Nebojša Novaković om den nya rollen i AIK: "Jag utvecklas varje dag"

Nyheter24 är påväg till Solna Centrum för att träffa AIK-legendaren Nebojša "Nebo" Novaković på ett fik. Väl på plats ser vi inte skymten av honom, men runt hörnet sitter Nebo undangömd och pratar med en av AIK:s ungdomstränare. Det är en nära vän till Nebo som han diskuter upplägg med för kommande vecka.

När vi väl satt oss ner och Nebo har sagt hejdå till sin vän så får vi varsin kopp kaffe till bordet. Det märks att Nebo är på bra humör.

– Jag har ledigt idag så jag har bara tagit det lugnt, men det är en hel del jobb med AIK och mycket fokus på min familj. 

Hur har året varit för dig anser du?

– Man startade med A-laget som assisterande tränare, ett uppdrag som man haft i så många år innan. Jag och Richard Norling har jobbat ihop i så många år tidigare i både Väsby och två vändor i AIK. Sen i juni lämnade jag dock mitt uppdrag och blev tränare i AIK:s akademi, där jag utvecklas som varje dag.

– Jag har otroligt roligt och kan påverka mycket nu i AIK som tränare för de yngre. Det utvecklar mig väldigt mycket som person när jag kommer närmare spelarna och deras personligheter, mer än vad jag kanske gjorde under min tid i A-laget. Jag har mer tid för spelarna nu innan dem springer iväg och blir proffs.

Vad har du själv utvecklat sedan flytten till akademin?

– Jag har lärt mig mer att jobba med människor på ett individuellt plan, det viktigaste i min roll är inte direkt resultatet på matcherna som det var i A-laget. Nu har jag mer tid till att utveckla spelarna på ett individuellt plan och göra dem bättre för varje dag. 

Hur har ungdomsfotbollen förändrats sen du va liten?  

– Ja det är klart, jag är är uppvuxen i forna Jugoslavien, det var annorlunda med dem tränarna som jag hade under min uppväxt. Det var lite mer diktatoriskt, man hade inte så mycket egen vilja tyvärr utan det var raka besked och man fick inte utforska så mycket på egen hand. 

– Det var fortfarande en fin tid, man spelade ofta ihop med de äldre, oavsett hur gammal man var. Det var väldigt krävande att spela med dem äldre, men det gjorde även att jag utvecklades snabbare. Som ny i laget fick ofta de yngre stå som stolpe under träningarna för att öva upp sig att inte vara rädd. Vek man sig då, så blev det väldigt svårt senare att ta sig in i laget. Så absolut har jag annorlunda träningsupplägg idag för barnen än vad jag genomgick. 

Har Henok Goitoms jobb som ungdomstränare i Kista Galaxy inspirerat dig nått?

– Ja men både och, när man ser Henok påverka ungdomarna som han gör, så är det klart man själv förstår vikten av det jobb man gör. Henok har visat vägen att man måste även ha dialoger kring vad som sker utanför planen, att ungdomarna får rätt vägledning. Det är viktigt att man skapar en relation där man också kan prata om saker som inte är fotbollsrelaterat. 

Har din relation till Richard Norling förändrats nått?

– Vi har fortfarande en bra relation eftersom A-laget behöver många från akademin för att få allt att funka. Jag ger ofta förslag på spelare som hade passat bra i träningssammanhang. Det är viktigt att akademispelarna får stå upp mot de bästa, så som Nisse, Pertan, Goitom och flera.

Ser du någon förändring i ungdomarnas attityd nu förtiden?

– Självklart det är 100 procent. Zlatan visade tidigt vägen för de yngre i Sverige att man kan gå hur långt som helst oavsett vart man kommer ifrån. Sen har Alexander Isak visat vägen nu senaste tiden, även fast om han och Zlatan är väldigt olika i sina personligheter, så är dem stor förebilder och visar folk att det är bara att köra på!

Hur ser du på AIK:s framtid i ungdomsleden?

– Vi har en otrolig akademi, med bra resurser, tränare och möjligheter. Det är oftast inte resultatet i akademin med antal vunna matcher som räknas, utan det viktiga är antalet spelare som vi slussar upp till A-laget. Vilket vi gör bra.

Vill du se någon förändring i Stockholms stad för att ge bättre träningsmöjligheter?

