit år efter år. Klicka hem dessa hos NA-KD. 7. Sweatshirt från Levis Mer Levis! Den här mjuka tröjan blir perfekt för de lite svalare sommarkvällarna. Du hittar den här. 8. Basklänning Den här snygga ribbade klänningen är en av BikBoks storsäljare och finns i flera olika färger. Klicka hem den för bara 99 kronor. 9. T-shirts med detaljer T-shirts med snygga detaljer är hett i sommar! Båda dessa t-shirts kostar 199 kronor. T-shirten med broderad blomma hittar du här och t-shirten med citroner hittar du här. 10. Bohemisk blus Den här fina off shoulder-blusen är det perfekta sommarplagget och du hittar den hos BikBok. För bara 299 kronor! 11. Svart klänning Det här är den perfekta lilla svarta och vi förstår varför den är populär! Extra snyggt blir det med de tunna spaghettibanden och slitsen. Bäst av allt är att den bara kostar 399 kronor hos NA-KD. 12. Vit blus med vida ärmar Den här blusen funkar både till vardags matchat med ett par jeansshorts eller till fest med en fin kjol. Här hittar du blusen för 249 kronor. Hittade du ingen favorit? Här hittar du fler storsäljare.

2017-06-16-14:12:20

Har du många smålån? Då kan du spara stora pengar

En ny dator till plugget, pengar till bröllopet och spontanshopping. Det är lätt att dras med i stunden och lockas att ta smålån hos olika banker och företag. Nackdelen? Det blir dyrt i längden, då de många gånger kommer med hög ränta eller andra dyra avgifter. Som tur är finns knep för att sänka din månadsavgift och på så sätt få mer över i plånboken. Lösningen stavas ihopsamlingslån – där alla dina lån, avbetalningsköp och krediter samlas till ett enda privatlån. Du sänker alltså din månadskostnad helt kostnadsfritt – och kan spara tusenlappar! Dessutom får du en bättre överblick på din ekonomi.  Här kan du enkelt ansöka om ett ihopsamlingslån. Det är via den oberoende låneförmedlaren Lendo som jämför flera olika banker och låneinstitut åt dig så att du får den lägsta räntan och bästa villkoren. Allt som krävs är att du är 18 år och har en fast inkomst. Har du dessutom en medsökande och ni är flera på lånet är det en större möjlighet till ett högre lånebelopp med lägre ränta. <big> Kom igång: Jämför lån och hitta lägsta räntan här!</big>

2017-06-22-16:10:07

Bli en hunk i sommar – så fixar du perfekta skägget

Ett bra skägg har aldrig varit lättare i och med massvis av produkter och tips ute på nätet. Vi har samlat flera bra alternativ för dig som vill fixa ett riktigt schysst skägg i sommar. Alla produkter kommer från vår samarbetspartner Buyersclub, sajten är en medlemssida men i och med vårt samarbete får du en invite till dem här. Det enda du behöver göra är att skriva in din mailadress på sidan och du är inne. Väl där kan du ta del av över 50 000 produkter till inköpspris, det betyder att det är en rabatt på mellan 10-60 procent på produkterna jämfört med i en butik. Så fixar du perfekta skägget1. Glöm inte rakkrämenEn rakkräm är en självklarhet om du vill lyckas med ditt skägg. Krämen gör rakningen bekvämare och är snäll mot din hud. Det fungerar som så att du slänger på krämen med varmt vatten och väntar i 20 sekunder, sen är det bara att köra. Du reggar dig på Buyersclub och så hittar du krämen samt massvis av andra produkter inom, mode, teknik och saker till hemmet till inköpspriser. 2. En lite roligare rakhyvel Det ska ju vara kul att raka sig, och då vill en ju ha en lite coolare variant av rakhyvel än från en matbutik. Den här rakhyvel med tillhörande borste är ju bara SÅ JÄKLA SNYGG. Regga dig gratis och kika närmare på den på Buyersclub.se.Om du vill ha en lite billigare variant men fortfarande en riktigt snygg finner du även det på sajten, som den nedan. 3. Fixa raklöddret Den fina lilla skålen ser inte att ha någon större funktion men det har den. Dels är den som sagt väldigt fin och gör rakupplevelsen faktiskt mycket roligare men tillsammans med rakborsten och raktvålen så skapar den ett betydligt bättre lödder. Här hittar du den. 4. HårvaxNu har du fixat allting, men nu ska också allting ligga på plats. med vax för skägget så håller det sig på sin plats och du kan dansa hela natten lång. 

2017-06-22-13:25:17

Polisen använder en lastbil för att få bort en superliten fyrhjuling

Hysteriskt roliga bilder som visar hur en polisman försöker få bort en väldigt liten fyrhjuling genom att använda en väldigt stor lastbil sprids över nätet. Fyrhjulingen blev beslagtagen efter att den misstänkts ha körts utan tillstånd, men vittnet Keiran Harte tyckte att de som hände efteråt var smått överdrivet. I videon kan man höra hur Kieran skriker till polisen att han helt enkelt ska plocka upp fyrhjulingen medan han själv filmar händelsen som inträffade förra fredagen i Leeds i England. Du kan se de roliga bilderna i klippet ovan. 17-åringen som ska ha kört den oregistrerade fyrhjulingen har arresterats. Det rapporterar Mirror.

2017-06-22-15:37:14

Häckens Crespo Kamara: "Jag gör 700 sit-ups när jag har tråkigt"

Studio Allsvenskan, Nyheter24:s program om just precis: Allsvenskan. Idag är vi tillbaka med det elfte avsnittet. Programmet leds idag av Marcus Birro, och i panelen sitter Nyheter24:s chefredaktör Henrik Eriksson och sportreportern Philip De Giorgio.   Veckans gäst är Häckenanfallaren Alhassan "Crespo" Kamara. Han pratar om resan från Sierra Leone till Boden, sin fotbollskarriär, hur han håller kroppen i topptrim, samt att han skrivit en bok. Det snackas dessutom lite U21-EM och vi lottar ut hans bok "Crespo: En resa i fotbollens tecken". Följ oss på instagram och se hur du kan vinna boken, samt vår podcast.  Har du missat något av det tidigare avsnitten? Se det här: Avsnitt 10: "Örebros Michael Almebäck: "Vi fick inte äta ägg men sylt gick bra" Avsnitt 9: "Kim Källström platsar inte i vårens lag" Avsnitt 8: "Sirius Jesper Arvidsson: "Jag skrev på utan att fråga frugan" Avsnitt 7: "Kevin Walker om nya rollen, kärleken till Stockholm och matchen mot AFC" Avsnitt 6: "AFC-Stjärnan Omar Eddahri: "Özcan var min andra pappa" Avsnitt 5: "DIF-fansen tror på derbyspöket – inte Kim Källström" Avsnitt 4: "Bajen har äntligen fått en tränare som vet hur man vinner" Avsnitt 3: Sirius Josh Wicks om tuffa uppväxten: "Jag gjorde mycket dumt" Avsnitt 2: Våldet har flyttat in på de allsvenska läktarna igen Avsnitt 1: Därför är Jonas Eriksson den sämsta domaren i Allsvenskan just nu Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter och följ oss på Instagram. 

2017-06-22-13:33:38