Misstänkt militärkupp i Zimbabwe

Misstänkt militärkupp i Zimbabwe

Det ryktas om en statskupp mot sittande president Robert Mugabe efter att beväpnade militärfordon har setts åka mot Zimbabwes huvudstad Harare, där flera explosioner hörts under tisdagskvällen.

Under natten tog soldater över den statliga tv-kanalen ZBC och uppmanar alla landets säkerhetsstyrkor att samarbeta ”för landets bästa”. 

Militären har tidigare under natten nekat till att genomföra en statskupp men på onsdagsmorgonen säger chefen för arméstaben, general Moyo, att president Mugabe hålls i förvar, enligt New York Times.

– Vi riktar oss mot de kriminella runt honom som begår brott som orsakar socialt och ekonomiskt lidande i landet för att ställa dem inför rätta, säger generalen.

Militären varnar för att om inte landets problem tas itu med ”kan det resultera i en våldsam konflikt”.

Läs hela nyheten:
Misstänkt militärkupp i Zimbabwe

Publicerad: 2017-11-15 klockan 01:46

Fler nyheter från Expressen

Här får After Dark kungligt besök

Här får After Dark besök av kungafamiljen på Oscarsteatern.Och Tord Magnuson, make till prinsessan Christina, ger showen ett högt betyg: – Det var kanon, det kunde inte varit bättre, säger Tord Magnuson som var där tillsammans med sin fru och prinsessan Sofia. 

2017-11-18-20:12:20
Ett riktigt poliskalas när Oscar fyllde fem

Oscar Sellberg i skånska Bjärred är så förtjust i poliser att han hade "poliskalas" när han fyllde fem.Mest oväntade presenten var när två riktiga konstaplar kom och hälsade på.– Han är väldigt nöjd, säger mamma Jenny, 43.

2017-11-18-19:30:08

JUST NU: Polis påkörd av biltjuv

En polisman blev på lördagseftermiddagen påkörd när han försökte stoppa en stulen bil på Kirseberg i Malmö.Polismannen fördes till sjukhus men uppges inte ha blivit allvarligt skadad.

2017-11-18-19:50:05

Man knivskuren på Centralstationen – polisen misstänker mordförsök

En man ska ha blivit knivskuren på Centralstationen i Göteborg under fredagskvällen. – En person har gripits och vi har inlett en förundersökning gällande mordförsök, säger polisens presstalesman Jenny Widén. 

2017-11-18-19:41:35

Massiv bilbrand – området utryms

Sex stycken bilar har brunnit i Borås. Några av bilarna befaras vara gasbilar. Räddningstjänst är på plats och har utrymt området, skriver Borås tidning.

2017-11-18-19:24:42
Birgitta Ohlsson: ”Står för att jag utmanade”

Birgitta Ohlsson utmanade Jan Björklund på posten som partiledare men förlorade striden. På lördagskvällen tackades hon av från partistyrelsen av sin tidigare rival, partiledaren Jan Björklund. – Jag får ju gratulera honom till hans omval, det är en spännande tid och partiet har ett starkt förändringsbehov, sa Birgitta Ohlsson tidigare under lördagen till Expressen. 

2017-11-18-18:59:27
Vildsvin orsakade  större trafikolycka

Strax efter kl 18 krockade flera personbilar i samband med att en en eller flera bilar körde på ett vildsvin.Olyckan inträffade på riksväg 19 i Östra Göinge.

2017-11-18-19:08:54
JUST NU: Bil klövs i två delar efter krasch

På lördagseftermiddagen inträffade en trafikolycka med tre inblandade bilar på E18 utanför Karlstad.– Det är till att börja med två bilar, som hamnar långsida mot långsida vid en omkörning. Den bilen som är närmast vajerräcket går emot och sedan kör de så i cirka 70 meter innan räcket tar slut. Då hamnar den bilen i motsatt körfält och krockar med en tredje bil, säger Erik Hiding, vid Värmlandspolisen. 

2017-11-18-18:18:47
Man död efter att ha blivit påkörd av tunnelbanetåg

En man har avlidit efter att ha blivit påkörd av ett tunnelbanetåg efter att ha snubblat ner på spåret.Olyckan skedde på gröna linjen i Stockholm och har orsakat störningar i tågtrafiken.

2017-11-18-15:34:57
Polisen varnar för ny rånvåg i Malmö

Under de senaste veckorna har ett stort antal personrån inträffat i Malmö.– Vi lyckas oftast få stopp på den här typen av rånare och arbetar aktivt för att få stopp även på dessa, säger Andy Roberts, chef för LPO Norr i Malmö.Polisen uppmanar personer som är ute på kvällar och nätter att vara uppmärksamma.

2017-11-18-18:07:27