Morddömde Imad Alzuriey som rymde under sin permission har omhändertagits

32-åriga Imad Alzuriey som rymde under sin permission i Kalmar för ungefärligt en vecka sedan har nu hittats uppger polisen, skriver Expressen

Alzuriey ska ha omhändertagits under en polisinsats i Burlövs kommun under fredagen. Polisen ska ha fått uppgifter som ledde dom till en lägenhet i kommunen.

– Allt sedan han rymde har vi arbetat med inre och yttre spaning för att hitta honom, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen region Syd, till Expressen och fortsätter:

– Han frihetsberövades vid halv tio-tiden i kväll, säger Anna Göransson.

Rymde under tillsynspermission

32-åringen befann sig tillsammans med sin familj i Kalmar under en så kallad tillsynspermission när han bestämde sig för att rymma. Mannen avtjänar ett fängelsestraff för ett mord som begicks i Malmö 2011. Här kan du läsa mer om det.

Blev varnad på anstalten

Den 20 december 2013 ska Imad Alzuriey fått en varning på den anstalten han vistats på eftersom att han uppträtt olämpligt samt för att andra intagna ska ha sagt att de var rädda för honom.

Mordet

Mordet som Imad Alzuriey är dömd för skedde när han och flera andra från gänget Brödraskapet Wolfpack försökte ta sig in på en fest i Malmö. Men då festen var privat ska de ha blivit nekade av en 35-årig man som ägde klubben, skriver Kvällsposten.

Detta ledde till att Alzuriey tog upp en 22 centimeter lång kniv och högg den 35-åriga mannen i ryggen. 35-åringen avled fyra dagar senare på sjukhuset, uppger Kvällsposten.

Var den andra rymningen på kort tid

Rymningen var den andra på kort tid. I mitten av juli rymde den morddömde Kristofers Kastellanoss från kriminalvårdens transport i Laxå, Örebro län. Kastellanoss satt även han av ett fängelsestraff efter ha mördat en man med kniv. Vid rymningen bar han kriminalvårdens kläder, var barfota samt hade handfängsel.

Kristoffer Kastellanos är nu efterlyst internationellt. Mer information om den rymningen hittar du här.

Har du några tips angående någon av rymningarna så hör av dig till polisen på 114 14. Hamnar du i en nödsituation ring 112.

Artikeln uppdateras.

Läs hela nyheten:
Morddömde Imad Alzuriey som rymde under sin permission har omhändertagits

Publicerad: 2018-08-10 klockan 21:59

Fler nyheter från Nyheter24

Ett nytt par har flyttat in på Mandelmanns gård: ”De är riktiga rymlingar”