– Kanske det krävs mer, men man får inte glömma vart vi kommer ifrån. Om du jämfört Stockholm idag jämfört med drygt 20år sedan så är det en jätteskillnad. Då hade vi inga möjligheter att träna på vintern i hela Stockholm. Vi spelade matcher på Stadshagens grusplan som i stunden var den enda uppvärmda fotbollsplanen i hela Stockholm. Men ändå trädde det det fram spelare från ungdomsakademin upp till AIK, som senare blev proffs. Kolla nu bara i Solna så har vi nästan fyra stycken planer som är uppvärmda och där alla kan spela året om

– Så allting har sin tid och kanske det krävs mer resurser för ungdomarna så att inte tio olika lag tränar på en liten yta, men samtidigt finns det möjligheter för alla att nå hela hela vägen.

Läs hela nyheten:
Nebojša Novaković om den nya rollen i AIK: "Jag utvecklas varje dag"

Publicerad: 2017-11-22 klockan 17:55

Fler nyheter från Nyheter24

Anna Anka ber om ursäkt efter storbråket: "Jag gick för långt"

Anna Anka har blivit en av de mest omskrivna profilerna i Svenska Hollywoodfruar och konstigt är inte det. Annas osvenska sätt att uttrycka sig har fått svenska folket att flyga av stolen, vilket gjort att hon minst sagt gått hem i stugorna.  För två dagar sedan så möttes dock Anna Anka av en riktigt storm av arga tittare efter att hon i ett avsnitt av Svenska Hollywoodfruar gick till attack mot Elena Belle på grund av hennes urringning. Något som vi har skrivit allt om här.– Du ser ut som en jävla hora. Det är typiskt dig att komma med tuttarna ute för det är det enda du är bra på. Du tillför ingenting till det här programmet. Du har kn*llat dig till dina pengar. Och han som gjort dina läppar har gjort ett förjävligt jobb för det ser ut som att du fått en smäll på käften, sade Anna till Elena. Ber nu om ursäkt Men Anna Anka verkar ha insett att hon verkligen gick för långt den här gången och i ett öppet brev till Nöjesbladet så ursäktar hon sig till den svenska befolkningen och till de andra Hollywoodfruarna för sitt beteende. ”Jag antog, efter många års frånvaro från TV-rutan, utmaningen. Jag såg fram emot att göra comeback och röra om i grytan. Jag sticker inte heller under stol med att jag gillar att provocera. Men den här gången gick jag och bråken för långt”, skriver hon bland annat i det öppna brevet.Ville "spica" upp programmetI det öppna brevet skriver även Anna Anka att hon tog på sig utmaningen att "spica" upp programmet med hennes provokativa stil. "Med min comeback ville TV3 uppenbarligen spica upp en TV-gryta som puttrat på i tolv säsonger och som med tiden, helt naturligt, tappat lite av sin ursprungliga och unika krydda.  Jag antog, efter många års frånvaro från TV-rutan, utmaningen. Jag såg fram emot att göra comeback och röra om i grytan. Jag sticker inte heller under stol med att jag gillar att provocera. Men den här gången gick jag och bråken för långt."Och det märks att Anna Anka verkligen vill göra rätt för sig då hon förklarar i slutet av sitt brev skriver att hon kan tänka sig att gå på en introduktionskurs för att kunna behärska sin ilska. "P.S Jag utesluter inte att jag kanske tar en introduktionskurs i ”Anger management”. De sägs vara populära här i Hollywood. D.S", avslutar hon sitt brev med.Läs hela brevet i sin helhet här.Kritiken och ilskan mot Anna Anka gick verkligen för långt efter storbråket. Det gick så pass långt så att hon hotades till döds av vissa människor. Här kan du läsa allt om det.