Gustav och Marie Mandelmann brukar oftast glömma bort deras bröllopsdag men som tur var kom deras barn på att de faktiskt vankas silverbröllop för herr och fru Mandelmann.  – Våra barn hade hittat en liten present till oss i år. Och det var ju inte en liten present, och inte vilken present som helst, utan det var två påfåglar, säger Marie Mandelmann.  Påfåglarna är givetvis ett par och Gustav Mandelmann tycker att det är fantastiskt kul att ha ett nytt sorts djur på gården, Djupadal, på Österlen.  – Påfåglar är verkligen en främmande sort här på gården, det har aldrig funnits något sådant här förut, säger Gustav.  Bröllopspresenten rymde   Det nyinflyttade paret på gården är lite av två små rymlingar. Grannen ringde ner till Gustav och Marie och berättade att påfåglarna hade stått och stirrat in genom hans fönster i två timmar.  – Sedan kom grannen på att påfåglarna stod och speglade sig. De är lite narcissistiskt lagda. De vill ha något att spegla sig i så vi ska sätta upp speglar här nu vid deras hus, säger Marie. – De är lite som du Marie, fyller Gustav i med ett skratt. Det nyinflyttade paret på Mandelmanns gård tycker om att spegla sig. Bildkälla: TV4 Gustav säger att han känner igen sig mycket i nykomlingarna på Djupadal.  – Påfåglarna är ju jag och Marie. På kvällen så flyger de upp på samma pinne och på dagarna så strövar de runt i trädgården, det är verkligen en bild av oss känner jag, säger Gustav.  När Gustav och Marie kom på att de skulle fira sin 25:e bröllopsdag insåg de att de inte visste var de hade lagt sina vigselringar. För drygt 15 år sedan tog de av sig ringarna eftersom de jobbar så mycket med händerna i jorden.  När de väl hittade ringarna upptäckte de att de inte får på sig dem längre. Paret begav sig till en silversmedja för att se vad de kunde göra. Gustav och Marie Mandelmann firar sin 25:e bröllopsdag i kvällens avsnitt. Bildkälla: TV4 Silversmeden var till god hjälp och paret fick hjälpa till att banka ut de gamla guldringarna. Sedan gjorde smeden två nya ringar med guldet från de gamla ringarna och nytt silver – eftersom det är silverbröllop som ska firas.  – Vi har en väldigt djup grundkärlek till varandra. Vi stöttar varandra och har väldigt roligt tillsammans. Vad roligt att vi kunde ha kvar de gamla ringarna, men förnya dem, säger Marie.  För att fira den stora dagen bjöd Gustav och Marie in ett flertal vänner till fest. De samlade sina vänner uppe på kullen vid Ensamma trädet en ljum sommarkväll.  – Ensamma trädet är en sån fantastiskt vacker plats. Man kommer upp där och känner att man har hela världen runtomkring sig. Det är som man står uppe i himlen på något sätt, säger Marie. Mandelmanns gård visas tisdagar klockan 20:00 på TV4 och på TV4 Play. Se i klippet ovan när Marie och Gustav ger deras slitna vigselringar nytt liv. 

2019-01-22-15:25:42

Jonas Jerebko – svensken som hittat USA:s största räkmacka

Golden State Warriors har fått ihop ett helt fantastiskt och historiskt lag, med spelare som anses vara de bästa i världen.  Med namn som Stephen Curry och Kevin Durant kan man lätt tro att Jerebko har svårt att få chansen att visa vad han verkligen går för, men då tror man fel. Jerebko har fått mycket förtroende och beröm från sina lagkamrater, huvudtränaren och den före detta basketspelaren Steve Kerr.   Jonas Jerebko har gjort en imponerande start på säsongen och har just nu högre snitt i poäng, assist, och returer, än vad hans karriärsnitt visar.   Kan bli förste svensk med en NBA-titelFörutom att vara den första svenska spelaren i NBA så har Jerebko, i och med sin flytt till superlaget och de regerande mästarna Golden State Warriors, chansen att bli den första svensken att att vinna en NBA-Championship-titel. Den mest meriterande titeln inom basket.  Visst, Jerebko har gjort en schysst säsong, och trots all den beröm han har fått från medspelare och fans, hur svårt kan det vara? Hans lagkamrater är bland de bästa i världen, och han har fem av dem.  Två av hans lagkamrater – Stephen Curry och Kevin Durant - är belönade med Most Valuable Player (MVP) som tilldelas den bästa individuella spelaren för det år som priset delades ut.  Har hittat en guldbiljett Inte nog med det, det finns tre spelare till – Klay Thompson, Draymond Green, och nyförvärvet DeMarcus Cousins - som alla har varit med i det årliga All Star-event där de bästa spelarna i ligan bjuds in.   Med andra ord har den svenske basketspelaren hittat guldbiljetten till en NBA-titel, medan spelare som är oändligt vassare i alla aspekter (exempelvis Anthony Davis i New Orleans Pelicans eller Russel Westbrook i Oklahoma City Thunder) fortfarande söker efter en liknande räkmacka.