2018-10-18-22:06:35

NOCCO släpper julig energidryck – med smak av juläpple

Än är det bara oktober och drygt två månader kvar till julafton. Men det hindrar inte populära NOCCO att redan nu önska svenska folket en riktigt god jul. Och vad är inte en bättre julklapp än en ny smak på energidrycken?  Japp du hörde rätt, en ny smak finns nu att köpa i affären!  Rudolf Juläpple Årets nya energidryck är NOCCO Rudolfs Juläpple. Men hur smakar egentligen ett juläpple? Är det rött eller grönt? Och vad kan den innehålla kanske ni undrar?  Drycken innehåller en blandning av röda karamelliserade äpplen och en mix julkryddor. Hur gott låter inte det va? Men hur nyttig är då denna juldryck kanske man undrar? Vi kan berätta att den definitivt går att dricka med gott samvete. Den innehåller bland annat sex olika vitaminer, koffein och är helt sockerfri (precis som alla andra goda energidrycker som NOCCO säljer).  Den nya drycken innehåller även 300 milligram BCAA, vilket är samlingsnamnet för de tre aminosyrorna L-valin, L-isoleucin och L-leucin. Helt perfekt med andra ord!  Inte första gången Men det här är inte första gången som NOCCO ger ut en ny smak lagom till jul. Inför julen 2016 lanserade energidrycksjätten en dryck med smak av skumtomte. Den blev snabbt väldigt omtyckt och tillbaka lagom till Halloween förra året.  Nu har man alltså valt att byta bort det vinnande konceptet och pröva något nytt.  Andra märken  Tidigare i höst har andra varumärken släppt nya produkter med smak av jul. Senast ut var de två glasskonkurrenterna Sia och Ben & Jerry's som släppte varsin julglass. Sias nya tomteglass har en smak av saffran och innehåller bitar av lussebulledeg, något som Nyheter24 har provsmakat.  Deg är även något som Ben & Jerry's har satsat på inför denna jul. Deras nylanserade glass innehåller nämligen pepparkaksdeg och smakar precis så smaskigt. Nyheter24 testade tidigare en annan smak av NOCCO-drycken. Se klippet här!

2018-10-18-16:01:50

Nu avslöjas storbråket inom SD – hemlig inspelning läckt

Efter att ett hemligt telefonsamtal läckt avslöjar nu Expressen ett infekterat bråk inom Sverigedemokraterna.  I samtalet med en kollega riktar SD-riksdagsledamoten Mikael Strandman ord som ”psykopat”, ”galen” och ”helt rabiat” mot SD-riksdagskollegan Fredrik Lindahl. Fredrik Lindahl, som samtalet handlar om, är distriktsordförande för SD i Stockholms län. Samtalet ska ha gjorts i våras, i samband med att partiet skulle spika sina listor inför valet.  Strandman ska då ha riktat svidande kritik och misstro mot Lindahl.  "Bunkern" Enligt Expressen ska Mikael Strandman haft planer på att underminera Lindahls falang i partiet. En falang han reffererar till som "bunkern".  – Det är en cancersvulst som måste slås sönder, ska Strandman ha sagt om kollegans falang under telefonsamtalet.  Strandman ska ha haft som mål att få bort Lindahls falang från de lokala listorna. Detta eftersom de inte skulle kunna påverka riksdagslistan. – Riksdagslistan kan vi inte göra nåt åt, det är upp till Jimmie och dem. Men eftersom bunkern står lågt i kurs hos partiledningen så tror jag att de inte kommer att få några positioner, hörs Strandman säga.  Strandman ska heller inte ha trott att Lindahl skulle komma in i riksdagen: – Jag tror inte att de kommer in. Kommer de in blir vi av med dem från landstinget i vilket fall som helst. Men jag tror inte att de kommer in i riksdagen. Vem skulle vilja ha Fredrik där inne? säger Strandman under samtalet. Smygbandade kollegan Mikael Strandman ska själv ha spelat in en ljudfil där Fredrik Lindahl hörs skrikandes. Under samtalet som Expressen fått ta del av spelar Strandman upp ljudfilen och sedan sker följande utbyte mellan Strandman och kollegan som han pratar med:  Strandman: Är inte en människa som håller på så där, är inte det en tokig människa? Partikamraten: Men det är nåt psykopatiskt tycker jag. Strandman: Han är psykopat ju, han är galen.  Strandman: Visst är han tokig? Han ska sedan under samtalat kallat Lidahl för "rabiat" och "knäpp".  "Cancersvulst" Strandman ska också haft en plan om att bilda en opposition mot Lindahls "bunker". – Har vi tur så kan vi sopa bort hela bunkern i ett enda slag.  – Det gäller för oss att slå sönder en osund gruppering. Det är en cancersvulst som måste slås sönder, sa Strandman under samtalet.  Men efter valet sitter nu alltså både Strandman och Lindahl nu finns i partiets riksdagsgrupp.

2018-10-18-18:49:41

Galna ko-sjukan är tillbaka – fall bekräftat i Skottland

Ett fall av den ökända sjukdomen BSE, eller galna ko-sjukan som den kallas för i folkmun, har påträffats på en gård i Aberdeenshire, Skottland. Nu har gården satts i karantän medan man försöker undersöka fallet. "Aktiverat den skotska regeringens handlingsplan" Och sjukdomen är verkligen ingen lek. I ett uttalande så säger Skottlands lantbruksminister Fergus Ewing att regeringen nu har aktiverat sin handlingsplan i hopp om att skydda sin jordbruksindustri. ”Jag har aktiverat den skotska regeringens handlingsplan för att skydda vår värdefulla jordbruksindustri, bland annat genom ett förbud mot förflyttningar från gården”, skriver Ewing i ett uttalande skriver brittiska Metro. Antalet fall har minskat drastiskt Sedan 2001 så har antalet fall av galna ko-sjukan minskat drastiskt men enstaka fall har fortfarande kunnat identifierats genom åren. I Sverige så konstaterades bland annat det första fallet av galna ko-sjukan i landet på en gård utanför Västerås 2006, skriver DN. Ännu oklart vart sjukdomen kom ifrån Än så länge så är det oklart hur kon på den skotska gården har lyckats ådragit sig sjukdomen.  Bönder som känner sig oroliga att deras boskap kan vara drabbade uppmanas att söka råd och hjälp från veterinärer omgående. – Just nu är det för tidigt för att fastslå exakt vart sjukdomen kommer ifrån. Men i och med att vi upptäckte smittan så betyder det att vårt övervakningssystem fungerar bra, säger Skottlands veterinärledare Sheila Voas, skriver brittiska Metro och fortsätter: – Vi jobbar väldigt tätt med byrån för djur och växters hälsa för att kunna besvara vart smittan kom ifrån, men innan vi vet det så uppmanar jag alla bönder som är oroliga att söka råd och konsultation från en veterinär omgående. Det här är galna kosjukan Galna ko-sjukan eller BSE som den egentligen heter är en sjukdom som förstör nervceller hos nötkreatur. Nötkreatur är då kor, tjurar, kalvar med mera, skriver SVT. Sjukdomen tillhör en grupp sjukdomar som kallas för TSE (transmissibla spongiforma encefalopatier), något som kan översättas till överförbara tvättsvampsliknande hjärnsjukdomar. Symptom Symptomen för sjukdomen är bland annat olika former av ofrivilliga muskelryckningar, gångsvårigheter och demens. Än så länge så råder det ingen bot för någon TSE-sjukdom och de är till 100 procent dödliga. Så sprids sjukdomen till människor Sjukdomen sprids främst genom att man äter smittade djurdelar men man kan även smittas genom blodtranfusioner om blodgivaren skulle bära på smittan. 2006 så fanns det uppåt 170 misstänkta och konstaterade dödsfall kända inom EU.  Vi har tidigare skrivit om sjudomarna som kan döda oss alla. Här kan du läsa mer om bland annat sjukdomen x och ebola!

2018-10-18-15:54:37

5 katastrofer som kan leda till jordens undergång nu

Vi har nog alla oroat oss en eller flera gånger om när, var och hur jorden kommer att gå under. Det finns många profetior och falska apokalyps-teorier om hur jorden till slut kommer gå under.  Det som kan orsaka jordens undergång är många och det kan hända redan imorgon. Här är 5 katastrofer som kan leda till jordens undergång nu: 1. Jorden träffas av en komet Forskare har gått ut med varningar att hela mänskligheten är i fara om vi fortsätter i den takten som vi gör idag. Att en komet kan träffa jorden är inget nytt. Hur lång tid innan kan man få reda på att just en komet kommer att träffa jorden? En realistisk förvarning är ungefär några veckor – dock kan vi inte göra något för att förhindra det. 2. Supervulkan får utbrott Nyheter24 har tidigare skrivit om supervulkanerna som kan sluka en stor del av vår jord. Lokalt kommer förödelsen att vara stor och både jordbruk och levande varelser kan slås ut helt. Det vi kan göra är att evakuera de som är i fara. Månen fotad från jorden. Bildkälla: Unsplash 3. Hypernova Ni har säkert hört flertalet gånger att jordens ozonskikt blir sämre för varje år. Vi människor använder produkter som släpper ut två farliga ämnen – CFC och haloner. Dessa två förstör och bryter ner ozonskiktet.  Ozonskiktet kan förstöras på fler sätt. Om en stor stjärna exploderar och utsänder gammastrålning så kan ozonskiktet förstöras för flera år.  4. Kollision med planeten Mars Om vår grannplanet Mars skulle träffa oss så skulle det bli förskjutningar i vårt solsystem. Allt liv kommer då att utplånas och jorden kommer att ändra utseende helt. Detta kommer dock att hända om flera miljoner år enligt Illustrerad vetenskap. Den här kollisionen kan jämför med vår tidiga jords kollission med planeten Theia. Theia kretsade kring solen och sedan kolliderade den med vår tidigare jord. Både jorden och Theia blev sönder i flera bitar. Dessa bitar sägs ha blivit vår nutids jord och måne. Om Theia hade kolliderat rakt på med jorden så hade det lett till att båda planeterna förstörts. 5. Asteroidkrasch med jorden Det är inte bara kometer som kan krascha med jorden utan också asteroider. En asteroid är tyngre med långsammare än en komet, konsekvenserna blir dock inte mindre. Om det blir en kollision på land kommer en gigantisk krater att skapas. Om asteroiden slår ner i havet kommer miljontals människor dö av tsunamin som då kommer att bildas. En asteroid kan upptäckas i tid och försök till att knuffa den ur kurs kan rädda jorden. 