2019-01-21-09:48:12

Efter uppbrottet – så är Bianca och Phillipes relation idag

Bianca Ingrosso är single and ready to pringle. Det bekräftade hon till Aftonbladet under måndagens pressträff för Wahlgrens värld. – Jag är singel men mår bra, berättar hon till Aftonbladet.  – Det var egentligen ingenting som hände. Vi kommer alltid att älska varandra, men det funkade liksom inte och kanske... jag vet inte, fylle hon i. Men det är inte första gången paret bryter upp. Under en vistelse i Göteborg 2014 gick paret skilda vägar efter att Phillipe dumpat Bianca efter ett gräl på nattklubben Push. Andra gången de gick isär var januarimånad 2017 och var anledningen till varför Bianca hade det väldigt jobbigt under inspelningen av Wahlgrens värld. Phillipe och Bianca på Finest Awards 2015. Bildkälla: Stella Pictures– Han sa att han hade tappat känslorna. Jag var ett nervvrak i en vecka. Jag kunde inte äta och jag kunde knappt dricka vatten. Jag låg bara och grät, berättade Bianca. Men nu har alltså paret avslutat sin kärleksaga på nytt, men enligt Bianca så är det annorlunda den här gången. – Man kan inte göra slut hur många gånger som helst, säger hon i en intervju med Hänt. Bianca berättar att hon och Phillipe idag har en bra relation och håller en god ton. Bildkälla: Bianca Ingrosso InstagramHon berättar sedan att det inte var något speciellt som gjorde att de valde att avsluta, utan att förhållandet helt enkelt dog ut. I och med det har uppbrottet gått relativt lugnt till och de har fortfarande kontakt med varandra.– Vi har varit så stor del av våra liv, det är min första pojkvän och jag är hans första riktiga flickvän och vi har varit jättenära i våra familjer. Och jag är hans. Så vi försöker hålla en god ton, avslutar hon. 

2019-01-22-14:42:56

Försvunna spädbarnet återfunnet – hittad välbehållen på parkering

Det var utanför en förskola i Hisings Kärra som ett spädbarn i en barnvagn försvann vid 14-tiden på tisdagseftermiddagen.  Efter en stor sökinsats av polisen hittade flickan två timmar efter att hon försvann. Hittades av väktare utanför Coop Det var en väktare utanför Coop i Bäckebol som hittade den lilla flickan på en parkering, sex kilometer från platsen hon försvann. Kontaktad av okänt vittne– Det är en väktare som blev kontaktad av ett okänt vittne om att det låg ett barn i en barnvagn, väktaren kontaktade sedan oss, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.Han fortsätter:– När vi kom till platsen kunde vi konstatera att det är rätt bebis som anträffats. Och barnet verkar må bra.ÖvervakningskamerorPolisen ska nu gå igenom övervakningskameror runt området för att se vem som ställt vagnen på Coop-parkeringen.Kvinna gripen– Nu går vi in på att hitta någon misstänkt, sökandet är avslutat men brottsutredningen är i gång. Vi titta på alla övervakningskameror för att ta reda på vem som kan ha tagit barnvagnen och förflyttat den till Coop, säger Adlersson.Strax efter att spädbarnet hittats greps en kvinna i 40-årsåldern misstänkt för människorov. Gripandet genomfördes i Bäckebol, men ingen ytterligare information kring gripandet kan lämnas ut, enligt polisen.– Hon är gripen misstänkt för människorov, det är helt nytt så jag har inga ytterligare uppgifter, säger Adlersson till Aftonbladet."Man får ont i magen"Förskoledirektör Elisabeth Nord i Göteborg menar att det som hänt är något som "bara inte får hända". – Man får ont i magen. Det här är sådant som inte får ske över huvudtaget. Det är ett litet barn som inte har lätt att förmedla sig självt. Otroligt allvarligt, skulle jag säga, säger hon till Expressen. Här kan du läsa mer om försvinnandet innan flickan hittades.

2019-01-22-16:27:41

Spädbarn i barnvagn försvunnet utanför förskola

Klockan 14.18 på tisdagseftermiddagen inkom larmet om händelsen till polisen. Det var en mamma som larmade polisen om att hennes sex månader gamla bebis var försvunnen. Försvinnandet inträffade utanför en förskola i Säve på Hisingen i Göteborg. – I samband med att hon ska hämta sitt andra barn lämnar hon vagnen utanför och är borta i 5–10 minuter. När hon kommer ut är vagnen och barnet borta, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst, rapporterar Aftonbladet. Adlersson menar att en barnvagn inte försvinner av sig själv, utan att någon måste ha flyttat på den eller tagit den med sig. När larmet inkom till polisen hade barnet varit försvunnet i 30 minuter. – Vi har beslutat om en särskild händelse och har ett stort sökpådrag på plats, säger Peter Adlersson.  Han fortsätter: – Vi drar i gång stort direkt och har alla resurser vi har. Det är mängder av patruller, hundpatrull och helikopter. Vi försöker också få dit rytteriet. Signalement Flickan var vid försvinnandet iklädd en rosa overall och stickad grå mössa. Hon låg i en svart åkpåse, i en så kallad syskonbarnvagn av märket Bugaboo. Under sin overall hade hon på sig en grön kofta över en blå pyjamas. Pappan till barnet är underrättad och påväg till platsen.  – I nuläget finns det inget som tyder på att det ska finnas någon hotbild mot familjen, säger Peter Adlersson. Förskolan lugnar personal och föräldrar Förskolan jobbar just nu med att försöka lugna personalen och den försvunna flickans föräldrar. Och det verkar i nuläget som att ingen av förskolans anställda ska ha sett när spädbarnet försvann. – Nej. Jag vet att det håller på att ställas frågor till all personal för att få reda på om de sett något, säger Laila Svensson, utbildningschef för Hisingen, till Aftonbladet. Det finns heller ingen information om att förskolan ska ha varit på något sätt hotad. – Inte vad vi känner till i dagsläget, men det får vi titta på ordentligt, fortsätter Laila Svensson. Förskoleförvaltningen i Göteborg Stad har uppgett att de haft ett krismöte.  – Vi har tät kontakt med polisen, och våra säkerhetsansvariga som är på väg ut till förskolan för att säkerställa stämningen för förskolepersonal och vårdnadshavare, säger Eva-Lena Båth, tf utbildningschef i Hisingen, till Aftonbladet. Förundersökning om människorov 15.12 på tisdagseftermiddagen meddelade polisen att de inlett en förundersökning om människorov, skriver de på sin hemsida. De söker just nu i närområdet och har meddelat både kollektivtrafiken samt taxibolag om händelsen. Ett stort område utanför förskolan är avspärrat. Och polisen går även igenom övervakningskameror som finns i området där spädbarnet försvann. – Det finns många kameror där, det är ett gediget arbete, säger Peter Adlersson. Polisen vädjar om tips från allmänheten. Om någon har gjort iakttagelser av någon person med ett yngre barn/barnvagn i området kring Friarelyckan så kan tips lämnas via 114 14. Samma sak gäller iakttagelser i kollektivtrafiken som passerar aktuellt område, skriver polisen.Uppdatering: Flickan återfunnenFlickan hittades två timmar senare på en Coop-parkeringen i närheten. Här kan du läsa mer om det.

2019-01-22-15:05:26

Spädbarn i barvagn försvunnet utanför förskola

Artikeln uppdateras.

2019-01-22-15:05:26

Jessica Andersson om tuffaste året hittills: ”Vissa dagar vill man bara gråta”