2018-10-18-09:35:13

47 julklappar som garanterat funkar - och som gör dig ännu mer älskad

Det är så skönt att ha klart julklapparna i tid. Dels för att slippa stressen men också för att inte betala allt i december och ha en tuff ekonomisk månad. Här hittar du garanterat en julklapp till någon du gillar. 1. Till personen som älskar Coca-Cola  Här finns den att köpa!2. Till personen som avskyr SMHI  Vädervarnare har använts på fartyg för att förutspå vädret sedan 1750-talet – till och med Darwin använde en. När kristallerna i glaset är synliga betyder det dimmigt väder, och är glaset molnigt är ett åskväder på väg, till exempel. Köp vädervarnaren här till personen som avskyr SMHI. Annorlunda julklapp, men väldigt kul att få.3. Till personen som gillar bacon lite för mycket  Här hittar du Läppbalsam med baconsmak. Mums va?  4. Till personen som älskar Dubai  Maffiga Dubai är en riktig upplevelse och ett land där du är omringad av ett konstant lyx. Här får du och julklappstagaren fem nätter på ett 4-stjärnigt hotell och boende för endast 4 795 kronor.  5. Till personen som är lat   Tänk dig att sväva fram med denna airboard? Den är just nu nedsatt med 43 procent och kostar 1 995 kronor. 6. Till personen som avskyr Donald Trump  Här köper du toapappret.  7. Till personen som gillar att gosa i soffan  Filten är gjord i mjuk fleece och har ärmar, vilket gör att man slipper problemet med att vara invirad i en filt samtidigt som man använder armarna till något. Här hittar du filten som kostar 349 kronor. 8. Till personen som klagar på kallt kaffe hela tiden   Den här koppvärmaren är perfekt och kostar bara 99 kronor. 9. Till personen som älskar skidor  Hassela Ski Resort i Hälsingland har allt du behöver för en rolig skidupplevelse med sina 20 backar, 8 liftar, restauranger och aktiviter för barn som vuxna. I denna deal ingår boende för 6 personer mellan den 23/12 till 27/12 för endast 2 080 kronor. 10. Till personen som tror hen är bättre än en bartender   Här finns setet att köpa för 299 kronor.11. Till personen som väldigt ofta syns med en öl i handen Här finns denna sjuka pryl att köpa.12.Till personen som älskar att fotografera   Fin och rolig present som hen garanterat kommer gilla. Den finns i flera färger och du hittar den här.  13. Till personen du tror har tråkigt sex  Men det är kanske är en present till dig själv istället? Läs mer och köp spelet här. 14. Till personen som alltid dricker läsk eller energidryck  Sjukt gullig liten minikyl som ansluts med hjälp av en USB-sladd. Den kostar 299 kronor här.15. Till personen som duschar otroligt länge  Den blir din för 199 kronor.16. Till personen som älskar vin  Det här är en perfekt present om hen älskar vin, eller vill lära sig mer om det. Setet innehåller allt du behöver för en kväll med egen vinprovning! Du hittar det här för 199 kronor.17. Till personen som sover liiiite för länge  Världens skönaste kudde som formar sig perfekt efter ditt huvud eller kropp. Här hittar du den speciella kudden.18. Till personen som är en finsmakare En grym öltapp som inte bara är snygg, den ser till att ölen smakar som bäst tack vara dess revolutionerande  teknik. Här kan du spana in öltappen ytterligare. 19. Till personen som är lat  Den här kudden är perfekt för personen som gillar att slappa i soffan. Kudden som man fäster på sin iPad ger stöd så att hen slipper hålla i den när hen surfar. Du hittar den hos Partykungen. 20. Till personen som älskar Thailand Var riktigt generös och bjud på en Thailandresa. Här hittar du resor de billigaste resorna dit.21. Till paret som är nykära  Du hittar dem här. 22. Till personen som är fattig men vill ha ett badkar  Här hittar du badbaljan.23.Till personen som är ett barn i sinnet  Det brukar vara några få tillfällen som erbjuder sockervadd – typ cirkusar och festivaler. Nu han personen som ska få klappen äta sockervad varje dag. Kolla in maskinen här. 24. Till personen som älskar prosecco Spelet kostar 149 kronor och finns att köpa här. 25. Till personen som gillar att festa kanske lite för mycket   Glaset rymmer en hel flaska och kostar 99 kronor här. 26. Till personen som älskar att gosa  Här hittar du nallen. 27. Till personen som alltid vill ha massage (och du vill aldrig ge)  Spana in den vibrerande huvudmassören här. 28. Till personen gillar gosiga outfits  Hur snyggt är inte detta grå myssetet? Den finns på Nellys topplista och kostar endast 349 kronor.29. Till den som gillar stövlar   Dessa finns nu nedsatta med hela 60 procent och är från Nelly. 30. Till personen som inte vill bära riktig päls  Beige fuskpäls att bära i vinter. Denna är nu nedsatt med 40 procent här. Hur snygg är inte färgen? 31. Till personen som gillar bombarjackor Hur snygg är inte denna? Du hittar den här från Elly Pistol här för endast 1 299 kronor. 32. Till den stilsäkra personenStilig skjorta från Filippa K till personen på julafton som har bäst stil. Den finns i flera färger och kostar 1 000 kronor här. 34. Till personen som älskar pikétröjor Långärmad pikétröja från Filippa K som passar riktigt bra med ett par svarta chinos eller kostymbyxor. Pikétröjan hittar du här men om du är ute efter ett par byxor kan du istället kika här. 35. Till personen som gillar vin med kvalité  Den här presentlådan innehåller allt en vinfantast behöver, som en hällare som hjälper till att syresätta vinet och en kork som försluter flaskan om du inte vill dricka hela.  Lägg sedan i en flaska vin och presenten är klar! Här hittar du lådan för 199 kronor.36. Till personen som gillar drinkar  I den här fina boken finns recept på 60 klassiska drinkar, tillsammans med historia och kul fakta. Här hittar du den.37. Till personen som alltid blir superglad när hen får frostade glas när det dricks öl  Glaset kostar 69 kronor här!38. Till personen som alltid fryser Den som är frusen om fötterna måste ha dessa värmetofflor. Man värmer dem i mikron och så håller de sig varma i en timme eller två. En väldigt användbar present! Läs mer om dem här.39. Till personen som alltid pratar om att det var bättre för  Ett Gameboy är faktiskt en väldigt bra julklapp att ge bort och just denna innehåller hela 150 retrospel och kostar endast 199 kronor.40. Till personen som älskar att snooza  Den här alarmklockan rullar iväg när den börjar tjuta. Det innebär alltså att personen måste resa sig upp och gå efter den för att få slut på oljudet. Här hittar du 41. Till personen som älskar godis  Här hittar du retrogodis i mängder och kan klicka hem en massa gott.42. Till personen som brukar frysa om fingrarna  Dem här fingervantarna för pekskärmar funkar alldeles utmärkt på vintern och du hittar dem här! 43. Till personen som köper glass lite för ofta  För endast 299 kronor får du det här glasskitet som innehåller allt du behöver för att göra egen glass. 44. Till personen som älskar pingis men inte har plats med ett stort pingisbord  Nu kan personen spela pingis i sitt eget hem med hjälp av det här setet som innehåller racket, bollar och ett nät.  45. Till personen som köper milkshake så fort chansen ges  Den här fina milkshakemixern gör riktigt goda smoothies eller milkshakes och kostar bara 199 kronor! 46. Till din partner kanske?  Bilden talar nog för sig själv. Du hittar godisunderkläderna här.47. Till personen som precis fått skägg  Pika kompisen som precis fått skägg med hjälp av det här förklädet. 