År 2018 har Jessica Anderssons karriär kantats av framgångar. I somras spelade hon in Ensam mamma söker, som hon programleder för andra året i rad. Men privat drabbades hon av en personlig kris.  – På det privata planet har det varit jobbigare. Jag förlorade min mamma för ett halvår sedan i en hemsk sjukdom. I tre år följde jag hennes kamp och såg henne bli sämre och sämre och till slut gå bort. Det var jättetufft, och är fortfarande. Vissa dagar vill jag bara gråta, säger Jessica Andersson till Nyheter24.  Jessica Andersson är välkänd i musikbranschen – hon har varit med och tävlat i Melodifestivalen hela sju gånger. Man kan ju tänka sig att hon tar sig an programledarrollen med en klackspark, med tanke på hennes stora kameravana. Men hon berättar för Nyheter24 att det är helt olika saker att sjunga framför en kamera och att leda ett program.  – Att sjunga framför kameran kommer helt naturligt för mig, jämfört med att stå att prata. Det har varit en utmaning för mig att vara programledare. Men jag gillar att utmana mig själv och det här har varit otroligt utvecklande, säger Jessica. Jessica Andersson har varit med i Melodifestivalen sju gånger. Här framför hon bidraget "Party Voice" under Melodifestivalens final 2018. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Jessica berättar att de tre singelmammorna som hon har fått följa i Ensam mamma söker är riktiga superkvinnor – och att hon kan känna igen sig en hel del i dem.  – Jag har ju haft några singelperioder i mitt liv och har varit enastående mamma. Jag vet hur det är att vara hemma själv och känna sig ensam, och att längta efter någon att dela sin vardag med. Träffat den stora kärleken  Sedan hösten 2016 har Jessica varit tillsammans med stjärnkocken och krögaren Johan Malm. I maj förra året köpte de en lyxvilla tillsammans vid havet Gottskär, Onsala, strax utanför Göteborg.  – Vi träffades första gången under märkliga omständigheter på en ostron-öppningstävling. Vi hamnade bredvid varandra vid en middag, och jag kände att jag tyckte jättemycket om honom. Han berörde mig på ett speciellt sätt som jag inte ens kan förklara idag. Jessica Andersson och pojkvännen Johan Malm träffades hösten 2016 och bor nu tillsammans i en lyxvilla strax utanför Göteborg. Bildkälla: Johan Nilsson/TT Det kanske blev kärlek vid första ögonkastet, men deras kärlekssaga började inte riktigt där och då – båda var nämligen i en relation vid tidpunkten då de träffades för första gången.   – Det dröjde ett år, sedan träffades vi igen och då det sa ”Kaboom”! Då var vi båda singlar. Jag tog första steget och kommenterade ett inlägg han skrivit på Facebook. Fem minuter senare skrev han ett mail till mig på Facebook, sedan tog jag mod till mig och bjöd hem honom på middag. Ensam mamma söker sänds tisdagar 21:00 på TV3, Viaplay och Viafree. Se i klippet ovan när Jessica berättar om den stora kärleken och om den tunga perioden i hennes liv. 

2019-01-22-11:09:26

Sötchock i Ullared när Åke ska uttala gazpacho: "Kassputcho"

I programserien "Ullared" har vi under flera år fått följa med shoppingsugna besökare in i varuhuset. Människor från hela Sverige har vallfärdat till det 77 000 kvadratmeter stora varuhuset för att fynda allt från kläder till elektronik.  I kvällens avsnitt får vi bland annat följa med den glade shopparen Åke inne i Ullared som ska utmana sig själv i köket och köpa en ny kokbok. När han går igenom bokhyllan så tar han tag i Per Mobergs senaste recept . – Han brukar vara på teve. Han som slänger med håret sådär, säger Åke i programmet. Åke fortsätter: – Han slänger och kastar håret jämt han. Och ingen mössa har han heller på huvudet. Och sur också, säger han. Kassputcho? När kamerakvinnan undrar vilket typ av mat han vill laga så börjar han bläddra bland recepten för att hitta något smarrigt. Men Åke har svårt att hitta någon mat som passar honom i smaken – tills han ser en soppa som han har lite svårt att uttala. – Kassputcho? Eller gulasch? Eller vad kallas det för? Kamerakvinnan säger att maträtten heter gazpacho, men Åke förstår fortfarande inte namnet på soppan. Samtidigt berättar han att han har lite problem med synen och har svårt att se hur det ska uttalas. – Jag måste nästan ha förstoringsglas för att se, menar han. Åke går och letar fram ett förstoringsglas för att kunna läsa vad som står i kokboken. Men det hjälper inte, han har fortsatt stora problem att säga soppans namn. – Capricucho? Kassputcho eller vad fan det heter. Gapputjo?, säger Åke. Han fortsätter att gissa på uttalet på gazpacho, men träffar inte riktigt rätt. Åke ger upp, men bestämmer sig för att testa laga soppan. Kolla i klippet ovan när Åke försöker uttala gazpacho. Åke ska laga gazpacho i det senaste avsnittet av Ullared. Bildkälla: Kanal 5 Missa inte Ullared som sänds i kväll klockan 20:00 på Kanal 5!