2018-10-17-13:16:16

Att ligga med ditt ex är inte så dåligt som du tror

Att ha sex med någon som man älskar kan nog vara det bästa som finns i hela vårt oändliga universum! Men det kan också vara en av sakerna som känns så tomt efter ett break-up – att man inte längre kommer att ligga med sin älskling där kemin har varit 110 procent och stämningen maxad.  Och helt naturligt blir det också att tråna lite efter sitt ex när förhållandet har tagit slut, för det är ju den enda fysiska och sexuella kontakt som man haft under en tid.  Till dig som fortfarande tänker på heta akter med din ex-partner, till dig har vi glädjande nyheter! Nya studier visar att det faktiskt kan vara bra för själen och läkningsprocessen att ligga med sin före detta älskling, något som Mirror Online skriver om.  Att ligga med ditt ex kan faktiskt gynna dig. Bildkälla: ShutterstockGjorde inte saker och ting värre För att få fram det glädjande (eller icke-glädjande) resultatet har forskare från Wayne State University genomfört en studie med totalt 485 personer.  I den första studien deltog 113 personer där samtliga nyligen gått igenom ett tufft break-up och i den andra deltog 372 personer. Där fick de deltagande svara på hur många gånger de har haft sex med sitt ex samt hur mycket sex de har försökt att få till. De fick även svara på om det fortfarande fanns känslor kvar efter det.  Till mångas förvåning visade resultatet att sex med ett ex inte gjorde saker och ting värre i återhämtningen från ett uppbrott. Stephanie Spielmann ledde undersökningen och menar att vi har haft fel uppfattning om det här med sex och ex, skriver Mirror Online.  – Det faktum att sex med en ex har blivit mest ivrig efterföljd av dem som har svårt att gå vidare, tyder på att vi kanske kanske mer kritiskt ska utvärdera människors motivation bakom att förfölja sex med ex, säger Spielmann till Mirror Online. Så är du fortfarande ledsen över att du och din älskling har gjort slut? Tveka då inte att ringa upp och invita till ett ligg!  Nyheter24 har tidigare skrivit om hur mycket en svensk får ligga. Läs mer om det här!

2018-10-18-14:23:29

Ny studie: Storleken på penis kan påverka fertiliteten

En ny studie har avslöjat något som många har undrat i åratal, nämligen spelar storleken någon roll? Ja, det gör den, men av den anledning att du kan löpa ökad  risk för fertilitet.  Det är en forskning från University of Utah som kommit fram till att män med fertilitetsproblem oftast har en mindre storlek på sin penis än genomsnittet, rapporterar Menshealth. Och i mindre storlek menar vi alltså då längden.  Fertilitetsproblem Undersökningen bestod av totalt 815 män som har besökt en hälsoklinik. De män som blev undersökt av en läkare och hade fertilitetsproblem hade en penis med genomsnittlig längd på 12,5 centimeter. Men de som var fertila hade genomsnittet 13,5 centimeter. Det är alltså en hel centimeters skillnad. Och mätningen skedde när männen hade erektion.  Enligt forskarna är detta den första studien som kopplar samman storleken på penis och fertilitet.  Oroa dig inte i onödan Men ta det lugnt, ingen panik. Visst att det finns ett sammanträffande här. Men bara för att man har en mindre storlek på sin penis betyder det såklart inte att man inte är fertil för det.  Doktorn Austen Slade menar att man inte behöver oroa sig i onödan.   – Män med kortare penis behöver inte oroa sig för deras fertilitet, säger han till The Telegraph. Så alla män där ute, ni kan andas ut. Det är en väldigt preliminär forskning och man ska absolut inte dra slutsatsen att man inte kan få barn om man skulle ha "en mindre penis". Men är man orolig över fertiliteten i sig bör man kanske uppsöka en läkare, men inte för grunderna att penisen är mindre.  Förbättra din spermas Vill man förbättra sin spermas hälsa, så kan man göra en del på egen hand. Hur? Menshealth ger tre tips. Begränsa ens alkoholkonsumtionÄta sunt, samt mycket frukt och grönsakerFörsöka att upprätthålla en normal vikt Nyheter24 har tidigare skrivit om "vinterpenis", att det är en grej. Här kan du läsa mer om vad det innebär och vad man kan göra för att undvika att bli drabbad.

2018-10-17-19:19:28

Avgörande ögonblicket – därför blev Peter Mangs en mördare

I kvällens avsnitt av "TV3 dokumentär: I huvudet på en mördare" tas serieskytten Peter Mangs upp. I dokumentären går man in på djupet på vem Peter Mangs var, hur hans uppväxt påverkat honom och varför han till slut blev en mördare.  Den 24 juli 2012 dömdes Mangs av hovrätten för två mord och åtta mordförsök. Under sju år satte Mangs skräck i Malmö genom att skjuta och mörda personer som hade invandrarbakgrund. I dokumentären har Peter Mangs psykolog Kickie Lindberg intervjuats och hon har fått tillåtelse av Peter själv att återge hans berättelse av hur barndomen och andra händelser i livet påverkat honom.  Det avgörande ögonblicket Det finns en speciell händelse som var avgörande för Peter Mangs i hans liv. För att förstå den måste man veta att Peter Mangs såg upp mycket till sin pappa trots att pappan varit frånvarande och våldsam under Peters uppväxt. Pappan bodde efter att han skilt sig från Peter Mangs mamma i USA och Peter åkte vid ett tillfälle dit för att besöka honom.  Peter Mangs. Bildkälla: TV3 Kickie Lindberg berättar att Peter precis som de flesta män sökte bekräftelse hos sin pappa, men han fick aldrig den bekräftelsen. När Peter väl kom tillbaka till Sverige efter resan till USA flyttade han in hos sin mamma.  En dag kom mamman hem och berättade att hon hade träffat på några "hotfulla personer med utländskt påbrå" i garaget, och hon var upprörd. Då ville Peter försvara sin mamma mot personerna, och begav sig ner i garaget.  Han hade nämligen sett sin pappa göra en liknande sak när några personer närmade sig hans hus i USA. Men när Peter skulle härma pappans beteende gick det inte som planerat. De hotfulla personerna lät sig inte skrämmas av Peter utan det blev istället Peter själv som skräckslagen flydde från garaget.  Kickie Lindberg. Bildkälla: TV3 Väl uppe i lägenheten igen slogs han av en tanke när han såg personerna ute på gatan.  – Så ser han dem och pekar mot dem som om han höll i en pistol, och säger "jag skulle kunnat skjuta dem härifrån", säger psykologen Kickie i dokumentären.  Efter det här ville Peter Mangs aldrig bli rädd igen och började träna på att inte bli skärrad i utsatta situationer, och det väckte också ett hat hos honom mot personerna som fick honom att känna sig rädd.  Hör psykologen berätta allt om ögonblicket som förändrade allt i klippet ovan.  TV3 dokumentär: I huvudet på en mördare sänds torsdagar 21.00 på TV3 och Viafree.  I TV3 dokumentär har Anders Eklund tidigare tagits upp, då berättade hans före detta kollegor att Anders fick öknamnet "pillerunken" efter sina udda vanor av att onanera öppet. Läs mer om det här.

2018-10-18-09:14:12

18 grymt snygga jackor som alla vill bära i höst och vinter

1. Pälsjacka Den här fina pälsjackan är i fuskpäls och finns även i beige. Du kan köpa den nedsatt med 20 procent här. 2. Svart kappa En elegant svart kappa är det perfekta ytterplagget under hösten. Spana in kappan här – den är nedsatt med 40 procent. 3. Svart jacka med pälsimitation Den här jackan är både snygg och bekväm! Du hittar den här. 4. Kamelfärgad kappa Kamelfärgade kappor är riktigt trendigt och ger en elegant look. Den här kappan är nedsatt med 20 procent och kostar 639 kronor. 5. Lurvig kappa Hur gosig är inte den här kappan? Perfekt att svepa in sig i när det blir kallare. Spana in den här! 6. Manchesterjacka Hur fin är inte den här rosa manchesterjackan? Du kan klicka hem den här på rea! 7. Kappa med knyt Den här snygga kappan markerar midjan med ett snyggt skärp. Den kostar 399 kronor här. 8. Rutig kappa Den rutiga trenden är fortsatt stark och den här kappan är riktigt snygg! Här kan du klicka hem den. 9. Teddyjacka Den här mysiga jackan kan du klicka hem med 20 procents rabatt här. 10. Ljus kappa Den här snygga ullkappan kommer från Filippa K och är i en härlig ljus färg. Den finns även i mörkblått och du kan köpa den här.11. DunjackaEn dunjacka är ju ändå det allra bästa när det blir kallt. Denna är i en kort modell och har en snygg pälskant i fuskpäls. Spana in jackan här.12. Kappa med pälskrageEn längre kappa med pälskrage är ett riktigt elegant alternativ. Du hittar kappan här för 1 249 kronor.13. Mönstrad kappaHur cool är inte den här kappan? Dessutom är det ju roligt att ha något annat än de klassiska svarta plaggen. Du kan fynda kappan här nedsatt från 1 299 till 324 kronor!14. Kappa i bikermodellSpana in den här kappan i bikermodell för en lite coolare variant av den svarta kappan. Du kan köpa den här.15. Leopardmönstrad jackaLeopardmönstrat är hetare än någonsin just nu! Den här jackan hittar du för 399 kronor här.16. FuskpälskappaDen här fina kappan i pälsimitation blir din för 799 kronor. Du hittar den här.17. Svart dunjackaDen här snygga och sportiga dunjackan är nedsatt med 40 procent. Klicka hem den här för 359 kronor.18. SammetsjackaDen här underbara jackan i sammet hittar du här.

2018-10-18-11:06:54