2019-01-22-13:35:41

Lyxfällan-experternas bästa spartips: "Titta i garderoben"

Lyxfällan är programmet där vi träffar familjer som spenderar mer pengar än vad de faktiskt har i plånboken. Här möter vi familjer som brottas med övertrasserade kreditkort, onödiga prylar eller alldeles för lyxiga vanor. Deltagarna får sedan träffa experter för att få hjälp att beta av sina skuldberg. Experterna Frida Boisen och Patrik Wincent har delat med sig av sina bästa tips för att du ska kunna spara mer pengar.Köpstopp i en månad– Köpstopp i så här början av året är ett väldigt bra spartips. Köp ingenting, bara säg att du har en månad där det bara är stopp, säger Frida Boisen till Nyheter24.– Är det så att du vill ha en produkt, vänta i 30 dagar. Är det så att du fortfarande vill ha produkten, köp den då, säger Patrik Wincent till Nyheter24.Titta i garderobenEtt annat tips är att öppna garderoben i hemmet och se ifall du verkligen använder allt som hänger där.– De flesta använder bara 20 procent av garderoben, de övriga 80 procenten bara hänger där och samlar damm. Ge bort eller sälj kläderna och få in lite cash, säger Frida Boisen.– Oftast samlar vi på oss tusen saker som vi inte behöver, säger Patrik Wincent.Ät mer resterI dag slänger vi väldigt mycket mat, vilket både förstör miljön och gör hål i din plånbok. Därför är ett annat bra tips att börja äta mer matrester.– Var femte matkasse går rätt ner i soporna i dag i Sverige, vilket är helt sjukt. Vi måste sluta slänga mat, det finns så mycket pengar att spara och vi mår alla bättre av det, säger Frida Boisen.Har du möjlighet att ta cykeln istället för bilen? Det sparar också massvis med pengar som annars går till bensin, parkering och övriga kostnader, enligt Patrik Wincent.Så sammanfattningsvis kan man säga: Vill du köpa något? Fundera lite extra på om det är ett behov eller bara en önskan. Små justeringar kan göra stor skillnad i det långa loppet!Magdalena Kowalczyk, Magnus Hedberg, Frida Boisen och Patrik Wincent leder Lyxfällan. Bildkälla: Janerik Henriksson/TT Missa inte Lyxfällan som har säsongspremiär i kväll klockan 20:00 på TV3!

2019-01-22-10:34:24

Pernilla Wahlgrens fina stöd till Bianca Ingrosso

Det var under gårdagen som Bianca Ingrosso, 24, valde att avslöja det som fansen har anat i flera månader. Nämligen att relationen mellan henne och Phillipe Cohen är över. Paret har inte synts tillsammans på sociala medier sedan augusti 2018, och de flyttade även isär i oktober samma år.Bianca har berättat om sin tuffa tid som hon går igenom. Hon pratar med en psykolog flera gånger i veckan, och tiden kring jul beskrev Bianca nyligen som "extremt ensam".– Det har varit extremt ensamt. Det har varit en tuff jul faktiskt, berättade Bianca i sin podcast då.Bianca berättade även om hjälpen hon löpande får från sin psykolog.Bianca Ingrosso och Phillipe Cohen är inte längre ett par. Bildkälla: Stella Pictures– Det är tack vare henne som jag har mått lite bra i alla fall. Hon har kommit att förändra hela mitt tänk med hur jag är, vem jag är, hur jag ska vara och hur jag bör agera i olika situationer. Jag tror verkligen att hon kommer att göra mig till den bästa Bianca jag någonsin kan bli nu 2019, berättade Bianca.Men det är inte bara psykologen som är ett stort stöd för Bianca. Även hennes mamma Pernilla Wahlgren, 51, finns där för sin dotter.– Jag stöttar henne genom att finnas där. Om hon vill prata så pratar vi. Vill hon inte prata går jag undan och försöker att inte vara för på. Jag är lyhörd, säger Pernilla till Expressen.Vill du läsa mer om Bianca Ingrosso? Bianca Ingrosso bekräftar: "Jag är singel"Bianca Ingrosso: "Är extremt ensam – det har varit tufft"Fansen rasar mot Bianca Ingrosso efter bilder: "Pengar och status går före"

2019-01-22-12:40:47